Keresés

Részletes keresés

caGi30 Creative Commons License 2012.07.13 0 0 249

Sziasztok!

Új vagyok ezen a fórumon, előtte a 90 napos diétát csináltam, de kb. 5 hete áttértem a számolgatásra, és tetszik, csak még nem írtam. Olvasgattam a régebbi írásaitokat is, úgyh nagyjából képben vagyok,h ki honnan indult, hova tart. :) Kicsit tartottam a számolástól, h nem fog menni, de egész jól megy, és most már sajnálom, h nem egyből ezzel kezdtem az elején. Lehet, h már a célnál lennék.

165 cm magas vagyok, és jelenleg 66,5 kg. (Vagyis hétfőn a mérlegelésnél voltam annyi.) Még kb. 4-5 kilót szeretnék leadni. A 90 nap alatt sikerült megszabadulni 6,5 kg-tól, és azóta még 2,6-tól/től. Úgyh a kb. fél kiló/hét jön ki, de ebben az 5 hétben volt 1 hét, mikor nyaralni voltunk, és nem nagyon tudtam méregetni a kajcsikat.

brennberg, olvastam lejjebb, h hulahopp karikázol, és már oda-vissza megy. Mekkora a karukád átmérője? Én is vettem pár hónapja egy 70-eset, mert nem nézett ki olyan kicsinek, és csak olyan volt a boltban, gondoltam megpróbálom. De rájöttem, h nem tudok vele hulahoppozni. Aztán olvastam vhol, h minél nagyobb az átmérője, annál lassam a forgási sebessége, ezért könnyebb is vele dolgozni, úgy vettem egy 80-ast is, de azzal is max. 6 kör megy. Gondoltam megpróbálok még egyel nagyobbat, de nem merek venni, mert a férjem már kivág, ha még egy hulahoppal hazaállítok. :) Amúgy a legkisebb-be töltöttem sót, h nehezebb legyen, mert ezek ilyen műanyagok. Ha kiöntöm belőle a sót, akkor jó lesz majd a kislányomnak, mert azt elfelejtettem írni, h van egy 3 év 9 hónapos kislányom, és egy 1 év 10 hónapos kisfiam.

Nekem is a pocóm nagy, kisfiam 4,5 kilós születési súlyával elintézte... Abból is már sikerült pár cm-t lefaragni, de még így is 95 cm köldöktájon.

A szülés után 81,6 kg voltam, és nem láttam magam kövérnek, viszont nem állt szándékomban akkora maradni. 1. Azért mert 1 db farmer jött rám, amit a szülés után vettem, plusz a terhesgatyók. 2. Nagyon sokan terhesnek néztek, és ez elég zavaró volt.

Az a cél leginkább, h a régi ruháimba beleférjek, nem is a kilók. Szeptemberben vissza kell mennem dolgozni, és nem szeretnék új ruhatárat. :) Úgyh még van kb. 2 hónapom, h belefogyjak a rucikba.

Egyenlőre ennyi. Madj még jelentkezem.

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.12 0 0 248

Még nem tudtam megnézni,mert állati lassú a netem (nincs kábel,csak mobilnet,és az is gagyi itta hegyek közt),ha lejön mondom a véleményem. Én ellipszistréneren nyomom,mostmár a legerősebb,nyolcas fokozaton 35 percig,nem kapaszkodok,sőt néha"boxolok"is közben,mert érzem,hogy az oldalamat megdolgoztatja ,ötösről indultam az elején15 perccel.Most olyan 350 kalóriát égetek csak a gépen.Én a csípőm miatt nem futhatok,meg állítólag a gátizmoknak se tesz jót. mellette 100 felülést csinálok gimnasztikai labdán,és fernékemelést,úgy,hogy a hátamat kitámasztom a labdán,és fel,le,szintén százat..Plusz a csípőtorna nekem ugye alap. de most már egy egy napot ki szoktam hagyni,ha valami kiváltja,pl tegnap szemben a hegyoldalon csatangoltam egy háromnegyed órát gomba után(azt sajna nem találtam) rendesen remegett utána a lábam,így este csak a felülés,fenékemelés maradt.

Kicsit off: képzeljétek elkezdtem a Kristin intimtornát (nem volt konkrét gondom,csak úgy karbantartás jelleggel) és hát csak ajánlani tudom,féleg mert az edzés terheli,nyújtja a gátizmokat.

Falás,nálam is gond az sokszor bejött,hogy tettem tálba gabonapelyhet,és azt nasiztam,mert nekem általában csokiehetnékem van.sokszor hetekig nem jön elő. Meg van hogy teljesen más bajom van,és csak pótcsalakvésként jön elő( pl kekszhiány ha érted... :)

Előzmény: Malyika (244)
Gigoria Creative Commons License 2012.07.12 0 0 247

Szia

 

Felesleges a szénhidráttal is foglalkozni, mert nem tartható hosszútávon. Nyilván nem eszel meg napi 5 banánt meg 1kg szőlőt. Érdemes viszont arra figyelni ha rizses tésztás ételt eszel akkor aznap az alacsony szénhidrátos zöldséget gyümölcsöt részesíted előnybe. Fontos a jó szénhidrát az izmok építéséhez (futás előtt utána fehérje), ha hirtelen fájnak az izmaid szénhidrát kell!

 

Ezt írtam a 90napos topikba. Szal ez a véleményem:


Én 162cm vagyok most 64kg és 33 éves. 62kg-al vagyok elégedett, de ott már kilátszik a bordám és a csípőcsontom, fekve igazán látványos. Az a lényeg szerintem, hogy mennyi a testzsír(fitnessbe szoktak mérést csinálni), de a tükör a megmondhatója és nem a számok, kalkulátorok, elvárások.

 

Ja a hasizomról: fitnessbe is ezeket csináltuk és van 1 könyvem pocak volt pocak nincs(Karen Amen) szintén ezek a gyakorlatok vannak benne. Olyan izomlázam szokott lenni mint a csuda. Ebben a könyvben 4*8 majd fokozatosan 8*16 ismétlést írnak elő.

 

És az ellengyakorlatok is nagyon fontosak(alsó háti szakasz) elkerülendő a derékfájást és a kérdőjel tartást. Én minden hasazás után hasra fordulok törzs és láb emelést csinálok.

 


 


 


Előzmény: Malyika (246)
Malyika Creative Commons License 2012.07.12 0 0 246

Szia Gloria...

 

Igazábol a tésztákat kerülöm ha eszem csak durumtésztát,a kenyeret is csak nagyon rikán fogyasztom.

Tudnál nekem arra ötletet adni hogy egy nap mennyi szénhidrát lehet a megengedhetö?

Megprobálnák erre is figyelni.

A párom azt mondja mivel már napi szinten futok azért nem megy le a sullyomból mivel izommá alakul át a zsir és ez nehezebb. Lehet ez?

 

Szép napot mindenkinek.

Előzmény: Gigoria (245)
Gigoria Creative Commons License 2012.07.11 0 0 245

Szia

 

A diéta idején nekem is voltak falási rohamaim. Ilyenkor 50kcal alatti ételeket készítettem és ettem, hiszen büntetlenül lehet egész nap enni(tél volt tehát zöldbab, káposzta, gomba-, zöldség-, tárkonyos raguleves, rakott kel, frankfurti leves hús nélkül, prézlis karfiol, rakott zöldség hússal kevés rizzsel, nagy adag túrótorta piskóta nélkül). Most szerencséd van sok mindent ehetsz : ). Igyekeztem egyszerre kis adagokat fogyasztani(ne feküdje meg a gyomrom) sokszor és akkor elviselhető volt a napom.

 

A férjemnek is volt falós napja. 

 

Az erszény nekem nem tűnt el : (. Test tekercselést szalonban vagyonokért csinálnak, tehát valszeg jó.

 

Jó kérdés a súly stagnálás. Nem tudom mit eszel, szerintem egyél kevesebb szénhidrátot. Én amikor megállt inkább zöldséget ettem

Előzmény: Malyika (243)
Malyika Creative Commons License 2012.07.11 0 0 244

brennberg

 

Ha jól emlékszem te irtad,hogy kardió edzést csinálsz.

Hány perces amit te végzel és milyen gyakorlatok ezek?

Én találtam egyett csak nem tudom ez jó e abban hogy a haam lejebb menjen.

 

http://www.youtube.com/watch?v=Vt-T2vfWJm4&feature=related

 

Szerinted ez jó?????

Malyika Creative Commons License 2012.07.11 0 0 243

Sziasztok..

 

Lenne két kérdésem s reélem tudtok segiteni nekem.

Sajnos ezen a héten eddig falási rohamok jönnek rám.Nem tudom ennek mi oka lehet,de ha valakinek van még ilyen akkor irja meg nekem hogy miket eszik ilyenkor?

Komolyan ha tudnák egy fél malacot megunák enni. ja s nem tudok ÁLJJJJJT parancsolni magamnak,csak ennék csak ennlk:(

 

A másik már 3 honapja futok 20-30-35 perceket.a sullyom stagnál 69,2kg ha befoliázom a hasam futás elött szerintetek ez használ a gyotsabb zsirbiontásban a kenguru erszényemben?

 

 

Gigoria Creative Commons License 2012.07.09 0 0 242

Én is próbálom másképp látni, csak nehéz átkapcsolni az agyam

Előzmény: Törölt nick (241)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.09 0 0 241

Ha így akarom nézni nekem is,de nem akarom így nézni.

Előzmény: Gigoria (240)
Gigoria Creative Commons License 2012.07.09 0 0 240

Jó reggelt!

 

Mivel lefogytam próbálkoztam én is a mérés és számolás nélküli (vagy csak inkább sacc) evéssel - igaz becsúsztak szendvicsek is -  de nagyjából tartottam a megszokott dolgokat.

Persze, hogy híztam 2kg-t pillanatok alatt. Most újra mérek, számolok és írok(max 1700kcal/nap). A 2kg szépen lement és ismét 63kg vagyok. : )

 

Sajna örökre diétáznom kell

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (239)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.07 0 0 239

Na ennek örülök! Nekem is jó hírem van, megint beindult a fogyás,azt hiszem a hónap végére elérem az áhított 52 kg-ot. Megmondom őszintén,most nem méregetek,egyszerüen csak a megszokott mennyiségeket,és kajákat eszem,kb-re számolok. Úgyis az a célom,hogy mire lefogyok,kialakítsak magamnak egy tartható táplálkozási és életstílust,mondjuk heti 2-4 kardióval, hogy tartsam a formám,de ne is csk erről szóljon az élet. A hasam gyönyörűen megy vissza,bár laza rajt a bőr,de nem vészes,talán még javulhat. most lépek,mert du. utazunk,és mindent rendben szeretnék itthon hagyni. Jó hétvégét mindenkinek :)

Előzmény: Malyika (238)
Malyika Creative Commons License 2012.07.07 0 0 238

Szia brennberg

 

Aranyos vagy hogy ennyit töröd a fejed azon hogy mit kellene tennem a fiammal.

Teljessen igazad van abban hogy tudják ök hogyan lehet egy szülöt érzelmileg megbántani.

De mivel mi ketten gáborral sokat beszélgetünk igy ezt is elmondtam neki hogy én ezzel nem bántani akarom hanem jót szeretnék neki,ugy látszik meg is értette.

Holnap lesz egy hete hogy egy zöldség raktárban elkezdett nyári munkát végezni és örömmel jelenthetem 98 kg-ról lement 94 killóra:))))))))

Tegnap láttam is rajta amikor a pociját méregette a tükörben örült annak hogy fogyott.

Eddig nem evet szinte semmi zöldséget meg gyümölcsöt de most itt korlátlan mennyiségben ehet bármit. Minden nap azzal jön haza "anya ettem dinyét,barackot,cseresznyét ......stb."

mondtam is neki na látod nem olyan nehéz fogyizni csak egy kicsit mozogni kell és sok gyümölcsöt és zöldséget enni.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki tanácsot adott nekem hogy mit tegyek a fiammal.

Előzmény: Törölt nick (233)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 237

Közben még a fiad esetén kattogott az agyam,mert tudom milyen nehéz jó irányba terelgetni őket. Ezt még leírom és tépek kardiózni. négy éve amikor 17 kilót adtam le,nekem is "hályog volt a szememen" belenéztem a tükörbe és nem láttam rondának magam,de ez egy nap alatt megváltozott. Férjem egy este valamilyen vita során kifakadt,és elmondta,hogy már nem vagyok kívánatos(kvázi ledisznózott) Akkor nagyon fájt,és nagyon haragudtam rá. De másnap reggel belenéztem a tükörbe,és megláttam magam,olyannak amilyen tényleg voltam,és elborzadtam,hogy igaza volt a férjemnek.Nekiálltam,és keményen küzdöttem hogy lefogyjak. Mivel ma is BOLDOG házasságban élek a kedvesemmel,tudom,hogy segíteni akart azért bántott(utána bocsánatot kért,de nem haragudtam,néha nem árt,ha valaki keményen odamond,mert másképp nem érted meg),mert szeret,és nem akart megalkuvó lenni. Most a második terhességnél már nem is híztam annyit,most 55 kiló vagyok,és a férjem azt se tudja hogy kényeztessen,dédelgessen(pl.elküldött bikinit,csinos ruhákat venni),olyan büszke rám,hogy ilyen gyorsan visszanyertem a formám. Hát nem megérte azt a két hónap munkát,ha ilyen boldognak látom,és nekem is jobb? Nyugodtan legyél őszinte a fiaddal,ha finomkodsz nem érti meg. Később ha eléri a célját és bomlanak majd utána a csajok megköszöni neked,hogy kiálltál érte. Mert most azt hiszi ellene vagy pedig érte teszed.

Előzmény: Törölt nick (233)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 236

én is- bocs

Előzmény: Törölt nick (235)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 235

Kösz de véletlenül és őn is ilyesmit tanultam,11 éven keresztül(technikum +egyetem) és te kevered a szezont a fazonnal. Tápanyag alatt mit értesz? Az ásványanyag vitamin nyomelem,egyenciális aminósav stb bevitel valóban fontós,és ha nincs meg valóban kívánós lesz az ember,de e kalóriaszámolás ettől még miért lesz rossz? Szerintem gondold át újra amit írtál,nagy baj,ha szakembernek gondolod magad,és zöldségeket beszélsz,mert még valaki elhiszi.

Előzmény: Kutales (224)
Gigoria Creative Commons License 2012.07.05 0 0 234

Igen így van! Én és a férjem is "ducik voltunk" iszonyatos gyorsan tudunk izmot építeni tudatos táplálkozás és táplálékkiegészítők, konditerem nélkül.

Előzmény: Törölt nick (233)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 233

Szia! Jó rég nem jártam erre,és csak most olvastam ezt(még nem is olvastam,más mit válaszolt,csak hama írni akartam,ami beugrott)

Bocs ha olant írok,ami nem esik jól,tényleg csak a segítő szándék vezérel... de szerintem a fiad ezzel a válaszával csak manipulálni akart,nagyon jól értik ők,hogy az anyai szívben mi okozza a legmélyebb sebet!!És lám lám sikerült is a jól célzott döfés,mert utána egy időre békén hagytad,a célját elérte! De mivel még kiskorú,és te tudod jobban mi az érdeke,igenis ne engedj a huszonegyből! Mondd meg neki,hogy így egy jó csajnak se fog kelleni,pedig gondolom ő is szivesebben villog/hancúrozik egy csinos csajjal,mint egy úthengerrel!Ha az egészsége nem is érdekli,ezzel biztosan meg fogod győzni! Segítened kell neki megérteni,hogy az étel nem a boldogság forrása,hanem üzemanyag a testnek,bár jó enni,de vannak más örömök is az életben. Valószínőleg valamilyen sikertelenséget kompenzál az evéssel,azért ragaszkodik így hozzá. Múgy a dundi fíúkból szokott a legnagyobb izompacsirta lenni:)

Előzmény: Malyika (218)
Gigoria Creative Commons License 2012.07.04 0 0 232

Ma almalevest készítettünk Bendivel(4,5év) : )

 

Lelkes segítő és edzőpartner. Ő bringázik én sétálok. Hihetetlen mennyi energiája van 10km meg se kottyan

Előzmény: Bánatkő (231)
Bánatkő Creative Commons License 2012.07.04 0 0 231

Én délelőtt jóformán ezen élek, nem bírok mást megenni. Nem is mindig teszek hozzá tejet, vagy joghurtot, simán vízzel leturmixolok bármilyen gyümölcsöt és hajrá.

Előzmény: Gigoria (230)
Gigoria Creative Commons License 2012.07.04 0 0 230

Sziasztok!

 

Jól befűtöttek! A gyerkőc meg van őrülve, nem tud eleget rohangálni : (

 

Gyümölcsturmix-szal hogy álltok? 

 

Valamelyik nap málnából csináltam

 

0,5l tej

kis doboz málna

pár bogyó 

 

meggyes

 

meggy 

tej

fahéj 

bogyó

 

 

Bánatkő Creative Commons License 2012.07.01 0 0 229

Engem ez érdekelne, méghozzá olyan bontásban, hogy mik az egészségesnek kikiáltott, valójában "szemét" kaják, mik azok (bizonyítottan), amik valóban értékesek. Mert azzal, hogy csökkent a tápanyagtartalom, még nem sokat tudunk kezdeni, ettől még nincsenek új tápanyagtáblázataink, mire támaszkodhatna, aki komolyan bele akarja ebbe ásni magát?

Előzmény: Kutales (224)
Bánatkő Creative Commons License 2012.07.01 0 0 228

5 hónap alatt 20 kiló az pont határeset, heti egy kilónál gyorsabb fogyás minden szempontból megterhelheti a szervezetet. Szóval az ismerősöd klasszul csinálta. :-)

Előzmény: Eszterke! (226)
Bánatkő Creative Commons License 2012.07.01 0 0 227

Számolj azzal, hogy piszok meleg van, simán minden csepp vizet megköt a szervezet, és ez okozhat akár két kilónyi ingadozást is. Sok lédús gyümölcs és víz, kevés só, bors, erős fűszer, pár napig, amíg lemegy ez az őrült kánikula. :-S

Előzmény: Malyika (221)
Eszterke! Creative Commons License 2012.07.01 0 0 226

Sziasztok! új vagyok itt a fórumon. Ami a tápanyagtartalom pontosságát illeti - én nem vagyok szakember, csak laikus- azt gondolom, hogy a kcal táblázatok és a feltüntetett adatok jók lehetnek, mert cukorbeteg ismerőseim ilyen táblázatok alapján állítják össze diétájukat. Tudom, a cukorbeteg szénhidrátot számol elsősorban és nem kalóriát, de a normál testsúly elérése abban a betegsében nagyon fontos és az orvosok meghatározzák, hogy mennyi kalóriát és mennyi szénhidrátot fogyaszthatnak el. Van ismerősöm, aki ilyen "számolós diétával" szabadult meg súlyfeleslegétől, nem villámgyorsan, de 5 hónap alatt 20 kg-ot leadott. Szóval én csak lelekesíteni szeretnék mindenkit, hogy ezzel a diétával valóban komoly eredményt lehet elérni, persze csak akkor, ha valaki pontosan betartja.

Kereva-5 Creative Commons License 2012.06.29 0 0 225

Engem érdekel, kérlek írj róla! Főleg az egészségesnek kikiáltott ételek érdekelnek. Akit zavar, az majd átlépi!

 

56-57 éves koromig nem volt súlyproblémám, utána kezdtem hízni, és sajnos sokat felszedtem. Most pedig képtelen vagyok leadni, - bár próbálok odafigyelve és sokkal kevesebbet enni - mindíg éhes vagyok.

Gyerekkoromban, két kezemen meg tudom számolni hány kövér gyerek volt az iskolánkban, pedig többnyire zsíros és vajaskenyeret ettünk uzsonnára. Most pedig meg lehet nézni, mennyi a dagi gyerkőc.

Előzmény: Kutales (224)
Kutales Creative Commons License 2012.06.29 0 0 224

Nem akarom letörni senki lelkesedését. Azért írtam csak ennyit, mert nem tudom kiváncsiak vagytok -e rá.

 

Az elméletem alapja az, hogy nem a társadalmi életmód felelős a kalóriaszámlálhatásokért, hanem az ételek tápanyagcsökkenése, és hogy szerintem nem tehet az emberek többsége arról, hogy megnövekedett az étvágya, mert hiába eszik, a szervezete koplal.

 

Nem tudom ezzel miért török le bárkit is. A megértés mindennek az alapja! A sikeré is! Én mindössze felajánlanám a segítségemet, hogy írok az ételekről, mert sok a félreértés. Sok étel nem „szemét” mint ahogy sokan gondolják, és sok étel értéktelen, és egészségesnek van kikiáltva.

 

Azt írod, Ha neked nem felel meg a mi életvitelünk és diétánk nem muszály itt lenni.


Én nem vagyok táplálkozási tanácsadó! Nincs is mit eladnom, ha ettől félnél. Mindössze élelmezési szakember vagyok. Ennyi…

Előzmény: Malyika (223)
Malyika Creative Commons License 2012.06.29 0 0 223

Kutales  Szia

 

Örülök hogy te örülsz a mi sikerümknek és hogy mi remekül elvagyunk itt.

Természetessen a te véleményedre is kiváncsiak vagyunk. De ez a forum azért jött létre ,hogy biztassuk egymást és nem azért hogy letörjék a lelkesedésünket.

A te elméleted is biztos hatásos és jó bár erröl semmit nem tudtunk meg.

Ha neked nem felel meg a mi életvitelünk és diétánk nem muszály itt lenni.

 


Előzmény: Kutales (222)
Kutales Creative Commons License 2012.06.29 0 0 222

Sziasztok! Most regisztráltam az indexen. Örülök neki, hogy találtam olyan fórumot, ami még működik.

 

kalóriaszámlálás... Hmmm.

 

Nekem erről megvan a saját véleményem. A sok év élelmiszer tan után nekem pár dolog azért világos. Az egyik, hogy az élelmiszerek tápanyagtartalma kis hazánkban a 1960-as mérések óta sajnos 95 százalékkal csökkent. Na és mire van szüksége a szervezetünknek? Tápanyagokra.

 

Hiába eszünk, ha nincs benne semmi. A szervezet remeg, és kéri a maga nyomelem, ásványianyag (csakis oldottban), élelmirost, és vitaminszükségletét. Csakhogy ez nincs sehol. A szervezet meg éhezik, kéri ami neki jár, hogy erős lehessen, ruganyosak az érfalak, jó legyen az immunrendszer, egyszóval karban tudja tartani saját magát.

 

Ezért eszünk sokat, és hízunk el. Nem mert gunnyadtak vagyunk, vagy mert lusták, és az az új teória miszerint a zsírsejteknek külön tudata van és átveszik fölöttünk az irányítást, hát kérem az egyenesen kiborító! Felejtsétek el.

 

Elsőre gondolom ennyi elég. Ha valaki kíváncsi szívesen írok még.

 

 

Malyika Creative Commons License 2012.06.29 0 0 221

Szia Gloria...

 

Igen ebben teljessen igazad van nagyon nehéz mint a fiamnak mint nekünk.

Én pont ma törtem le és nem is tudom mi tévö legyek.

1-1,5 hete már egyszer 67,5kg mutatott a mérleg,ma meg amikor 15 órakkor rááltam ismét 69,7 voltam. MIÉRT????????

Mindenra figyelek nem eszek 1200 kcal fölött és futok is már napi szinten 20-30 perceket.

Mégis a mérleg nem lefele hanem folfele megy.

Pedig már vettem ipari foliát amivel a kenguru erszényem körbetekerem futás elött és igy kocogok.

Az eredmény????? SEMMI.

Szerinted zavarjam meg a szervezetemet és 1-2-3 napig egyek rendessen?

Vagy folytassam igy s idövel ismét beindul majd?

 

Ami a fiamat illeti én tudom hogy az a baj hogy reggeltöl esig gépezik és nem mozok szinte semmit.

Hétfötöl megy dolgozni és tudom onnan már rendben lesz minden.

 

Puszi neked.

Előzmény: Gigoria (220)
Gigoria Creative Commons License 2012.06.28 0 0 220

Malyika

 

Képzeld küzdök én is rendesen, nem csoda, hogy Gábornak nehéz nekem se egyszerű.

 

Fiammal sokat bringázunk(én sétálok) van hogy egy napot úton vagyunk. Ő általában ropit eszik meg limcsizünk persze én is szemetet eszem, de otthon is elegem van a korlátokból.

 

Boa

 

A főzésnél figyelek, de különben mindent eszem egy darabig(nem habzsolás) szinten, aztán a mérleg jól észhez térít. 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!