Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.29 0 0 18

Nigéria döntőbe jutott az AfroBasketen.

 

Szenegál - Nigéria 79-88

 

22 órakor pedig kezdődik a Tunézia - Angola elődöntő.

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.29 0 0 17

Holnapután kezdetét veszi a FIBA Amerika-bajnokság. Kíváncsi leszek rá. :) Csak azt sajnálom, hogy az amerikai válogatott nem vesz részt a tornán... Már jó ideje nincsenek kinn, mi lehet ennek az oka?

Egy hét múlva meg az Európa-bajnokság kezdődik (ahol nekünk is kint kéne lennünk), kicsit később pedig, szeptember vége felé pedig az Ázsia-bajnokság. 

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.29 0 0 16

Salah Mejri ( Real Madrid, Real Madrid ) 

 

Real Madridot miért írtad kétszer? :) Amúgy Mejri úgy tudom, jelenleg a Dallas Mavericksnél játszik. 

 

Egyiptom fiatal gárda, és egyelőre az ő jó szereplésük is kicsit meglepő.

 

Miért meglepő? Tavaly a világbajnokságon is részt vettek Szenegál és Angola mellett, mint afrikai csapat. Bár elég gyengén teljesítettek (a braziloktól elszenvedett 128-65-ös vereségük után szinte biztos voltam benne, hogy utolsók lesznek). Angola meg a legjobb csapat Afrikában, 1980 óta állandó résztvevői az Afrika-bajnokságnak, és 1983 óta minden egyes tornán érmesek lettek! Én nem lepődnék meg, hogyha ők lennének a torna győztesei, bár a hazai pályaelőnnyel rendelkező Tunéziával fel kell venniük a versenyt. 

 

Nigéria - szerintem az idei Afrobasket top favoritja.

 

Egyetértek. 2006 óta nem szerepeltek világbajnokságon, lassan már érik nekik egy szereplés szerintem. :) Így még nagyon esélyük lesz kijutni a 2019-es VB-re, hogy 32 csapatosra bővítették a kontinensviadal létszámát. Én szívesen látnám őket a következő VB-n. 

 

Egyébként szerintem Kamerun és Mali pár éven belül egész komoly csapattá válhat. Utóbbi például a selejtezőben oda-vissza verte Szenegált, a kontinens egyik legjobb válogatottját. 

Előzmény: i perseguitati_ (10)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.29 0 0 15

Igen, ezt utólag vettem csak észre. :) Pedig szerintem úgy sokkal több értelme lenne, ha csoportonként az első két helyezett jutna csak tovább (azaz összesen nyolc), és így kialakulna a negyeddöntő. 

Előzmény: spider8 (14)
spider8 Creative Commons License 2015.08.25 0 0 14

A csoportkör (4 db 4-es csoport) nem kieséses, hanem "csak" az erősorrendről dönt. Minden csapat bejut(ott) a nyolcaddöntőbe.

Előzmény: Törölt nick (8)
i perseguitati_ Creative Commons License 2015.08.24 0 0 13

Pontosan :)

Előzmény: spider8 (12)
spider8 Creative Commons License 2015.08.24 0 0 12

Két ugandai játékos is megfordult Magyarországon, közülük Stanley Ocitti jelenleg a válogatottuk tagja.

Előzmény: i perseguitati_ (9)
i perseguitati_ Creative Commons License 2015.08.23 0 0 11

Az összefoglalókból látható, a hazaiak meccsein kívül  (azokon sincs telt ház) teljesen üres a 12 ezres tuniszi csarnok (az is érdekes hogy egyetlen helyszínen rendezik az egész eseményt..)

És hogy mennyire más világ: 7 (hét) euróért az összes csoportmeccsre és a nyolcaddöntőkre lehet bérletet venni, azaz 32 meccsre. 3 euró a napijegy a csoportmeccsekre, de még nyolcad és negyeddöntőkre is,  5 euró (összesen) a két elődöntő , és a döntő is 5(öt) euró.

Van VIP bérlet is, ezért 70 euróért minden meccsre szinte teljes ellátás (parkolóhelytől, a legjobb ülőhelyig az arénában) jár

i perseguitati_ Creative Commons License 2015.08.23 0 0 10

Egyetértek, bár az idei elefántcsontparti és algériai keret is elég vékony, előbbinél Diabate, utóbbinál Cheriet a legnagyobb név, de ez maximum arra elég hogy kiegészítő emberek lehessenek egy francia középcsapatban, ráadásul Diabaténak a következő szezonra még nincs csapata... Zimbabwénál meg az egy szem Vitalis Chikoko aki komolyabb kosaras, tavasszal a bajnoki döntős Reggio Emiliában volt 4. számú magas, ősztől a másodosztályú Veronában szerepel majd, de utána nagy az űr a zimbabweieknél.

 

A C csoportban:

Gabon - Stephane Lasme nagyon komoly név (ex Miami Heat, Partizán, Maccabi, Panathinaikos, Efes), de láthatóan inkább üdülésnek tekinti az Afrobasketet a zsíros Galatasaray szerződés előtt..

Kamerun okozhat meglepetést, két legjobbjuk Jeremy Nzeulie francia bajnok (2013-ban) és idei EuroChallenge győztes a Nanterre-rel, de az euroligában is szerepelt, igaz cserejátékosként. Kenny Kadji olasz bajnokságot nyerő Sassarinál ült a cserepad szélén, de nem véletlenül szerződtette őt a nagy terveket szövögető Brindisi.

Egyiptom fiatal gárda, és egyelőre az ő jó szereplésük is kicsit meglepő.

 

A B csoportban:

Szenegál - mindenképpen éremre esélyesek, az afrikai mezőnyben elképesztően magas, atletikus gárda. Gurgiu Dieng a Minnesota Timberwolfes-nál évről évre jobb lesz, simán kinéz neki egy jó kis NBA karrier, nem véletlenül ő az idei torna legnagyobb sztárja, és valószinűleg MVP-je is lesz (26 pont 16.5 lepattanós átlaga az Afrobasketen egészen brutális).  Antoine Mendy az Orleans-nál, míg  N'Doye a Paris Levallois-nál játszik a francia első osztályban. Mbodji Olaszországban játszott Cantuban és a Sassarinál, ősztől a lengyel első osztályban szerepel, míg Mouhammad Faye-t ősszel Szombathelyen is látni fogjuk az olasz Pallacanestro Varese színeiben.

Angola a másik meglepetéscsapat, ugyan ott van a Clippers által idén draftolt Yannick Moreira, de alapvetően sötét ló az egész csapat.

 

A csoport:

Nigéria - szerintem az idei Afrobasket top favoritja. Al-Farouq Aminu még csak 24 éves, de már majdnem 400 NBA meccse van (Hornets, Clippers, Dallas, és ősztől Blazers). Ben Uzoh  is ex NBA játékos. Olaseni Lawal egy fantasztikus szezonon van túl, a Sassari bajnoki címének egyik vezére volt, el is vitte a Barcelona. Alade Aminu is évek óta el tudja magát adni Európa legjobb bajnokságaiban, most Törökországban fog játszani. Stan Okoye tavaly a Varesenél volt csere,  ősztől az olasz másodosztályú Materánál folytatja. Jamal Olasewere a Virtus Roma profija lesz.  Olyan játékosok mint Ekpe Udoh (Clippers, Fenerbahce) vagy Gani Lawal (EA7 Milano) nem is kerültek be a keretbe...

Tunézia is sokáig eljuthat, hazai pálya, Salah Mejri ( Real Madrid, Real Madrid ) is klasszis, és érdekesség az idei Afrobasketen ők alkalmaznak egyedül honosított profit Michael Rollt.

Előzmény: Törölt nick (8)
i perseguitati_ Creative Commons License 2015.08.23 0 0 9

Az idei Afrobasketen egy játékosnak vagy magyarországi kötődése, tudod e kinek? :)

Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.23 0 0 8

Úgy gondolom, az idei Afrika-bajnokság meglepetéscsapata Zöld-foki szigetek válogatottja. Kettőből kettő meccsüket megnyerték a csoportjukban, és a hátralévő egy csoportmeccsüket ha megnyerik, ha elveszítik, már biztos résztvevői a nyolcaddöntőnek. Zimbabwe lesz a következő ellenfelük. Már Elefántcsontpartot és Algériát és maguk mögé utasították, ráadásul nem is akármilyen mérkőzéseken. Azt gondolom, két ilyen komoly csapat után, akik nem is olyan régen még a világbajnokságnak is résztvevői voltak, Zimbabwét simán legyőzik. 

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.20 0 0 7

AfroBasket 1. játéknap legszebb megmozdulásai:

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.20 0 0 6

Elefántcsontpart - Zöld-foki szigetek 56-76

 

Nem kis zakó volt ez Elefántcsontpart részéről... A Zöld-foki szigetek rajta sincsenek a FIBA hivatalos ranglistáján, míg Elefántcsontpart egy igen erős válogatottnak számít Afrikában. 2010-ben még a világbajnokságra is kijutottak. 

 

17:00-tól egyébként Angola - Mozambik, majd 19:30-tól Algéria - Zimbabwe, utána pedig a nap zárásaként pontban 22 órakor Szenegál - Marokkó. Utóbbi nagyon jó kis mérkőzés lesz. 

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.19 0 0 5

Ma kezdetét vette a férfi kosárlabda Afrika-bajnokság. Eddig három mérkőzést játszottak le:

 

Egyiptom - Gabon 96-49

Nigéria - Közép-afrikai köztársaság 88-63

Mali - Kamerun 56-70

 


Magyar idő szerint pedig 22:00-tól a házigazda tunéziai válogatott csap össze Ugandával. 

lepattanoblog Creative Commons License 2015.05.10 0 0 4
bendeguz90 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 3

Elég "időben". 

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.21 0 0 2

Dirk Nowitzki csatlakozna a német válogatotthoz:

 

http://kosarvilag.web4.hu/cikk/dirk-nowitzki-csatlakozna-a-nemet-valogatotthoz

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.11 0 0 1

A 2015-ös férfi EB csoportjai:

 

 

Ha 17-tel vertük volna a cseheket, litván, ukrán, belga, lett, észt csoportba kerültünk volna. Nem is lett volna rossz.

Izlandot viszont nagyon sajnálom, az éppen rossz passzban levő Nagy-Britannia oda-vissza verésével jutottak ki az EB-re, ahol spanyol, szerb, török, olasz, német ellenfeleik lesznek. :) 

bendeguz90 Creative Commons License 2014.12.09 0 0 0

0

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.08 0 0 topiknyitó
Mivel a Magyar és Nemzetközi Kosárlabda! nevezetű topic leginkább a magyar NBI-ről valamint magyar csapatok révén Eurocup-ról, EuroChallenge-ről, Adria ligáról szól, s kontinensviadalokról nem igazán esik benne szó, ezért úgy gondoltam, létrehezom ezt a topicot, amely kimondottam csak világ- és európa-bajnokságokról szól.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!