Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.11 0 0 137623

Hm. Mire nem jó egy ilyen "érdekesség", mint ez az update... korábban ha meg akartam nézni, hogy egy processzt milyen fájlokat használ, a process explorer-t szedtem elő. Most lusta voltam és eszembe jutott a resoutce monitor... :)

Gorcsev Creative Commons License 2015.09.11 0 0 137622

Nem tudtad? "Aki hülye, haljon meg."

Előzmény: Hogi Vagi (137613)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.11 0 0 137621

Mit értesz privát felhőn?

Házon belül működő szervereket? 

Titkosított, de házon kívül üzemelő felhőt, a'la VPS?

Ha jól értettem, ők az utóbbit használják.

Üzemeltetést meg nem mosnám össze a fejlesztéssel.

 

 

Előzmény: Jahno (137620)
Jahno Creative Commons License 2015.09.11 0 0 137620

Van olyan is, hogy privát felhő. Többit meg ki tudja, mondani kell az ellenérveket és a kontrát, mert lehet az itteni Sanyikát meg is lehet zsarolni valami adat szivárogtatásával, vagy megvenni kilóra, addig egy Google méretű cégnél ezt már nem túl egyszerű elérni. Ugyanez üzemeltetéssel is, lehet az ottani pár ezer szaki aki figyeli a dolgot az reggelire megeszi az összes bankunk összes gazdáját, de az is lehet, hogy ha sok ezren túrnak valamit a saját kódba, akkor idő után csak hízik és tologatják a hibákat, főleg ha az a részleg már nem is ott dolgozik, aki annó megcsinálta a modult.

Előzmény: Törölt nick (137619)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.11 0 0 137619

Hwsw-n írta valaki pár hete, hogy az MKB a banki levelezést felhőbe költöztette.

Azért az is izgalmas húzás, ha valóban megtették.

Előzmény: Jahno (137618)
Jahno Creative Commons License 2015.09.11 0 0 137618

Reklámok azok okésak, bár azzal sem mindig ilyen egyszerű a dolog. No meg azt is mondhatom, hogy ha már reklám van, akkor az sem baj, hogy nem guminőket nyomat, hanem elektronikai dolgokat és fotóscuccokat, mert én jó eséllyel azt veszem, így azt szeretnék eladni. Ez egy ilyen piac, viszont mi köze van a reklámos szervereknek a HRhez? Bár akár le is tilthatod...

 

"Tudtommal kötelezö,"

 

De most melyiknél? Igaz szintén érdekes, hogy Gnél a számom és egyik mailcímem meg van adva a fél családnál, mert úgyis nekem sírnak, ha elrontanak valamit. Így legalább biztos vissza tudom csinálni. Olyat elég keveset láttam, ahol kötelező lenne megadni, de ha igen, akkor még mindig nem lehet nyilvánosan rákeresni.

 

Kicsit csapongunk, de nincs rendesen kivesézve, mert már a bankkártáynál tartunk, külön témakör, én használom rendesen, kollégák már szoptak vele akár weben, akár offline fizetésnél és legtöbbször ügyféloldalon nyúlják (akár utólag is, vagy 3. személy által), míg a világ felén működik az offline fizetés addig rossz a helyzet. Bár túl sok kár ilyenkor sem biztos, hogy ér. Eleve egy csomó helyen nehéz papírozni is, mert el nem lopják, max. hülyén hangzik, hogy az életvitel miatt nem lehet pld. teljesen törvényesen kezelni a bankkártya adatait. Csak pár millió emberről és nagy összegekről van szó, nem kell aggódni, max. egyszer külön megírom.

 

Fele még mindig inkább beteges félelem lesz, vagy műszaki tájékozatlanság. Persze attól még, hogy paranoiás vagyok, nem biztos, hogy nem követnek. Pld. autómat is másfelé parkoltam le, mikor nem zárt be a központi zár, parkoló sarkán meg fura kütyüs antennás emberkék mászkáltak. Papír szerint műszaki és motor nélküli autóval :-D Szóval én sem mindig lazázom el a dolgokat, de ez olyan hogyishívjákos lett, legalább félig meg tudom indokolni, hogy mit láttam. És mondom, olyan cégeknek melózok akik felhőben/G-nél tárolják az ÖSSZES cuccukat és ha csak ezred része nyilvános lenne, akkor nem is tudom mi történne a világban. Majd szólunk, ha valami kiszivárgott :-D Másik véglet meg az olyan cégem, ahonnan az adathordozó nélküli PC házakat sem lehet kihozni, mert titkos anyag és akkor jajj mi lesz.

Előzmény: Hogi Vagi (137617)
Hogi Vagi Creative Commons License 2015.09.11 0 0 137617

Még mindig ott van, hogy nem kötelező megadni a mobilszámot, de ha meg is adod, akkor bepipálod, hogy ne lássa senki.

 

Tudtommal kötelezö, sms-ben küldik a kódot, csak azzal lehet érvényesiteni, és utána kell második email cimet is megadni, mert biztonsági kérdések már nem elegendöek, pláne nem, ha különbözö helyekröl lép be valaki.

 

 

Akinek amúgy is 4 perce van foglalkozni egy emberrel,

 

Amikor egy pozicióra megvannak a jelöltek, akkor azoknak szeretnek alaposan utána nézni, pláne, ha vannak olyan mutatók, hogy a felvett személy meddig maradt a posztján vagy a cégnél.;)

 

A lényeggel egyetértek, az érzések és a félelmek az uralkodóak. Pontosan elég félelmetes ok az illetönek tudni, hogy a kugli az pontosan tudja, hogy adott mobilja mennyi helyre kapcsolódik, és amikor célzott reklám jelenik meg a böngészése során, megretten, hogy legközelebb már az összes kapcsolatánál ilyen lesz, pedig van, ahol iskolás kislányként regisztrált, máshol meg mondjuk vizilabda edzöként.

 

Most jutott eszembe, valamikor mutatott valaki egy kezdeményezést, talán régi firefox alá volt valami addon, hogy rajzolt valami hálót, hogy webezése során milyen weboldalak kapják meg az adatait. Egy idö utánaz egész ábra egy csillagot mutatott, aminek voltak nagyobb gócpontjai. Persze, reklámszerverek voltak.

 

A bankkártyyához hasonló félelmek jelennek itt is meg, mert a bankkártya adatok ellopásakor egyszer se hallottam banki adatbázisba való behatolásról, viszont bizonyos weboldalakon való fizetéskor.

webezésnél jön egy mumus, hogy a reklámszerverek révén az adatok összefutnak, és mivel a kugli reklámozó, összekapcsolja a nickeket és a telefonokat is, és máris megvalósul a telekommunikációs, az informatikai és a reklám és PR iparágak közös adatbázisa és jujj,.

 

Amúgy József Attila verse is most eszembe jutott, pedig ö csak attól félt, hogy megtudják, hogy kit hivott fel az utcai fülkéböl.

 

 

Előzmény: Jahno (137615)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.11 0 0 137616

Azért azt tudod, hogy a benchmarkok mennyire megbízhatóak?

Előzmény: Hogi Vagi (137614)
Jahno Creative Commons License 2015.09.11 0 0 137615

Még mindig ott van, hogy nem kötelező megadni a mobilszámot, de ha meg is adod, akkor bepipálod, hogy ne lássa senki. És akkor nem látják. Pontosabban kellene tudni mi történt, de lehet csak erre gondol agyerek. Még mindig ott vagyunk, hogy megadott mindenfélét, nem ott, hogy feltöltöm az akármifelhőbe és akkor nem csak az NSA hanem utolsó szál sarki HRes is hozzáfér ahhoz, amihez em akarom? Akinek amúgy is 4 perce van foglalkozni egy emberrel, majd órákat túrja a webet és kevésbé bizonyítható elméletet gyárt, miközben elég bárki elé odatolni a papírt, hogy "közös megegyezéssel" és itt lesz szíves aláírni? Indokolásnak jó melléduma, lehet benyelte és pont így volt :-D Persze mendemondák szerint sokfelé van sokféle opció, szoktam mondani, hogy a portás, szobalány, folyosói pletyka a lgjobb hírforrás, vagy éppen az, ami vastagon hirtelen cáfolnak és akármi. Aztán majd kocsmában én is mondok valamit a mendemondákról, mert éppen nyakig vagyok benne. Mindenki TUDJA vagy éppen véleménye van, vagy valamit tudni akar valakikről. bizonyíték? Jahh, az nincs. De meg vannak róla győződve, hogy szamárfület rajzolt a vezérigazgató irodáján lévő képekre. Csak egyelőre senki nem látta...

Előzmény: Hogi Vagi (137613)
Hogi Vagi Creative Commons License 2015.09.11 0 0 137614

Lehet, hogy csak hetek múlva tudok válaszolni, igy csak egy gyors javaslat, nézd meg az adatokat. Ha jól csalódok, akkor dual core és hasonlók 1-2 ezres benchmarkokkal tetöztek, de utána az i3 és i5 fej-fej mellett haladt és sok i7 is közöttük van. Ha jól emlékszem, 2-5 ezres tartományban mindegyik megtalálható, tehát sok i7-nél i3 és i5 is gyorsabb vagy legalábbis magasabb pontszámú. Az igaz, hogy az i7 uralja a 8 ezer feletti kategóriát, de amikor rákerestem weben, nem találtam olyan eladó gépet, amibe beépitették volna, igy lehet, hogy késöbb kijön olyan i3 vagy i5, ami szintén magasabb benchmarkos pontszámú lesz.

 

Én maradok a középiskolai halmazelméleti megközelitésnél, ha két halmazt összehasonlitasz, akkkor jelentheted ki, hogy az egyik nagyobb, mint a másik, ha minden eleme nagyobb. Márpedig ezeknél ez nem igaz.

 

Előzmény: Törölt nick (137610)
Hogi Vagi Creative Commons License 2015.09.11 0 0 137613

Volt egy munkatársam, nagy energiaipari cégnél dolgozott, élvezte a webezést.

Egyszercsak lapátra került, mindenki megdöbbent, munkáját tökéletesen ellátta, stb. stb.

Mendemondák szerint valami negyvenféle nickje volt és valahogy kikerültek az adatai és valakik rájöttek, hogy valamelyik nicken a fönöke számára nem kivánatos kommunikációt folytatott.

 

Rengetegen vannak, akik f-en meg t-n meg akárhol fent vannak kamu adatokkal, és biztonságban érezték magukat egészen addig, amig a kugli el nem kezdte követelni a mobilszámot. Attól kezdve egyértelmü, hogy ugyan az a fizikai személy van különbözö nickek és email cimek és egyebek mögött.

 

Egyszercsak összefutnak az adatok, és az egyének csodálkoznak, de gondolom, korábban is volt ilyen, csak most ez tömegesen és nagyon gyorsan történik.

 

Azokat is meg tudom érteni, akik most elkezdték ostromolni a webes cégeket, hogy x évvel ezelötti tartalmakat töröljék róluk.

 

Egy hetes info, ismerösöm összejött valakivel, akinek korábban volt egy nagy szerelme és f-en megosztott másokkal néhány fotót. Most megy a hajcihö, hogyan tudja eltüntetni, mert itt az új nagy szerelem, és azért nem kivánatos az orra alá dörgölni, hogy ö csak egy másik, és nem az egyetlen és a legnagyobb.

Előzmény: Jahno (137611)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.11 0 0 137612

Tudod, ami ökörséget összehordtál a végén, jobb is.

Érdekes, dzsonszi azért felfogta. Pár órája valaki má,  egy másik fórumon megerősítette, hogy neki is ugyanúgy viselkedik a telepítője, holott korábban emberi sebességgel működött. De ugye jtt mindenki hülye csak ti vagytok helikopter. :D

 

Előzmény: Gavriel again (137608)
Jahno Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137611

" hogy akármilyen adatot valaki publikussá tesz, az késöbb más kontextusban és más szemléletmód alapján veszélyes lehet a számára."

 

Ja. Csak akkor most kémkedünk, vagy felhőt használunk és mellé még publikussá is teszük? Utóbbi esetben ne lepődjünk meg.

Előzmény: Hogi Vagi (137609)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137610

Visszakerestem az elejét, szerintem nem sok dologban van igazad, ha nem trollkodni akartál.

Gondolok itt olyanra, hogy i3 lehet gyorsabb, mint egy i5/7... azért ne hasonlítsunk egy sandy bridge-t egy haswellhez!

Az azonos korú procik közt meg én úgy látom, határozottan i3,5,7 a sorrend többek közt a cache méretek és a magok száma miatt. Frekvenciákat meg a wikin nem írtak.

Előzmény: Hogi Vagi (137607)
Hogi Vagi Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137609

Erösen gondolkoztam, hogy erre válaszoljak-e, most megteszem, de nem akarok belöle vitát.

 

Az egy dolog, hogy vannak cégek meg termékek vagy szolgáltatások vagy akármik, amik valakiknek szépek, másoknak rondák. Hitvita beindul és csak az indokokat keresik az egoista szócsépléshez.

 

Az egy másik dolog, hogy minden cégnek vannak dilettáns vagy nemakarom megoldásai, és emiatt bizonyos idöre elvágják magukat. MS-nél hihetetlen piti hiba pédául az évtizedekkel ezelött ránk kényszeritett felugró ablak usb-s eszköz csatlakoztatásakor, hogy milyen funkciót akarunk legközelebb elinditani, csak éppen sose csinálja. Jólértesültek szerint ez nem hiba, egyszerüen nem irták meg a felugró ablak utáni parancssorokat, igy nincs mit végrehajtania a programnak. Magyaros viszonylatban a nemmondommegmelyikcég ásta el magát, amikor a kormányzat vele kötött egy éves szerzödést a biztonságos internetre, azután olyan alapvetö funkciót nem voltak hajlandóak megcsinálni, amitöl az egész ország szivott, de közölték, hogy a két évvel késöbbi rendszerükbe már beépitik. Viszont már a második évre se kaptak megrendelés hosszabbitást.

 

Ami az adatokkal való visszaélést illeti, amikor ilyesmit hallok - azaz publikussá válik - akkor mindig valami emberi tényezö van a háttérben, nemtörödömség vagy rossz technikai megoldás, vagy csak "nem rakom vissza azt az izét, lejárt a munkaidöm, majd holnap". A kedvencem az a megoldás volt, amikor egy anyacég megbizott egy biztonsági céget, hogy ellenörizze az egyik leánycége webes rendszerét, és pár hét után sikerült feltörniük a weboldalát, mire az adott cég IT igazgatója és rendszergazdája a sajtóban elkezdett nyilvános vitát folytatni, hogy ilyen támadást nem hajnali háromkor kellett volna megtenni, amikor alszik, hanem munkaidöben, és akkor a mobiljára megérkezö sms-ek révén percek alatt megakadályozta volna a tevékenységet.

 

Emberi oldalról a saját tapasztalataim alapján az adatok, információk késöbbi átértelmezését látom problémásnak. Sajnos jó néhány személyes ismerösöm elvesztette az egzisztenciáját, mert kiderült róla, hogy gyerekkorában vagy késöbb valami koncerten, vagy focimeccs kapcsán vagy csak általános lerészegedéses jókedv révén valami kép és egyéb információk nem tetszettek bizonyos HR-eseknek és a háttérben máris ment körbe a feketelistás értesités. Azt ugye már nem kell emlitenem, amikor minisztériumi cserék vanank, akkor bizonyos személyek azért kerültek lapátra, mert olyan cégekkel álltak üzleti kapcsolatban, amelyek az új garnitúrának nem tetszettek.

 

A sort lehetne folytatni, inkább ne.

Az én meglátásom az, hogy egyre nagyobb problémát jelent, hogy akármilyen adatot valaki publikussá tesz, az késöbb más kontextusban és más szemléletmód alapján veszélyes lehet a számára. Ez pedig nem az adatok hozzáférése, hanem felhasználása és átértelmezése és hasonló probléma, ami erösen emberi tényezö.

 

Uff.

Előzmény: Jahno (137077)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137608

Nem tudsz rajta segíteni. Összevissza kapkod aztán a Microsoftot szidja. Van ilyen. Én feladtam.

Előzmény: Johnny Five (137585)
Hogi Vagi Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137607

Nos, ha még mindig nem világos, akkor egy sorban:

az AMD egy cég neve, az i7 az egy másik cég néhány terméke - ezeket összemosni nem etikus, és szakmailag sem helyes.

 

Ennyit irtam, erre páran nekem rontottatok, mint az acsarkodó kutyák.

 

Remélem, téma végre lezárva, senkivel sincs bajom, és ti is megnyugodhattok, hogy nem a moderátorokkal volt nézeteltérésem, csak az oldalon volt valami, ami valami webes tartalomszürönek nem tetszett. Várom, hátha kiderül, mi lehetett, bár inkább valami reklámkampányra tippelek, mert most már tudok lapozgatni visszafelé is.

Előzmény: Garfield007 (137301)
Hogi Vagi Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137606

Én már erösen számolgatom a várható nyugdijamat és erösen sajnálom, hogy a huszonegynéhány évvel ezelötti negyvenesek nagy része ma már kisfiús stilusban reagál még személyes találkozásokkor is, bár pszichológialiag érthetö a frusztráltságuk az anyagi terhek növekedését nézve.

Előzmény: Zolcsi Baba (137303)
Hogi Vagi Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137605

Én is ezt kérdeztem, hogy pár héten át milyen jóból maradtam ki, de a Zilletékes elvtársak nem válaszolnak.;)

Előzmény: Jahno (137304)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137604

Ehhez így nem tudok hozzászólni.

Előzmény: kürtök (137603)
kürtök Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137603

A win 7 és az ubuntu 14.04 van egy ssd-n, külön partíción, a grub a bootloader, semmi gond nincs vele, símán  szaladgálok egyikből a másikba. A laptopokkal semmi tapasztalatom nincs. Írtam, hogy jól lehet a tízes win mellett volt hogy a linux nem kezelte a merevlemezeket, lehet véletlen egybeesés is. Nem telepítettem újra a linuxot, egy saját recovery meg hibajavító lefuttatása után műxik.

Előzmény: Törölt nick (137551)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137602

Igen, a host onlynak szeparált címtartomány kell.

Előzmény: DMA (137600)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137601

Per pillanat ott tartok, hogy cca 20MB hálózati forgalom után néma csend és hullaszag sokáig, csak egy processzormag teker 100%-on. Gyorsabb gépen gyorsabban ér véget ez a szakasz. Jobb tippem nincs egyelőre.

Előzmény: Törölt nick (137599)
DMA Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137600

Na immár van host only adapterem: 192.168.56.101-es IP-vel.

A hostnak meg 192.168.3.100 van.

Ez normális?

VPN a linuxról megy...

 

Köszi a türelmet :-)

 

Előzmény: Törölt nick (137598)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137599

Gyanítom, hogy kollégáknál, akiket kérdeztem, házon belül el van készítve az sp2/3/4 csomag...

Legalábbis a ma esti matatás alapján nagyon úgy tűnik és nekik sem volt ötletük.

Te viszont még lógsz a válasszal, hogy hol lehet axlatitude bios upgrade-et tiltani! :)

 

Előzmény: Jahno (137597)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137598

Akkor kezdj ismerkedni a bridge kezeléssel és az ebtables utility-vel! ;)

Nálad lehet, hogy nem okoz problémát, mert nem lesz szükséged arra, hogy a routered felől bejuss a virtuális gépbe.

Viszont ha megvan az esély, hogy hol ethernet, hol wifi...

Előzmény: DMA (137595)
Jahno Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137597

Na, vajon miért?

Előzmény: Törölt nick (137557)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137596

Az a gáz, hogy mobilon vagyok, így nem tudok hosszan...

Szóval ahogy itt alant írtam, a linuxnak célszerű két interface-t adni.

A host only egy olyan virtuális adapter, amit csak az adott histon futó virtuális gépek és a host látnak (van olyan, hogy internal only, azt a host sem látja).

És be kell állítani a linuxon még azt is, hogy  routerként viselkedjen, ezt fejből nem tudom, valami ip_forward érték, netről kellene kikeresni. 

Előzmény: DMA (137593)
DMA Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137595

Torkosborz üzem lesz :-)

Noti wifi-vel :-)

 

Előzmény: Törölt nick (137594)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137594

Nem derült ki, hogy  asztali gép vagy notebook. Ha az utóbbi, akkor lélekben készülj torkosborz üzemre! ;)

Azt elfelejtettem, de gondolom, egyértelmű, hogy a guestnek két interface kell, egy host only és egy nat vagy bridged.

A host only-n kommunikál a hoszttal, a másikon meg a külvilággal.

Ez utóbbi okozhat gondokat, ha wifire van csatlakozva. Érdekes módon ha etherneten megy, akkor nincs vele baj.

 

Előzmény: DMA (137592)
DMA Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137593


Megcsináltam, így viszont nem lát ki a netre, ergo vpn sincs...

A host only mit csinál? 

Előzmény: Törölt nick (137591)
DMA Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137592

Jaja, azt akartam, de nem valami jó az angolom :-)

Köszi, próbálom...

Előzmény: Törölt nick (137591)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137591

Az a "Quest", az "Guest", mint vendég ;)

Ne bridged legyen a guest, hanem host only if!

Előzmény: DMA (137590)
DMA Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137590

Na megvagyok :-)

Fenn a virtual box, benne egy debian, azon egy vpnc. Ez csatlakozik is a célhálózathoz, pingelhetőek a gépek.

Azt kéne elérnem, hogy a host is lássa a távoli hálózatot, de egyelőre hallani sem akar róla.

 

HOST:

Subnet: 192.168.3.0

Host IP: 192.168.3.100/24

GW: 192.168.3.1

 

QUEST:

bridged kártya, IP: 192.168.3.10/24

GW:192.168.3.1

 

Szóval ebben segítsetek, legyetek szívesek. Mit reszeljek, hogy feltudjak menni RDP-vel a távoli háló gépeire?

Előzmény: Törölt nick (137584)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137589

Valaki már linkelte. Ennek néhány mondatára utaltam az előbb garfieldkának, de úgy csinált, mint aki diszlexiás.

Egyébként van egy DIY megoldásra ötletem, csak még kicsit a powershell rejtelmeibe kell elmélyednem.

Elvben megvan minden már telepített update egy helyen. Ha még működik az a régi módszer, hogy egyetlen update-et a neve alapján le tudok szedni, akkor nyert ügyem van. :)

Régebben - csak arra nem emlékszem, hogy ez a néhai munkahelyemnek szóló "ajándék" volt vagy publikusan elérhető fícsör - le lehetett szedni egyesével KB....exe vagy KB.....msi formában mindet, külön, hogy pl. olyan gépekre is fel lehessen rakni, amik nincsenek a neten.

No majd kiderül. A jelek szerint tényleg dolgozik valami a háttérben, csak nem olyan tempóban, mint azt megszoktam.

Előzmény: Johnny Five (137588)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137588

Ugyan még nem próbáltam, de hátha seggít. :)

 

http://pcworld.hu/szoftver/frissitse-gyorsan-es-offline-a-windowst.html

Előzmény: Törölt nick (137586)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137587

A franc, hogy nem lehet szerkeszteni... ami még lemaradt: ha valóban az adatstruktúra feldolgozása miatt ilyen tetű lassú, akkor a virtuális gépen saccra 3-4 óra lesz a "checking...", ugyanis ez még egy Core2Duo proci (6420-as, 2.1GHz), amiből csak az egyik magot használhatja a VM, szóval a laptopom mellett kissé lassú... (az egy i5-2420M)

 

Előzmény: Törölt nick (137586)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137586

Ha 50 perc (és előre számítok rá), akkor nem csinálok belőle problémát. De hogy most a virtuális gépemen futott két és fél órát, miközben látszólag semmit sem csinált...

Most újraindítottam, manuálisan rátoltam a legfrissebb winupdate klienst, újabb reboot, check updates és várok. Nagyjából húsz perce indítottam el, de most legalább látom, hogy a cpu dolgozik, tehát valami történik.

Ettől függetlenül kurvára bosszant a dolog, hogy röpke egy év alatt így elcseszték a korábban jól működő rendszert.

 

Valahol a history-mban még meg kell lennie annak a superuser.com-os beszélgetésnek, ahol valaki részletesen elmesélte, milyen k...ttul el lett bonyolítva az egész, szóval lehet, hogy tényleg jó oka van a lassúságra :(

 

Talán ez az: http://superuser.com/questions/890038/why-is-checking-windows-update-so-slow

Előzmény: Johnny Five (137585)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137585

"A Windows 7 SP1-en indított update állt 30-50 percig a Checking update... feliratnál."

Ne csinálj belőle problémát.

Nálam volt, hogy négy órába tellett a frissítés, és abból kettő és felet vitt csak a "keresés". (Keresett az a nagy túrót... egy bitet nem forgalmazott se a hálózaton, se a vinyón.)

Aztán megindult, bemutatott ötvennyolc javítást, majd letöltött/föltelepített belőle harminchetet... ott behalt, majd újraindítás után felhúzta a maradékot.

Gondolom a szerverek nem igazán bírják a dolgot.

 

Ilyen ez a popszakma.

Előzmény: Törölt nick (137548)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137584

Mondjuk én biztosan ezt csinálnám, de ugye egyesek szerint ez gányolás... (meg ha van tűzfal a windowson, az bekavarhat neki :(( - én hülye már örültem, hogy a virtualbox bridged adapterén átengedi a tűzfal a forgalmat és egy mozdulattal letiltottam mindent. Na ott állt meg az összes linuxos guest :D)

Előzmény: DMA (137580)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137583
Előzmény: DMA (137579)
Johnny 78" Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137582

Ok, köszönöm!   :)

Előzmény: Garfield007 (137581)
Garfield007 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137581

Nem kell ám rögtön káromkodni, nem mindig van idő és türelem guglizgatni és linkeket keresgetni...

Na, első körben:

- töredezettségmentesítés volt?

- vinyó tuti jó egészségnek örvend?

- ezzel kezdenék

- aztán ésszel kipróbálnám a bootvis-tet és a többi mágiát is szép sorban

Ha ezek nem segítenének, akkor feldobnék rá egy Ubuntut és reménykednék, hogy nem lesz driver baja.

Magánvélemény, hogy egy ilyen gépen egy kiherélt/lebutított 7-est is kipróbálnék.

Hirtelen ennyi.

 

Előzmény: Johnny 78" (137574)
DMA Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137580

Hmmm, köszi a választ. Lehet felteszek egy virtualboxban egy minimal linuxot és azon a vpnc-vel csinálok egy site behind VPN-t.

Meglátjuk...

Előzmény: Garfield007 (137577)
DMA Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137579

Sajna biztosan nem :-( A telepítő rögtön közli, hogy ezen az OS-en nem futtatható...

Hát ez van, marad a 8.1, ha meg elkerülhetetlen lesz kitalálunk valamit.

Előzmény: Törölt nick (137573)
kisbetu Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137578

Még jó, hogy rajtad kívül mindenki segghülye. Meg fostos.

 

Holnap meg  jössz majd a legújabb léderhózen nikkeddel.

Előzmény: Törölt nick (137571)
Garfield007 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137577

Szia!

 

Tudomásom szerint, sajnos nem. A Cisco a VPN kliens támogatását Win7-ig biztosította. Akinek más kell az Anyconnect előfizető lesz, nálunk ez van folyamatban.

Előzmény: DMA (137570)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137576

Akkor az van, hogy az nem megy... :(

Nem a DNS-ben dől el, hogy honnan kéri az update-eket ez a nyomorult, hanem a microfostos szerverek mondják meg, hogy mely szervereket kell keresni, ezt meg gondolom annak alapján, hogy mely szolgáltatótól érkezik a kérés.

 

Előzmény: Törölt nick (137575)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137575

Azért derülnek ki érdekes dolgok így virtuális gépből megközelítve a témát...

Pl. az akamai szerverek egy része, talán a többsége a HDSNET hálózatához tartozik.

Vajon mi van, ha más szolgáltató szervereit próbálom elérni? :)

 

Johnny 78" Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137574

Jó napot! Windows-os guruk nekem is tudnátok segíteni 1-2 ötlettel? A Q-rva életbe! Előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137573

Biztosan nem megy? (nem ismerem, csak beírva a google-be van néhány találat, köztük "SOLVED" felirattal is, hogy sikerült életre kelteni win10-en)

CISCO-t próbáltad már keresni?

http://www.cisco.com/web/HU/cisco_magyarorszag/index.html

Előzmény: DMA (137570)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137572

Ugyan ennek már nincs nagy jelentősége, de a virtuális gépbe pakolt, aktiválatlan win7 most érte el a 60. percet a "Checking update..." résznél, a hoston tcpdumppal rögzített forgalma, kemén 18MB méretű ezidő alatt,  de ebben van nem kevést broadcast és multicast üzenet is. És 20. perce nincs egy darab packet sem a virtuális gép felől... :)

Szóval izgalmas darab ez az update-elősdi...

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 -1 0 137571

Elfelejtettelek kiixelni. Tudod, ha nem lennél segghülye ehhez is, akkor rákeresnél a Windows update troubleshooting kifejezésre, kiválogatnád a találatokból azokat amelyek valamelyik update által írt hibával egyeznek és rájönnél, hogy nem feltétlenül gányolás a dolog. De ugye te szép vagy és okos. Leülhetsz pistike! :D

Előzmény: kisbetu (137569)
DMA Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137570

Sziasztok!

 

Frissítenék w8.1-ről w10-re, de a Cisco VPN client nem telepíthető rá. Van Anyconnect helyette, de csak a Cisco-tól lehet letölteni. A mostani kliensnek jogosult felhasználói vagyunk, kérdés, hogy az Any Connect-et használhatom e helyette?

 

Köszi előre is...

kisbetu Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137569

"a neten talált infók alapján felraktam néhány update-et manuálisan, hogy bizonyos hibái a windows update-nek eltűnjenek, majd kiderül, hogy hótt felesleges volt"

Nem, ez tényleg nem gányolás.

Előzmény: Törölt nick (137568)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 -1 0 137568

Ö... összegányolni? Te tényleg olyan hülye vagy, amilyen a híred. (ezt csak most vettem észre)

Tudod van olyan, hogy _tiszta_, hibáktól mentes rendszert akarok gyártani. Mivel a system restore már sokszor bizonyította, hogy képes szemetet hagyni maga után, azzal nem próbálkozom. Ha van egy rendszerem, amire a neten talált infók alapján felraktam néhány update-et manuálisan, hogy bizonyos hibái a windows update-nek eltűnjenek, majd kiderül, hogy hótt felesleges volt, mivel csak lassú a rendszer, akkor inkább telepítem újra 5-10 perc alatt a windows-t, minthogy azon aggódjak, hogy a későbbiekben a feleslegesen feltolt patch-ek, registry hackek nem csinálnak-e valami bajt (volt már példa ilyenre is)

 

Na, további kellemes önfényezést! :D

Előzmény: Garfield007 (137565)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137567

Miért is érdekes a nyelv... talán mert esetleg a világ túlsó végén keresi az update-eket? Talán mert az angol és a magyar nyelvű DVD nagyon nem azonos tartalmúak, nem tudhatom, miben térnek el. Stb.

Bocs, de továbbra is ott tartunk, hogy játszod azt ami nincs, nekem a gépem már köszönöm működik tegnap óta, szóval részemről mentél gorcsevék után a troll listára, aztán fényezd magad annak, akit még érdekel. :D

Előzmény: Garfield007 (137565)
Garfield007 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137566

Ezen meg már abszolút nem csodálkozom.

Előzmény: Törölt nick (137564)
Garfield007 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137565

Céges környezetben miért lenne Home? Ne keverjük a munkát és az élvezetet.

Az OP rendszer nyelve most hogy jön ide? 

A frissítések helye miért lett érdekes? 

Kezdünk egy kicsit elcsúszni az eredeti Win7 SP1 perem feltételektől. 

Te vagy az az ember, aki 50 perc alatt össze tud gányolni úgy egy friss telepítést, hogy újra kell telepíteni, innen indultunk.

Előtte volt kurva anyázás, pofázás, ugatozás és nagy arc, majd most ott tartasz, hogy az én tudásomat minősítgeted, elképesztő fejlődés...

 

Előzmény: Törölt nick (137563)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 -1 0 137564

Ja igen. A pcworld cikkei (nem pcforum vagy mi a lófasz stingék lapja) számomra egy fokkal hitelesebbek, mint a te arcoskodásod. :D

Előzmény: Garfield007 (137562)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 -1 0 137563

Aha... meg sem nézted azt sem, amire hivatkoztam.

Céges környezetben home verzió és ANGOL?

És Magyarországon? 

Aha.

Bocs, hogy vannak kétségeim.

Az biztos, hogy az arcid sokszorosa mind a tudásodnak, mind a segíteni akarásodnak.

Előzmény: Garfield007 (137562)
Garfield007 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137562

pcworld mint hivatkozási alap?

Ezt most komolyan tolod ide? Hö-hö.

Figyu, itt valamit nem értesz: SP1-es, hivatalos iso-ból telepítek Home-okat. Win 8-ból is teljesen vegyes a kép, ott sem jelentkezett.

Nincs ilyen probléma, ahogy nincs integra telepítőkkel és más verzióban sem, semmiféle eddiginél durvább lassulást nem érzékeltünk(ülünk itt páran, megkérdeztem, ha már)

Nem kell virtuális gép, nem kell, hogy szót fogadjak apunak aki utasítgat, hogy mit csináljak. Napi szinten ezt csinálom.

Neked van ilyen problémád, nem tudok rajta segíteni, ahogy igazi megoldást nem is találtál sem a szűkkörű hazai fórumon sem a rettenetesen ász még szakmaibb fórumokon. Ja de, a spyware csúnya 10 lesz az oka.

És még mindig neked nagy az arcod pcworld hivatkozásokkal???

 

Előzmény: Törölt nick (137561)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 -1 0 137561

Azt mondd meg, stackoverflow-n, szoftvercégek saját fórumain miért? Meg azon az egy, szűkkörű, hazai fórumon is...

Megsúgom: ezeken a helyeken kevesebb hülye képzeli magát felsőbbrendű entitásnak, inkább segíteni próbálnak, nem önmagukat fényezni.

Mibe került volna neked, hogy  _kipróbáld_ azt, amiről két napig beszéltem? 

Kipróbáltad? Nem. Látatlanban hülyézel. 

És meg vagy lepve, hogy egy nagyképű trollnak tartalak.

 

(Bocs, hogy a harmadik fél által összeállított "SP2" számomra nem opció - lásd még pcworld.hu cikk)

Előzmény: Garfield007 (137560)
Garfield007 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137560

Megjegyzem, hazai fórumon (egyetlen, szűk közösséget leszámítva) még nem kaptam érdemi választ, segítséget,  ha konkrét problémával küzdöttem és nem olyannal, hogy milyen pc-t vegyek.

 

Innen kezdeném a dolog megfejtését...

Előzmény: Törölt nick (137559)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 -1 0 137559

Ahhoz épp eleget tudok rólatok, hogy viszonylag pontos véleményem legyen rólatok.

Átlagos szakismeret, az átlagosnál ötször nagyobb arcmérettel párosítva.

Még az sem kizárt, hogy téged is ismerlek személyesen. Igaz, régről. :D

Láttok egy szűk szeletet a világból és aki merészel mást tapasztalni, az biztosan hülye...

És ez nem új keletű, mióta él ez a topik, nagyjából azóta ez van.

 

Akkora szakértő vagy, annyi hardverrel, ami itt viszonylag kevés embernek áll rendelkezésére. 

Fogj egy virtualis gépet, tolj fel rá egy win7 home sp1 angol nyelvű rendszert, és indítsd el a Windows update-et!

Lássuk, mire jutsz vele, hány órába telik! Install kb. 5 kattintásból megvan. Utána sem kell vele sokat törődni, csak ki kell várni. Érdemi tennivaló a kb négy-öt órás tortúrából talán öt perc, a többi várakozás. (feltéve, hogy nincs lokális caching proxytok, mert abból feltételezem gyorsabban lejön, mint a M$ szerverekről - nálam sajnos a squid kifekteti a routert valami hülye bug miatt, a másik routeren meg nincs diszk, így ott csak a reklámok egy részét tudom blokkolni)

 

Megjegyzem, hazai fórumon (egyetlen, szűk közösséget leszámítva) még nem kaptam érdemi választ, segítséget,  ha konkrét problémával küzdöttem és nem olyannal, hogy milyen pc-t vegyek. Vagy ismerősöket kellett megkérni vagy külföldre menni. Ahogy jelen esetben is ugye. 

Előzmény: Garfield007 (137558)
Garfield007 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137558

No igen. Enterspájz verziókkal valamiért nincs ilyen gond...(vajon miért is...)

 

A többivel sincs gondom továbbra sem.

 

Miért nem te csináltad és miért nem úgy, ahogy nekem kellett?

 

 

Azért nem én csináltam, mert jelenleg is két laptop fekszik az asztalomon(és mert megtehetem), ezekkel együtt csak az elmúlt pár napba 6 gép pörög ki tőlem, mind újratelepítve, ha didyman végez a Toshibával akkor még az is jön. Egyik sem Ultimate vagy Enterprise és minden Win7 van/lesz, de ha érdekel, akkor jövő hétre már másik kettő is be lett tervezve, igaz azok Win8-ak, de a chemtrail szempontjából mindegy.

Semmit nem tudsz az itt írogatókról csak hadonászol, mint Gavriel és a többi megmondóember. 

 

Ja... kiderült volna, hogy túl nagy az arcod? :D

 

Nekem van okom, hogy nagy legyen az arcom. Neked miért is? Mert naplót vezettél egy elcseszett Win7 telepítésről? Ettől már erősnek érzed magad, hogy ugatozhatsz és pofázhatsz? Én kérek elnézést.

 

Előzmény: Törölt nick (137557)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137557

No igen. Enterspájz verziókkal valamiért nincs ilyen gond...(vajon miért is...)

Miért nem te csináltad és miért nem úgy, ahogy nekem kellett?

Ja... kiderült volna, hogy túl nagy az arcod? :D

Előzmény: Garfield007 (137556)
Garfield007 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137556

Ilyenkor érzem mennyire a szerencse kegyeltje vagyok. Gusztust csináltatok hozzá, hogy lecseréljem a céges asztalim.

9-kor szóltam, most vettem át a kulcsra kész gépet, nulláról húzva.

Azt hiszem elmormolok egy imát és megköszönöm, hogy ilyen jó helyen dolgozhatom. :-)))

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137555

Akkor lehet, hogy szerencsém volt, hogy pár óra alatt felment minden.

A support valami olyat tanácsolt, hogy hagyjam ott éjszakára... :(

 

Előzmény: mcm2015 (137554)
mcm2015 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137554

Hát nekem csak az új (szokásos havi) update-ek kellettek, és egész délután nem működött késő estig, még a keresés sem...

Előzmény: Törölt nick (137553)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137553

Néhányan itt lehülyéztek miatta, de  kivételesen hajlok rá, hogy higgyek a "konteos" ötleteknek, miszerint a win10 letöltések prioritást élveznek a régi win7 update-ekkel szemben. Ha ez így van, akkor talán lassan, egy-két hónap alatt rendeződni fog a dolog.

Ha nem friss telepítés, csak az új update-ek kellenek, akkor nincs ilyen durva lassulás.

Előzmény: mcm2015 (137552)
mcm2015 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137552

Neked is volt ilyen problémád? Akkor nem vagyok egyedül... Már megijedtem, hogy csak nekem van, mert senki nem válaszolt erre a gondomra sehol... Egyébként most már jó, még tegnap sikerült késő este update-elni, de egész délután nem működött... Ugyanez volt előző hónapban is a havi frissítéseknél... Egyszerűen nem értem mi lehet a gond... Lassan 3 éve használok Windows 7-et, de eddig ilyen problémám még nem volt vele... :S

Előzmény: Törölt nick (137540)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137551

Linux-windows egymás mellett: mai vasak és rendszerek terén kevés a tapasztalatom. Ha jól emlékszem, a céges hp notebookon meg egy régebbi desktop gépen voltak gubancok a párhuzamos létezésből, de  csak úgy, hogy  sima reboottal nem kehetett egyik rendszerből a másikba menni, kellett egy áramtalanítás. Egy olyan konkrét emlékem van, hogy linuxból Windows-ba rebootolva következetes úgy lelassult a gép, mintha kikapcsoltam volna a processzor cache-t (akkoriban ilyet is lehetett a biosban). Ha linux reboot linux volt a menetrend, vagy Windows reboot linux, akkor normálisan működött.  Szóval nem lehetetlen, hogy mostanság is vannak ilyen apróságok.

Ellenben azt kizártnak tartom, hogy a Windows jelenléte önmagában gondot okozzon a  linuxodnak.

Előzmény: kürtök (137550)
kürtök Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137550

A harmadik kofigom van amióta hetest használok, és semmi hasonlót nem tapasztaltam vele, a három rendszeres: 

 

- bal alsó sarokban, a start ikonra kattintva, egy pillanatra bevillan a panel, de csak harmadik negyedik kattintásra ugrik elő, ahogy kell, hogy bármit választani tudjak,

- egyszer 6 másodperc alatt bootol, más alkalommal több mint egy perc, már éppeb a reset határán vagyok addig teker,

- egy-egy fotó, nálam 100 mega körül is tudd lenni, ha a photoshop mellett megy vmi más is, a rendszer összeomlik, még a pshopban sem ugrálhatok úgy a fájlok között, mint a hetesnél, hagyni kell, hogy eméssze az előző műveletet.

- lehet hogy hülyeség, de amíg a tízes fent volt, a linux-al is gondjaim voltak, sem előtte sem utána. Elvileg semmi dolguk egymással, ez lehet véletlen egybeesés is.

 

Ennél mélyebbre nem jutottam vele. A hetes frissítései jók kellettek legyenek, mivel többször is megcsináltam,ha gond lett volna velük, gondolom alapból fel sem települ. Nem tudom mit csinálnak azokon a gépeken amiken láttad, de ha csak neteznek meg faceznek, persze hogy nincs miért rinyáljon. A nagy grafikus állományok mivel csak egyben kezelhetőek, azok húzzák fel a paci száját hogy látsszanak a fogai.

 

Előzmény: Gavriel again (137537)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.10 0 0 137549

Megsimogattam a buksidat. Belőled ennyi elég.

Előzmény: Jahno (137547)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 -1 0 137548

Mondd, te

- elfelejtettél magyarul

- funkcionális analfabéta vagy

- vagy csak write only működsz?

 

FEL-RAK-TAM EGY (1) WIN-DOWS 7 SP1 TE-LE-PÍ-TŐ DVD-RŐL EGY FRISS REND-SZERT.

RÁ A DELL FEL-TÉTLENÜL SZÜK-SÉ-GES DRI-VER-EIT ÉS EZT A FÉL-KÉSZ REND-SZERT A-KAR-TAM NAP-RA-KÉSZ WIND-DOWS 7-RE UP-DATE-EL-NI.

És nem, nem akartam, nem is próbáltam Windows 10-et csinálni belőle. Capisce?

A Windows 7 SP1-en indított update állt 30-50 percig a Checking update... feliratnál.

Ha rákeresel a neten valami olyanra, hogy 

Windows 7 update never ends

Windows 7 update doesn't work

Windows 7 update stalled

stb., akkor láthatod, hogy millió oka lehet. Hogy lassú, de valójában működik, az egy viszonylag friss problémának tűnik. Nálam az verte ki a biztosítékot, amikor a Windows update troubleshooter is oda jutott, hogy pár másodperc  (!!!!) után végzett a hibakereséssel, feldobott egy checking for updates üüzenetet és tíz perc után én lőttem le, mert látszólag ugyanúgy kiakadt.

Előzmény: Gavriel again (137545)
Jahno Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137547

"Egy szervizes jószerivel hibás gépekkel találkozik"

 

Éppen ezért mondom, hogy üzemeltető vagyok. De ha nem érdekel, akkor minek hozol elő mindig valamit, amire mondasz valami üres lufis nagy okosságot, majd hirtelen nem érdekel, mikor statisztikáról beszélünk? Pont ezt szerettem volna múltkor is hallani, hogy hátha rosszak a tapasztalataim, csak jöttél az ellentétes meg nem erősített információkkal. Aztán mikor megkérdezi az ember, hogy hány gépet láttál, akkor ködösítesz? Szar.

Előzmény: Gavriel again (137546)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137546

Hagyjuk a hülyítést. Hibastatisztika a mérvadó  és nem az egyéni tapasztalat. De te ezt nagyon is jól tudod feltéve ha valóban szakembernek tekinted magad. Ez elvi dolog amit semmivel nem tudsz felülírni. Ha érdekel keresd meg engem nem érdekel mert Apple eddig sem javítottam ezután sem fogok.

 

Még valamit. Egy szervizes jószerivel hibás gépekkel találkozik ebből nem tud következtetéseket levonni mert hozzá kell adni a másutt javított gépek számát majd szembe kell állítani a teljes eladási számok amiket nagy valószínűséggel nem ismersz. Magyarul: nincs adatod arra, hogy egy gyártmány megbízható vagy sem.

 

Itt a vége. Teljesen fölösleges ez a kekeckedés. Ha nem érted az legyen a te gondod nem az enyém.

Előzmény: Jahno (137544)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137545

Ugyanaz pepitában. Teljesen fölöslegesen lőtted le többször is a gépet. Se közelben, se távolban nem hallottam, hogy valakinek bármilyen problémája lett volna ezzel.

Nem lehetett az naprakész ha több mint 200 update-lést akart csinálni. Magad írtad!

Előzmény: Törölt nick (137543)
Jahno Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137544

Ez mitől egyéni? Nekem van tapasztalatom, de az egyébbel már nem vethetem össze? Ezercsilliárd MAC volt a kezem alatt, aminél azt sem mondhatjuk, hogy bezzeg ide vadkelet Magyarországra csak a hulladékot adják, mert tele volt amerikai modellel. Szoftveres hibákról nem is beszélve, ha már alma, akkor nagy szopó volt, ami magától engedélyzete a roamingot, ésatöbbi...

Előzmény: Gavriel again (137542)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137543

Izé... én nem w10-re update-eltem, csak egy naprakész w7-et installáltam, egy w7 sp1 dvd-ről indulva.

Előzmény: Gavriel again (137541)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137542

Szállj le rólam. Tárgyald meg akivel akarod. Apró kis güzüléseidben nem kívánok részt venni.

Egyéni tapasztalataidat meg ne vetítsd ki a teljesre mert azzal csal félrevezeted magadat. Ettől mindig is óvakodtam mert nagyon pofára lehet vele esni.

Előzmény: Jahno (137539)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137541

Természetesen. Aki azt mondja, hogy most már tudja ezt a technikát az csak hiszi.

 

Szerintem te voltál a probléma a Win 10 update-nél és nem a OP. Ilyen türelmetlenül nem szabad nekikezdeni. Sok update nagyon hosszú idő  mivel nem volt türelmed  két kijelentkezés között rendre lelőtted a gépet mondván nem csinál semmit.

 

Nálam a teljes Win update 7-esrő 10-esre az egész művelet kb. 2+1 óra volt persze nem szakítottam meg úgy mint te. Kb. 2óra múlva állt fel a rendszer és még 1 óra volt a különböző saját programok kompatibilitás beállítása. A driverek azonnal mentek.

Előzmény: Törölt nick (137538)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137540

1. Olvasd vissza az elmúlt két napban itt írt "blogomat"! ;)  Ha néhány óra várakozás után sem működik, akkor érdemes átnézni az event log Error szintű bejegyzéseit, valamint megnézni a windowsupdate.log tartalmát. Ez utóbbi valahol a C:\Users\useredneve\AppData\Microsoft\Windows alatt van. (Emlékezetből írom, tévedés joga fenntartva). Ha volt érdemleges hibaüzenet, a kettőből az egyikben megtalálod. Elvileg.

Előzmény: mcm2015 (137531)
Jahno Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137539

Így ismét könnyű felelőtlenül hülyeséget beszélni.

Előzmény: Gavriel again (137532)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137538

Még ha rengeteg gépet látsz, akkor sem látsz mindent. Lehet, hogy amivel összehoz a sorsod, azon éppen működik, de van sok, amin gázos. (Nem tudom, csak példa - nálam egy életre elvágta magát a tízes az update-ekkel)

 

Előzmény: Gavriel again (137537)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137537

Ezt honnan szedted? A gépeken amit eddig megismertem abszolút stabilan fut. Ha összeomlik neked azt jelenti, vagy rossz a hardvered vagy ha updateltél akkor hiba volt a korábbi rendszeredben ami ott futott itt nem. Keresd magadnál a hibát.

Előzmény: kürtök (137536)
kürtök Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137536

Mellesleg a win 10 nem mondom hogy felejtős, de egyőre még elég labilis. Egy kis idő kell még neki, meg nem magam fajta lusta felhasználók, akik lusták visszajelzést küldeni ha összeomlik etc. Egy hétig nyaggattam, elég szeszélyeske. Majd kiforrja magát.

Előzmény: kürtök (137534)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137535

Zömében biztonság miatt. A tűzfal nem mindenre jó.

Előzmény: kürtök (137534)
kürtök Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137534

Csak a kíváncsiság kedvéért: miért is kell állandóan a frissítéseken rugózni? Az én hetesem három éve először volt frissítve, az is csak a win 10 kipróbálása miatt, mert csak így volt hajlandó települni. A hardver ketyeg a saját drivereivel, csak a tűzfalat lehet időnként is frissíteni, az összes többi meg vagy kell vagy nem, de inkább nem. Legalábbis amíg figyeltem mit akar újítani, egy se ért annyit, amennyit kínlódott vele, néha fél óra volt a kikapcsolás- bekapcsolás.

Előzmény: Törölt nick (137465)
Johnny 78" Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137533

?.

Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137532

Téma lezárva.

Előzmény: Jahno (137530)
mcm2015 Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137531
Jahno Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137530

Akkor túrjunk rá statisztikát. Lehet feléd nulla, de hány 100 gépből?

Előzmény: Gavriel again (137529)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137529

Egyéni tapasztalat nem helyettesíti a statisztikai számokat.

Egyéni tapasztalatom szerint nulla százalékos a meghibásodás. :-)

Előzmény: Jahno (137527)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137528

Azért a memória, proci cache és diszkhibák többsége elő tud jönni ezekkel a tesztekkel.

Ha másképp nem, random hibákat jeleznek vagy épp rendszeressé válik a BSOD.

Nekem sokáig nem volt ilyen bajom. Az első kékhalálnál viszont azt találtam az eventlogban, hogy a "wayuia" nevű driver nem tud betöltődni... keress rá! Semmi egyéb jel nem utalt fertőzésre, csak még egy vagy két, ugyanilyen jellegű driver név és registry bejegyzés.

 

Linuxon is hajtottam pár napig, csak a lassú wifi miatt végül feladtam, azzal csak komfort gondjaim voltak, fizikai problémáim nem...

 

Előzmény: Gavriel again (137524)
Jahno Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137527

Százalékosan szarul állok, mert MACből nem sok van, a meghibásodásuk viszont nagyságrendileg nagyobb és a lehetet szopószorzók is. Ráadásul ha HP/Dellnél 4-5 alkalommal van egy cucc szervízben, akkor kicserélik a fenébe. Itt nem tudom mi történik, de volt MACBookunk ami 1 év alatt 5 hónapot töltött szervízben. Aztán lejárt a gari és meguntuk :-D Egyéb vasból 1 darab hasonló, kiemelkedő példát tudok mondani, amire a HPsok is olyat írtak vissza, hogy "ezt nem így szokták használni". Passz, az a másik fele, hogy én nem teljesen értek hozzá és nem is jövünkki jól egymással, de sok a "tegnap még működött" opció, legyen az wifi, szinkron, nyomtatás, akármi. G5 környéki meg már történelem, lehet igaz sem volt, de egy 2 napnyi mp3 lejátszástól elfehéredett a sarokban.

Előzmény: Gavriel again (137526)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137526

A valószínűségét nézd.

Előzmény: Jahno (137525)
Jahno Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137525

Azért almával is lehet akkorákat szopolni, hogy ihajj.

Előzmény: Gavriel again (137524)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137524

Olcsó húsnak híg a leve. Apple-el nem lettek volna ilyen gondjaid legföljebb azzal, hogy kiüríti a kasszát.

Ami a teszteléseket illeti: a hibák egy jelentő részét nem igen lehet kimérni. Ezek a programok egy alapelv miatt is elég kétségesek: hibás gépen futtatott programmal lényegében önmagát vizsgálja a gép ezért nem is lehet korrekt módon mindent megkeresni. Nagy gépeken külön hibalekezelő hardware volt (most is van-e azt nem tudom) ami független volt a programokat futtatótól.

A PC részegységek ma már elég olcsók ezért nem is gazdaságos pepecselni vele különösen nem szerízben mert a dolgozónak meg kell termelnie a saját költségét és még egyebeket.

Egység csere. Ha segít a régi a szemétbe.

Előzmény: Törölt nick (137523)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137523

Igen. Az SSD-re meg öt év gari van.

Anno még ilyen bátrak voltak. Igaz, két éven át egyik javítástól a másikig bosszantott. Valami hihetetlen ótvar konstrukció.

A touchpad akkoriban kizárólag windows alól volt használható, mert linuxból 2mm-rel fölötte volt az ujjam, már érzékelte és nem volt eszköz amivel állítsam (illetve talán volt, mert az xinput nem friss találmány, de csak pár hónapja találtam rá egy 2014-es topikra, ahol leírták, hogyan lehet normálisan beállítani)

A HDD-ből ami most a szekrényben van, már a harmadik, mert az első kettőnek volt egy elég erős vibrációja, amit csillapítás híján úgy ahogy volt átadott a billentyűzetre/tenyértámaszra. Kb. mintha vibrátort használnál állandóan. Végül a harmadik volt olyan, ami már nem rázott... (szerelő cserélte, ha szerelési hiba... no comment)

A touchpad gombjain a gumiborítás kétszer felhólyagosodott.

Az első alaplappal két és fél évig szenvedtem, mert ha tápról ment, a touchpad statikusan feltöltődött és attól kezdve használhatatlan volt egy tapipad resetig, néha utána is.

Végül nagy kegyesen kicserélték az alaplapot, miután a tápot, annak belső csatlakozóját és a touchpadet tartalmazó alkatrészt már cserélték, utána ha nem is lett tökéletes, de legalább használhatóvá vált.

Végül az SSD hozta meg a végső nyugalmat, azóta nincs vele ilyen gond.

Szóval szuper egy gép... Különösen a Lenovo T61 után, amivel talán egyszer ha volt valami bajom.

Előzmény: Gavriel again (137522)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137522

Akkor nem kell vizsgálni a HDD elöregedését.

Garanciális? 4évig?

Előzmény: Törölt nick (137521)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137521

Egyetlen SSD van benne. (anno ezen morogtam itt egy sort, hogy egyesek szerint SSD-re "csak rendszert" - notebookban is hülyeségnek tartom ezt a hozzáállást, de most testközelből látva, hogy a WD Black mennyivel lassúbb, mint az SSD...)

 

A hardvert már milliószor végigteszteltem, mert a napokban járt le a garancia, nem akartam, hogy az utolsó utáni pillanatban derüljön ki valami csúfság.

 

Viszont a windows update... megszámolni sem tudtam, hányszor adta elő, hogy ő akkor most kész, minden update fenn van, majd amint ráböktem a Check for... linkre, pár percen belül megint talált néhányat. :D

Most kapcsoltam ki a gépet úgy, hogy már nem lát több telepítendőt... Csak majd a win10 ajánlatoktól kell megszabadulnom, mert ha jól értem, dellék nem is tervezik, hogy win10 kompatibilis drivereket adjanak ki hozzá...

Előzmény: Gavriel again (137520)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137520

Ha nincs valami hiba benne akkor rendben van. A rendszer driver HDD vagy SSD ?

Előzmény: Törölt nick (137518)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137519

Hát ezt nem hiszem el... talált újabb húsz, fontos update-et, miközben az imént már azt írta ki, hogy minden fenn van.

Viszont most legalább úgy működik, ahogy elvárható: másfél-két perc után elindult a download+install...

 

Előzmény: Törölt nick (137518)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137518

Egy pontosan négy éves (2011.szept. 8-án vásároltam) Dell Notebook.

Az egyik. A virtuális gép egy jóval öregebb deszktop/szerver, de ugyanez megy azon is.

Mostanra felment minden update a notebookra, a hecc kedvéért rákattintottam a check for updates-re.

Szerinted mit csinál? :D

Előzmény: Gavriel again (137517)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137517

"Gondolkodom tehát Windows vagyok"

Nyilván a saját konfigurálásával volt elfoglalva.
Milyen korú ez a gép és biztos, hogy hibátlan?

Előzmény: Törölt nick (137515)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137516

Viszont most kezd valahol érthetővé(???) válni az az utolsó csepp, ami miatt végül legyalultam a windows-omat és újrahúztam. Nevezetesen az "svchost -k netsvcs" processz pörgött, mint állat és el nem tudtam képzelni, mit csinálhat, viszont sokfelé azt írják, hogy malware-re utalhat, ha ez gyakori.

Hát úgy fest, hogy nem. Csak próbálta leszedni az update-eket, amik egy ideje... hát érdekes az elérhetőségük, na... :D

(és még1x: home verzióról beszélünk, ma beszéltem egy ex kollégával, akik enterspájzt használnak, náluk nincs ilyen gond - az is igaz, ők egy helyre gyűjtik az update-eket és onnan szórják szét :D)

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137515

Azért ez is kurvajó... néhány óra alatt felmászott három kivételével valamennyi update, egy szót sem szólt, hogy baja lenne.

Most van még három, nagyjából húsz perce ott áll, hogy "Downloading updates..." és 0KB total, 0% complete".

És nem tudom, mit kezdjek vele. A bitdadmin /list/allusers üres táblát mutat, aktív kapcsolat nincs.

Éééés... miközben ezt írom, hirtelen elindult.

 

Na most ilyenkor mit mondanak a nagyokosok? Biztosan én vagyok a hibás... :D

Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137514

Ízlések és pofonok különbözők.

Előzmény: Törölt nick (137510)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137513

Bocs, nagyon leegyszerűsítettem a dolgot. Kb. úgy képzelném, ahogy mondjuk a debianos apt-* csomag működik vagy a redhates rendszereken a yum/dnf. Kezelnek függőségeket (néha elcseszik :D), nagyjából jól működnek és nem kell fél napot várni mondjuk egy apt-get update-re. (saccra ennek felel meg a checking for...). Hogy utána esetleg amcsi tükörről akarja leszedni valamelyik a szükséges update-et az más téma (apt-vel nem, de fedora alatt a dnf csinált már ilyet, mert elsőre azt gondolta a leggyorsabbnak)

 

Előzmény: didyman (137512)
didyman Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137512

Ó, bár így működne! Érthetetlenül el van bonyolítva, mindenféle függéseket vizsgál, mindent alárendel a biztonságnak, visszavonhatóságnak, és ezeket katalogizálja, és minden alkalommal frissíti, nehogy valami elbaszódjon. Ezért ilyen.

Előzmény: Törölt nick (137506)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137511
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137510

Ha az ember kerüli a torrent jellegű szolgáltatásokat, akkor azért filmnek is lehet értéke. ;)

(lásd: régi Galaxis útikalauz stopposoknak, ami szvsz fényévekkel megelőzi az újat, amiben egy néger játssza Ford Prefect szerepét... - vagy tizenöt éve kaptam, azóta őrizgetem... annyira, hogy per pill. nem tudom, hol van  :)) )

Előzmény: Gavriel again (137507)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137509

Hogy G.-nak válaszoljak, a "miért nem használsz előre összeállított csomagot":

 

Egyes felhasználóknak feltűnhetett, hogy bizonyos forrásokból beszerezhetőek mások által foltozásokkal felturbózott telepítőkészletek, azonban ezek használatát semmiképp sem javasoljuk, lévén nem garantált a működőképességük és kártevőmentességük, plusz illegálisan előre lehetnek aktiválva.

 

Forrás: pcworld.hu

Úgy tűnik, nem vagyok egyedül a kétségeimmel. Saját gyártásúval meg pont azért nem kísérleteztem (annyit, hogy működjön is) mert nem értek elég mélyen a windows hülyeségeihez.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137508

Köszi szépen! Rajtam talán már nem, de a read only tagságon talán még segít. :)

(én most elrakom image-be, új gépem meg már nem lesz... windows-os biztosan... remélem. :) )

Előzmény: B Pali (137504)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137507

Úgy csinálod ahogy akarod. Abból kell kiindulni: minél kevesebb munkával, minél gyorsabban és minél kevesebb hibával. Persze azt is meg kell nézni mekkora a valószínűsége egy hibaesemény bekövetkeztének. Nyilvánvalóan más a helyzet ipari, irodai körülmények mint otthoni között.

 

Részemről az  információimat felhőben tartom, a legfontosabbakról egy másik felhőbe heti gyakorisággal tükrözést csinálok. A képek a második HDD vannak amiről külső HDD-re csinálok mentést. A filmeket nem mentem. Ha tönkre meg akkor tönkre megy. Nincs jelentősége.

Előzmény: Törölt nick (137505)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137506

Google-t általában kerülöm, most sem végleges megoldás a 8.8.8.8 (no meg azt leszarom, hogy tudják, hol járok... az már kevésbé tetszik, ha pl. a PC-n tárolt fotók közt turkálnak, meg keyloggert futtatnak - még ha ez utóbbi csak UL is, azért... izé... :) ), csak kíváncsi voltam, hogy nem a szolgáltatóm DNS-e szórakozik-e ismét.

 

 

Tegnap vagy öt ilyen beszélgetést találtam különböző fórumokon (kettőről linket is hoztam) és mind arról szólt, hogy valami fura módon a frissen telepített rendszeren iszonyatosan lassú vagy egyáltalán nem megy az update. Amikor felhívtam a 2-MSINFO-t, a hölgy válasza is elég fura volt: régi a windows, sok az update, várjak türelemmel. OK, de egy éve is rengeteg update volt. Idén, ha jól saccolom, úgy 30-50 darab jött ki, így tavaly 150 lehetett. Akkor nem volt sok?

Arról nem beszélve, hogy begyűjteni az x dátum óta keletkezett update-ek listáját, az miért tart neki ilyen hosszú ideig? Tény, nem ismerem a belső működését, de én valahogy úgy képzelném, hogy lerántok egy (néhány x)10KB-os listát, hogy ezek az update-ek vannak, ezekhez a szoftverhez kapcsolódnak, a gépem szépen összehasonlítja az aktuális rendszerrel és elkezdi lerángatni a szükséges patch-eket. immár "Downloading..." felirat mellett és aktív net kapcsolatokkal.

Ehhez képest három-öt perc molyolás után következik 30-50 perc érthetetlen várakozás.

(megjegyzem, mióta végzett a letöltéssel és telepít, felraktam egy komplett ubuntut egy virtuális gépbe :) )

Előzmény: didyman (137503)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137505

Én backupra a linuxos szerveremet meg egy külső vinyót használok. Meg a régi, elhagyott, tartalék diszkeken megőrzöm amit rájuk írtam. :)

Felhő az nem nekem való. Az az adatmennyiség, amivel dolgoznom kéne, már sokba kerül.

Csak a fotó archivumom, amit egyelőre nem akarok kidobni, közel 100G, ha jól számolom.

(lehet, hogy csak a fele, mert ebben benne lehet a szerkesztésekkor keletkezett egyéb szemét is)

 

Valójában eddig a legnagyobb gondot a reinstallkor a delles szemetek megfelelő sorrendben történő telepítése okozta, minden más zökkenőmentes volt, akkor meg miért pazaroljak helyet az ismételhető binárisokra? Hát így, hogy kissé "érdekesen" működik ez a nyomorult update... így már elgondolkodtató, hogy ha felmentek az összes update-ek és leszedtem azokat, amik feleslegesek (már ha hinni lehet bizonyos pletykáknak, miszerint a win10-ből backportoltak bizonyos adatgyűjtésre használt dolgokat), akkor csak készítek róla egy mentést. Más kérdés, hogy a módját még nem tudom, mert a külső diszkre nem akarom, de home verzió csak usb-re vagy iSCSI-re hajlandó menteni. (visszatöltés meg "logikusan" csak iSCSI-ről nem megy vele :( )

 

Előzmény: Gavriel again (137501)
B Pali Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137504

Tanulmányozd át ezt hátha segít rajtad. Persze legközelebb :)

Előzmény: Törölt nick (137499)
didyman Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137503

Mondja ezt az, akinek a nickje eleve maga a megtestesült szerénység. :-) 

Akkoris fura, hogy a priorizálás szelektáltan jelentkezik, ez kicsit nonszensz. Az, hogy emiatt késik ez-az, elképzelhető, de ez percek, tíz percek kérdésköre lehet inkább, mint óráké, napoké. Ha hivatalos, megvásárolt verziók, akkor azért egy kört futnék a terméktámogatás felé, amúgy a WU hibaelhárítóból van azt hiszem, három féle is, nem tudom, melyiket próbáltad, de gugliban első pár találat, az egyik csak angol nyelven van talán..

Ha már spyware. Írtad, hogy a dénest a gúgelére állítottad. Attól nem tartasz, hogy ők is használják valamire a netezési szokásaidat? Mert a dénest csak nem hiszem, hogy jótékonykodásból nyújtják.

Előzmény: Törölt nick (137464)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137502

Most jöhet az ebéd utáni szieszta. Addig töltöget. Ha kérdez valamit megvár, nem fog a szomszédba rohanni.

Előzmény: Törölt nick (137499)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137501

Pedig nagyon hasznos. Csak a biztonság kedvéért. Nekem is ritkán van szükség rá de akkor nagyon.

Adatmentés az más tészta azt másképpen kell megoldani. Arra legpraktikusabb a felhő amihez nem kell semmiféle hókusz-pókusz.

 

Ez a kép egy másik,tehát nem a "C" -vel azonos HDD-n levő mentést mutatja. Lehet menteni külső HDD-re is bár az nem praktikus mert ha meghibban valami akkor a Repair Disk nem látja.

 

Előzmény: Törölt nick (137500)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137500

Windows-ról eddig nem volt szokásom mentést készíteni, mivel egyrészt ritkán jártam úgy, hogy vírusnak látszó, de kereső által nem talált furcsaságokat később ne tudtam volna megmagyarázni, másrészt ez az első eset, hogy nem vinyócsere miatt telepítek újra.

Az adataimat szoktam menteni, de abból nem lesz új windows.

Azért bosszantó, hogy ennyire tetű lassú lett egyetlen év alatt, az egyébként sem túl gyors tortúra.

Előzmény: Gavriel again (137498)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137499

Ha még élnek a régi jó szokások, akkor nem mehetek, mert valamikor az 50.-100. update feldob egy licencet, hogy fogadjam el, különben nem megy tovább... :)

Mindegy, most már úgy működik, ahogy normálisan kellett volna:

Installing updates...

 

Install update 25 of 199

 

(??? az elején még 202-t írt... na mindegy, ezen nem veszek össze vele, jó néhány úgy is felesleges, mivel IE8 update, miközben a vége IE11 lesz)

 

Előzmény: Gavriel again (137498)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137498

Nagyszerű. Most menj el úszni, moziba, fusd le a maratoni távot, vásárold be az egész havi szükségletedet. Idő mint a pejva. Az újra installálásnak ez az átka. Több éves updatet kell feltenni. Ezt elkerülhetted volna ha jó Windowsról időnként készítesz mentést. A visszaállítás 15-20 perc maximum utána a később érkezett updateket kell csak feltenni ha akarod de ezt éjszakára is lehet hagyni.

Előzmény: Törölt nick (137497)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137497

Na ez most egy külön élmény lesz...

Már fenn van kb. 50-55 update, erre most megint ott tart, hogy 202 darabot kell felrakni.

És mi a túró a lista végén az a Service Pack 1, mikor eleve SP1 telepítőt használtam?

Érdekes darab ez is... :(

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137496

Ez egy korábbi rossz tapasztalat eredménye volt.

Valamikor az elején (win7-tel ismerkedés elején, néhány éve) jártam úgy, hogy éjszakára itt hagytam egy hiba után újraindított update-et és másnap reggel még mindig ugyanott tartott. Aztán ha jól emlékszem, egy rebootot követően tíz perc alatt rendbe jött az egész.

Valahogy nagyon utálom, ha nincs tisztességes visszajelzés arról, hogy mi történik éppen...

Ciklusban futtatva a netstat-ot azért látszik, hogy néha kinyúl valamelyik akamai vagy ms szerverre, de úgy általában csak az látszik, hogy nem csinál semmit. :)

 

Előzmény: Gavriel again (137495)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137495

Nyugodtan megvárhattad volna a végét majd a következő menetben a maradékot feldolgozza. A legvégére maradt volna amiket valamilyen hiba miatt nem tudott letölteni. Majd holnap vagy azután sikerülni fog.

Ilyen türelmetlenül egész életre szóló programot csinálhatsz magadnak. :-)   Hova rohansz?

Ha nem nézed a hibajegyzéket akkor nem fog zavarni, hogy becsúszik 1-1 hiba.

Előzmény: Törölt nick (137494)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137494

Azért ez zseniális... "Preparing to install..." címke alatt stikában feltolt kb. 50 update-et... :)

(meguntam a várakozást, az event logban szerepelt egy hiba, ami a m$ hibajegyzék szerint annyi, hogy rebootra vár, hát megkapta. Persze most indul a 30 perc elölről...

Előzmény: Törölt nick (137493)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137493

Akkor rögtön mondtam neki, hogy "Try again", azóta is "Preparing install..." és nem történik semmi :D

 

És erre adtam ki harmincezer forintot... :(

Előzmény: Törölt nick (137492)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137492

Ééééés igen! Épp csak elkezdte, máris "encounteren an unknown error"... csodálatos. Linux is tud hihetetlen fasságokat, de az legalább ingyen van.

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137491

Ebben a pillanatban jött az értesítés, hogy 202 update vár telepítésre... Új rekord, már csak 30 perc! :)

(és roppant kíváncsi lennék, mit művelt közben, hülye fejjel kikapcsolt proxy mellett csináltam, így nincs logolva, hogy az utolsó 25 percet mivel töltötte)

 

Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137490

Helyedben lepattannék a legközelebbi boltba és vennék egy olcsó háztartásnak szánt routert amit nem updatelnék és lepasswordözésén kívül nem piszkálnék. Ha nem válik be legföljebb van egy tartalék ugyanis az ilyesmi mörfi törvénye szerint mindig hétvégén romlik el. Ezek ma már grusimokba kerülnek. 30$ de van olcsóbb is.

 

Mért gondolom, esetleg router hiba? Évekig kínlódtam rejtélyes hibákkal. Ugráló sebességtől, az elnyúló downloadig, a strimelt TV adások elakadásáig, a server heti egy alkalommal való elvesztéséig minden volt.

Egy neves cégtől volt egy magasabb osztályú routerem amire nem gyanakodtam. Miután már nem volt más ötletem lecseréltem a routert és láss csodát. Minden gondom megszűnt.

Előzmény: Törölt nick (137489)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137489

Utoljára tegnap este.

Előtte a fene se tudja. Nem vezetek róla nyilvántartást.

 

Előzmény: Gavriel again (137487)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137488

Csak megjegyzem: most updateltem az WIN 10-et. Bootal együtt 2perc volt.

Előzmény: Gavriel again (137487)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137487

Értettem én.

Mikor updatelted a routert? SSD előtt vagy után?

Előzmény: Törölt nick (137484)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137486

Itt ülök és lesem, mikor ér véget valójában a keresés: 10:10-kor mászott fel a friss update kliens, azóta checking for updates... és 10:15-kor megszűnt valamennyi netes kapcsolat a netstat kimenetében.

Viszont a proci pörög. Vajon mi a szent szart csinál?

Mire vár?

Tegnapihoz képest annyi a változás, hogy most piszkálja a diszket is néha, tegnap ahhoz sem nyúlt...

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137485

És trollkodni. Kispajtás...

Előzmény: srf (137479)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137484

Tavaly szeptemberben vettem az SSD-t. A két-három perc talán enyhe túlzás, de hat-hétnél többet biztosan nem várakozott, mert akkor leanyáztam volna a csillagokat is az égről. ;)

Simán felment, kb. 4-5 óra volt az egész procedúra telepítéssel, update-ekel.

Itt nem a telepítésről beszélek, ha félreértenél, hanem a "Cheking for updates..." futásidejéről.

A letöltés, telepítés majd utána jöhet, az egy fél nap lesz, azzal tisztában vagyok.

Előzmény: Gavriel again (137480)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137483

_ELFELEJTETTEM_, azért nem indítottam újra. Kapkodtam, mert akkor még azt hittem, hogy valamelyik dell driver tesz keresztbe az update-nek.

 

Előzmény: Gavriel again (137481)
Garfield007 Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137482

A modikat meg tudná valaki kérni, hogy ezt is tegye bele a topik leírásba:

Ha jól számolom, 50 perc után már meg is jött, hogy 200 fontos és négy opcionális update vár telepítésre.

Viszont addigra megint egy gányolmány lett a rendszer, tehát gyalu, reinstall, windows update indít, aztán majd két óra múlva ránézek, hogy méltóztatik-e végre elindulni.

 

Mostanában a sok hülyeség mellett ez a kedvencem.

Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137481

Ha újraindítást kér miért nem indítod újra? Nem szórakozásból kéri. Ha rámész a következővel reboot nélkül akkor még az öreg VGA van fenn ezért ne csodálkozz ha gondod van. Tartsd be az utasításokat és ne bíráld felül őket. Nem tudod mi, hogyan működik, nem ismered a chippeket és a hozzájuk tartozó drivereket.

Az más kérdés, hogy a gyártok egy része sem áll mindig a helyzet magaslatán.

Előzmény: Törölt nick (137477)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137480

200 fontos és négy opcionális update vár telepítésre.

Ennyit sem a múltban, sem most sem holnap nem szeded fel 2-3perc alatt. Most a szerverek leterheltsége miatt még tovább tart. Kapcsolt ki az opciót, hogy a gép megadott idő múlva leálljon majd hagyd ott.
A Win 10 két napig jött le(persze mellette nyugodtan lehetett dolgozni a gépen), majd az installálás és a kompatibilitási problémák elhárítása 3óra. Ennyi az egész.
A Google DNS szerverével nincs jó tapasztatom ezért visszaálltam a 0.0.0.0 címre és persze a routerem eredeti software-ral megy. Updattel nincs sok nyereség és nem tudni mennyi egyéb gondot hoz be.

Előzmény: Törölt nick (137468)
srf Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137479

Igen kispajtás, én itt általában figyelni szoktam.

Előzmény: Törölt nick (137478)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137478

Majd szólj, ha érdemben is képes vagy megnyilvánulni... azért nem semmi, hogy egy év alatt két hozzászólás, mindkettő trollkodás. :DDD

Előzmény: srf (137475)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137477

Mondjuk az már dell vagy intel specifikus, hogy a VGA és az Audio driverek esetében

- miért fontos, hogy előbb kerüljön fel a VGA

- miért akad össze a VGA és az Audio, ha a VGA utáni rebootot kihagyom... illetve nem tudom, mit csinál, de egyszer sikerült reboot nélkül felrakni az audio drivert, utána a reboot lefagyott. Ki/bekapcs után viszont simán bebootolt.

(számomra nem logikus, mi köze egymáshoz az audio rendszernek és a vga-nak, de valami - ezen az alaplapon, biztosan van)

 

Garfield007 Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137476

Kotász-kotász, csak belehergeled magad ebbe...

Előzmény: Törölt nick (137474)
srf Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137475

Lassan elkezdhetsz gondolkodni egy újabb nicken szerintem. Mist szólnál ehhez: Törölt nick? :)

Előzmény: Törölt nick (137472)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137474

Jelenleg te égeted magad (magatokat), mert olyasmiről pofázol, amiről a jelek szerint halvány fogalmad sincs.

De készséggel elfogadom, ha tudsz értelmes magyarázatot adni rá, hogy két totál eltérő konfigon miért kell közel 50 percet várni arra, hogy a windows update kliens felmérje, hány update-et kell telepítenie és miért volt elég neki két-három perc egy évvel ezelőtt! :D

 

Előzmény: Garfield007 (137473)
Garfield007 Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137473

Jelenleg nem én égetem magam egy Windowsos topikban ilyen nickkel. Szóval, hiába kérném, hogy gondolkozz el ezen. 

 

Előzmény: Törölt nick (137472)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137472

Mit? Hogy túl nagy a pofád? Készséggel... erős fiú vagy ezek szerint, aki már megint azt képzeli, hogy az izomagya már érv? :D

Bocs, egyre szánalmasabb, amit itt művelsz...

Előzmény: Garfield007 (137471)
Garfield007 Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137471

Kiscsillag, ezt elmondod nekem élőben is ha szépen megkérlek?

Előzmény: Törölt nick (137470)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137470

Gyári, SP1-es DVD-ről, ugye? És home verziót, bár én Ultimate-et használóktól is láttam ilyen panaszt augusztus óta... Szóval maradjunk annyiban, hogy a pofád nagyobb, mint az ismereteid, attól tartok.

(nem friss tapasztalat, elég rég olvasgatlak itt titeket, csak jahnot a múltkor nem akartam elküldeni a jó...ba, inkább töröltem a nickem - ehhez képest mailben azóta is lóg nekem a válasszal, hogy hol lehet letiltani az E6xxx sorozat BIOS-ában az update-eket, mert én a mai napig nem találom)

 

Előzmény: Garfield007 (137469)
Garfield007 Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137469

Ha te sem tudod kikkel beszélsz itt(hup, mi!? hö-hö), akkor csak meghúznám magam, de persze megint mehet a nagy arc, hiszen elég egy új nick és már lehet bujkálni.

Észrevetted, hogy feltettem egy egyszerű kérdést és arra sem tudsz válaszolni?

Miért írjam le, hogy az elmúlt két napba 3 gépet telepítettem, kivételesen ezeket mind 7-essel és nem jelentkezett a probléma.

A céges, hivatalos telepítéseket nem hoznám ide, mert az nem érne.

 

Most akkor ki lehet a troll?

 

Előzmény: Törölt nick (137467)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137468

A még gyengébbek kedvéért: ha korábban egy update lista felszedéséhez elég két-három perc, most meg ötven kell hozzá, akkor talán jogos a feltételezés, hogy nem nálam van a hiba.

Khm.

De élvezet látni a sok "szakértő" trollt, komolyan.

 

Előzmény: Törölt nick (137467)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137467

Nem akarok integrált telepítőt, mivel csökönyösen bizalmatlan vagyok minden ilyen szarral szemben.

A M$-ban sem bízom 100%-ig, de azért valahol kell egy határ.

Ha egy update problémát... mondd, mégis miért ugatsz bele, ha csak trollkodásra futja? Hozzátok képest a hup, kúltúrlények gyülekezete. Stingről nem is beszélve. :D

(gyk: Stingnél elvakultabb M$ hívőt életemben nem láttam, lásd prog.hu és tsai! Tegnap valaki nyitott is egy topikot róla, sajnos törölték)

Előzmény: Garfield007 (137466)
Garfield007 Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137466

Ha nem tudsz beszerezni egy integrált telepítőt? Ha egy update problémát nem tudsz megoldani? Miért használsz Windowst? 

Komoly a kérdésem.

Előzmény: Törölt nick (137465)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137465

Ha jól számolom, 50 perc után már meg is jött, hogy 200 fontos és négy opcionális update vár telepítésre.

Viszont addigra megint egy gányolmány lett a rendszer, tehát gyalu, reinstall, windows update indít, aztán majd két óra múlva ránézek, hogy méltóztatik-e végre elindulni.

Tavaly is 100 fölött járt az update-ek száma, talán volt 150 is, mégis percek alatt megjelent. Csodálatos. Mi jön még?

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137464

Egyébként ha nagyképűsködés helyett olvasnál is, kb. arról írnak (eltérő megfogalmazásban, de a lényeg azonos), hogy a win10 upgrade kb. 5GB letöltésével jár. Mivel a szervereik nem bírják a megnövekedett terhelést, a feltételezések szerint úgy döntöttek, hogy prioritásos alapon inkább a spyware kap elsőbbséget, aki meg a régit használja, az szopjon nyugodtan a friss telepítéssel. Ezt nagyjából alátámasztja, hogy amikor tavaly felraktam 0-ról, kb másfél perc után az arcomba tolta, hogy van kb 120 update. Most egy óra után is ott tart, hogy pörög a cpu, "cheking for updates..." és nem mozdul. Ráfoghatnám a notebookra, de másik gépen, linuxos hoston futó vm-ben is ugyanez történik. Szolgáltató dns 8.8.8.8-ra cserélve, mert volt már rá példa, hogy egyes oldalak a dns miatt nem működtek rendesen, azt is kipróbáltam, hogy a friss update klienst manuálisan raktam fel (ilyenre utoljára xp esetén volt szükségem), az eeredmény változatlan.

De ha tudsz értelmes magyarázatot...

Azóta már a routert is frissítettem, mert hátha... persze semmi változás.

Előzmény: didyman (137462)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137463

Két hete, a folyamatosan karbantartott Windows-ra nekem is jött gond nélkül.

Tegyél fel egy 7 sp1-t egy virtuális gépbe és azon próbáld ki!

(Az eltűnt hozzászólás egy technikai malőr következménye volt, egy évek óta read only használt nicken, ezért törlődött)

Némi keresgéléssel elég sok ilyen panaszt találni július vagy augusztus óta.

Többnyire megoldás nélkül.

Előzmény: didyman (137462)
didyman Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137462

Érdekes, nálam tölti rendesen az aktuális frissítéseket. Persze nyilvánvaló, hogy az MS a W10 unszolása végett kibasz veled, és az ő, meg mindenki kurva anyját. Még az enyémet is, mert velem meg nem basz ki, persze én tisztességes kemlészóró pilóta vagyok.

Előzmény: Törölt nick (137455)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137461

http://www.dslreports.com/forum/r30242397-WIN7-Windows-7-keeps-cheking-for-updates-forever

 

Azért érdekes, hogy pár hónapja csak szoftveres kavarás miatt volt lassú az update-ek keresése, most meg a gyári dvd-ről telepített sp1 is... hát jó esetben órákig keres ha jól értem.

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137460

Egy év alatt két hozzászólásoddal sok közöd van hozzá.

Előzmény: srf (137457)
srf Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137457

Ezért a hozzászólásért abszolút érdemes volt külön regisztrálnod, a belinkelt párbeszéd is teljesen szakszerű és hasznos volt, köszönjük szépen!

Előzmény: Törölt nick (137455)
Jahno Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137456

Szerintem kisfröccs.

Előzmény: Törölt nick (137455)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137455

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-update/windows-7-checking-for-updates-never-ends/3aa33817-6ef7-44fe-8c49-cff6bd34ec12?auth=1

 

Lehet, hogy ez igaz és tényleg a 10-es spyware miatt nem működik a win7 update?

Nálam jelenleg ott tart a dolog, hogy a virtuális gépbe telepített win7 sp1 ugyanúgy megáll a checking for update-nél, ahogy az éles gép.

Elgondolkodtató, hogy ha igaz a prioritásról szóló pletyka, akkor illetékesék közül volt-e olyan, amelyiknek az anyja nem a legősibb hivatás művelője volt...

Jahno Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137454

Itt? A szomszéd borász... Lógatom a lábam, csak túlzottan süt a nap. Lassan valami árnyékot kellene keresnem, van valami szőlő-dió pálinkája, amit nem annak hívnak, de desztillát cucc, szőlődióból. Házból ilyen a kijárat balra:

 

 

Amúgy gyorsan elmentettem a lehetőséget, mert csak haza kell találniom, kódorgok a határban, itt a füge fa, lehet zabálni:

 

https://www.google.com/maps?q=45.45111,13.66322

Előzmény: didyman (137452)
kürtök Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137453

Dehát éppen erről van szó, hogy az 500 az nincs ötszáz. Mert az egy kiló az ezer, és nem 1024.

Előzmény: lufi77 (137443)
didyman Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137452

Tudod, mim van? Leborulsz, olyan: Maszatos áfonyapálinka, romániai szürkeimport. Van sompálinka is, most barátkoznak.

Előzmény: Jahno (137450)
Doky586 Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137451

500 GB / 1.024^3 = 465 GiB

Előzmény: lufi77 (137443)
Jahno Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137450

Akkor így jártál.

Előzmény: -Smiley- (137446)
didyman Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137449

Fedvény: Nem legkisebb, hanem alap..

Előzmény: didyman (137447)
didyman Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137448

Miért, mit tehetnek a számoddal, ami neked fájhat?

Előzmény: -Smiley- (137446)
didyman Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137447

Ha most azt írnám, hogy kolléga kifejtette elég világosan, akkor még jönne doky vagy gargabácsi, hogy milyen nagyképűek vagyunk, meg minden. A bináris számrendszerben nem 1000 a váltószám kilo, mega, giga között, hanem 1024. A gyártók ott trükköznek, hogy az adatmennyiség legkisebb mértékegységétől számolva nem 1024-gyel, hanem 1000-rel szoroznak, így az 500 GB az 500.000 MB, 500.000.000.000 B lesz. A számítógép viszont ettől még bináris marad és 1024-gyel oszt, vagyis ha ezt a számot elkezded visszaosztani 1024-gyel háromszor, egymás után, akkor eljutsz 465 GiB értékig. A gyártó meg spórolt rajtad 35 GiB-ot.

Előzmény: lufi77 (137443)
-Smiley- Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137446

Nem adnám ki ennek az adathalász bandának

Előzmény: didyman (137445)
didyman Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137445

Miért, mi a baj a telefonszámoddal?

Előzmény: -Smiley- (137444)
-Smiley- Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137444

sziasztok! 

 

Valamiért letiltott a facebook és csak úgy jöhetek vissza ha a 300 ismerősöm random hülye fotói közül felismerek 5-öt.  Ami kb képtelenség mert mindig valami olyan van benne amin nem szerepel az ismim.  Na a lényeg hogy csak úgy tudok visszamenni ha kiküldenek nekem valami SMS-t és azt kell beírnom.  

Viszont nem akarom megadni a mobilszámom nekik, van valami olyan oldal ahova sms-t lehet fogadni? :D 

lufi77 Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137443

Mit számoljak?

500GB - 465GB =35GB

Nem?

Előzmény: kisbetu (137441)
Misland Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137442

Egyszerűen az 500 milliárdot oszd el 1024-gyel háromszor: 465 és ennyi.

Előzmény: lufi77 (137440)
kisbetu Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137441

Te is kezded?

Ez az első géped?

 

Évtizedek óta tudjuk, hogy az 500 csak marketing.

Tanulj meg számolni, mondjuk a 2 hatványaival.

 

További tanulnivalók: GB vs. GiB.

 

Pótkérdés: Linuksz alatt megvolt mind az 500?

Előzmény: lufi77 (137440)
lufi77 Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137440

Az 500GB-ból 35 eltűnt.

Előzmény: kisbetu (137439)
kisbetu Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137439

látszik

megvan minden

mi hiányzik?

Előzmény: lufi77 (137438)
lufi77 Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137438

Remélem látszik.

Előzmény: Jahno (137433)
Johnny 78" Creative Commons License 2015.09.08 0 0 137437

Helló! Van egy i.e.-i öreg P4-es múzeumi masinám. Az a gondom vele, hogy őrülten lassan indul! A kikapcsolással nincs gond, gyorsan kikapcsol. Viszont ha már bekapcsolt onnan már jól fut a gép. Vírus nincs, magától induló programok nincsenek, winoptimizer 11-el is piszkálgattam. Avira vírusirtó van rajta. Van valami ötlet, orvosság erre a jelenségre? Én már minden szart kipróbáltam. A gép adatai: 1-mag, 2,6-proci, (Intel), 40-Giga vinyó, 256-os videokártya, 2-GB ram. Ja, XP van rajta. Operát használok, a többivel minden akad! De az Operát szereti. :) Előre is köszönöm a segítséget Uraim!

Gorcsev Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137436
Előzmény: didyman (137435)
didyman Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137435

Apó, ez melyik remekműben is van?

Előzmény: Gorcsev (137434)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137434

Vazze, ekkora f@szságot még tőled is régen hallottunk...

 

Előzmény: Doky586 (137426)
Jahno Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137433

Lehet 35 gigás partíción volt a Linux, azt nem ártott volna törölni, mikor a Win7et felraktad. Futtatásba: diskmgmt.msc aztán meglátjuk mit mond.

Előzmény: lufi77 (137432)
lufi77 Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137432

Sziasztok!

Remélem tudtok segíteni.

Anno mikor megvettem a laptopot linux volt rajta.

Felraktam rá win 7-t, de eltűnt kb. 35GB a meghajtóról.

Hogy lehet elővarázsolni ezt 35 gigát?

Előre is köszi!

 

Gavriel again Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137431

Oooops. Ez nem idevaló

Bocsi

Előzmény: Gavriel again (137430)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137430
Zolcsi Baba Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137429

Megszólalt a gödürből a lik...  :9P

Előzmény: Doky586 (137426)
didyman Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137428

Igen, már írtam, hogy ezzel a dologgal inkább szakértőt kéne keresni és nem a teljes esélytelenségig rontani a lemezt. De ugye.. Aztán veled is kint van a vízből amúgy. :-)

Előzmény: Doky586 (137426)
szg307 Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137427

OFF Szerintem a segítőkész szándékú topiktársakat inkább a Bela-féle kérdezők zavarják el, akik atomreaktort szeretnének javítani, de még nem értek végig az olvasókönyvön.  

Előzmény: Doky586 (137426)
Doky586 Creative Commons License 2015.09.07 -1 0 137426

vedd észre hogy ezen emberek nem segíteni akarnak, hanem kioktatni..

megmondják a megmondanivalójukat, ami sokszor csak féligazság; a segítő szándékú emberek javát pedig már elzavarták, mert belekötnek mindenkibe aki itt nem osztja az elveiket, stílusukat  :(

Előzmény: bela300 (137421)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137425

Basszus, nem tudom ennél egycerübben elmondani: a tartalomjegyzék meg a tényleges fájlok azok egymástól független dolgok! Kb. mint egy könyvben: attól, hogy egy könyv közepéről kitéped a lapokat, a tartalomjegyzék nem változik, igaz? Vagy mint a könyvtárban a tényleges könyvek eltűnése vs. a cédulák megmaradása.

Kb. ez az analógiája a (tipikus) vinyóhibának.

Persze fordítva is lehet: megsérül a t.j./elvesznek a cédulák. Attól még a fejezetek/könyvek meglesznek, csak nem lehet őket 'direktben' megtalálni, hanem végig kell lapozni a könyvet/nézni a polcokat.

 

Egyébként még ha ténylegesen a fájlokat keresné meg a rendcer a listázáshoz, akkor sem olvasná végig a fájlokat, tehát abból sem derülne ki az állapotuk.

Előzmény: bela300 (137421)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137424

"megpróbálom tanítgatni az ifjúságot, de néha kicsit nehéz"

Hát így nem csoda...

Előzmény: pittti (Bitvadász) (137414)
Hehe164 Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137423

Nadehát elég egyértelműen fogalmazott.

 

Semmilyen összefüggés sincs a meghibásodott merevlemezen.

 

Ha valamelyik fájl szerepel a listán, még nem biztos hogy megvan a lemezen.

Ha valamelyik fájl esetleg még megvan a lemezen, nem biztos hogy szerepel a listán.

 

A helyzet ráadásul minden olvasási kísérletre csak romlani fog.

 

Előzmény: bela300 (137421)
B Pali Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137422

Nem lehetsz biztos semmiben, mert lehet hibás szektor egy fájlon belül is és a file- mappanevek/ adatok területén is. A mappaszerkezet néhány egybefüggő helyen van leírva a diszken és az is lehet sérült.

Előzmény: bela300 (137421)
bela300 Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137421

""Amúgy ezek szerint mégis lehetséges hogy azok a fájlok is szerepelnek a listában amelyek amúgy már olvashatatlanok a lemezen?"

Mi a franctól NE szerepelnének? Értcsd már meg: NINCS ilyen összefüggés! :-O"

 

Te írtad régebben erre a szövegemre "Tegnap beüzemeltem egy nagyon rövid időre hogy ha még tudom lementsem róla a tartalomjegyzéket." hogy "És a nem megnyitható kvt-ak tartalma nem hiányzik belőle?"

 

Ezért most már kérem más is válaszoljon már,mert úgy érzem Gorcsev-vel ebben nem értjük egymást.

 

Az általam elkészített lista fájlokról van szó,tehát azokról amelyeket a CMD majd dir paranccsal és amit a diskdir TC pluginnal csináltam.Tehát,ha a lemezen már esetleg vannak olvashatatlan fájlok (nem tudom vannak-e már ilyenek rajta,de valószínű),azok akkor való színű az elkészült listákról is lemaradtak vagy azokra azért még biztosan felkerültek?Tehát van ilyen összefüggés vagy attól mert egy fájl olvashatatlan attól még ezekre a listákra felkerülhet?Másképpen kérdezve,a listákban csak a jelenleg is még megnyitható fájlok szerepelnek vagy azokban még mindegyik ami a meghibásodás előtt a lemezen volt?

Előzmény: Gorcsev (137388)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137420

Megírtam mélben az asimovos eredetű címedre  (kuka = mint windows wastebasket)

 

Előzmény: Johnny Five (137398)
kürtök Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137419

Ezt nem tudom, nem használok wifit, csak ott, ahol nincs más. Öreg gépről beszélt, ezért én alapból egy régi p4-es pc-re gondoltam.

Előzmény: Garfield007 (137403)
kürtök Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137418

Annyira biztos nem mint a reklámok amelyeket lefog...)

Előzmény: Johnny 78" (137416)
Hehe164 Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137417

Nem igazán.

Előzmény: Johnny 78" (137416)
Johnny 78" Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137416

Helló Urak! Az Adblock lassítja a sz.gépet??? Egy öreg masináról lenne szó. Előre is köszönöm a választ!  :)

Jahno Creative Commons License 2015.09.07 0 0 137415

Áááá, sztorit Fácsén úgyis látod. Itt ülök a határkövön, volt fura állat, de legalább a szomszéd borász.

Előzmény: didyman (137405)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137414

Vagyogatok - már csak úgy öregesen...

(megpróbálom tanítgatni az ifjúságot, de néha kicsit nehéz)

Előzmény: didyman (137413)
didyman Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137413

Természetesen! :D Miújság a bitmezőkön?

Előzmény: pittti (Bitvadász) (137406)
didyman Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137412

Nem, ő megvan.

Előzmény: kisbetu (137408)
didyman Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137411

Ha ez a helyzet, jobb, ha nem nyúlsz hozzá.

Előzmény: Johnny Five (137409)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137410

Egy átkapcsolható TTL szintillesztő kell hozzá (ami 1,8V, 2,7V, 3,3V és 5V közötti szintekre illeszt - azért kell az átkapcsolhatóság mert a merevlemez elektronikák típustól függően más-más feszöltségszinten kommunikálnak. Pl egy 1,8V-os elektronikát az 5V - ami ugye a szabvány TTL szint, gyönyörűen tönkretesz!). Tulajdonképpen a PC3000 kártyának a szintillesztőjét kell megépíteni.

 

Programozni pedig akár a Windows Hyperterminálon keresztül is lehet, de bármelyik jó hozzá (pl. Telnet)

Előzmény: Johnny Five (137409)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137409

"F3 T> /A
F3 T> P (move G list to P list)
F3 T>i4,1,22  (erase G list)

F3 T> F"RWRecoveryFlags",00,22  (disables read sparing, write sparing, and correction.)
F3 T> F"BGMSFlags",00,22  (disables Background Media Scan.)
F3 T> F"PerformanceFlags",043C,22  (disables offline sparing and sets DAR_ENABLED)
F3 T> F"ReadRetries",00,22  (disabling read retries.)

F3 T/1> N1 (erase S.M.A.R.T.)
F3 T>m0,6,2,,,,,22 (Translator Regeneration)"

 

Nnomost, ezt lehetne érthetően is?

Kábé onnantól kezdve, hogy milyen oprendszer, milyen program, hova beírni, meg ilyesmi.

Mert ez így nekem tetszik, csak konkrétan nem megyek vele semmire.

 

Előzmény: pittti (Bitvadász) (137396)
kisbetu Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137408

gatya

szerintem

Előzmény: didyman (137405)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.06 0 1 137407

"Ne csak az első három sort idézd..."
Miért, annyiból nem derül ki, melyik részre válaszolok? :-O

 

"A következő négyben van a lényeg"

Levelezésben meg fórumokon is utálom az olyan parasztokat, akik többoldalas idézetekkel fossák tele az étert, lehetőleg többszörösen egymásba skatulyázva, aztán a végén odab@sznak egy egymondatos választ, vagy éppen csak egy 'kösz'-t...

 

"- ha elolvasod és megérted az utánuk írott magyarázatot, akkor majd rájössz hogy miért lehet egy szektorhibás diszket egyetlen hiba nélkül lemásolni."

Megnyugodhatc, nyuszómuszó, pontosan értem, miről van szó: arról, hogy kikapcsolja a vinyó mindenféle hibaellenőrzését és -kezelését, amitől ugyan úgy néz ki, mintha végigolvasná, de korántsem biztos, hogy értelmes adatokat kapsz vissza, azt is beleértve, hogy -pl. egy pozicionálási probléma esetén- még a kapott adat származási helye sem egyértelmű.

Tehát maradgyunk annyiban -és ebből talán te is megérted, hogy szektorhibás diszket nem lehet egyetlen hiba nélkül lemásolni. (Meg azt is, hogy eddig csak a pofád járt a levegőbe...)

Elakadás vagy hibajelzés nélkül lemásolni, azt lehet, de hiba nélkül lemásolni azt nem!

 

(Hogy is vót nemrég az a lovagolós sztori? Mindegy, mit beszélünk, az a fontos, hogy mi tudgyuk, mit akarunk mondani? Ja, bocs, megint kibukott, hogy így csak szánalmas ökörség lesz a vége? Jé, mér' is nem vagyok meglepve?)

 

"Persze a többi sorban lévő parancsokra is nagyon nagy szükség van.

(hozzáteszem, a művelet után a winyó felejtős lesz...)"

Na, többek között ezért sem kezdünk ilyen módcerrel. Majd ha a konzervatívabb megoldások után is szükség lesz még valami adatra, akkor lehet és -esetleg, nagyon spec. esetekben- érdemes ilyen eszközöket bevetni, 'már minden mindegy' alapon. Akkor ugyanis már tudni fogjuk, hogy hol vannak a hibák, ergo mi az, amit 1:1-ben használhatunk és mi az, amit 'puszta kézzel - szabad szemmel' kell átbogarászni. És nincs az a szoftver, amivel mondgyuk egy néhány-betühibás/szóhiányos doksit ki tudc javítani, 'gyalog' viszont sokszor csak pár perc...

 

Egyébként éppen az általad említett (gondolom, jó drága) progi leírásában is említik:

'Tests in our lab had shown that, in reality, by using this approach, you will get much more random bytes than anything else. Yes, there are cases where this approach allows recovering original data from a sector, but these cases are extremely rare in real data recovery scenarios, and even then, only a part of the recovered sector will contain valid data.

 

Even when we got some data off the damaged sector, what exactly should we do with its other (garbled) part? And how exactly do we tell which part of the sector has real data in it and which is just random bytes? Nobody is going to manually go through all the sectors in a HEX editor and judge which bit is valid and which is not. Even if someone did, there is no way to guarantee that what they see is valid data.'

 

Magyarul az egész metódus gyakorlatilag semmivel nem nyújt többet, mint a ddrescue (és hasonlók; akad még 1-2), sőt, sok szempontból lényegesen kevesebb infód lesz. Tehát végül is magadat rúgtad t@k@n, de nem kicsit: nagyon...

 

"Részemről az értelmetlen, személyeskedő vita lezárva, csak kérdésekre válaszolok."

Eddig értelmetlen személyeskedést kettőnk közül egyedül te folytattál, kérdés pedig csak egy van: mi a p#cs@nak kell irreveláns és félig sem értett/valós információkkal megpróbálni fölvágni? :-O

Előzmény: pittti (Bitvadász) (137404)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137406

Üdv tápok doktora! Hideg volt legalább a sör?

Előzmény: didyman (137405)
didyman Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137405

Na miapicsa volt itt, amíg ajakuzziban söröltem? Ki az a törölt nick? Jahno, mondj valamit.

pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137404

Ne csak az első három sort idézd...

A következő négyben van a lényeg - ha elolvasod és megérted az utánuk írott magyarázatot, akkor majd rájössz hogy miért lehet egy szektorhibás diszket egyetlen hiba nélkül lemásolni. Persze a többi sorban lévő parancsokra is nagyon nagy szükség van.

(hozzáteszem, a művelet után a winyó felejtős lesz...)

 

Részemről az értelmetlen, személyeskedő vita lezárva, csak kérdésekre válaszolok...

Előzmény: Gorcsev (137402)
Garfield007 Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137403

Milyen jó, hogy a csodás Linux disztrók sorban halnak el az nx9420-ason, egy egyszerű wifi driver miatt...

Előzmény: kürtök (137400)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137402

Asszem, kissé el vagy tévedve...

 

"Nagyszerűen el tudtok vitatkozni a semmin, csak a konkrét megoldást „titkolja el” mindenki."

Bocsi, de teljesen konkrét megoldást javaslok az elejétől kezdve: lehúzni az imidzset ddrescue-val.

 

"Biztos hogy van ennél elegánsabb, jobb módszer is - de nekem eddig még mindig bevált (ennél sokkal rosszabb állapotú diszkek esetén is).

F3 T> /A
F3 T> P (move G list to P list)
F3 T>i4,1,22  (erase G list)

..... "

Ez is egy szép és elegáns módcer, csakhogy van egy qrv@ nagy hátulütője: nem fogod tudni, melyik a valódi adat, és mi a sérült tartalom vagy éppen sima szemét!

A ddrescue ellenben csinál egy szép logfile-t, amiből -a megfelelő (szintén ingyenes és egycerü) eszközökkel- kideríthető, konkrétan melyik fájlok maradtak épek, és melyek sérültek meg.

Sz'tem elég konkrétan pont erről szól az adamentés, ugyi....

 

"Betéve mellé egy másik identikus merevlemez, az Atola Insight vagy a Miray HdClone símán átviszi az utolsó bitig. Nem fog sem leállni, sem a fejet csapkodni."

És bármilyen más, ingyenes eszköz is. Nem ez a lényeges bennük.

Az a miráj-izé mellesleg egy rohadt szót sem mond a diszkhibákról, sz'al nem látom, mitől vóna jobb, mint egy sima dd...

 

"Ha valaki ennél jobbat ajánl, szívesen tanulok tőle...."
Azt pedig nem mondta senki, hogy nincs más módcer, mint amit írtam, de az az, amit egy többé-kevésbé laikus júzer 'távirányítással' végig tud csinálni,

Előzmény: pittti (Bitvadász) (137396)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137401

No, akkor mesélj, öcsisajt, melyik résszel van megint problémád, és -azon kívül, hogy szokás szerint nem bírod követni- konkrétan micsoda?

Előzmény: Doky586 (137392)
kürtök Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137400

A win 7 már olcsón kapható, nem kell hogy magyarul beszéljen, ha meg igen, külföldön olyan is akad, jóval harmadáért mint otthon. Ha meg csak netezni kell a gép, és öreg masina is, miért nem jó egy linux? Nekem az ubuntu és a suse is bejön, mégis az ubuntu maradt, mert az a csapat sokkal naprakészebbnek tűnik. Az xp egy jól sikerült win volt, de ahogy itt a hozzáértők egyfolytában verik a tam-tamot: vége.

Előzmény: Ariel_500 (137393)
kürtök Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137399

Nagyjából igen, de annak ellenére hogy a számítógép már ott áll minden sarokban, van aki csak az alap windows alkalmazásokkal képes erre. Ha legalább az ellen le lehetne védeni, hogy a mplayer bemásolja a médiatárba, már elég lenne.

Előzmény: Hehe164 (137391)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137398

"Na itt fogtam meg az egészet és basztam ki a kukába. "

 

Kűtted volna inkább el nekem, bakker. :(

 

Amúgy a nickedet miért kukáztad? :)

Előzmény: Törölt nick (137397)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137397

Részemről ennyi volt. Ez kuka. Gép is Windows is.

Felszenvedem rá dvd-ről ezt a foshalmot, utána a leírásnak megfelelő sorrendben a delles szoftvereket (eddig nincs hálózat sem), rádugom a routerre és...

ad 1 - hirtelen azt latom, hogy nem kér megerősítést az admin jogot igénylő tevékenységekhez, valami babrált az UAC beállításokkal (én nem vettem lejjebb)

ad 2 - közli, hogy a Windows update-ből van új verzió, telepíti, majd felakad a szeme, az svchost -k netsvc (? valami ilyesmi) 100%-on tekeri az egyik processzormagot, ezt leszámítva áll minden. Tíz percet vártam vele, addigra az összes  netes kapcsolat megszűnt. Na itt fogtam meg az egészet és basztam ki a kukába. 

pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137396

„Adatmentés 0%-os Seagate HDD-ről...”

 

Nagyszerűen el tudtok vitatkozni a semmin, csak a konkrét megoldást „titkolja el” mindenki. Biztos hogy van ennél elegánsabb, jobb módszer is - de nekem eddig még mindig bevált (ennél sokkal rosszabb állapotú diszkek esetén is).

F3 T> /A
F3 T> P (move G list to P list)
F3 T>i4,1,22  (erase G list)

F3 T> F"RWRecoveryFlags",00,22  (disables read sparing, write sparing, and correction.)
F3 T> F"BGMSFlags",00,22  (disables Background Media Scan.)
F3 T> F"PerformanceFlags",043C,22  (disables offline sparing and sets DAR_ENABLED)
F3 T> F"ReadRetries",00,22  (disabling read retries.)

F3 T/1> N1 (erase S.M.A.R.T.)
F3 T>m0,6,2,,,,,22 (Translator Regeneration)

Betéve mellé egy másik identikus merevlemez, az Atola Insight vagy a Miray HdClone símán átviszi az utolsó bitig. Nem fog sem leállni, sem a fejet csapkodni.

 

Ha valaki ennél jobbat ajánl, szívesen tanulok tőle....

Johnny Five Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137395

http://www.reaper-x.com/2006/10/05/guide-to-copy-protect-your-audio-cd/

 

Igazából nem javaslom, mivel az igazán hatékony másolásvédelmek egyben khmm... lejátszás elleni védelemként is működnek. Vagyis több velük a zűr, mint a haszon. A szomszéd hackerpistike, vagy az amatőr-zenészrivális ellen esetleg még megfelel.

És hát ahogy itt a kolléga mondta: ami lejátszható, az másolható is egyben. (A legrosszabb végeredményt a CD-ről fölvett analóg jel rögzítése jelenti, ami a mai technikai feltételek mellett, illetve az "empéhármas" világban bőven elfogadható másolatot nyújt.)

Előzmény: kürtök (137390)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137394

Xp-re nincs több security update. Ami lyuk van benne, azt bármikor kihasználhatják és máris kész a vírustenyészet.

És mint a közelmúltban tapasztalhattuk, vírusért nem kell torrentre és pornóoldalakra járni.

Előzmény: Ariel_500 (137393)
Ariel_500 Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137393

PS2 kombo

Rátettem egy radiós egeret a setup idejére

Kitünt hogy a havernek usb egere van, majd hozza, úgyhogy ez megoldva.

 

Miért kellene WIN7-8-10, azonkívül hogy megismerjem? Arra meg nem adok ki pénzt.

Nem kell másra mint netezni, zenélni, videózni, beállitasai kézreállnak már.

A fogyasztói társadalom hiába erőlteti nekem.

 

A Hiren's-t hülyén olvasta be a dvd olvasó. Kicseréltem és hurrá. Ilyet sem hallottam még.

Az XP telepítő és a  sata wincsivel volt egy kis gondom, de mint ajánlottad , lementem a kocsmába és a pincérnő egy sör-pálinka közben szépen elmagyarázta mi merre.

Előzmény: Jahno (137378)
Doky586 Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137392

Még mindig osztod az észt és trollkodsz..  

vagy a sok fától nem látod az erdőt

Előzmény: Gorcsev (137388)
Hehe164 Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137391

Lejátszható = másolható.

Előzmény: kürtök (137390)
kürtök Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137390

Egy egyszerű ha nem is teljesen idevágó kérdésem lenne. Hogy lehet (tudom hogy teljes egészében sehogy) a lehető legjobban egy audio cd-t íráskor másolás ellen levédeni? A média player mindent bemásol a médiatárba vagy figyel valami védjegyet?

Jahno Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137389

"ha kidobod a katalóguscédulát, hipp-hopp eltűnik a könyv? :-O"

 

Ott marad a polcon, csak láthatatlan kivitelben, amihez speciális szoftver izé szemüveg kell :-)

Előzmény: Gorcsev (137388)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137388

"Honnan veszed hogy már volt?Épp azt írtam hogy ilyenekkel még nem találkoztam."

Vazze, te magad írtad, hogy 'rendszeresen fagyogat a pl. a Total Commander-ben is,úgy értem ha pl. egy könyvtárt akarok megnyitni rajta nagyon sokat képes gondolkodni rajta'meg hogy 'hát pont ez az hogy már nem tudtam menteni se róla'!

 

 

 

"Tudom,de egy lista fájlt nem is azért készít az ember hogy aztán azon akarja megnyitni magát  a fájlt."

Hát nem is: egy döglődő, szektorhibás vinyón az azonnali ddrescue-s image-mentésen kívül bármi mást csak azért csinál az ember, hogy magát szopassa és az adatvisszanyerési lehetőségeket minimalizálja.

Ez ilyen egycerü, hányszor kell még elmondani??

 

"Amúgy ezek szerint mégis lehetséges hogy azok a fájlok is szerepelnek a listában amelyek amúgy már olvashatatlanok a lemezen?"

Mi a franctól NE szerepelnének? Értcsd már meg: NINCS ilyen összefüggés! :-O

 

Nézz már utána kicsit, hogy' épül föl egy fájlrendcer, mert úgy látom, halvány fogalmad sincs az egészről... Sz'ted véletlenül hívják pl. 'könyvtáraknak' a csoportokat?

Ha egy igazi könyvtárban kitéped a könyvekből a lapok felét vagy kidobsz egy csomó könyvet, attól a pultnál a katalóguscédula (~=tartalomjegyzék) magától megváltozik/eltűnik?

De fordítva is igaz: ha kidobod a katalóguscédulát, hipp-hopp eltűnik a könyv? :-O

 

"Jó lenne ha igen,mert épp ez lett volna a lényege a tartalom jegyzék kinyerésének hogy azt tudjam mi volt rajta eredetileg,a meghibásodás előtt,és ne azt hogy most mi olvasható még rajta."

Sem a tartalomjegyzékről nem tudhatod már, mennyire teljes, sem a fájlok állapotáról nem tudc meg ebből semmit.

 

 

"Ezt sem vitatom,és nem is vitattam egyszer sem."

Akkor mér' csinálod mégis? :-O

 

"Én csak arra tettem egy logikai következtetést hogy talán azért látható minden fájl az lst fájlban mert hogy nagyon gyorsan elkészült."

Mondom: nincs ilyen összefüggés. Azért készülhetett el gyorsan a lista, mert az 'alapos' romboló tevékenységed során egy csomó hibás részt vsz. lecserélt a vinyó rendcere (írtad: 'reallocated sectort count 0->48', ugyi; kíváncsi lennék, most mennyi), ezáltal az azokban tárolt infó végleg elveszett*, pedig a ddrescue-val legalább esély lett volna egy részének a kinyerésére.

Az op.rendcer ugyanis nagyobb egycségekben (tipikusan: 4k-s cluster) kezeli az adatokat, és ezeket jelöli meg hibásként, a ddrescue viszont lemegy a fizikai minimumig, ami 0,5kB (=512 byte)! Könnyen lehet (sőt: kifejezetten valószínű!), hogy a csekkdiszkek/stb. során egy csomó értékes adatot kidob(at)tál a p#cs@ba....

 

(* Pontosabban: az ilyen adatok kiolvasása már tényleg a Kürt/gyári mérnök kompetenciája.)

 

"És mert elkészülni mert azért készülhetett el olyan gyorsan nem volt úgy masszírozva a vinyó,úgy értem nem volt klasszikus értelemben vett mappa és fájl olvasás,mert ha lett volna akkor biztos hogy nem pár mp alatt készült volna el az az lst fájl."

... és a fentiek után perszehogy gyorsan elkészül a megmaradt adatokból a dir-lista. Csak azt nem fogod már megtudni, hogy mi hiányzik belőle...

Előzmény: bela300 (137387)
bela300 Creative Commons License 2015.09.06 0 0 137387

""nem tudom mert eleve azt sem tudom hogy van-e már rajta nem megnyitható mappa vagy fájl"

Nyilván van, hiszen már volt, és ezek maguktól csak rosszabbak lesznek."

 

Honnan veszed hogy már volt?Épp azt írtam hogy ilyenekkel még nem találkoztam.

 

""szerintem beolvasott mindent,mert egy részt amit a TC ír az lst fájl megnyitása után a főmappa méretére az nagyjából stimmel,más részt meg még a nagy,több gigás fájlokat is láttam az lst-ben"

Annak baromi kevés köze van ahhoz, hogy maga a fájl olvasható-e."

 

Tudom,de egy lista fájlt nem is azért készít az ember hogy aztán azon akarja megnyitni magát  a fájlt.Amúgy ezek szerint mégis lehetséges hogy azok a fájlok is szerepelnek a listában amelyek amúgy már olvashatatlanok a lemezen?Jó lenne ha igen,mert épp ez lett volna a lényege a tartalom jegyzék kinyerésének hogy azt tudjam mi volt rajta eredetileg,a meghibásodás előtt,és ne azt hogy most mi olvasható még rajta.

 

""Persze azért így is elvetted egy kicsit a kedvem,hogy lehet ilyen is,azt gondoltam hogy lst fájl készítésénél nincs úgy masszírozva a vinyó,és ezt abból gondoltam hogy nagyon gyorsan megcsinálta azt a fájlt."

Nem értem, mi olyan kurva bonyolult ezen: bármiféle diszkművelet csak rontani tud a vinyó állapotán."

 

Ezt sem vitatom,és nem is vitattam egyszer sem.Amit idéztél azt nem ezzel szemben állítottam.Én csak arra tettem egy logikai következtetést hogy talán azért látható minden fájl az lst fájlban mert hogy nagyon gyorsan elkészült.És mert elkészülni mert azért készülhetett el olyan gyorsan nem volt úgy masszírozva a vinyó,úgy értem nem volt klasszikus értelemben vett mappa és fájl olvasás,mert ha lett volna akkor biztos hogy nem pár mp alatt készült volna el az az lst fájl.

Előzmény: Gorcsev (137358)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137386

"gyártói honlapon ... is találkoztam a kifejezés modern időkre aktualizált alkalmazásával, ahol az alacsonyabb szintet is épp úgy értelmezték, ahogy már említettem, és számomra ez tökéletesen elfogadható, logikus és kézenfekvő."

Ölég szomoru, főleg hogy logika az egy fikarcnyi sincs benne.

 

"De nyilván csodálkoztam volna, ha nem kezdesz el ilyen felesleges dolgon lovagolni."

Sosem fölösleges azon 'lovagolni', hogy vki mást mond, mint amit gondol.

Előzmény: Misland (137382)
Jahno Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137385

Ja, ha az halott, akkor majd 20 év múlva a Teslára is azt mondjuk, hogy fasza robbanómotoros autó? Mert bonyolutak nevet adni valaminek? De legalább megfejtettük, hogy mégsem arról beszélünk. Így már jó.

Előzmény: Misland (137384)
Misland Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137384

A fájlrendszerben lévő üres helyhez tartozó szektorszámok kitalálásához már szükséges a fájlrendszer kezelése is, de egy partíció felülírásához nem kell ismerni a fájlrendszert. Elég ha a partíciós táblát értelmezni tudja, például egy DOS diskedit.

 

De a zerofill, write zeroes stb. általában a teljes törlésről, nullázásról szól.

 

Sokáig én is úgy gondoltam, hogy zavarkeltő a zerofillt LLF-nek nevezni, de miután gyári honlapon is találkoztam vele, logika is van benne, meg azt is be kell látni, hogy a klasszikus LLF technikailag halott, így nekem nincs ezzel gondom.

Előzmény: Jahno (137383)
Jahno Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137383

Azért ha egy vinyón az üres helyet írja, vagy csak egy adott partíciót, akkor már nem lehet alacsony szintnek hívni.

Előzmény: Misland (137382)
Misland Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137382

Az évek során én gyártói honlapon (vagy honlapokon, de nem akarnék most ezután turkálni) is találkoztam a kifejezés modern időkre aktualizált alkalmazásával, ahol az alacsonyabb szintet is épp úgy értelmezték, ahogy már említettem, és számomra ez tökéletesen elfogadható, logikus és kézenfekvő.

 

De nyilván csodálkoztam volna, ha nem kezdesz el ilyen felesleges dolgon lovagolni.

Előzmény: Gorcsev (137380)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137381

"De ettől még ez is alacsony szinten (szektorszinten) történik"

Az pontosan ugyanaz a logikai szint még az oprendcer szempontjábul is, ahonnan kiadod, csak a címzés más, vazze...

Előzmény: Misland (137375)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137380

"Vagy talán 20 éve nem bírod feldolgozni, hogy a technika fejlődése folytán az LLF ma már mást jelent, mint régebben"

Vagy talán leszarom, hogy 1-2 helyen beadták a derekukat a butaságnak, és megnyugtat, hogy a legtöbb gyártó, ill. a mérvadó szakirodalom most is a terminológia hibás használatának tartja, és a (korrekt) zerofillt vagy ennek szinonímáit használják helyette.

 

"És mivel a fájlrendszer szintjénél alacsonyabb szinten történik ez is"

És mivel a vinyó szempontjából ugyamolyan szinten történik ez is (s.gy.k.: 'írd be ebbe a szektorba ezt a számsort', ugyi), nyilvánvalóan hülyeségen lovagolsz.

 

"innen kezdve csak trollkodás kérdése, hogy ilyeneken fennakadsz."

Neked is mondom: nem az a trollkodáás, mikor kijavítják a hibádat...

Értem én, hogy könnyű lenne emögé bújni, csak hát kilátcol, ugyi, mint a télapó egy székláb mögül...

 

"Az Intel SSD Toolbox is tud ilyet, csak Secure Erase néven"

... és az is pusztán nulláz, csak szólok...

Előzmény: Misland (137370)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137379

Azér' te még nem :)))

Előzmény: Jahno (137368)
Jahno Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137378

Kombó aljzathoz van Y kábel. Amúgy mindennapos vita, hogy mennyire hülyeség manapság XP-t tenni rá. És ha nincs kedved bootolós pent gyártani, akkor inkább menj el kocsmába, ezt meg hagyd a fenébe. 

Előzmény: Ariel_500 (137377)
Ariel_500 Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137377

Ja,

a csatlakozó gond, az egy PS2 mouse/keyboard kombo és persze keresték a másik PS2 aljzatot

Hogy van ez, vagy egér vagy billentyűzet? Milyen marhaság ez?

Előzmény: Ariel_500 (137376)
Ariel_500 Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137376

Jó estét újbol!

HAver hozott két ASUS gépet hogy csináljak belőle egyet ami működik

Mondta, hogy az egyiknek valami csatlakozó gondja van, a másik meg csak sippog bekapcsoláskor

 

Az egyikben szegényebb a kiépités, bár ugysem használná a haver az extrákat, de a wincsi csak 80GB

 

Amelyik sippog, nem volt benne RAM, átraktam a másikbol a 2GB Kingstont és örültem majdnem örültem.

WIN7 van rajta jelszóval védve

Inditottam Hirenröl hogy belenézek, meg oarticionálom vagy formatálom stb.

Haver ugyse akarja megtanulni a WIN7-et, meg nekem nincs is, felrakom az XP-t

 

Indul, betölt a miniXP de egyszerűen nincs HBCD menü. Mindenféle csík fut, mintha betöltene valamit amivel még nem találkoztam. Az én gépembe ha berakom van

Hogy van ez?

ASUS P5Q-EM az alaplap

 

Hogyan tovább? Nagy kedvem nincs bootos pendrájvot faragni

Előzmény: Ariel_500 (137275)
Misland Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137375

Részlegesnek szokták nevezni, amikor csak az MBR-szektort, valamint az első partíció indítószektorát nullázzák ki ezek a programok, illetve a lemez elejébe töröl bele. De ettől még ez is alacsony szinten (szektorszinten) történik.

 

Ennél lejjebb pedig már évtizedek óta nem lehet menni. A klasszikus értelemben vett LLF nincs, nem létezik.

Előzmény: Jahno (137371)
Jahno Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137374

Ha nem valami félnótás vekeng hülyeségeken, akkor persze, átlag Sanyikának 100 Euróért már sok baját megoldottam, az jó ót.

Előzmény: Törölt nick (137373)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137373

Ettől látott már valaki érdemi hozzászólást?

Előzmény: kisbetu (137372)
kisbetu Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137372

Mer tesenem tudod feldolgozni, hogy itt csak nekije lehet igaza.

:)

Előzmény: Jahno (137371)
Jahno Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137371

Secure erase kicsit más, aztán mondhatjuk, hogy a low level format kifejezés új értelmet nyert, mert ebbe a linkbe beleolvasva is "Low level format - partial or complete zero-filling.".

 

Jahh, régen meg a vezérlővel kellett csinálni, másik vezérlő lehet nem is olvasta  a vinyót, már azt sem tudom, hogy mi volt a lényege MFM/RLL-nél, de tán a sávokat, szektorokat is az alakította ki. Az, hogy részlegesen vagy teljesen nullával írjuk tele, azt elég tévesen írják low levelnek, mert a részleges az alacsony szinttől elég messze van, míg Win alól driveren keresztül működik a secure erase is.

Előzmény: Misland (137370)
Misland Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137370

20 éve nincs ilyen, baszki...

 

Vagy talán 20 éve nem bírod feldolgozni, hogy a technika fejlődése folytán az LLF ma már mást jelent, mint régebben:

 

http://www.lowlevelformat.info/vendor-tools.aspx

 

 

És mivel a fájlrendszer szintjénél alacsonyabb szinten történik ez is, innen kezdve csak trollkodás kérdése, hogy ilyeneken fennakadsz.

 

Az Intel SSD Toolbox is tud ilyet, csak Secure Erase néven, a Samsung SSD-k programja is, ha jól tudom.

Előzmény: Gorcsev (137359)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137369

hdparm 9.x szerint HPA disabled.

Előzmény: Johnny Five (137365)
Jahno Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137368

Itt a fórumon azért minden relatív, mert ha Gorcsev első randija jobban sikerül, akkor mi itt már kölkének is csókolommal köszönnénk ám.

Előzmény: Johnny Five (137366)
Jahno Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137367

Most meg nem jumperes, hanem BIOSban engedélyezős, majd  jelszavas és rendszergazdai login kell hozzá. Meg minden gyártónak a szoftverből és a BIOSból is saját verzió, ha egy bit beszopolik, akkor nem indul a gép.

Előzmény: Törölt nick (137329)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137366

#baziöregvagyok

Előzmény: Gorcsev (137359)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137365

Oké, nincs low-level format.

 

Nnomost, egy picike bökkenő azért akad.

Az emlegetett HPA úgy "kreálódik", hogy a fizikai max. szektorszámból elvesznek annyit, amennyi kell, és oda pakolják a maradós cuccot: spéci drájvert, lopásgátlót, adatmentőt, ilyesmit.

A BIOS pedig már csak a megrövidített vinyóméretet adja tovább az oprendszernek.

Tehát a HPA mindig a vinyó fizikai végén található.

(Ennek tökegyszerű oka az, hogy a rendszerek számára fontos, kitüntetett szektorok mindig a lemez elején helyezkednek el, tehát oda bebarmolni valami extrát nem egy kimondott életbiztosítás. Ráadásul a szektorcímzésnél is gondot jelentene, ha nullánál kisebb sorszámú szektort kellene címezni.)

Előzmény: Törölt nick (137347)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137364

Igen, ez feltűnt. De az is, hogy a változások listája sohasem változott az első megjelenést követően.

Tavaly nyárig rendszeresen ellenőriztem, jött-e új driver vagy bios. 

Előzmény: Hehe164 (137363)
Hehe164 Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137363

Akkor alapvető szövegértési gondjaid vannak.

 

Release. A verzió kibocsátási dátuma.

Last update. A verzió utolsó változtatása.

 

Talán feltűnhetett volna hogy minden verziónév két, vesszővel ellátott azonos név. pl. A18,A18

Előzmény: Törölt nick (137362)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137362

Néhányszor már elolvastam, ezért kértem, hogy mutasd meg, hol látod azt amit...

Ót perce néztem huszadszor, de  még mindig csak annyit látok, hogy milyen változások, javítások vannak benne, meg van két dátum, amiből csak az látszik, hogy release és last update dátum. Viszont kíváncsiságból újra felraktam, a telepítője szerint ugyanazt a verziót, ami korábban is megvolt.

Előzmény: Hehe164 (137361)
Hehe164 Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137361

Konkrétan hőbörgés helyett olvasd már el azt a kicseszett leírást.

Előzmény: Törölt nick (137353)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137360

"Korábban sok vita is volt ebből, hogy hibás elnevezés, pedig nem, hiszen a fájlrendszer magasabb szint, a szektorok alacsonyabb szint, tehát a lényeget simán kifejezi."

Valamit valóban kifejez, csak nem azt, amire most használják, és ami tkp. a ('formázással' szemben) strukturálatlan, 'ömlesztett' felülírás.

 

 

Előzmény: Misland (137349)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137359

"Low-level format a HDD gyártójától szerzett progival?"

20 éve nincs ilyen, baszki...

Előzmény: Johnny Five (137346)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137358

"nem tudom mert eleve azt sem tudom hogy van-e már rajta nem megnyitható mappa vagy fájl"

Nyilván van, hiszen már volt, és ezek maguktól csak rosszabbak lesznek.

 

"szerintem beolvasott mindent,mert egy részt amit a TC ír az lst fájl megnyitása után a főmappa méretére az nagyjából stimmel,más részt meg még a nagy,több gigás fájlokat is láttam az lst-ben"

Annak baromi kevés köze van ahhoz, hogy maga a fájl olvasható-e.

Ha az összes könyvedből kitépnék minden lapot a tartalomjegyzékeken kívül, akkor sz'ted milyen állapotban lenne a könyvtárad? =:-O

 

"pedig ugye bár minél nagyobb egy fájl annál valószínűbb hogy már nem olvasható mert valamelyik része bad sectorban van."

És ha egy százoldalas tudományos értekezésből, vagy éppen egy 'élőben' írt jegyzőkönyvből 1-2 oldal hiányzik, akkor neked a többi már nem is létezik, meg nem is kéne? =:-O

 

"Persze azért így is elvetted egy kicsit a kedvem,hogy lehet ilyen is,azt gondoltam hogy lst fájl készítésénél nincs úgy masszírozva a vinyó,és ezt abból gondoltam hogy nagyon gyorsan megcsinálta azt a fájlt."

Nem értem, mi olyan kurva bonyolult ezen: bármiféle diszkművelet csak rontani tud a vinyó állapotán.

Hogy melyik mikor mennyire ront ténylegesen, azt sajnos előre lehetetlen megmondani.

Előzmény: bela300 (137326)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137357

"mondjuk a CoD fixen a 15786-os udp portot akarja megnyitni? Mert nekem úgy tűnt anno, hogy ez nem pont így műxik"

Nekem meg pronto pont úgy tűnik, hogy de bizony, pont így működik.

Egyrészt tapasztalatból, másrészt meg mi értelme lenne, hogy ne a szokásos ('fix') port megnyitásával próbálkozzon először upnp-n is?

Előzmény: Törölt nick (137322)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137356

"Használd egészséggel!"

Megtörtént.

 

"Én is megnéztem és inkább nem tettem fel" ... szemlátomást (megint) nem értetted meg, miről van szó.

Előzmény: Törölt nick (137321)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137355

"a wifi miatt kénytelen vagyok megmaradni a Windows mellett"

Hát most má' csakazér'is kipróbáltam: bebutultam a sysresc-et egy vindózos-centrinós notin: simán hozta mindenféle bűvészkedés nélkül ugyanazt a tempót, mint a win.

Előzmény: Törölt nick (137313)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137354

Van ott egy piros x-es gomb, ha nincs nyugtatód...

Előzmény: Jahno (137352)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137353

Konkrétan hol láttál te olyat, hogy pl az A19-ből(vagy tetszőleges másikból) több változat volt és hogy a lista a verzión belüli változásokat jelzi, nem az aktuális és az előző közti eltéréseket? 

Én csak annyit látok belőle, hogy az aktuális verzió milyen módosításokat tartalmaz, azok viszont nem az a19 első és utolsó változatáról szólnak, hanem az a18-a19 különbségről.

Előzmény: Hehe164 (137350)
Jahno Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137352

Szerintem húzd ki a konnektorból azt a kibaszott gépet, ásd el a kertben és menj inkább horgászni.

Előzmény: Törölt nick (137351)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137351

Low level témába nem akartam ezredszer is belemenni. Meg a franc tudja, az elmúlt hat, hét évben nem találtak-e ki valami újat.

 

Törölni is inkább a lelkem nyugalma miatt volt értelme az elejét, hogy ha a mbr-ben bujkált valami, akkor eltakarodjon.

 

Sajnos elég sok helyen olvastam olyan szemét fertőzésről, ami valahogy a diszk formázását is képes volt túlélni. Egyelőre remélem, hogy ha volt is valami, az most megszűnt.

Előzmény: Misland (137349)
Hehe164 Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137350

Ennyire ne legyél már hmm...

Ha vetted volna a fáradtságot, te is láthatnád hogy a Dell azonos verziószámúszámú BIOS-ain is végez változtatásokat.

Fel is tünteti.

A változások listája pedig mindig az utolsóra vonatkozik. 

 

Előzmény: Törölt nick (137341)
Misland Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137349

Low level format már évtizedek óta csak annyit jelent, hogy szektorszintű felülírás, ami sok programmal elvégezhető, diskeditor, security eraser stb.

 

Korábban sok vita is volt ebből, hogy hibás elnevezés, pedig nem, hiszen a fájlrendszer magasabb szint, a szektorok alacsonyabb szint, tehát a lényeget simán kifejezi.

 

Más kérdés, hogy SSD-t nem feltétlenül érdemes gyalulgatni az elhasználódás miatt, ugyanakkor elég is törölni az elejét, szerintem.

Előzmény: Törölt nick (137347)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137348

Részben megoldva, részben ez új problémát vetett fel: végül is elindul az, csak várni kell rá kb három percet. A service "Automatic (deferred)" formában van indítva. O.K. kell neki dcom+rpc.

Amit nem értek: a sokkal lassúbb gépen, virtualboxban, miért indult el gyakorlatilag azonnal és miért nincs az event logjában ugyanaz a hibaüzenet, ami a notebookon három példányban...

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137347

Linux dd. Az első pár megát. SSD, nem nagyon van hozzá low level format... 

Előzmény: Johnny Five (137346)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137346

És mennyire gyalultad le azt a vinyót?

Format?

valami HDD-eraser?

Low-level format a HDD gyártójától szerzett progival?

 

T'od van itt egy érdekesség, amit HPA-nak (Host Protected Area) neveznek. Ha valami túlél egy HDD-törlést (és ha nem BIOS-alapú), akkor annak SZVSZ ott kell rejtőznie.

Előzmény: Törölt nick (137332)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137345

Vissza minden :(((

A virtualboxban nagy nehezen sikerült elindítani (csak ki kellett várni, mert kevés memóriát kapott), a reboot után már működik normálisan, míg a notebookon továbbra sem hajlandó.

Szóval valami mégis gázos azzal a géppel...

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137344

... guestbe telepítve a windowst, ...

Előzmény: Törölt nick (137343)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137343

Na jó, ennyire ne legyünk paranoiásak: linuxon, virtualbox guestbe telepítve is döglött a defender, sőt... itt még döglöttebb, mint a másik gépen, mert itt egyáltalán nem tudom elindítani, viszont a registry ugyanazokat az értékeket tartalmazza, amiket a másik gépen láttam.

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137342

Ami változást látsz, az az A18-hoz képest változott benne.

Előzmény: Hehe164 (137340)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137341

Changelog. Hogy a kettő közt mi módosult... és hogy miért is tűnt el egy időre. És hogy miért nincs új verziószáma, ahogy egyébként szokásos.

Előzmény: Hehe164 (137340)
Hehe164 Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137340

Még milyen "dokumentáció" kellene?

 

Világosan ott van, hogy az A19-es BIOS-t 2013. dec. 23.-án adták ki, és 2014. szept. 3.-án módosították utoljára.

Előzmény: Törölt nick (137338)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137339

Pontosítok: megtaláltam az előzményeket. Tavaly szeptember első hetében, amikor az SSD-t vettem, ellenőriztem, jött-e újabb BIOS és akkor vettem észre, hogy csak A18 van az A19 helyett. Nem sokkal később újra kikerült, de az archivumban sem találom azt, amit a gépemre felraktam eredetileg.

Úgy emlékszem, amikor kijött újra, akkor ismét felraktam, de ebben nem vagyok biztos...

Előzmény: Törölt nick (137338)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137338

http://www.dell.com/support/home/hu/hu/hudhs1/Drivers/DriversDetails?driverId=6P6DH&fileId=3395643078&osCode=W764&productCode=latitude-e6520&languageCode=HU,EN&categoryId=BI

 

Ennyi a "dokumentáció" - és persze semmi nyoma annak, hogy egy ideig elérhetetlen volt. Viszont furcsa a 2014 szeptemberi dátum, mint utolsó módosítás, mert akkor álltam át SSD-re és akkor már rég ezzel a BIOS verzióval működött a gépem...

Előzmény: Jahno (137336)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137337

Csak mint lehetőség, nem állítom, hogy volt benne valami.

Dellnek egyébként nem erőssége a dokumentálás, de ha valamit változtatnak, akkor a verziószámot módosítják.

Ez viszont megmaradt A19-nek.

 

Felrakok vm-be egy szűz, hálózattól szeparált win7-t, abból ki fog derülni (remélem), hogy máshol is így megy-e.

Neten semmi infó sincs róla.

(Ami van, az vírusokról szól megint)

 

Előzmény: Jahno (137336)
Jahno Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137336

Defender passz, viszont gyári BIOSra szintén nem mondom, hogy lehetetlen, mert szoftver van benne, de ott még nagyobb hangja lett volna, ha okosság van benne így most már nem csak logikailag, de teljesen kizárom ezt az opciót. Bár nem értem miből gondoltad, hogy víros volt benne? Lehet valami hülye bug és visszavonták, a changelog nevezetű dolog olvasgatása csodákra képes.

Előzmény: Törölt nick (137335)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137335

O.K., részemről az ad okot gyanúra, hogy a dellnél egy darabig kint volt ez a bios, felraktam, később hosszú időre eltűnt és csak egy korábbi volt elérhető, majd újra megjelent. Sajnos az újra megjelenéskor már nem volt meg a letöltött változat, nem tudtam ellenőrizni, változott-e.

 

Viszont ha nem bios és hivatalos a telepítőm, valamint egy debian live cd-ről bootolva nulláztam ki a partíció elejét telepítés előtt, akkor most mire véljem, hogy nem működik a defender, csak ha manuálisan elindítom?

Előzmény: Jahno (137334)
Jahno Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137334

Fertőzött BIOSnak elméleti lehetősége van, de hagyjuk ki a sztoriból.

Előzmény: Törölt nick (137333)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137333

No erre mondjon valaki valami értelmeset: win7 sp1 gyári dvd-ről telepítve.

Az ethernet adapter sem látszik külön driver telepítés nélkül, tehát még nem került kapcsolatba hálózattal.

Boot után az event logban egy bejegyzés, hogy a windows defender le van tiltva, ha nem én csináltam, akkor valószínűleg malware tevékenységről van szó.

A registry-ben a HKLM\...\Windows Defender\.\DisableRoutinelyTakingAction 1-ről 0-ra cserélve.

 

Ha belépek a defenderbe, ő is kiírja, hogy a szolgáltatás le van állítva. 

Ilyenkor mi van? Az első update-ig le van tiltva a defender vagy tényleg esélyes a fertőzött bios?

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137332

Ezért gyalultam le a diszket. Ha a biosban van, az ellen nem sokat tudok tenni.

Mentésből csak adatfájlokat hozok vissza, remélem, abban nem lesz semmi és bízom benne, hogy a két linuxos virtuális gép is érintetlen.

Előzmény: Johnny Five (137331)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137331

"azok inkább egy malware telepítő trójai darabjai lehettek, ami semmi mást nem csinál csak kártevőket telepít."

 

Pedig azt a legfontosabb kitakarítani.

Nekem is volt egy ilyenem, aztán addig húzkodta lefelé a szemeteket, amíg egyszer csak behozta nekem a cryptowall3-at.

Oszt az má' nem vót vicces.

Előzmény: Törölt nick (137330)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137330

Egyébként félreérted a dolgot: biosba elég egy pici kód, ami csak a valódi kártevő telepítését segíti.

Ami maradványokat, nyomokat találtam, azok inkább egy malware telepítő trójai darabjai lehettek, ami semmi mást nem csinál csak kártevőket telepít.

Előzmény: Johnny Five (137328)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137329

Rég olvastam ilyen kártevőkről, kicsi az esélye, de nem nulla.

Ha jól emlékszem, valamelyik notebook gyártótól is kijött egy széria, gyárilag fertőzött bios-szal.

És mióta Windows alatt futó programból tudom frissíteni, anélkül, hogy fizikailag hozzá kellene nyúlni a géphez... (régen át kellett tenni egy jumpert, hogy  írható legyen a chip)

Előzmény: Johnny Five (137328)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137328

Ha a BIOS-ban volna. nem igazán lenne rá oka, hogy összekúrja a vinyód, merthogy jól elvan ő ott.

SzVSz.

Meg hát a leírt tulajdonságait nézve túl sok feladat lenne ez egy BIOS-nyi méretű garázdának.

 

Előzmény: Törölt nick (137327)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137327

Per pill. nem tudom megnézni, de most van egy diszkem, aminek az elejét dd-vel kinulláztam és gyári dvd-ről rátoltam egy szűz win7-t. Szóval ha volt is rajta valami, max. akkor lehet rajta, ha a bios-ba ette be a fene... nagyon remélem, hogy nem ez történt. 

Előzmény: Johnny Five (137324)
bela300 Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137326

""Tegnap beüzemeltem egy nagyon rövid időre hogy ha még tudom lementsem róla a tartalomjegyzéket."

És a nem megnyitható kvt-ak tartalma nem hiányzik belőle?"

 

Hát azt nem tudom mert eleve azt sem tudom hogy van-e már rajta nem megnyitható mappa vagy fájl.Minden esetre ilyenekkel nem találkoztam,ez persze még nem zárja ki hogy már vannak.Amúgy szerintem beolvasott mindent,mert egy részt amit a TC ír az lst fájl megnyitása után a főmappa méretére az nagyjából stimmel,más részt meg még a nagy,több gigás fájlokat is láttam az lst-ben,pedig ugye bár minél nagyobb egy fájl annál valószínűbb hogy már nem olvasható mert valamelyik része bad sectorban van.Persze azért így is elvetted egy kicsit a kedvem,hogy lehet ilyen is,azt gondoltam hogy lst fájl készítésénél nincs úgy masszírozva a vinyó,és ezt abból gondoltam hogy nagyon gyorsan megcsinálta azt a fájlt.

 

Hogy ebben mi a jó arra nem tudok válaszolni,ez ilyen freudi dolog lehet :-)

 

A segítséget továbbra is köszönöm,ha egy barátom sem boldogul esetleg a programmal akkor majd még jelentkezem.

Előzmény: Gorcsev (137292)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137325

Igazán nincs mit, (sajnos).

 

De megtennél valamit?

 

Ha netán összejött valami, vagy ha csak kiderült a hiba pontos oka... megtennéd, hogy beírod ide?

Hátha mi is tanulunk valamit!

 

Előre is köszönöm.

Előzmény: DB. (137305)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.05 0 0 137324
Előzmény: Törölt nick (137310)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137323

Leszokás és tűzfal basztatás közt nem volt összefüggés, mindössze nagyjából egy időre esett, hogy bizonyos dolgokat automatizáltak vagy legalábbis próbálták automatikussá tenni, azzal, hogy meguntam a játékokat.

Ebből meg csak az következik, hogy részletekre nem emlékszem. Annyi maradt meg, hogy némely játék miatt talán még a ZA pofázott minden egyes indításnál, hogy már megint más portot követel, mint korábban.

Előzmény: Gorcsev (137319)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137322

Amennyiben (ex has példa) mondjuk a CoD fixen a 15786-os udp portot akarja megnyitni?

Mert nekem úgy tűnt anno, hogy ez nem pont így műxik. (Fingom sincs, pont a CoD mit használ, csak hasonlat volt)

 

Előzmény: Jahno (137320)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137321

Használd egészséggel! :D

Én is megnéztem és inkább nem tettem fel.

Előzmény: Gorcsev (137318)
Jahno Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137320

Pedig pont a játék az, amit elég jól fixre lehet venni.

Előzmény: Törölt nick (137317)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137319

"Nem értettél meg:"

Nem a f@szt nem...

 

"kitalálták ezeket a csodákat, ettől kezdve nem az volt, hogy x játék y portot használ, amit előre lehetett tudni és beállítani a tűzfalon"

Dehogynem.

 

"hanem véletlenszerűen kezdtek port nyitásért óbégatni"

Óbégatnak a f@szt óbégatnak.

 

"Más téma, hogy kb ezzel egyszerre szoktam le a multiplayer játékokról"

Pedig mennek simán a fix portokon...

Előzmény: Törölt nick (137317)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137318

Talán utánanéznék, mitől is "ugly" (ahogy meg is tettem), oszt' simán fölraknám (ahogy meg is tettem).

Előzmény: Törölt nick (137316)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137317

Nem értettél meg: kitalálták ezeket a csodákat, ettől kezdve nem az volt, hogy x játék y portot használ, amit előre lehetett tudni és beállítani a tűzfalon, hanem véletlenszerűen kezdtek port nyitásért óbégatni. Más téma, hogy kb ezzel egyszerre szoktam le a multiplayer játékokról. :)

 

Előzmény: Gorcsev (137314)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137316

Ubuntun valami *ugly* nevű repoba vannak behajítva. Te feltennéd, ha stabil, megbízható rendszert akarsz?

 

Előzmény: Gorcsev (137315)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137315

"néhány régi film miatt is, amiket a linux csak plusz codec telepítése után tudna lejátszani"

Nem lenne egycerübb föltenni őket?

Előzmény: Törölt nick (137313)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137314

"Aztán jött ez az upnp és társai"

És ki a rosseb hagyja azt bekapcsolva? =:-O

Előzmény: Törölt nick (137310)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137313

Sajnos a wifi miatt kénytelen vagyok megmaradni a Windows mellett, de netezni a továbbiakban csak virtuális gépből, linux alól... ja, meg néhány régi film miatt is, amiket a linux csak plusz codec telepítése után tudna lejátszani. :(

 

Előzmény: Törölt nick (137312)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137312

Chrome-ot nem sajnálom, utálom mióta ismerem :)

Úgy általában rühellem, ha egy nyomorult szoftver okosabb akar lenni nálam és majd ő eldönti, hogy mi jó nekem.

Explorert meg max. Gmailhez...

Vagy ff mindenféle noscript, adblock stb. pluginnel vagy (eddig) a CIS által hozott chromodo, sandboxban futtatva.

(Jó, ez is egy elfajzott chrome :) )

Nagyon bassza a csőröm, hogy mi lehet az, aminek folyton csak a maradványait láttam...

 

Windows 7 home-on vajon lehet auditálni az eszközök létrehozását, módosítását, törlését?

Azt hiszem, az új rendszeren kicsit több ojjektumon lesz audit, mint eddig volt. :)

Előzmény: Jahno (137311)
Jahno Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137311

Ezt a felmászást a tűzfal sem akadályozta volna meg, elvégre Explorer és web forgalom. Amúgy Comodo most sok emernél kinyírta a Chromeot is :-P

Előzmény: Törölt nick (137310)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137310

Régen olyanokat használtam, amik csak egyszer kérdeztek. Aztán jött ez az upnp és társai, akkortájt váltottam comodora. Ez csendben teszi a dolgát, de néha úgy érzem, túl csendben. A beépített Windows tűzfal meg amennyire átláttam, elsősorban a portok blokkolásában jeleskedik, egyéb szűréseket nem nagyon végez, de még ránézek, mennyit fejlődött az xp óta.

Csak annyit tudok, hogy valami felmászott a gépemre a CIS+MSE ellenére,  de egyetlen kereső sem talált semmit.

Hogy valami oda nem illő lebetett a rendszeremen, azt abból gondolom, hogy 

- rendszertelenül jelentkező BSOD, de órákon át futtatott memteszt és egyéb hw tesztek sem találtak hibát

- időnként látszólag ok nélkül felpörög a proci hűtés

- a device managerben, a non-plug and play alatt random karakterekből álló nevek jelentek meg. Mind rejtett, mindhez tartozik registry bejegyzés, de egyiknek sem volt drivere. 

- újabban gyakran láttam az svchost.exe -k netsvc processzt futni, 100% processzormag használattal.

Google szerint ezek (főleg a két utolsó) valamiféle fertőzés nyomai.

Egyszer történt egy olyan, hogy a dell oldaláról hetekre, tán hónapokra eltűnt a legfrissebb bios, amit én a megjelenésekor felraktam, majd hirtelen újra előkerült. Már az is megfordult a fejemben, hogy anno azért tűnt el, mert valami komoly gond volt vele - netán vírushordozó volt... ennek ellentmond, hogy az egy éve lecserélt hdd-n érintetlennek tűnik a rendszer, biost meg az ssd vásárlása előtt fél-egy évvel frissítettem.

Szóval nem tudom, mi van... :)

 

Előzmény: Misland (137308)
Jahno Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137309

Én nem mertem mondani, hogy alapban felesleges,  főleg router mögött, aztán ha kérdez akkor azt sem árt tudni mire mit nyomunk, mert átlag júzernél berögzült opció, hogy zöld kell, mert akkor van internet.

Előzmény: Misland (137308)
Misland Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137308

Erről mindig az jut eszembe, amikor még a 90-es évek végén mindenféle Windows tűzfalakkal szórakoztam, zavaró ablakok ugráltak, mekkora hülyeség volt...

 

De én le tudtam szokni róla.

Előzmény: Törölt nick (137306)
Hehe164 Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137307

A W7 saját tűzfalát.

Előzmény: Törölt nick (137306)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137306

Lehet, hogy korábban már kérdeztem, akkor bocs az ismétlés miatt...

Win7-re ingyened tűzfalból mit válasszak? Comodo, zonealarm vagy valami egyebet?

Víruskeresőből azt hiszem, bitdefender lesz felrakva, mellé kellene egy normális tűzfal.

 

DB. Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137305

Nincsen, de ma szétszedem és újrateszem az akksit (beépített), hátha...

Köszönöm a segítséget! :) 

Előzmény: Johnny Five (137285)
Jahno Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137304

Milyen tiltott tartalom, mi honnan tűnt el? Milyen jóból hagytatok már ki?

Előzmény: Hogi Vagi (137297)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137303

"Remélem, késöbb majd sikerül értelmezned, amit korábban leirtam, és rájössz, hogy benned van a hiba, mert szereted a tényeket."

 

A fagyi visszanyalt, öcsisajt; azt írtam az eredeti hsz-emben, hogy NEM kérek/várok választ...

 

A kisfiúért külön köszönet; jó negyven-ötven éve nem szólított már így senki...  :9P

 

(Azt azért megjegyezném, hogy itt valszeg nem lesz túl hosszú életű ez a nick-ed, ha továbbra is ilyen kúúúúl marad a "stílusod" /ami - mint régóta tudjuk - maga az ember/... )

Előzmény: Hogi Vagi (137295)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137302

Már rájöttem :(

Előzmény: Hehe164 (137296)
Garfield007 Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137301

Ez a sok szerencsétlent most honnan engedték ki?

 

Na, érdemben is válaszolva: cicis megpróbálta neked elmondani, hogy az eredeti kérdést/felvetést sem értetted meg. Innen hova tovább? Csak osztod az észt és minimálisan sem vagy hajlandó elgondolkozni azon, hogy miért tartalak pl. én is tök hülyének.

Szóval, kérlek hanyagolj a hülyeségeiddel és legközelebb akkor szólj hozzá HA

- megértetted a kezdeti kérdést

- érdemben, személyeskedés nélkül hozzá tudsz szólni

Köszi! Phá!

Előzmény: Hogi Vagi (137297)
Hogi Vagi Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137300

Lefogadom, villamosmérnök vagy, és beoltottak azzal a szemlélettel, hogy egy mérnök soha nem ismerheti be, hogy tévedett.

 

A hozzád hasonlókból gazdagodnak meg az ügyvédek, mert egyetlen cég jó hirét lejáratni egy másik cég egyetlen termékével szemben tökéletes bevételszerzési forrás peres ügyekben jártasak számára. ;)

 

Próbálj visszamenni gondolatban az iskolapadba, amikor még a logikát tanitották, és az alapján ismét végiggondolni, mit irtál be. hátha sikerül neked is a nagy felismerés. :-))

Előzmény: didyman (136985)
Hehe164 Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137299

Próbálj meg légyszíves emberi hangnemben és stílusban "kommunikálni".

 

Ha nem megy, új nicken persze bármikor visszajöhetsz...

Előzmény: Hogi Vagi (137297)
Garfield007 Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137298

Készülj fel és legközelebb leszedsz valahonnan egy integrált telepítőt, a legfrissebbet és egy jó részét megúszod.

Előzmény: Törölt nick (137290)
Hogi Vagi Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137297

A két hét az valószinüleg azért volt, hogy eltünjön a tiltott tartalom a nyitó oldalról.

 

Amúgy hihetetlenül sajnálom, hogy nem vagy képes felfogni egy CÉG és egy másik cég EGYETLEN TERMÉKÉNEK összehasonlitása mennyire nem etikus, és azzal vádolsz, hogy én hamisitok.

 

Próbálj meg egy kicsit gondolkozni is, mielött leirsz valamit, hátha...

Előzmény: Garfield007 (136981)
Hehe164 Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137296

Készülj fel.

Előzmény: Törölt nick (137290)
Hogi Vagi Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137295

Tévedsz, kisfiú, a korlátozás oka az volt, hogy a tartalomszürö szerint ezen a fórumon tiltott tartalom szerepelt.

 

Remélem, késöbb majd sikerül értelmezned, amit korábban leirtam, és rájössz, hogy benned van a hiba, mert szereted a tényeket.

Előzmény: Zolcsi Baba (136980)
B Pali Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137294
Előzmény: Törölt nick (137291)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137293

"hogy értsem pontosan egyébként milyen segítséget jelentene?"

Attól függ.

Vagy mondom, mit csinálj/írj be a linuxban, vagy ideadod a vinyót és megnézem.

Helyfüggő nyilván.

 

"kettő olyan nagyon rendes ember akikhez elküldhetném a vinyót hogy megnézzék és esetleg megjavítsák."

Ilyet megjavítani? :-O

Sz'tem kizárt.

 

"A harmadik az az otthoni mentés,amely mivel helyben történhetne továbbra is a legszimpatikusabb módszer volna nekem.Egyetlen problémám hogy ugye bár ehhez a ddrescue-hoz is linux kell ami azzal is jár hogy egyedül én hozzá nem fogok."

Nem olyan vészes.

Előzmény: bela300 (137287)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137292

"De meg bírok."

Te írtad, hogy véletlenszerű: vagy sikerül, vagy nem...

 

"Tegnap beüzemeltem egy nagyon rövid időre hogy ha még tudom lementsem róla a tartalomjegyzéket."

És a nem megnyitható kvt-ak tartalma nem hiányzik belőle?

De akár hiányzik, akár nem, mire mész vele, ha magát a fájlt nem tudod lementeni? :-O

 

"inkább legyen egy fájl listám és utána egy sikertelen mentés mint egy sikertelen mentés után nuku fájl lista"

Hát a f@sztudgya.

Én inkább azt mondanám (mint egyetlen értelmes 'alternatívát'), hogy legyen meg az összes, még elérhető adat, aztán majd utána ráérek mazsolázgatni, mi maradt belőle sértetlen.

 


"Szóval beteg a HDD,de még működik"

...bár elég szorgosan teszel róla, hogy ne így legyen.

 

"És a lényeg aminek nagyon örülök hogy ezután ha sikerül maguknak az adatoknak mentése ha nem,legalább már van a tartalom jegyzék"

Öööö... és ebben mi a jó?

Előzmény: bela300 (137286)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137291

Telepítet = nem az új hejesirás, csak sajtóhiba :)

Előzmény: Törölt nick (137290)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137290

Frissen telepítet, angol nyelvű  win7 sp1. Az azóta kijött update-eket le lehet tölteni egyben a Microsofttól? 

Vagy nyugodtan felkészülhetek egy félnapos tortúrára?

Hehe164 Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137289

Akkor sajnos a chipkészlet(Nvidia déli híd) hibájára gyanakszom.

Előzmény: Ariel_500 (137288)
Ariel_500 Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137288

Sikertelen!

Előzmény: Hehe164 (137280)
bela300 Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137287

Előre is köszönöm a lehetőséget!Amely,hogy értsem pontosan egyébként milyen segítséget jelentene?

 

Amúgy gondolkodom még hogy pontosan mi legyen.Igazából 3 lehetőségem van,abból kettő olyan nagyon rendes ember akikhez elküldhetném a vinyót hogy megnézzék és esetleg megjavítsák.Az egyik ingyen is megcsinálná,de a másik is olcsón.Mind kettőjüket a különböző fórumokon találtam meg.

A harmadik az az otthoni mentés,amely mivel helyben történhetne továbbra is a legszimpatikusabb módszer volna nekem.Egyetlen problémám hogy ugye bár ehhez a ddrescue-hoz is linux kell ami azzal is jár hogy egyedül én hozzá nem fogok.Most a barátom teszteli magát hogy ő ki tudja-e ismerni a programot,azt kérte pénteken írjak rá hogy sikerült-e :-)

Előzmény: Gorcsev (137238)
bela300 Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137286

""A TotalCommander DiskDir pluginjét használom erre."

Idefigyelj, nyuszómuszó, napok óta azon nyűglődik szerencsétlen, hogy má' egy könyvtarat se bír megnyitni meg ilyenek."

 

De meg bírok.Tegnap beüzemeltem egy nagyon rövid időre hogy ha még tudom lementsem róla a tartalomjegyzéket.És a vinyó még mutat élet jeleket,mind a BIOS,mind a windows felismerte,a meghajtó jelét is megkapta.Tudom mindenki ezerszer elmondta hogy nem szabad üzemeltetni,de mint írtam inkább legyen egy fájl listám és utána egy sikertelen mentés mint egy sikertelen mentés után nuku fájl lista,szóval arra a 10 percre ezt meg kellett kockáztatnom.

 

És bevált a diskdir,köszönöm a tippet Doky586!Még hozzá nagyon könnyen,a TC-ben egyből rá tudtam pozícionálni a meghajtóra!Amúgy egy barátom talált egy még egyszerűbb módszert is rá, ami szintén gyerek játék volt és szintén sikerült.A parancs sorban először kiválasztottam a kérdéses meghajtót és beírtam hogy dir /s /b /on >C:fajlnevek.txt Ezzel is sikerült elmenteni a könyvtár és fájl listát.


Szóval beteg a HDD,de még működik.És a lényeg aminek nagyon örülök hogy ezután ha sikerül maguknak az adatoknak mentése ha nem,legalább már van a tartalom jegyzék.

Előzmény: Gorcsev (137225)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.04 -1 0 137285

Egy éves?

 

Akkor kizárt, hogy lejárt volna. Hacsak nem valami probléma adódott az akksival, nem tilt le.

Nincs a közelben egy ugyanilyen laptop, amiből át lehetne tenni az akkut egy percre?

Előzmény: DB. (137283)
Hehe164 Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137284

A cmos clear --elvileg-- minden BIOS beállítást nulláz, plusz az esetlegesen a BIOS memóriájába kerülő szemetet is. (Cmos clear után az alapbeállításokat (BIOS default) a eeprom-ból olvassa vissza az alaplap.)

Ha mégsem tenné, akkor az elem eltávolítása biztosan nulláz. Az elem kivétele után azért érdemes várni, mert nem biztos hogy azonnal nullára megy az BIOS tápja.

Előzmény: Ariel_500 (137282)
DB. Creative Commons License 2015.09.04 0 0 137283

Letöltöttem én is, ugyanaz a helyzet: Number of charge/discharge cycles = 0.

Kvázi egy éves a laptopom, és már lejárhat?

Gondolom erre nincs más megoldás, mint az akkucsere, vagy rosszabb esetben laptopcsere. Vagy mégis?

Előzmény: Johnny Five (137279)
Ariel_500 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 137282

De pontosan mit is csinál, minek ez a cmos clear?

Mit csinálok ilyenkor? Mert a BIOS default bizonyára más.

Előzmény: Ariel_500 (137281)
Ariel_500 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 137281

Jumper Clear állásban, fél perc várás, vissza. Ugyanaz, semmi boot

Kiveszem most az elemet és átteszem a jumpert, aztán éjjelre úgyhagyom. Lássuk meg reggel

Előzmény: Hehe164 (137280)
Hehe164 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 137280

Áramtalanít, clear cmos jumpert feltesz.

Jumpert levesz, elemet kivesz, fél órát vár. :-)

 

Elem vissza, táp vissza, mi történik?

Előzmény: Ariel_500 (137278)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.03 -1 0 137279

Vagy két hónapja én is így jártam.

Szóval, most letöltöttem egy BatteryInfoView nevű programocskát innen: http://download.cnet.com/BatteryInfoView/3000-20430_4-75453295.html

 

És az bizony azt mondja nekem, hogy:

Number of charge/discharge cycles = 0

 

Vagyis ha jól értem, az akksiba épített töltés/kisülésszámláló szerint lejárt az ideje. Pech.

Előzmény: DB. (137274)
Ariel_500 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 137278

Nem fut cd-röl a Hiren XP se. Egyáltalán nem bootol semmiröl, ha leszedem a wincsi kábeleket nem is kéri a rendszer lemezt

Videokártyát nem cseréltem, mert ha a BIOS megy minek. Vagy igen?

 

Előzmény: lxt (137277)
lxt Creative Commons License 2015.09.03 0 0 137277

Ha fut a BIOS, van remény.

VGA (RAM), erre tippelek.

Futtatnám CD-ről a MemtTest86 programot - mégis egyszerűbb, mint egy MS DOS betöltése, ráadásul kiszűrhető a hibás memória modul.

Ha lefut és minden ok, marad a VGA és a HDD (persze még annyi minden lehetséges, csak vakon tapogatózunk)... a végén tényleg szükség lehet egy DOS, mondjuk a FreeDos csomagra?:-)

Előzmény: Ariel_500 (137276)
Ariel_500 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 137276

+

Gyanus , púpos kondit sem láttam rajta

Előzmény: Ariel_500 (137275)
Ariel_500 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 137275

Jó estét!

Tudom nem telefonos topik, de ti mindent tudtok

Nokia7230 telefonhoz rendelnék adatkábelt. Találtam CA-101 tipusút

Egyik helyen felsorolják, a másikon nem, hogy jó ehhez a Nokiához

Jó ez nekem pc-USB és a telefon közé?

 

A másik problémám

Haver hozza a gépét hogy belassult nagyon

Tényleg nagyon sokáig áll fel és a menük is belassultak. Nem láttam semmi olyat futni ami..., nem szórakoztam, le volt mentve a partició, visszatöltöttem

Hurrá, ujra kellemes  a gép

Ma reggel telefonál , hogy fekete képernyő kurzorral, el se jut a Windowsig

Áthozta. ASUS M2N-E

RAM ki-be egyenként, tápcsere, wincsi lehúzva, CD-rol próbáltam  bootolni, semmi

BIOS -ba be/ki lehet lépni, de semmi más, utána a villogó kurzor és feketeség, de azonnal.

Valami rejtett alaplapi hiba lehet, dobja el?

 

 

DB. Creative Commons License 2015.09.03 0 0 137274

Sziasztok! 

 

Nem tölt a laptopom akkumulátora. Eltávolítottam a Microsoft ACPI Compliant Control Method Batteryt, majd hagytam, hogy a rendszer szkennelje és újratelepítse. Nem változott semmi. Majd az eseményeknél erre lettem figyelmes: ,,Device ACPIPNP0C0A was migrated.'' Ez jelent valamit? Innen eredhet a problémám gyökere? 

Mit tehetnék, hogy töltsön? Kétlem, hogy az akkumulátorral lenne probléma, viszont elmozdulhatott. 

 

Hozzáértők segítségére lenne szükségem. 

Köszönöm! 

em_laci Creative Commons License 2015.09.03 0 0 137273

Közben kiderült, hogy a TrustedInstaller pörgeti 90-100%-on a procit, de már elindult...

Előzmény: Jahno (137272)
Jahno Creative Commons License 2015.09.03 0 1 137272

Kivárod és idővel rendben lesz. Bár régen volt egy ilyen hiba, most nem kellene előjönnie.

Előzmény: em_laci (137270)
kürtök Creative Commons License 2015.09.03 0 0 137271

 

Sztem minden fel van telepítve, de megcsinálom még egszer, lehet hogy a win 10-re frissítés kavart be.

em_laci Creative Commons License 2015.09.03 0 0 137270

Újabb rejtély, vajon mi okozhatja?
Friss Win7 telepítés után (driverek frissítve), Windows Update ügynök felment,

de a frissítések keresésénél 100%-on a proci, a csík áll és nem csinál semmit...
Valakinek van ötlete?

lildiko Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137269

Köszönöm. Betettem egy vezetéknélküli USB-s egeret és bár a routert nem tudtam átállítani. a lényeg megoldódott.

Előzmény: pittti (Bitvadász) (137263)
lildiko Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137268

hehehe 

Előzmény: Jahno (137262)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.02 0 1 137267

Yepp.

 

Mentve.

 

Köszi!

Előzmény: em_laci (137264)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137266

Ha annyira értesz hozzá, hogy kivedd a gépből a diszket és átrakd másik gépbe, akkor vegyél egy usb-s külső házat neki és gond letudva.

Ha nem megy, akkor kb. 2000Ft-ból lehet venni billentyűzetet és egeret, legrosszabb esetben használtan, + párszáz forintért egy usb-ps/2 átalakítót, ha annyira régi a gép, hogy az usb billentyűzet nem jó neki.

Előzmény: lildiko (137261)
Jahno Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137265

Én meg be akartam írni, hogy a lenti videót azóta nem tudom megnézni. Amúgy a feszültség az csaló bír lenni az elemnél és ha elfelejti a dátumot/időt, akkor annak biza baja lesz.

Előzmény: em_laci (137264)
em_laci Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137264

Teljes siker! :)
Találtam egy videót a Jutyúbon Asus Administrator Password Removal Bios címmel, melynek a

hozzászólásai között volt a megoldás.

Az Asus valamiféle algoritmus szerint rendeli a gyári dátumhoz a BIOS Admin jelszót és egy istenkirály,

ezeket feltöltötte, ott megkerestem ami nekem kellett (2008-10-08) és vájolá, sikerült beállítani a

rendszer időt és nem kéri többet a jelszót :)

u.i.: persze előtte még a CMOS elemet kimértem: 3,2 V, nem azzal volt a gond.

Köszi még egyszer Mindenkinek!

pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2015.09.02 0 1 137263

1, Kérsz kölcsön egy billentyűzetet és egy egeret.

2, Veszel egy külső USB házat, beleszereled a merevlemezt és kész.

 

(hálózaton keresztül összeköthető lenne amennyiben van routered, de ez kicsit bonyolultabb lenne)

Előzmény: lildiko (137261)
Jahno Creative Commons License 2015.09.02 -1 1 137262

Miért nem mentettél le mindent akkor, mikor a laptopot vetted?

Előzmény: lildiko (137261)
lildiko Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137261

Sziasztok, a régi asztali gépemhez már nincs meg a billentyűzet és az egér. Hogy tudnám a laptoppal összekapcsolni, hogy kinyerhessem a régi gépről a fotókat? Kérem, mellőzzétek az olyan megjegyzéseket, hogy miért nem mentettem le mindent akkor, amikor a laptopot vettem.

Köszönöm.

Garfield007 Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137260

chipset driver és megoldódik jó eséllyel

Előzmény: kürtök (137257)
Hehe164 Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137259

Nincsenek "feltelepítve a driverei", ugyanis akkor ez a hibaüzenet nem jön elő.

Persze az alaplap pontos típusát, és a feltelepített driverek leírását ismét gondosan mellőzted.

Előzmény: kürtök (137257)
kürtök Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137258

Na a kép elég érdekes lett, de rákkattintva látszik, most nincs időm visszamenni.

kürtök Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137257

Ez az eszközezelőben így jelenik meg, gigabyte alaplap, a driverei fel vannak telepítve, neten sem talál rá semmit. Előfordulhat hogy valami hiányzik a gyári dvd-ről amit hozzá adtak?

Gavriel again Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137256

Lap topokban többféle elem létezik:
Egy példa:

Előzmény: Gavriel again (137255)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137255

Ha az elemcsere nem segít akkor az alapot ki kell lapátolni.

Volt ilyen gépem.

Elem csere: CR2032 Litum Battery. 3V

Létezik olyan megoldás ahol a CMOS egybe van tokozva az elemmel. Pl. Dallasintegrated battery.

Ha tokban van cserélhető ha nem műhelyben kiemelik neked és cserélik.

Ha ez nem lehetséges alaplap csere.

Előzmény: em_laci (137253)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137254

És egészen idáig az XP-vel is ezt csinálta minden indulásnál? Tudta így használni?

Mert ha nem, akkor ott valami nagyon el lett rontva...

Előzmény: em_laci (137253)
em_laci Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137253

Pont ez a gáz, hogy újratelepítés után is minden indulásnál el kell játszani...

Előzmény: pittti (Bitvadász) (137250)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.02 0 1 137252

Nem tudtam leellenőrizni, mivel 8Kbyte a sávszélességem.

 

Elnézést.

Előzmény: em_laci (137245)
Isten Hidege Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137251

Varom az emilt, amire kuldhetem a megoldast. ;)

Az emilem publikus.

 

Lassan a sorbol jegbor lesz, de akkor azt mar nem en finanszirozom.

Előzmény: Jahno (137199)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2015.09.02 0 1 137250

Nen volt egészen egyértelmű a kérdésed - csak a biosba belépésnél kéri a passwordot, vagy normál indulásnál is? Ha rendesen elindul, akkor nem kell vele foglalkozni - egyszer bebootolsz a telepítő médiáról, többször nem kell. A telepítés pedig rendben le fog futni, utána használhatja.

 

Ezeknél a laptopoknál csak extrém esetben kell manuálisan biost állítani, minden mást automatikusan intéz (memóriabővítés, HDD csere, stb.)

Előzmény: em_laci (137249)
em_laci Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137249

Azt úgy sikerült, hogy indítóképernyő, Esc, F2, 3x rossz pw, F2 és felkínálta a választást HDD-CD-USB :)

 

Előzmény: pittti (Bitvadász) (137248)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137248

Ha csak az újratelepítéshez kellene a bootsorrendet megváltoztatni, akkor egyszerűbb ha az indulásnál az F10 vagy az F12 billentyűt megnyomod. Ekkor elvileg kapsz egy bootmenüt (csak nem volt olyan elvetemült hogy ezt is letiltotta), amivel telepítéshez kiválasztható a boot eszköz.

Előzmény: em_laci (137239)
em_laci Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137247

Ebben igazad van, de jelen esetben a vevő nagyon ért a zöldségtermesztéshez és az állattenyésztéshez,

a számítástechnikához viszont annál kevésbé ;)

Én csak szívességből szálltam fel erre a sz*pórollerre, de most már egyre jobban érdekel a megoldás :)

Előzmény: Doky586 (137246)
Doky586 Creative Commons License 2015.09.02 0 1 137246

Laptop vásárlásakor az első hogy megnézi a vevő hogy be tud-e lépni a biosba, tud-e bootsorrendet állítani..!!!!  Ha nem tud, akkor azt kell mondani az eladónak hogy: Köszönöm, de nem kérem! Mert így használhatatlan. Utólag nehéz bizonyítani hogy a jelszó a vásárlás előtt is ott volt már..

Az asztali gépek teljesen mások, ott van cmos resetre lehetőség, itt nincs..

Előzmény: em_laci (137239)
em_laci Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137245

Köszi Mindenkinek!

Egyelőre semelyik gyóccer nem működik, pl. az UBCD egy Linuxos cucc, kiírja hogy OK -> restart és kéri...
Az imént futtattam egy parancssoros CmosPwd nevű programot, ő is azt írta, hogy örülünk, de mégsem.

u.i.:

Johnny Five által linkelt videót már megszüntették, a PC CMOS Cleaner-t csináltam meg fent írt Linux alatt.

Johnny Five Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137244
:D
Azért valami megoldás/kiskapu mindig akad, mivel (hasraütés) a világ legtöbb "informatikai problémáját" az elfelejtett jelszó okozza.
Előzmény: Jahno (137243)
Jahno Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137243

Jók is ezek a multicuccok, amik még a HPval és Acerrel is működnek. Főleg ha "Reset CMOS With Software" opció esetén a szoftver is bekéri a BIOS jelszót, vagy  csak egyszerűen nem megy. Ezeket szintén nehéz OS felől megkerülni.

Előzmény: Johnny Five (137241)
Jahno Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137242

Típusspecifikusan keresgess a neten. Ha látszólag nagy hülyeség, akkor nem próbáld ki, aztán írd meg az eredményt Van aminek lesz trükkje, de opciós, hogy mai átlag laposokból ezt nem lehet kicsapni.

Előzmény: em_laci (137239)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137241

http://vww.kamilcilhoroz.com/asus-x58c-asus-x58c-bios-password-reset-video_9c319e10d.html

http://www.geckoandfly.com/6940/reset-or-remove-bios-password-for-acer-dell-hp-toshiba-asus-and-apple-laptop/

 

Szerény, nyomott véleményem szerint ha az órát/energiagazdálkodást is elfelejti, akkor ott más árulás is van, mint egyszerű CMOS-reset. (Pl.: lehet, hogy az a gombelem már nem is elem.)

Előzmény: em_laci (137239)
Gavriel again Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137240

Szétszeded

- ha van CMOS jumper akkor rövidre zárod illetve a kép szerint balra teszed egy pillanatra

- ha nincs akkor kiveszed egy időre a CMOS elemet. Kell adni időt mert nem fejlejt azonnal

 

A kép PC-t ábrázol. Gondolom a laptopban sincs másképpen.

Előzmény: em_laci (137239)
em_laci Creative Commons License 2015.09.02 0 0 137239

Sziasztok Guruk!
Ismerősöm vásárolt pár éve használtan egy Asus X58C laptopot, amin ugye XP volt. Hozzám került, hogy
tegyek rá Win7-et, de nem tudok belépni a BIOS-ba, mert jelszót kér, amit persze senki nem tud.
Több programot kipróbáltam (BIOS password remover, CMOS Restore Tool, stb.) sikertelenül.
Valahol javasolták az Ultimate Boot CD-t, aminek a megfelelő programját lefuttattam, ki is írta, hogy OK,
de ugyanúgy jelszót kér minden indításkor és az órát, energia gazdálkodást, stb-t mindig újra be kell állítani.
Van valakinek gyógyszere erre a problémára?
Köszönöm előre is!

Gorcsev Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137238

Jahogy ezt az lz-t....

Egyiket se, mer' min futtatod? :-O

 

Szedgy le vmi kész rendcert, pl. a sysresccd-t, meg kerítcs vinyót a másolatnak, oszt' segítek, ha gondolod.

Előzmény: bela300 (137237)
bela300 Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137237

"

"Igazából már ott elakadtam hogy mit kell letölteni hozzá?Csak az lz fájlt vagy az lz.sig-et is?"

Miféle lz-t? :-O"

 

http://gnu.mirrors.linux.ro/ddrescue/

 

ddrescue-1.19.tar.lz 03-Oct-2014 17:17 67K

ddrescue-1.19.tar.lz.sig 03-Oct-2014 17:17 65

 

Másik helyen: http://ftp.gnu.org/gnu/ddrescue/

 

ddrescue-1.19.tar.lz2014-10-03 13:17 67K 

ddrescue-1.19.tar.lz.sig2014-10-03 13:17 65

Előzmény: Gorcsev (137220)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137236

"Nálad meglehet."

Nálad is.

 

 

"Nálam kérlek az a cél, hogy a hibás szektorokon az átmenetelt a lehető leggyorsabban oldja meg, továbbá ne csináljon közben fejújraállítást. Ugyanis így oldható meg a legkevesebb mechanikai terhelés. (Tudod, ami a további szektorok/fej tönkremenetelét gyorsítja)."

Na most tök komolyan kérdezem: mi akadályoz meg annak konstatálásában, hogy -jédefuribazmeg!- éppen ezt írtam: jelenleg egyetlen könnyen, gyorsan, ingyen hozzáférhető, megbízható és kellő tudású eszközt ismerünk, ami a kritériumaidnak megfelel, és ez -jédefuribazmeg!- pont a ddrescue.

 

 

Egyébként meg ha nem csak pattognál ész nélkül, hanem el is olvasnád, amit linkeltem, akkor megdöbbenve konstatálhatnád, hogy -jédefuribazmeg!- a ddrescue pont tudgya azt is, hogy teljesen kihagyja a korábban (akár más progival) megtalált és/vagy általad megadott hibás részeket, és/vagy ha nagyjából be tudod lőni, hogy a legfontosabb mentendő adat melyik részén van a vinyónak, megteheted, hogy csak azt olvastatod, és azt is több lépésben, először a "tutira" utazva.

 

Csak hát az ilyen konstatálásokhoz az agyatlan kekeckedésnél kissé magasabbra kéne tenni a vitakultúrás lécet. Tudod, pl. ahhoz a csíkhoz, hogy "próbálom megérteni, mit is mond"...

 

 

A többi, hasonló színvonalú okosságodra engedelmeddel már nem is regálnék.

Előzmény: Johnny Five (137233)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137235

"Arra külön attribútum van a SMART-ban: Reallocated Sectors Count"

Nyilván.


"De amiről én beszéltem, ott nincs lecserélt szektor egyáltalán."

Jahogy úgy.


"Sajnos ez egy ilyen hülyesége a firmware-nek, típusfüggő viselkedés. Egyik HDD tömegével cseréli, másik valami okból nem akarja lecserélni, még az egyértelműen belassult, hibás szektort sem."

Akkor azokkal a szektorokkal más a probléma, pl. pontatlan a pozicionálás, miközben maga a felület hibátlanul írható/olvasható.

Nem is vagyok biztos abban, hogy az ilyet le kéne cserélnie, és lehet, hogy az ilyen eset kezelésében valóban van eltérés a fw-ek között.

"Mivel a szektor továbbra is gyenge / pending / függő státuszban marad (ami egy másik attributum), így továbbra is hibát okoz. Ezt sokan simán úgy nevezik, hogy bad szektor, de szerintem ez egy félrevezető fogalmazás."

Abból a szempontból nem vezet félre, hogy pont ezeknél a legcélszerűbb a ddrescue-s "kezelés". Ott még van esély a teljes adattartalom visszanyerésére...

 

"ott fent az a kis sötétzöld blokk olyan komoly bajokat tud okozni, hogy ha nem particionálom ki, akkor nem csak fagy, de képes eltüntetni önmagát a HDD, még a BIOS-ból is, utána csak trükközések árán tudom ismét életre kelteni."

 

Hát azér' ezt szívesen megnézném vmi rendes oprendcerbül is ;-))))

 

Előzmény: Misland (137232)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137234

Kedves nyuszómuszó.

Hadd világosítcsalak föl: nem az a troll, aki rámutat, hogy permanensen baromságokat és -jobb esetben "csak"- félrevezető ál- és félinformációkat hánysz be mindenhova.

Előzmény: Doky586 (137231)
Johnny Five Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137233

""Akkor nem is fogja kihagyni, ergo belefut a késbe."

Úgy van. És? Ez a cél."

 

Nálad meglehet.

Nálam kérlek az a cél, hogy a hibás szektorokon az átmenetelt a lehető leggyorsabban oldja meg, továbbá ne csináljon közben fejújraállítást. Ugyanis így oldható meg a legkevesebb mechanikai terhelés. (Tudod, ami a további szektorok/fej tönkremenetelét gyorsítja).

 

A többi, hasonló színvonalú okosságodra engedelmeddel már nem is regálnék.

Előzmény: Gorcsev (137229)
Misland Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137232

Arra külön attribútum van a SMART-ban: Reallocated Sectors Count

Láttam már fotón olyat, hogy több 10 ezer szektort lecserélt. De amiről én beszéltem, ott nincs lecserélt szektor egyáltalán.

Sajnos ez egy ilyen hülyesége a firmware-nek, típusfüggő viselkedés. Egyik HDD tömegével cseréli, másik valami okból nem akarja lecserélni, még az egyértelműen belassult, hibás szektort sem.

Mivel a szektor továbbra is gyenge / pending / függő státuszban marad (ami egy másik attributum), így továbbra is hibát okoz. Ezt sokan simán úgy nevezik, hogy bad szektor, de szerintem ez egy félrevezető fogalmazás.

Ezért szajkózom sokadszor, hogy a SMART szempontjából van a pending / függő szektor és van a lecserélt szektor. Ha mindenki ilyen egyértelműen fogalmazna, akkor nem lennének félreértések, nem kellene a fórumokon visszakérdezni, hogy most akkor miről is beszélsz?

 

Min ahogy itt is látszik:

 

 

 

De tudok mutatni olyan képet, ami látszólag nagyon jónak tűnik, sem áthelyezett, sem gyenge szektort nem mutat a SMART.

 

Ennek ellenére, ott fent az a kis sötétzöld blokk olyan komoly bajokat tud okozni, hogy ha nem particionálom ki, akkor nem csak fagy, de képes eltüntetni önmagát a HDD, még a BIOS-ból is, utána csak trükközések árán tudom ismét életre kelteni.

 

 

Ha viszont levágom az elejéből a 2 gigát (ami nem nagy veszteség az 500-ból) tökéletesen tudom használni torrentre, filmezésre, semmi hibát nem produkál, mert nem fut rá a fej.

Előzmény: Gorcsev (137230)
Doky586 Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137231

Kedves Troll !

Lehet hogy téged kielégít hogy ide jársz észt osztani és lebaszni mindenkit miközben kiéled trágár káromkodó hajlamodat, de jobban járt volna mindenki ha inkább távol maradtál volna...

Előzmény: Gorcsev (137225)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137230

"Ez pontosan így működik, ráfut a problémás szektorra, próbálja olvasni, kínlódik rajta, majd egy idő után tovább megy."

Nem, pont nem így működik.

 

"Ha nem sikerült kiolvasni, akkor nullákkal helyettesíti. Nehezen olvasható szektorokon, hibás meghajtókon a Linux is lerohad, mi a különbség?

 Az, hogy nem rohad le.

Egyébként a vindóz se rohad le, csak a 'hétköznapi' programok rohadnak le, amik értelemszerűen nem tudnak mást csinálni, mert nem is feladatuk, hogy mást csináljanak, mint IO-hiba esetén sikítani és kezet földobni.

Ezért kell a megfelelő célprogit használni, ami jelen esetben a ddrescue.

 

"A lecserélt szektor már nem okoz problémát, fel van újítva."Ja, azon kívül, hogy elveszett a rajta lévő adat... "A gyenge szektoron írásteszteket lehet végezni, amitől javulhat az állapota, vagy a firmware lecseréli."Az állapot nem szokott javulni, legfeljebb kiderül, hogy a tapasztalt (olvasási) hiba nem a felület/fej hibája miatt keletkezett, hanem más oka volt (pl. megszakadt a tápfesz, stb.)

 

"A HD Sentinel fizetős változatában a többféle írásteszt mindent elkövet annak érdekében, hogy a szektor megjavuljon vagy lecserélődjön, ezt a topikjában is kifejtették. A Sentinel készítőinek én el is hiszem, hogy ők tudják, mivel lehet hatni egy HDD-re, tehát amit ez nem javít, az rossz és kész."

Az utóbbi megállapítás kb. igaz, csak azt tegyük hozzá, hogy a kérdéses szektorba való íráson kívül semmiféle extra varázslat nincs a háttérben, és a badblocks ingyér' is tudgya ugyanazt...

 

"Nekem is van olyan HDD, amin csak particionálással tudtam kiiktatni a gyenge szektort, mert lecserélni nem akarja a WD-firmware."

Akkor azon a vinyón má' elfogyott a tartalék hely.

Előzmény: Misland (137182)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137229

"ezek a már egyszer megküzdött, és a megfelelő helyen rossz-szá nyilvánított szektorok esetében működnek"

Lósz@rt.

 

"Mert hát honnan is tudná a szoft, hogy a lemezen épp most egy frissen elhalálozott szektor következik? Sehonnan."

Mér' kéne tudnia? :-O

 

"Akkor nem is fogja kihagyni, ergo belefut a késbe."

Úgy van. És? Ez a cél.

 

"Aztán persze bejelöli és a továbbiakban már valóban nem foglalkozik vele."

Baromság. Ld. a korábban linkelt leírást.

Továbbmegy valóban, lementi azt, amivel nincs probléma, aztán visszamegy, és megpróbálja kiolvasni, amit még lehet. Ráadásul a fizikai szektorméretig lebontva a próbálkozást, nem pedig az egész hibás(nak könyvelt) clustert eldobva, mint a többi progi.

Előzmény: Johnny Five (137178)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137228

"DD-paranccsal szektorszintű másolatot tudsz készíteni ... semmivel nem vagy vele előrébb."

Hogy a retekbe ne lenne előrébb, vazze!

 

Igaz, hogy a ddrescue-val jut 'legelőrébb', de az részletkérdés. A lényeg, hogy a pillanatnyilag még elérhető infó mielőbb kerüljön át egy megbízható tárhelyre, ahol majd a tényleges rikóverit (fáljok, ill. fájlstruktúra keresése/visszaállítása) nyugisan meg lehet csinálni.

 

Haldokló vinyónál ez és CSAK ez a feladat, minden más utána jön.

Előzmény: Misland (137172)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137227

"HDD --> HDD klónozáskor a szektorszintű másolás alapértelmezett, ehhez a céleszköznek pontosan ugyanolyan, vagy nagyobb méretűnek kell lennie"

Ez azért eléggé leegycerüsített kijelentés, de mondgyuk úgy, hogy hasonlít a valósághoz...

 

"és baromi lassan megy"

Pont ugyanolyan gyorsan megy, mint a fájlszintű másolás, sőt, még gyorsabb is, mer'ugye ömlesztve megy a cucc, csak tipikusan sokkal többet kell átmásolni. Mer'hogy az üres helyet is klónozzuk, ugyi.

Előzmény: Misland (137167)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137226

Na, nézzük a régebbi népámításokat is:

 

"ha a rendszer belefut egy friss hibás blokkba, ott mindenképp ordenáré fejrángatás lesz"

Ökörség.

Előzmény: Johnny Five (137165)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137225

"A TotalCommander DiskDir pluginjét használom erre."

Idefigyelj, nyuszómuszó, napok óta azon nyűglődik szerencsétlen, hogy má' egy könyvtarat se bír megnyitni meg ilyenek. Akkor mijaf@sznak traktálod megin' hülyeséggel?

Fogd már föl, hogy nem a normál működésről van szó, hanem a sérült hardver masszírozásáról!

 

********

 

Tehát ide figyuzz, Béla-sok: ha még télleg akarsz vmi adatot leszedni arról a nyomorult diszkről (a Kürt nélkül), akkor semmi mást ne csinálj (v. csináltass) vele a ddrescue-n kívül!

Semmiféle teszt vagy recovery vagy más varázslat még csak közel se kerüljön hozzá.

Ez a legjobb esélyed.

Előzmény: Doky586 (137223)
Doky586 Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137224

Így látszik a kilistázott 3kB-os *.lst file TC-ben:

Előzmény: Doky586 (137223)
Doky586 Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137223

"Na meg azt is akartam még kérdezni,mindenkitől,hogy olyat lehetne-e hogy valahogy első körben csak azt kinyerni még a lemezből hogy milyen mappák és fájlok vannak rajta?"

 

A TotalCommander DiskDir pluginjét használom erre. Létrehoz egy szöveges filet (mint külső tömörítő) amit TC-vel ugyanúgy lehet böngészni mintha a mappákban járkálnál, de akár notepad-al is nézegethető..

Előzmény: bela300 (137218)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137222

"olyat lehetne-e hogy valahogy első körben csak azt kinyerni még a lemezből hogy milyen mappák és fájlok vannak rajta?"

Hát nem valószínű, mikor már nem látja a vindóze se. Pont ezér' köll lementeni, hogy utána nyugodtan lehessen tovább keresgélni.

(Most mennem köll...)

Előzmény: bela300 (137218)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137221

"mit gondolsz,arra a CrystalDiskInfó-ra egyáltalán szükségem van nekem?"

A meglátás helyes: most már nincs.

Ez vót az egyik ökörség: mikor már tudott, hogy gyönnek az olvasási hibák a vinyón, akkor nem tesztelgetjük meg csekkolgatjuk, hanem az a legelső, hogy mentjük, amit lehet, és mikor a rendcer már föl se ismeri a cuccot (vagy 'csak' akadozik a fájlszintű mentés), akkor erre gyakorlatilag az egyetlen működő megoldás a ddrescue.

Előzmény: bela300 (137217)
Gorcsev Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137220

"Ez a ddrescue hangzik eddig talán a legjobban (bár aki ismeri ezt is és a Johnny Five által említett Atola Insight Forensic-ot is az esetleg összehasonlíthatná nekem a kettőt, utóbbiról még magyar leírást sem találtam)."

Én se ismerem, de ami hasonló forensic cuccom van, az tkp. pont ugyanezt csinálja. Csak jósok pízér', ugye, és nem is lehet csak úgy levenni a polcról...

(Valójában ezeknek még egy csomó fejlettebb funkciójuk is van, de az ide nem nagyon kell.)

 

"Viszont nem egyszerűnek tűnik a használata,jól gondolom?Szóval milyen szintű számítás technikai ismeretek szükségesek hozzá?"

Az alapfunkciók nem vészesek.

 

 

"Igazából már ott elakadtam hogy mit kell letölteni hozzá?Csak az lz fájlt vagy az lz.sig-et is?"

Miféle lz-t? :-O

 

"... Tehát akkor ehhez is kell Linux,windows-zal nem fog menni ugye?"

Nem hát.

Praktikusan vmi utility-diszket kell leszedni (én a SystemRescueCd-t használom), arról elindítod a gépet, és 1-2 parancsot kell csak kiadni.

 

 

"Pontosabban mennyi?"

Hát amennyit le akarsz menteni, nyilván. Elvégre másolatot csinálunk, és az egész területről (diszk/partíció) beszélünk, ugyi...

Előzmény: bela300 (137216)
Jahno Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137219

Elméletileg lehet, gyakorlatban nem fogsz vele sokra menni, mert nem tudsz az adott helyre pozicionálni. Alap meggoldás, amit a probléma megoldása óta kerülgetünk, hogy kell egy legalább ekkora lemez, arra erőszakkal sorról-sorra mindent átmásolni és azon megcsinálni a logikai adatvisszaállítást. Opciósan egy következő lemezre.

Előzmény: bela300 (137218)
bela300 Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137218

Na meg azt is akartam még kérdezni,mindenkitől,hogy olyat lehetne-e hogy valahogy első körben csak azt kinyerni még a lemezből hogy milyen mappák és fájlok vannak rajta?Mert ekkora adat mennyiségnél ki emlékezne rá pontosan.Tehát valahogy kinyerni a tartalom jegyzéket egy sima,szép hosszú lista formájában,amit megkapnék pl. egy txt vagy word vagy akár milyen fájlban.Ilyesmire volna valami lehetőség?

 

Már ez is nagyon jó lenne,mert az adatok jó része végül is pótolható lenne.És semmit sem szeretnék kevésbé,mint hogy elindul az adat mentés,és ha az nem sikerül akkorára tényleg annyira földbe áll a lemez hogy már a fájl listát se lehessen lekérdezni róla.Ezért gondoltam hogy előbb inkább csak a jegyzékre mennék rá,az gondolom még meglenne néhány perc alatt,azzal még valószínűleg nem sokban rontanám a mentés eredményességét.Fordított sorrendnél viszont bizonyosan.

 

Erre is köszönöm a válaszokat!

bela300 Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137217

Azt is akartam még kérdezni hogy mit gondolsz,arra a CrystalDiskInfó-ra egyáltalán szükségem van nekem?Úgy értem ha az csak egy diagnosztizáló program akkor azért minek feleslegesen túráztatni a gépet a mentés előtt?Végülis ment amit ment a ddrescue nem,azon a CrystalDiskInfó előzetesen már úgy sem tud segíteni nem?Vagy valami okból azért mégis csak javaslod a használatát és ha igen akkor miért?

Előzmény: bela300 (137216)
bela300 Creative Commons License 2015.09.01 0 0 137216

Szia!Ez a ddrescue hangzik eddig talán a legjobban (bár aki ismeri ezt is és a Johnny Five által említett Atola Insight Forensic-ot is az esetleg összehasonlíthatná nekem a kettőt, utóbbiról még magyar leírást sem találtam).Viszont nem egyszerűnek tűnik a használata,jól gondolom?Szóval milyen szintű számítás technikai ismeretek szükségesek hozzá?

 

Igazából már ott elakadtam hogy mit kell letölteni hozzá?Csak az lz fájlt vagy az lz.sig-et is?Aztán a wikipedia azt írja hogy Operating system Unix-like.Jobban utána nézve úgy látom hogy a Linux is egy Unix op rendszer.Tehát akkor ehhez is kell Linux,windows-zal nem fog menni ugye?

 

"Mondgyuk hely az köll hozzá sok, az tény."

 

Pontosabban mennyi?Emlékeztetőül,kb.a mentendő adat mennyiség kb. 2700 giga.Egy lemez,egy partíció,csak adatok.Egy másik lemezen lenne a művelethez max. 3500 giga szabad helyem.Az elég lenne?

Előzmény: Gorcsev (137198)
Jahno Creative Commons License 2015.08.31 0 0 137215

Aham, szedd le, tedd fel. Amúgy Javat a java.com-ról. Viszont kérj még a gépbe +2 giga RAMot, mert érdemes. Vírusölő hit kérdése, részemről MSnek a sajátja, Security Essentials és kész.

Előzmény: biopapó (137214)
biopapó Creative Commons License 2015.08.31 0 0 137214

Kedves Guruk!

Kaptam az unokámtól egy laptopot:

TOSHIBA Intel(R)Pentium(R)Dual CPUT3400@".166GHz

- RAM 2.0 GB

- Windows 7 Ultimate 64 bit

- Merevlemez 232GB

Két kérdésem van:

1- melyik böngészőt telepítsem fel, ha ezen a gépen főleg az iForex piacon akarok dolgozni. Felraktam a Firefoxot, de indulás helyett ezt kaptam:

 

 

töröljem le és telepítsem újra, vagy van egyszerűbb mód szóra bírni őkelmét?!

Kellene egy olyan oldal, ahonnan a JAVA letölthető, (az iForex diagram elemzéséhez kell) anélkül, hogy előtte egy csomó g@najt rakna a gépre!

 

2- Telepítettem az Avast vírusirtót, de azzal ijesztget hogy 20 nap után lejár.

Melyiket javasoljátok és honnam érdemes letölteni?

Köszi.

 

Gavriel again Creative Commons License 2015.08.31 0 0 137213

Százszázalékos megoldás nincs. A legfontosabb file-okat hetente átszinkronizálom egy másik felhőbe így nem vagyok egyetlen egyre cloudra rászorulva. Így biztosítom be magam. Ami nem fontos vagy nem annyira azt vagy nem teszem felhőbe illetve nem duplikálom egy másikba. Eddig jól működött annyira, hogy saját hibás törlést is visszatudtam hozni.

 

Összességében:

Nem tartom értelmének, hogy mindenféle hókusz-pokuszt a HDD-vel, Képfile, mentések és így tovább, és így tovább. Egy HDD ma már nem akkora összeg, hogy ne lehessen megvenni. Ha rájön a tulaj, hogy rossz ki kell hajítani. Ha időben jött rá akkor gyorsan mentsen aztán szemétbe a hibásat.

Úgy legyen az egész kialakítva, hogy a rendszer önálló partíción, de legjobb önálló HDD-n vagy SSD-n van.

Adatok más partíció illetve más HDD-n van. Önálló HDD esetén a csere vagy újraformázás probléma mente, nem érinti a az adat partíciókat vagy lemezeket.

Az itthoni gépemben: 128GB SSD kizárólag a rendszernek(adat nincs rajta), 500GB + 500GB HDD adatoknak és egyéb fileknek, filmeknek és egyéb marhaságoknak.

 

Üzemi tapasztalat:

Ahol dolgoztam az egyik szerver szoba leégett. Szerencsére szalagos mentés folyt naponta és a szalagokat nem ebben a helyiségben tárolták. Kb. egy hét múlva kaptam vissza a hálózatban levő könyvtáramat, a teljes visszatöltés összesen két hétig tartott az egész üzemre nézve. Ebből tanultak a vezetők és leszerződtek egy erre szakosodott céggel akiknek a szervere nem a városban van. A mentés odakerül ezután. Milyen technikával azt nem tudom de nem is lényeg. Végre megtanulták: mentést nem őrzünk azonos helyiségben, azonos épületben és azonos városban. Ez utóbbi nálatok nem annyira kritikus nálunk viszont igen.

Előzmény: Jahno (137210)
Gorcsev Creative Commons License 2015.08.31 0 0 137212

"Őszintén szólva el nem tudom képzelni mire jó amit akarsz."

Én meg őszintén szólva el nem tudom képzelni, minek dumálsz má' megin' ökörségeket.

 

"Az ilyen klónozó alkalmazásokat akkor szokták használni mentésre amikor az oprendszer és a hdd tip-top állapotban van."

Tudgyuk. El is van mondva ezerszer: "menteni, menteni, menteni!"

Aztán időről időre mégis benéz vmi ló...

 

"Döglődő oprendszert felesleges lementeni."

Ja. Elméletileg. Csak hát az elmélet meg a gyakorlat, ugyi...

És tipikusan nem is az oprendcert akarja az ember menteni.

Előzmény: Doky586 (137208)
Gorcsev Creative Commons License 2015.08.31 0 0 137211

"Szerintem nagyon retro hangulatban vannak itt srácok.. (méghogy Ghost meg DD..)"

A ghost valóban retró és hóttfölösleges, a ddrescue viszont nagyon is élő és hasznos cucc.

 

"Itten le vannak írva magyarul hogy kell az ilyesmit használni, nézd meg melyik szimpatikus."

Egyik se, mivel nem arra valók, amiről a szó van...

 

Előzmény: Doky586 (137203)
Jahno Creative Commons License 2015.08.31 0 0 137210

Win engem nem érdekel másik HDD-n sem, inkább az adatok felhőbennel az a szopó, hogy ekkora tárt nem lehet megfizetni. ÉS láttunk már felhős céget is bedőlni, bár az jó eséllyel nem a Google/MS/Amazon/stb. lesz. Valamint netem is kihajtja a folyamatos szinkronizálgatás, egyéb helyen figyelni kell arra is, hogy ha mobilnet van akkor leállítsam, ilyesmik. Néha nagyon kényelmes, néha külön törődést igényel. MSnél még évekig van 200 gigám, az inkább netre megosztós dolgokhoz szoktam használni.


Bár ha valami megdöglik, akkor lehet nem a visszaállítás ideje lesz a legfontosabb, de azzal is érdemes számolni.

Előzmény: Gavriel again (137204)
Jahno Creative Commons License 2015.08.31 0 0 137209

Attól függ mennyire sérült a lemez. Írtam, ha nagyon nincs rendben, akkor nem csak annál a pár hibás résznél áll meg, vagy nem tud tovább menni és az OS is eldögli, fileonként meg elég szar újraindtgatni. Én értem a logikáját, nagyok így csinálják.

 

Amit nem tud átvinni és adatmető programot mondasz, az amúgy mi lenne? Például ha egy 20 gigás videó filében van pár hibás szektor, akkor mit érdemes használni, ami ezt lementi?

 

Csak mert nekem nincs rá értelmes megoldásom, de ahogy nézem a többieknek sem biztos.

Előzmény: Doky586 (137208)
Doky586 Creative Commons License 2015.08.31 0 0 137208

Őszintén szólva el nem tudom képzelni mire jó amit akarsz. Az ilyen klónozó alkalmazásokat akkor szokták használni mentésre amikor az oprendszer és a hdd tip-top állapotban van. Döglődő oprendszert felesleges lementeni..  =8-0

Ha pedig az adatokat kell menteni akkor egy sima copy bármelyik filekezelőből, aztán azon pár file amit az nem tud átvinni arra adatmentő programot kell ráereszteni, de nem klónozó programot. szerintem.

Előzmény: Johnny Five (137207)
Johnny Five Creative Commons License 2015.08.31 0 0 137207

Öööö... ebből melyik tud fejinicializálás nélkül átjutni egy hibás szektoron?

 

Csak merugye szép dolog egy korszerű, főleg ingyenes szaft, csak ha PONT EZT nem tudja, akkor kenhetjük a hajunkra.

 

(Én eddig az Atola Insight Forensic-et találtam egyedül, de az kereskedelmi.)

Előzmény: Doky586 (137203)
Misland Creative Commons License 2015.08.31 0 0 137206

Méretcsökkenés haladóbb szinten megoldható (DOS indítószektorral formázott nagyobb méretű meghajtó készíthető stb.) most csak az egyszerűsített eljárást írtam le.

 

A Ghost nem mutat kompatibilitási problémát, USB-meghajtókat is kezel természetesen, hálózatot is, bootfolyamat egy szempillantás, ghost.exe indulása kemény 3 másodpercig is eltarthat.

 

Egy lomha WinPE nem nagyon rúg labdába vele szemben.

 

Csináltam korábban olyan gépet is, ahol volt egy DOS partíció, amin egyúttal a lapozófájl is volt. Erről indult az XP, a második partíción. Kialakítottam egy DOS-menüt, ahol az XP mellett lehetett választani rendszermentést és visszaállítást.

 

Vagyis megfelelően paraméterezett Ghost segítségével gombnyomásra felül lehetett írni a Windows partíciót, a harmadik partíción tárolt lemezképből.

 

Illetve ennek volt egy két XP-s változata is, amit itt mutattam be képekben:

 

http://prohardver.hu/tema/milyen_program_ami/hsz_32456-32456.html

 

Ilyen trükköket nem sok más programmal lehet megcsinálni.

 

 

Előzmény: Doky586 (137205)
Doky586 Creative Commons License 2015.08.31 0 0 137205

Ez a Ghost jól elfut a CloneZilla DOS ablakában is ha kibányászod abból a iso/ima fileból a ghost.exe-t és a két mouse filet... És egyből van egy linuxos/karakteres és egy DOSos/grafikus ghostoló progid egy pendriveon, méretcsökkenés hiba nélkül.. :)

Előzmény: Misland (137202)
Gavriel again Creative Commons License 2015.08.31 0 0 137204

Nem értem minek vacakolni velük a mai cloud világban. Adataim felhőben, Windows lementve egy másik HDD-re oszt annyi. Ha a mentés megvan Windows 15-20 perc alatt visszatölthető. Ha nem amradt meg akkor installálás. Adatokkal nem kell foglalkozni mert megmaradnak a felhőben akkor is ha a gép teljesen kinyiffan. Munkahelyen is a mentés más városban levő rendszerre történik. Onnan visszatudják tölteni ha rendszerhiba miatt adat vész el.

Minek a sok meló ha kevesebbel is ugyanazt lehet elérni?

Előzmény: Doky586 (137203)
Doky586 Creative Commons License 2015.08.31 0 0 137203

Szerintem nagyon retro hangulatban vannak itt srácok.. (méghogy Ghost meg DD..)

Itten le vannak írva magyarul hogy kell az ilyesmit használni, nézd meg melyik szimpatikus. Pl.: Macrium_Reflect_Free; Aomei Backupper; Paragon Backup and Recovery. Mindegyik korszerű Win8-10 PE boot-pendriveról fut ingyenesen, nincs DOS-os kompatibilitási gond..

Előzmény: bela300 (137193)
Misland Creative Commons License 2015.08.31 0 0 137202

Mindentől függetlenül, az érdekesség kedvéért nézzük meg, hogyan lehet az előzményben szereplő Ghost ISO lemezképet CD helyett pendrive-ra tenni? Természetesen csak a példa kedvéért, mert az utoljára 2008-ban kiadott DOS Ghost használata ebben a formában nem legális.

Total Commander ISO-plugin, vagy bármilyen ISO-kezelő program segítségével a letöltött fájlból kicsomagolható egy 2,88 MB méretű floppy-lemezkép, ami lényegében a CD indítószektorát képezi (boot image). Azért alkalmaztak ekkora virtuális floppyt, mert az idők során növekvő méretű Ghost.exe a szimpla 1,44-es floppyn már nem fért el.

 Ezt a lemezképet felírjuk egy pendrive-ra, valamelyik szimpatikus program segítségével:

 

https://www.raymond.cc/blog/make-full-backup-of-your-ipod-usb-flash-drive-and-mp3-players-by-imaging/

Vagy író és mentő program külön is létezik:

 

Flash Drive Image Writer

 

Flash Drive Image Creator

 

Felírás után a pendrive 2,88 MB méretű lesz, de nem kell megijedni, a Lemezkezelővel bármikor visszaformázható eredeti kapacitásra.

 

Reboot, gép indítása a pendrive-ról, már működik is:

 A program máig zseniálisan célszerű, noha DOS-on fut, de nem okoz neki gondot a korszerű gépek AHCI meghajtója sem, mert a Ghost.exe maga tartalmaz mindenféle drivert, ami szükséges. Sebességre sem lehet panasz.

Előzmény: Qkorica (137105)
-Smiley- Creative Commons License 2015.08.31 0 0 137201

Megvan, köszi :)

Előzmény: smith (137197)
Gavriel again Creative Commons License 2015.08.31 0 0 137200

Magán ügy, magán vélemény mint ahogy az enyém is ami pont ellenkezője a tiednek és csak sajnálni tudom, hogy nem előbb léptem meg.

Sör nem akadály mivel mindenütt keserű, ihatatlan.  Számomra. :-))

Előzmény: Jahno (137199)
Jahno Creative Commons License 2015.08.30 0 0 137199

Dehogy mentem USÁba, ott jó a steak, van sör, de én itt szlettem és itt is fogok megdögleni. Mellékesen Anglia van, de csak néha külsősként fizet, fixen lófasz és szar az idő, nincs anys főztje. Az is lehet, hogy idehaza újra egyéb vállalkozósdiba kezdek... Milyen sör?

Előzmény: Isten Hidege (137192)
Gorcsev Creative Commons License 2015.08.30 0 0 137198

"Többszörösen ki lett fejtve, hogy ilyen esetben ez hibás megközelítés."

Na, na, na! Bontcsuk má' ketté a dógot...

 

Ad 2. Sokszorosan ki lett fejtve, hogy ilyenkor, mikor elkezd kattogni-lassulni a vinyó, és megjelennek a szektor- és/vagy pozicionálási hibák, gyakorlatilag az egyetlen értelmes megközelítés* a full image készítése, de nem a dd-vel (ami az első hibánál meg fog állni, tehát kb. semmire nem mész vele, ill. legfeljebb átugortathatod vele a problémás részt), hanem a pont erre való ddrescue-val.

 

(* Ad 1. Korábban még persze, az első gyanús jelre a fontos cucc mentésével kell(ett vóna) kezdeni, csak azon itt má' rég túlvagyunk, ugyi... Ha pedig ez nem sikerül zökkenőmentesen -márpedig a bélakollegának se sikerült, ugyi-, akkor máris a 2. pontnál vagyunk.)

 

 

 

"3 terás HDD szektorszintű másolása (amit a DD is csinál) órákig tartó folyamat, hibátlannál is. 500 gigásnál is 2-3 óra, ha jól emlékszem."

Attól függ, mennyi a hiba. Napokig is tarthat.

 

 

 

"Ésszerű gondolat órákig kínozni egy haldokló HDD-t? Közben szaporodnak a hibák, elakad az olvasás?"

Igen, ilyenkor már ez az egyetlen ésszerű gondolat. Persze nem feltétlenül kell az egész vinyót "lehúzni", elég a kérdéses partícióval foglalkozni, főleg, ha nem az egész diszk van egyben. Pl. egy sokat nyaggatott -ezért nagyobb eséllyel hibás- rendcerpartíciót a francba kihagyva rögvest rá lehet ugrani az adatterületre. A ddrescue pedig -ahogy írja a linkelt doksi- szépen folyamatosan haladva (ergo a lehető legkisebb fizikai "stresszel") leszedi először a jó dógokat, aztán visszamegy a hibás pontokhoz, hogy a lehető legtöbb infót kicsikarja belőlük (és mindezt fájlokig és szektorszintig lebontva kontrollálhatod, ha köll/akarod/tudod, de az má' egy másik történet).

A lehúzott imidzsen aztán má' nyugodtan futtathatc mindenféle fájlrendcer-rikóverit meg fájlkeresgélést, mert nem fog tovább romlani az állapotja (a valós diszkkel ellentétben, ugyi).

Mondgyuk hely az köll hozzá sok, az tény.

Előzmény: Misland (137194)
smith Creative Commons License 2015.08.30 0 0 137197

Play áruház saját appok.

Előzmény: -Smiley- (137195)
Gorcsev Creative Commons License 2015.08.30 0 0 137196

Óteszépszüzmária, micsoda ökörségek lettek itten elkövetve és előadva...

 

"Vagy ezeken már túl vagyunk?"

Hát barátom, te bizony kb. túlvagy már mindenen, tudod, mint az a vadász a medvével. Csak itt a medve is te voltál, mer' magadat sz@pattad halálra...

 

"van akik szerint nekem késő már a dd-hez is"

Ahhoz sose késő, de a siker esélyét a fáradcságos és küzdelmes (má' megbocsáss, de nincs rá jobb kifejezés:) eszetlenkedéseddel (a csekkdiszk- meg defrag-hegyek, ugyi) a számottevőről "sikerült" az alig törpehangyaf@sznyira letornásznod :((

 

A smart meg a rá épülő mindenféle okosság jó dolog, de sajnos rohadtul meg is tudgya téveszteni a laikus felhasználókat. Baromira nem mindegy ugyanis, hogy egy vinyóra miért mond kisebb %-os "állapotot" a progi: vannak hibák, amik tipikusan nem lineárisan rontják a helyzetet, hanem ha egycer megjelennek, akkor onnantól bármikor bármi történhet a cuccal. (Tudod, mint a gumi a kocsin. Ha félig lekopott, akkor kb. mégegycer annyit elmehetc vele. De ha megpadkázod és lesz rajta egy pukli (még ha az oldalán is), onnantól bármikor vége lehet...)

Ezért aztán nem is ezeket az összesített hülyeségeket köll nézni, hanem a tényleges adatot. Ehhez amúgy hótt fölösleges a linux, a -telepítés nélkül indítható- CrystalDiskInfó pont ugyanúgy megmondgya, mint a smartctl...

 

A többit mindgyá' mondom...

Előzmény: bela300 (137193)
-Smiley- Creative Commons License 2015.08.30 0 0 137195

picit off:

 

Még tavasszal letöltöttem az IGO SzülinAPP ingyenes navi programot a telefonom SD kártyájára.

Nyáron lehalt a telefonom elvittem szervízbe, reseteltek mindent, de az SD kártyát kiszedtem belőle.

Hogy tudnám visszavarázsolni a navi programot mert semmi indítófile-t nem találok a kártyán. 

Van erre valami ötlet? 

 

köszi

Misland Creative Commons License 2015.08.30 0 0 137194

Többszörösen ki lett fejtve, hogy ilyen esetben ez hibás megközelítés.

 

3 terás HDD szektorszintű másolása (amit a DD is csinál) órákig tartó folyamat, hibátlannál is. 500 gigásnál is 2-3 óra, ha jól emlékszem.

 

Ésszerű gondolat órákig kínozni egy haldokló HDD-t? Közben szaporodnak a hibák, elakad az olvasás?

 

Vagy inkább fájlkezelővel gyorsan lecsapni a fontosabb adatokra? Ha meg így sem olvasható, akkor gyakorlatilag ugyanott vagy.

Előzmény: bela300 (137193)
bela300 Creative Commons License 2015.08.30 0 0 137193

Ezekre tudnál adni valami választ?Vagy ezeken már túl vagyunk?

 

És kellene erre is: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=136500333&t=9157541 Bár van akik szerint nekem késő már a dd-hez is.

Előzmény: bela300 (137113)
Isten Hidege Creative Commons License 2015.08.30 0 0 137192

Hoppa, Maga meg mindig aktiv?

Pont arra gondoltam, valamikor megint ossze kellene futnunk, hogy torlesszek valamit, abban a hiszemben voltam, hogy mar regen usa-ba ment uszomedences hazban suttetni a hasat.:-)))

Lehet, hogy van egy jo kis progim erre az esetre, nekiallok elokotorni, emilt kerek, es kuldom egy-ket napon belul.

 

Előzmény: Jahno (137184)
Hehe164 Creative Commons License 2015.08.30 0 0 137191

Teamviewer tud ilyet.

Előzmény: holloo (137185)
Qkorica Creative Commons License 2015.08.30