Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2015.06.24 0 0 94123

...meg nem is vendegek ... vasarnapi csaladi vacsora...

Előzmény: Boszorka (94119)
ZsuR Creative Commons License 2015.06.24 0 0 94122

No ez nem hangzik rosszul... sot!  :)) Koszonom! :))

Előzmény: krizsi_l (94120)
ZsuR Creative Commons License 2015.06.24 0 0 94121

Mert a fiam kedvence... de nem vagyok benne biztos, hogy a tobbiek hogy ereznek felole.

Előzmény: Boszorka (94119)
krizsi_l Creative Commons License 2015.06.24 0 0 94120

Nálunk mindig pörcre sütött szalonnával készül. Már majdnem nokedli carbonara :)

Előzmény: islamorada (94117)
Boszorka Creative Commons License 2015.06.24 0 0 94119

De miért kell mindenáron tojásos nokedlit adnod a vendégeknek?

Előzmény: ZsuR (94116)
ZsuR Creative Commons License 2015.06.24 0 0 94118

Gondolkodtam en is a sonkan... de azt hiszem, maradok a hagyomanyos tojasos nokedli masodik fogasnal.

Elsonek meg valami levest keszitek majd, amiben van hus...

 

En egy ideje ugy tisztiom a tojast, hogy meggorgetem a pulton, es vizben hamozom, mindig van egy tal viz, amiben hutottem a tojast... no es a tojast nem aznap tojatak a tyukok :)).

Előzmény: islamorada (94117)
islamorada Creative Commons License 2015.06.24 0 0 94117

En ettem mar valakinel tojasos nokedlit kicsi sonkakockak voltak belekeverve, nagyon illett bele, tehat a sonka szerintem megy hozza.

A tojasrol jut eszembe. Husvet tajan beszelgettunk hogy hogy lehet fott tojast hamozni ugy hogy egyben szepen lejojjon a heja, akkor emlitettem hogy hideg vizben teszem fel, eleg nagy langgal fozom, amikor kesz hagyom a sajat leveben kihulni de csak annyira hogy jo meleg maradjon a viz, majdnem tul meleg, akkor megkocogtatom a hejat a fazek szelen es lejon maradektalanul minden rola, csak utana oblitem le a hideg viz alatt.

Valaki azt irta hogy majd akkor vegyem biztosra ha mar sokszor foztem igy es sikerult, jelentem, 11x csinaltam azota es mindig 100%-ig lejott hibatlanul.  Organikus vagyis bio tojast veszek mar evek ota, de nem hiszem hogy emiatt sikerul hiszen azelott tokmindegy volt hogy milyen tipus, neha cafatokban jott le a feherje.

Előzmény: ZsuR (94114)
ZsuR Creative Commons License 2015.06.24 0 0 94116

Igen, en is igy szoktam enni, es szivesen, mert nagyon szeretem... Viszont akiknek keszitenem, nagyon husevok...

Előzmény: Boszorka (94115)
Boszorka Creative Commons License 2015.06.24 0 0 94115

Tudomásom szerint a tojásos nokedli salátával egy önálló étel. Részemről soha nem szerettem.

Előzmény: ZsuR (94114)
ZsuR Creative Commons License 2015.06.24 0 0 94114

Lehet itt kellett volna kerdeznem eloszor is... csinaltok mar tojasos nokedlit koretnek?

 

Ha nem... milyen hus melle lenne jo?

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.24 0 0 94113

:)

Előzmény: nagypapi51 (94111)
Csimpolya Creative Commons License 2015.06.20 0 0 94112

Közvetett értelemben igen! Elvégre konyhai géppel bánnak velel, és eléggé trükkös.

Előzmény: nagypapi51 (94111)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 94111
homerx Creative Commons License 2015.06.12 0 0 94110

valszeg teszko gazdasagosabb egy nagy fazekban, de en nem szoktam sok cuccot eltenni, igy en ugyanezt mikroban csinalom meg.

Előzmény: Bubo.Bubo. (94109)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2015.06.12 0 0 94109

én nem mikróban gőzölöm (mondjuk én is teszek mikróba fémet néha: úgy olvastam, hogy ha van körülötte, ami felfogja a mikrohullámot, akkor szabad, ezért lehet pl. kanalat a pudingba tenni)

 

szóval a befőttet én a klasszikus módon csinálom: üveg megtölt, lezár, széles (15 literesnél nagyobb) lábasba újságpapír, bele az üvegek - az enyéimbe 6-8 db hétdecis üveg fér, - vízzel a lábast feltölt úgy, hogy az üvegek 2/3 - 3/4-éig érjen, és alágyújt (tetejére lehet vizes törlőkendő, újságpapír, majd fedő), és mikortól az üvegek körül levő víz lassan rotyogni kezd, onnantól 20-30 perc lassú rotyogtatás - utána vagy a vízben hűl ki, de inkább száraz dunszt a még forró üvegeknek

Előzmény: Tereza (94107)
beetee Creative Commons License 2015.06.12 0 0 94108

Ha nincs otthon, kezd egy befőttes üveggel, amin van kupak... :)

 

Kollégáim is néztek nagyot, mikor dunsztosba vittem be valami leves, és délben a hűtőből betettem simán kupakkal a mikróba.

 

Aztán megszokták.

Előzmény: Tereza (94107)
Tereza Creative Commons License 2015.06.12 0 0 94107

Bubo, homerx

 

Lehet, hogy hülyén néz ki, de nekem kicsit magas az a gőzölő technika. 

Ami a mikrót illeti, a férjem azt mondta, hogy meg ne próbáljak fémet rakni a mikróba.

De azért köszönöm a segítőkézségeteket.

Tereza Creative Commons License 2015.06.12 0 0 94106

magánjellegű

Előzmény: Tereza (94105)
Tereza Creative Commons License 2015.06.12 0 0 94105

Aztán asszem lefogyasztották, meg voltak magánjelegű problémái. 

Előzmény: H_G (94104)
H_G Creative Commons License 2015.06.12 0 0 94104

Akkora is lett, mint egy bálna, a végére...

 

Előzmény: Tereza (94101)
homerx Creative Commons License 2015.06.12 0 0 94103

elmeletileg betehetned fazekban is a kajat melegiteni, de:

1. mivel fembol van, learnyekolna a kaja nagyreszet a mikrohullam elol, igy nem melegedne.

2. a fulei viszont zart tekercset kepeznenek, amiben viszont mar kialakulna orvenyaram, elektromagneses indukcio, ami visszahatna a mikrora es tonkretenne.

ugyaz igaz, az olyan bogrekkel pl, amin van korbefestett folytonos diszites, ami femet tartalmaz.

Előzmény: ZsuR (94099)
ásítósmacska Creative Commons License 2015.06.12 0 0 94102

Mondjuk nála egyébként sem ritkaság a hedonizmus.... :)))  12 tojás sárgája, másfél liter tejszín, eetc. etc.

Előzmény: Tereza (94101)
Tereza Creative Commons License 2015.06.12 0 0 94101

Csodálkozni fogsz, de én még emlékszem arra, amikor Nigella 1 kg málnához 1 kg cukrot használt. Asszem a TV Paprikán volt egy olyan sorozat, hogy a műsor első felében Nigella beszélgetett a vendégeivel, amolyan női témákról, és utána kicsit főzött. Már nem emlékszem a sorozat címére. No és pl. ebben volt olyan.

Előzmény: Bubo.Bubo. (94094)
Tereza Creative Commons License 2015.06.12 0 0 94100

Én is, Zsurral együtt, csodálkozom. 

ZsuR Creative Commons License 2015.06.12 0 0 94099

...teljesen meg vagyok dobbenve, hogy miket lehet... en annyira elfogadtam, hogy semmi femet...

Előzmény: beetee (94097)
beetee Creative Commons License 2015.06.12 0 0 94098

Működik. :)

Előzmény: beetee (94097)
beetee Creative Commons License 2015.06.12 0 0 94097

A kupakot én is régóta mikróban fertőtlenítem.

Az üveg és kupak leöblítéséből maradt víz és 3-4 perc a mikróban,ami ennyi idő alatt gőzzé válik, tökéletes.

A kanalat nem tudom, nem vagyok róla meggyőződve, de mindjárt kipróbálom.... :)))

 

Bár nem értem, mi értelme van kiskanalat mikrózni.... ;)

Előzmény: ZsuR (94096)
ZsuR Creative Commons License 2015.06.12 0 0 94096

Az en amulatom nem a befozesre vonatkozott :)), hanem a mikrora... hogy a kupakot meg kanalat bele lehet tenni...

Előzmény: homerx (94095)
homerx Creative Commons License 2015.06.12 0 0 94095

ahogy bubo is irja itt kozottunk, a mikoroban csiratlanitodik az uveg es a kupak is. a kupakba is kell persze viz, es ugy betenni a mikroba. a betoltes utan meg meg csak ra sem csavarom, csak rateszem a kupakot, esetleg egy negyed fordulat, hogy ha utana meg gozologne, akkor az ki tudjon jonni. kb 5-8 percet szoktam meg raereszteni a vegen, de ott mar nem kell maxigazon jaratni a mikrot, eleg az also fokozaton, hogy melegen tartsa a cuccot.

Előzmény: ZsuR (94093)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2015.06.11 0 0 94094

az 1:1-es porokon levő javaslat, hogy 1 kg gyümölcshöz 1 kg cukrot adjunk, az nem tudom, melyik agyamentnek jutott eszébe, de nincs olyan elvetemült dédnagymama-korú, aki valaha ezt így csinálta volna, a mai konyhatündérekről nem is beszélve (én édesszájú vagyok, de a 30-40 dkg cukor / 1 kg gyümölcs már nekem is sok, esetleg citromlekvárban tudok elképzelni többet...) (a hivatalos birsalmasajt-recepttől is falnak megyek már az olvasásakor: az nem is gyümölcs már, hanem cukorszirup...)

 

a befőtt-lekvár megromlása vagy meg nem romlása kizárólag attól függ, marad-e életképes baci vagy gomba az üvegen belül... szerintem az üveg és a fedő alapos elmosása és relatíve forró vízzel való kiöblítése elég (pláne ha tiszta konyharuhára borogatod ki), a probléma a belerakott anyaggal van: vagy megfőzöd alaposan, hogy elpusztuljon ami benne van, vagy teszel bele valamit, amitől nem tud szaporodni: cukor, tartósítószer, alkohol

 

ezek után már csak arra kell vigyázni, hogy belerakás közben ne rakjál bele fertőző anyagot - és emiatt a fejrefordítás tényleg azért kell, hogy a kupakot csírátlanítsd a belerakott 100 fok körüli anyaggal

 

(illetve a másik módszer a gőzölés: relatíve tiszta üvegbe belerakodsz, lezárod, vízbe állítod, és az egészet forralod együtt - ezzel nekem évek óta magozott meggyet sikerül elrakni a la natúr, minden nélkül, saját levével, idén romlott meg egy rosszul lezárt delikvens)

Előzmény: Tereza (94089)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!