Az csak egy dolog, hogy a piacosok milyen motort használnak. A 230 V -os akkor is megbízhatóbb szerintem.
Hát ha normális vattacukorgéppbe van beépítve a motor (mint amilyeneket én is építek) ahoz sehogyan sem tud hozzáférni senki (mármint a motorhoz) csak ha felborítod a gépet... Szóval semmi félnivaló nincs. ;)
Ha kereskedelmi célra akarod, akkor le kell engedélyeztetni és kicsit több pénzből jön ki a gép. Én jobban ajánlom a 230 V -os motort, mert jobban bírják és erősebbek és ez sem feltétlen helyhez kötött. Ha veszel egy transformátort, ami átalakítja a 230 V -ot 12 V -ra akkor ezt is ugyan úgy használhatod akkumulátorról. Én Gyula véleményével nem értek egyet, már megbocsás, nem kötekedésből! :D
" sajnos pontos méreteket nem igazán lehet meg adni ,mindig az adott anyagból kell ki indulni "
Azért nem értek egyet, mert minden anyagból, alkatrészből olyat veszel meg és olyat, - olyan méretet készítesz amilyet csak szeretnél. De gondolom ezt arra írtad, hogy ha van háznál valami olyan amiből meglehet csinálni pl. a vázat, vagy a fejet... stb. :D
A motorról annyit, hogy olyan legyen ami bírja és hogy a fej kb 3.000 ford/min legyen! A cukortál az már bonyolultabb dolog. Nagyon sok mindenre oda kell figyelni, főleg ha profi, nagy termelékenységü fejet akarsz. Én olyan profi cukortálakat gyártok aminek a termelékenysége kb 300 adag/óra.
Ezert szeretnek enis csinalni egyett mert nem vok helyhez kotve,tapasztalat az akad alkatresz megoldhato,es kereskedelmi celra akarom befogni a gepet.,es itt jon a kerdes motor mekkora legyen es a fej kialakitasa még okoz némi gondot mert valami olyant szeretnek amit nem kell surun tiszitanni, termeszetessen 5 kg gazpalackrol fog uzemelni,az akksi peddig egy nagykapacitasu kemping akkumulator lenne egy fordulat szabalyzoval ha szukseges.sajnos mivel uzleti celra fogom hasznalni ezert jobban oda kell figyelnem a biztonsagi reszekre.koszonom a valaszt ..udv Tibi.
Én úgy gondolom hogy egy olyan gép ami otthoni célra és gyerek zsúrokra alkalmas annak az össze rakása kb:25-30 ezer forint persze csak hogy ha van hozzá egy kis érzéked az összerakáshoz és bütyköléshez kedved .
Én is jómagam és saját elképzelésemből indultam ki mert sajnos pontos méreteket nem igazán lehet meg adni ,mindig az adott anyagból kell ki indulni .Az én kis gépem 12 voltos akkumulátor használom ,igaz az aksi már nagyon rossz így sokszor kel hogy töltsem ,de azért csináltam 12 voltosra mert így nincs helyhez kötve
Ha valamibe segíthetek csak kérdez bátran amibe tudok segítek ill. segítünk!
Udv mindenkinek!! Uj vagyok ezen az oldalon es örömmel olvastam a vattacukor gepek gyartasarol folyo eszmecsereket.kerdesem a kovetkezo lenne:: menyibe kerul egy profi gep elkeszitese ( gázos kivitelezes12v) koszonom.
Üdv sziasztok ma rendeltem vattacukor ízesítő aromákat a sütidekortol, ha meg jön jövőhetén akkor rakok fel képet hogy milyeneket csinál a gépem izésítővel .
szeretnem megkerdezni, hogy akkor Te csinalsz is ilyen gepet esetleg masnak is?
ha igen, akkor kerlek dobj mar egy emailt ide: vera.vegrekukacgmailpontcom
Tekerek akkora vattapamacsot amekkorát csak akarok ,de sokszor az a problémám hogy a hurkapálcikán sokszor vagy elfordul vagy szinte le csúszik a pamacs .Tik hogy álltok evvel van úgy hogy tekerek rá egy két réteget és a tál oldalához forgatom és úgy valamennyire rászorul!!
Mint ahogy a kis öreg csinálja a 00.16 másodpercnél úgy rászorítja valamennyire és tömörödik a vatta ,és a 00.07másodpercnél lehet hogy enyhén nyirkos ruhával törli meg a hurkapálcikát és így a cukor szinte rá ragad szerintem .
Köszi szépen! :) Pedig ez még semmi! Van 2 másik nagyon jól kifejlesztett cukortálam, azkkal még dúrvább! :D Csak azokról még nincs videóm, de majd csinálok és feltöltöm! :D
Nem mindig így adja! Attól is függ mikor mennyire melegítem fel a fejet, van olyan mikor jobban felmelegszik, olyankor sűrűbben jön. Volt, hogy állítottam a levegő - gáz keveréken... az is sokat számított. Meg valamennyire attól is függ, hogy hogyan tekerem. A levegő páratartalma is befolyásolja.
Nem, nem sercegős, kristályos. :D
Mind ez függ a cukortáltól is és talán attól is, hogy a propellerek mennyire tolják a levegőt, és a cukrot.
Kérlek szépen azokat a matricákat én magam vagdostam ki kisollóval! :D Számítógépen megírtam a betüket, majd vízszintesen tükröztem őket és kinyomtattam, aztán a nyomtatott betüket kupírozgattam át ilyen levonóra (tapéta) és kivagdostam. :D Rlég időigényes. De van több olyan üzlet, ahol bármilyen betűtípusú, alakzatú, színű, méretű szöveget vágnak géppel. Egyilyen feliratot mint az enyém kb 600 ft/db -ért csinálnak.
Amúgy neked mennyit forog a fej, ha töltőröl üzemelteted?
Nekem most építés alatt van egy másik kis szuper gépezet, saját részre. Sok extrával. :D A max ford. kb 4.000/min és fordulatszabályozós.
ja egy kérdésedre nem válaszoltam a gép burkolása volt egy rossz automata mosógép annak a burkolatát vágtam szét és abból ,meg rossz hűtő oldala .De le szeretném festeni valami lányos színre hogy a gyerekeknek tetsszen pl: rózsaszín vagy narancssárga ,viszont én is szeretnék rá ragasztani Vattacukor matricát te honnan veted vagy csináltál egy sablont rá raktad és kivágtad egy öntapadós lapból?
Láttam már a videódat nagyon jó ,csak én úgy látom hogy a fordulata a motornak egy kicsit kicsi nem ,vagy csak nagyon gyorsan adja a vattát .Ezt aból gondolom hogy a pamacs szerkezete elégé laza túl ritkának találom a vatta sűrűségét .Nem olyan a cukrod amikor eszed hogy enyhén a vatta kicsit olyan sercegős kristályos????Mert ha én akkumulátoról használom a gépet akkor a fordulat kisebb akkor szokta így adni már úgy értem hogy akkor csinál olyan lazákat ha viszont aksi töltőt rá rakom akkor pörög mint a szerencsekerék és olyan kor olyan a vatta mint a háztartási vatta nagyon sűrű, fele olyan vékonyak a szálak mint aksiról mert egy csepp cukrot nagyobb centrifugális erővel csap ki és a szálak jobban megtudnak nyúlni ,.
Természetesen maga géped tökéletes és ezt komolyan mondom tetszik .
majd próbálok videót csinálni róla hogy milyen a különbség aksiról vagy töltőről használva.
Értem... én azt hittem a LADA fűtőmotorja erősebb. Akkor majd utánna járok valami jó kis erős 12V -os motornak, mert én is szeretnék majd 12 V -os gépet is csinálni magamnak.
Igen-igen... figyelmes vagyok :D oda figyelek mindenre. Ha vamait csinálok ott is szépen átgondolok mindent és csak figyelmesen! :D Elvégre csak így lehet jó és precíz dolgokat szerkeszteni, s építeni. :D ;)
Gyula te honnan vetted azt a kis csapot amit beépítettél a gép első burkolatába, és mennyi volt? Neked mivel van búrkolva a gép? Lemezzel?
Ime a A lada fűtés motorbal oldalon és egy másik jobb oldalon úgy tudom hogy aro vagy zuk hűtőventilátor motor a fülkéből.
.Na ezt a nagyobbat szeretném bele rakni a gépbe mert jóval erősebb mint ami most van benne és 2 fokozat van rajta ,igaz a Lada fűtés motor is 2 fokozatú de gyenge nagyon sajnos.
Mint írtam hogy át alakítom a gépet a gáz szabályozást oldottam meg ,a gáz lámpa csapját iktattam a gáz közé be így finomabban tudom szabályozni a lángot mint a palackon levő csapon és persze ott van kéznél.
.
ja és a fejet is át variáltam ilyen volt már mint lapos volt a felszíne és most enyhén domború és kisebb nyílással .