Keresés

Részletes keresés

picidio Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2522

 

Így már talán okés lesz...szóval ez bő 2hetes állapot, 11cm-es vágás.

Előzmény: picidio (2521)
picidio Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2521

Az én véleményem is, hogy sétálgatni kell, mert amúgy az ember eltunyul...még akkor is, ha ez fájdalommal jár. Egy hetesen nekem sem voltak már akkora fájdalmaim, hogy akár az alvás, akár a sáta elviselhetetlen legyen, viszont minden ember más és más, mindenkinek más a fájdalom küszöbe.

Hereemelőt én is kaptam am a kórházba, nekem a kötés mind az 5napig rajta volt, majd az 5.nap amikor volt a varratszedés és a kórház elhagyása, akkor kaptam kisebb kötést. 5.napon láttam a sebemet fullra, nálam már akkor nem volt egy deka genny sem. Szóval ezt valóban jelezném a dokimnak mindenképp, megfűszerezve, hogy 6naposan is hatalmas fájdalmaid vannak.

Ettől függetlenül nem szabad elkeseredni!

 

Végül adnék egy képet, ez bő 2 hetes állapot.

 

(ez a képfeltöltés vagy sikerül vagy nem, de mondom ha ilyen is lenne, jó lenne...ez az előnézet gomb semmire sem jó, no meg nem tudom lehet-e szerkeszteni az irományt elküldés után...szóval ha nem sikerül akkor sry!)

Előzmény: Törölt nick (2514)
tristen Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2520

Szia!

 

Nincs semmi gáz veled! Én is így voltam. Extra adag fájdalomcsillapítóval bírtam átvészelni az egészet. De az biztos, hogy ha összeszeded magadat, és végigvonszolod egy párszor magadat egy jó kis távolságon jobb lesz. Nekem is gond volt az alvás. Hanyat fekve tudtam aludni, a hanyat fekvéstől pedig a lapockámnál a nyaki izmok állandóan fájtak. Szóval szerintem semmi bajod, azonkívül hogy hipochonder vagy és nem kicsit foglalkozol azzal, hogy valami bajod van! Hidd el, napról napra jobb lesz! Ez olyan biztos, mint hogy a Nap holnap is felkel, legalábbis földi szemszögből nézve, mivel tudjuk, hogy a Nap egy állócsillag!

 

Olvasgass sokat izgalmas regényeket, nézz drámát. Azért ne vígjátékot, mert a nevetéstől szétszakadhat a sebed.

 

További nagyon gyors gyógyulást kívánok!

 

hali és kitartás! :)

Előzmény: Törölt nick (2517)
landsmann Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2519

Hááááát, szerintem már nem kellene lennie ilyen fájdalmaidnak. Hacsak nincs extrém alacsony fájdalomtűrő képességed. :) Talán célszerű lenne az orvossal konzultálni.

Előzmény: Törölt nick (2517)
dalmata13 Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2518

a műtét után egy héttel ha jól emlékszem órás ,másfélórás sétákat tettem naponta.

Előzmény: Törölt nick (2514)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2517

hm :( valami gáz van velem??

landsmann Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2516

Szerintem az nem egészen oké, hogy műtét után 6 nappal még jüószerével a szükségletek elvégzésén kívül fekvéssel töltöd a napot. A sok fekvés elgyengíti az embert, lehet ettől érzed gyengének magad. Nekem egyik műtét után sem voltak ilyen fájdalmaim, nem szedtem egyszer sem fájdalom csillapítót. eszembe sem jutott. Talán mert jobban tűröm a fájdalmat, vagy egyszerűen nem volt olyan mértékű, hogy szükségességét lássam a csillapításnak. Égő érzés akkor volt, amikor többe mászkáltam, huzamosabb ideig talpon voltam vagy ültem. Ilyenkor fél, egy órára elnyúltam a haverőn, aztán ismét órákat bírtam talpon.

Nekem nem volt hőemelkedésem. Kötés? Nekem csak a műtét utáni napig volt leragasztva, utána szabadon volt. A kötözött seb mindig lassabban gyógyul mint a szabadon lévő. Gennynek nem nagyon kellene lenni. Bár ha nincs kipirosodva, megduzzadva, nem fájdalmas, akkor nem lehet vész. Szerintem ne kösd be, hagyd szabadon. Esetleg megteheted azt, hogy Betadine sebfertőtlenítővel kenegeted a sebet. Én is ezt tettem, naponta 3-4 alkalommal. Varratszedés után már csak napi 1-2 alkalommal, aztán bő 2 héttel a műtét után el is hagytam teljesen. Szépen gyógyult a seb, nem nedvedzett, nem volt bepirosodva, megduzzadva és nem fájt.

Alsót meg nyugodtan hordhatsz, legfeljebb ha pont a vágásra esne a gumija, akkor vegyél olyat, aminek nem olyan szoros a gumija.

Előzmény: Törölt nick (2514)
landsmann Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2515

Nekem mindkét oldalon volt műté, no nem egyszerre, hanem olyan két és fél hónap különbséggel. A mostani csípőfájdalom nem ettől vn, hanem a lábfájástól, amit viszont nem tudom mitől van. DE ma már javult  ahelyzet, sokkal könnyebben jártam és nem fájt annyira mint például tegnap reggel.

Nekem nem vols semmi problémám a golyóbist illetően. Nem volt és nem lett érzékenyebb mint műtét előtt. A műtét után egy kiscit véraláfutásos lett, de az pár nap múlva eltűnt.  De mint olvastam, másnak is volt ilyen problémája. Állítólag ez normális. Nekem nem volt se julcsa, se nem mondták, hogy szűk alsót hordjak. Nem hordtam derékvédőt meg leszorítót sem. Minek is? Nem gerinc műtétre feküdtem be. :D

Előzmény: alsós (2512)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2514

sziasztok, tegnap nem írtam, mert nem akartam untatni a népet, úgysem változott szinte semmi. És épp ez az ami zavar. Ugye én a műtét napján hazajöttem, így nincsenek szobatársak, hogy össze tudjam hasonlítani az állapotomat máséval. Hogy normális-e, hogy még mindig fekvéssel telik a napom. Csak akkor állok fel, ha szükséges (wc,cigi, fürdés), és akkor is csak kis időre nagyon. Egyrészt mert fáj, másrészt mert nagyon gyenge vagyok. A fájdalom főleg reggel és este erős, akkor úgy hasogat, ég...stb hogy még nyögni sincs enerdzsim, csak próbálom befejezni, amit épp teszek, hogy gyorsan visszafeküdhessek. Mert csak úgy jó. Reggel nyílván a hirtelen belezúduló sok vér, este meg a fáradtság az ok. Éjjel meg nagyon rosszul alszom, mert nem az ágyamban vagyok, mert az az emeleten lenne, és meredek a lépcső, hanem egy fél méter magas felfújható vendégágyon. Amin úgy beáll a hátam és derekam éjjel, hogy alig tudok mozdulni. Nappal szundítok egy órácskát még, de nyílván nem elég. Meg hőemelkedésem is van még műtét előtti naptól. Nyílván a napi 3 algopyrin sem erősít........... Ma elsétáltam kívételesen a kert egy részéig (totyogtam), majd vissza és totál kimerültem. Normális az ilyen lassú "javulás"? Mert alig észlelhető valami, vagy csak én nem érzékelem? Ti mikor kaptatok erőre és kezdtetek akkor is fent lenni, amikor nem volt muszáj? Meddig voltak ilyen kegyetlen fájások állásnál-ülésnél? És még valami: naponta cserélek kötést és van benne néhol genny, okés ez?

 

Amúgy most kezdtem bele a 6. napba (csütürtökön varratszedés), mert délben műtöttek onnan számítom. És bár vannak kételyeim, amiket fent leírtam, mégis jó betegnek írnak le, nem szoktam elkeseredni, észreveszem a szépet és sok jót, ami körbevesz vagy amivel vesznek. Nem rontom a légkört itthon, a szurit is szó nélkül tolom be.  

 

aszongyátok, hogy vegyek szoros-gumis bugyit? én pizsamagatyákban totyogok egyenlőre, bugyit tök nem használok még. Csak nyomna. Kéne?

 

na üdv, kedves sérvtársak!

dalmata13 Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2513

Nálam a műtét után azonnal egy hereemelőt ,herepolcolót raktak be amit a kórházi zsargon Julcsának nevez.Nem is volt semmi bajom.Nekem a vágás alján van egy pont ahol még érzékeny mindig.Talán valami ideg sérült ott meg?

Előzmény: alsós (2512)
alsós Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2512

Szép Napot!

Érdekes amiről írsz, gondolom a bal oldalon volt a műtét. Nálam, bár mozgásban, életvitelben semmiben nem zavar, a zacsi melett a comb tövében néha egy kis szúró, égető érzésem van. Nem írom, hogy fájdalom, mert az nem lenne igaz. A másik, hogy maga a zacsi bal golyóbisa érzékenyebb, fürdésnél, és egyébb használatnál. A műtétem bal oldalon volt, és én arra gondolok, hogy valami húzódás miatt lehet, talán a varrat, vagy valami más okozza? Egyáltalán neked volt ilyen érzésed, vagy valamelyik sortársunknak?

Műtét után szóltak, hogy szűk alsót hordjak, mert a zacsi megtelhet, járulékos vérrel? egyébb folyadékkal? Igyekeztem betartani az előírást, de valóban a bal oldalon, pár centis nyúlást fedeztem fel ami mostanra felszívódott, de az érzékenység lehet ennek velejárója? Ha volt hasonló mikor múlt el? Érdekelne, hogy műtét után hordott valaki derékvédőt, vagy valami leszorítót? Életem párja, ajánlotta a formatartő női bugyi viselését, amit felpróbáltam ( röhögést befejezni) nem volt rossz, de végül is nem hordtam.

Csiao.

Előzmény: landsmann (2508)
tristen Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2511

Szia!

 

Igen jól írtad meg a szituációt! :))))))))))))

 

üdv :-)

Előzmény: landsmann (2508)
tristen Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2510

Szia!

 

Gyógyulj meg mielőbb!

 

üdv :)

Előzmény: Törölt nick (2501)
tristen Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2509

Szia!

 

Jó, hogy figyelsz bennünket! Így legalább mindig jólszituáltak módjára írunk! :)))

 

üdv :-)

Előzmény: dalmata13 (2507)
landsmann Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2508

Sorstársaim!

 

Néhány hete felvetődött a műtét utáni csípőfájdalom, hogy mennyire függhet össze a műtéttel. Közvetlenül nem függ össze vele. Annak idején én is tapasztaltam, hogy kissé fáj a csípőm, néha belenyilallt.

Péntek óta rohadtul fáj a bal lába. Főleg ha pihentebb, akkor nagyon nehezen tudok elindulni. A reggelek a legrosszabbak. Jószerével fél óráig úgy vánszorgok mint Quasimodo. Az az érdekes, hogy ma ismét tapasztaltam azt a furcsa, de enyhe csípőfájdalmat. Egyételműen annak a számláhára írható, hogy a megszokott, normál testtartástól eltérő módon mozgunk, amire válaszol a csípőnk megfájdul. Szóval semmi pra, a műtétnek nincs köze hozzá, csupán ugyanúgy kell járni mint normál esetben. Persze ez nem könnyű, ha az ember a fájdalomtól "C"-be van görnyedve. :)

dalmata13 Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2507

Hali! A szokásos jelentés,7 hónappal a műtét után.Megy a testedzés gőzerővel .Fekvőtámasz ,súlyzózás ,hegymászás.Érdekes módon a félkezes súlyzózásnál érzem ,hogy a seb néha visszaszól.Bajban akkor lennék ha vizszereléssel foglalkoznék mert főleg a guggolós, nyakatekert testhelyzeteknél bizony érzem a sebet.Mielőbbi gyógyulást kivánok a frissen műtötteknek.Naponta benézek a fórumba,figyellek ám Benneteket:-)))

tristen Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2506

Szia!

 

Igen, ő tőle várom az életjelet! De nekem nagyon megnyugtató, hogy írtál! További megerősítés mindazoknak, akik mostanában lettek megműtve!

 

További nagyon jó egészséget kívánok!

 

Amikor van egy kis időd, írhatnál nekünk az állapotodról.

 

hali :)

Előzmény: Miss.Minne (2505)
Miss.Minne Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2505

Visszaolvastam, Tristen valószínűleg Teextinnától várod az életjelet. :) Remélem minden rendben van nála.

Előzmény: Miss.Minne (2504)
Miss.Minne Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2504

Szervusz Tristen, sziasztok!

 

Nem tudom rám gondoltál-e? :)

 

Eltelt pár hónap, és nem érek rá írogatni, mert kertészkedem, főzőcskézek, vásárolgatok. Levont következtetés: valóban van élet a sérvműtét után is.

Nálam is a rettenetesen keserver első két hetet követte a kevésbé rossz, de mégis fájdalmas második két hét, és utána szépen ahogy a napok teltek úgy lett egyre jobb.

Ma már vannak napok, hogy eszembe sem jut, hogy műtöttek. Nem hittem volna, hogy eljutok idáig valaha.

 

A műtét után türelem kell ez kétségtelen. Sokszor voltam a teljes kétségbeesés szélén én is. Az idő majd segít. :)

 

Üdv.

M.M.

Előzmény: tristen (2503)
tristen Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2503

Sziasztok!

 

Gyors gyógyulást kívánok Nektek!

 

Nem tudom miért nem írt még eddig az a Hölgy tagunk, akit az utóbbi időben műtöttek!

 

kitartás!

picidio Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2502

Én jó pár napig nem tudtam hason aludni, pedig műtét előtt mindig úgy nyomtam...én jó alvó vagyok, nekem ment az alvás háton is. Oldalt fekve megintcsak fájt...már volt amikor hason aludtam, de oldalt fekve néztem a tv-t és akkor bele-beleszúrt.

Előzmény: Törölt nick (2501)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2501

hát picidio, nekem könnyebb a cigi... nyílik egy kerti ajtó onnan, ahol betegeskedem, és van oda kitéve nekem egy szék... csak pár lépés. ez az egynapos sebészet komoly előnye :)))))))))))))))

 

az élsportolós duma nagyon biztató! ugyanis barátok invitáltak az idén minket teljesítménytúrázni, - mint állandó hétvégi program - és attól kezdtem félni, hogy ennek annyi... de akkor mégsem!

 

kedves alsós, nagyon biztató amit írsz!!!!!!!!!!! remélem így leszek én is.

 

az első éjszakákat hogyan bírtátok? csak hanyatt nem fáj a sebem, de így max 4-5 órát bírok lenni, utána leszakad a hátam-derekam. Ti tudtatok oldalt aluni?

 

nekem jól tött picidió tippje a nem puffadós kajákkal, tegnap így ettem, és így is kivolt a hasam estére, de sokkal kevésbé, mint előző nap.

 

 

Előzmény: picidio (2499)
alsós Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2500

Gyors gyógyulást! Kívánom, hogy neked is minden a legnagyobb rendben legyen! Légy egészséges, és vidám! Sajnos a köhögés és a tüsszentés, elég kényelmetlen, de csak max egy hétig. A tüszi roszabb, én ha tudtam legugoltam, összekuporodtam az sokat segített. 21-én műtöttek de az elmúlt hét már sétával, programokkal telt el. Tegnap megfeledkezve a műtétről a Mátrában patakon ugráltam át, későn jutott eszembe, hogy ezt egy műtötnek nem illik, de már késő bánat. Sajnos nem tudok fájdalomról írni, sőt a hétfői munkakezdést beválalva látom, hogy a közel 12-15-cm. sebem alig látszik, mivel fogok bűszkélkedni? A szerelmeskedést picit óvatosan, próbáltuk, párommal, de ott sem éreztem rosszat,.,.,csak jót!!!!! Nem szeretnék olyan érzést, gondolatot kelteni, hogy büszkélkedek ( de azt teszem) , de valamikor még a műtét elött, rettegve olvastam a több hetes gyógyulásról, fájdalomról, és az ezekkel járó kényelmetlenségekről. Nem voltak! A normál étkezéssel éltem meg a napokat, semmi eltérő a megszokottól. Talán a mennyiség volt egy picit kevesebb, de ez inkább az intenzív mozgás hiányának tudható.

Szeretném, ha tudnál arról is, hogy más gyógyulás is létezik, persze vigyázni, vigyázni minden mozdulatra.

Érdeklődve olvastam a különféle sebészeti beavatkozásról, ez úgy látszik nem egységes, kórházanként változik. Talán ezért is lehet a gyógyulást másként megélni.

Szép napot! 

Előzmény: Törölt nick (2498)
picidio Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2499

Én már annak örültem, mire levánszorogtam a 2.emeletről a kórházba, hogy elszívjak egy cigit :D eleinte lépcsőház rejtett zug :D majd utána nekivágtam a nagyobb útnak is :D egy cigiért bármit...időmbe meg belefért...pedig volt vagy 15perc :D 5. nap már 4-5perc alatt lent voltam :D (és ugye hogy tud az ember örülni kis apróságnak??:-) )

 

Viccet félretéve, dehogynem féltem, hogy ahogy köhögök, szétszakadok...dehogynem...én komolyan amit szenvedtem, az a köhögés miatt volt...az egész gyógyulásom során a legnagyobb ellenfél a köhögés volt(köhögés, orrfújás, farmer viselete - nekem ezekkel volt komolyan a legnagyobb bajom!)...a hapcit megúsztam az első két hétben kb. az lett volna még ütős...már írtam itt a fórumon is, nekem egy köhögés mint egy kés szúrás olyan volt..írdalmatlanul fájt..ilyenkor mindig odatettem a tenyerem, tartottam, szorítottam, nehogy baj legyen...első hapci olyan hirtelen jött, meg akkor már néha feledésbe is merült, hogy engem valaha is műtöttek, hogy nem volt idő odanyúlni, nah akkor azt hittem vége mindennek..feltünetlenül végeztem ellenörzést a gatyámba a Te*co-ba :D (gondolom érdekesen nézett a kamerát leső csóka :D )

Lényeg, hogy nekem attól a rengeteg köhögéstől még csak nem is gennyedzett be a seb, semmi...varrat szedéskor láttam először a sebem, műtét utáni 5.napon hazamenetelkor, és tökre meg voltam vele elégedve - az orvos is, jah meg azt mondta összevarrtam én magát rendesen, ne aggódjon :D - gázosabbra számítottam...

 

A háló beültetést nem lehetett volna kérni? Manapság szinte csak úgy csinálják, itt azt olvasgattam...nah, ettől függetlenül nem biztos, hogy lesz itt kiújulás, illetve akkor azt mondom kiújulhat annál is akinél van háló, csak az esélye sokkal kisebb. Vigyáznod kell majd Magadra, nagyon.

"..meg arról is, hogy már sose lesz egy műtött sérves a régi" ezt meg máris cáfolom...én már végeztem fizikai munkát - sem fájdalom, sem kiújulás nem volt, illetve nem lett belőle - a páromat simán emelgetem, ezt is írtam pár nappal ezelőtt, úgy sprintelek mint egy kisnyúl:D , és végre a szex is olyan mint régen...ergo meg lehet gyógyulni 100%-osan, és ezt hidd el. És akard hogy így legyen...és így lesz ;-)

 

Nekem azt mondta az orvosom, sérvműtét utáni ember még lehet élsportoló is...nah, én ebből indultam ki... :D

 

(eszembe is jutott műtét után, mikor alig bírtam felkelni az ágyból, hogy ez jó vicc :D ...de NEM!)

Előzmény: Törölt nick (2498)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2498

napi 1-2 köhögést sajna nem úszok meg. nem vagyok beteg, de mióta cigizek, azóta nem heverek ki teljesen megfázásos cuccokat, és sokszor köhögök. már megszoktam. fel se tűnt. most viszont nagyon feltünik. próbálok krákogni, meg bármit, hogy ne köhögjek, de néha besikerül. rém dühös vagyok magamra emiatt, az egy dolog, de attól félek, hogy fel ne szakadjon a seb. te is köhögtél anno műtét után, te ettől nem féltél?

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2497

adam köszi soraidat, ha lesz következő műtétem, lehet hogy megfontolom a laporaszkópot!

 

picidio, amióta olvastam soraid, azóta bele tudtam törődni az ügybe! pszichológus veszett el benned :)

 

én is úgy voltam mint te, sose fájt a sérvem, max nőtt, ha terheltem magam. Ezért nagyon fura volt ez a hirtelen jött szenvedés gyógyulás címén. Egyébként most már 2 és fél napos vagyok, de sokkal jobb volt a mai nap, mint a tegnapi. Szomszédasszony átkötözött, gondoltam miért ne, legalább azzal nem kell gyötrödnöm, így is eléggé megterhel a sűrű pisire kivonulás, meg sajna néha biza kimenni cigizni, (ha már én hülye felnőtt fejjel rászoktam, és ha most nbem szoktam le, akkor már nem tudom mikor fogok), meg hasba lőni a drogot... lefoglal eléggé. nagyon bénán írok ide is hasamon a netbookkal... de amikor kint cigiztem már tudtam örülni a napnak, a madaraknak, és ez nagy dolog. azt még nehéz felfognom, hogy hetek, meg hónapok mire tök régi leszek, ha leszek valaha, mert itt írtak kiújulásról is (nekem nem raktak be hálót), meg arról is, hogy már sose lesz egy műtött sérves a régi... szóval a jővőn még melóznom kell, de az adott napot, a jelent már tudom kezelni. :)

picidio Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2496

Azért lássunk meg minden rosszban azt a kis jót is...ez legalább műtéttel véglegesen gyógyítható.

 

Őszintén sajnálom, hogy így alakult, hogy úgy néz ki a másik oldalt is kialakulóban van a sérved...de..ez túlélhető, műtéttel 100%-osan helyrehozható, és ez a legfontosabb. Szavaidból úgy veszem ki, a másik oldali sérv kialakulása még nem teljesen biztos, így marad a reménykedés, közben pedig a műtét kiheverése, felépülés.

 

Én amikor először próbáltam meg felkelni a műtétem után azt mondtam magamba:

aztak*rva, azt hittem azé' ennyire nem fog fájnyi...basszus...!

Első lépésem után rettenetesen visszasírtam a műtét előtti időszakot - nekem fájdalmaim abszlolúlt nem voltak műtét előtt - mondom ezt nem hiszem el, bejövök szaladva, kimegyek ilyen "bénán", és még elvileg ugye most a doktor rendbe szedett, vagy mi van...hát nem úgy tűnik...:D

Innestől a célom az volt - tisztába voltam fájdalmaimmal, mikor, hol, mennyire szúr, mikor fáj jobban, vagy kevésbé, mert ugye műtét előtt el sem tudjuk képzelni milyen fájdalmaink lesznek... -  hogy ne morogjak meg kinlódjak itt magamban, mert ettől nem lesz jobb...meg kell gyógyúlni, most ez a feladat..mert én újra szaladni szeretnék...

 

..bő 3hónaposan én elmondhatom teljesen olyannak érzem magam, mint műtét előtt...egy nagy különbséggel: nincs sérvem.

 

Ha meg sokunknak itt sikerült, Neked is fog. És bár elhiszem, hogy elkeserítettek műtét előtt, de ha egyszer sikerül, kétszer is..de legalább van lehetőség a gyógyulásra...:-)

 

Két hét múlva már szinte fájdalom mentesen fogsz sétálni, hidd el nekem!!! Napról napra jobb lesz, és ez ad majd nagyon nagy erőt!! Látod és érzed majd Magadon a fejlődést, a gyógyulást!!

Előzmény: Törölt nick (2494)
tristen Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2495

Szia!

 

Nagyón jó, hogy leírtad ezt a sok mindent. Mindenki tanulhat belőle bőven.

 

hali :)

Előzmény: adam047 (2489)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2494

Kedves picidio nagyon jól estek a szavaid!!!!!!!!!!!! tudod, ami igazán nehéz az a lélekben erősnek lenni. Nem voltam erre felkészülve sajna, nem tudtam, hogy ez ilyen komoly egy dolog. Tegnap bizony el voltam keseredve, hogy w.z.e ez milyen lassú, meg durva, meg randa, meg fájdalmas, meg 2 hétig így itthon, meg utána is még lassú javulás... ráadásul a műtét előtt vették észre, hogy a másik oldalon is alakul már a sérv :((((((( szóval most lelkileg az elkeseredés és az elfogadás között vagyok valahol félúton. de ez tán normális pszichés út. köszi bátorító szavaidat!

picidio Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2493

Hát sok erőt és jobbulást kívánunk!!

 

Amit mi tehetünk, néhány jó tanács, de én pl. nem nagyon vágom hogy egy Hölgy hogy él meg egy 15cm-es vágást...maga a vágás sem kicsi, és nem tudom az ellenkező nemnél milyenek lehetnek a tünetek műtét után, miben tér el maga a műtét stb. No meg ahány test, annyi féle rakciót válthat ki magára a műtétre, ahány ember annyi féle hogylétet lehet itt is olvasni műtét után.

 

Amit én javaslok:

Rengeteg pihenés, sok folyadék, poffasztó ételek fogyasztásának hanyagolása - helyette leveseket, könyebb kajcsikat, de ezt Te jobban tudod - a test folyamatos terhelése, ami esetedben legyen annyi, hogy óvatosan - akár segítséggel - felállsz és lépegetsz pár lépést. Nem kell ezt szégyelni, nem is szabad..segítségre van szükséged. A fürdést azt én úgy oldattam meg, hogy úgy zuhiztam eleinte Párom segítségével, hogy a seb környékét messziről elkerültem, oda víz ne menjen. Közvetlen a ragasztás környékén pedig szivaccsal tisztogattam. Kontrollra, vagy akárhová ne indulj el egyedül, kér segítséget, legyen Veled vki mindenképp. Ne erőltess semmit...arra koncentrálj, hogy meg kell gyógyulj, és most Neked ez a feladatod...a sok pihenés, a rendszeres könnyed ételek fogyasztása, az ivás és a tested óvatos folyamatos terhelése a fő feladatod, mindig ez járjon az eszedbe.

 

Én 5napot feküdtem még a műtét után a kórházba, így a váralvadásgátló otthoni hasba szúrását megúsztam, ott meg elintézték vállba..haza érkezésemkor egy Algopiryn-t vettem be, de utána semmit tovább, mert az meg nem szűntette meg azt az igazából elviselhető fájdalmat, így én hanyagoltam...

 

Engem is altattak, ébredéskor semmi hányingerem nem volt, és a pisilés is ment, nem volt gond.

Tehát ahány szervezet, annyi féle rakció.

 

Fel a fejjel, meg fogsz gyógyulni, ha már lélekben erős vagy, könnyebb lesz, hidd el!!!

 

Előzmény: Törölt nick (2492)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!