Keresés

Részletes keresés

békacica Creative Commons License 2003.04.14 0 0 236
Szia majom1975!
szerintem mielőtt megműtteted magad azért beszélj valaki mással is. az orvosok eléggé megosztottak ebben a témában (mint tudjuk az előzményeket). Nekem ez a doki azt mondta hogy ez peteérési rendellenesség. én hiszek neki. a fogigátló elég jó hatással van rá. megkérdezhetem neked mennyi az LH FSH érték? ha nem túl nagy kérés.
keresek a neten valami jó helyet ahol rendesen le vannak írva a hormon normálértékek.
Előzmény: majom1975 (235)
majom1975 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 235
Bocs lányok, még valami.

A hormonok nekem is a középértéken vannak, de az LH és az FSH ARÁNYA a rossz, és ez okozza a petefészekben a cisztás elváltozásokat - a doki szerint.

majom

majom1975 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 234
Sziasztok Lányok!

Pénteken voltam dokinál ultrahangon. A gyogyi nem csinált semmit, és mivel rendkívűl sok cisztám van (úgy néz ki a petefészkem mint egy "darázsfészek", ill. "ementáli sajt" a sok cisztától - ezek a doki kifejezései) azt javasolta, hogy akkor legyen a műtét.

Picit félek tőle, gondolkodom, hogy megnézessem magam mással is, de mivel tényleg megpróbálta elkerülni, de nem lehetséges úgy gondolom, hogy akkor legyen.

Olvastam az utóbbi írásaitokat, erre reagálva: én sem vagyok sem szőrős, sem túlsúlyos, mégis PCO-s jellegű a petefészkem. A doki mondta, hogy én nem vagyok PCO-s, hanem erre egy másik kifejezés van,(amit nem tudok), de mindenesetre a petefészkem PCO-s jellegű.

Békacica egyébként nálam kb. 3-4 hónapja derült ki a dolog.

majom

paracsimpo Creative Commons License 2003.04.11 0 0 233
Akkor békacica én ezt nem értem. Nekem is volt az elején ilyen gondom. Én is írtam neki akkor és nekem azt mondta, hogy PCO. Vannak lányok a Med-Lombon akikkel taliztam már és sovány, nem szőrös, van mensije, esetleg pé is. És mégis PCO-s.
De egyetértek Alice hozzászólásával is. Egyszerűbb ezt mondani, hogy átmeneti hormonzavar.
Bár az én szervezetem még ezt is megcáfolja, mert nekem a hormonok tök jók. Minden a középső határon van. Én ilyenkor teszem fel, hogy akkor ilyenkor mi van? erre még senki nem adott nekem érthető magyarázatot:(( Pedig nagyon kiváncsi lennék rá. Na de nekem most egyenlőre mindegy:)))
Előzmény: békacica (232)
békacica Creative Commons License 2003.04.10 0 0 232
paracsimpo!
Ő az a doki. leírtam neki néhány friss hormon eredményt,meg előéletet stb. Az tény, hogy bárkivel találkozom (orvos) és mondom neki hogy PCO-m van, nagyot néznek és egytől-egyig azt mondják, nem is vagyok olyan, és néznek nagyokat (Káliban is az egyik doki). az igaz hogy nem vagyok kövér,nem vagyok szőrősebb, és végülis pattanás sincs rajtam. De a petefészkek tele vannak tüszőkkel, megnagyobbodnak (ha éppen tartósabb ideig nem szedek fogigátlót) és a 60-as LH-m is magas (gondolom).
Előzmény: paracsimpo (230)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.10 0 0 231
Ne haragudjatok, hogy közbeböfögök, de szvsz ez a PCO dolog olyasmi, amit minden orvos rámod arra, amivel nem tud mit kezdeni - fogalmam sincs ki volt az, aki ezt a tünetegyüttest összehozta, de egy nagy marhaság úgy ahogyan van.
Akinek van méhe meg petefészke, az terhes lesz előbb utóbb, ebből induljatok ki és kész.
Én a PCO helyett bizonyos esetekben inkább időleges hormonzavart mondanék.
paracsimpo Creative Commons License 2003.04.10 0 0 230
Én ezt nem hiszem el!!!
Ez az orvos szerintem azt sem tudja, hogy mi az a PCO?!:( Nekem 11. éves koromban jött meg1x. 28. napos ciklusaim voltak 17. éves koromig. Aztám kezdett kimaradni és abbamaradt. Tisztára mit klimaxnál:((( Minden Beldoki azt akarta belémbeszélni, hogy terhes vagyok, de azon már nem gondolkoztak el, hogy ha már 6 hója nincs mensi és terheslennék, akkor hol a baba??? A t...m is tele van az orvosokkal:((( MOst ez a meddőségi doki imádnivaló. Értelmes és tudja, hogy melyik az a gyogyi ami nekem jó. Ő amikor 4 éve átmentem hozzá (akkor azon a klinikén dolgoztam), akkor még nem is nézett UH-on és közölte, hogy PCO-s vagyok. Aztán az UH is ezt mutatta.
És különben is 1000 féle PCO van. Én abba tartozom akinek nincs mensi, nincs pé, túlsolyos és több szörzet van itt-ott (szerencsére nem annyira feltünő) Szóval tartom a véleményem, hogy a doki aki írt neked nem tudja, hogy mi is ez:(((
Nem próbáltad még a maildoktort? Ott Dr. Elek Csaba válaszol és Ő is korrekt és megbízható doki.
Még telcsiszámot is küld, ha személyesen akarsz vele beszélni. Próba? www.maildoktor.hu
Előzmény: békacica (229)
békacica Creative Commons License 2003.04.10 0 0 229
Önnek nincs PCO-szindrómája. Az ugyanis veleszületett, a tüneteke a
kamaszkorral jelentkeznek és már az első terhessége sem jöhetett volna
létre...........Önnél minden bizonnyal egy peteérési elégtelenség áll
fenn, mely hormonális egyensúlyzavart okoz........ kezelésére alkalmazott medrol diagnosztikus
tévedésen alapul, ezért semmiképp nem javaslom.

hát ezt a választ kaptam. kissé megzavart. most akkor mi is van??

békacica Creative Commons License 2003.04.10 0 0 228
Szia paracsimpo!
hogy vagytok? Remélem minden a legnagyobb rendben.

nálam annyi történt, hogy lassan a végéhez érek a kálváriámnak.
eddig így hittem.
diane-t szedek egy darabig (3 hó) aztán clostylbegittel ill. medrol-lal próbálkozok a gyerekért. állandóan orvosokhoz járok/ jártam (már utálom az egészet) szemészeten, belgyógyászaton.... egy csomó kivizsgáláson. (még andrológusnál nem voltam!)
szóval elég volt. most egy kis nyugi van, ill. még visszamegyek az endokrinológushoz, de már csak úgy mutiba.
kicsit most megkavart egy levél engem, írtam egy a neten is fellelhető orvosnak, és kicsit leültem a válaszától. mindjárt idézek belőle a köv.-ben.

Előzmény: paracsimpo (227)
paracsimpo Creative Commons License 2003.04.10 0 0 227
Szia Brekuscicus:))
Én 4 éve tudok róla. Miújs van Nálad?
Előzmény: békacica (226)
békacica Creative Commons License 2003.04.10 0 0 226
sziasztok lányok!

egy kérdésem lenne hozzátok. mindenkinek közületek a PCO-ja kezdetektől fogva létezik-e, vagy nem.
köszi

majom1975 Creative Commons License 2003.04.09 0 0 225
Szia Alice!

Aranyos vagy, természetesen nem adom fel. Péntek reggel megyek Kósa dokihoz, hogy megnézze mit csinált a closty (hogy csinált-e egyáltalán valamit).

Utána jelentkezem.

Majom

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.08 0 0 224
Szvsz. nincs nehéz eset, csak hosszadalmas kezelés. Biztos vagyok benne, hogy neked is sikerül.
És várjuk ki a végét... én addig nem leszek nyugodt, amíg a lányom petevezeték átjárhatóságáról valami orvosféle meg nem győződött... a PCO szindróma önmagában bakfitty, injekciók tömegének, meg kitartás kérdése, te se add fel. Drukkolok neked, majd írjál mindig jó? :-)
Előzmény: majom1975 (223)
majom1975 Creative Commons License 2003.04.08 0 0 223
Sziasztok!

Alice, olvastam amit írtál a lányod dokinál tett látogatásáról. Elég bíztató a helyzet náluk ezek szerint.

Úgy látszik, én ezen a problémakörön belül is elég nehéz eset vagyok.

Majom

paracsimpo Creative Commons License 2003.04.04 0 0 222
Én értettem:)))))))
Viszont én is lpek, se tegnap, se ma nem tudtam pihenni ebéd után és olyan vagyok mint a mosotrongy:))))))))
Jó éjt!:)
Előzmény: AliceCsodaországban (221)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.04 0 0 221
Ha apunak jó a humora, az szó szerint aranyat ér (szvsz. akinek nincs is humora, mi a fenének szaporodik)...no jó, eldugulok, mert még félreértik, bocs...:-)))
Előzmény: paracsimpo (220)
paracsimpo Creative Commons License 2003.04.04 0 0 220
Ezt az oxigénes dolgot nem tudtam:))) De a nevetés, sőt a röhögés mindennapos:))))) Apa olyan jókat tud mondani, hogy egész nap rötyögök:)))))
Előzmény: AliceCsodaországban (219)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.04 0 0 219
naná, hogy minden oké lesz! :-))) Kényeztesd magad, az nagyon hasznos, és még egyszer mondom: mindig nevess jó sokat, legytek vidámak! Tudod egyébként, hogy minden nevetésnél rengeteg oxigént kap a baba?
Előzmény: paracsimpo (218)
paracsimpo Creative Commons License 2003.04.04 0 0 218
Ez tényleg "nem" sok pénz. Főleg, hogy volt UH is.
Én a dokim magánrendiébe fizetek 7eFt-ot és egy lepusztult hely, ha lehet ilyet mondani:((( De a doki meg jó, így elfogadom a helyet is.
Köszönjük szépen jól vagyunk, baba szépen növöget:)) Hétfőn volt 2,2 cm:)))) Holnap leszünk 10. hetesek, így még sajnos vagy sem, de nem tudjuk, hogy fiú avagy leányka. Az előző babámnál bejött a jóslatom, hogy kislány. MOst érzem, hogy fiú. Ezt a jóslatot a kinai naptár is írta és most az is fiút mond. Nekem már nem az a lényeg, hogy fiú vagy lány, hanem, hogy meglegyen mindene és egészséges legyen. Szerintem csak ez a fontos:))Főleg, hogy ilyen nehez jött és ennyi rossz van a hátam mögött. De most minden OK lesz:)
Előzmény: AliceCsodaországban (217)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.04 0 0 217
Ötezer pénz volt, ez egy konszolidált ár manapság. Még azt is mondta a doki, hogy állitólag a méh-nyálkahártyája nagyon jó állapotban van.
Már csak ez a hüvelygyulladás idegesít, ugyanis én még akkor mikor ez volt, a lelkére kötöttem, hogy ezt mindig minden nőgyógyászati vizsgálatnál említse meg, de persze elfelejtette.
Mindenesetre azt javasolta a doki, hogy minél több eksön vidáman. Majd meglátjuk mi lesz belőle. :-) Baba vagy mesterséges megtermékenyítés, de hát a holnapi szél majd holnap dog fujni, mondta egy bölcs kínai, és én ehhez tartom magam.

Te hogy vagy? Babuci jól viselkedik? Tudod már mi lesz belőle? (Érdekes, hogy én valahogy soha nem akartam volna megtudni, éppen az volt a jó a szülésben, hogy utána jött a meglepi: kislány vagy kisfiu?)

Pihenj sokat és nevess sokat, az aranyat ér!

Előzmény: paracsimpo (216)
paracsimpo Creative Commons License 2003.04.04 0 0 216
Alice: akkor ez tényleg jó hír, hogy ha 1. látásra nincs olyan nagy probléma:))) ehhez gratula a jányodnak:)))
És azt tényleg említse meg, hogy volt egy csúnya, komoly hüvelygyulija, mert tényleg ahogy írtad is letapadhatnak a vezetékek. Szurkolok, hogy ne így legyen. PÉnzileg mi volt? Mondott valamit erről a lánykád?
Előzmény: AliceCsodaországban (215)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.04 0 0 215
Üdv mindenkinek!
No volt a lányom a Kósa dokinál! Épp az imént telefonált. Az megnézte a leleteit, aztán megnézte ultrahanggal, és azt mondta, hogy a dolog egyáltalán nem olyan komoly, mint amilyennek hitte, az UH-n az egyik petefészke pl. teljesen tiszta volt akkor, a másikon is csak elenyésző ciszta volt, summa summárum abba kell hagynia a gólyahessentőt, és ha az első normális ünnepe megjön, annak a 3. napján kell bemenni hozzá, és akkor csinál hormonvizsgálatokat.

De én még mindig teljesen le vagyok döbbenve atól, hogy ha nem küldöm el egy maszekhoz, akkor az sztk-ban gond nélkül felvágják a hasát csak úgy rutinból!

A doki egyébként tényleg nagyon rendes volt a lányom szerint, attól eltekintve, hogy állandóan csörgött a mobilja minden szupi is lett volna, csak ez volt zavaró. (Mondtam neki, hogy végül is ezt máshogyan is fel lehet fogni: majd ha neked lesz rá szükséged, te is akármikor keresheted a mobilon.)

Szóval kismajom nagyon köszi a címet, majd mindenről beszámolok részletesen.

(Egy dolog zavar: a lányomnak úgy 20 éves kora táján egy nagyon csúnya fájdalmas hüvelygyulladása volt, egy elhanyagolt hólyaghurutból eredően, amit éppen egy szlovákiai nyaraláskor kapot el és nem tudott kikúrálni... és ezt nem mondta el a dokinak, pedig én a lelkére kötöttem, hogy ezt is mondja el. Ugyanis egy ilyen hüvelygyulladásnak van olyan következménye, hogy letapadnak a petevezetékek. Mondtam neki, hogy ezt legközelebb mindenképpen említse meg.)

majom1975 Creative Commons License 2003.04.02 0 0 214
Sziasztok!

Alice, sajnos csak hétfőn fogom tudni elolvasni (ha megírod), hogy mi volt a dokinál a lányoddal pénteken, mert holnap egy nagyon szomorú dolog miatt vidékre kell utaznom, és nem hinném, hogy ott internet-közelbe tudnék kerülni.

Azért majd írd meg légyszi, és én hétfőn elolvasom.

puszi mindenkinek: kismajom

paracsimpo Creative Commons License 2003.04.01 0 0 213
Szia Alice!
Igen ezen én is felvagyok mordulva, hogy aki szeretne és nem lehet (vagy csak nehezen) annak miért nem adnak még több támogatást? Nekem a szuriaim 50%-os támogatással voltak, de így is volt 60eFt. És akkor a vitaminok, LH teszt (nálunk az is kellett), aztán később a terhességi teszt, hát komolyan mondom nem egy olcsó mulatság.
Remélem azért sikerül kifizetni mindent és hamarosan jön az a kis babyke/unoka:)))) Én legalább is nagyon szurkolok neki:)))))

MAjomka:)))
Köszönöm szépen a gratot és ennek ellenére tegnap voltunk 22 mm-esek:))))))Szépen növöget és fejjel lefelé állt a babóca:))))))) A kezét nem, de a köldökzsinórt észrevettem:))))))

Előzmény: AliceCsodaországban (212)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.31 0 0 212
Na ez az, az inszemhez van szükség az apura is... Ez még egy nagy meccs lesz.

90ezer píz az ölég sok, nem ezen fog múlni, majd csak lesz valahogy.

(Csak úgy mellékszálként jegyzem meg, hogy most, mikor minden média attól picsog, hogy a nők nem akarnak szülni stb blablabla, - nemigen értem, hogy azok akik akarnának, csak drágába kerül, miért nem támopgatja az OEP? Nem hinném, hogy belerokkanna a hazai GDP nem? )

Előzmény: majom1975 (211)
majom1975 Creative Commons License 2003.03.31 0 0 211
Szia Alice, Paracsimpo!

Ha a lányod a Kósa dokihoz megy, akkor ott 5000,- forint egy konzultáció, ha gyógyszert is ír fel.

Én most csak clostyt kaptam, igaz, hogy 3 dobozzal kellett kiváltanom, de az sem volt több 3000 forintnál.

Egyébként ultrahangra ált. a kórházba hív a doki,(legalábbis amikor a ciklus-végigfigyelés volt oda kellett mennem hetente 2x) és ott nem kell fizetni.

A hormon+cukor+férjvizsgálatot szintén a kórházban végeztette el, amiért szintén nem kellett fizetni.

Azt hiszem majd akkor lesz pénzügyileg húzósabb a dolog, ha már az inszem előtti injekciózásnál fogunk tartani. Az egyik lány, akivel a doki várójában múltkor beszélgettem mondta, hogy 1 inszemre kb. 90.000,- pénzbe kerültek az injekciók, de ez nem orvosfüggő.

Sok sikert a lányodnak, majd írjál mi volt a dokinál.

Paracsimpo vigyázz magatokra.

kismajom

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.28 0 0 210
Kezelgesd csak! És pihenj sokat és legyél mindig jókedvű, tapasztalatból tudom, hogy jókedvű terhesség után nagyon okos gyerek születik! Végigröhögtem a terhességemet, az elsőlányom ma a Mensa titkára, ha ez mond valamit... :-)))

(Viszont a pénzekről adjatok majd infót, tudnom kell mennyit kell majd még előteremteni.)

Előzmény: paracsimpo (209)
paracsimpo Creative Commons License 2003.03.28 0 0 209
Végül is a konzultációra elég kell, hogy legyen. Nálunk például nincs ilyen. CSak a szurikat kell megfizetni. Na mondjuk azért azoknak vannak árai. Perszei mennyiségtől is függ. Én elég sokat kaptam. ÉS talán tényleg jobb is valahol, hogy a lányod nem "érti" és ill. nem foglalkozik vele. Elég majd akkor észbe kapni, amikor megvan a dg. és jön a kezelés.

Puszi én most megyek kúrálom a náthámat.

paracsimpo

Előzmény: AliceCsodaországban (208)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.28 0 0 208
Jövő pénteken, kedves kismama. :-)))
És a pízt csak a kezdetekre adtam, a konzultációra meg az esetleges gyógyszerre, majd a többit szép sorjában, nem vagyok én egy bank! De EZEN nem fog múlni, és a lányom tényleg nem könnyű eset. Majd beszámolok. Ő szvsz. még nem fogta fel, hogy a meddőség és a pco szindróma között összefüggés van - talán szerencsére is, ugyanis ha jobban felfogta volna, jobban bejönnének a cihocomatikus tünetek, mint már annyiszor eddig az életében - a jány kissé állatorvosi ló ebből a szempontból.
Előzmény: paracsimpo (207)
paracsimpo Creative Commons License 2003.03.28 0 0 207
KÖszi a gratulációt és a szurkulást:)) ÉS nem is kell minden nap írni, elég 2 naponta is:))))))
Na jó csak vicceltem:))))

Hát a lánykád tényleg nem könnyű eset. A pasika is ilyen? Ez nem semmi. Hát szerintem 15 ezernél több fog kelleni. Bár azt a dokit nem ismerem ahova ő megy. De tegnap azt írtad, hogy pénteken, én meg azt hittem, hogy ma:))
Isten éltessen a jányodat is és a köv.-re egy unokát hozzon neked:))))))

Előzmény: AliceCsodaországban (206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!