Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2016.05.25 0 0 125258

mindig a valós fogyasztói piac ízlése mondja meg, hogy mennyire jó a termék

 

Ezt a holland csokis példád cáfolja.

Szerintem ez a megállapítás egy tradicionálisan kialakult piacon állja meg a helyét, nem egy olyanon, amit évtizedekig megraktak szemét kereskedelmi termékekkel és jelen pillanatban is káosz uralja.

Az emberek nagy része hisz a rossz minőségű, kommersz szeszekben, főleg, ha színes üvegben van és sok óriásplakát hirdeti a minőségét, jól lehűtik, hogy ne fájjon, ennek a piacnak az ízlése legfeljebb profitszerzés szempontból lehet érdekes, nem ennek kéne meghatározni az irányt.

Nekem az a jó ital, amire újra és újra kíváncsi vagyok, a legtöbb egy pillanatra szép, de nincs benne elég funky. :)

Előzmény: Pálinkás Alex (125255)
rézműves1 Creative Commons License 2016.05.25 0 0 125257

Ez nagyon korrekt írás volt a lényegről...,de...

 

..."Amiből eléggé kevés van és a termék hamarosan már csak emlék."...

 

...ebben remélem nem lesz igazad, ha arra gondoltál, hogy az igazi jó (a hagyományos, nem a tehéneltolós kerítésszaggató) kisüsti eltűnik, mert az elég szomorú lenne. De ezért van ez a fórum..D...

Előzmény: Pálinkás Alex (125255)
endrepp Creative Commons License 2016.05.25 0 0 125256

Melyik irányba? Ja már tudom, a buszt nem nekem kell vezetni, lehet könyvet olvasni utazás alatt és némelyiken van wc! :)

Előzmény: öreg_néne_b (125254)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2016.05.25 -1 2 125255

Vajon hány pontot kapott az a pálinka, amely arany érmes lett és mennyire megbízható a névtelen-neves zsűri értékelése?
A szubjektív díj hol van az objektív skálán?

 

Adott helyen, adott időben, adott zsűrinél, az adott nevezőkkel szemben a Te pálinkád a legjobb, második legjobb, harmadik legjobb!

 

Milyen jó is lenne, ha országosan lenne egy pálinka-szomelié aki megmondja, hogy kinek milyen a pálinkája.
Igaz a 60 év feletti átlag ember véleményét sok esetben figyelmen kívül kellene hagyni, főleg ha azt mondják, hogy ha az a jó pálinka, aminek olyan utóíze van, hogy szemmel el tudod tolni a tehenet.

 

Jó pár éve, mikor már itthon is voltak finom csokoládék, egyik ismerősöm hozott Hollandiából kakaóbabból készített finom keserű csokit. Na nem olyan vicces sütiket, hanem rendes csokoládét. Minőségi, finom, jó drága!
Szerintetek 10-ből hány ember tudta lenyelni? De hogy 9-en nem vettek újabb darabot a szájukba az is biztos.
Más íz, más ízvilág és mást tartunk finomnak.


A Pálinka olyan mint a jó Női test!
Ha belekóstolsz és a Te igényeidet minden téren maximálisan kielégíti, akkor maximális pontszámmal díjazod!
De Józsibá biztos hogy a fejét csóválná, mert: ez a némbőr ván? Há' hun tud ez neked paradicsomot kapálni, vagy paprikát csumázni?

 

Mondjuk én nem szeretem ezeket az anorexiás modell stílust, szerintem egy kis zsírpárna, az luxus felszereltség!

Nekem a nyitott tetejű cabriók a legjobb autók versenyén elbuknak, mert ha le van nyitva a tető, nincs csomagtartó. De fel van húzva a tető, két zsák kukoricánál több nem fér bele. Nálam minimum, hogy 4 db tápos zsák beleférjen. Lehet akármilyen jó a fogyasztása és a sebessége, ha kétszer kell mennem a tápboltba egymás után, az dupla út, dupla idő és dupla üzemanyag.

 

Egyébként meg nagyon egyszerű megállapítani, hogy hol van a pálinkánk a ranglétrán.
Kezedbe veszel egy olyan pálinkát, amely szerinted jó! Neves, nemes, elismert és jó! Akár a bolt polcáról, akár a szomszéd faluból. És úgy gondolod, hogy a tied ennél még jobb!
Keresel egy személyt, akinek a véleménye fontos számodra.
Leteszel elé két poharat, és megkéred, hogy mondja meg, hogy melyik a finomabb.

Szerintem mindig a valós fogyasztói piac ízlése mondja meg, hogy mennyire jó a termék.

És itt a pálinka a termék. Amiből eléggé kevés van és a termék hamarosan már csak emlék.

öreg_néne_b Creative Commons License 2016.05.25 0 3 125254

De az igazi nagy minőségi ugrás a Trabant és a buszbérlet között van.

1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.05.25 -1 0 125253

Igazság szerint Trabant is elvisz mindenhová, de az emberek egy része mégis Mercédeszt vesz ...

Előzmény: TINTUS (125251)
sogi01 Creative Commons License 2016.05.25 0 1 125252

                                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (125201)
TINTUS Creative Commons License 2016.05.24 0 1 125251

Ha olyan csilli-villik ezek a főzők akkor mért nem főznek benne kiemelkedő párlatot?

Előzmény: 1zsakkrumpli (125195)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.24 0 0 125250

Szerintem fordítva. Mikor jönnek az ízek up. váltás előtt, növeld a deflegmációt , ep. váltás körülire, kb.80% ra. Kesernyés lesz. És tartsd 65% fölött, amíg gazdaságos a finomítás. 

Előzmény: Törölt nick (125224)
gabor0036 Creative Commons License 2016.05.24 0 1 125249

Haza értem rápróbalok. Még van egy kicsi az üveg alján. :D Utoljára nekem nagyon ízlett! :))

Előzmény: otifoti (125245)
otifoti Creative Commons License 2016.05.24 0 0 125248

:-)

Előzmény: Törölt nick (125247)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.24 0 0 125247

Fogjuk a nyuszira!

Előzmény: otifoti (125246)
otifoti Creative Commons License 2016.05.24 0 0 125246

Elfogyott???? Ki itta meg?

Előzmény: Törölt nick (125244)
otifoti Creative Commons License 2016.05.24 0 1 125245

Az a baj, Gábor, hogy a birs most nem ízlik. Mivel kevés van belőle inkább szilvát iszom, de mostanában többször rápróbáltam, és sajnos nem tetszik. Az asszony azt mondja, hogy iható.

Úgyhogy lehet, hogy még megleplek vele. :-))

Előzmény: gabor0036 (125243)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.24 0 1 125244

-:)))

Elfogyott!

Előzmény: otifoti (125242)
gabor0036 Creative Commons License 2016.05.24 0 0 125243

Igy van! De a Te birsed se a lefolyóba öntsd ha nem ízlik már... :D 

Előzmény: otifoti (125242)
otifoti Creative Commons License 2016.05.24 0 1 125242

Ez tán egy finom célzás volt, hogy te szívesen megsemmisíted a számára nem tökéletes szilva főzetét? :-)

Előzmény: gabor0036 (125241)
gabor0036 Creative Commons License 2016.05.24 0 0 125241

Örülj neki! A szilvában én pont azt szeretem hogy édes! Amit rézművestől kaptam az is nagyon finom édes volt! Csak kevés! :D

Előzmény: Törölt nick (125224)
gabor0036 Creative Commons License 2016.05.24 0 0 125240

Jo lesz nagyon! Ne kapkodd el! ;)

Előzmény: 1zsakkrumpli (125219)
sütöget Creative Commons License 2016.05.24 0 0 125239

Pont így voltam/vagyok ezzel én is. Olyan objektív véleményt szerettem, volna a pálinkámról, amely hozzáértőtől jön és nem tudja le azzal, hogy "jó". Erre volt szerencsém az idén, amikor is leadtam két mintát és az eredményhirdetéskor, nemcsak az okleveleket osztották ki, de a minősítést is (az oklevél alatt látható) megkaptuk.

Előzmény: Törölt nick (125236)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.24 0 0 125238

A gyakorlatban nálam így alakult, egy régi mérés. Ez a pisztoriusz fölött a páracső alsó áthajlási íve alatt mérve. Ep, elvétele után.

 

C        v/v%
81,3   80
82      79
82,4   78
83,1   77
84,1   76
84,5   75
85,2   73
85,9   71
86,5   70
87,3   67
88,3   65
89,9   59
90,6   55
91,3   52
92,1   49
93,1   45
93,9   47
95,1   33
96      25
97        5
98        0

 

 

 

 

Előzmény: Dr. Rádio (125144)
cloaked Creative Commons License 2016.05.24 0 1 125237

A szilvapálinkának én is két élesen eltérő stílusát ismerem. Az egyik édes illatú, tompa-édeskés ízű, a legtöbb hazai kereskedelmi főzde ezt csinálja – az Agárdi, Márton, Schiszler, Bestillo, Árpád (Prémium és Kisüsti egyaránt), Gyulai, Zsindelyes mind ugyanez a stílus. A másik fanyarabb (karcosnak nem karcos), gyakran finoman lakkos illatú, az erjedt szilva jellegét adja vissza, és komplexebb szilvaízt. Személy szerint én is ezt szeretem jobban, de magyar kereskedelmiek közt még csak a Pajoré volt ilyesmi, és az nem is volt túl jó. Nem tudom, a fanyarabb stílust mi okozza; más párlatelválasztás, kisebb deflegmáció, kevesebb kozmaolajszűrés, vagy akár irányított tejsavas erjedés, passz. De nem ecetességről van szó, és nem is a magzamatról. Ebből a fanyarabból még csak külföldről vettem jó kereskedelmit (cseh Jelínek, Zufánek, francia Émile Pernot), illetve itthoni bérfőzetettből is ezzel a stílussal szoktam találkozni,  csak többnyire rosszal. Már vagy két éve keresek olyan magyar főzdét, ami épkézláb minőséget csinál ebből a (merem azt mondani, klasszikusabb) fajtából, de eddig hiába. Mondjuk valamilyen szinten a többi pálinkából is van ilyen meg olyan stílus (olajosabb-tompább-édesebb, illetve harapósabb-fanyarabb), de a szilvánál ütközik ki ilyen feketén-fehéren.

Előzmény: snapszmester (125226)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.24 0 2 125236

Félreértesz.Szeretném,hogy egyszer megkóstolnád és véleményt mondanál róla.Szeretném azt is ,hogy valaki olyan ember mondana véleményt akiről én is tudom,hogy ért hozzá.A pálinkámat elbíráló emberekről semmit sem tudok.Azt sem,hogy kik és mennyire megbízható az ítéletük.Az ,hogy én megkapom az oklevelet az egy dolog.Semmi visszajelzés arról,hogy az adható 20 pontból mennyire értékelték az én pálinkámat.Semmi visszajelzés az esetleges hibákról.Egy héttel az eredmény hirdetés előtt ők már eldöntik a pontszámokat.Sokszor nem is veszek részt az eredmény hirdetéseken.Esélyem sincs valakivel elbeszélgetni a bírálók közül.A pálinka szeretetéről meg inkább ne!-:))))

Előzmény: snapszmester (125235)
snapszmester Creative Commons License 2016.05.24 0 2 125235

Úgy panaszkodsz, hogy dicsekedsz és még a pálinkát sem szereted.

Előzmény: Törölt nick (125231)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.24 0 0 125234

Hát az nem!-:))

Előzmény: snapszmester (125233)
snapszmester Creative Commons License 2016.05.24 0 0 125233

Karcos.

Előzmény: Törölt nick (125231)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.24 0 0 125232

Eredetileg magozott szilvát veszek,viszont mindig elviszek egy vödör magot magammal a főzéshez.

Előzmény: foxrudi (125230)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.24 0 1 125231

Lehet,hogy rosszul fogalmaztam.Tudom,hogy édes nem lehet,viszont édes ízeket érzek ki belőle.Túlságosan lágynak,olajosnak,édesnek érzem.Sokan kóstolták,ízlett is majd mindenkinek,de nekem nem az igazi.Eddig 2 helyen neveztem vele versenyen,arany volt mind a kettő.

Az,hogy kardos, azt nem tudom mit jelent.

Előzmény: snapszmester (125226)
foxrudi Creative Commons License 2016.05.24 0 1 125230

A magozott szilvának lehet a magozatlannal szemben"édes" beütése,mivel nincs meg benne a magzamat jelleg.

 

Előzmény: Törölt nick (125224)
endrepp Creative Commons License 2016.05.24 0 0 125229

Ez van. Viszont, ha a jobban tisztított kevésbé változik, akkor ez egy lehetséges ok arra, hogy a kereskedelmi főzdék miért mennek inkább ebbe az irányba.

Előzmény: fehérkutya (125228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!