Keresés

Részletes keresés

vackor_az_elsőbében Creative Commons License 2008.05.09 0 0 1811

Sziasztok,

 

Végigrágtam magam a hozzászólások nagy részén (az első kb. 800-on tüzetesen, utána már csak futólag) :) de egy dolog nem világos számomra, s anatómiában nem vagyok egy nagy spíler, talán van köztetek, aki tudja a választ...

 

Ha külső aranyeres csomóm van, az szükségszerűen azt jelenti, hogy belső is van?

Illetve, jól értelmeztem az eddig leírtakból, hogy -bár józan paraszti ésszel pont fordítva gondolná az ember- a külső aranyeres csomók "eltüntetése" nagyobb macera, kellemetlenebb műtét + felépülés, mint a(z esetleges) belsőké?

 

Az én előzményeim: terhességig semmi, majd 23. héten jött sajnos az aranyér, durva "puplik" formájában, azon kívül, hogy a fájdalom miatt nem bírtam ülni (bajnak elég volt ez persze), más gondom nem volt vele, irány a háziorvos, aki azt mondta, hogy kizáródott aranyerem van. A kúp + krém kombináció szépen megszüntette a tüneteket. Hanem aztán a szüléssel (2006. július) ismét eljött a probléma. Kúp + krém hatására a fájdalom és a nagy "göbök" normális időtartamon belül elmúltak, azonban nem lettem 100%-os, mert azóta mintha nem mentek volna vissza teljesen, kis -nem tudom, hogy nevezzem, talán csomócskák?- maradtak a helyükön. Kicsit később ismét próbálkoztam kúppal, hátha... de semmi hatás. Cserébe nem vérzik, nem fáj, semmi az égvilágon, csak van...

 

Elhatároztam, hogy szakemberrel megnézetem, aztán meglátjuk, de jó lenne legalább sejteni, hogy mire számíthatok majd...  TamásD, látom Te vagy a szakértő ;) -- az ilyesfajta tünetek már III. fokúnak számítanak?... vágós-hosszúlábadozós műtét??? :( Vajon lehet-e gondom abból, ha egyelőre nem műttetem meg /több "hétköznapi" okból sem/, és csak éldegélek vele? Az itt sokszor említett Detralex vajon segíthet ilyen esetben? (a háziorvosom említette, hogy terhesség+szoptatás végeztével majd azt szedhetnék). Azt egyébként mindenképp szeretném, hogy szakember megnézze, csak próbálok lelkileg felkészülni. ;)

 

Ahogy olvastam a topikot, az volt az összbenyomásom, hogy nagyon sokaknál hiába volt műtét, újra előjött a probléma... ennek fényében elbizonytalanodtam, hogy biztos kell-e ez nekem. Nálam mondjuk egyértelműen a terhesség+szülés hozta elő, egyébként egészségesen élek, rendszeresen sportolok, stb...

 

Nemrég kinéztem az arsmedicát, de a fórumozók írásai alapján lebeszéltem magamat róla... :x

 

 

 

 

micula Creative Commons License 2008.05.08 0 0 1810

Tanarillának üzenem, én a terhesség alatt fogadtam meg, hogy szülés, szoptatás után,megműttetem, mivel iszonyú fájdalmaim voltak az utolsó hónapokban. Egyébként nekem egyszer kb az 5. hónapban meg is kellett nyitni a betrombotizált aranyeret.

Semmiféle kenőcs, gyógyszer nem használt, egyedül csak a JÉG!!!!! Ha nagyon fájt, napokig jegelte, jegeltem, és jegeltem.  Persze ehhez feküdni kell :-(

Előzmény: tanarilla77 (1793)
micula Creative Commons License 2008.05.08 0 0 1809

Üdvözlök Mindenkit!

Másfél hónapja műtöttek aranyérrel. A belső aranyereket még korábban meggyűrűztettem, a külsőt viszont kórházi bentfekvéssel műttettem meg. (Az ambuláns műtétet nem mertem vállalni). Zárójelentésben az áll Parks szerinti műtétet végeztek. Voltak kieső varrataim, gézcsíkok nem voltak, ill. belül volt még egy kisebb polip, amit szintén eltávolítottak. A kérdésem az, egy ilyen műtétnek mennyi a teljes gyógyulási ideje, ugyanis én még mindig néha érzek fájdalmat, és előfordul, hogy vérzik is. Ha valakinek van tapasztalata, írjon. Üdv.: A.

papajó Creative Commons License 2008.05.08 0 0 1808

TamásD

 

 

Szeretném megtudni,hogy tényleg létezik-e a repedés gyógyitására a botoxos injekció alkalmazása vagy csak mütét?Ha létezik ez mivel jár stb.Reméllem tud segiteni mert vagyunk egy páran akik ezzel szenvedünk én próbáltam rákeresni de nem találtam eddig semmit.Ahol találtam álltalában az a magyarázat,hogy a záróizom állandó görcsbe van és ezért nem gyógyul.A mütét meg addig nem ajánlott amig az megnem szünik mert csak nagyobb fájdalmat okoz.Na ilyenkor aztán mi a teendő,hisz ez olyan mint egy ördögi kör.Reméllem tud segiteni előre is köszönöm szerintem egy jó párunk nevében.

Jégcsillag Creative Commons License 2008.05.07 0 0 1807
Szia Kozsu24!

Én még eddig csak gyógyszereket kaptam,meg kenőcsöt,de csak nem múlik! Műtét lesz a vége,mert nincs több kenőcs! Annyira gürcsöl a fejem ha bekenem magam,hogy iszonyat! /mellékhatás! / Most készülök lelkileg,hogy visszamegyek!
Előzmény: kozsu24 (1799)
papajó Creative Commons License 2008.05.06 0 0 1806

Tamásd

 

 

Köszönöm szépen a válaszait.

TamásD Creative Commons License 2008.05.06 0 0 1805
Nem, ez a normális. A kp közepesen tágat jelent, a lumen a bél ürege.

TamásD
Előzmény: papajó (1804)
papajó Creative Commons License 2008.05.06 0 0 1804

TamásD

 

bocs de leirom pontosan vastagbél tük. volt kb 60 cm-ig és ez van leirva:belátható területek redőzete szabályos nyh ép.A lumen k p tág az annusgyürüben vaskos infalamm nyh-val fedett varixtörzsek.Mi az hogy lumen k p tág baj???

papajó Creative Commons License 2008.05.06 0 0 1803

Tamás d

 

 

Légyszives mit jelent ha az van a papiron lumen kp tág

papajó Creative Commons License 2008.05.06 0 0 1802

Kozsu

 

 

Nektek van a papiron olyan hogy esetlegesen milyen mellékhatások léphetnek fel a kenőcs használata során?

TamásD Creative Commons License 2008.05.05 0 0 1801
A Longo műtét alapvetően jó dolog, egy a gond vele, hogy gyakran (üzleti érdekből) ok nélkül is használják. Eredetileg ezt a varrógépes technikát a IV. fokú aranyeres bajokra találták ki, amikor is már nem egy-egy aranyeres csomó van, hanem az egész nyálkahártya körben "megcsúsziK", előesik. Erre jó, de kisebb stádiumú aranyerességben forszírozni egyrészt túlzás, másrészt kis csomóknál nem mindig éri el a célját. Műtéti seb ezzel is van, ha nem teszik elég magasra, fájhat is, ezekben a dolgokban kb. azonos a sima műtéttel. Az is igaz persze, hogy nekem személy szerint kevés tapasztalatom van vele, néhány gép volt nálunk, mert TB alapon a klinikának nem éri meg.

TamásD
Előzmény: banya31 (1795)
tanarilla77 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 1800

Köszi a tanácsot, pont tegnap nézegettem én is a terheseknek ajánlott homeós szereket. Fel is írtam a tüneteimnek leginkább megfelelőket, de sajnos a 3 patikában, ahol voltam, (Teréz körútiak), egyikben sem lehetett kapni őket:-(

Mindegy, holnap még próbálkozom egy- két helyen.

Előzmény: banya31 (1794)
kozsu24 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 1799

SziaJégcsillag4

Olvastam,hogy megint panaszaid vannak.

Már nem tudom jól emlékszem-e de téged forrasztottak meg kaptad a rectogesic-et?

Mégsem vagy jól? Orvosnak jelezted már?

Az én vőlegényem is repedéses, ezeket még nem használta, abban bíztam, hogy ha majd vmikor felírják neki, akkor jobban lesz...

kozsu24 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 1798

Szia Papajo!

Volt a párom intim tornán. Eléggé kínos volt neki férfi létére, mert egy fiatal csajszi fogadta, aki jól kitapogatta neki hátsójában az izmokat...ugye eddig csak férfi orvosokat keresett fel, de most nem tudott mit tenni. Megmutatta neki, hogy kell tonáztatni a záróizmát, majd megint vissza kell mennie, hogy beszámoljon róla hogy halad. Ha rendesen elsajátította a technikát, akkor tovább kell tornázni, előbb utóbb meggyógyul. Hát erre várunk...

Nitromintes krémen kívül mást nem használ.

Az a fura, hogy  a doki szerint nincs repedése, a gyógytornász viszont mondta, hogy látj a forradást. Sajnos továbbra is fájdogál neki, váltakozó intenzitással... Majdcsak jobban lesz.... 13-án többet tudok mondani, akkormegy vissz a Bécsi útra.

TE hogy vagy? Voltál intim tornán?

papajó Creative Commons License 2008.05.05 0 0 1797

Kozsu

 

 

hogy álltok?

cat34 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 1796
Üdv mindenkinek!

Szerdán meglátogattam rég nem látott "kedves" aranyéreltüntető dokinkat. :)
Meglepett, mert már a telefonban is kedves, segítőkész volt és a klinikán is. Kérdezhettem nyugodtan és válaszolt is. :)
A vizsgálat teljesen olyan volt, mint a kontrollokon. 2 máspdperc és megállapította, h semmi rendellenest nem érez. Elképzelni sem tudja ő sem, h mitől olyan nehézkes időnként a kakilásom. Írt hámosító kúpot (amit a műtét után is), h ha lesz ilyenem még utána használjam pár napig. Tényleg hatott, mert még a legutóbbi akcióm után sajnos voltak fájdalmaim, amik 2 kúptól elmúltak. :)
Hát ennyi... Sokkal okosabb nem lettem.
banya31 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 1795
Jó ez a kérdés, .."és mit kapok annyiért"?
2 hó fájdalmat a lábadozás alatt, fodros segglyukat, és 2 hó után talán tünetmentességet.

Tamás doki,

a Longó féle eljárás tényleg humánusabb, jobb, és hatásosabb?
Másnap lehet vele dolgozni?
Sajnos, 1 fórumozó, aki erre a műtétre készült, nem jelentkezett azóta, hogy elmondja a tapasztalatait.
Tőle tudjuk, hogy több százezer forint a műtét, szal ennyiért már emberbarátibb?
Köszönöm válaszod;
Előzmény: Söli (1786)
banya31 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 1794
Szia,

Google/ Homeopátia/ Natursziget szerkereső/ aranyér
a tüneteid alapján keress.
...ha a sebész azt mondja, hogy nem nyúl hozzá.
Esetleg még körömvirág kenőcs helyileg.
Nekem ez segített terhesen, mert mást Én sem próbálhattam.
Ja, és semmi kakaó, ami szorulást okoz ilyenkor.
Előzmény: tanarilla77 (1790)
tanarilla77 Creative Commons License 2008.05.04 0 0 1793

Az a helyzet, hogy nem vérzik, és vannak időszakok,amikor kicsit visszahúzódik, de aztán elég egy mozgolódós nap, és újra jobban kidudorodik,illetve fáj. Ráadásul most újabb csomó társult az eddigihez.

A nőgyógyász egyébként két hónapja megnézte, akkor Aurobint írt fel azzal, hogy ha nem javul, menjek el a sebészetre. Utána jobb lett, halogattam is a dolgot, hátha kihúzom a terhesség végéig.

Azt, hogy trombotizált e, csak orvos tudja megállapítani? Menjek el mégis a sebészetre, még ha nem is csinál konkrétan semmit?

Előzmény: TamásD (1791)
Tia01 Creative Commons License 2008.05.04 0 0 1792
Szerintem terhesen nem fognak semmit csinálni veled. De, meg kell kérdezni!
Viszont egy ismerősöm terhesség alatt megtanulta alkalmazni magán a klasszikus beöntést, és azt mondta, hogy így egész jól átvészelte a kritikus időszakot.
Előzmény: tanarilla77 (1790)
TamásD Creative Commons License 2008.05.04 0 0 1791
Attól függ, mit kell kibírni. Ha csak "sima" fájós, kicsit vérezgetős aranyered van, akkor várd ki a terhesség + szoptatás végét, mert a legtöbb szert, Detralexet ilyenkor nem lehet adni. Ha betrombotizált aranyeres csomód van, menj el egy sebészeti rendelésre, ha nagy, nagyon panaszos, ilyenkor szóba jön helyi érzéstelenítésben a megnyitás.

TamásD
Előzmény: tanarilla77 (1790)
tanarilla77 Creative Commons License 2008.05.03 0 0 1790

Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy 7 hónapos terhesen mit tudnak csinálni, ha a különféle kenőcsök már nem használnak? Mit javasoltok, hová menjek? Kórház, magánorvos? Vagy próbáljam meg kibírni szülés utánig hátha elmúlik?

Köszi

tanarilla

Söli Creative Commons License 2008.05.01 0 0 1789

Szia Lujzici,

Ott lézeresen csinálják a web lap szerint.

Mennyi idő alatt épültél fel?

 

Te tudod mi a praktikus különbség az ultrahangos és a lézeres megoldás között?

 

Üdv,

Söli

Előzmény: lujzici (1787)
anikoko Creative Commons License 2008.05.01 0 0 1788
Sziasztok!
Most találtam rá erre a fórumra. Kérdezni szeretnék tőletek. A helyzet az, hogy előfordul, hogy nagyon viszket a végbélnyilásnál. És néha fáj is, olyankor ott vérzik is. Ráadásúl olyan, mintha "kilógna" valami onnan...Szóval nektek is jelentkeztek ezek a tünetek? És milyen (nem műtéti) megoldás van?
lujzici Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1787
Helló Söli,

az Ars Medicá-nál végzett műtéteket támogatja az OEP.
Mindössze 10 ezer Ft-ba került, ami az első vizsgálat díja volt.
Viszont szerintem csak Pesten van.

L
Előzmény: Söli (1786)
Söli Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1786

Kedves Lujzici, és mindenki aki már átesett rajta,

 

Igen, gondolkozom. Már unom, hogy fáj. Surf, motorozás vagy vizes gatyával strandolás, esetleg egy jobb/hosszabb cikk egy újságban :-) biztos előhozza.

 

A kérdés csak az, hogy:

- Ha SZTK akkor csak szike?

- Ha modern (ultrahang, stb)  megoldás akkor csak maszek?

- Ha maszek akkor mennyi? És mit kapok az annyiért?

 

Üdv,

Söli

Előzmény: lujzici (1785)
lujzici Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1785
Kedves Söli!

Tényleg nagyon jó, hogy van ez a fórum.

Engem a sokak által vitatott Ars Medicá-ban műtöttek meg, február 11-én.
Sokaknak volt velük negatív tapasztalata, de nekem bejött, legalábis ha szigorúan az orvosi oldalt nézzük. Semmi bajom azóta, semmi fájdalom, csak két kis bőrlebeny maradt utána.
Ahhoz képest, ami előtte volt, elmondhatatlan a javulás. A vége felé már szinte minden vécézés után begyulladt, rendszeresen csak Cataflammal tudtam létezni. Most meg eszembe sem jut egész nap.

Te is gondolkodsz rajta?

Szia!

Lujzici

Előzmény: Söli (1783)
lujzici Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1784
Kedves TamásD!

Köszönöm a választ!
Hát, engem aztán nem zavarnak a bőrlebenyek, felőlem életem végéig lóghatnak ott, csak ne "dudorosodjanak be". :-)

Szép napot neked, és ha netán lesz páciensed, akinek a székletét kell rendbetenni, akkor esetleg javasolhatod az Utifű mag rostot.
Nekem ez az egyetlen dolog, ami bevált miközben természetes, és azt kívánom, bárcsak valaki mondta volna hamarabb!

Szia!
Előzmény: TamásD (1765)
Söli Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1783

Kedves Lujzici,

Csak most csöppentem bele ebbe a fórumba. Jó hogy van.

Téged hol hoztak rendbe?

 

Söli

Előzmény: lujzici (1757)
Jégcsillag Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1782
Szia papjó! A helyzet nagyon rossz,tegnap óta nagyon fáj,meg csíp,vérzik stb!Talán még ennyire nem is fájt,egyre rosszabb!De kenegetem a krémmel,bevallom hanyagoltam egy kicsit! Te hogy vagy? Remélem hamar begyógyul újból a repedés.,ert ülni se tudok,még álló helyzetben is fáj! :-(
Előzmény: papajó (1775)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!