Keresés

Részletes keresés

majom1975 Creative Commons License 2003.08.25 0 0 377
Sziasztok Lányok!

Visszajöttem 2 hét szabi után, eléggé megleptetek a hozzászólásaitokkal.

A vetélés-kérdéshez annyit, hogy nekem ebben a hónapban (májusban laparoszkópia, ami egyébként azt jelenti, hogy az elszaporodott cisztákat kiégetik + clostilbegyt + önkényesen hormeel-s cseppek szedése) volt normális peteérésem a doki szerint (hetente 2x UH alapján sikerült megállapítania) megmondta mikor kell próbálkozni, megtettük, majd Uthrogestant kellett szednem progeszteron pótlásra, mivel ennek a hormonnak a hiánya (ill. az elegendőnél kevesebb volta, ami egyébként a PCOS egyik jellemző velejárója) okozhatja a korai vetéléseket. (Egyébként sajnos nem vagyok terhes).

Az is nagyon meglepett, hogy 3-3 ciszta alapján PCO-t állapítanak meg. A PCO-t ultrahangnak ÉS rossz hormoneredményeknek kell alátámasztania, ami azt jelenti, hogy az LH és FSH hormonok aránya nem megfelelő. Egyébként teljesen normális súlyú, szőrmentes, és gyönyörű bőrű emberek is lehetnek PCO-sok, ha az LH, FSH hormonok aránya nem megfelelő, ill. ha az ultrahangon szőlőfürt szerűen lyuggatot petefészket látnak, csak az ilyen emberek nem TÍPUSOS PCO-sok, mint amilyen én is vagyok.

Nálam is próbálta a doki elkerülni a műtétet, de annyi sok cisztám volt, hogy semmilyen gyógyszerre nem reagáltam, mivel ezek a ciszták termelik a rossz hormonokat, kénytelen volt őket kiégetni, hogy ezt az ördögi kört megszakítsa (ciszta-rossz hormontermelés-eredménye még több ciszta).

Egyébként nálam a helyzet annyi, hogy doki szept. szabin, aztán újra gyogyiszedés, peteérés figyelés próbálkozás.

mindenkinek puszi Majom

Paracsimpilimpi 2 hónap már nagyon gyórsan elmegy, úgyhogy hamarosan babázhatsz.

paracsimpo Creative Commons License 2003.08.25 0 0 376
Csakegy:
az én dokim nekem nem ajánlotta a petefészek megmetszést (lapar), mert túl vastag a hasfalam, és azt mondta, hogy amíg lehet stimulálni hormonszurival addig nincs is értelme.
Nekem többször is bejött a szurikúra és látod most már csak 9,5 hét van hátra a szülésig:))))))

Kő a dokim neve, címe? Nem nagyon szeret műteni:))

csimpimami 30+2

Előzmény: Törölt nick (374)
Veronix Creative Commons License 2003.08.25 0 0 375
Magam is képes vagyok várni a csodára, csak asszem nem fog eljönni. Azt meg nem akarom hogy rosszabb legyen a helyzet.

E-mail ment!

Előzmény: Törölt nick (374)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.25 0 0 374
Azt a mutet dolgot a fene tudja... mert ha mar egyszer tenyleg olyan durvan felborult hormonhaztartas + annyira megvastagodott a petefeszek fala, hogy nincs normalis peteeres csak cisztak, akkor miert ne lehetne letjogosultsaga a dolognak? Ha en mondjuk nem 28 hanem 38 lennek (vagy legalabbis kozelebb lennek a 40-hez mint a 30-hoz) lehet, hogy en is bepanikolnek + belemennek a dologba... Most, hogy ugy erzem, rentgeteg az idom, inkabb az altatasmentes alternativakat keresem.... bar most eppen nem is keresem, csak varom, hogy valaki elorukkoljon valami marha jo dologgal:) Ami biztos: megoldas mindig van, csak eppen egyenreszabott. Univerzalis csodaszerek pedig nem leteznek...

Ami szerintem jo lenne, ha valaki kozhirre tenne annak a dokinak az elerhetoseget, aki ugyanezt az elmeletet koveti (tehat, hogy nem minden PCO ami annak latszik + nem kell azonnal szikehez nyulni)

Előzmény: Veronix (373)
Veronix Creative Commons License 2003.08.25 0 0 373
Kezdem magam elég rosszul érezni, na nem magam miatt. Velem még semmi műtét meg injekció meg satöbbi nem volt PCO miatt.
Viszont el tudom képzelni azokat, akiket nem kellett volna műteni...
Előzmény: Törölt nick (372)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.25 0 0 372
Hmmm... es ez erdekes modon egybevag az elmeletemmel:) Na meg azzal, hogy a stressz + a sok-sok kivulrol beadagolt hormon milyen hatassal van a mai fiatal nok szervezetere... (hja... milyen egyszeru is mindent genetikus PCO-nak kikialtani... bar igy legalabb van egy tuti indok arra, hogy az emberre jobban odafigyeljen a doki, ha gond van:)
Előzmény: Veronix (371)
Veronix Creative Commons License 2003.08.24 0 0 371
Egy orvos válasza:

"Tisztelt Asszonyom!

A policisztás ovárium szindrómát az orvosok rendszeresen összekeverik
egyfajta peteérési rendellenességgel, melynek lényege a tüszőrepedés
elmaradása és annak ciszta formájában történő túlélése. Mivel Norcolutra jól
reagál,Önnélis biztosan ez áll fenn. A PCO tünetei egyébként: elhízás,
férfias szőrnövekedés, ritka és gyér vérzések. A PCO génhibára vezethető
vissza, így már pubertáskor jelentkezik. A kollégák diagnózisát tehát
alaposan revideálnunk kell, mielőtt bármilyen kíméletlen címkét a homlokára
ragasztanánk. A PCO esetében valóban nem alkalmasak a természetgyógyászati
módszerek, tüszőrepedés elégtelenség esetén viszont ezek igenis hatékonyak."

Kristy Creative Commons License 2003.08.22 0 0 370
Sziasztok!
Nemrég fedeztem fel az oldalt. azóta többször olvastam a hozzászólásokat. Nekem 13 éve bolondult meg a ciklusom, mellé társult, hízás stb... de minden doki azzal jött hogy ez ettől meg attól van, és adott Norcolut hogy megjöjjön. Ja és később még hozzájött hogy majd szülés után helyrejön. Aztán megkérdeztem 21 évesen a dokit hogy ha félévig sem jön meg, akkor hogy leszek kismama? erre közölote hogy ő se tudja:( Aztán találtam egy nagyon jó dokit. Neki köszönhetően már van egy 4,5 éves kisfiam.(aki tök természetes uton fogant:) de sajna a szülés után sem múlt el a PCO-m:( lefogytam igaz kevesebbet eszem, - reggeli gyümölcs, vacsi joghurt)
Már 3,5 éve szeretnénk kistesót, aki még mindig várat magára:( MOst a hormonok helyett, (vagy előtte) ajánlotta a Méhpempőt, a cickafark cseppet, perui Maca kapszula(DM-ben lehet venni)
Most ezeket próbálom ki , aztán ha nem sikerül akkor max. hormon.
Buborka akkor neked szerencséd van annyiban hogy legalább a ciklusod rendszeres.
Előzmény: Buborka (369)
Buborka Creative Commons License 2003.08.22 0 0 369
Sziasztok!
Mindig olvaslak benneteket, de csak ritkán szólok hozzá... Mindig és újra megdöbbenéssel olvasom, amiket írtok!
Csak szeretném újra a figyelmetekbe ajánlani, hogy én a Merckformin mellett a 2. hónapban estem teherbe (korábban teljesen meddőnek nyilvánítottak) és a kisfiam immáron 2,5 éves! Szomorúan olvasom, hogy még mindig nagyon kevés szakértője van a dolognak, ezért szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Szabolcs utcai kórházat (doki elérhetőségeit szívesen megírom mailben), ahol nagy hozzáértéssel kezeltek! Én is megjártam jó néhány orvost, de érdekes módon itt először kezdték azzal, hogy teljes hormonkivizsgálást kérjenek, mielőtt műtéttel fenyegetnek! Ne adjátok fel lányok, és ha azt látjátok egy dokin, hogy kókler, akkor álljatok tovább!!!!! :)

Sajnos nekem a szülés után ugyanúgy megmaradt a dolog, bár rendszeresen mensturálok, normális peteérésem nincs.

Veronix Creative Commons License 2003.08.20 0 0 368
Hát elkeseredve nem vagyok. Azt hogy PCO-m vagy, egyelőre a tünetekről sejtem/90%-ig biztos vagyok benne.
No menses, szőrnövekedés, elhizás. Cukorszintemet nem tudom. Azt viszont igen, hogy a nagynénémnek csak őgy sikerült a második fia, hogy lapart csináltak neki, a keresztanyámat meg már kipakolták. Ez nálunk családi vonás sajna, de eltökéltem hogy ez velem nem történhet meg.

csakegysokadnick: ha az egyik oldalát nézem, érthető hogy idegesiti a dokit, hogy odamegy a beteg és "okoskodik" (erősen idézőjelben mondom), hogy mit kellene megvizsgálni, elvégre ő a doki, és az ő tudását ne vonja kétsébe senki; a másik oldalról meg azt mondom, hogy sokszor jobban képben van a beteg, főleg ha veszi a fáradtságot és melléolvas.
Engem is műtenének és az zavar, hogy a doki kis sebekről beszél meg kis fájdalomról... Igen, csak nem az ő petefészkét csonkitják meg hanem az enyémet.

Idézek egy "Az orvos válaszol"-ból Nektek:
"PCO syndroma esetén élethelyzettől függően lehet dönteni a kezelésről. Amennyiben nem szeretnél gyermeket, csak a vérzés kimaradások és pattanásos bőr, fokozott szőrnövekedés zavar, úgy gyógyszeres, fogamzásgátló kezeléssel lehet csökkenteni a tüneteket. A tesztoszteron szintet csökkentjük.
Amennyiben gyermeket szeretnétek, úgy először gyógyszerrel próbáljuk áttörni a petekilökődés nélküli (anovulatios)ciklusokat, kb. 3 hónap, amennyiben sikertelen úgy egy 1 napos laparoscopos műtétet javaslunk, melynél mindkétoldali petefészket megégetjük (lézer, electromos kés, stb.), "golf labda" szerűen és ez után stimullálunk ismét. Insulin reziztenia csökkentő gyógyszerek alkalmazhatóak a kezelésben, de szerintem, a legfontosabb, hogy fogyjon a páciens.
PCO sy. esetén a többes terhesség előfordulása és hyperstimuláció valószínűsége növekszik."

Nos, azt hiszem rohatt könnyű leirni ezeket a sorokat és tudom, hogy a jó szándék vezeti őket, de milyen gyereket fogok a világra hozni, ha előtt teletömnek mindennel? Nemhogy kiméletesebb megoldással kezdenének, szerintük ilyen nincs. Ha meg arról kérdezek, hogy homeopátia, fenn vannak a plafonon, hogy szentségtörést követtem el az ő rendelőjében.
Nem mondom, hogy a természetes gyógymód mindig segit, de talán több nőnél kellene próbálni.

Bocs ha hosszú voltam.

Maggancs Creative Commons License 2003.08.20 0 0 367
Csakegysokadnick!, visszanézegettem a hozzászólásaidat, és lenne egy megjegyzésem a gyógyszer-mizériádhoz. Akármilyen durva elhinni, a gyógyszereket az orvosok nem a szerint írják, hogy Neked mi lenne jó (ezt nyilván nem is tudják), hanem a szerint hogy éppen melyik gyógyszergyár hatása alatt vannak. Ezért a sok ellentmondó diagnozis és vélemény. Persze semmi rossz dologra nem kell gondolnod, nem lefizetésre meg ilyesmikre célzok, csak arra, hogy a gyógyszercégeknek külön kutatórészlegük van arról, hogy hogyan befolyásolhatják az orvosokat, és aztán aszerint pozicionálják a gyógyszereket.Ez egy külön szakma, és mellesleg baromi izgi, a férjem nyomult ilyen kutatásokban félelmetes miket tudnak. Nagyjából az az elv mintamikor gyerekkorunkban mondogattuk hogy fehéfehéfehér, aztán megkérdezték hogy mit iszik a tehén és rávágtuk, hogy "tejet".

Mivel a hatáemchanizmus nagyon összetett sok orvosnak se energiája se ideje (vagy nem érti a küldföldi cikket teljes egészében) nincs nézegetni a prokat és contrákat a vastagbetűvel szedett szónál (pl pco vagy bőrbetegség vagy tini vagy 25 felett stb) megáll és kiírja (a szakcikket meghát ugye valamelyik gyógyszergyár már megszponzirálta). Szóóval, áldozatok vagyunk.

Bocs hogy hosszú lettem, csak gondoltam hasznos az info.

Előzmény: Törölt nick (365)
Maggancs Creative Commons License 2003.08.20 0 0 366
Hátigen.. Én a tornában is bízom (Aviva-módszer, abból aztán tutkó nem lehet semmi baj). Várni én sajnos már nem tudok, 29 vagyok és megveszek egy kisbabáért.
Előzmény: Törölt nick (365)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.19 0 0 365
Ja. Szivem szerint en is szivesebben jatszadoznek valami homeopatias dologgal vagy gyogynovennyel -persze a tabletta elhagyasa mellett- de tulsagosan felek attol, hogy ez ujra felboritana a hormonhaztartasom. Akkor tehat maradnak a hormonok (tudtad, hogy a szoja tele van hormonokkal?). Azert abban bizom, hogy amire kepbe jon egy gyerek, addigra mar az orvostudomany is tobbet tud majd errol a dologrol, vagy legalabbis tobb orvos fog ezzel foglalkozni es igy soha nem kell kes ala fekudnom. Szerintem evrol-evre javul a helyzet. (eljen az optimizmus:)))
Előzmény: Maggancs (364)
Maggancs Creative Commons License 2003.08.19 0 0 364
egyetertek, nekem genetikusan biztos hogy nem volt bajom. A hormonhaztartasom viszont erzem hogy fel van borulva, mert kb. két számot nőtt a mellem :)) ami persze nem gond, csakhát szeretném tudni, hogy mitol van, meg babát is szeretnék, ahhoz meg a hormonokat kell helyreállítani.

Esetemben biztos hogy csak hormongyógyír van.

Előzmény: Törölt nick (363)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.19 0 0 363
Hat igen. Igazabol egy endokrinologushoz kene elmennem, de nem igazan szanom ra magam a dologra. Most itt a nyar, sajnalom ra az idot, utana meg ott a munka, nem lesz ra idom. Ugy vagyok az egesszel, hogy ha majd egyszer tenyleg surgos es aktualis lesz a dolog, kivizsgaltatom magam. Addig meg ott a fogigatlo, ami gyonyoruen karban tartja a ragyaimat es a menstruaciom is szabalyos. Igaz, van bennem egy felelem a hormonokkal szemben (szerintem eleve egy rosszul abbahagyott tabletta okozta a komoly bibit) de hazudnek, ha azt mondanam, hogy nincsenek nagyon is praktikus tulajdonsagai a bogyonak:)

Ami egyebkent a PCO-t illeti: Egyre jobban meg vagyok rola gyozodve, hogy ez csak egy kamu dolog. Letezik egy "hagyomanyos" PCO, ami genetikus, az orvosok pedig ezen kivul az osszes atmeneti hormonzavar/ fogigatlo mellekhatas miatt kialakult talan csak atmeneti, am onmagat gerjeszto tunetegyutesre PCO-t mondanak.

Előzmény: Maggancs (362)
Maggancs Creative Commons License 2003.08.19 0 0 362
Szia! nekem azt mondta az orvos, hogy szerinte nem szabad muteni, csak horminkezeles ajanlott.
Azt hiszem az a titka, hogy sok orvosnak nem ez a szakterulete, nalam eddig pl. a sima nőgyógyász sose vette észre pedig volt egy pár hasi UH-m és vérelemzésem is.

Erre a terheléses cukorbetegséges témára én is rámozdultam, mert nekem mióta kiderült a pco azóta az is kiderült, hogy apai ágon minden rokonom kezeletlen cukorbetegség következtében kialakuló időskori betegségekben halt meg...tehát hajlamom is lehet. Szerintem egy belgyógyászati kivizsgálásra kell bejelenzkezni, arra meg bármikor szabadon beutalhat
a háziorvos is.

Előzmény: Törölt nick (361)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.19 0 0 361
Na ma ismet ledobbentett egy hulye orvos...

Mentem hozza, hogy kerjek egy beutalot terheleses vercukorvizsgalatra (csak, hogy tudjam vegre, hogy van-e nalam valami bibi). A doki teljesen ki volt akadva, hogy a PCO miatt mi a feneert akarok en terheleses vercukorvizsgalatra menni, ranezesre megmondja, hogy semmi baj a vercukrommal /inzulinerzekenysegemmel, annak teljesen masok a tunetei es a PCO-nak eleve semmi koze nem lehet hozza. Mondom neki, hogy a neten olvastam amerikai orvosi oldalon etc. A doki teljesen ki volt akadva. Mondta, hogy a PCO-nak semmi koze semmihez, nem lehet kezelni, csak mutettel, azt is csak akkor, ha gyereket akarok. Tagadta a gyogyszeres ek-ize hatekonysagat. Nem is. Egyenesen a letezeset tagadta, mert szerinte azt kizarolag szikevel lehet megcsinalni, a gyogyszeres modszer kizart dolog.

Vegul csak odaadta a beutalot, amikor mondtam neki, hogy a normal nogyogyaszom mar irt korabban egy beutalot, de az lejart. Ja igen. Amikor ma odamentem a laborba es mondtam, hogy nekem biza terheleses es nem sima vercukor lesz, akkor egeszen elcsodalkoztak, mert a vizsgalatkero lapon sima vercukor volt bejelolve...

Na szoval ennyit a zsenialis orvosokrol.

Ja igen... talan pont ezert, de ez a doki legalabb hajlando volt egy vercsoport-meghatarozast is kiirni nekem:))) Ritka am az ilyen... eddig 4 orvos utasitotta vissza eziranyu keresemet. (a vercsoport azert erdekes, mert kivancsi vagyok arra, hogy a vercsoport-dieta szerint nekem milyen eteleket kellene szeretnem:)

Maggancs Creative Commons License 2003.08.19 0 0 360
Szia Zorna! én sajnos nem tudok segíteni, nagyon vékony vagyok...mondjuk miota tudom a pco-t fogytam 3-4 kilot mert bebeszéltem hogy ez csökkenti a tüneteket; hülyeség: tudom. Ha ez tapasztalatnak számít: én futottam és nem vacsiztam, no édesség.
Előzmény: Zorna (359)
Zorna Creative Commons License 2003.08.19 0 0 359
Sziasztok!

Frissen diagnosztizált PCO-s vagyok. Kicsit elkeserít (igazából órák óta potyognak a könnyeim)de ugyanakkor örülök, hogy végre 2,5 év hiábavaló próbálkozás és 4 orvos után kiderült mi is a bajom. Azt hiszem a szőrösödést leszámítva minden itt említett tünetem megvan. Érdekelne, hogy akiknek sikerült lefogyniuk, hogyan (spec. módszer?) és mennyi idő alatt csinálták?

Köszönöm
Z.

Veronix Creative Commons License 2003.08.18 0 0 358
Szia krisina!

Soha nem szedtem fog. gátlót, de valahogy nem is szeretnék. Elég sok bogyót tömtek már belém, igy is megérezte a májam.
Most azért kutatok valami kiméletesebb megoldás után, mert nem hiszem el, hogy csak gyógyszerekkel lehet kordában tartani.

Előzmény: krisina (357)
krisina Creative Commons License 2003.08.18 0 0 357
Kedves Veronix!

Nekem azt mondták, hogy amig gyereket akarok addig nem kell kezelni, és utána olyan fogalmazásgátlót kell szedni ami visszaszorítja a betegséget.

Előzmény: Veronix (356)
Veronix Creative Commons License 2003.08.17 0 0 356
Szia: )

Gratulálok Neked, Te is példa vagy, hogy eccer igy vagy úgy anyukák leszünk: )
Nekem sem mondták 100%ra, hogy minden helyreáll, szőr kihullik, de bizakodom. Egyelőre foganjon meg a béjbi: )

Előzmény: paracsimpo (355)
paracsimpo Creative Commons License 2003.08.17 0 0 355
Veronix: ha elég a válasz kb. 6-9 hónap múlva akkor elmondom. 2 hó múlva szülök:)

Egyébként elvileg helyre áll szülés után, de nem 100%. Én is kivi vagyok, hogy utána tudok e fogyni, lesz e mensim és pém. Remélem igen:)

Tudom, hogy most nem sokat segítettem:)

Előzmény: Veronix (354)
Veronix Creative Commons License 2003.08.17 0 0 354
Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani mi van szülés után? Mert ugye van a pco, aztán kezelések meg minden, siker esetén egy béjbi, terhesség, szülés.
De utána gondolom "visszajön" és kezelni kell megint mint gyermekáldás előtt?

krisina Creative Commons License 2003.08.16 0 0 353
Szia Maggancs!

Bocs, hgy csak most írok. Nincs nőgyógyászom és nálam most állapították meg a PCO-t a meddőségi központban. Én a BMC-be járok a Konc főorvos úrhoz. Teljesen megbízok benne. Szerintem nagyon kedves és jó szakember. Azt mondták nekem, hogy egyenlőre amig gyereket akarok ne foglalkozzak a PCO-val, ha mejd nem akarok, akkor viszont olyan fogigátlót kell szednem ami visszaszorítja a "betegséget". Azért én majd szeretnék elmenni egy endokrinológiai vizsgálatra. Biztos ami biztos. Köszi, hogy megnyugtattál a vetéléssel kapcsolatban.

Előzmény: Maggancs (352)
Maggancs Creative Commons License 2003.08.14 0 0 352
Krisina!

Ez egy eleg rejtelyes betegseg (már, ha egyaltalan betegseg)... A lényege, hogy átmenetileg valamitől felborult a hormon háztartásunk, ezért van akinek a fogantatáshoz, van akinek a megtartáshoz kell egy kis orvosi segítség... de ez nem komoly, a XXI. században vagyunk. A vetélések nálam egyáltalán nem biztos hogy a pco-tol voltak, és engem nem is kezeltek (eddig). Ne aggódj, mert Veled minden rendben lesz!!!!!!!!!!!!!, egyáltalán nem törvényszerű, hogy a pco vetéléssel jár együtt. ne aggódj, mert az aggódás, meg a stressz, nnna az viszont holtbiztos, hogy vetéléshez vezethet.

Jó dokihoz jársz?

Előzmény: krisina (351)
krisina Creative Commons License 2003.08.14 0 0 351
Hát ezt nem hiszem el. :-( Miért? Miért? Miért?
Előzmény: Kisfekete (350)
Kisfekete Creative Commons License 2003.08.14 0 0 350
Szia! Igen, azt mondják (többek között az orvosom), hogy PCO-soknál nagyobb az esély a vetélésre. De szerintem ne foglalkozz vele, űzd ki még a gondolataidból is, tudod: pozitív gondolatok...
Előzmény: krisina (349)
krisina Creative Commons License 2003.08.14 0 0 349
Sziasztok!

Most lesz az első lombikom (remélem jövő héten). A PCO-soknál gyakoribb a vetélés mint a "normális" :-) embereknél?

Szia Maggancs! Neked már volt vetélésed? Akor kaptál a terhesség megtartására gyogyikat?

Kisfekete Creative Commons License 2003.08.11 0 0 348
Sziasztok Sorstársak!
Én is PCO-s vagyok, szerintem gyárilag PCO-kódolt :(
Maggancs! Nekem kicsit furcsa, hogy 3 cisztára, a többi tünet nélkül rádmondták, hogy PCO-d van. Csak nem Vereczkey volt? Mondjuk ő specialista ebben... de majd kiderül a véreredményből, pontosabban inkább ne derüljön ki.

epresjoghurt! jól olvasom, hogy szedtél valamilyen gyógyszert, amitől nagyobb lett a méhed? olyan nekem is kell :-)) az enyém is kisebb, mint a normális. bár ez már csak a hab a tortán, a fő baj a PCO. nekem egyébként azt mondta a doki, hogy valószínűleg a méhem is a PCO miatt kicsi, mert már akkor sem volt elég női hormonom.

Előzmény: Maggancs (347)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!