Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

TimáriKristóf jún. 4. Creative Commons License 3834

Szerintetek ez a pulyka kakas mit művel a döglött utódával?https://docs.google.com/file/d/0BzQqS9AbrU9HSnJSd0pjVWpiVW8/edit

Kittus007 jún. 2. Creative Commons License 3833

Ezt még megpróbálom.Köszönöm...Nekem 25-21 van ezért a kétségbeesésem.-...mondhatni elég sokba van...

Omosimama jún. 2. Creative Commons License 3832

Ha nincs más ötlet, próbáld a fokhagymát. Macerás, mert le kell tuszkolni (összevágva) a torkukon, és több napig kell napjában kétszer "beadni" nekik. 

Előzmény: Kittus007 (3830)
zsoltialeveli jún. 1. Creative Commons License 3831
Én is nyomattam a gyógyszeres pulykanevelőt a méreghányás miatt meg gyümölcsöt és rengeteg hagymaszárat azt még is odalettek.Volt amelyiknek még inyjekciót is adtam de hiába.Mondjuk hogy mi miatt az annyira nem derült ki,még jó hogy csak kettőt vettem próbából..Viszont akivel együtt vettem annak mind a 12 elpusztult.Az állatorvos is csak találgatott,boncolni lehetett volna de 2 madár miatt nem éri meg.Befejeztem velük,nem hiányzik a sok idegeskedés..
Előzmény: Kittus007 (3830)
Kittus007 jún. 1. Creative Commons License 3830

Köszönöm,ez is több volt mint amit a tenyésztő segített ...igérete ellenére..Ez nem zöld csak sárga de habos vagy nem is tudom...már mindent megtettem és eztán jön a neheze...a méreghányás..annyi pénzbe van hogy hihetetlen és a hajam feláll tőle hogy megdögölheta jó része még..nem tudom mit tehetnék.Amúgy a szer a laktoferm azt hiszem a májára de egy bő hete az egyik dögöt felboncolta az állatorvos és nem volt baj a májával csak a belével.Azért várom aki tud még adhatna tanácsot.Mindenesetre ezek után hibrid a portára sem jön be.

zsoltialeveli jún. 1. Creative Commons License 3829
Szóval a hibridek elég csehül szoktak kinézni tollügyileg..Nem biztos hogy összefüg a betegségükkel,illetve betegségeikkel.Az hogy görbül a lábuk meg nem bírnak menni angól kórra utalhat akár.A fosás ha szép szöld főleg simán lehet májbetegség.
Ha visszaolvasol valaki már írta a szer nevét sajnos elfelejtettem,ami a májbetegségre van de lehet hogy valaki beírja mindjárt.Háát sokat nem segítettem,nekem a hibridek tavaly elpusztultak pedíg én is mindent megtettem értük.Soha többet..csak paraszt pulykát,legalább is én nem veszek többet az tuti!Jobbulást,reméljük felépülnek..
Előzmény: Kittus007 (3826)
Kittus007 jún. 1. Creative Commons License 3828

Igen azok!

zsoltialeveli jún. 1. Creative Commons License 3827
Szia!
Ezek fehér hibrid pulykák?
Előzmény: Kittus007 (3826)
Kittus007 jún. 1. Creative Commons License 3826

 

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni tőletek.4 hetesek a Pulykáim leesnek a lábukról elferdülnek a lábujjai vagy térdben összerogy ahogy azt a mellékelt fotón is láthatjátok.Lógatja a szárnyát alig mozog,de eszik és iszik.Ez már fennál vagy 2-2.5 hete.Nem tudom mit tehetnék még.Már hívtam állatorvost,naponta cserélem az almot a vizet és ellenőrzöm őket rendszeresen..Az állatorvostól kaptam gyógyszert mivel az egyik elhullottnak a bele végén egy véres vladékos hólyag volt és a többinek is észrevehető volt a fartájon fosásra utaló jel.Konkrétan alig van toll az alfelén a betegnek.Kaptak már a gyógyszeren kívül,jolovitot 5 napig,emésztést javitó ecet tartalmú itatóadalékot és most kezdtem el adni az E-szelént mivel legutóbb nem mertem 1 napnál tovább adni az adagolási útmutató hiánya miatt.Mi lehet a bajuk és mit tehetnék?Jah és van olyan köztük amin alig van toll...mintha lekopott volna a a szárnytőn meg a hátán,valamitn ma reggel egyiken észre vettem hogy sárga habosat fosik....Ez egyre jobb leszLégyszi adjatok tanácsot mert már kétségbe vagyok esve 4 db döglött meg eddig viszont nem jellemző a hirtelen hullás ez mióta megvettem vagyis 4 hét alatt hullt el..

technikus21 jún. 1. Creative Commons License 3825

nem ez volna a kérdésem, hanem hogy mit ehetnek, mire kell figyelnünk, zöldetm ikor kaphatnak és hasonlók

Előzmény: zsoltialeveli (3824)
zsoltialeveli máj. 30. Creative Commons License 3824
Szia!Én tudok!Arra tippelek, hogy valószínű hogy fehérek is maradnak ;)
Előzmény: technikus21 (3823)
technikus21 máj. 29. Creative Commons License 3823

Sziasztok, most vettünk három kis pulykát, jelenleg még fehérek, pár hetesek lehetnek. Valami tippet tudtok nekem adni?

Omosimama máj. 28. Creative Commons License 3822

Az enyém 17 tojás után kotlott meg. Kiszedtem ugyan alóla a tojásokat, mert csirkét keltettem vele, de tettem alá négy műanyag tojást, míg biztos nem voltam benne, hogy ülve marad.

Előzmény: deni49 (3817)
Ronnja máj. 28. Creative Commons License 3821

Köszönöm a válaszodat. Egy kissé naív lehettem, mert 17 csodálatos kis pipém lett a két tojó alatt. Csak szerintem nem voltam eléggé gondos gazda,mert most már csak 5 van. :( pár a kutyák szájába sétált, a többi valamiért elhullott. 600nm-ren vannak és osztozniuk kell a tyúkokkal és a kacsákkal. Egy ideig az istállóban voltak, aztán ott kezdtek hullani. Onnan kiraktam erre a nagy területre, és a díszkertbe is kijárhattak.

Talán még az idén tudok javítani a bénázásomon. :)

még egyszer köszönöm, sziasztok. :)

Előzmény: zsoltialeveli (3820)
zsoltialeveli máj. 27. Creative Commons License 3820
Figyelmetlen voltam.Amíg nevel egy darabíg nem tojik aztán majd a sarjút fogja tojni,de neki is kell egy kicsit regenerálódni..Én a naprát nyomtam nekil meg a tritikálét szűk 3 hét múlva megint tojtak. Tojótáppal lehet hogy még eredmènyesebb, passz azt nem használok.
Előzmény: Ronnja (3816)
zsoltialeveli máj. 27. Creative Commons License 3819
Ha lopkodod tőle tovább fog tojni,ha nem akkor majd ő tudni fogja nyugi hogy mennyit tud betakarni!Figyeld hogy tépi-e a tollát akkor már készül.
Előzmény: deni49 (3817)
zsoltialeveli máj. 27. Creative Commons License 3818
Szia!Én tyúktojáson ültettem el és mikor a csibék /igaz már kitollasodva/ rajta ugráltak már akkor megint kotlási hajlamot véltem felfedezni a szemtelen /nincs bakom/ pulykesztojásokon!
Sokat nem beszélgettünk kapott 23 Brahma tojást maga alá :) Leválasztottam.Ő akarta.. :-)
Rendkívül jól kotlanak simán elülhet!
Előzmény: Ronnja (3816)
deni49 máj. 27. Creative Commons License 3817

Sziasztok!

Kezdő pulykatartóként szeretném megkérdezni mennyi tojás után kotlik meg a tojó!

Jelenleg a 7-ik nél tart. Jaa Bronz és úgy vettem hogy már az előző gazdája letojatta keltetőgépre.

Választ köszönöm.

Ronnja máj. 27. Creative Commons License 3816

Sziasztok! Bocsánat a zavarásért, de a keresővel vannak problémáim. Volna egy kérdésem. A pulykák egy évben csak egyszer raknak tojást és ülnek meg, vagy többször lehet? Nem rég keltek a csibék, és azon gondolkoztam, hátha még egy kört ülhetnének. Gondoltam megbeszélem velük, hogy nem olyan rossz egy helyben ülni, de eddig eléggé megvetően néztek rám. vagy ne is erőltessem? Esetleg egy kis tojótáppal megindítani őket újból? a két tojó közül csak az egyik alatt vannak a csibék, mert a másik alól elvette. A másik meg most éli a nagyvilági nők életét.

Bugsyy máj. 27. Creative Commons License 3815

Helyesbítek: Nem szivárog a vér, hanem a két orrluk között, a csőr tövénél kikezdték egymásnak, és onnan vérzik. Ezt miért csinálhatják?

Előzmény: Bugsyy (3814)
Bugsyy máj. 26. Creative Commons License 3814

Sziasztok!

 

Másfél hete vettem, előnevelt, fehér pulykákat. Most néztem, szivárog az orrukból a vér. Jolovit-ot kaptak 5 napig, tiszta víz, táp, forgács alattuk, huzat nincs, külön épületben vannak. Esznek, isznak, fürgék, nem gubbasztanak. Mitől lehet ez? Ha valakinek van ötlete, írjon! :) Köszönöm

jakabszállási máj. 21. Creative Commons License 3813

Sziasztok.

Keresek 1-2 pulyka kotlóst. Megvenném vagy "bérelném". Lehetőleg Bács megyéből. 

zsoltpulyka máj. 19. Creative Commons License 3812

Vagy mártogasd be őket egy nagy pohár házi pálinkába, úgy, hogy a lábuk tetejét, a hasuk alját érje és a feneküket is.

Előzmény: uvj (3811)
uvj máj. 19. Creative Commons License 3811

Lehet, hogy atka! Kend a lábukat be napraforgó olajjal!!!

Előzmény: NLTom (3810)
NLTom máj. 19. Creative Commons License 3810

Sziasztok! 

14db 2 hetes pulyka pipéim vannak. (bronz és réz) Kotlóval vannak egy épületben kb. 2m2-nyi területen. Szalma van alattuk, amit minden nap frissitek, szellőztetés megoldott, ablak nyitva, napfény besüt, de egy 40es izzó ég még előttük. Három nappal ezelőtt elkezdtek nyugtalankodni, sipognak, ugrálnak csipkedik egymás lábát és a sajátjukat is. Azt gondoltam hogy valami külső élősködő ami béntj őket, igy lepermeteztem őket megfelelő anyagokkal. Másnap sem múlt el ez a vislekedés. Másnap is lefújtam őket, de semmi változás. Nyugtalanok, ugrálnak, sipognak. A kotló csak áll, kotyog nekik, melegiti ha alábújnak. Takarmányuk: pulyka inditó táp, túró, apróra vágott vöröshagyma, füvek, rozmaring apróra vágva és kevés levendula apróra vágva. Ezt összegyúrom, kissé nedves morzsalékos eledel lesz igy belőle, ezt megeszik naponta többszöri adagban. Most ha kinálom őket, nem eszik meg úgy, nyugtalanok, rohangálnak. Megnéztem többet is, hátha valami külső élősködő, de semmi... A kotlót is megnéztem, ott sincs semmi változás...

Mi lehet a probléma? Valaki tapasztalt e ehhez hasonlót?

Előre is köszönöm a válaszokat!

 

zsoltpulyka máj. 19. Creative Commons License 3809

Szia.

 

Tapasztalatom szerint 3-6

Előzmény: Portör (3808)
Portör máj. 18. Creative Commons License 3808

Üdv, még kezdő pulykatartó vagyok. Megmondanátok, hogy egy kakasra mennyi tojót érdemes hagyni?

Rugovics úr máj. 16. Creative Commons License 3807

Eladó Bronzpulykák és Rézpulykák Győr mellett!06 70 380 1557 A zalaegerszegi és a veszprémi börzékre szállítás megoldható.

Sztrovacsek Sztrovacsek máj. 13. Creative Commons License 3806

Űdv sajnos nem háj. Egy nagyon komoly betegségük,ami nagyon megritkítja az álomárnyt. A kezelésére,megelőzésére én is nagyon kíváncsi lennék.

 

Előzmény: labrador13 (3800)
RosarioRao máj. 12. Creative Commons License 3805

Szia,
nekem hájnak tűnik! A pulyka rengeteg hájat tud magára szedni, főleg a kakas a mellénél. Én tepsiszám sütöttem legutóbbi vágáskor is.

Viszont nem kellene keménynek lennie!

én elfogyasztanám a húsát, maxmum a belsőségeket nem

Előzmény: labrador13 (3800)