Keresés

Részletes keresés

Khill Creative Commons License 2008.04.03 0 0 56

Hogy kérdéseidre válaszoljak. Nos igen Pestre érkeztem, egyenesen Manhattenből. Kint dolgoztam, remekhely. He szereted a nyüzsgést, akkor ott a helyed. Jelenleg 2 laki életre rendezkedtem be, de igyekszem hivatalossá tenni majd a kintlétem.

A tejre vonatkozó kérdés: nos én személy szerint nem vagyok nagytej fogyasztó, de ha netán ráfanyarodtam, akkor is csak szója tejet ittam (1-1,5 dollár kötül mozog,attól függően holszerzed be),amit kissebb kiszerelésben adnak mint pl. a gyümölcsléket, amitbiz 1 gallonos műanyag palackokban vásárolhatsz.

 

Akit érdekel pl. a bérlet, emrt ugye a közlekedéskint elsődleges dolog a nagytávolságok miatt....ami a legjobban megéri az az egyhetes korlátlan átszállással, minden vonalra 20 dolcsiért. Ezt elsősorban turistáknak ajánlom.

A kocsit Manhattanben mellőzétek, mert életveszély...főleg a taxisok miatt. És bizony rutin és idő kell, hogy megszokd az ottani viszonyokat.

 

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.02 0 0 55
most akkor Pestre értél? És a Manhattan-ben laktál, éltél és visszarepültél Pestre?
Mennyit voltál ott? Mit csináltál, hol laktál? Mennyibe kerül egy gallon (majdnem 4 liter) tej most a Manhattan-ben??
Előzmény: Khill (54)
Khill Creative Commons License 2008.04.02 0 0 54

Üdvözlet minden kedves topik látogatónak! Most landoltam, egyenest Manhattanből. Friss infókért irjatok, hatudok segítek. :o)

tormatorzsa Creative Commons License 2008.03.05 0 0 49
http://www1.bottomdollar.com/search.php?form_keyword=pet%20food%20prices&mode=yahoo_usbd_a&skd=1
Előzmény: Niya (47)
tormatorzsa Creative Commons License 2008.03.05 0 0 48
Hát költségvetést nem csinálok.
Előzmény: Niya (47)
Niya Creative Commons License 2008.03.05 0 0 47

Heheh, nem erről van szó, csak hallottam már sok féle árat, hogy mennyit kéne vinnem.
Eredetileg 3-4 hónapra mentem volna, ismerősnél lehetne lakni, a barátnőm azt mondta ő 10 e dollárt vitt legutóbb, bár Ő minden nevezetességet megnézett. Én akkor ezt drágálltam kicsit.

Emiatt (is) csökkentettem le 2 hét, 1 hónap időtartamra, és ezért (volt) fontos, hogy megtudjam, kb. mennyi pénzre van szükség ennyi időre. =)

Előzmény: tormatorzsa (46)
tormatorzsa Creative Commons License 2008.03.05 0 0 46
Látom hasember vagy.:) Mindenütt vannak élelmiszer boltok ahol a deli-ben kapsz rántott csirkét, meg salátákat, donut-ot, kávét...stb, olcsón. Nem fogsz éhen halni.
Az alacsony dollárral kiderül, hogy az USA mennyivel olcsóbb mint Európa.
Millió féle "meki"-hez hasonlö gyors étterem, s NY-ban nem szabad kihagyni a jewish delit. (De az olaszt, kinait, portugált, franciát sem...magyar helyre ne menj be, drága és az jobb otthon)
Előzmény: Niya (43)
Niya Creative Commons License 2008.03.05 0 0 45
Köszönöm, elolvasom az egész topicot. =)
Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 44
New Yorkban elo magyarok topik, 511. hoszzaszolas korul volt new yorki turistakoltsegekrol szo.
Előzmény: Niya (43)
Niya Creative Commons License 2008.03.05 0 0 43

Írtam, hogy lehet, hogy szélsőséges lesz a példa. =)

Engem az érdekel, ami nem feltétlenül 1 konkrét kérdés, hogy pld. 2 hétes, vagy 1 hónapos kinn tartózkodáshoz mennyi pénzre van szüksége az embernek ahhoz, hogy ne haljon éhen. A látnivalók, belépők árát meg tudom nézni, ez okés, ehhez valóban kevesebb segítség kell. Viszont ahhoz, hogy képet lehessen kapni a kinti életről, ott élőtől kell kérdezősködni.

Mert persze az étkezés is attól függ, hogy ki, mit, hol szeret enni, de gondolom vannak drágább és vannak olcsóbb helyek. Legyen az étterem, vagy hotel...

(Ami a külvárost illeti, Én Manhattan-be szeretnék menni, tehát engem az a kérdés nem érint. Viszont az tényleg biztos, hogy nem olyanok ott a külvárosok, mint itt.=)

Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.04 0 0 42
Olyan taxis trukkoktol, mint a pesti taxisok a turistakkal, nem kell tartanod.
Előzmény: Niya (39)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.04 0 0 41

Szivesen segitunk, segitek - csak kerdezz valami konkretat. Az egyetlen konkret kerdesre nem tudom a valaszt - nem lattam a szuletett felesegeket, de vannak kulvarosok, es nem olyanok, mint Magyarorszagon. Es tenyleg, rajuk lehet keresni az interneten, es ha meglatod, amit keresel, akkor kiirod a zip kodot es beutod valamelyik "grocery store"  google keresesre elojott egyik elelmiszerlanc erre valo ablakaba es maris elotted a teljes arukinalat, arakkal es akciokkal. Es ha ezekutan valamit nem ertesz, akkor kerdezz ra es mondom, de hadd ne en keressem es linkeljem vegig az egesz folyamatot.

Niya, taxis engem meg nem vert at (vagy nem vettem eszre?), illetve egyszer San Franciscoban a visszajaroval probalkozott. Es anyosomat kifaggathatom, ha nagyon fontos, o nezi a sorozatot :)

Előzmény: Oren Goodchild (40)
Oren Goodchild Creative Commons License 2008.03.04 0 0 40
Köszi a választ. De én konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy van e olyan külváros, mint apl a Született feleségekben(Desperate Housewise)? És egyet értek Niya magyarázatával.
Niya Creative Commons License 2008.03.04 0 0 39

Pontosan ilyen kérdések érdekelnek engem is.

Főleg ami a mindennapi árakat illeti.
Úgy volt, hogy nyáron ki tudnék menni, aztán ez eltolódott, de mindenesetre függőben maradt a kérdés, hogy mennyi pénzt érdemes/kéne vinni, szóval nekem is fontosak ezek a dolgok.

Lehet, hogy általános kérdéseknek tűnnek, de más "hivatalos" infot, és már megtapoasztalt infot olvasni. Ugyanis, lehet, hogy szélsőséges példa, de itt sok taxis igyekszik átvágni a külföldieket, tehát ha valaki felmegy a netre, és megnézi a díjakat, azzal nem feltétlenül van előrébb. Max megtudja, hogy mennyit kéne fizetnie, és mikor idejön, akkor mondjuk fizeti a dupláját...

Előzmény: Oren Goodchild (37)
tormatorzsa Creative Commons License 2008.03.04 0 0 38
Ne haragudj de olyan általánosak a kérdéseid, hogy szinte semmire nem lehet választ adni.
Ha rá tudsz menni a Google map-re ott megnézheted, hogy mekkora NY. Mennyi külváros tartozik hozzá, ott kapsz vendéglö, hotel és taxi infot.
Előzmény: Oren Goodchild (37)
Oren Goodchild Creative Commons License 2008.03.03 0 0 37
Sziasztok! Először is milyen ott kint az élet? Nagyon régóta szeretnék már kijutni USA-ba, de még nem volt rá lehetőségem. Arra lennék kíváncsi, h vannak e NY környékén is olyan külvárosok, illetve kertvárosok, mint Mo-n?
tudnátok adni valami oldalt ahll utánna tudok nézni a kaja áraknak illetve a szállásoknak? Ja meg tudom h hülye kérdés, de megtudnátok mondani h mennyibe kerül egy átlagos mozi jegy? Vagy egy színház jegy? És a taxikra lennék kíváncsi, h mennyibe kerül az utazás, illetve h a buszon mennyibe kerül.

Előre is kösz!
zoomen Creative Commons License 2008.02.26 0 0 36
Köszi a választ aiquoo. Hogy lehet oda kijutni???
sajnos az angoltudásom még nagyon kezdetleges. Úgy hallottam munkaválallási engedélyt nem nagyon adnak. Turistavizummal meg rizikós. Ez igaz????
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.19 0 0 35
Pontosan olyan mint az olasznak, franciának, angolnak, kenyainak, kinainak...aki dolgozik az jól él, akinek jó szakmája, hivatása van az még jobban. Viszont mindenkinek elöröl kell kezdeni, ha csak nem örököl az illetö. Csinálhatsz saját bizniszt, kereshetsz jó cégeket, jó állásokkal, sok a variáció, lehetöség.
Munka van.

Az amerikaiak mindenkit - aki becsületes - befogadnak, mert öket vagy öseiket is befogadták.
Ez itt nem egy kérdés.

A magyarokhoz érdeklödéssel viszonyulnak, de nem nagyobb ez az érdeklödés a magyarok iránt mint a többi náció iránt.

Egzisztencia? Minden és még valami. Nincs felsö határ. Ambició, szorgalom, kitartás viszont kell.

Életszinvonal? Nem hiszem, hogy sokkal job mint egy othoni jól szituált egyénnek és semmivel nem rosszabb mint a hasonló amerikainak.
Szóval jó.

Boldogulni még lehet. Nem könnyü, de lehet.
Előzmény: zoomen (34)
zoomen Creative Commons License 2008.02.19 0 0 34
Helló mindenkinek!
Remélem nem zavarom meg a fórumozók társaságát, de lenne egy pár kérdésem amihez ezen a fórumon látok esélyt a válaszokra.

Arra lennék kiváncsi, hogy milyen az élet amerikában egy magyar embernek?
Hogy fogadják be az amerikaiak? Hogy viszonyulnak a magyarokhoz? Milyen egzisztenciát lehet elérni egy magyarak ott kint? Milyen az életszínvonala ott kint egy magyarnak, magyarországhoz képest? és az amerikaiakhoz képest?
Tehát minden édrekel arról hogy hogy lehet ott boldogulni egy magyarnak!!!

Olyan személyektől szeretnék választ, aki jelenleg ott él, vagy élt ott hosszabb ideig, és van saját tapasztalata az amerikai magyarságról!

Előre is köszönöm ha válaszol valaki!
Florika79 Creative Commons License 2007.09.23 0 0 32
Sziasztok!

Lenne pár kérdésem New Yorkkal kapcsolatban, de nem publikus, úgyhogy megtenné valaki, akinek van egy picike ideje, hogy dob nekem egy mailt a címemre? ^^

florance@steelhussars.hu

És akkor mailben meg tudnánk vitatni a dolgot. :)

Előre is köszönöm! :)
Wesson8 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 31
Nézzétek meg ezt az oldalt: New York
Khill Creative Commons License 2007.07.08 0 0 30
Szeptembertol Igen! :)
Előzmény: areacode212 (29)
areacode212 Creative Commons License 2007.07.08 0 0 29
Koncertek:

Police, Beyonce, The Cure, <b>Daddy Yankee</b>, Genesis, Timberlake. Es meg sokan masok! Csak, hogy egy par ismertebbet emlitsek.
Long Island City? Soha nem voltam meg ugyhogy nem tudom kommentelni.
Szerintem ha ra guglizol a Knicks jegyekre biztosan kidob valamit!

peace&aloha 4ever!

Khill! Itt lax amugy a varosban?

Z:)
Khill Creative Commons License 2007.07.08 0 0 28
Az oszi szezonban a Knicks meccseire mennyi a jegy? Tudja valaki? Ezenkivul erdekelne, osszel milyen koncentrek lesznek New Yorkban?
Khill Creative Commons License 2007.07.08 0 0 27
Long Island City-rol osszessegben mi a velemenyed?
Előzmény: areacode212 (26)
areacode212 Creative Commons License 2007.07.07 0 0 26
En downtown-ra szavazok, ha kedvenc helyrol szol a story. East-West Village. Soho, Loho, Noho, Lolita, Nolita, Tribeca na meg a financial dist. Ezeket imadom NYC-ben.
Laktam egy par evet Brooklyn-ban, Queens-ben a City-ben most meg egy par eve SI.
Brooklyn-t szerettem, Queens felejtheto volt a City meg egy kicsit tul sok. Soha sincs megallas... :D

Most olyan kilatasom van egy dombtetorol amiert a City-ben sulyos ezreket kell legombolni. Reggel harkaly kopacsolas es madar csicserges ebreszt. 40 perc alatt ajtotol downtown-ig. Bar folhuzhatnanak valami normalis organic boltot a kornyeken vagy legalabb ahol igenyes kajakat lehet kapni 24/7.

peace&aloha 4ever!

Z:D
areacode212 Creative Commons License 2007.07.07 0 0 25
....ami kezdetben New Netherland volt.... Talan New Amsterdam?

peace!

Z:)
Előzmény: Khill (7)
Khill Creative Commons License 2007.07.06 0 0 24
Köszi a hasznos infókat! :o)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.06 0 0 23
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.06 0 0 22
En egy magyar lanyhoz jarok, tok veletlenul talaltam ra, csak mert az elozo fodraszom eltunt es mondtam, en megis beulnek valakihez. Egy vagyon, de megeri.
Előzmény: Törölt nick (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!