Keresés

Részletes keresés

dooku30 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1764

Most aktuális

 

Geszti klipje

 

https://www.youtube.com/watch?v=DBG6DS6rC6c

 

amit majkának írt,jó zene,jó szórakozást

Emdzsí Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1763

Pedig kicsit hamis volt Timea néha, fel is szisszentem, hogy már ő is:) Majdnem mindenki az volt. 

Előzmény: Tangensalfa (1761)
Emdzsí Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1762

Mi mást tehetett volna?Valamilyen nevet modnania kellett kötelezően. Viszont Miklós azt tette amit ilyen helyzetben tennie kellett, levette Ildikórol a felelősséget, és a nézőkre bízta a döntést.

Előzmény: Törölt nick (1757)
Tangensalfa Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1761

Szerintem Stonenak javult a mozgáskultúrája, de valahogy látványossabbá lenne érdemes tenni a produkciót. Maga az éneklése szerintem jómínőségű, határozottan kellemes hallgatni, nekem zene füleimnek amikor énekel, természetesen lehet még csiszolni rajta, mint mindenkién, és az hogy többet mosolyog, sokkal lazábbá és emberközelibbé teszi. Igazából még a színpadiasabbá tételre kell ráállni és határozottan jobb lesz az egész.

 

Tegnap Oláh Gergő nem nyújtott 100%-ot szerintem,  lehet hogy a dal stílusa miatt, de ettől függetlenül nem volt rossz, sőt jó volt, hogy próbálgatják az különböző zenei variációkat a műsorban, ami bár lehet kockázatos, mégis érdekes, vagy jó értelembe :) ,vagy rosszban :S. Amúgy az tényleg rossz, amikor eltereli a figyelmet pl. egy ugrás a főszereplőről, de ez mellékes, bár érhető hogy a stílus megkívánt hasonlót.

 

Antal Tímea esetében, az hogy Feró szerint volt benne hamisság, hát nem véletlenül lepődött meg a többi mentor ezen, mert szerintem se Tímea előadását nézte és hallotta Nagy Feró :D.

De az dícséretes, hogy próbált valami " fogást találni" Tímeán, de sajnos nekem se sikerül rosszat mondanom, pedig jó lett volna valamit találni, nehogy a fejébe szálljon a sikerélmények sora. Talán itt abba lehetne belekötni, hogy kinek volt az ötlete egy téglatestre állítani a színpadon, amin még a dalhoz szükséges minimális mozgástér is behatárolt. Ezt nem igazán értettem. Azt hogy Keresztes Ildikó amazonnak nevezte, az Lass Bea múlkori kapott kritikájának tükrében érhető, de teljesen alaptalan mindkét mentorált esetében.

Annak ellenére, hogy a líra nem kimondottan szívem csücske, tetszett Tímea dala.

 

Átlagolt összteljesítmény szerint Lass Beától volt gyengébb is,sőt, de ilyen ez a műsor Sms-alapú a mentorok melett, vagy felett.

 

Zámbó Krisztián , bár most volt a legjobb eddig önmagához mérten, de a várt csoda elmaradt sokak számára, neki még bizonyítania kell, s bár a párbaj elekerülte ismét, majd kiderül, hogy hogy alakul a további sorsa, jelen teljesítménye, még mindíg csak az utólsó a rangsorban.

(Ez, h burkolt "imidzselés" volt a dal szövege, Geszti Péter szerint, ez csak az angolhoz valamit konyítók esetében lehetett volna igaz, amit ez a felvetése az erre nem figyelők figyelmét is felkeltette, ezzel pedig ponthogy ráerősített a dologra :S, bár annyiban igaza van Geszti mentornak, hogy ez nem szépdolog, sőt csúnya és ezt jó ,hogy szóvá tette,mivel a többieknek nincsen ilyen eszköz a birtokában, bár lehet, h sok néző nem értette ezt az egészet.) 

 

Szabó Dávid tegnap kifejezetten jól teljesített, hogy ő zongorázott-e valóban, vagy sem az mellékes, szerintem kiváló volt az éneklés is és a színpadiasság is.

 

Fehér Zoltán számomra eddig nem volt különösebben kiemelkedő se jó se rossz oldalról,  az elmúlt produkiója viszont nem volt valami fényes, nem nagyon sikerült neki, volt jobb is.

 

A Like előadásában volt néhol némi döcögés, a mentorok jól kifejtették, de alapvetően jól előadták, bár valóban jobbak voltak az előzőekben. Számomra most nézni jobb volt kicsivel őket mint hallgatni, nem volt meg az egyensúly, ami az elmúlt alkalmakkor.

 

Csobot Adél az eredeti dalhoz képest lejjebbi színvonalat énekelt, talán mert nagyon is közismer dalról volt szó, de a produkió amúgy jól sikerült, különösen ez a "mutatok meg nemis szoknyapörgetős-libbentős" hát ezt nagyon el lett találva, összességében is mozgalmas és vidám előadás volt, szerintem jól áll ez a "kislányos" stílus is neki, de érdemes váltogatni. 

 

Az X-faktor "Szép az élet" mottóját ezzel sikerült mgközelítni az én értelmezésemben, hiszen értetlenül álltam a felett, hogy lírai szomorkás hangulatú dalok, hogyan fejezik a szép az élet feelinget... na mindegy, azért szórakoztató volt ezen mottó tudatában néznem a műsort :D

 

Ha rajtam múlna (s lehet, hogy el is rontanám ezzel a műsort :D :D) főleg vidám dalok mennének, az viszont jó, hogy néha Rock-ot is látni. Minden stílus jó de csak mértékkel, pláne egy vegyes nézettségű műsorban.

 

Lilia Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1760

azert, mert (mint azt mar tobben tobb helyen is kifejtettek/tuk) ez egy tehetsegkutatonak latszo musor ami valojaban 1 szorakoztato musor/show. A cel az nem 1 tehetseg felfedezese, hanem a nezettseg. marpedig az megvan.

Előzmény: Sandra_t (1758)
Sandra_t Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1759

Ui.

Érdemes meghallgatni pl. ezt a dalt az angol X tegnap esti műsorából.

 

Sandra_t Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1758

Tudjátok én azt nem értem, hogy miért kell minden évben valamelyik tévének énekes versenyt szervezni, hiszen egyszerűen kicsi ez az ország ehhez (mármint a lélekszámát tekintve). Egyszerűen jóval kisebb a merítési lehetőség, mint mondjuk az USA-ban. Érdekelnek, szeretem az ilyen jellegű műsorokat, de ezt a 3. X-et képtelen vagyok nézni. Azért jöttem ide ebbe a fórumba, hogy mások éleményét is lássam, olvassam, hogy vajon bennem van a hiba?

 

Emdzsí Creative Commons License 2012.11.03 0 0 1756

Az a nagyon szomorú, hogy átszoktam a Fásy mulatóra:)) Ott azért már vannak énekesek, az X faktorhoz képest. Oláh Gergő, és Timi előtt le a kalappal.

Tangensalfa Creative Commons License 2012.10.31 0 0 1755

Igazából nem szoktam mások válaszába belekötni, mert nem vagyok kötözködős kocsmai bunyós, de ekkora baromságot is régen olvastam. Nem tudom megállni, hogy ne írjak rá vmit. Komolyan "röhögnöm kell", hogy van aki ezt komolyan gondolja. Csillagjegy alapján fikázni le valakit... elképesztő, mintha egy ember viselkedését élete során nem befolyálná a külső hatások tömkelege, Pl.: ahogy nevelkedik, barátikör,váratlan stresszhelyzet, új szituáció, stb. á nem, eleve elrendelt, amikor születtél, olyan vagy.

 

Azon sem kell csodálkozni, hogy tényleg voltak olyan emberek, akik Földet laposnak hitték pár száz évvel ezelőttig, mert valaki azt mondta nekik, "bizony, akkor úgy is van" ez nonsense :S.

 

 

Tangensalfa Creative Commons License 2012.10.31 0 0 1754

Szeritem is Antal Tímea és Oláh Gergő  egyértelműen a legerősebbek a mezőnyben, nem is részletezeném miért, mert nyilvánvaló :) mind ének, mind előadás szempontjából.

 

Nálam persze Antal Tímea a No1 minden szempontból ;), mert a csajokat favorizálom.

 

Őket követi Stone, Csobot Adél, és számomra meglepőmódon a Like.

 

Stonnál mondjuk nem tudom, hogy a mentorok némely része miért szeretné, hogy táncoljon a színpadon, mert egyszerűen nem olyan karakter és némely dalhoz szükségtelen is, bár érdemes lehetne éppen több mozgáskultúrát belettenni néha :D ha mást nem háttértáncosokat :D Róla még annyit, hogy nagyon jó a hangfekvése és jól is énekel.

 

Adélt ugye, mint a média is zengi van aki szereti, s van aki nem. Szerintem akik nem szeretik azok valószínűleg azért nem, mert egy mosolygós vidám fiatal csaj, s mint tudjuk akik pesszimisták, azok utálják az optimistákat, s bár az optimizmusa a fiatalságából is eredhet (tudom magamról fiatalabban sokkal optimistább voltam) remélem ez nála soha nem fog változni.

Nekem tetszik, szerintem üde személyiség, és jól néz ki és csinos, bár meg kell mondanom, hogy a  legutóbbi merész öltözködése, bár számomra, mint férfi tetszetős volt, mégis inkább azt a benyomást keltette, hogy elvonja a figyelmet az dalról, mintha erre szükség lenne..., ami nem volt igaz, mert nem énekelt rosszul, sőt ellenkezőleg. Szerintem a Gagás stílust (mint azthiszem Feró monta) jobb lenne kerülni és inkább "enyhébb" nőies irányzatot belevinni :) (na nem túl enyhét :D), de ez most sok volt kicsit. Azok a kiegészítők amiket "szeret magára aggatni :)" szerintem egyedivé teszik az öltözködését és jók. Az aranyközépút a járható út szerintem.

 

Like csapat számomra meglepő idén, mert az eddigi évadcsapatok közül valóban ők a legjobbak, jól megy nekik együtt is a "dalolás" és esztétikailag is jó nézni őket :D

 

Lass Bea szerintem a legutóbbi adásban több kritikát kapott a megérdemeltnél, nehéz megfogalmazni, de szerintem annyira kellene törekednie, hogy folyamata legyen a dalnak, ne elbeszlés, hanem dal legyen a dal, nem kell nyire kihangsúlyozni erőteljesen a dalban szereplő szavakat, ennyi. 

 

Amúgymeg körülbelül annyira kelt félelmet Lass Bea, mint a Viasat 6-on futó Dragonball Z-ed :D :D :D

 

A másik érdekes téma: Zámbó Krisztián és Szabó Dávid, hiszen mindkettejüktől többet várna az ember és lehet, hogy pont az a baj. Emiatt mindkettőjükön, talán nagyobb a nyomás, mint a többieken és ez ahogy látom, különösen igaz Zámbó Krisztiánra, hiszen Szabó Dávid lényegesen jobban teljesít  Zámbó Krisztián-nál.

 

Valóban vannak irígy emberek, akik azért ellenzik Zámbó Krisztiánt, mert "neve van" "neki könnyebb", de ott az ellenpélda is, mert vannak akik pont ezért szeretnék, hogy ő is apja nyomdokaiba léphessen.

 

Zámbó Krizstián szerencséjére, még nem esett ki a játékból, mert a nézők várják még a csodát ezekszerint, bár őszintén szólva ráfért volna nemcsak a párbaj, hanem a kiesés is sajnos :( .

Az a fő Probléma, nála, hogy nem sikerül kiénekelnie a dalokat, hogy magamat idézzem "hiányzik a tüdő", ami amúgy pótolható nála is talán, vagy nem majd kiderül.

 

Az a jó, hogy a mentorok (úgy emlékszem több, mint fele), nem volt tapintatos vele, mert annak semmi értelme nem lenne, ráadásul a mentorok tekintélyének igencsak ártana, ha botfülűnek álcáznák magukat.

 

Tehát "várom a csodát" a rá Sms-ező nézőkkel eggyütt...mert tény, ami tény exponenciálisan csökken a bennmaradásra is az esélye.

 

 

Starsky&Hutch Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1753

Miért csináljátok?

 

Egyszerű: a show miatt. 

Előzmény: k_z1980 (1752)
k_z1980 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 1752

Szerintem nem kellene Zámbó Krisztiánt az apja tehetsége miatt továbbjuttatnotok!!! Miért csináljátok? Nem érett meg erre a feladatra! Ez nem tisztességes a többi versenyzővel szemben, akik tényleg keményen dolgoznak ezért, de jóval tehetségesebben esnek el ettől a hatalmas lehetőségtől. Krisztiánnal szemben sem fair, mivel azt tanítjátok meg neki, hogy ez is az ölébe pottyan majd, mint minden más is. Hol a fületek? Ne vicceljetek már! Ne égessük magunkat ilyen élő adással! Jimmy-t akarsz? Hallgass azt!

bp1027 Creative Commons License 2012.10.21 0 0 1751
bp1027 Creative Commons License 2012.10.21 0 0 1750

 

Az amerikai és angol x faktort nézve az az ember érzése, hogy tehetségeket, jó hangú énekeseket keresnek. Kicsiny hazánkban mintha azért lenne válogatás, hogy a jól éneklőket kiszórják, max. hagyjanak bent kettőt. 

Az idén versenyben lévőkből Oláh Gergőt és Antal Timit hallgatom szívesen (s esetleg Stone-t), de ha nézni is kell, akkor csak Oláh Gergőt és Adél Back it up-ját tudom említeni. Ők itthon elmennek, az idei mezőnyben pedig kitűnnek. 

Nem tudom elképzelni, hogy a kinti x faktorban is élő műsorban lenne PJZ, Zámbó Krisztián, Spirit, stb., mondjuk Ekanem Bálint Emota és Danics Dóra helyett. Szerény véleményem szerint Fehér Zoli és Vetkőzős Dávid sem lenne  a fasorban sem egy olyan versenyben, ahol pl. a válogatáson Melanie Amaro x-szer jobban énekli a Listen c. dalt, mint Beyonce - akit nem kedvelek -, s onnantól kezdve, ha meg kéne hallgatnom a dalt, akkor Melanie előadásában hallgatnám meg. 

http://forum.index.hu/EditArticle/vieweditarticle?t=9197819
Itthon is mindig várom az igazi HANGot, de...

ceedrush Creative Commons License 2012.10.20 0 0 1749

szégyen ez a Zámbó gyerek.. szégyen, hogy az rtl műsorában főműsoridőben egy ilyen énekelhet, egy ilyen műsorban mint az Xfaktor.. feltéve hogy valaki látta az amerikai-t.. pl.. fognák a fejüket..

mint egy rosszabb félig részeg karaoke est.. borzalmas.

kinte1 Creative Commons License 2012.10.11 0 0 1748

Igaz az,hogy akiknek nem szimpi Adélka, meg szidja a mentorokat, azokat az rtl az x faktor fórumról letiltják?? Mert,ha igaz,akkor ez naggggyon gááázzzz,nem???

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 1747

Így lesz csak igazán érdekes  ennyi selejt énekessel , versenyznek majd a kiesésért :-) Adél-Fehér Zoli és a csapatoknál kettő is........!ptuuu ez nagyon gagyi

Előzmény: dr szittyo (1742)
kinte1 Creative Commons License 2012.10.08 0 0 1746

Igen:))) Ez tény, ebben igazad van,de szrok én  a külsejére,ha jó a hangja:)  Próbálok elvonatkoztatni az apjától is. Nekem tetszik. Talán  a legjobb volt a 28 év felettiek között! Egyébként tényleg nem túl ügyesek a mostani faktor szereplők. Némelyik szánalmas nagyon...

Előzmény: Törölt nick (1745)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.07 0 0 1744

És hát Fehér Zoli...

Előzmény: dr szittyo (1742)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.07 0 0 1743

Igen, a lányok is gyengék lettek.

Előzmény: dr szittyo (1742)
dr szittyo Creative Commons License 2012.10.07 0 0 1742

ez az idei x faktor egy vicc... ilyeneket kiválasztani   a jókat meg hazaküldték? atyaég

kinte1 Creative Commons License 2012.10.07 0 0 1741

Sajnos nem

Előzmény: lehel23 (1740)
lehel23 Creative Commons License 2012.10.07 0 0 1740

valaki valamit tudna mondani?

Előzmény: lehel23 (1736)
siófoki35 Creative Commons License 2012.10.07 0 1 1739

Danics Dórát sajnálom, nagyon szimpatikus csaj, és irtó jól énekel.

 

Mondjuk Adélt is csípem, de tényleg voltak nála jobbak.

Előzmény: Dreamy (1738)
Dreamy Creative Commons License 2012.10.07 0 0 1738

Az biztos, hogy az X-Faktor mostani évadja ledegradálódott:

Geszti a félvér, különleges hangú és adottságú fiú helyett két homokozó-típusú (az egy tényleg férfi prostituált?) választott, Malek meg Danics Dóra helyett inkább olyat, akit könnyebben megkaphat... talán. És ezt még úgy kommentálta magyarra lefordítva, hogy Dórát azért nem viszi, mert egyre jobban énekel, Adélt meg azért, mert egyre rosszabbul.

Innentől kezdve nem ér semmit az egész.

Előzmény: kinte1 (1735)
Dreamy Creative Commons License 2012.10.07 0 0 1737

Tudom, először nekem is nagyon tetszett Adél teljesen addig, amíg nem derült ki, hogy nem mindent tud jól elénekelni. Ekkor utánajártam, és megértem, hogy másokat is elvakít a mosolya, de nem szabad felületesen nézni:

 

"A BIKA jegy szülöttére a gyakorlatiasság, a kézzelfogható dolgok értékelése a leginkább jellemzőek.

Türelmes, kitartó típus, és gyakran nagyon makacs is. Nem szereti a túl sok változást, fél a bizonytalanságtól és nehezen szokja meg az új helyzeteket, viszont annál alaposabb és szívósabb természetű. Melegszívű, nem áll távol tőle a romantika, és ragaszkodik a hagyományokhoz. Az élet élvezetét és az érzékiséget tőle lehet a legjobban megtanulni, páratlanul értékeli a kényelmet, a finom ízeket, a jó életet.

Előfordulhat, hogy túlzottan materialista szemléletű, az elvont eszmékkel általában nem tud mit kezdeni. Kifinomultabb szinten azonban páratlan művészi érzékkel, tehetséggel is rendelkezhet.

Jellemző rá a birtoklás vágya. Ragaszkodik, ahhoz, ami az övé. Racionális természetű, ragaszkodik a kézzel fogható dolgokhoz. Csak azt hiszi el, amit lát és tényeken alapszik.

Előfordulhat, hogy nem a valódi énjét és értékeit mutatja, hanem többet annál. Nem annyira a belsőségek, mint a külsőségek fontosak számára.

Szereti magát az általa birtokolt tárgyakkal jellemezni, vagy azonosítani. Képes elveszni az anyagias világban, fontosak számára a drága dolgok. Nehezen válik meg a megszerzett „kincseitől”

Több energiát kellene fordítani a belső tulajdonságokra is. Nem hajlamos a változtatásokra, és nehezen kezeli azokat. Inkább marad a biztos rossz helyzetben, mint, hogy a bizonytalan jót válassza."

 

Így már érthetőbb, mi ez az affektálos stílus. Ilyen ő, az kész. Nem a közönségnek énekel, hanem hírnevet és vagyont akar szerezni.



Előzmény: Törölt nick (1734)
lehel23 Creative Commons License 2012.10.07 0 0 1736

Egy nagy kerdesem lenne: A tegnapi, oktober 6 -i musorban hallhato egy hatterdal amikor Malek kezd beszelgetni Balla Rékával. Ez pontosan a harmadik epizod 14:48 -kor hallhato a legjobban.

 

Köszönom a valaszokat.

kinte1 Creative Commons License 2012.10.07 0 0 1735

Szia:) Háááát, bocsi de én személy szerint szívesebben nézek,és hallgatok olyan embereket,akik nem nyávognak,meg játsszák el az idétlent,hanem hangjuk van, nem késik le az ütemet,és elsősorban énekelni tudnak! ÉN nem szeretem az efféle affektálós hülyeleány szerepet felvevő nőket:( Az előző adásban Verából próbálták ugyanezt a stílust kijátszani. Szóval lehet,hogy egyéniség a maga módján,de énekelni nem nagyon tud! ELeve az gusztustalan volt,ahogy bekerült...

Előzmény: Törölt nick (1734)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.07 0 0 1734

Pedig bármennyire fáj, énekelni is tud a nő, méghozzá nem hamisabban, mint némelyik sztár, aki koncerten véletlenül rossz formában van.

 

Azt sem kellene elfelejteni, hogy X-faktorról beszélünk, vagyis nem csak énektudásról. Vagyis kell egy bizonyos plusz, ami a közönség figyelmét felkelti, márpedig Csobot Adél kétségtelenül figyelemkeltő egyéniség. Még az sem nagy baj, ha megosztó, mert a mai világban a szürkeségnél még az is jobb. Például lemezeladás szempontjából.

 

Akkor meg, miről beszélünk?

Előzmény: kinte1 (1729)
siófoki35 Creative Commons License 2012.10.07 0 0 1733

Nem román.

Magyar.

Előzmény: kinte1 (1728)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!