Sziasztok :) 75 liter cseresznye cefrém 1 nap alatt teljesen kierjedt, kb. 8.5 liter 47 fokos párlat lett az eredmény, szóval azt nem lehet mondani, hogy elakadt az erjedés. Szóval a kérdésem, hogy hogyan lehetséges ez a rövid idő? Eddigi rekordom a körtével volt, az 3 nap alatt erjedt ki. Annyi volt az eltérés a többi cefrézésemhez képest, hogy most a cseresznyébe tettem habzásgátlót. Köze lehet hozzá? Segítette az élesztőgombák jobb diszpergálódását a cefrében? Uvaferm 228-at használtam.
Az rendben van ,hogy nem használod, mert idegenkedsz tőle ,csak tedd hozzá, hogy miért nem javaslod? Természetesen félünk minden adaléktól ,nehezen próbáljuk ki ,de a foamsolt én kipróbáltam és nem visz bele semmi mellékízt ! Az étolajnak már többször éreztem az ízét, de azt is túladagolták! Természetesen betartani a szavatosságát és nem többszörösét beletenni! Úgy képzeld el ,amikor a szilvacefrémmel teli hordók emelgették a fedőt, pár csepp és az a vastag hab összeesett pillanatok alatt!
Hogy tudom megállapítani,megmérni a kéntartalmat labor nélkül?Vagy felétek van labor ami ezzel is foglalkozik?Mennyiben mérgezem le a fél falut az esetleges túladagolással?Nincs túl kénezett borom,csak a kíváncsiság!