Keresés

Részletes keresés

Purusa Creative Commons License 2001.03.06 0 0 156
Medve anyám!

..Hogy a XXI. században még valakik halál komolyan képesek beszélgetni a "zsidó-szabadkőműves összeesküvésről"...!!

:)

Embertársaim, menthetetlenek vagytok.

orbanviki Creative Commons License 2001.03.06 0 0 155
Az alabbi persze azt is jelenti, hogy Magyarorszagon nem lehet semmifele zsido-szabadkomuves-osszeeskuves. (Egyebkent is parszor mar kifejtettem, hogy ez eleve nagyon nagyon gyenge alapokon all.)
orbanviki Creative Commons License 2001.03.06 0 0 154
Sok mindent megtudtunk itt a SZK-rol, sokan elmondtak velemenyuket itt es korabbi topicokban.
De nalam nem tisztult ki teljesen a kep. Elmondom miert.

Az egesz szabadkomuvesseg iranti kivancsisag kb egy eve kezdte furni az oldalam. Ekkor szamomra abszolut megbizhato forrasbol sikerult kipuhatolnom egy ket dolgot. Az a legerdekesebb, hogy az egesz a Soros penzek kapcsan merult fel. Az igaz, hogy Soros nagyon nemes celokra adja penze jelentos reszet, de penze kisebb resze Magyarorszagon a CEU-s, SZDSZ-es, zsido korokben landol. Vegulis az o penze, azt csinal vele amit akar.
Ekkor kerdeztem ra, hogy ez a CEU-s, SZDSZ-s kor nem-e azonos a szabadkomuvesekkel. Nos a valasz az volt, hogy nem. Sot az alabbi derult ki!:
A Soros ugyek magyarorszagi vezetoenek osi ellensege Stumpf Istvan. Allitolag annyira nagy az ellentet, hogy egyfolytaban ugy szidja oket, hogy az a szabadkomuves Stumpf es Orban mar megint....
Na szobal igy derult ki, hogy Stumpf Istvan es Orban Viktor szabadkomuves.

Lenyeg a lenyeg. Tobb miniszteriumban van ismerosom, es minegyik azt mondja, hogy minden szal Stumpf kezeben fut ossze. Nala koncentralodik a hatalom. A problema csak az, hogy Fidesz kormany tulajdonkeppen puha diktaturat epit, ezt mindenki tudja, latja. Ezt nem reszletezem. A penzugyminiszteriumban most minden lepes csak arrol szol, hogy hogyan tudnak a fideszesek penzt kiszedni az immar rohelyes keteves koltsegvetesbol. Mostmar az MNB is az ovek. A valasztasi kampany mar 3 eve megy!

Szoval hogy egyeztetheto ossze az Orban-Stumpf kormany tevekenysege a szabadkomuvesseggel? Ezert nem tisztul nalam a kep.

webmastermason Creative Commons License 2001.02.24 0 0 153
Haharin,

egyetértek Veled, hogy tulajdonképpen minden modern várostervbe minden belemagyarázható. Amint arra a térképlinket tartalmazó hozzászólásomban is utaltam, az ötágú csillag mint szimbólum is többszörös recycling tárgya volt az évezredek alatt (nomeg a horogkereszt is, amely eredeti irányában a boldogság szimbóluma volt az ókori Indiában...).

Az viszont nagyjából elfogadott (kerülöm a "tény" szót), hogy a Függetlenségi Nyilatkozat aláírói közül 28-an szabadkőművesek voltak. Rákerestem az aláírókra, és az Alta Vista azonnal kiadott egy kis érdekes oldalt az aláírókról:
http://www.muohio.edu/asg/projects/declaration_signatories.html

Minthogy ezek az emberek befolyásosak voltak, nem meglepő, ha a számukra fontos eszmék és szervezet pár szimbólumát várostervekbe is megjelenítették, de hajlanék arra, hogy elfogadjam, hogy ez nem vagy csak nehezen bizonyítható.

Webmastermason

Előzmény: haharin (151)
Osszián Creative Commons License 2001.02.24 0 0 152
Kedves haharin,
Légy csak szkeptikus, én is az vagyok.
Ezt a Washington-alaprajz témát a szabadkőművesség ellenzői szokták felhozni (a rajzot is egy antimasonic site-ról szedtem), csak a teljesség kedvéért rakattam fel WMM-nel, ha már 1X szóba került a téma.
Előzmény: haharin (151)
haharin Creative Commons License 2001.02.24 0 0 151
Megnéztem a térképet és hadd legyek eyg kicsit szkeptikus. Nem lehetne minden újkori eredetű (tehát a középkori kacskaringókat nélkülöző) város térképére különösebb megerőltetés nélkül rárajzolni ezeket a szimbólumokat? Félreértés ne essék, tőlem ez tényleg igaz lehet, csak nem vagyok túlságosan meggyőzve a látvány alapján.
üdv
h.
Előzmény: Osszián (150)
Osszián Creative Commons License 2001.02.24 0 0 150
A "minden amerikai elnök szabadkőműves" témához.
Az USA-ban kissé más a szabadkőművesség társadalmi beágyazottsága, mint Európában.
A világ 6.000.000 kőműveséből 4.000.000 Amerikában él. Kiszámítottam, hogy ez azt jelenti, a felnőtt férfi lakosság minden 20. tagja szabadkőműves. Ha ott is igaz az, hogy az értelmiségi inkább tag, mint a fizikai munkás, a városban élő inkább, mint a falun élő, a (legalább) középosztálybeli inkább, mint a kifejezetten szegény, akkor a potenciális amerikai elnökök körében már igen magas kőművesarányt kapunk.

A képhez: a nyuszifüleket én sem értem :-)

webmastermason Creative Commons License 2001.02.23 0 0 149
Kedves Topiclakók,

Pár hozzászólással korábban valaki felvetette, hogy Washington várostervén elrejtve szk. szimbólumok vannak. Osszián testvérem küldött nekem egy rajzot, amin ezek a jellegzetességek ki vannak emelve: balra fent a pentagramma (ötágú csillag), amely tudvalevőleg nem kizárólag szk. szimbólum (de azért parancsuralmi rendszernek csak piros szinben jelképe, mert minden amerikai repülőgépen is rajta van fehérben ;-) ), eredetét lásd pl. a Uriel's Machine c. könyvben (magyarul A múlt üzenete), ugyanis a pentagramma azt a pályát irja le, amit 42 (?) éves periódus alatt a Vénusz a mögötte levő 'állócsillagokhoz' képest leír, ezért igen fontos antik csillagászati viszonyítási pont és időmérő jelenség. Jobbra látható a körző és derékszög, de hogy az a két nyuszifül attól jobbra mit jelent, azt talán majd Osszián testvérem fogja megmagyarázni :-)))

A térkép:

Washington térképe

Üdv:

A Webmastermason

TITIKE Creative Commons License 2001.02.23 0 0 148
Bocsi, azt hittem még látszik a három-négy hozzászólással ezelőtti kérdés.
A Hiram-kulcsról vala szó.
Én pl épp ma láttam a kispesten a kedvenc könyvesboltomban. De ha ez nem esik útba, a Deák téri Metró aluljárójában a Merhavia könyvesbolt tuti tipp! Mindig mindenük van, ami kell!
Az Abbét meg majd én nézem meg.
Előzmény: Lieber Kati ura (146)
asza Creative Commons License 2001.02.23 0 0 147
Az abbé titka c. könyv megmagyarázza (kissé bonyolultan). Eszerint Jézus nem halt meg a keresztfán, illetve leszármazottai még a mai napig is élnek. Létrejött egy rend, amelyik egyik fedőrendje szk. Ezek célja a fenti vérvonal védelme, a titkos iratok őrzése, illetve a restauráció előkészítése.
Rengeteg forrásra hivatkozik, főleg franciára.
Aki nem hiszi, járjon utána :)
A Hirám-kulcsot egyébként éppen azért keresem, mert szerintem is érdemes lenne elolvasni, csak éppen egy könyvesboltban sem kapható már.
Lieber Kati ura Creative Commons License 2001.02.23 0 0 146
De micsodát pontosan, kedves Titike?
Előzmény: TITIKE (145)
TITIKE Creative Commons License 2001.02.23 0 0 145
Kedves ovi,
hogy mennyire megalapozott, az persze nézőpont kérdése. Biztos lesz, aki azt fogja mindani, hogy ezek is csak pénz- és szenzációhajhászok. Nem tudom.
De legalább két elég magas rangú szk, akik belülről is ismerik a rendet, és feltámadt a kiváncsiságuk, hogy ésszerű magyarázatot nyerjenek sok érthetetlen rituáléra, meg egyáltalán arra, ami valójában mindenkit izgat:
honnan a csudából ered ez az egész?
Milyen régi hagyományokat őriznek és mióta? És minek?
Azért volt számomra a XXI. századi realista (?) számára érdekes, mert egy csomó más rejtélyes dologra is megpróbálnak magyarázatot adni. És a bizonyítás is elég logikusnak tűnik.
Olvassa már el valaki!
Előzmény: orbanviki (142)
orbanviki Creative Commons License 2001.02.23 0 0 144
Carter nekem is gyanus, de Reagen neve meglepett!
Az egyik tippen Truman vagy Eisenhower. Valamelyik ugyanis az elnoki esku elmondasakor nem mondta, hogy "So help me God", es bibliat sem hasznaltak. Most nem jut eszembe melyik, de abban az azt hiszem CNN cikkben olvastam, vagy lattam, ahol Bush inauguration-jevel foglalkoztak es emlitettek a szabadkomuves paholy szazeves bibliajat is. A Kiszely Gabor azt mondta, hogy eleg csak ranezni a nevekre, es maris latszik, hogy szinte mindegyik szk volt a XX sz.ban, csak ketto nem.

Na most eszembe jutott, hogy a Kiszely Gabor kosznyveben vannak hires emberek, megnezem kit sorol fel:

Reagen (akkor ez kilove)
Roosevelt mindketto
Bush
Ford
Johnson
Truman

Tobb XX sz.i elnokot nem emlit, de eleg szuk a listaja, ugy kb 100-200 hires kulfoldi.

Nincs a listaban:

Taft
Wilson
Harding
Coolidge
Hoover
Eisenhower
Kennedy
Nixon
Carter
Clinton

Szerintem Wilson, Hoover, Clinton biztos szk. Valamint ha Ford az volt, akkor Nixonnak is annak kellett lennie. Hasonlo keppen Johnsonbol Kennedy kovetkezik.
Taftrol, Hardingrol, Coolidgerol nem sokat tudok. En azt mondom Carter & Eisenhower lehet a kakukktojas. Varom tovabbi velemenyeteket.

Lieber Kati ura Creative Commons License 2001.02.23 0 0 143
Szerintem Reagan nem volt szk, az egyik biztos ő.
Előzmény: orbanviki (139)
orbanviki Creative Commons License 2001.02.22 0 0 142
Es ez a konyv, illetve sztori mennyire megalapozott? Nincs ra semmi bizonyitek, vagy vannak bizonyitekok, csak nem teljesek?
TITIKE Creative Commons License 2001.02.22 0 0 141
Kedves Asza,
szerintem jobb könyvesboltban lehet kapni a könyvet, nagyon ajánlom, mert tényleg elgondolkodtató dolgokat vetnek fel a témával kapcsolatban. Amit WMM említ a Rosslyn kápolnáról, meg szépen fűzi a gondolatmenetet a Nagy Titokról, a Holt-Tengeri tekercsekről, Jézusról, meg Amerika felfedezéséről is, sőt az egész am. "demokráciáról".
Olvasd el!
Előzmény: asza (138)
webmastermason Creative Commons License 2001.02.22 0 0 140
orbanviki,

Úgy vélem, Carter nem szk.

Előzmény: orbanviki (139)
orbanviki Creative Commons License 2001.02.22 0 0 139
Igen, erdekes az epitkezes. Az USA allitolag egy szabadkomuves mintaallam, es allitolag Washinton DC is komuves szimbolikat kovet. Hat en nezegettem a terkepet, de nem nagyon vettem eszre szogmerot, korzot, piramist, szemet. Esetleg valaki tud errol valami konkretumot, hogy hogyan lelhetok fel a szimbolikak.

Allitolag nem minden elnok volt szk, pl a XX sz-ban ketto nem. Tudjatok kik ezek akik nem voltak azok? W Bush egyebkent arra a bibliara eskudott, amit valami 100 eve hasznaltak eloszor a beiktataskor, amikor egy szk paholy nagymestere biztositotta a bibliat. Es tobb elnok beiktatasakor is ezt hasznaltak.

A szk filozofia nekem is szimpatikus, csakhat annyi rosszindulatu ember van, es annyira szemetek az emberek egymassal, hogy szerintem eloszor azon a kerdesen kell tulleni, hogy "Ezeknek segitek, akik szembekopnek engem?"

asza Creative Commons License 2001.02.21 0 0 138
Kedves orbánviki!
Sajnos elég rég jutottam a topichoz, azota viszont szerencsésen feléledt, így kissé megkésve szeretnék kapcsolódni a hozzászólásaidhoz.
Szerintem is van titok, illetve egy látásmód/filozófia, de azért az itt leírtaknál egy kicsit bonyolultabb (másik ember elfogadása, jószándék, stb.). Sajnos nincs szk. ismerősöm, így én is csak találgatok.
Nekem rokonszenves volt az az állláspontuk is a szk-nek, hogy az embernek nemcsak jogai, hanem kötelességei és felelőssége is van.
Én is próbálom a mindenféle elolvasott információt összeilleszteni, de még nagyon sok a hézag. Pl. láttam a Duna-tévén egy részét a szk-ről szóló sorozatnak (a folytatását azóta sem találtam), amely arról szólt, hogy milyen mértani szabályszerűségek szerint építkeztek, országhatárokon túl is (az ötszög-formációt kedvelték, ill. az erődítmények naptárként is funkcionáltak). Ez nem egyféle tudás őrzése?!
A Hirám-kulcsot lehet még kapni üzletben?
Ha igen, hol láttátok?
webmastermason Creative Commons License 2001.02.21 0 0 137
Kedves Orbanviki,

Bocsáss meg, nem tehetsz róla, de valahogyan a kérdéseid nem igazán relevánsak. A szabadkőművesség nem úgy hierarchikus, mint mondjuk a katonaság. Egy hasonlattal élve: mondjuk van egy iskolai osztály egy harminchárom osztályból álló iskolarendszerben. A huszonharmadikos nem felettese a huszonkettedikesnek, csak hogy úgy mondjam, előbb kezdte. Ugyebár, az iskolában is nevetséges, ha egy felsőbb osztályos azt hiszi, magasabb rangú csak azért, mert egy évvel előbb született és magasabb osztályba jár. Ugyanakkor kétségtelen, hogy egy évnyivel tapasztaltabb, és pár leckével előbb jár.

Ahhoz, hogy az iskolában magasabb osztályba léphessünk, el kell sajátitanunk az alsóbb osztály anyagát, felelnünk kell, pár dolgozatot kell írnunk, esetleg vizsgázni kell (nálunk vizsga nincs, de azért valamit teljesíteni kell, előadás stb.) A katedrán nyilván nem az elsős diák, hanem a tapasztalt tanár áll, ebben az értelemben a felsőbb fokozatúak vezetik a magasabb fokba beavatást.

Az iskola metafora azért is találó, mert, mint említettem, nem csak egyféle 'iskola' van. Valaki, ha elvégezte a vegyésztechnikumot, még elmehet a közgazdaságiba tanulni (na jó, estin, de ez a metafora szempontjából érdektelen). A skót rítus mellett létezik (tudtommal hazánkban nem) pl. a York rítus, vannak egyes országokban kialakult változatok stb. A szabadkőművesség lényege azonban nem a hierarchia, a 3 fokozatban tulajdonképpen ugyanazt az önnevelést el lehet érni, mint a 33-ban.

A szervezet vezetése egyszerre hierarchikus is meg nem is. Megmagyarázom. A tisztségviselőket demokratikusan választjuk, és az elv az, hogy nem csak távoli lehetőségként, hanem a gyakorlatban is egy szabadkőműves életút során mindenki megjár különböző tisztségeket, akár a főmesterséget is. Ugyanakkor a fontosabb tisztségekre csak mester fokozatú tag választható. Ez, gondolom, érthető, lásd fenti katedra hasonlatomat.

Magánszféra: gazdasági területen dolgozom, és szeretm a munkámat. Semmiképpen sem érzem elvesztegetettnek az időmet, csakhát amikor egy izgalmas fórumbeszélgetést folytatok, nem esik jól otthagyni és bemenni dolgozni... Idő: nem, nincs sok szabad időm, viszont pár dologgal igyekszem időt megtakarítani: egyáltalán nem nézek televíziót (helyette persze órákat töltök a hálón...), és hát keveset alszom...

Üdv: a Webmastermason

Előzmény: orbanviki (135)
orbanviki Creative Commons License 2001.02.21 0 0 136
Elolvastam megegyszer amit irtal. Ezek szerint megsem te vagy a nagymester, vagyis a nagymester nalad magasabb szinten van. Homalyosits fel kerlek!
orbanviki Creative Commons License 2001.02.21 0 0 135
Kedves WMM!

KOszi a valaszokat!
De akkor nalad nagyobb fokozatu, magasabb rangu, nagyobb beavatottsagu nincs Magyarorszagon, ugye?

Teged meg van hova, magasabbb szintre beavatni?

22-es kerdes: azt akartam kerdezni, hogy egy bizonyos fokra ki avat be, es a joval magasabb fokuaknak van e ebbe beleszolasa, vagy jovahagyasa. Vagyis 22-es szintre kik avatnak be, es mondjuk a 33-as szintnek ebbe mennyi beleszolasa van?

"Nagyon szimpla polgári foglalkozásom van"
Ha nagyon nagyon szimpla ez a galya, akkor nem erzed neha ugy hogy csak az idodet vesztegeted vele? Tulajdonos vagy, vagy "rabszolga"?

Ugyanakkor azert relative eleg sok szabadidod van!

udv

webmastermason Creative Commons License 2001.02.21 0 0 134
Orbánviki,

átnéztem előző irásodat, és rájöttem, hogy adós vagyok még pár dologgal.

1. van mág pár 33. foku Magyarországon.

2. "Nemzetközi szintű tagság" ez minden fokban így van, legalább is a fő irányzatoknál. (Persze, ha összeolvasol pár könyvet, Te is alapíthatsz valami kvázi-maszonikus izét, és ha sok barátodnak tetszik, párszáz év múlva nagy irányzat lehet belőle... ;-) )

3. Ezt a 22-23-as kérdésedet nem egészen értettem, de ha arra gondolsz, hogy ki avathat be egy fokba, hát legalább azon a fokon levők.

4. Nem vagyok történész. Ha az lennék, valószinűleg nem foglalkoznék ilyen hiányosan dokumentált dolgokkal, mert soha nem tudnék még egy PhD-t se csinálni belőle. Nagyon szimpla polgári foglalkozásom van, a webmesteri önkéntes funkció nem áll nagyon távol tőle. De az igaz, hogy mostanra már szép könyvtáram van ebből a témából, amit "rejtett történelem"-nek szoktam nevezni, bár lenne időm, hogy az összes könyvem elolvassam!

Üdv, most már mennem kell a gályára, késő van!

Webmastermason

Előzmény: orbanviki (131)
webmastermason Creative Commons License 2001.02.21 0 0 133
Kedves Orbanviki,

azt hiszem, érdemes tisztázni valamit. A szabadkőművességben - mint azt azt hiszem, már egy pár hozzászólással ezelőtt írtam - számos irányzat van. Az ún. János rendi - amely a legnépesebb irányzat a világon - csak az egyik, és ennek legmagasabb foka, a mesterfok után is többféle magas fokú lépcső van. A skót ritus (teljes nevén: Az Ősi és Elfogadott Skót Ritusú Szabadkőművesség), amely Magyarországon is létezik, csak az egyik, megint a legnépesebb (persze a világon, mert Magyarországon csak maroknyi ember). Az, hogy 33. fokú vagyok, nem jelenti, hogy nagymester lennék, itt a főnöknek különben is más neve van. Ez mindössze azt jelenti, hogy ennek a morális, szemlélődő jellegű, elvont irányzatnak végigjártam a lépcsőit. Ezek a lépcsők - hasonlóan a 3 fokhoz - az önismeretről, az erkölcsről szólnak, de kissé más stilusban, több a metafora és a megjelenítés.

Ha érdekel a dolog, vannak - természetesen! - website-ok. Ennek az irányzatnak a központja Washingtonban van, weboldala: http://www.srmason-sj.org/main.html
(azért nem linkként illesztettem be, mert az este is elszúrtam, és az egész további szövegem link lett, ez félreérthető asszociációkat kelthet ;-) )

még a szervezet folyóiratát is elolvashatod:
http://www.srmason-sj.org/council/journal/feb01/contents.html

Meg kell azonban emlitenem, hogy ezek a magas fokok csak azok számára vannak nyitva, akik a János rendü kőművességben már mesterek és a belépés is - szemben az első 3 fokkal - meghívásra történik. (Ugye emlékszel, Osszián testvérem kvázi "az utcáról" kopogtatott be, és "aki kopogtat, azt bebocsátják").

Nagy Titkok: ez az égető érdeklődés arra késztetett, hogy önvizsgálatot tartsak: tényleg, van-e Nagy Titok? Arra jutottam, hogy az elmúlt 10 év amit a szövetségben töltöttem, valóban rávezetett pár Nagy Titokra: arra például, hogy magunknak tartozunk azzal, hogy embertársainkra odafigyeljünk, hogy segítsük a rászorulókat, hogy az Élet dolgaihoz alázattal kell odafordulni stb. De ezek így felsorolva meglehetős közhelyeknek hangzanak...

Üdvözlettel:

a Webmastermason

Előzmény: orbanviki (132)
orbanviki Creative Commons License 2001.02.21 0 0 132
"de meg vagyok győződve, hogy azok a Nagy Titkok nem léteznek"

en is gyanitom, hogy nincs, de ha megis lenne, akkor is azt kellene mondanod, hogy nincs.

orbanviki Creative Commons License 2001.02.21 0 0 131
Kedves WMM!

"Én nem tartom magam abszolút jólinformáltnak annak ellenére, hogy az ún. magasfokú szabadkőművességben is a legmagasabb (33.) fokot elértem"

Atyauristen! Akkor te vagy a nagymester?! :))))
Ez nem semmi! De legalabbis arra kovetkeztetek, hogy Magyarorszagon te vagy a legnagyobb fokozatu! Hany ilyen 33-as van Mo-on? Es a vilagon?

En tenyleg nem nagyon ertek hozza, de abban a multkori aranyfustben volt az a szimbolikus 33 lepcsos piramis, ezt kikockaztam. Ez alapjan a nyilatkozo nagymester valami 21-ik fokozaton levonek tunt. (lehet, hogy a masik paholy volt)

Na most azzal, hogy te 33-as vagy elmeletileg mindenbe be vagy avatva? Nemzetkozi szinten is?

Es megegy. Egy bizonyos szintre, pl legyen 22. A 22-es szinten levok avatnak be magukhoz, vagy a 23-as szinten levok neveznek ki. Milyen beleszolasuk van a 23-33 szintnek abba, hogy valakit 22-be beavassanak. Hogyan lesz valaki 33-as?

Ez a jezus sztori is nagyon erdekes volt, amit elmondtal! Ennyi ilyen jellegu infomacioval, "olvaso szabadidovel" es rendszeres konyvesbolt jarassal csak egy tortenesz rendelkezhet! Most ugye nem tevedtem nagyot!

nagymesterem! :) elore is koszonom a valaszokat! nagyon varom oket!

webmastermason Creative Commons License 2001.02.20 0 0 130
Kedves Topiclakók,

Örömmel jelentem mint Webmaster, hogy sikerült a technikai hibát elhárítani, és a Magyarországi Szimbolikus Nagypáholy honlapja ismét látogatható bármilyen szolgáltató elérésével:

www.szabadkomuves.hu

webmastermason Creative Commons License 2001.02.20 0 0 129
Kedves Orbanviki,

Holt tengeri tekercsek:
Bizisten nem tudom, van-e igazán közük a szkőművességhez. A Holy Blood, Holy Grail cimű könyv, amely most magyarul (ismét?) megjelent Az abbé titka címmel - tegnap láttam a Westend egyik könyvesboltjában tonnaszám - azt állítja, hogy Jézusnak leszármazói voltak (felesége talán Mária Magdolna volt, akit később a hivatalos egyház, mert nem illett bele a történetbe, egyszerűen lek****zott), akik Arimáthiai József társaságában Jézus vértanúhalála után hajón a mai dél-Franciaországba menekültek és az ottani zsidó kereskedőtelepeken húzódtak meg. Később házasodással rokonságba kerültek a későbbi Meroving dinasztia őseivel stb. stb. stb.
A Holt-tengeri tekercsek ebből a szempontból annyiban lehetnek érdekesek, hogy a hivatalos egyházi történetnek ellentmondanak, és így rést ütnek az ideológiai bástyán.

Én nem tartom magam abszolút jólinformáltnak annak ellenére, hogy az ún. magasfokú szabadkőművességben is a legmagasabb (33.) fokot elértem, de meg vagyok győződve, hogy azok a Nagy Titkok nem léteznek, illetve a történelem során elvesztek, ha voltak. Ha a sok összeolvasott könyvből valami jó lekerekitett sztorit akarnék összeállítani, akkor tessék: 1. Jézus iratait a zsidó háború elől a Templom szentélyében elrejtették; 2. a templomos rend, amely 9 taggal 1118-ban alakult, névleg a zarándokok védelmére, 8 évig nem csinált mást, mint titkos ásatásokat folytatott a Templom romjai alatt, és ott Fontos Iratokat talált; az iratokra alapozva a Rend óriási hatalomra tett szert, míg 1307. október 13-án, pénteki napon egész Franciaországban le nem tartóztatták valamennyi tagját, már aki nem szökött meg a teljes flottával Skóciába (innen a szerencsétlen péntek 13-a); 3. ott a harcoló rend menedéket talált, mivel szükség volt a jó fegyverforgatókra az angolok ellen; 4. az odamenekített iratok őrzőhelyéül megépült a Rosslyn Chapel, egy gyönyörű, de meglehetősen furcsa épület (honlapja is van: www.rosslynchapel.org.uk); 5. A Sinclair klán, a Rosslyn Chapel építője nem csak a templomosoknak adott menedéket, hanem Jézus leszármazóinak is, akiket az inkvizíció üldözött. A hatékonyabb védelem érdekében a Sinclair család egyes tagjai a 14. század végén többször hajóutat tettek Észak-Amerikába, pontosabban a mai Kanada keleti partjánál lévő Nova Scotiába, ahol titkos telepet létesítettek az üldözötteknek. (Ugye nem kerülte el a figyelmeteket, hogy Kolumbusz előtt vagyunk???)

Folytathatnám, de azt hiszem, már ettől is zúg a fejetek... szeretném azonban hangsúlyozni, hogy mindezeket, amiből nem tudom, sok-e vagy kevés-e az igazság, mind nyilvánosan terjesztett könyvekben olvastam, ebből semmi nem származik csak szabadkőműveseknek elérhető forrásokból. Amint azt egy korábbi hozzászólásomban írtam, nem lehet megtakarítani az egyéni véleményalkotás fáradságát. Nincs olyan Nagy Titok, amit valahányadik fokon megtud az ember, oszt annyi.

Üdvözlettel:

a Webmastermason

Előzmény: orbanviki (127)
orbanviki Creative Commons License 2001.02.19 0 0 128
Kedves LKU!

"nézd meg a Nemzet sajtószemléjének archívumát, úgy max két hétre visszamenőleg, ott találod az írást eredetileg közlő lap nevét, ha annak archívumában az aznapi-előző napi anyagokat megnézed, megtalálod, már ha tényleg érdekel."

Ez a Magyar Nemzet? Epp erre utaltam, hogy nem lehetne e konkretabban idezni a forrasokat! Egy arhivuma egy valaminek, ami valamibol idez valakit aki mondott valamit valamirol.... A tematol egyebkent fuggetlenul a Magyar Nemzetnek sem hiszek kapasbol, arrol pedig meg nyilatkozni sem tudok hogy az idezet ujsagbol szolo idezetnek hiszek-e. A "Bagdader Zeitungot" nyilvan nem tekintem hiteles forrasnak a temaban, de a "Jeruzsalemi Journalt" sem.

orbanviki Creative Commons License 2001.02.19 0 0 127
Tenyleg! Ezeknek a Holt tengeri tekercseknek van valami koze a komuvesekhez? Elsosorban a Nagy Titokra gondoltam, mert valaki irta, hogy az apja komuves, es allitolag a komuvesek hatalamas titok birtokaban vannak, amit majd ha az emberiseg megerett ra, akkor megosztanak veluk. Szoval, hogy ez a ket titok nem lehet, hogy ugyanaz! (nagy titok=pl vannak UFOk, MATRIXban elunk, van isten/nincs isten stb, stb, ...)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!