Keresés

Részletes keresés

p6y8tt Creative Commons License 2019.07.21 0 1 188

Sziasztok,

Elég régóta neki akartam esni egy beszámolónak, hiszen én is sok segítséget kaptam itt.

2018 Nov 3 és 13 között töltöttünk 10 éjszakát a szigeten, ebből 4-et Sainte Anneban illetve 6-ot Deshaisben.

 

Repülés

Air Francia akcióban vettük a jegyeket 125e Ft fejenként feladott poggyásszal, azóta se láttam ennyiért nálunk jegyet inkább 150-160e körül megy. Nekünk is CDG-Orly reptérváltás, oda-vissza is volt rá 6 óránk szóval nem volt probléma. Egyik irányban 40 perc volt, másikkal valamivel több mint egy óra. Sajnos a karib tengeri monopol utakra nem a felújított 777-eseket küldte, de attól eltekintve, hogy régi volt az IFE, az ellátás és a kényelem is rendben volt (economy).

 

Autóbérlés

Autót a Holiday Autos oldalán foglaltunk a Flizzr szolgáltatónál. Teljes biztosítást nem kötöttünk, így 50e-ből megúsztuk a Seat Ibiza kategóriát, mi egy alig használt Reanult Clio-t kaptunk, viszont azért gyenge motorral. Ez Grande Terrén nem probléma, Basse Terrén, viszont azért volt pár útvonal ahol kicsit megszenvedtünk. Az utak jó minőségűek, viszont néha főleg az előbbi szigetrészen tényleg előfordulnak dugók. A közlekedési morál rendben van, semmi probléma nem volt.

 

Időjárás

Már a reptéren megcsapott minket a trópusi időjárás, a meleg pára. Sajnos elég változékony időnk volt, a helyiek is mondták, hogy ennél tisztább szokott lenni az idő. Minden nap esett az eső, de a programokat mégse befolyásolta negatívan, amilyen gyorsan elered néha olyan gyorsan el is áll és kisüt a nap. Napközben 28-30 fok, este 24-25 fok.

 

Sainte Anne

Szállásunk Location soleil vacances 5 -Sainte Anne, Airbnb
Itt kaptuk ajánlásképpen, tágas apartman egyszerű berendezéssel, szerencsére légkondival. Anélkül szerintem nehéz lenne elaludni magyar embernek arrafelé. A szállás mögött közvetlenül a tenger, az időeltolódás miatt minden reggel megnéztük a napfelkeltét. Rövid sétára a városi strand és a főúton lévő pékségek és kis üzletek. Annak ellenére, hogy ez egy nagyobb üdülőtelepülés azért nagy éjszakai életre ne számítson senki. A városi strand szép és tiszta. 

 

Grande Terre

Első nap pihenéssel, strandolással telt, második nap meglátogattuk a Pointe des Châteaux-ot. Elég viharosan időjárásban, hatalmas hullámokkal, a közelgő hatalmas zivatar miatt végül a keresztig nem mentünk fel, de megbeszéltük, hogy ide visszatérünk majd tisztább időben.

 

Másnap sikerült is, körbejártuk a kereszt környékét is. Érdemes kicsit elidőzni, mindenhol kicsit más a látvány, majd kicsit visszaautózva vadstrandoltunk egyet a hullámoktól védett öbölben.

Ezt követően délelőtt strandolás, sajnos a tervezett Bolis Jolan helyett újra a városi strandot, ezt kicsit bánom, hogy nem néztük meg. Kora délután megnéztük a Cimetière de Morne-à-l'eau, azaz a nagytemetőt, érdekes látvány volt, de nem olyan dolog ami sokáig leköti az ember-t.   Délutáni programra marad a mangroveerdős kayakozás ami az egész nyaralásunk legjobb programja volt. Útközben szakadt az eső, imádkoztunk is, hogy mire odaérünk megálljon. Végül odaértünk Yalodé kayak-hoz és kitisztult az idő és este 6 körül vízre szálltunk. Mivel mi nem tudtunk franciáúl ezért kicsit kevesebb információt tudtunk meg, de Pascal próbált minél több tudást átadni erről a különleges ökoszisztémáról. A kayakokról a víz közepén egy üveg rum és pár kísérő segítségével nézhettük a naplementet, fantasztikus látvány és feletted repülnek a madarak, alattad ráják, halak. És a végén még vár egy meglepetés is. Ha valaki megy a szigetre, ezt ne hagyja ki, felejthetetlen élmény. Következő írás Basse Terre.

p6y8tt Creative Commons License 2019.07.21 -2 0 187

1 óra 50 perc bőven elég, ha lekésed az AF átrak a következő (ami vélhetően másnap), de elég kicsi az esély, hogy késsen annyit, hogy gond legyen. 

Előzmény: ZenX73 (186)
ZenX73 Creative Commons License 2019.07.18 0 0 186

Sziasztok!

 

Szervezem a jövő évi utat. CDG-PTP XL-Airways 400 Euro (csomaggal) 10:20 kor indul. CDG-re, a 6:00kor induló AirFrance, 8:30 as érkezéssel. 

Vagyis van 1:50 percünk. Szerintetek ez elég?

Mi történik, ha késik az AirFrance? Nem vagyok rutinos átszállós utazó.

Jelenleg 550 euróból jönne ki minden (márciusi indulás), időben spórolhatnánk, nem kell repteret váltani. Kis szerencsével, kis akcióban megvennénk az XL jegyet, utána meg kivárni az akciós AirFrance jegyet, és 450-500 Euróból megvagyunk csomaggal együtt.

 

Maria Galante-re is szeretnénk menni vagy 5 éjszakára. A google earth-ön nézve szuper partok vannak.

Valaki már kompolt oda? Nagyon kevés infót találtam. Autóval tudunk kompolni? Egy 10kmx10km es sziget. Kell közlekedési eszköz.  Guadaloupe-ra megérkezve bérelnénk kocsit 12-13 napra, és azt vinném át.

incredibad Creative Commons License 2019.07.12 0 0 185

Köszi a beszámolót! 

Előzmény: Jack35 (178)
Jack35 Creative Commons License 2019.07.07 0 0 184

Mi a Grande Terrén St Anne-ban laktunk, nem nagyon mentünk a Grande terre felé. Nálunk állandó volt a szél.... Szerintem évszakonként más-más az időjárás. A lényeg, hogy nekünk Martinique jobban tetszett. 

Előzmény: ZenX73 (182)
mutuka Creative Commons License 2019.07.07 0 0 183

Szikla? Hol? Igaz nem jártuk be az összes strandot, de elég sokat! 1 helyen találtunk köveket, Anse Bertrandon, de nem sziklákat.  

Előzmény: Jack35 (181)
ZenX73 Creative Commons License 2019.07.06 0 0 182

Nem tudom hány évesek a gyerekeid, de 5-6 évtől simán le lehet mászni.  5-6 méter volt, a kötél csak kapaszkodónak kellett. Onnan nem messze ágazik le az ösvény a nagy 1xx méteres vízeséshez. Nagyon keskeny csúszós mellékösvény volt, mi kihagytuk, mert 2 órát irt, és már délután volt. Biztos van könnyebb út is. No majd márciusban újra. Ja igen, amikor mi voltunk (március végétől) akkor is volt 1-2 helyen hínár, de simán volt tiszta partszakasz is. a Legjobbak a nyugati részen. Alig volt valaki. Szemét semmi.  Szuper volt.  Gosier környéki pálmafás strandok is szépek, de ott többen voltak, gyereknek valók, mert voltak leguanok, lassan mélyült, nem hullámzott annyira. 

Előzmény: Jack35 (179)
Jack35 Creative Commons License 2019.07.05 0 0 181

Most minden strandon eszméletlenül sok tengeri fű van ! Büdös, ronda, stb .

 

https://nepszava.hu/3042138_8850-kilometeres-buzos-algaszonyeg-lepte-el-az-atlanti-oceant

 

 

Nem lehet bemenni sehol derékig, hogy ne ütközzél sziklába, kőbe ! Martinique-n ilyen nem volt, szép puha homok volt a vízben.

 

 

Előzmény: mutuka (180)
mutuka Creative Commons License 2019.07.05 0 0 180

Guadeloupe-n pár iszonyat szép és jó strand: Plage de Grande Anse, Plage de La Perle, Plage Clugny, Grande Anse- feketehomokos, Grande Terrén meg a Caravelle a nr1, de jó Bois Jolan is. Ezek közül talán a Plage de Grande Anse volt csak nagy hullámos szeles novemberben, az tényleg nem annyira gyerekbarát, de a látványa annak is csodás, valamint alig volt ember.
Vízesés van több is, a kötélhágcsósban pont nem lehet fürdeni de van pár másik, ahol igen, nagy élmény! A Tripadvisoron egyébként tök jó leírásokat találni róluk, van azért ami kicsit "könnyebb" terep.
Valóban nagyon kevesen beszélnek angolul, és valóban nagyok a dugók, de szerintem mindennel együtt csodás a sziget!
Martinique nekem tavasszal lesz, kiváncsi leszek a különbségekre.

Előzmény: Jack35 (179)
Jack35 Creative Commons License 2019.07.05 0 0 179

Most Gwadán nagyon megszívtuk a túrát, mert a Carbet vízeséshez akartunk menni és  már kb 300 méterre voltunk tőle de az utolsó szakaszt egy kötélhágcsón lereszkedve kell megtenni!! Kb 10 méter magasról és visszafelé fel ! Ezt senki nem írta le egyetlen útileírásban sem ! Nagyon veszélyes !! Képzeld eljutsz 1,5 óra alatt a vízeséshez,az esőerdőn keresztül és nem tudod megnézni mert nem tudsz kötélen  le és felmászni vagy van 2 kisgyermek veled !!!

Előzmény: ZenX73 (177)
Jack35 Creative Commons License 2019.07.05 0 0 178

Nagyon szuper túra útvonalak vannak Martinique-on,mi a nemzeti parkban voltunk a Daimond Rock magasságában. Mi véletlenül a piros erdei útvonalat válaszottuk a zöld helyett de a 2 gyerkőc jól bírta a 3 órás utat az esőerdőben. Sárga rákok, gyíkok, sok lepke és fantasztikus óriás fák, pálmák, színes virágok voltak. Fontos a jó túracipő, mert még ha ha több napja sem esett az eső, bennt az erdőben minden kő csúszós, vízátfolyások vannak !! Sok ásványvíz, szúnyogriasztó spray, lenge öltözet kell. 

 

Van sok partszakasz ahol alig van másik fürdőző, napozó ember. Még a híres St Anne strandon is alig voltak, igaz mi október végétől november elejéig voltunk, már ott sem volt iskolai szünet, nagyon kevés turista volt.

 

Schwechati reptér mellett van jobbra is balra is  több falu ahol leteheted a kocsit ingyen közterületen, senki nem bántja. A vonat 4 perc alatt ott van a terminál alatt 2,3 eur a jegy. Hátránya, hogy csak óránként megy a vonat.

 

Mi oda is vissza is 1-1 éjszakát Párizsban töltöttünk, annyiba kerül 1 éjszaka mint Budapesten........... Még a felnőtt sem bírja a 10 órás repülést, nemhogy egy gyerek + időeltolódás.....És akkor nincs rizikó, hogy lekésítek a járatot.

Előzmény: ZenX73 (177)
ZenX73 Creative Commons License 2019.07.05 0 0 177

Martinique-on milyenek a túrázási lehetőségek. Dzsungel, néptelen fürdésre alkalmas partszakaszok vannak?  Gondolkoztunk mi is hogy Martinique-t is meg kellene nézni. A legjobb az lenne, hogy vagy 6 nap ott utána meg átmenni Guadeloupe-ra, azonban hiába kicsi a távolság, nem olcsó, és macerás az átjutás.

Nézegettem a Bécs-Ory Ory-PTP repjegyeket, de visszafelé meg kellene aludni. Autóparkolót,  hogy találtatok?

Előzmény: Jack35 (175)
varhonita Creative Commons License 2019.07.04 0 0 176

Bocs, hogy megszólaltam...

Előzmény: incredibad (166)
Jack35 Creative Commons License 2019.07.04 0 0 175

Tavaly 12 napot voltunk Martinique-on, Idén 17-et Guadeloupe-on ez egy kis összehasonlítás a mi szemszögünkből, tehát nem mindenkire vonatkozik ez. Nálunk 2 kisgyerek van 7 ill 9 éves, tehát nekünk a strand a természet a fontos. A tapasztalatok :

 

 

 

Nekünk sokkal jobban tetszett Martinique mint Gwada:

- a legtöbb ember beszél angolul, míg Gwadán szinte senki még a vendéglátásban és a programok is kizárólag        franciául elérhetőek !!!

 - Gwadán bosszantó, hogy sokszor nincs csapvíz órákig !!

- Gwadán folyamatos az erős szél és a hullámzás ez sok mindent behatárol.

- Gwadán nincsenek olyan szép partok mint Martinique-n, fürdeni kevés helyen lehet.

- Gwadán sokkal rosszabbak az utak állapota és az állandó dugók bosszantóak Pl 100 km 2óra !!!

 

Ha választani kellene a 2 sziget között akkor csakis Martinique

 

 

Előzmény: incredibad (171)
Jack35 Creative Commons License 2019.07.04 0 0 174

Én soha nem repülnék 2 kisgyerekkel BVA-ra, felnőtteknek lehetséges. K.urva messze van egymástól, csak a hivatalos busz vagy taxi játszik....Anyagilag sem éri meg a transzfer elviszi az árkülönbséget, ha pl Transavia-val mész az egyből orly-ra visz. Szívás az volt a mi esetünkben, hogy a Transavia nem repül nyáron se pestre se bécsbe, így visszafelé át kellett mennünk CDG-re.

Előzmény: ZenX73 (172)
ZenX73 Creative Commons License 2019.07.04 0 0 173

Előzmény: ZenX73 (172)
ZenX73 Creative Commons License 2019.07.04 0 0 172

Jó ár, (Jack35nek  is). BVA - ORY nincs túl messze? Mennyi a tranzit ár? Időben?

Én is a fapados->PAR ban gondolkozok, de mi van, ha a fapados nem megy el? Volt már ilyen nem egyszer.

Mi előtte 1 nappal mennék Párizsba, és ott megaludnánk. 

Viszont vissza kell menni, annyira szuper hely. :)

 

Előzmény: incredibad (169)
incredibad Creative Commons License 2019.07.04 0 0 171

Az is nagyon jó ár! ;-)

 

A beszámolót várjuk!

Előzmény: Jack35 (170)
Jack35 Creative Commons License 2019.07.03 0 1 170

Most jöttünk haza Gwadáról frissek az emlékek. :) Majd ha kipihenem magam írok egy összefoglalót. Lényeg, hogy 2 felnőtt , 2 gyerek WIE-ORY  120 EUR , ORY-PTP-ORY 792 EUR  CDG-WIE 60 EUR összesen 972 EUR/ 4 fő !

Előzmény: incredibad (169)
incredibad Creative Commons License 2019.07.02 0 0 169

Nekem is drágának tűnik. Mi 150-ért megyünk, ketten, bőrönddel. DEB>BVA Wizz || ORY>PTP Level <> FDF>ORY Level || BVA > DEB Wizz

Mondjuk nagy szerencsénk is volt.

 

Annyi jó hír van LEVEL-nél, hogy az in-flight entertainment csak 2020 januártól lesz fizetős, a meghirdetett 2019 június vége helyett.

Előzmény: ZenX73 (168)
ZenX73 Creative Commons License 2019.07.02 0 0 168

Szerintem is drága,  mert erre még jön a csomag. Bár most ez az akció. Már tervezem a jövő évit. Talán Fapados->Párizs, 1 éjszaka alvás majd Párizs->PTP mondjuk a Level-el. Több a macera, de 30-50 ezerrel olcsóbban kihozható. 2 embernél ez már jelentős. Google flight járatkereső jött be nekem a legjobban. Jövőre is Petit-Bourgba tervezem a szállást, mert onnan nagyjából egyenlő távolságra van minden.

Búvárkodásra a legjobb part nekünk a legkeletibb részen lévő Nagy Keresztnél lévő jött be. Nincs pálma, de kristálytiszta víz, pár méterre a parttól már hatalmas agykorall is van. Viszont nagyon erős az áramlás, békatalp kell, anélkül csak az megy, hogy bemész vagy 8-10 méterre, és hagyod, hogy sodorjon a víz a parttal párhuzamosan.

Amúgy tuti hely Guadeloupe. Mi szűk 2 hétig voltunk, de kell még legalább 10 nap, mert annyi hely volt, ahova idő hiányában nem jutottunk el. 

Aki most kint van, attól kérdezném milyen idő van? A hőség elviselhető?

Mi március végétől voltunk április 10 ig. Néha esett, de hamar vége lett és sütött a nap. A meleg teljesen kibírható volt. Az utolsó napokban volt 1-2 nap forróság. Jövőre is hasonló időszakban mennénk. Ilyenkor lehet találni fáról frissen lepotyogott érett mangót. Mi volt hogy megálltunk szedni, az út mellett, mire kijöttek egy házból és adtak egy nagy zacskóval. Rendesek voltak.

 

Előzmény: Jack35 (167)
Jack35 Creative Commons License 2019.06.29 0 0 167

Most itt vagyunk, szuper minden, a szokásos helyi sajátosságokkal ( hiányosságokkal )

150 K nagyon drága szerintem....

Előzmény: suirebit (165)
incredibad Creative Commons License 2019.06.27 0 0 166

Köszi varhonita, de szeretünk ugrálni. :-)

 

Ha valakinek van tippje, mivel és hogyan egészíthetnénk ki a két szigetet, azt nagyon szívesen olvasnám. :-)

Előzmény: varhonita (162)
suirebit Creative Commons License 2019.06.26 0 0 165
suirebit Creative Commons License 2019.06.24 0 0 164

rl-location végül milyen is volt ? probáltak esetleg lehúzni valamivel ? 

Előzmény: skipper007 (104)
mutuka Creative Commons License 2019.06.23 0 0 163

Szia, a legjobb befizetni egy egy napos (kb 6-7 óra)  Petit Terre túrára. Sekély lagúnában lehet sznorkelezni, teknős, citromcápa van :D Kb 80-100 eur/fő+ 5 eur a felszerelés bérlés- persze attól függ melyik cég, tartalmaz-e ételt-italt.

Előzmény: Quas (160)
varhonita Creative Commons License 2019.06.19 -1 0 162

Ha először utazol oda érd be a két szigettel fölösleges az ugrálás. Én teljesen becsodálkoztam Curacaon, hogy nincs egy kiránduló hajó Arubára (40 km) csak helyi repülő. Beletörődtem... 

Előzmény: incredibad (161)
incredibad Creative Commons License 2019.06.19 0 0 161

Sziasztok Karib-tudósok!

 

Segítségeteket szeretném kérni, hova érdemes továbbrepülni a szigetről novemberben.

 

Guadeloupe-ra érkezünk és majd Martinique-ről fogunk visszarepülni. Ezért úgy gondoltuk, hogy a két sziget között nem csak átrepülünk/hajózunk, hanem közbeiktatunk valamit. Próbáltam keresni multicity jegyet Cuba, Jamaica, Dominican R., Puerto Rico desztinációkra, de nem jártam sikerrel (csak méregdrágán voltak). Kerestem még hajóutakat is a seascanner segítségével, de ebben az időszakban konkrétan nem hozott eredményt a site.

 

Milyen tippetek lenne, hova és hogyan lenne érdemes elmenni a térségbe úgy, hogy ne triplázzuk meg az utazás költségvetését? Köszi!

Quas Creative Commons License 2019.06.19 0 0 160

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy szigorúan csak sznorizáshoz melyik partot/ nagyon közeli szigetet ajánlanátok? Búvárkodás sajnos nem jöhet szóba, úgyhogy arra lennék kíváncsi, hogy sznorizni hol a legjobb szerintetek? Lehetőség szerint a főszigeten keresném a legszebb helyet vagy olyan kis szigetet ami nagyon közel van :) 

Köszönöm szépen előre is!

ZenX73 Creative Commons License 2019.06.04 0 0 159

Itt van a kinti Carrefour áruház reklám újságja. Mindig a legfrissebb.

Lehet tervezni, hogy kint mi mennyibe kerül.

https://www.carrefourguadeloupe.com/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!