Keresés

Részletes keresés

redlion2008 Creative Commons License 2010.05.25 0 0 270
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni?
az érdekelne, hogy a New Moon-ban, Bella, és Jacob milyen motort rak össze!
Tudom nem egyszerű, de nagyon örülnék, ha valaki segítene!
szaboalice47 Creative Commons License 2010.05.23 0 0 269

Én is láttam az Emlékezz rám c. filmet, a barátnőim elrángattak rá, mivel nagyon szerették volna Robert Pattinsont újra a vásznon látni.

 

Nem néztem meg előre a film tartalmát, ahogy szoktam, így nem tudtam, hogy nem vígjáték. Mást vártam, de tetszett az is, amit láttam. (16+os) Megható történet, Tyler utolsó jeleneténél a fél mozi könnyekben tört ki.. Viszont én sem lövöm le a poént, szerintem érdemes megnézni, nekem bejött!

 

Egyedül az volt a furcsa benne, hogy Robert Pattinsont hiába próbálja az ember nem vámpírnak nézni(hiszen ez nem Twilight),szerintem Stephenie Meyer valamilyen szinten megbélyegezte és ráragasztotta a vámpír címet. Akarva-akaratlanul azt nézi az ember, mikor Tyler megjelenik, hogy milyen tökéletesen fehér a bőre, összehasonlítja a Twilight beli szerepével - és itt is vámpírnak látja, hiszen ezt már megszokta. Nem tudom, hogy ez végülis gond-e vagy nem, én úgy gondolom, hogy érdekes; bár lehet, hogy Robert Pattinsonnak sem jó, ha minden más filmbéli karakterében is a vámpírt keresik az emberek.

 

Mindenesetre helyes pasi, biztosan el tudja magát adni. :)

 

Mindenkinek ajánlom ezt a filmet, vannak benne nevetős és sírós jelenetek is - különleges.

amykamy Creative Commons License 2010.05.09 0 0 267
Hát Bellát nem minősíteném...!!!!!!Az előző részekben sem volt szimpatikus de ezek után nagyon nem szeretem!Két pasit csábítani,aztán meg játsza,hogy a szívére vette Jacob fájdalmát!Undorító!Maximálisan kihasználta,ez a véleményem!Amúgy Jacob jobban megérdemelte volna.Sokkal szimpatikusabb a karektere,mint Edwardé.Sajnálom,hogy nem vele jött össze Bella!A sátras jelenet,meg tényleg szívmelengető! :)
A negyedik rész,meg nagyon erőltetett!Tulajdonképpen szerintem csak a pénzért írta az írónő.Valamit összehalandzsázott és kész.
Renáta_ Creative Commons License 2010.05.09 0 0 266
Én láttam a filmet.

Nem szeretném tagadni, hogy alapvetően arra voltam kíváncsi, milyen, amikor Pattinson nem egy örök 17-éves helyes vámpírfiú bőrébe bújik, hanem egy átlag(?) velekorú fiúéba. Nem kellett csalódnom.
És bár egy húzós hét végén fontos az "esztétikai élmény" is, a film sokkal-sokkal többet ad. A film ugyanis nem egy csöpögős rózsaszín szerelmes lányregény, mint vártam. Alapvetően két mélyen sebzett fiatal szerelmi története, a mai New York-i közegbe ágyazva. Azon kívül, hogy mély trauma érte mindkét fiatalt, Tylernek (őt játssza Pattinson) van egy húga is, aki nem csak a korábbi trauma miatt szenved, hanem azért is, mert apja nem vele, hanem vállalatának vezetésével foglalkozik leginkább. És bár Tyler igyekszik enyhíteni ezen, azért apja helyett mégsem lehet apja a kislánynak. Viszont, ahogyan a kislánnyal bánik, azért nem lehet nem szeretni a figurát, noha az életmódjával alapvetően én nem tudnék könnyen azonosulni.

A lányt (má a barátnőt, nem a húgot), Allyt Emilie De Ravin játssza (Lost-ban Claire, ha ez valakinek mond valamit; én nem sokáig tudtam nézni azt a sorozatot). Ő is szimpatikus jelenség, talpraesett, humoros, méltó párja lesz Tylernek. Neki anyja elvesztésén túl apja agressziójával is meg kell küzdenie.

Aztán persze a két fiatal valóban egymásba szeret, de aztán jönnek még egyéb bonyodalmak is, mire a film elérkezik a végkifejlethez. Ami aztán pláne váratlanul éri az embert, úgyhogy hadd ne lőjem le.

Szerintem érdemes megnézni, mély film, sok mondanivalóval.
Engem leginkább az érintett meg, hogy látom, hogy körülöttem is hány fiatal van, aki -ha ennyire súlyos traumákkal nem is, de hasonlókkal küzd, és nem lehet mindenki helyett megoldani a prblémáit. De ez a gondolat már messzire vezet, úgyhogy abba is hagytam :)
Előzmény: tricsusz (265)
tricsusz Creative Commons License 2010.05.09 0 0 265
Igen igazad van, de a lényeg sajnos a fecskendőn van. És nem önszántából csinálja, hanem ugye a majdnem "killer" Renesmee miatt.
Sajna nem vagyok olyan ügyes, hogy ilyen könyvet írjak, én csak olvasom, ezért befogom a számat és meghajolok az írónő akarata előtt.
Csendben rajongok tovább a történetért.

Nem tudom, hogy írtam e, de itthon kellett egy hetet feküdnöm és volt időm elolvasni az első két részt könyvben. Lényegesen jobb a könyv, mint a film. Szóval akinek nem tetszett a New Moon filmen olvassa el a könyvet, mert érdemes. Elég sok fontos rész kimaradt a filmből.

A könyvekben valahogy összetettebb a szereplők jelleme, lehet amiatt, hogy többet van szó mindenkiről.
Most fordult a kocka. Eddig Kristen Stewartot nem találtam megfelelőnek a szerepre most pedig Robert Pattinson halványult el. Nem igazán tudom miért. Pedig alapból tetszik a szinész kinézete (pont az én esetem, de nem vagyok belezúgva és nem vagyok tini sem már), de nem az a kisportolt szexbomba típus, mint ahogy az első részben leírja az írónő, lehet ez zavart meg. Remélem a 3. rész a filmen elfeledteti a kételyeimet.
Az Eclipse előzetesben nagyon hulla kinézete van szegény Edwardnak. Egy kicsit túlsminkelték szerintem, mint a New Moon végén.

Látta valaki a moziban az új Robert P. filmet a Remamber Me-t? Vélemény? Érdemes megnézni vagy egy újabb "tini bálvány semmi érdekes" filmmel több?
Előzmény: kisparna88 (264)
kisparna88 Creative Commons License 2010.05.03 0 0 264
Felpillantottam Bella fehér szemeiről, még mindig pumpáltam a szívét. Edward egy
fecskendőt tartott a kezében – teljesen ezüstöt, mintha acélból lenne.
„Az meg mi?”
A kőkemény keze ellökte az enyémet az útból. Egy kis reccsenést hallottam, ahogy az ütése
eltörte a kisujjam. Ugyanabban a másodpercben beleszúrta a tűt a szívébe.
„A mérgem” válaszolta miközben befecskendezte.
Hallottam a zökkenést a szívében, mintha csak megütötték volna egy evezővel.
„Mozogj” parancsolta. A hangja fagyos volt, és halott. Vad és meggondolatlan. Mintha csak
egy gép lett volna.
Figyelmen kívül hagytam a már gyógyuló fájdalmat a kisujjamban, és újra pumpálni kezdtem
a szívét. Nehezebb volt, mintha a vére megalvadna – sűrű és lassú. Amíg én az immár
mérgezett vérét próbáltam áramoltatni az ereiben, néztem amit csinál.
Olyan volt, mintha megcsókolná, hozzáérintette az ajkait a nyakához, a csuklójához, a könyök
hajlatához. De hallottam, hogyan szakad fel a bőre, ahol a fogai keresztülharapják, újra és
újra, mérget juttatva a szervezetébe, annyit amennyit csak lehet. Láttam, ahogy a sápadt
nyelve átsuhan a vérző sebeken, de mielőtt émelyített vagy dühített volna, rájöttem mit is
csinált. Ahol a nyelve lemosta a mérget a bőréről, ott a seb begyógyult. Bent tartva a
mérgezett vért a testében.


Edward megharapja nem csak befecskendezi a merget!
Előzmény: tricsusz (247)
Renáta_ Creative Commons License 2010.04.30 0 0 263
Lehet beszélni sok kiéhezett tiniről és ez tagadhatatlanul ez az egyik oka a sikernek, de szerintem itt nem csak erről van szó.
Én magam nem vagyok már tini, és amikor először néztem meg a filmet, taszított Edward figurája (jó-jó, azóta megbarátkoztam a helyzettel :), és engem alapvetően az egész hangulata fogott meg. Az 50-en túli anyukámat pedig szintén akárhényszor le tudom ültetni mindkét megjelent film elé. Vélhetően azért se kell majd könyörögnöm, hogy megnézze a 3. filmet moziban :))

Szerintem azonban a rajongást (és legyen szó akármiről) nem lehet, és nem is kell objektív érvekkel alátámasztani. Én például a világ minden kincséért sem néznék meg Star Warst, Gyűrűk urát, és az Avatar elé sem lehetne berángatni, és hiába szerepelt a messzefölön helyes Robert Pattinson a Harry Potter nemtomhanyadik részében, annak a filmnek a látványvilágával sem sikerült megbarátkoznom.
De ettől nem mondom, hogy ezek rosszak. Nem próbálom megfejteni, mitől jók.

Amúgy meg nem kell izgulni: a tiniknél a rajongás elmúlik. Vagy előbb vagy utóbb. És mivel a 4. filmet bőven a 3. levetítése után kezdik el forgatni, gyaníthatóan, mire az moziba kerül, már bőven lecsengőben lesz az őrület. Ezt most borítékolom.
Előzmény: Törölt nick (260)
miker6 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 261
Én szeretem a Twilight-ot és szerintem Robert Pattinson nagyon jó színész. A film ötletes és látványos.
_Assa_ Creative Commons License 2010.04.29 0 0 259
Na, ez sokkal elfogadhatóbb. :-)) Bár az eljegyzési gyűrűt csak nem bírták kihagyni.

Amikor a két vámpírbanda fut egymás felé az tiszta Gyűrűk Ura, Narnia stb. Csak az ilyesmi mégis több ezres/tízezres hadsereggel igazán hatásos, de azért nem rossz itt sem.

A kisétálunk a víz aló pedig... Kinek jutott eszébe róla a Karib-tenger kalózai? ^^ Mert nekem kapásból.

De legalább történik valami. :-)
Előzmény: Renáta_ (253)
Renáta_ Creative Commons License 2010.04.28 0 0 258
Az Eclipse július 1-től a magyar mozikban is.
Előzmény: Törölt nick (255)
Renáta_ Creative Commons License 2010.04.24 0 0 253

Nah. Van szépúj Eclipse előzetesünk. "Kicsit" jobb, mint a múltkori.

Itt: http://www.youtube.com/watch?v=7XlpiLhPvEg

Renáta_ Creative Commons License 2010.04.20 0 0 252
Hogy jó vagy nem jó, az ízlés kérdése.
Alapvetően induljunk ki abból, hogy jó. Csak érzelmileg nagyon nehéz. Szerintem nehezebb, mint a film. A filmben az eleje és a vége jobban ki van domborítva, a közepe pedig, ami ugye egy bő félév, a filmben nagyon el van nagyolva.
Én azt gondolom, ha magának a helynek, a misztikumnak a hangulata megragadott, akkor mindenképp olvasd el a könyvet. Egy esélyt megér. Én egyik barátnőmnek pl. nem tetszett filmben, de azt mondta, könyvben százszor jobb. Szóval ízlések és pofonok.

De ha másért nem, azért érdemes elolvasni, mert gyakorlatilag utána nem sokkal kezdődik a 3. könyv, ami viszont sokkal-sokkal jobb! Szerintem a legjobb az eddigi háromból! (és mindjárt itt a nyár, és vele a 3. film is :)))
Előzmény: Törölt nick (248)
tricsusz Creative Commons License 2010.03.20 0 0 247
Örülök neki, hogy nem csak nekem van negatív véleményem (mégha kicsi is) a könyvekről. Féltem leírni először, mert néha annyira ki tudnak akadni a Twilight-rajongók hogy az már agybaj. Ha valaki valami rosszat mer mondani annak leordítják a haját.
Persze újra leszögezem, hogy nekem tényleg nagyon tetszettek a könyvek és a film is. Én Twilight rajongónak tartom magam.

Renáta,
Nekem is az Eclipse-s sátoros jelenet viszi a prímet. Remélem ez lesz a csúcspont a történetben és nem hagyják ki vagy csak valami pár mondatos semmiséggé alacsonyítják.

Assa,
Igen a Bellás átváltoztatás az elkerülhetetlen volt, de nekem nem tetszett ahogy ez megtörtént. A szívbe döfve egy injekcióval Edward mérgével?
Nekem kellett volna a gyilkosság/öngyilkosság igazi vámpíros módon. Most kinek a lelkivilága miatt aggódunk (aggódik az írónő)? A tinik miatt? Rosszabbak mint a felnőttek. Én azt vártam, hogy igen is Edward harapja meg. Ez van, szeretem a horrort.

Nessit szerintem is túl idealizálta az írónő. Csupa jó tulajdonság mindkét szülőtől. Hol vannak a genetikai deformitások? Mese, mese mátka.............

A BD legvégén pedig Bella 2 perc alatt rájön, hogy is tudja használni a képességeit a Volturi ellen. De addig meg csak bénáskodott és ő lesz mindenki megmentője? A több száz éves vámpírok pedig ámulnak, bámulnak és hálálkodnak. Ez olyan snassz.
De tetszik Bella képessége.

Valaki itt vagy egy másik fórumon írta, hogy a könnye is kicsorult Bella és Edward esküvőjén olyan szép volt. Nekem erről nem az a véleményem. (Mondjuk a Jacobos rész nekem is szívszorító volt.) Itt szerintem megint hibát vétett az író. Az élő embereknek (ne merüljünk nagyon bele a szereplőkbe csak legyen pl Charile) nem tűnt fel, hogy mindenki halott körülöttük. Nem volt anyósal, apóssal puszi-puszi, örömölelkezés? Vagy én emlékszem rosszul?

Megint csak a rosszakat írom, ne haragudjatok. :o((
Annyi sok csodás dolog van a történetben és azt mindet nem lehet leírni, ezért egyszerűbb a negatívumokat kiragadni.











Előzmény: Renáta_ (246)
Renáta_ Creative Commons License 2010.03.19 0 0 246
Na igen. Hepiend. Azért azt már én is nehezen viseltem, amikor az utolsó oldalon Edward meg Jacob egymás vállába boxolnak.
Az egész szerelmi háromszöges baromságból a két fiú rivalizálását, és a köztük fennálló feszültséget szeretem. Ezért is olyan izgalmas a sátor-jelenet az Eclipse-ben.
Ezért is gondolom, hogy én most még nagyon izgatott vagyok a 3. filmmel kapcsolatbam de félek, hogy a 4.-5.-re majd elfogy a lelkesedés... Főleg, hogy azokból franc se tudja, mikorra lesz valami.
Előzmény: _Assa_ (245)
_Assa_ Creative Commons License 2010.03.18 0 0 245
De. :-) Nem is a terhesség az igazi bajom - bár azért az is -, hanem az eredménye. Már akkor tudtam, hogy Nessie-vel "rosszban leszünk", mikor megtudtam a nevét. És igazam lett; túl tökéletes - Meyer értékrendje szerint -, és túl nyilvánvaló a szándék: hogy ő márpedig tökéletes. Mindenki így látja, tehát lásd így te is, kedves olvasó. És ezt nem bírom. :-/
Az egyetlen pozitívuma a dolognak a jacobos poén, de az is abban az egy pillanatban, amikor megtörténik, meg amikor Bella megtudja. (Na ez is, úúúgy olvastam volna Edward és Rosalie reakciójáról :D , de neeem, feltétlenül váltanunk kellett Bellára. Jellemző. :-/ )
Előzmény: sans souci (243)
_Assa_ Creative Commons License 2010.03.18 0 0 244
Mert nem is volt konkrét és valós veszély, szerintem. :-) Nem támadhatták meg őket, mert akkor a történetnek az lesz a nagyon csúnya és nagyon korai vége, hogy széttépik mindhármukat, hiába lát Alice a jövőbe, és olvas gondolatot Edward, esélyük se lett volna, egyáltalán semmi. Tehát: vagy dumálunk aztán hasta la vista, vagy a csinos kis triójuknak annyi. Köztes megoldás nem nagyon volt, kivéve talán, hogy Bellát átváltoztatják.
Tehát ha Aro nincs... Erre kellett a karaktere.

Ez a dühítő egyébként, hogy izgalom persze izgalom, csakhogy a csatajeleneteket, ha vannak, egy kivételével nem látjuk, mert Bella sem látja - hála az égnek a filmben azért nem így van -, és senki nem hal meg a jók közül. Nem azt mondom, hogy azt kívántam, valamelyik Cullen vagy indián áldozatul essen, de igenis úgy kellett volna lennie, hiába erőfölény, meg ilyen meg olyan jó stratégia. Nincs olyan - ha csak nem végletesen kiegyenlítetlenek a viszonyok -, hogy csak az egyik oldalnak van vesztesége, de ők aztán totális vereséget szenvednek. (Oké, Jacob megsérül, de elég hamar rendbe is jön, meg Jasper kap néhány szóra sem érdemes harapást.)

Pontosan ettől kapartam a falat a negyediknél, hogy a Volturi jön nagy dirr-durral, de egy kis össznépi csillogás, beszélgetés, aztán mindenki szépen hazamegy. (Kivéve azt a Denali-lányt, ha jól emlékszem, de az se csata igazából.) A nagy és rettegett Volturi. A harmadikban is, Jane megkapja vigaszdíjként Breet, és kész, pedig még Aro sincs kéznél, hogy leállítsa. :-/

Vagy lennének ezek a nagggyon feszült jelenetek tényleg feszültek, tisztességesen végigvezetve, nem kettévágva ilyen suta kis megoldásokkal, vagy... nem tudom, benne se lennének, és maradnánk a romantikánál, valami épkézláb konfliktussal.
De így legalább a filmesek tudnak valamit kezdeni a dologgal, és harcjelenetet kreálni a majdnem-harcjelenetből. :D (És nem, bár úgy tűnhet, nem vagyok a csatajelenetek megszállottja, csak anélkül, azt hiszem, elviselhetetlen lenne. Van film, amiben elég a romantika, és jó úgy is, és van, ami ellaposodik. Különösen akkor, ha ott van a lehetőség, hogy érdekesebb legyen, és parlagon hagyják. Az időutazó felesége is ilyen például. Vagy csak én vagyok antiromantikus, kőszívű dög. :-P )
Erről jut eszembe, ez a videó tetszett. Sokkal biztatóbb, mint a trailer.

Ez a happy end nekem már túl happy, sajnos. :-))
Előzmény: Renáta_ (242)
sans souci Creative Commons License 2010.03.18 0 0 243
Én is szeretem a sorozatot, el is olvastam mindet és éppen most kértem meg a férjemet, hogy szerezze meg nekem az Újhold filmet, mert megnézném újra...:-)

A dilemmátok mosolyogtat meg egy kicsit, hogy lehetetlen testnedvek nélkül nemzeni, és vámpírként élőt szülni. Az alaptétel ott kezdődik, hogy vámpírok márpedig nincsenek. Onnantól, hogy a regényben mégis vannak, akkor már bármi előfordulhat, nem? :-)
Renáta_ Creative Commons License 2010.03.18 0 0 242

Érdekes dolgokat írsz, sok mindenben még egyet is értek, eltekintve attól, hogy engem viszont rabul ejt a sorozat, így sok mindent meg tudok neki bocsátani.

Mondjuk a szerelmi háromszöget azt pont nem. Konkrétan mert szerintem nincs háromszög, ezt megfogalmaztam már párszor, de persze ezt mindenki másképp látja.

És igen: az egész sztori leggyengébb láncszeme az utolsó rész.

Mondom ezt annak ellenére, hogy imádtam olvasni. Nagyrészt.

A szülés előtti hisztit viszont nagyon nehezen viseltem, főleg Edward részéről, Jacob szemszögéből nem szívesen olvastam azt az időszakot.

Aztán a vége teljességgel érthetetlen számomra. Van a Volturinak egy szabálya, amit nem szegnek meg, akkor miért járna érte büntetés?? Nekem iszonyú erőltetett ez a vonal. Értem, hogy izgalmat akar belecsempészni az írónő de ez néha nagyon erőltetetten sikerül: már az első részben is: Bella elhatározza, hogy meglép Alice-éktől, de Alice ezt nem látja előre??? - már dőlne-borulna a dolog, ha szigorúan nézzük; én konkrét és valós veszélyt a második rész Volturis jelenete kapcsán sem éreztem a könyv olvasásakor - a filmben ezt már jobban megvalósították; a 4. részben pedig különösen nem életképes nekem az, hogy összeszednek 50 vámpírt tanúskodni arról, hogy Nessie nem vámpír, mikor dobog a szíve és ezt a Volturi tagjai is hallhatják.

 

Mindegy. Nessie témában én is tudnék még más kivetnivalókat is találni, de tény és való, hogyha erőltetetten is bár, de így válik kerekké a történet. Nekem meg kell a hepiend. Ha már mese, viszont ha az, akkor a többi elméleti síkon vitatható kérdés is belefér.

 

Én a hangulatát szeretem ennek a sorozatnak. Legfőképp az Alkonyatét és az Eclipsét.

Ezért várom nagyon ezt a harmadik filmet is, és az előzetesről én is úgy éreztem, hogy lapos.

Kijött viszont egy anyag az Eclipse forgatásáról szintén a múlt héten, ami sokkal pörgősebb, mint a trailer, és sokkal több mindenki látható is benne.

Itt találjátok, feliratozva: http://www.youtube.com/watch?v=rEMuxlRj094

Előzmény: _Assa_ (241)
_Assa_ Creative Commons License 2010.03.18 0 0 241
Na igen, a biológia. Leírtam szerintem már régebben is, hogy a Nessie-dolog szépen fogalmazva baromság. (És akkor ne menjünk bele, hogy ha Bella Mary-Sue, akkor Nessie egyenesen a Mary-Sue ideája.) Mert halott lény hogy hozhatna létre élőt? De végül is az, hogy élnek szexuális életet, még ha biológiailag nem is lenne lehetséges, elfogadható. Mert egyrészt kicsit feldobja nekik az öröklétet, másrészt a filmek, könyvek, sorozatok melyik vámpírja nem képes rá? A vámpírsághoz hozzátartozik a szexualitás, a szexuális vonzerő - ennek is komoly szerepe van a népszerűségükben -, akkor meg hogy nézne már ki, hogy pont ők maradnak ki belőle? :-)

Nem szeretem a twilightos vámpírokat: csillogás (khm... inkább nem minősítem), tapintásra szoborszerű vagyis kőhöz hasonló, jéghideg test (engem valahogy nem vonz a gondolat)...
(Ha már ez a műfaj, meg gimis(környéki) korosztály a szereplők terén, akkor százszor inkább Vampire Diaries, mármint a sorozat, nem a könyv. Tisztességes, napfényérzékeny vámpírok - kiskapuval -, kidolgozottabb és összetettebb karakterek, kedvelhető főhősnő, és izgalmasabb, több szálon futó történet.)

Mert a Twilight főszereplői - nekem - sematikusak, egy-két tulajdonsággal leírhatók, ami persze az E/1. átka is, mert ha Bella világfájdalmában ennyit vesz észre belőlük, akkor nincs mit tenni. (De miért vesz észre belőlük ennyit? Mert ilyennek vannak kitalálva és nem többnek.) Aki véletlenül érdekes lehetne az elsikkad, mert nem részese a szerelmi szálnak.
Aki józan véleményt képvisel, az vagy jelentéktelen, vagy nem szimpatikus (Rose, Leah), vagy egyszerűen legyintenek rá (Charlie, Renee).
Ami nem tetszik, és sosem tetszett, a tegyél vámpírrá mánia, merthogy (ha nem is kell belemenni a lélek-túlvilág kérdésbe, mint Edward) ez lefordítva mégiscsak azt jelenti: ölj meg. Nem is csoda, hogy Meyer nem vállalta, nem vállaltatta a szereplőkkel, a sima "megbeszélték, aztán egy kellemes délutánon megharapta" módszert. Az, akárhogy magyarázza, végső soron gyilkosság/öngyilkosság. Ezért is kell - a drámai hatás mellett -, hogy Bella haldokoljon, és a lehetőség annyi: halál minden értelemben, vagy létezés tulajdonképpen élőhalottként. (Az egész lényege, hogy Edward feloldozást kapjon, mentséget, amiért elveszi Bella így már hajszálon függő életét.)

Amint az látható, én is szívesen gondolkodom el a történeten, csak sajnos a Twilight esetében ez többnyire felbosszant. :-) Őszintén bocsánat azoktól, akik szeretik. Én is elolvasom, megnézem a filmeket... Csak van, amit nem, azért sem, és sohasem leszek képes elfogadni. (És sajnos sok dolog ilyen.)

A trailer nem tetszett, semmitmondó, bár a táj legalább szép :D, de semmi harcjelenet, sehol egy farkas - pedig a könyv legjobb részei a vámpír-farkas jelenetek -, a Volturi hatásos belépője sem tűnik túl hatásosnak... Semmi utalás visszaemlékezős részre, csak azért tudni, hogy lesz, mert a forgatásról jöttek olyan információk. (Pedig engem kifejezetten lelkesítene egy polgárháborús bevágás :-) mondjuk valamelyik Edward/Bella részlet helyett, arra úgyis számít mindenki.)
tricsusz Creative Commons License 2010.03.18 0 0 240
Én szeretek agyalni rajta. Ha nem agyalok egy könyvön, akkor az nem volt jó. Nem szeretem ha nem dolgoztatja meg a képzeletemet egy történet.
Visszatérve a biológiára. Nekem a vámpírok tök hitelesek, egy két hajmeresztő dolgot leszámítva (többek között amit írtam). Nem azt mondom, hogy ha végigmegyek a főutcán biztos szembe jön velem egy, de én mindig is hittem, hogy léteznek. Nem vagyok már gyerek (34 éves vagyok) és pszichés eset sem, de így gondolom.
Előzmény: Renáta_ (239)
Renáta_ Creative Commons License 2010.03.17 0 0 239
De. Éppen azon megy a vacillálás, hogy 2 részbe szedjék szét a filmet.

Amúgy meg szerintem a történettel kapcsolatban meg egy csomó mindenen kár ennyire agyalni, hiszen ez egy mese, nem pedig egy ismeretterjesztő biológiai mű :-D
Előzmény: tricsusz (238)
tricsusz Creative Commons License 2010.03.17 0 0 238
Köszi megtaláltam. Tényleg össze-vissza volt csak pakolva.
Sajnos ezt is kiolvastam. Éppen most fejeztem be. Nem sokat aludtam az elmúl két éjszaka. Még eléggé a hatása alatt vagyok. Eszméletlen jó volt.

Előre sajnálom a két filmfőszereplőt, amikor ezt el kell majd játszaniuk. Nem igazán érzem úgy hogy menni fog nekik (remélem tévedek). Nem azért mert nem jó színészek, csak még nem érzem elég érettnek őket ehhez a 4. részbeli szerephez. Túl fiatalok, de ugye egy 40 éves nem játszhat egy 17 éves szerepet. Utálom magam, mert így érzek, hiszen szeretem mindkettőt (főleg Pattinsont). Kristen Stewart nem túl nőiesen csábító hangjából hogy lesz csilingelő, szinte éneklő hang, hát nem tudom.

Hosszú, de mégis nagyon pörgős volt végig a történet. Csodálkoztam, hogy az írónő nem írja kicsit részletesebben a szerelmi jeleneteket, de megértettem az álláspontját. Nem ez volt a lényeg (csak sajnos én imádom a szenvedélyes jeleneteket). Végül úgy hiszem jól tette, hogy a fantáziánkra bízta a dolgot.
Nagyon jó képességet kapott Bella és Nessi. Az viszont nem tetszett, hogy teherbe esett Bella már a legelején. Még mindig a testnedvek hiányán vagyok fennakadva, ami tudtommal a vámpíroknak nincs és a szentlélek szóba sem jöhet. Sajnos nem kaptam rá választ, hogy ez hogyan is lehetséges, de sebaj. Azt hittem ez csak egy újabb bonyodalom, hogy tovább tartson a történet, ami végül igaz is lett, de nem úgy ahogy én gondoltam. Kellemes csalódás volt.

Jacobot nem lehet nem szeretni, már az 1. rész után is láttam ezt. A bevésődés közte és Nessi között megint olyan Bella terhességével egyenértékűnek gondoltam, de végül ezt tartotta a farkasokat Cullenék mellett, szóval kellett a történethez.
Az 1. Bellás vadászatnál az oroszlán túlzás volt. Ha legalább puma, vagy hiúz vagy egyéb kisebb testű ragadozó lett volna, de pont oroszlán. Hol vannak ma már szabadon élő oroszlánok Afrikán kívül? Bár Amerika az mindig ámulatba ejt a hihetetlen csodáival.

Jól kitaláltak voltak az idegen vámpírok is. Ha kicsit lassabban olvasom akkor tálán nem lett volna néha problémám vele, hogy ki az a vámpír akiről szó is van éppen. Egy párszor elvesztettem a fonalat. Néha a fordítás is összefolyt, nem tudtam ki mondja azt amit éppen olvasok. Ha megjelenik nyomtatásban is a könyv és elolvasom újra és nem lesz ilyen probléma.

Sajnáltam, hogy Charlie ilyen kevés szerepet kapott. Szeretem az ő hallgatag, magában őrlődő karakterét (hasonlít rám kicsit).

Szerintem nem lehet egy 1,5 órás filmben mindazt elmondani amit az írónő szeretett volna közölni velünk a könyvön keresztül. De ha a fele kimarad akkor elvész az egész varázsa. Jobb lenne két részt csinálni belőle,de nem igen lesz így.

Szóval végeredménybe szerelmes lettem a szerelmükbe (nem a szereplőkbe vagy az igazi színészekbe) hanem a történetbe. Ez hajtott, hogy olvassam és olvassam kimerülésig, mert megbolondulok ha nem tudom mi lesz a szerelmük vége.
Happy end, boldogság, teljesség nem vártam mást, de jól esett, hogy senki sem halt meg, aki fontos lett volna.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett.
Előzmény: Renáta_ (237)
Renáta_ Creative Commons License 2010.03.16 0 0 237
Nem enyém :)
Én is innen szedtem (úgyhogy ott lesz az valszeg vhol). De azért elküldöm holnap. Mondjuk én összeraktam egy fájlba, úgy kevésbé zavaró.
Előzmény: tricsusz (236)
tricsusz Creative Commons License 2010.03.15 0 0 236
Renáta,

Köszi, letöltöttem a data.hu-ról a Breaking Down-t, de nincs meg a 35. és a 36. fejezet. Kétszer vettem le és egyikben sem volt benne. Ha nem túl nagy kérés elküldenéd nekem mailben? Email címem: alisma@citromail.hu
Elnézést, hogy zargatlak vele, de mivel a tied csak tőled kérhetem. Sorry, sorry.........Please.
Előzmény: Renáta_ (234)
Renáta_ Creative Commons License 2010.03.15 0 0 235
Ja az előző első bekezdésem értelemszerűen a IV. részre, a Breaking Dawn-ra vonatkozott.

Könyv és nehézség: Te keményborítósan rendelted meg a könyvet? Mert nekem a háromból az Újhold keményborítós csak, és azt én se szeretem, de a puhaborítósok remekül olvashatók szerintem, és nem olyan nehéz és hasonlók, mint a keményborítós. Nem mellesleg, egy ezressel olcsóbb.
Előzmény: tricsusz (233)
Renáta_ Creative Commons License 2010.03.15 0 0 234

Van itt egy link, ahonnan word-ös formában le lehet tölteni az egészet.

http://data.hu/get/1332470/breaking_dawn_vegig.zip.html

(Ez innen származik a 127-es hozzászólásból konkrétan)

Olvasd el, hadd ne spoilerezzek itt.

Elsőre nagyon-nagyon szerettem ezt a verziót (amúgy június 3-án kerül a könyvesboltokba is a hasonlóan nehéz példány :), jó és érdekes az egész, szerethető. Azért most az Eclipse a kedvencem :))

 

Az előzetes nekem is lassú egy kicsit és valóban nem annyira sugározza az izgalmat. Viszont az Újhold DVD-jén lesz egy pár perces exkluzív betekintés az Eclipse forgatásába, és abból kiszivárgott egy két perces rész, amit az egyik magyar Twilight-blog szerkesztői remek módon le is fordítottak nekünk.

Na. Az már valami olyasmi pörgés, amit hiányoltam az előzetesből.

Itt a linkje: http://www.youtube.com/watch?v=rEMuxlRj094

 

 

Előzmény: tricsusz (233)
tricsusz Creative Commons License 2010.03.15 0 0 233
Megjött az Eclipse könyvem a múlt héten. Nagyon-nagyon tetszett, de három este alatt kiolvastam, ami nagyon bosszantott. Több dolog miatt is. 1. A könyvet baromi vastagra csinálták teljesen feleslegesen, azt hiszem 640 körüli oldalú volt, szerintem ki lehetett volna hozni 500-ból. Csalódás volt, mert azt hittem tovább fog tartani majd az olvasás. Ha sűrítik egy kicsit a szöveget, vagy nagyobbacska lett volna, nem is tudom nem vagyok szerkesztő nyomdász. Nehéz volt tartani a könyvet. Ha a licens-et csak ebben formában kapták meg, akkor megbocsátok és nem mondtam semmit és elnézést kérek. 2. Magamra vagyok baromi dühös, hogy nem tudom beosztani a „tuti” jót. Minden nap olvastam volna belőle 40-50 oldalt és kitartott volna pár hétig. De nem én tudni akartam a "végét".
Na igen a vége. Szegény Jacob. Én Edwardnak és Bellának szurkoltam, de nagyon elnyerte ismételten a szimpátiámat a farkasfiú karaktere (azt pedig egyenesen imádtam amikor farkasként (kutyuskaként) közeledett Bellához. Szerettem a történetben Bella érzelmi kettőségét.
Nagyon kíváncsi leszek a filmre, ahogy olvastam nálunk júli legeslegelején fog kijönni. Remélem a lényeges részeket nem fogják kihagyni belőle.

A trailer nekem nem nagyon tetszett (annak ellenére, hogy baromira jól esett új részleteket látni a filmből), sajnálom ha ezzel megbántok bárkit is. A mezős (amikor Edward végre megadja magát, de Bella visszakozik, legalábbis szerintem ez lenne), majd a Jane-s résszel folytatódik, ami igaz, hogy fontos rész, de a könyv szempontjából szinte elhanyagolható. Majd ide-oda kapkod Jacobbal. Előjön a végére Victoria (jobb volt a régi színésznő, az új színésznőt ismerem, a régi újdonság volt). A farkasokat egyáltalán nem mutatja, pedig igen sokat szerepelnek ebben a részben, akár harc, akár az emlékezések terén. Szintén nem mutat semmi harci jelenetet, pedig a látvány miatt azt hittem erre fognak rágyúrni. Nagyon félek, hogy mi marad ki, de várom.

Most megint valami baromságot fogok kérdezni és előre is elnézést kérek. Az Eclipse-ben ugye Bella többször is el akarja csábítani Edwardot, de az nem hagyja magát, mert félti Bella testi épségét. Ha nem vagyok indiszkrét hogy lehetnének együtt, hiszen neki nincsenek emberi testnedvei, csak az átváltozás utáni 1. évben volt nem? A Breaking Down-ban ezt hogy oldják meg? Mert ott már gyerek is lesz ugye vagy nem az ő gyerekük? Bella vámpírként szül vagy emberként? Na igen még azt sem tudom, hogy átváltozik e végre Bella vagy sem. Valaki felhomályosítana?

Szeretném megkérdezni, hogy nem tudja e nekem elküldeni valaki a Breaking Dawn-t teljes könyvet? Akár nyomtatottan akár word-ös formátumban. Természetesen nem kérem ingyen, megtérítem a felmerülő költségeket. Nagyon szeretném, segítsetek kérlek.
Előzmény: Renáta_ (232)
Renáta_ Creative Commons License 2010.03.12 0 0 232
Ezt nagyon szépen megfogalmaztad.
A múltkorában láttam egy képet, amint megjelenik egy filmfeszitiválon, egyik filmjének bemutatóján szakadt(!!!) farmerban :) Durva.
Vagány csaj, de nekem nagyon szimpatikus.
Előzmény: nőstény Shepherd (231)
nőstény Shepherd Creative Commons License 2010.03.11 0 0 231
Amennyire tudom Pattinsonnnak ált. 1 termetes testőre van, aki mindenhol megjelenik vele, illetve a legtöbb helyen. Már miért lenne depis???

Ugyan ez nem a blikk, de:

Tévedsz, és még csak nem is esik nehezükre ;)

Hivatalosan egyik sem jár senkivel, nem hivatalosan egymással. (sem a képviselőik, sem ők soha sehol nem erősítették meg a hírt illetve a kérdésekre sem adtak soha konkrét választ, már ami az egymással járást illeti)

Leszbi kérdés:

Valós alapja nincs. Mindenféle hülye pina terjeszti meg esetleg a hisztis Perez Hilton, aki alapból gyűlöli a csajt. Tény, hogy bátran választ szerepet, nem hajlandó beállni a buta, divatmajom hálivúdi libasorba. Bagózik, mint a gyárkémény, csúnya szavakat használ és magánban általában úgy öltözik, mint egy alterrocker gimnazista és amúgy leszarja, hogy mit várnak el tőle az imidzs gyárosok.
Előzmény: tricsusz (225)
Renáta_ Creative Commons License 2010.03.11 0 0 230

Te győztél, de itt a feliratos verzió is azok kedvéért, akik nem pengék angolból. :)

http://www.youtube.com/watch?v=VHkqyfagEIU

 

Jó a hangulata, de nem egy pörgős előzetes. Mondjuk szerintem előállnak még pörgősebbel, ahogy közeledik a film.

Tetszik, hogy végre visszatértek a Twilight-os színekhez zömmel, és nem aranysárgában kell látnunk mindent. Mondjuk, ebben meg a szürke dominál, dehát ez egy ilyen rész.

Előzmény: mia meissner (229)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!