Keresés

Részletes keresés

nem érek rá Creative Commons License 2011.03.13 0 0 107

Antisystem 94-es hsz-át megértetted?

 

Szerintem ott a megoldás!

 

 

Előzmény: Törölt nick (99)
nem érek rá Creative Commons License 2011.03.13 0 0 106

Amíg be nem látja, hogy ez az egész órás törlősdi egy kényszeres betegség nála, addig hiába találunk ki újabb és újabb megoldásokat...

 

Ugyanis erre NINCS megoldás. CSak az, amit Antisystem írt. Kiválóan!

 

 

Előzmény: sanyi a szomszédból (104)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.12 0 0 105

Á, a 2éves már az enyémet is ki akarta törölni :-DDDD

Előzmény: sanyi a szomszédból (104)
sanyi a szomszédból Creative Commons License 2011.03.12 0 0 104

Más ne is haragudjál de egy gyerek 3,5évesen megtanulja hogy kell tisztára törölnie a valagát...

Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.12 0 0 103

Hazudni viszont pofátlanság: azt mondani, h segítség kéretik, közben meg csaqk nyavalyogni akarózik, az igenis pofátlanság, mert hazugság. Márpedig már elég régóta határozottan azt hiszem, h hazuccc.... különösebben nem is érdekel, bár annyiból izgat, h az érdekelne, h miért teszed. De kétlem, h elég őszinte vagy, h ezt elmondd nekem, úh ennyi.

Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.12 0 0 101

Ahogy elnézem, itt jópáran jobban értjük a problémádat, mint te magad.

Azon gondolkodtál már, h mi lenne, ha nem csak nyavalyogni járnál ide, hanem igyekeznél megoldani is a dolgokat?

Hány ötletet kaptál itt? Hány ötletet próbáltál ki? Nem gondolod, h pofátlanság mások idejét, energiáját lekötni a nyavalygással, miközben magasról tojsz arra, amikor megoldásokat javasolnak?

Nem gondolod, h szimpla ostobaság, uazt hajtogatni (mármint, h télleg 1h lenne szükséges, mikor bmelyik gyakorló kisgyerekes anyuka kimosdatna a legnagyobb szarból, még akkor is, ha már elkented magadon tetőtől talpig? Hány gyereket pelenkáztál és fürdettél már?

Miért nem kéred meg anyádat, h letakarítson, ha te ezt nem tudod tisztességesen? Miért nem kéred meg, h megtanítson végre normálisan kitörölni, ha már ezt elmulasztotta óvodáskorodban? És ugye tudod, h mindezen kérdéseknek csak akkor lenne értelme, ha a dolgot vban meg is akarnád oldani, és nemcsak nyavalyogni?...

Előzmény: Törölt nick (99)
sanyi a szomszédból Creative Commons License 2011.03.11 0 0 100

a lidokainos sóderos öklözőzsírt próbáltad már?

Előzmény: Törölt nick (99)
nem érek rá Creative Commons License 2011.03.11 0 0 98

A Mira vizet ajánlottam..... Meg se próbáltad?

 

Bár, hosszú távon az is függőséghez vezet!

 

 

Előzmény: Törölt nick (75)
nem érek rá Creative Commons License 2011.03.11 0 0 97

5*

 

 

Kérdés, LM kolléga képes-e megérteni....

 

 

Előzmény: Antisystem (94)
nem érek rá Creative Commons License 2011.03.11 0 0 96

Te jó ég! Még mindig itt tartasz? :-s

 

Kb. két hónapja leírtuk egy páran: nedves popsitörlőkendő (3-400 ft/70 db), és kb. 30 mp alatt tiszta vagy!

 

Persze tudom, nem alul kéne tisztának lenned, hanem vállon felül.

 

Arra nem jó a nedves törlőkendő. :-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (91)
G.B.Bejja Creative Commons License 2011.03.10 0 0 95

Jól összeszedted, gratulálok.

Jó lenne, ha segítenél vele L.M-nek...

Előzmény: Antisystem (94)
Antisystem Creative Commons License 2011.03.09 0 0 94

...mert hogy elvonási tünetek is lennének, az biztos).

Most ugye ezt nem gondolod komolyan, hogy egész nap sz*ros nadrágban üljek...

 

Nézd, ha neked megfelel ez a helyzet ami van, ez is egy döntés. Én azt írtam le, hogy mit kezdhetsz például azzal a szituval, ha nem felel meg ez a helyzet. És nem, nem képzelem, hogy szaros gatyában kellene ücsörögnöd minden nap, azt viszont annál inkább képzelem, hogy amíg nem nézel szembe a saját félelmeiddel, addig pont ugyanebben a virtuális sz*rban fogsz ücsörögni, ugyanis a szembenézést nem teheti meg helyetted senki. És igen, mondjuk 7 év gyógyszerszedés után neked magadnak kell eldöntened, hogy a következő 30 évet is gyógyszerszedéssel akarod tölteni mert "jaj, mennyire lennék rosszabbul" vagy bevállalod, hogy igen, minden ésszerű fokozatosság és orvosi segítség mellett is törvényszerűen lesznek heteid, amikor rosszabbul leszel.... sőt az is lehet, hogy nem sikerül teljesen elhagynod csak mondjuk felire csökkentened, és ezért is meg kell küzdened... ez is benne van a pakliban. Harmadik megoldás ugyanis nincs. (illetve látszólagos van, mondjuk elcserélheted ezt a gyógyszer függőségedet egy másik gyógyszerfüggőségre mondjuk)... illetve 30 év múlva is törölgetheted 2 órán át a segged (rosszabbodni szok a kényszeresség, ha nem kezd vele az ember), ha nem vállalod be az ezzel kapcsolatos szembenézést és elfogadást... (mellesleg ha nagyon parázol, tehetsz el váltó-alsógatyát ugye...)

 

Hogy tiszta legyen számodra is, te itten éppen azt keresed, hogy hogyan cserélheted el az egyik függőséget egy másik függőségre, "ki ad csodaszert csomag klozettpapírért és fél óráért alapon". Hát csodaszer az kérlek nincs. (bár kellőleg lelketlen csodaszer árusok pont a hasonló igényekből élnek jól)

 

Jóhogy nem már pelenkát is hordjak...

Hát neked momentán arra biztosan nincs szükséged... viszont igen sok embertársunk van, aki pelenkával, sőt az oldalán vendégnyílással él TELJES ÉLETET - mert elfogadja önmagát. És hát úgy tűnik, te ebben a mostani helyzetedben inkább irigyelhetnéd őket... hidd el, az életminőség nem ezen múlik... hanem pl. az önellátásra, önálló életre való képességen. (ja, és űrhajós vagy vadászpilóta se akarj lenni, azok is szoknak pelenkát hordani...)

 

 Amúgy 4-5 naponta van székletem (hashajtóval), tegnap este is vettem be 20 csepp guttalaxot, ma egész idáig semmi hatás (és valószínű már nem is lesz...).

... igen, pont így néz ki a krónikus hashajtó függőség....

Miért ne?
A hosszú ideig és rendszeresen alkalmazott hashajtás több veszéllyel jár. Előfordulhat a bélnyálkahártya gyulladása, elősegítheti az aranyér kialakulását, illetve súlyosbíthatja azt, mert a hirtelen, soron kívül provokált ürítésnél felszakadhatnak, sérülhetnek az aranyeres csomók, amelyek aztán könnyen begyulladhatnak. Mivel a hashajtók a szervezet vízháztartását is befolyásolják, vizet vonnak el, amellyel együtt fontos ásványi anyagok is távoznak a szervezetből, akár az ásványianyag-háztartás felborulásához is vezethet. Lassan alakul ki a hozzászokás súlyos ártalma: a bélrendszer elveszíti a béltartalom továbbításának és a természetes kiürítésének képességét, ami súlyos állapotokhoz vezethet. Az ún. "pszichés székrekedés", amikor az illető feleslegesen aggodalmaskodik székelésének gyakorisága, módja, a produktum állaga, stb. miatt, és indokolatlanul avatkozik bele a bélműködésénbe, bizonyos idő után mintegy "leszoktatja" a bélrendszert az önálló működésről.

http://www.hazipatika.com/articles/Hashajto_is_okozhat_fuggoseget?aid=20070913103856

 

De - mint említettem - te hozol döntést, a te életed. Én csak annyit tudok segíteni, hogy (ismervén az asztal mindkét oldalát valamennyire) elmesélem neked, hogy van két dolog, - a nátha orrcsepp meg a hashajtó - amelyek krónikusan, hónapokig szedve egészen biztosan többet ártanak mint használnak, nem arra valók. Vagy hogy a váltó-alsógatya vagy a tisztasági betét is jobb alternatívák a rendszeres fél órás seggfényezésnél... (már csak azért is, mert nem kényszeres dolgok)

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (91)
G.B.Bejja Creative Commons License 2011.03.09 0 0 92

Most ugye ezt nem gondolod komolyan, hogy egész nap sz*ros nadrágban üljek (még ha teszem azt betéttel is)? Jóhogy nem már pelenkát is hordjak...

 

Szerintem nem gondolja - és én se gondolom.

Ellenben azt igen, hogy az emberek akkor sem ülnek  sz*s nadrágban egész nap, ha előtte csak pár másodpercig törölgetik a seggüket.

Előzmény: Törölt nick (91)
Antisystem Creative Commons License 2011.03.09 0 0 90

Hát nézd, nekem az Anafranil (clomipramin) ősvegyületéhez, a Melipraminhoz (imipramin) volt szerencsém pánikbetegségileg, a 90-es évek elején... A valóság az, hogy abba lehet hagyni, persze nem egyik napról a másikra... nálam ez úgy ment, hogy napi 9-et szedtem (2-2-5/nap) (10 a maximum:)) majd egy idő után (olyan 1 év) megtárgyaltam magammal, hogy nyilván nem így szándéxom megöregedni, ergo ezzel valamit kezdeni kell... és elkezdtem 8-at szedni, annak tudatában, hogy lesz néhány nap (nem, nem a következő, kell 3-4 nap hogy a vérszintje lecsökkenjen) amikor nyilván átmenetileg rosszabbul fogom érezni magam, mert bár valódi rászokás nincs ezekre a triciklikus szerekre, de ha az ember hónapokig szedi, a szervezete erre az ingerszintre áll rá. Na, ez is történt, átmenetileg rosszabb volt, de mondjuk 2 hét mulva már ujra úgy éreztem magam a 8-cal, mint előtte a 9-cel. Ekkor ujra megtárgyaltam magammal, hogy most elég lesz akkor a 7 is, bár nyilván pár napig =(stb) és akkor ez így ment első körben a napi 5 ig. (1-1-3) (Na, ekkor - EKKOR - megbeszéltem a dokival is, hogy akkor most már ne írjon havi 6 dobozzal:)))) Kérdezte jól vagyok-e, miondtam, hogy nagyjából igen, azt mondta, akkor OK.

Na, akkor az 5 szemmel hagytam magamnak 2-3 hónapot, utána lementem 4 majd 3 szemre (1-0-2), azzal megint elvoltam 2-3 hónapig, majd már csak este szedtem a 2-t, majd 1-et... a végére meg húsvét előtti nap elfogyott a gyógszerem, úgyhogy kénytelen voltam 4 napig el lenni nélküle. Utána meg úgy voltam vele, hogy akkor már mi a fenének kezdjem ujra azt a napi 1 szemet... volt 2-3 hetem némi rosszabbul léttel meg birható szintű izomgörcs-félével, oszt ennyi. A következő 10 évben nem kellett, aztán egy jóval enyhébb és rövidebb kúra ...

 

Az általad leírtakhoz meg annyit, hogy szerintem sem a székletürítés bélrendszeri oldalával van súlyosabb problémád, sokkal inkább fejben. Sacckb azt is meg tudom mondani, hogy mivel:)

Mindenféle krónikusabb betegségben (tök mindegy, hogy testi, pszichoszomatikus, vagy tisztán pszichés) a kulcsszó, hogy az ember fogadja el önmagát, tudja elfogadni önmagát a saját állapotával együtt. Persze ez a legnehezebb, a cukrosnak elfogadni, hogy ő cukros, a fél lábunak hogy fél lábú, a pszichés betegnek, hogy pszichés beteg. Pedig, amíg erre nem képes, nincs gyógyulás, gyógyulás alatt persze itt a jó életminőséget és önálló életvitelt értve az adott állapottal együtt.

Például, hozol egy döntést kérlek, hogy nem törölgeted fél órát a segged, mert ez zavar az életviteledben. Mi történhet? Csíkos lesz az alsógatyád? Lehetséges... Und? Legfeljebb nem anyukád kezébe nyomod, hanem kimosod magadnak, ennél nagyobb dráma nem történik. Többször előfordul? És? Emberek milliói élnek hasonló problémával, lehet kapni tisztasági betétet, nem csak menstruáló nők használhatják...

Székletürítési zavarod van? Végiggondolod az étrendedet (ha nincs rost nincs normál széklet se...), végiggondolod a mozgásodat (minimum napi 30 perc jó ütemű gyaloglás, hogy a belek mozgása fiziológiás legyen)... hashajtót sürgősen (de fokozatosan) elfelejted, mert krónikusan szedve pont hogy leszoktatja a beleket a fiziológiás mozgásról, meg az is okozhatja a seggtörlési kényszered alapját a végbél izgatásával... ellenberger elfogadod, hogy te olyan gyógyszert szedsz kúraszerűen ami lassítja a belek mozgását, tehát esetedben nem kóros, ha nem naponta, hanem 2-3 naponta van székleted. És nem aggasztod magad mindenféle bélcsavarodás-rémképekkel.

Na, ilyenek...

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (87)
sanyi a szomszédból Creative Commons License 2011.03.08 0 0 89

Hát ez szarügy....Jól élnek belőled a klozetpapírgyárak.

Előzmény: Törölt nick (76)
G.B.Bejja Creative Commons License 2011.03.08 0 0 88

Nem tudom, mire jó az Anafranil, de bármi is az, ha 7 éve szeded, biztosan nem lehet hirtelen leállni róla.

 

Én csak azt gondolom, hogy az akarat sok mindenen segít.

Előzmény: Törölt nick (87)
G.B.Bejja Creative Commons License 2011.03.07 0 0 86

A törlést kell nagyonnagyon akarnod.

Szerintem.

Előzmény: Törölt nick (85)
G.B.Bejja Creative Commons License 2011.03.07 0 0 84

Nem akarok okoskodni, nem ismerlek.

Csak gondolom, hogy ha nagyon erősen akarod, meg tudod csinálni.

Előzmény: Törölt nick (83)
G.B.Bejja Creative Commons License 2011.03.06 0 0 82

Nem jól értetted.

Azt mondtam, hogy sok millió ember meg tudja oldani, hogy NE 50 percig tartson, hidd el, ha nagyon akarod, neked is menni fog. 

Előzmény: Törölt nick (79)
gombóc63 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 80

Én azt hiszem sajnos neked nem a szarással van problémád......

Előzmény: Törölt nick (79)
G.B.Bejja Creative Commons License 2011.03.05 0 0 77

Ha belegondolsz, rájössz, hogy mégiscsak meg kell oldanod valahogy. Sok millió embernek sikerül, neked is fog.

Előzmény: Törölt nick (76)
Híd Creative Commons License 2011.01.30 0 0 74

Annyira megnyugtató volt ezt a cikket olvasni, mert rám egyik sem jellemző :)

Előzmény: nem érek rá (72)
kpityu2 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 73

 

Munkaterápia. Akkor nem ér rá hülyeségeken agyalni.

nem érek rá Creative Commons License 2011.01.30 0 0 72

Ott is megírták már neki a tutit:

 

A pszichés "betegeknek" mindig fel kell tenniük maguknak a kérdést, hogy : "Mit teszek én azért, hogy jobban legyek?" Te mit teszel azért, hogy jobban legyél?

Ülsz a tv előtt és tömöd magadba a gyógyszert? Így SOHA nem leszel jobban.

És még egy hivatkozás. Első helyen az ő problémája - szerintem. Ideje lenne ezzel szembenéznie.

 

Kényszerbetegségek

 

A leggyakoribb kényszergondolatok közé tartoznak:

  • a beszennyezettségtől való félelem

 

 

Előzmény: Híd (69)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.29 0 0 70

Nem lenne pontos, ha azt mondanám, h sajnálom, de voltak nekem ronda pánikrohamaim régen, amikor hiába tudtam, h irreális, amit érzek, akkor is azt éreztem, amit. És nagyon jó túllenni rajta. Így vhol érzem a súlyát a problémáinak, nem si rajta röhögök (Másrészt viszont ma már vannak és elérhetőek olyan módszerek, amikkel az iylen problémákat kezelni lehet, csak erről nem illik bezsélni, és attől a gondolattól el is emgy a röhöghetnékem.), de ha belegondolok, h egyesek utánamolvasnak (merhogy többen múdszeresen és rendszeresen :-)), akkor lesznek a hülye elméletek, h miért írtam ide, mikor csak annyi történt, h véletlenül megláttam a nyitóoldalon a címet, és annyira nem értettem, h mi akar lenni, h beleolvastam.

Előzmény: Híd (69)
Híd Creative Commons License 2011.01.29 0 0 69

Az egyik legszórakoztatóbb fórumozó, de azért sajnálom egy kicsit. Ez az egyik legjobb topikja:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9201577

Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.29 0 0 68

Igen, má én is röhögtem 1-2 kört :-DDDDD

És nem tudom elképzelni se, de kollégistaként anno sokmindennel szembesültem, h nem minden nem mkinek egyértelmű :-)

 

Előzmény: nem érek rá (66)
nem érek rá Creative Commons License 2011.01.29 0 0 67

BEtömködöd magadba, vagy hogyan képzeljük el? :-)))))

 

 

Előzmény: Törölt nick (62)
nem érek rá Creative Commons License 2011.01.29 0 0 66

Komolyan, most már magamon is röhögök, hogy ilyen sz.r ügyekkel :-DDDDD foglalkozunk.... :-)))

 

Életemben nem gondoltam arra, hogy baj lenne, ha valami nem jön ki.... Másnap úgyis kijön.

 

Ezexerint normális dolog lenne, hogy egyesek kibányásszák magukból a "végén" lévő cuccost? :-O :-O :-O

 

 

Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.29 0 0 65

Az éppen nemgyakorlóknak esetleg 1-2p-cel több kellhet, mert nincsenek napi edzésben .-)

Előzmény: Törölt nick (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!