Ha meg azt nezed, hogy egy atlag diplomas azert a havi 4000 dollart hazaviszi, azert abba belefer egy K1. Az obi meg a kovi honapba, vagy 2 eves kamatmentes hitelkartyara aztan kifizeti szepen lassan.
Persze van olyan is aki arra kolti a sporolt penzet, hogy evente egyszer hazalatogassan es egyutt borozzon a haverokkal... Hulyek... :)
Én külföldi kollégáknak szoktam mondani, hogy a vasak ott is ennyibe, vagy kevesebbe kerülnek, ellenben a havi fizuból kb. úgy tudnák marokkal venni az ilyesmiket, mint a fruttit :-/
Azt egyszer megnézem. Most 2 évet edzettem a Svenska Nubbarra, aztán folytatom. Tegnap lepattant pár palack akvavit. Statisztika alapján a Canonosoknak jobban bejön.
A kakastaréjt anyám szerint szerettem kiskoromban, manapság már átengedem másnak. A sültvérrel semmi bajom, bár túl messzire nem mennék érte. Ellenben a pecsenye, hasaljból kivágva, ügyesen beirdalva a szalonnás része, tepsiben sütve. Úgy, hogy még ki sem hűl, amikor átlényegül a malacból a tepsibe. Friss kenyérrel, ecetes almapaprikával. Nekem olyan nagyon nem is kell más kaja a szokásos disznótorosokból.
A sült vér és a kakastaréj semmi probléma, finomak. Előbbi disznóvágáskor, pecsenye mellé, az első étel a disznóból amit eszünk, helyszínen. Utóbbit kakaspörköltben fogyasztjuk, teljesen korrekt.
Én ezt úgy ismertem, hogy a lábánál kell kiakasztani a hűvösre, és akkor jó, amikor megjelenik a vércsöpp a csőrén. Mondjuk nem próbáltuk ki egyszer sem, pedig gyerekkoromban gyakran kaptunk fácánt. Igen jóféle levest lehet belőle sikeríteni, sok zöldséggel. Én csak a rohadt söréteket utáltam. Nagyon egyet tudtam érteni Széchenyi Zsigmonddal, amikor az egyik könyvében arról értekezett, hogy nem kell a repülő vadat ronggyá sörétezni, hanem annyira kell eléje tartani, hogy csak néhány érje a fején, a többit úgy is elvégzi a gravitáció.
Úgy rémlik, van valami nagyon konkrét oka, amiért eszik. Valami cucc keletkezik benne az érlelés során, ami segít kiigazítani az egyoldalú étkezésüket. Mondjuk kíváncsi lennék, hogyan jöttek rá? De leginkább arra, hogy ki volt, aki először bevette a szájába.
Lefotózni? Bottal nem piszkálnám meg. Jó régen láttam már valami ismeretterjesztő filmben, amikor kezdődtek a tudományos csatornák. Ekkora faszságot kitalálni is nehéz, így még akár valóságalapja is lehet.
Nyeríthetsz még egyet: van ilyen. Egyszer láttam valami filmet, hogy valamelyik eszkimók, vagy indiánok kifigyelték, melyik hegyoldalnál repülnek be a jóllakott madarak a tengerről a szárazföld fölé. Kiállnak a hegyoldalba, és valami lepkehálószerűséggel annyit lekapkodnak, amennyit tudnak. Szőröstől, bőröstől, gyomortartalmastól bevarrják egy fókabőr zsákba, azt elássák egy-két hónapra. Akkor jó, amikor már magától ki lehet fordítani a bőréből. Állítólag finom (már szerintük), és fontos fehérje forrás is. Van valami előírás náluk, hogy csak a szabadban lehet enni, gondolom azért, mert kicsit erős lehet a szaga a cuccnak.
Majd felkerezkedek egy migrancshajora visszfuvarba, ugy nem lehet annyira draga, es akar egy uton megsporolom az egynegyes pentaksz arat. A lundalekvarral meg baratkoznom kell, de az ehseg nagy ur.
Akkor nekem csak csekély identitásom van. Kezembe adtak egy sövényvágót azt az összes facsemetét amputáltam, mert azt hittem, hogy gaz. Ilyen hassal nemcsoda.