Keresés

Részletes keresés

landsmann Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2537

A vágás helye az évek során sokat halványul, de természetesen eltűnni sohasem fog.

Előzmény: picidio (2536)
picidio Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2536

Hát gondolom ahány ház, annyi szokás..az enyém ilyen lett, TB-re, egy Ft-omba nem került, ezt tudjátok. Háló bent, Párom  a külsőmre nem panaszkodik - sőt, sokkal csúnyábbra gondolt, azt mondta első rápillantás után -  szóval nagy gond nincs.

"..választhattam, altatást vagy érzéstelenítést kérek e.A hálót is lehetett kérni vagy elutasítani,nem volt varratom,nem kellett hasbaszúrkálnom magam,nem hashajtóztak,fertőtlenítő fűrdőkúrát se kellett végigélnem..." - ezt szinte pont így volt nálam is, illetve itt olyanokat is írsz, amiről én még nem is hallottam, viszont nekem ugye volt varratom. Ilyen felszívodó varratról nem volt szó, ez tény. Vidék persze...

A sebemet azért meglestem én rögtön, felszedtem a ragasztás végét - kíváncsi voltam, nyílván.

A varratszedés nekem sem volt több 10mpercnél, nekem kajak úgy rémlik csak középen volt varrat, ezért is kérdezem vajon mik azok a "pálcikák" ott két oldalt, no de most már ezt is tudom.

Az 1hetes képhez annyit fűznék, hogy mobillal készült, tehát a színek nem reálisak, a kép nem egy nagy minőség, maga a bőrszín is erettentő számomra is, de igazából most nem ezt szerettem volna főképp szemléltetni, hanem azt, ha vki műtét előtt áll, legalább tudja pl. ilyen "remekmű" is született, van viszonyítási alapja, tudja mire számíthat nagyvonalakban...ne csak mindig beszéljünk róla, lássunk is vmit. :-)

 

Maga 11cm-es vágás gondolom mindig látszódni fog, ergo ha vkit ezzel a módszerrel műtenek, szinte teljesen mindegy eleinte hogy néz ki (normális határokon belül persze) ha maradandó maga a vágás nyoma lesz. Vagy rosszul gondolom?? Mert nekem most szinte már csak a középső csík látszódik...az meg gondolom másnál sincs másképp...

Előzmény: tristen (2535)
tristen Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2535

Kezdem azt érezni, hogy a sebész szépérzékétől függ, kinek milyen a sebe! Ejnye és bejnye, mivel alapból én el lettem rondítva, ami vért kíván! :))) De nekem így is jó, szebb vagyok, mit valaha. Ezt nem én állítom, hanem egy nagyon közeli valaki! :)))

 

Na jó, ennyit az önfényezésről, csak lelket szerettem volna önteni azokba, akik úgy jártak, mint én anno.

 

hali :)

Előzmény: landsmann (2534)
landsmann Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2534

Hm, amik a képeket illeti, ha az enyémhez hasonlítom, akkor ezek tényleg férc munkák, szó szerint. :) Nekem csak egy egyenes vágás volt, oldalsó fércelések nem voltak. Ugyanis úgy varrtak össze, hogy a két sebszélt a bőr alatt varrták össze, tehát a varróanyag sosem jött fel a bőr felszínére. A vágás két végén jött fel a damil, amit egymással összekötöttek. Mikor varratszedésre került a sor, a damilt egy helyen elvágta a doki, majd 2 másodperc alatt kihúzta az egészet. Mire éreztem volna valamit, már készen is volt. A sebszélek szépen egymáshoz lettek illesztve, nem gyűrődött meg sehol. Ma már alig látszik a vágás. Pedig nekem is TB-kártyára csinálták. :)

dalmata13 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2533

ahogy olvasom a beírásokat nekem még elég jó dolgom volt.Egy hónap alatt sorra kerültem.kétágyas szobában voltam,választhattam ,altatást vagy érzéstelenítést kérek e.A hálót is lehetett kérni vagy elutasítani,nem volt varratom,nem kellett hasbaszúrkálnom magam,nem hashajtóztak,fertőtlenítő fűrdőkúrát se kellett végigélnem.Csinos és huncut nővérke ápolt,sűrün mértek lázt,vérnyomást, branült másfél nap után kivették már,katétert nem láttam egész idő alatt.Péntek délben műtöttek vasárnap délelőtt otthon voltam már.Adjam a kórház ,orvos nevét, telefonszámát?Biztatott búcsúzáskor,hogy küldjem a pácienseket.Najó emilben elküldöm annak aki műtét előtt áll és tanácstalan és bp.-en lakikNetán 2-dik 12-dik kerületi lakos.Habár a kollégám újpesti én meg lágymányosi mégis ott mütöttek mindkettőnket.

dalmata13 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2532

nekem az volt .mütét után volt rajta egy vékony gézlap leukoplaszttal,Két nap múlva a zárójelentés átadásánál csak leukoplaszt.10 nap múlva a leukoplasztott lekapták és kész.

Előzmény: Törölt nick (2531)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2531

Nem is tudtam, hogy van felszívódó varrat... akkor megúszhatnám a holnapot :(

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2530

sziasztok,

 

köszönöm mindenkinek! Ma lettem jobban érezhetően, csak úgy, nem tudom mitől. Reggel már nem szedtem be fájdalomcsillapítót, és többet is totyogtam mint eddig. Huzamosan most se sokat egyszerre, meg ha fáj én biza nem erőltetem, de többet mozgok. Ülés is elég okés, de az első naptól nem volt tabu nálam, max nem sokáig, most már azt is többet.

 

Genny se volt már tegnap.

 

Picidio, látszik hogy végig le volt neked kötve, azért nem érted, hogy mik azok ott oldalt. Én gyönyörű kékkel vagyok fércelve, ha nem lenne olyan horror, lefotóznám. De hát ahhoz ugye le kéne fejtenem a kötést is, de azt csak este fogom cserélni, akkor meg nem fotózok, mert a család hülyének nézne, szóval erről lemaradtok :)))))))))))) Holnap már a doki kötöz a varratszedés után. Kicsit tartok ettől a projekttől, de asszem érthető :)

Nezaklass_ Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2529

"Sajnos a vidék kórházak nincsenek elborítva felszívódó varratcérnával. Akik pedig magán úton műtették meg magukat, szerintem természetes, hogy esztétikailag a sebész a lehető legjobbat hozza ki az egészből."

 

Vidéken volt nekem is,és nem American Express,hanem TB kártyát kértek :-)

Előzmény: tristen (2527)
tristen Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2528

Szia!

 

Az oldalsó kis vonalak a varrat cérna része volt, össze voltál varrva, mint egy rongybábu. Tehát a varrócérna és a tű nyomai voltak.

 

hali

Előzmény: picidio (2524)
tristen Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2527

Szia!

 

Nekem tetszik a sebed, nekem is pont ilyen volt. Sajnos a vidék kórházak nincsenek elborítva felszívódó varratcérnával. Akik pedig magán úton műtették meg magukat, szerintem természetes, hogy esztétikailag a sebész a lehető legjobbat hozza ki az egészből.

 

Én elégedett vagyok a sebemmel. Nem állítom, hogy egy pucérkodás alkalmával, akik közelebbről megnéznek, nem kérdezik meg, mire műttöttek, de állom a kérdések hadát.

 

hali :)

Előzmény: picidio (2524)
tristen Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2526

Szia!

 

Remélem, már jobban vagy!

 

Hidd el, ha járkálsz, bármennyire is fáj, jobb lesz! Én is pont így voltam ezzel, nem hittem el, hogy lehet, jobb is valaha..

 

Gyógyulj meg mielőbb! 

 

hali

Előzmény: Törölt nick (2517)
Nezaklass_ Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2525

Hát szebben is összestoppolhattak volna.

Képem ugyan nincs,de a felszívódó intrakután(talán ez a neve)varratból csak egy vékony csík maradt,ami alig látható.Ja és a felszívódó varróanyagnak köszönhetően varratszedés sem volt :-)

Előzmény: picidio (2524)
picidio Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2524

A jelenlegi állapotomról nem csinálok képet - csak mert épp szép csíkosra redőzte a bőrömet a boxerem :D - effektíve olyan, mint 2hetesen, viszont csak a vágás látszik már, az oldalsó kis "vonalak" eltűntek...ezek amúgy mik voltak?? :-) (lehet láma kérdés, de tényleg nem tudom...)

 

 

Bő 3hónapos állapot illusztrálása.

Előzmény: picidio (2523)
picidio Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2523

 

Ez pedig az 1 hetes állapot.

Előzmény: picidio (2522)
picidio Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2522

 

Így már talán okés lesz...szóval ez bő 2hetes állapot, 11cm-es vágás.

Előzmény: picidio (2521)
picidio Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2521

Az én véleményem is, hogy sétálgatni kell, mert amúgy az ember eltunyul...még akkor is, ha ez fájdalommal jár. Egy hetesen nekem sem voltak már akkora fájdalmaim, hogy akár az alvás, akár a sáta elviselhetetlen legyen, viszont minden ember más és más, mindenkinek más a fájdalom küszöbe.

Hereemelőt én is kaptam am a kórházba, nekem a kötés mind az 5napig rajta volt, majd az 5.nap amikor volt a varratszedés és a kórház elhagyása, akkor kaptam kisebb kötést. 5.napon láttam a sebemet fullra, nálam már akkor nem volt egy deka genny sem. Szóval ezt valóban jelezném a dokimnak mindenképp, megfűszerezve, hogy 6naposan is hatalmas fájdalmaid vannak.

Ettől függetlenül nem szabad elkeseredni!

 

Végül adnék egy képet, ez bő 2 hetes állapot.

 

(ez a képfeltöltés vagy sikerül vagy nem, de mondom ha ilyen is lenne, jó lenne...ez az előnézet gomb semmire sem jó, no meg nem tudom lehet-e szerkeszteni az irományt elküldés után...szóval ha nem sikerül akkor sry!)

Előzmény: Törölt nick (2514)
tristen Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2520

Szia!

 

Nincs semmi gáz veled! Én is így voltam. Extra adag fájdalomcsillapítóval bírtam átvészelni az egészet. De az biztos, hogy ha összeszeded magadat, és végigvonszolod egy párszor magadat egy jó kis távolságon jobb lesz. Nekem is gond volt az alvás. Hanyat fekve tudtam aludni, a hanyat fekvéstől pedig a lapockámnál a nyaki izmok állandóan fájtak. Szóval szerintem semmi bajod, azonkívül hogy hipochonder vagy és nem kicsit foglalkozol azzal, hogy valami bajod van! Hidd el, napról napra jobb lesz! Ez olyan biztos, mint hogy a Nap holnap is felkel, legalábbis földi szemszögből nézve, mivel tudjuk, hogy a Nap egy állócsillag!

 

Olvasgass sokat izgalmas regényeket, nézz drámát. Azért ne vígjátékot, mert a nevetéstől szétszakadhat a sebed.

 

További nagyon gyors gyógyulást kívánok!

 

hali és kitartás! :)

Előzmény: Törölt nick (2517)
landsmann Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2519

Hááááát, szerintem már nem kellene lennie ilyen fájdalmaidnak. Hacsak nincs extrém alacsony fájdalomtűrő képességed. :) Talán célszerű lenne az orvossal konzultálni.

Előzmény: Törölt nick (2517)
dalmata13 Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2518

a műtét után egy héttel ha jól emlékszem órás ,másfélórás sétákat tettem naponta.

Előzmény: Törölt nick (2514)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2517

hm :( valami gáz van velem??

landsmann Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2516

Szerintem az nem egészen oké, hogy műtét után 6 nappal még jüószerével a szükségletek elvégzésén kívül fekvéssel töltöd a napot. A sok fekvés elgyengíti az embert, lehet ettől érzed gyengének magad. Nekem egyik műtét után sem voltak ilyen fájdalmaim, nem szedtem egyszer sem fájdalom csillapítót. eszembe sem jutott. Talán mert jobban tűröm a fájdalmat, vagy egyszerűen nem volt olyan mértékű, hogy szükségességét lássam a csillapításnak. Égő érzés akkor volt, amikor többe mászkáltam, huzamosabb ideig talpon voltam vagy ültem. Ilyenkor fél, egy órára elnyúltam a haverőn, aztán ismét órákat bírtam talpon.

Nekem nem volt hőemelkedésem. Kötés? Nekem csak a műtét utáni napig volt leragasztva, utána szabadon volt. A kötözött seb mindig lassabban gyógyul mint a szabadon lévő. Gennynek nem nagyon kellene lenni. Bár ha nincs kipirosodva, megduzzadva, nem fájdalmas, akkor nem lehet vész. Szerintem ne kösd be, hagyd szabadon. Esetleg megteheted azt, hogy Betadine sebfertőtlenítővel kenegeted a sebet. Én is ezt tettem, naponta 3-4 alkalommal. Varratszedés után már csak napi 1-2 alkalommal, aztán bő 2 héttel a műtét után el is hagytam teljesen. Szépen gyógyult a seb, nem nedvedzett, nem volt bepirosodva, megduzzadva és nem fájt.

Alsót meg nyugodtan hordhatsz, legfeljebb ha pont a vágásra esne a gumija, akkor vegyél olyat, aminek nem olyan szoros a gumija.

Előzmény: Törölt nick (2514)
landsmann Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2515

Nekem mindkét oldalon volt műté, no nem egyszerre, hanem olyan két és fél hónap különbséggel. A mostani csípőfájdalom nem ettől vn, hanem a lábfájástól, amit viszont nem tudom mitől van. DE ma már javult  ahelyzet, sokkal könnyebben jártam és nem fájt annyira mint például tegnap reggel.

Nekem nem vols semmi problémám a golyóbist illetően. Nem volt és nem lett érzékenyebb mint műtét előtt. A műtét után egy kiscit véraláfutásos lett, de az pár nap múlva eltűnt.  De mint olvastam, másnak is volt ilyen problémája. Állítólag ez normális. Nekem nem volt se julcsa, se nem mondták, hogy szűk alsót hordjak. Nem hordtam derékvédőt meg leszorítót sem. Minek is? Nem gerinc műtétre feküdtem be. :D

Előzmény: alsós (2512)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2514

sziasztok, tegnap nem írtam, mert nem akartam untatni a népet, úgysem változott szinte semmi. És épp ez az ami zavar. Ugye én a műtét napján hazajöttem, így nincsenek szobatársak, hogy össze tudjam hasonlítani az állapotomat máséval. Hogy normális-e, hogy még mindig fekvéssel telik a napom. Csak akkor állok fel, ha szükséges (wc,cigi, fürdés), és akkor is csak kis időre nagyon. Egyrészt mert fáj, másrészt mert nagyon gyenge vagyok. A fájdalom főleg reggel és este erős, akkor úgy hasogat, ég...stb hogy még nyögni sincs enerdzsim, csak próbálom befejezni, amit épp teszek, hogy gyorsan visszafeküdhessek. Mert csak úgy jó. Reggel nyílván a hirtelen belezúduló sok vér, este meg a fáradtság az ok. Éjjel meg nagyon rosszul alszom, mert nem az ágyamban vagyok, mert az az emeleten lenne, és meredek a lépcső, hanem egy fél méter magas felfújható vendégágyon. Amin úgy beáll a hátam és derekam éjjel, hogy alig tudok mozdulni. Nappal szundítok egy órácskát még, de nyílván nem elég. Meg hőemelkedésem is van még műtét előtti naptól. Nyílván a napi 3 algopyrin sem erősít........... Ma elsétáltam kívételesen a kert egy részéig (totyogtam), majd vissza és totál kimerültem. Normális az ilyen lassú "javulás"? Mert alig észlelhető valami, vagy csak én nem érzékelem? Ti mikor kaptatok erőre és kezdtetek akkor is fent lenni, amikor nem volt muszáj? Meddig voltak ilyen kegyetlen fájások állásnál-ülésnél? És még valami: naponta cserélek kötést és van benne néhol genny, okés ez?

 

Amúgy most kezdtem bele a 6. napba (csütürtökön varratszedés), mert délben műtöttek onnan számítom. És bár vannak kételyeim, amiket fent leírtam, mégis jó betegnek írnak le, nem szoktam elkeseredni, észreveszem a szépet és sok jót, ami körbevesz vagy amivel vesznek. Nem rontom a légkört itthon, a szurit is szó nélkül tolom be.  

 

aszongyátok, hogy vegyek szoros-gumis bugyit? én pizsamagatyákban totyogok egyenlőre, bugyit tök nem használok még. Csak nyomna. Kéne?

 

na üdv, kedves sérvtársak!

dalmata13 Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2513

Nálam a műtét után azonnal egy hereemelőt ,herepolcolót raktak be amit a kórházi zsargon Julcsának nevez.Nem is volt semmi bajom.Nekem a vágás alján van egy pont ahol még érzékeny mindig.Talán valami ideg sérült ott meg?

Előzmény: alsós (2512)
alsós Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2512

Szép Napot!

Érdekes amiről írsz, gondolom a bal oldalon volt a műtét. Nálam, bár mozgásban, életvitelben semmiben nem zavar, a zacsi melett a comb tövében néha egy kis szúró, égető érzésem van. Nem írom, hogy fájdalom, mert az nem lenne igaz. A másik, hogy maga a zacsi bal golyóbisa érzékenyebb, fürdésnél, és egyébb használatnál. A műtétem bal oldalon volt, és én arra gondolok, hogy valami húzódás miatt lehet, talán a varrat, vagy valami más okozza? Egyáltalán neked volt ilyen érzésed, vagy valamelyik sortársunknak?

Műtét után szóltak, hogy szűk alsót hordjak, mert a zacsi megtelhet, járulékos vérrel? egyébb folyadékkal? Igyekeztem betartani az előírást, de valóban a bal oldalon, pár centis nyúlást fedeztem fel ami mostanra felszívódott, de az érzékenység lehet ennek velejárója? Ha volt hasonló mikor múlt el? Érdekelne, hogy műtét után hordott valaki derékvédőt, vagy valami leszorítót? Életem párja, ajánlotta a formatartő női bugyi viselését, amit felpróbáltam ( röhögést befejezni) nem volt rossz, de végül is nem hordtam.

Csiao.

Előzmény: landsmann (2508)
tristen Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2511

Szia!

 

Igen jól írtad meg a szituációt! :))))))))))))

 

üdv :-)

Előzmény: landsmann (2508)
tristen Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2510

Szia!

 

Gyógyulj meg mielőbb!

 

üdv :)

Előzmény: Törölt nick (2501)
tristen Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2509

Szia!

 

Jó, hogy figyelsz bennünket! Így legalább mindig jólszituáltak módjára írunk! :)))

 

üdv :-)

Előzmény: dalmata13 (2507)
landsmann Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2508

Sorstársaim!

 

Néhány hete felvetődött a műtét utáni csípőfájdalom, hogy mennyire függhet össze a műtéttel. Közvetlenül nem függ össze vele. Annak idején én is tapasztaltam, hogy kissé fáj a csípőm, néha belenyilallt.

Péntek óta rohadtul fáj a bal lába. Főleg ha pihentebb, akkor nagyon nehezen tudok elindulni. A reggelek a legrosszabbak. Jószerével fél óráig úgy vánszorgok mint Quasimodo. Az az érdekes, hogy ma ismét tapasztaltam azt a furcsa, de enyhe csípőfájdalmat. Egyételműen annak a számláhára írható, hogy a megszokott, normál testtartástól eltérő módon mozgunk, amire válaszol a csípőnk megfájdul. Szóval semmi pra, a műtétnek nincs köze hozzá, csupán ugyanúgy kell járni mint normál esetben. Persze ez nem könnyű, ha az ember a fájdalomtól "C"-be van görnyedve. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!