Keresés

Részletes keresés

japipapi Creative Commons License 2018.02.10 0 0 2855

Mi volt az ok?

 

Előzmény: sa-gx180 (2853)
priszkosz2 Creative Commons License 2018.02.10 0 0 2854

Semennyire. Amennyiben megfelelő és stabil a kapcsolatod. Ha a DKTV-vel nem volt bajod, az IPTV-vel sem lesz.

Előzmény: sa-gx180 (2853)
sa-gx180 Creative Commons License 2018.02.08 0 0 2853

na, a tetvek nekem is felmondtak (

 

az iptv-nél mennyire lesz gyakori a kimerevedett kép ?

music05 Creative Commons License 2018.02.07 0 0 2852

Az a helye prediktív szövegbevitel. Szóval nem teázóm, hanem tréhóm...

Előzmény: music05 (2851)
music05 Creative Commons License 2018.02.07 0 0 2851

Ez nem tévé, amire céloztam, hanem STB. De közben itt volt a teázómtól a műszaki ember, és kiokoskodtam.

Előzmény: Proart (2849)
FC_Tyler_Durden Creative Commons License 2018.02.07 0 1 2850

Hi,

 

A kódolatlan DVB-C csatornákat IPTV mellett is lehet fogni.

Előzmény: Proart (2849)
Proart Creative Commons License 2018.02.07 0 0 2849
Bármilyen tévét tudsz használni, mert az iptv csak a szolgáltató által biztosított box-al használható.
Előzmény: music05 (2848)
music05 Creative Commons License 2018.02.07 0 0 2848

Budapest, II. kerület. A következő van a levélben: "Szolgáltatási kínálatunk megújításával összefüggésben az Ön által igénybe vett kódolatlan digitális Kábel TV Családi díjcsomagját megszüntetjük, (...) szerződését 2018. március 31-ére felmondjuk, így április 1-jétől már nem tudja tovább használni a szolgáltatást. (...) Felhívjuk figyelmét, hogy IPTV-szolgáltatásunk helyett 2018. március 31-ig választhatja kódolatlan digitális kábel TV Alap díjcsomagunkat..."

 

Ez utóbbit köszönettel nem kérem. Marad az IPTV.

 

Félig meddig értem, amit leírtál. Azt meg tudod mondani, hogy a duál tuneres (DVB-C) masinát tudjuk az IPTV-hez is használni?

Előzmény: priszkosz2 (2840)
gunji jackdaw Creative Commons License 2018.02.06 0 0 2847

Hálásan köszönöm a válaszokat. :)

 

(Akkor lényegileg semmi nem változik nálunk, eddig is javarészt a kódolatlan csatornák közül válogattunk. Szerencsére az utcánkban már van másik szolgáltató is, így kinézhet akár egy szolgáltatóváltás is. Hát ha ez megéri a Telekomnak....

Box azért kellhet, ha rögzítenék, illetve ha még régi a tévé, az ügyfélszolgálatnak szvsz erre is kellene gondolnia. Az más kérdés, hogy már régen nem a gyári boxot használom, s hol kopogjam le, a legutóbbi frissítés óta jól működik.)

 

Előzmény: FC_Tyler_Durden (2846)
FC_Tyler_Durden Creative Commons License 2018.02.06 0 0 2846

Hi,

 

Kódolatlan csatornák maradnak. Március 31-ig jelezheted, hogy kódolatlan digitális Kábel TV Alap csomagra szeretnél váltani.

A box-ra kódolatlan csatornákhoz nincs szükség, közvetlenül lehet DVB-C képes tévéken fogni (CONAX modullal egyébként
a kódolt csatornákhoz sem kell box - én is így használom). Kártyát megtarthatod gondolom, a box-al együtt.

Ha március 31-ig nem jelzed mit szeretnél, akkor megszűnik a TV előfizetés, és gondolom a kódolatlan csatornák frekvenciáit

kiszűrik, hogy ne tudd ingyen nézni.

Előzmény: gunji jackdaw (2845)
gunji jackdaw Creative Commons License 2018.02.06 0 0 2845

Sziasztok!

 

Mi is kaptunk egy hasonló tartalmú levelet, de számomra nem volt egyértelmű, ezért szeretnék kérdezni, hátha valaki tud segíteni. Előre is köszönöm.

 

Azt írják, hogy idézem "a kódolt digitális Kábel Családi és Családi HD szolgáltatásokat megszüntetjük". De mi lesz a kódolatlan (kártya nélkül) szabadon fogható csatornákkal? Azok maradnak, vagy minden megy a levesbe?

Azt írják, hogy idézem "IPTV-szolgáltatásunk helyett 2018. március 31-ig választhatod a kódolatlan digitális Kábel TV Alap díjcsomagunkat is". Ezt úgy értik, hogy csak március végéig maradnak a kódolatlan csatornák, vagy csak addig kell jelezni, hogy azt szeretnénk továbbra is fogni?

Azt írják, hogy idézem a "jelenleg használt vevőegységre 2018. április 1-jétől már nem lesz szükséged", tehát akkor mégiscsak megszűnik minden digitális adás a kódolatlan alapcsomaggal együtt, ha a boxot ki lehet dobni? És a kártyával mi lesz, azt visszakérik?

Proart Creative Commons License 2018.02.04 0 0 2843
Mi történik a kódolt digitális Kábel TV-vel 2018. április 1-jén?

Hálózatunk fejlesztése és a szolgáltatási kínálatunk megújítása miatt a kódolt digitális Kábel Családi és Családi HD szolgáltatásokat megszüntetjük. Emiatt a TV-szolgáltatásodra, díjcsomagodra, egyéb TV kiegészítő szolgáltatásaidra vonatkozó szerződést - figyelemmel a 60 napos felmondási időre - 2018. március 31-i határidővel felmondjuk, azaz 2018. április 1-jétől már nem tudod használni a kódolt digitális Kábel TV szolgáltatást.

A fentiektől eltérni egyedi kérésre sem tudunk. 

A megszűnő szolgáltatásod helyett figyelmedbe ajánljuk, a 26 HD + 106 csatornát tartalmazó IPTV Szuper Családi HD csomagot, melyet a 1414 hívószámon a 2-es gomb megnyomásával rendelhetsz meg. 
Fontos információ, hogy perkátai lakosoknak a Sat TV Szuper Családi HDcsomagot tudjuk biztosítani. 

Felhívjuk figyelmedet, hogy IPTV-szolgáltatásunk helyett 2018. március 31-ig választhatod a kódolatlan digitális Kábel TV Alap díjcsomagunkat is, mellyel a jelenleg megszokott minőségben nézheted kedvenc műsoraid. A díjakkal és a csatornakiosztással kapcsolatban kérjük, keresd honlapunkon az Általános szerződési feltételek lezárt 5/d mellékletét és a 2/d függeléket.

A jelenleg használt vevőegységre 2018. április 1-jétől már nem lesz szükséged, a régi készüléket nem kell visszaküldened. A környezet védelme érdekében, kérjük, hogy a feleslegesség vált eszközt elektronikai termékek szelektív begyűjtését végző helyen vagy bármelyik Telekom üzletünkben.

https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/gyakori-kerdesek/3775/mi_tortenik_a_kodolt_digitalis_kabel_tv_vel_2018__aprilis_1_jen__?appid=tudasbazis&tudasbazis-eventType=2&tudasbazis-rlCode=1616084cd2f

FC_Tyler_Durden Creative Commons License 2018.02.04 0 0 2842

Hi,

 

Nekem is felmondták a Digitális Családi+HD csomagot április 1-jével, tértivevényes levélben értesítettek.

IPTV-re vagy Kódolatlan Digitális Alap csomagra lehet váltani. Én Dunakeszin használtam.

Előzmény: priszkosz2 (2841)
priszkosz2 Creative Commons License 2018.02.04 0 0 2841

@Tisztul_A_Visztula

Szia!

Nem írtad le, hogy milyen körzetben veszed igénybe a szolgáltatást.

Hűségidő alatt CSAK! abban az esetben mondhatja fel a szerződést a Telekom, amennyiben a teljes technológia az adott régióban megszüntetésre kerül. Erről természetesen megfelelő időben értesítést kell kapnod. Olyan nincs, hogy egyes előfizetőknek megszüntetik, másoknak meghagyják. Ez esetben mindenkinek megszüntetésre kell, hogy kerüljön és fel kell ajánlani egy másik technológiát (esetedben iptv).

Előzmény: Törölt nick (2839)
priszkosz2 Creative Commons License 2018.02.04 0 0 2840

@music05

Szia!

Helyileg hol tartózkodsz? Mert egyes településeken tényleg megszünteti a Telekom a Digitális Kábeltv-t és marad az ip-tv. A szüleim is még dktv-t használnak és nem kaptak ilyen tájékoztatót (Budapest). Ne ijedj meg, a leírásod alapján koax kábel megy a falakban. Az ip tv-hez hoznak majd egy modemet (ezt nevezik HGW-nek). Ezt a modemet fogják elhelyezni lakáson belül ahová kéred. Lehetőség szerint központi helyre kérd. Ebből a HGW-ből utp kábelen továbbítják a tv(k) mellett elhelyezett vevő(k)-nek a stream-et, amely vevők hdmi,vagy scart kábellel rá vannak kapcsolva a tv-re. Így tudod nézni majd az adást. Mivel a leírásod alapján nem szeretnél kábelezni, ez is megoldható. Ilyenkor telepítenek egy úgynevezett Powerline(PLC) eszközt, ami a lakás elektromos hálózatát használja adatátvitelre. Ezt úgy kell elképzelned, hogy a HGW melletti konnektorba helyezik, abba csatlakoztatják az UTP kábelt, a másik PLC eszközt pedig a távolabbi szobába a tv melletti konnektorba csatlakoztatják és onnan vezetik ki az utp kábelt a box-ba. Tehát, az adat az elektromos hálózaton fut végig, nem kell kábelezni.

Esetedben logikusabbnak tűnik, ha a számítógép mellé helyezed a HGW-t és onnan PLC-vel akár többel is viszed tovább az iptv-t a szobákba. Ez esetben akár le is mondhatod a DSL internetet, mert a gép mellé telepített modemen internetet is igénybe tudsz venni, akár nagyobb sebességgel is. Ez nem zavar be az IPTV-nek. Sem sebességben, sem minőségben. Ha kérsz felvevős box-ot, (mert tudsz kérni) akkor az is megoldja a problémádat.

 

PLC eszköz:

Előzmény: music05 (2838)
music05 Creative Commons License 2018.02.01 0 0 2838

A következőkben szeretnék segítséget kapni, előre mondom, hogy műszakilag nagyon hülye vagyok, úgyhogy szakszavaktól lehetőleg kíméljetek:

Jelenleg ADSL internetünk van, és digitális kábeltv, ezenkívül van vezetékes telefon is, és a háromért együtt viszonylag tisztességes havidíjjal megússzuk. (minden tékomos). Azért ADSL az internet a mai napig, és kábel a tv, mert anno a lakást szinte frissen felújítva vettük (2004-ben volt a felújítás, azaz az akkor szokványos kábel fut a falban), és olyan helyre került a számítógép, illetve a tv, hogy a fél lakás körbekábelezése nélkül ez a net/tévéfajta volt a legegyszerűbb. Azóta gyerekek lettek, a lakás megtelt, a lényeg, hogy a belső elrendezésen nem lehet változtatni: tévé is, pc is marad ott, ahol van. Időnként a t-com ránk száll, hogy hagyjuk már a francba a kábel tévét, és térjünk át IPTV-re, egyszer már elcsábultam, és embert is hívtam, hogy felmérje a lehetőségeket, de az derült ki, hogy műszakilag nem megoldható, illetve de, csak akkor vagy szét kell verni a falakat, hogy kicseréljék a belül húzódó kábelezést, vagy nagyon sok méternyi hosszon kívül vezetjük, az meg iszonyat ronda. Magyarul nem alkuszunk.

Csakhogy most küldött a T. tékom egy levelet, miszerint nincs több apelláta, megszünteti a digit kábeltv-t, merthogy most már nálunk is elérhető az IPTV. Ez utóbbi nem tudom, hogy mitől lett másképp az eddigiekhez képest, mert a lakásunkban továbbra sem cseréltek kábelezést...

Szóval a kérdésem, hogy mit tudunk tenni, van-e más megoldás, mint az IPTV. Parabola antenna nem játszik, mert a társasház belső szabályzata nem enged antennákat kitenni.

Először is tisztázni szeretném a dolgokat, hátha mégsem olyan bonyolult: az IPTV tk. micsoda, és milyen kivezetésből jön, milyen kábelen kapom?

A második dolog: a mostani tévé is az analóg adás megszűnte óta már csak úgy működik, hogy mivel sokszor van az, hogy egyszerre két műsor is érdekelne, ezért egy DVB-C dual tuneren keresztül nézzük a tv-t, hogy lehessen felvenni is nézés közben. Ezt a felvehetőséget valamilyen módon szeretnénk megtartani. Kérdés, hogy ezt a tunert lehet-e hozzá felhasználni, vagy ez teljesen más szisztéma.

Ja, és a házban csak tékom van, nem is nagyon várható más, mivel nem a sűrűn lakott belvárosban vagyunk.

Kösz a választ.

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.10 0 0 2837

De hol van a Heti TV , a digitális kábel TV csomagból? Mert az nincsen, igaz van az ECHO TV.

Előzmény: Proart (2836)
Proart Creative Commons License 2017.11.17 0 0 2836

Csatorna kiosztás változások 2018 januárjától:

 

Részletek:

https://www.telekom.hu/static-la/sw/file/Csatornakiosztas_valtozas.pdf

xyberwolf Creative Commons License 2017.08.22 0 0 2835

Kedves fórumozók!

 

A következő kérdésem lenne adott egy amiko hd 8260+ box és a digitális amit az analóg levétele után kaptunk. Azt tapasztaltam hogy az epg be csak a következő napi műsorokat látom az amikon. Illeve a családnak van egy humax boxa amin szintén ezt tapasztaltam. Van arra lehetőség hogy az egész heti műsort lássam vagy csak az ip tv-vel lehetséges?   

 

Érdekes módon az ingyenes mindig tv tudja a kódolatlan csatornák esetében több napra előre megjeleníteni a műsorújságot. 

hellsing Creative Commons License 2017.06.18 0 0 2834

'reggelt!

 

Van valakinek ötlete, hogy a Thomson boxom miért írja ki arra a frekire (778MHz, SR 6875, QAM 64), ahol a Cool is van, hogy jelerősség 99%, minőség 0 vagy 10%? Az itt lévő csatornákat behangolja, de vagy be se jönnek, vagy ha igen, akkor rettenetesen szaggatott, kockás, szakadozó hangú az adás. Minden más frekvencia és csatorna tökéletes.

japipapi Creative Commons License 2017.05.26 0 0 2833

Akkor a hiba nem nálam van. Nem vágták, csak leszűrték. (De a szerelő kis aprópénzért nem tekerte be a szűrőt, semmi sem változott.)

Előzmény: Kroy Prince (2829)
t.lantos Creative Commons License 2017.05.21 0 0 2832

Eddig valami hiba okan nezhetted. Valoszinu kiszurtak, es kaptal egy szurot, hogy csak a propaganda 1-2-3-4-5-ot nézhesd.

Elofizetni erre a fajta szolfaltatasra nem is tudsz, mar nagyon régóta, ha tv-t akarsz, akkor csak set top boxos megoldasuk van.

Előzmény: Erzsi1950 (2831)
Erzsi1950 Creative Commons License 2017.05.20 0 0 2831

Sziasztok!

Azt szererném kérdezni, hogy miért tűnhettek el a csatornáim a héten az m1, m2, m4 sport, m5 és a duna tv csatornákon kívül? Az tény, hogy csak internet előfizetésem van, de elosztottam a kábelt és egy médiakonverteren (dvb-c) keresztül jött vagy 35 csatorna? Nem vagyok egy nagy tv-s de azért néha néznék ezeken a csatornákon kívül màst is. Segítségeteket előre is köszönöm.

t.lantos Creative Commons License 2017.04.24 0 0 2830

Beteszi a megfelelo szurot, es kesz.

A csomagokat is azzal allitottak be.

Előzmény: Kroy Prince (2829)
Kroy Prince Creative Commons License 2017.04.23 0 0 2829

Ahogy Pasa64 is írta, nézz utána mielőtt ide írsz valótlan dolgokat. 

A földi sugárzás vételéhez valóban kell box, de azért, mert a digitális jelet az analóg antenna bemenetről egyik tv sem tuja venni. Ahol közel van az adótorony ott pl. elég egy szobaantenna is, de azt is csatlakoztatni kell egy DVB-T (Digital Video Broadcasting — Terrestrial), vagyis földfelszíni adás vételére alkalmas set top box-al, azt pedig a TV-vel.

Azokban a lakásokban, amelyeket a Telekom annak idején bekábelezett, szolgáltatott (a TV mellett lehetett internetet és telefont), majd a szerződésbontás után nem vágta le a kábelt (általában csak leszűrték), akkor a mai napig lehet fogni a kódolatlan digitális adásokat.

Akinek pedig több szolgáltatásra is van előfizetése és csak a TV-ét szüntette meg, annak nem is lehetett a bemenő jelet csak úgy levágni, hisz minden egy kábelen megy.

Előzmény: japipapi (2827)
Pasa64 Creative Commons License 2017.04.22 0 0 2828

Hát ha kétled, akkor bizony nem vagy képben. Nézz utána a dolognak. Set top box nélkül jönnek a DVB-C csatornák Telekom hálózaton élő szerződés nélkül. Ez a helyzet.

Előzmény: japipapi (2827)
japipapi Creative Commons License 2017.04.22 0 0 2827

Kétlem. Volt ilyen, de ma már digitális a hálózat. Külön kütyü kell, még a földi sugárzásnál is kell az átalakító. Csodák nincsenek. 😀

 

Előzmény: Pasa64 (2817)
japipapi Creative Commons License 2017.04.22 0 0 2826

Trehány volt a szerelő, szerződés bontáskor meg kell szüntetni a vételezés lehetőséget. Nem maradhat élő vonal.

Előzmény: Kroy Prince (2816)
japipapi Creative Commons License 2017.04.22 0 0 2825

Mert valószínű, a kikötés alvállalkozónak kellett volna végre hajdani, de nem tette, leadta munkalapot, mint készt. (dolgoztam ilyen cégnél, ismerem a dörgést) Csomagok voltak. Ha a címen nem volt rendelve csomag, az oszlopról, több elosztó esetén a szekrényből ki kellett kapcsolni. (kitekerni a TAP-ból és levágni a csatit) Ezek után csak földi sugárzást, saját antennával lehetett fogni, set-toppal.

Előzmény: Pasa64 (2814)
Pasa64 Creative Commons License 2017.04.20 0 1 2824

"A DIGI-nél az előny, hogy minden TV  csatorna símán nézhető  több TV-n, de sajnos a szolgáltatás is, és a kép minőség is gyengébb, mint az IP TV-n."

Ez valami vicc? A Diginek nemcsak az az előnye, hogy box nélkül 4-5 tévén is nézhető mind a 120 csatorna, de még szebb is a kép, mint az IPTV-n. Bezonyám!!!

Előzmény: Törölt nick (2823)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!