Keresés

Részletes keresés

tollas Creative Commons License 2008.01.09 0 0 157

Akiknek se hazájuk, se nemzetük, azok birnak csak olyan marhaságokat írni, mint az általad Leninszkijnek nevezett elvtárs. 

 

Én nem csodálom, ha nem érzik jól magukat olyan helyen, ahol az embereknek fontos a haza és a nemzet, valamint a nemzeti kultúra.

Előzmény: Erdeye (149)
Triste Creative Commons License 2008.01.09 0 0 156

"most már igazán jöhetne valami újabb szörnyűlködnivaló..."

 

Újabb szörnyülködnivaló helyett jöjjön újabb lélekemelő Wass Albert, bizonyára egyetértesz vele:

 

A zsidók "Miután visszatértek a "német haláltáborokból" (idézőjel Wass Alberttől - Triste) , vezető állásokba kerültek, amelyek a kifosztott nemzet  megmaradt javait kezelték, főként azoknak a megbüntetésével foglalkoztak, akiket a kommunista kormányzat a rendszer ellenségeinek tekintett. (...) A kivizsgálók kivétel nélkül bosszúálló zsidók férfiak és nők voltak, akik minden magyart hibáztattak azért, mert nem akadályozták meg  a zsidók elszállítását. (...) Mindszenthy bíboros, volt kormánytagok és tábornokok kényszerültek elszenvedni ezt a megaláztatást, miközben fiatal zsidó vádlók végezték a "szórakoztató" kínzásokat."

 

(Megjelent elsőként a Hungary Today, 1993 szeptember 10. számában, majd a Magyarok Vasárnapja 2004/1 számában, a 16. oldalon, angol eredetiből fordította: dr. Dabas Dezső, azután a Front 2007. júliusi száma, http://debrecen-megmaradas.hu/pdf/front_juli.pdf).

Előzmény: Tamerlán (153)
Erdeye Creative Commons License 2008.01.09 0 0 155

Nagy íróinknak, költőinknek vannak bölcs, felemelő gondolataik.

De hogy mindegyik...?! Ezt senki nem állította. Tökéletes ember nincs.

Vagy ott van Páger Antal, a viselt dolgaival. Na és? Megbocsátottuk neki. Nem az életrajzáért néztük, hanem mert a játéka tetszett.

 

Másrészről pedig a XXI. században végre már el kéne felejtenünk azokat az előjogokat, pontosabban tiltásokat, hogy nem szabad bizonyos etnikumokról rosszat szólni! Miért lenne az kötelező, hogy bármikor valaki a zsidó/roma/szerb/szlovák/stb. népről nem pozitívat szól (óh, mily borzasztó az ilyen tökéletes népről!), automatikusan feje vétessék? És ha neki az a véleménye? Meddig lehet a demokráciát korlátozni az egyének, kisebbségek érdekeire hivatkozva?

Vagy be kell ugyanezt vezetni a magyarok szidása esetén is! Mert ez így valahogy nem egyenes... Vagy vonatkozzon mindenkire, vagy senkire. De hogy orrbaszájba lehessen hülyemagyarozni, de ha azt mondom pl., hogy a roma lop, akkor fúj meg jaj meg elvisznek?! Bocsásson már meg a világ...

Előzmény: Triste (151)
Állományjavító Creative Commons License 2008.01.09 0 0 154

Természetesen a kunbélás dolog tálalása is csak egy teljesen alaptalan és torz történelemszemlélet talaján igaz.

 

A forradalmi munkásmozgalom az adott korban tisztességes és életképesnek látszó társadalmi elmélet és forradalmi gyakorlat volt, különösen egy szétkorhadt és nyilvánvalóan restaurálhatatatlanná vált társadalomszerkezet és egy sokmilliónyi értelmetlen áldozatot követelő vesztes világháború után, ennek megfelelően a magyar (keresztény) értelmiség színe-virága Máraitól Babitsig nagy lelkesedéssel üdvözölte a tisztító vihart. Arról nem beszélve, hogy Kun Béla seregei voltak azok, amelyek az ország területeinek felszabadítását ideiglenesen eredménnyel kísérelték meg.

 

 

Az eseménysor természetesen számos negatív aspektust is felszínre hozott, de démonizálása a magyar történelmi tudat egyik színvonaltalan öncsalása.

 

Rosa Luxemburgot és a spartakistákat a kurrens német történelmi önszemlélet nem tagadja ki a neémet történelemből, és semmiképpen sem tekinti kárhoztatandóbbaknak, mint a sörpuccsos tábornokokat, nem is beszélve a későbbiekről. Ezt csak egy önbizalom nélküli és gyanegeségét virtuális vigaszokkal leplező, önvizsgálatra képtelen, gyenge társadalom tenné, amiként azt is, hogy nemzeti lényegének és programjának a definíciójául a jelen hatókörén kívülálló, szudétanémet vs. erdélyi problematikát tenne meg.

Előzmény: zabfaló (152)
Tamerlán Creative Commons License 2008.01.09 0 0 153
Triste,

gondoljad, ha akarod.
Megjegyzem, a (117)-ben egyszer már "ellenpontoztál"
és most már igazán jöhetne valami újabb szörnyűlködnivaló...
Előzmény: Triste (151)
zabfaló Creative Commons License 2008.01.09 0 0 152
Ez a Kun Bélás dolog az igaz, de a 48-as forradalomban nagyon is sok zsidó Kossuth párti volt, azaz volt idő, mikor a Habsburgok ellen harcoltak.
Előzmény: Triste (151)
Triste Creative Commons License 2008.01.09 0 0 151

A köpködés ellenpontozásaként íme, néhány lélekemelő Wass Albert gondolat, gondolom, nincs ellenedre:

 

 

 

"Noha a magyar zsidók kiváltságos osztályt képeznek, soha semmiféle hűséget nem tanúsítottak a magyar nemzet iránt. Valahányszor Magyarország szabadságáért küzdött a Habsburg elnyomás ellen, ők az ellenséggel tartottak (...) De a magyarországi zsidók által elkövetett legnagyobb hiba abból állt, hogy magukhoz ragadták a vezetőszerepet a kommunista pártban. Először 1918-ban, amikor a kunbélákkal és a Szamuelly fivérekkel az élen, zsidók vették át az ország vezetését." 

(Wass Albert: Antiszemitizmus: a huszadik század ámítása. Hungary Today, 1993 szeptember 10, angol eredetiből fordította: dr. Dabas Dezső, a Front, 2007. július, 2007. július, http://debrecen-megmaradas.hu/pdf/front_juli.pdf)

Előzmény: Tamerlán (130)
Erdeye Creative Commons License 2008.01.09 0 0 150
Igenis!
És a parlagfűről még annyit: irtani, irtani, irtani... ahogyan a csiga megy a jégen... vagymi.
/6. Lenin/
Előzmény: Állományjavító (147)
Erdeye Creative Commons License 2008.01.09 0 0 149
Nem, nem, Leninszkij elvtársnak csak a "kultúra" szóval van zsigerből baja, avval is csak azért, mert jelentését pontosan nem ismeri, illetve nyelvének legutoljára installált fordítóprogramja (7 kötetes, kicsit molyrágta itt-ott) nem adott ki rá szót. A "magyar" név csak azóta nem kedvenc, amióta kirakták innen, és nem tud többet a benzinnel üzletelni...:-(
Előzmény: tollas (146)
1000 nick orszaga Creative Commons License 2008.01.09 0 0 148
ezt csak te tudhatod, en nem vagyok urali, tiszteletbeli dak vagyok.
Előzmény: Erdeye (145)
Állományjavító Creative Commons License 2008.01.09 0 0 147

Nagyon helyes, hogy a harcias hangütés nyelvhelyességi babonák terjesztésébe és parlagfűirtásba torkollik. Addig, amíg ez így marad, semmi félnivalód a liberális demokráciától, beleférsz.

 

A kontemplál pontosan olyan magyar szó, mint a mérlegel, csak nem ugyanazt jelentik,  és teljesen érdektelen, hogy te mit gondolsz magyarosabbanak. Stíluskérdéseken meg nem fogunk vitatkozni. Ha nem tetszik, ne használd.

Előzmény: Erdeye (142)
tollas Creative Commons License 2008.01.09 0 0 146

Mi nem tetszik, a magyar vagy a kultúra?

 

Tehát igen szép este volt, színvonalas beszédek, énekek, zenék. Neves színészek olvastak fel Wass Albert műveiből.

 

Zsúfolásig megtelt a terem, sokan csak kívülről tudták hallgatni a benti eseményeket.

Sajnos én is csak a külső teremben kaptam helyet, de így is felemelő volt.

 

Sajnálhatja aki szeretett volna eljönni, de nem volt  rá módja.

Előzmény: Lebenstod (138)
Erdeye Creative Commons License 2008.01.09 0 0 145
Ohh... ha ősi urali szokás, akkor bocs:-)
Előzmény: 1000 nick orszaga (143)
Erdeye Creative Commons License 2008.01.09 0 0 144
Úgy, hogy valamibe mindenáron bele akarsz szuszakolni valamit, ami nincs benne.
Sok sikert:-) Csak ne legyen ilyen izzadtságszagú...
Előzmény: Lebenstod (141)
1000 nick orszaga Creative Commons License 2008.01.09 0 0 143
hat lehet, hogy naluk, urali torzseknel ez igy szokas, ne bantsd emiatt.
Előzmény: Erdeye (139)
Erdeye Creative Commons License 2008.01.09 0 0 142
Miért kéne betiltani? Csak azokat, amelyeknek azonkívül, hogy extra okosnak akarnak tűnni, semmiféle értelmük nincsen.

Ja, és be lesz tiltva a fellengzős, hősködő, magamutogató okoskodás is.
Mert mi másként lehetne értékelni, hogy amire van több értelmes, pontos magyar szó (kontemplál=mérlegel, fontolóra vesz, tervel - belső, szemlélődő gondolkodás), ahelyett valaki ideteszi latin megfelelőjét, mert az 1. Q vagány 2. a grundon is el szok ájulni tőle az összes hetedikes, mikor illen külországi nyelvezetet használsz.
Nem beszélve arról, hogy használata itt helytelen, sokkal inkább a "nem tartja szükségesnek, elengedhetetlenül fontosnak" szavak illenének helyébe.
Előzmény: Állományjavító (137)
Lebenstod Creative Commons License 2008.01.09 0 0 141
"vedd el asszonyainkat"???
Az asszony a szemedben tárgy, báb, akarattalan valaki, akit elragadni, adnivenni" lehet? Érdekes gondolat-önárulkodás.
Hogy is van ez?
Előzmény: Erdeye (139)
Lebenstod Creative Commons License 2008.01.09 0 0 140
Selyemnyilasok Háza? Nem magyarok.
Figyelem: a selyemnyilas békeidőben kevéssé veszélyes, betiltani csak puccskisérlet esetén érdemes őket - a békedemokráciába beleférnek! Nem akarom börtönbezárni az értelemcsökkent csoportot!
Erdeye Creative Commons License 2008.01.09 0 0 139
Gúnyban már ott van ez a vers a "toppon":-) A többi dáktezsvír köpködők szintjén.
Ha megengeded, téged is tiszteletbeli dáknak foglak tekinteni. Hazád úgyis a messzi távolba vész, jól jön majd egy itteni, második. Vagy harmadik, ha a Nagy Vízen keresztül jöttél:-) Érezd jól magad köztünk, vedd el asszonyainkat, adónkból segélyedet, az orvosi ellátást, az ösztöndíjat...
Cserébe majd mi is kérünk valamit tőled. Egyszer.
Ha nem adod - elvesszük. Nem baj, ugye? Állítólag marad még neked 6 úgyis...:-)
Előzmény: 1000 nick orszaga (129)
Lebenstod Creative Commons License 2008.01.09 0 0 138
"magyar"? "kultúra"?
Valami nem stimmelhet abban a házban...
(Gyógyszertér a közelben?)
Előzmény: tollas (136)
Állományjavító Creative Commons License 2008.01.09 0 0 137

Igen, a két szónál hosszabb és egy szintnél bonyolultabb mondatok fogalmazását  is tiltani kellene a magyar nemzeti újjászületés munkaállamában. A megértésükkel nem kell foglalkozni, azt a magyar nemzeti újjászületés munkaállamának ideológiája nem kontemplálja.

Előzmény: Erdeye (134)
tollas Creative Commons License 2008.01.09 0 0 136
Tegnap nagyon szép és felemelő megemlékezés volt a Magyar Kultúra Házában.
Erdeye Creative Commons License 2008.01.09 0 0 135
Böff?
Böff-böff.
Előzmény: Lebenstod (128)
Erdeye Creative Commons License 2008.01.09 0 0 134
Attól, hogy terjedelmes körmondatokat szerkesztesz, még nem fogsz okosnak tűnni.
Okoskodónak viszont igen.
Tudod, tartalom nélkül a legszebb mondat sem ér egy lyukas garast...:-)
Előzmény: Állományjavító (127)
qukorka Creative Commons License 2008.01.09 0 0 133
Pótoltad a hiányosságot, te betetted...:)
Előzmény: Tamerlán (130)
1000 nick orszaga Creative Commons License 2008.01.09 0 0 132
vagy abban benne van minden wass albinorol.
Előzmény: 1000 nick orszaga (131)
1000 nick orszaga Creative Commons License 2008.01.09 0 0 131
az altalam idezett gyonyoru vers nincs benne.
Előzmény: Tamerlán (130)
Tamerlán Creative Commons License 2008.01.09 0 0 130
Látható, hogy az (53)-ban
vázolt
KÖPKÖDÉSI MENETREND
pontjai
itt is szépen teljesülnek.

Van azonban két olyan pont,
amivel késésben vannak a köpködésben illetékes olvtársak:
a "két vaskeresztet is kapott a náciktól" és
a "Hitlertôl kapott olimpiai emléklapot ôrizgetett" (idézetek Nagy L. ifjú történésztôl).
Mi lesz ezekkel?
(:–(((((
1000 nick orszaga Creative Commons License 2008.01.09 0 0 129
nekem ez a kedvencem tole:

WaSS Albínó: Karácsonyi üzenet

Október tizenötödike!
Porzik nyilaskereszt szekere!
Nyilas lelkemnek hiányzik egy kereke!
Szálasi apánk leszáll,
Jön, emberek, jön, jön az égből
Fegyveremet előszedem, nincs mese!

Hejj, Hargita felett nylaskereszt kigyúl,
Sötét lelkemben halvány eszem is elmúl,
Udvari vécém felett egy csillag,
Megszületett a Cél és az Akarat,
Auschwitzi vonat sípol közel valahol.
Repes lelkem, amint elhalad!

Karácsony készűl, nyilasok!
Szép egyenruhát vegyetek!
Zsidót bőven írtsatok,
csillogtassátok kedvetek!
Megy már az égből lefele
porzik már Hitler szekere!

Takaros román kislány elhalad,
Formás ki segge meglebeg,
De régi szervem már nem áll,
Kitekerem hát kislány nyakát,
Majd szent géppisztollyal,
Lelövök még nyolc románt!

Jő orosz sereg, pucolok hát,
Eldobám fegyverem, sipirc hát!
Éhes vagyok, megfőzöm turul madárkám,
Isten hozott, drága német hazám!
De aztán, szaladok tovább,
Otthon vagyok, drága Floridám!

Adjátok vissza nemi szervem erejét,
Pedofil lelkem oly sokat szenved,
Legalább hegyikecskét adjatok, oláhok!
Adjátok vissza nemi szervem erejét,
Mert nyomban pisztolyomat lenyelem...
Csak egy ici-pici kis kecskét!

Nem adjátok...? Restellitek...?
Elfordulnak fejeitek...?
Megvakultak szemeitek...?
Vágyam, hergeltségem
nem érzitek, nem hiszitek...?
Árva szervem semmibe veszitek...?

Akkor csúnya oláh komcsik vagytok,
meg csúnya magyar komcsi bácsik!
Ha szépek akartok lenni,
Adjátok vissza hegyikecském!

De hegyi oláh kecském csak nem jön,
Rút a világ, öreg fasznak kecskét nem ád!
Székelyrovásírásos puskám, jer elő!
Hagy csókoljak meg, drága puskám!
Unatkozom, hát lenyelek egy golyót,
Nem bírom tovább kecskétlen tovább!
Előzmény: Törölt nick (26)
Lebenstod Creative Commons License 2008.01.09 0 0 128
Újabb nyillinger érkezett?
:DDD
Vagy újabb "irodalmár" az ízléstelenség tájairól?
:DDDD
Előzmény: Erdeye (126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!