Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Sztrovacsek Sztrovacsek máj. 13. © 3806

Űdv sajnos nem háj. Egy nagyon komoly betegségük,ami nagyon megritkítja az álomárnyt. A kezelésére,megelőzésére én is nagyon kíváncsi lennék.

 

Előzmény: labrador13 (3800)
RosarioRao máj. 12. © 3805

Szia,
nekem hájnak tűnik! A pulyka rengeteg hájat tud magára szedni, főleg a kakas a mellénél. Én tepsiszám sütöttem legutóbbi vágáskor is.

Viszont nem kellene keménynek lennie!

én elfogyasztanám a húsát, maxmum a belsőségeket nem

Előzmény: labrador13 (3800)
csakvan1 máj. 12. © 3804

Köszönöm szépen az információkat :)

 

Előzmény: uvj (3803)
uvj máj. 12. © 3803

Szia! Ha az anyával hagyod akkor nem kel fűteni nekik! A mama megoldja a melegítésüket! Száraz világos helyre rakd őket!! Én azt tanácsolnám, hogy legyenek zárva egy darabig amíg ilyen rossz az idő!! Kb egy hét után ha van rá lehetőséged enged ki őket pár órára a mamával!!

Etetés pulyka táp bár régen nem volt mégis meg nőttek. Egy hét után lehet zöldhöz szoktatni! Szeretik a túrót hagyma szárat apróra vágott csalánt! De a legjobb neki az össze gyűjtött rovar eleség! Régen 1-2 órás program volt hogy egy füves területre kihajtottam! Nagyon szerették.

Előzmény: csakvan1 (3802)
csakvan1 máj. 11. © 3802

Sziasztok.. :)

Viszonylag kezdő pulykatartó vagyok, a napokban  várhatóak a kis pulykák, a "pulykamama" szorgalmának,és kitartásának köszönhetően. :)

most készülök kialakítgatni nekik helyet,  és pár dolgot nem értek,

 

- hogyha a kis pulyka az anyjával marad akkor is kell rájuk fűteni?
- mindenhol máshogy irják,  hogy jobb ha bezárva tartom őket, még meg nem nőnek,  vagy ha szabadban ( parlagi pulyka)

 

És kaphatnék e esetleg tippeket, tapasztalatokat,  napos pulyka nevelésről??

Köszönöm előre is.

uvj máj. 11. © 3801

Nekem még soha nem kotlott a bak! Pedig bírnám értékelni! :-). A tyúk tojásra nem nagyon nehéz??? Én pulykát tennék neki  jó sokat! Ha van képetek!! Várom!!

 

Előzmény: Mary9 (3799)
labrador13 máj. 11. © 3800

Sziasztok! MA sajnos le kellet vágni a vörös bakomat. Nem kapott levegőt próbáltam segíteni rajta de nem tudtam. Boncolás után viszont rá jöttem nem is tudtam volna, mindkét tüdején volt egy egy hatalmas sárga szivacsos valami, ami csont kemény volt. töltök fel pár képet elemezzük ki kicsit, mivel nem vagyok állat orvos, és fogyasztásra alkalmas e a húsa. Ez a sárga valami, volt még a szív körül de ott kisebb darabak és lemez vékonyságuak.

Mary9 máj. 3. © 3799

Nekem is ezt csinálta.De amikor elkotlott a tojóm már nem engedtem oda.
Vasárnap keltek 20-ból 9 lett. 2sajnos belefulladt. :(
De 1 próbálkozásnak nem rossz. :)

 

Előzmény: bernathgy (3764)
mementori74 ápr. 30. © 3798

Napozás 3 naposan

soma0221 ápr. 30. © 3797

Nem tesz semmit! :)

Majd még rakj fel képeket a duóról meg a picikről. :)

Előzmény: mementori74 (3796)
mementori74 ápr. 30. © 3796

igazad van ha minden igaz samulu volt az eladó,bocsi a tévedésemért

Előzmény: soma0221 (3795)
soma0221 ápr. 30. © 3795

Szia!

Szerintem nem tőlem vetted őket. Nekem csak "royalosok" voltak és én csak 4-5 hónapos korukban kezdtem eladogatni a növendékeket. Ja és Vas megyében lakom. :)

Előzmény: mementori74 (3794)
mementori74 ápr. 30. © 3794

Szia

Tasson lakom,a felnőtteket úgy értem hogy most már felnőttek amikor vásároltam akkor még előneveltek voltak,kb 8 hetesek,fotó nincs de semmi extra sima fekete paraszt pulyka a him,a tojó meg fehér szürke,ha jól emlékszem 7 db-t vettem és csak egy lett tojó a többi him,a haver aki akkor velem volt ö szintén vett egy gyönyörű kakast meg két tojót tölled

Előzmény: soma0221 (3793)
soma0221 ápr. 30. © 3793

Szia!

Páratlan páros. :)

Vannak még fotók a felnőttekről? 

Merrefelé laksz?

Előzmény: mementori74 (3789)
mementori74 ápr. 30. © 3792

szia

nem lehet,mert hisztizik mindkettő ha külön szedem öket,már kiprobáltam 

Előzmény: uvj (3790)
vicuska69 ápr. 29. © 3791

Szia! Köszönöm szépen! :)

 

Előzmény: ttundy (3787)
uvj ápr. 29. © 3790

szia! Én a helyedben csak egy anyut hagynák! Vagy a pulykát vagy a kotlóst!!!!!

Előzmény: mementori74 (3789)
mementori74 ápr. 29. © 3789

Sziasztok

Kikeltek a kispulykáim,igaz nem sok csak 10 darab lett,mert csak egy anyapulykám van,a dolog érdekessége az hogy elkezdett a pulyka tojni szépen minden nap egy tojást amikor összegyűlt pár darab tojás,az egyik tyúkom ráült kotlani,de ettől függetlenül a pulykamama szorgalmasan járt még oda pár napig tojni,amikor úgy döntött hogy nem tojik többet be ült a tyúk mellé kotlani,és sikeresen ki is költötték őket,most együtt vigyáznak rájuk,de még van egy érdekesség,amelyik nap kikeltek a kicsik,még aznap a pulykapapa nem bírt magával és megmászta pulykaanyót,legalább 5 percig nyaggatta amikor lezavartam róla.  

Útoírat

Soma,azt hiszem tőled származik a szülő pár

 

 

ttundy ápr. 29. © 3788

Sziasztok! Ma regeltem a fórumra nagyon jókat olvasok :). És van még mit. Addig is tudatni szeretném veletek hogy idén nagyon besokalltam a pulykáimból.Három kotlóm ült meg és szeretném eladni őket/mármint a kis pulykákat/ ha valakit érdekel keressen a ttunde77@citromail -on.De megfelelő ajánlatokra cserélem is .Bármibe benne vagyok csak egy pártól megszabadulhassak. Évek óta tartok állatokat pulykát,kecskét,birkát,tyúkot,nyulat.Szóval akit érdekel az ajánlat keressen a címemen. Ja  a Dunakanyar a helyszín :)

ttundy ápr. 29. © 3787

Szia! Egyáltalán nem baj ha együtt hagyod őket a mama majd vigyáz rájuk. Legalább is én tavaly így hagytam és semmi bajuk nem lett.

Előzmény: vicuska69 (3786)
vicuska69 ápr. 29. © 3786

Szép napot mindenkinek!

Most hétvégén nekem is kikelnek a pulykám alól a tojások de én nem tudom a pulykámmal hagyni a kicsiket mert nem tudom elkülöníteni a többi baromfitól nagy baj ez? Valaki tud nekem segíteni ez ügyben? Ez az első keltetésem és nagyon izgatott vagyok sok mindent azt itt olvasottakból hasznosítottam és ez nagy segítség volt számomra.

Omosimama ápr. 28. © 3785

Ma már minden szép, a pipikék szépen a mama körül vannak, már kint a kifutójukban. Pulykanyó nagyon lelkiismeretes.

Omosimama ápr. 27. © 3784

Egy légtérben vannak, szerintem nagyon pöpec helyük van. Tegnap megpróbáltam kikapcsolni az infrát, de csak kettő bújt anyuci alá, amit meg alátuszkoltam - akkor még sikerült - kibújt alóla és a pulyka mellett összebújva "vacogott". 

Most voltam náluk, elevenek, ott rohangálnak a pulyesz körül, az meg akkora, mint egy sátor. Ha melegszik az idő, majd kinyitom a kibújójukat, hátha kimennek levegőzni.

Előzmény: Xaxonos (3781)
peeetii ápr. 27. © 3783

Kedves Fórumozók!

Pulykatollakat vásárolnék. Vagy a jobb vagy a bal szárnyakról érdekelnének a legnagyobb tollaik. Budapest környékén tudnék utazni.

Elnézést hogy nem a témához kapcsolódóan szóltam hozzá!

Üdv,

Peti

kokesz74 ápr. 26. © 3782

Sziasztok!!Nekem is szépen elkezdtek tojni a pulykáim,de valami elhordja alóluk a tojásokat és elássa a zömét a földbe vagy a hamuba!!Szerintetek mi lehet a tettes?

Xaxonos ápr. 26. Creative Commons License 3781
Szia. Szedd össze a bátorságod és tedd a pulyka alá vagy csak a ládájába a pipiket. Ha megtudják ott a jó meleg bebujnak alá és elfogadják anyjuknak a pulykát csak igy még félnek a hangjától. Egy két órát ha vannak a pulyka alatt aztán akár az udvarra is rakhatod öket,ha fáznak bebujnak a pót mama alá és az is megnyugszik. A pulykát jó pótanyák ne aggódj. Olcsóbb is mint az infra :)
Előzmény: Omosimama (3780)
Omosimama ápr. 26. © 3780

Na, ma beraktam a kilenc kikelt kiscsirkét a pulyka alá.(előtte takarítás, a régi fészek, meg a bedöglött tojások kidobása.) De nem is ez az érdekes. Mikor kivittem az udvarra a pulyeszt, hogy egyen, meg takarítani tudjak, szinte lógott a kezemben, olyan gyenge volt. De azért evett egy kis túrót, meg zöldet. Nagy szeretettel fogadta a pipiket, bár a kis hülyék nem bújnak még alá. Elég nekik az infra. De délután! Mondom kiteszem még anyucit levegőzni. Hát úgy megjött az ereje, hogy alig tudtam kivinni, aztán felfújta magát és repült az arcomba. Kétszer. Alig tudtam kivédeni és egyáltalán nem volt vicces. Úgyhogy eztán csak elveszem a torlaszt a bebújó elől, oszt ha kijön hát kint lesz. Bent is van kajája meg vize. Majd ha már a pipik is kijöhetnek vele remélem könnyebb lesz.

uvj ápr. 25. © 3779

Köszi! Valóban szép! A tollazata fényes gondolom a sok napraforgó na meg a jó körülmény! Teljesen nomád tartáson vannak kint alszanak egész évben!

Előzmény: zsoltialeveli (3778)
zsoltialeveli ápr. 25. © 3778
Sziasztok!

Nagyon szép kakas, látszik hogy jó nagy helyük van,az enyémnek a farktollai nem voltak ennyire szépek..Viszont finom volt :)

Vennék pulykakakasnövendéket,pipe is lehet 'bár ott még necces az ivarmegállapítás legalább is részemről'lehetőleg bronz ősöktöl Pest környékéről ha van valakinek 1 eladó!Köszi!
Előzmény: uvj (3776)
soma0221 ápr. 25. © 3777

Nagyon szépek! :)

A picikről nincs kép?

Előzmény: uvj (3776)