Keresés

Részletes keresés

cirrocumulus Creative Commons License 2001.12.21 0 0 212
Nem tudom, miért nem jelent meg az idézet!
Most megpróbálom pótolni, tehát:

"A további tervek azok úgy néznek ki, hogy a Periferic Records kitalálta, hogy milyen jó lenne, ha csinálnánk egy instrumentális lemezt. Ezt meg is fogjuk csinálni ugyanezzel a felállással, csak más lesz a neve. Lesz utalás a Nemesisre, mert az lesz a neve, hogy Goddess Nemesis. Az lesz az érdekessége, hogy hívtunk rá vendégeket, az After Cryingból a dobost meg a bőgőst, aztán írtam egy olyan számot, aminek fuvolával megy a vezérdallama, ezt felvállalta Kollár Attila a Solarisból. Ezeket a csapatokat - mint a Solaris és az After Crying - a Böszörményi terjeszti külföld felé, itthon tökre ismeretlenek, pedig a progresszív zene szerintem ezekről szól, nem a magunkfajtákról, akik progresszív metalt játszanak. Szóval ők teljesen belelkesedtek és mondták, hogy "oké, mikor csináljuk már"."

Előzmény: cirrocumulus (211)
cirrocumulus Creative Commons License 2001.12.21 0 0 211
EeToN Creative Commons License 2001.12.18 0 0 210
Sziasztok!

Azt hiszem, most már nyugodtan állíthatom, hogy imádom a Solaris zenéjét, mindenféle szempontból, s tán még jobban imádom a Kollár Attila-lemezt. Így aztán nagyon sajnálom, hogy nem volt teljes a Musical Witchcraft-koncert. :(( De azért, ahogy írtátok is, két pozitívuma is van ennek:
- félelmetes koncertre számíthatunk áprilisban,
- megismerhettük a MÉZ-t, és mint általában itt mindenki, én is nagyon élveztem zenéjüket (még a lassúakat is :))

A You And I számomra is egy picit csalódás, de az igazi okát nem tudom megmondani, lehet, hogy azért, mert előző éjjel vagy 4 órát aludtam, és a koncert alatt már erőlködnöm kellett, hogy nyitva tartsam a szemem. Tán túlságosan azt adták, amit a lemezen is hallhatunk, mondhatnám, hogy _igazi_ lemezbemutató koncert lehetett volna, de így, hogy az Exit már megjelent, nem tudtak újat nyújtani számomra.
De aztán Kollár Attila és Naszádi Gábor felébresztett: SZVSZ fantasztikus volt mind a négy szám, amit játszottak; persze a kedvencem a XV. századi vándorok, most is épp azt hallgatom. :)) Nekem semmi bajom nem volt a gitárerősítéssel: látszik, hogy _eddig_ még igen kevés koncerten voltam.
Aztán a MÉZ: na igen, a Sailor's Hornpipe még Oldfieldnál is gyorsabb eljátszása nem könnyű feladat... :)) Fura fickók, de jó zenét játszanak. Egyébként ismerem egy lemezüket is, de az korántsem olyan kiváló hangzású, mint amilyet a koncerten hallhattunk. (Pl. az első szám nem olyan ritmusos, nincs benne olyan sok gitár,...) Azért nekem összességében nagyon tetszett a koncert, még azzal együtt is, hogy valamikor hajnalban értem haza a hóesésben. :))

Mya_tom:
- ...csúszás...
> Szerintem valaki elkéshetett, mert nagyon későn kezdték el beállítani az erősítéseket, és még így is nagyon siettek.

EeToN

mya_tom Creative Commons License 2001.12.16 0 0 209
Hát "érdekes" koncert volt ez a mikulásnapi Periferics koncert.... :o)

Előrebocsátom én nagyon szeretem a You and I együttesnek mind a zenei világát, mind kidogozottságát, mind magasszintű előadását. Ezt a tibeti halottaskönyves Exitet is szeretem, azért azt be kell valljam nem ez a kedvencem.
(Hozzáteszem azzal nincs problémám, hogy nem tudom az album-koncepciót mihez társítani, az ilyet mindig a csökkent felfogóképességemnek tulajdonítom :o)
A koncert azért volt csalódás elsősorban, mert nagyon nem tetszett Fanni éneke, helyenként hamisnak, helyenként erőtlennek, helyenként túlságosan kiénekelt hangúnak éreztem: olyannak mint egy rossz Kovács Kati-felvételnek.
A táncosok nekem üde szinfoltot jelentettek, helyenként nagyon jó koreográfiákkal, amit felróhatnék, az a kellőnél nagyobb számú ismétlésekbe bocsátkozás.
A zene sajnos csak egy-két helyen sikerült igazán átütő erejüre, pedig a stúdió-albumban érzéseim szerint azért annál több van, mint ami kijött.

Kollár Attiláék felemás érzéseket keltettek. Szenzációs volt a két régebbi szám akkusztikus felidézése tavalyról, a két újabb számról ráadásul csak még jobbakat tudok mondani: az már nagyon érződik nekem, hogy az Utópia című lemezben nem valószínű hogy fogok csalódni.
Na de a kierősítés (főleg a gitáré) olyan katasztrófális volt, hogy 50%-os élvezeti érték-csökkenésként bírtam átélni. Olyan kásás volt az akkusztikus gitár hangja nekem, hogy ilyen borzalomra nem is tudok visszaemlékezni, esett-e meg velem. :o((

A MÉZ együttes fantasztikus volt. Nagyon kellemes meglepetést jelentett nekem. Amikor világzenét mint műfajt ostorozom, akkor valami ilyesmit bírok elképzelni pozitiv ellenpéldaként (mint a MÉZ-zenét: sikerült megőrizni zenéjükben a pozitiv karakterességet elkerülve az összemosást, maszatolást. Pedig nem volt minden pillanatában tökéletes az ő koncertjük sem: két lassú számuk nem nagyon lopta be magát a szívembe.
Amúgy az utolsó(?) számuk szenzációs volt: Mike Oldfield Sailor's hornpipejának rendkívül érdekes fantasztikusan virtuóz "áthallása" volt.

Hogy a szervezésről is ejtsek néhány keresetlen szót. Értékelem Gergő erőfeszítéseit, amit a minőségi zene érdekében próbál meg tenni. Jó ötlet a több zenekar-egy koncert, és megértem, hogy nem könnyű megszervezni ezeket, értve itt elsősorban a technikai előkészületeket. De azért az nem biztos, hogy jó ötlet egyfelöl ekkora csúszásokat megengedni, másfelöl pont úgy befejezni a koncerteket, hogy a gyalogos emberek pont ne érjék el az utolsó metrót... :o(

A skót Creative Commons License 2001.12.13 0 0 208
Hali!

Nekem egy csöppet csalódást okozott a koncert, de azért volt pozitívum is...
Az egyik a You and I. Nem is a női énekessel volt baj, hanem valahogy nem igazán volt magával ragadó az, amit csináltak. A zene úgy a hallgatható kategóriában van nálam (legalábbis egyenlőre). Mindenesetre azért többet vártam a You And I-tól, már csak azért is, mert a koncert előtt sokat hallgattam a You And I című albumukat, és az nagyon megtetszett. Kb, ilyet vártam a koncerttől is. Hiba volt...
A másik, amit sajnáltam, hogy a lényeg, ami miatt egyáltalán megvettem a koncertjegyet, az elmaradt:(
Ami igazán pozitívum, az a MÉZ. Mindezidáig egy kis tipikus magyar "semmi" zenekarnak hittem őket, akik csak azért verődtek össze kelta zenét játszani, mert mostanában az a módi.
Nos, a koncert ill. maga a zenekar erre erőteljesen rácáfolt, úgyhogy el is kezdek hamarosan utánanézni MÉZ felvételeknek is:)

No meg nagyon hideg volt...:)

Összességében a koncert (a novemberi 100%-os After Crying koncerthez viszonyítva): 50%

localhost Creative Commons License 2001.12.11 0 0 207
Most csak röviden a koncertről:
Nagyon sajnálom, hogy a koncert ilyen fircse-furcsára sikeredett :-( Igazán szívesen hallgattam volna még Attila (Attliáék) játékát, kár, hogy ennyire rövid volt a SZÁMOMRA legfontosabb rész :-( Hát még ha egyetlenegy szám erejéig egy ici-picit visszajöhettek volna, de hát jönnie kellett(?) a MÉZ-nek. Nos Őket már nem vártam meg.
A You And I pedig szerintem 70%-os volt, jobb lehetett volna a női énekhang nélkül, még akkor is, ha az énekes hölgy vezetékneve asszociál az én vezetéknevemre (mi kutyánk kölke?).
Ennyi, gyakorlatilag lelkesedés nélkül.
Előzmény: cirrocumulus (201)
cirrocumulus Creative Commons License 2001.12.10 0 0 206
Köszi !!!!!!!!!!
Előzmény: Igaz Ember (205)
Igaz Ember Creative Commons License 2001.12.10 0 0 205
A Periferic Records koncertsorozata fóruma itt található.
Előzmény: cirrocumulus (203)
Jéggé dermedt enemies Creative Commons License 2001.12.09 0 0 204
Cirrocumulus!

Nem tudom, hogy sikerült-e elküldenem a levelet neked, úgyhogy itt is megköszönöm, hogy szóltál :)
Gázos lett volna kicsit, ha nem tudok róla...

Köszi mégegyszer :)

Üdv

Előzmény: cirrocumulus (203)
cirrocumulus Creative Commons License 2001.12.07 0 0 203
Hát ez nem jött össze!
Valaki majd csak segít...
Előzmény: cirrocumulus (202)
cirrocumulus Creative Commons License 2001.12.07 0 0 202
Itt a hivatkozott fórum, itt elolvashatjátok a továbbiakat a tegnapi koncertről: link: http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9028939&uq=36
cirrocumulus Creative Commons License 2001.12.07 0 0 201
Jézusom! Mi ez a nagy nihil? Nemcsak én voltam ott közülünk...
Mya_tom: mi ez a nagy hallgatás???
Localhost is volt, de ő ma nincs gépközelben;
biztos ír majd ő is.

(Először is: a You and I nem Attila együttese.)

Na, akkor Attiláékról!

Négy rövid darabot adtak elő, Naszádi Gáborral kettesben (fuvola + akusztikus gitár):
- elsőként a Reggeli tánc a chenonceau-i kastély-
kertben címűt (3'16").
Kezdeti kisebb bizonytalankodás után már nem
volt semmi probléma.
Gondolom, ez is inkább amiatt volt, amire a szám után Attila is hivatkozott, hogy kicsit nehéz ilyen formában megszólalniuk a You and I összetett zenéje után, de talán kontrasztként mégis jól kiegészíti egymást a két program.
- Aztán ízelítő következett Attila készülő,
UTÓPIA című lemezéről: két szám hangzott el
róla (2'21" és 2'30") - címek nélkül.
Az első egy nagyon gyönyörű dallamú, kicsit
szomorú hangulatú zene volt, olyan elringató
hatású; itt végig a fuvola vitte a vezértémát.
A második szám egészen más típusú volt: itt
nagyon erőteljes volt a gitártéma, s a vége felé
kifejezetten viharos fuvolajáték is hallható
volt.
- Majd zárásként (és keretként) ismét az első
lemezről szólaltattak meg egy számot, a lemez-
nyitó XV. századi vándorok-at (2'53").
Természetesen ezt is nagyon szépen játszották.

Nagyon nagy taps volt a jutalmuk a kamarakoncert után, de nem jöttek vissza. Tapssal és konferálásokkal volt negyedórás a koncert időtartama. Kár, hogy nem tudtak hosszabb programot összeállítani még ebben a felállásban is; azt hiszem, sokan hallgattuk volna még őket szívesen!

Ketten is felvettük a koncertet; szívesen megosztanám veletek az élményt. Nagyon szép, tiszta lett a felvétel (minidiszkre készült).
Ha valakit érdekel, nyugodtan keressen meg! (Kazira vagy MD-re át tudom venni.)

A koncert többi részletéről a "Periferic records koncertsorozata" című fórumban olvashattok.
(Sajnos, nem tudom, hogyan kell hivatkozást idevarázsolni.)

Előzmény: Youwine (199)
Igaz Ember Creative Commons License 2001.12.07 0 0 200
Milyen volt a koncert?Meséljetek...
Youwine Creative Commons License 2001.12.06 0 0 199
Milyen volt Attila mai fellépése? A You & I nem az Ő együttese?
Youwine Creative Commons License 2001.12.06 0 0 198
A Remastered Live in Los Angeles lemezhez:

Én nem ismerem az eredeti Live in Los Angeles lemezt, így nincs összehasonlítási alapom. A szinti általában nagyon erős és eleven. A fuvola egyszerűen hibátlan. Az összes többi hangszer is remek, az egész felvétel közel stúdiólemez minőségű. Némi utómunka és rákeverés valószínűleg van a dologban - ha nem, a skacok több, mint zsenigyanúsak.

A Mickey Mouse első akkordja - szerintem - egy az egyben az Apokalipiszisé. (Ugye nem play-back baki ?!) Az élő koncert vége (Solaris + szöveg)ugyanavval az effekttel van lekeverve, mint az azt közvetlenül követő stúdió bonus, a Beyond. (Ez is sci-fi regény cím? Ha igen, magyarul hogy van?)

Igaz Ember Creative Commons License 2001.12.05 0 0 197
OFF:
Nyitottam egy másik topikot egy másfajta zenei irányzattal/együttessel kapcsolatban. Ha valakinek van véleménye, írjon bele, hogy legalább ne 0 hozzászólás legyen benne. Köszi.

ON

Igaz Ember Creative Commons License 2001.12.05 0 0 196
Tisztelt topiktársak!
Ezúton szeretnék bocsánatot kérni a 193-as hozzászólásomért!
Az a kép sem a topik szellemiségéhez, meg énhozzám sem illik...szerencsére le tudtam törölni az elérhetőségét.

Végülis...izé...nemtom miért raktam ide...

Előzmény: Igaz Ember (194)
mya_tom Creative Commons License 2001.12.04 0 0 195
Hát ez aztán a rossz hír! Bár a koncertet is sajnálom, de egy napon belül a második halálhír, egy kicsit sokkoló már :o(. Azért én így sem hagyom ki a koncertet.
Előzmény: cirrocumulus (188)
Igaz Ember Creative Commons License 2001.12.04 0 0 194
Nem, a piros X nem én vagyok!
Ez vagyok én:
Előzmény: Igaz Ember (193)
Igaz Ember Creative Commons License 2001.12.04 0 0 193
Ja és ha már a találkozóra nem megyek el azért bemutatkozom nektek!Üdvözlök mindenkit:

Igaz Ember Creative Commons License 2001.12.04 0 0 192
Nem értettetek meg...
Nincs semmi baj a családdal...nagyon rendes feleségem van...csak tudjátok hazaérek munkából este fél hatra, aztán van két és fél órám a gyerekeimre, meg rá...Nagyon kevés idő, amit velük tudok tölteni.Szóval nem akarom a kevés időt még jobban lerövidíteni...
No de ez a probléma sajnálatosan megoldódott, úgy látom...
Már megbeszéltük otthon, hogy aha netánegyszervalamikor lesz SOLARIS koncert, oda megyünk mindketten.
Előzmény: localhost (181)
cirrocumulus Creative Commons License 2001.12.03 0 0 191
Volt azért pár jó híre is Attilának: az ő új szólólemeze február közepére várható, viszont
csak áprilisra ígérte a második archív Solaris CD-t, a NOAB-ot ... (ehhez képest a múltkor Böszme azt mondta, hogy most 6-án már kapható lesz, amiből arra lehetett következtetni, hogy teljesen kész a lemez, csak az apropót várták a megjelenéssel - a csuda se ismeri ki magát rajtuk). A harmadik archív CD-t (a LOS ANGELES 2026-ot ) nyárra ígéri Attila,

és a legjobb hír, hogy mindezekkel párhuzamosan vadiúj Solaris lemezt is fognak készíteni, ami nem biztos, hogy jövő év végére megjelenik, de 2003-ban már biztosan.

És ... nagyon szeretnének itthon is fellépni!!!

Attila megfogalmazása szerint: nem akarják megvárni, míg az itthoni rajongóik beleőszülnek a várakozásba... !
(Hát, nem tudom, nekem az utóbbi pár évben megszaporodtak az ősz hajszálaim...)

Előzmény: kozakz (185)
cirrocumulus Creative Commons License 2001.12.03 0 0 190
Szia kozakz!

Azt hiszem, az előzménybeli hozzászólásodat érthettem félre: "...hogy nem emlékeznek ránk?"

Előzmény: kozakz (149)
kozakz Creative Commons License 2001.12.03 0 0 189
en soha nem lattam a solarist :)

videki gyerekkent notem fel...

cirrocumulus Creative Commons License 2001.12.03 0 0 188
Elmarad a névnapi ajándékod! Tényleg nagyon sajnálom!

Egyébként régen is előfordult már ilyen "névnapi" koncert, még a Solaris-os időkben - egyszer március 8-án volt koncertjük az FMH-beli klubjukban. Már a körterem bejárata fölött is kint volt egy plakát, hogy köszöntik a Zoltánokat.
Aztán Czigi a koncert első száma után be is konferálta, hogy "nőnap alkalmából sok szeretettel köszöntik Zoltán nevű vendégeiket!" !!!

Kozakz és localhost: ti biztos ott voltatok, emlékeznetek kell erre a poénra!

Előzmény: mya_tom (184)
cirrocumulus Creative Commons License 2001.12.03 0 0 187
Sajnos, rossz hírem van a számunkra!

8-kor volt vége a kozakz által beharangozott műsornak, amelyben Attila elmondta, hogy igencsak megváltozott a program, mert Vámos Zsolti édesapja meghalt és így Zsolt értelemszerűen nem tudja vállalni a fellépést. Lényegében elmarad az egész koncert, csupán egy negyedórás műsort fog adni Attila, Naszádi Gábor gitáros barátjával kettesben.

A koncert eleje változatlan, vagyis a You and I lesz a fellépő zenekar, aztán Attiláék rövid blokkja következik, s végül a fő program a M.É.Z. együttes koncertje lesz.

Nagyon szomorú vagyok, annyira vártam már Attila koncertjét!!!

Előzmény: kozakz (186)
kozakz Creative Commons License 2001.12.03 0 0 186
este 8-ig fog tartani.
kozakz Creative Commons License 2001.12.03 0 0 185
Sajnos kiment a fejembol igy nem tudtam elore szolni.

Most megy a fiksz radion a felholdpont musor.
Vezeti Fóth Miklós.

Vendége Kollár Attila

Téma: A fuvola és a pénteki koncert.

mya_tom Creative Commons License 2001.12.03 0 0 184
Köszi! Csak azt nem tudom, hogy Kollár Attila, honnan tudta, hogy nincs szebb névnapi ajándék mint egy koncert... :o)
Előzmény: cirrocumulus (183)
cirrocumulus Creative Commons License 2001.12.03 0 0 183
Jobb később, mint soha!!!

Boldog Mikulás napot kívánok Neked!

Előzmény: mya_tom (182)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!