Keresés

Részletes keresés

zaragozaB410 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 33
Az az elv amit küldtek és ehhez viszonyítva változik pluszba vagy mínuszba a havi törlesztésed az árfolyamán változás függvényében. Az általánosan elfogadott az, hogy 6 hónapig mindig fix a törlesztés és ha ebben az időszakban akkora volt az ingadozás, hogy az nem fér bele az előre elkészített kalkulációba akkor árfolyam különbözet miatt kaphatsz egy különbözeti számlát amit be kell majd fizetni. Ha nem és havonta kalkulálják akkor folyamatosan változik. Elsősorban nem a tőketörlesztésedet fogja érinteni, hanem a kamat részt. Ezek szerint nem annuitásos hitelt vettél fel.
Jobb lett volna ha a megadott futamidőre fix törlesztést választasz és fél évente fizettél volna kompenzációt az árfolyam különbözet miatt, mert így jobban tervezhető a havi költséged. (melyik bank és milyen hitel).
Előzmény: cirkóniu (32)
cirkóniu Creative Commons License 2009.01.22 0 0 32
Egy kis szakértelem kéne valakitől

Most kezdek el törleszteni eur alapú hitelt. Nincs fix kamatperiódus. Ez azt jelenti, hogy az árfolyamtól függően minden hónapban változó kamatot és tőkét kell majd fizetnem? Csak azért kérdem, mert küldtek egy listát, amiben levezetik a jelenlegi árfolyamon, hogy hányszor és mennyit kell, de ez csak személtetés ugye?
zaragozaB410 Creative Commons License 2009.01.22 0 0 31
Van az ügyintéző vagy referens a fiókban akik lehet jó vagy rossz és van a hegylakó aki mondjuk sokkal szélesebb körben látja vagy tudja a dolgokat.
A finanszírozási ráta valóban az ingatlan forgalmi és HB értékének aránya tehát ha újra érték becsülik magasabb HB értéket képviselhet, de a hitelkihelyezés aránya attól is függ, hogy tisztán fedezet alapon vagy munkáltatóival igényled. Tisztán fedezet alapon alacsonyabb a kvóta.
Egyébként nem fog változni mostanában a finanszírozási arány ebben ne reménykedjen senki, mert a bankok most látják be, hogy mennyire elbaszták az elmúlt 4 évben a hitelkihelyezést.

Előzmény: Kriszty84 (28)
R-Point Creative Commons License 2009.01.21 0 0 30
Hozzászóló társamat tudom csak igazolni, hogy adós társ bevonása esetén a bank először rajtad, majd az adóstárson, ezt követően bíróság előtt, jelzálog bejegyzést kérve az ingatlanodra (emlékezzen - szerződésében egy külön oldal vagy fejezet foglalkozik a bank bíróságon keresztüli követelés behajtásával!) hajtja be a tartozást.

Adóstársad fizetése, ingatlana is behajtható!
Át nem vett levél, bíróságon kézbesítettnek minősül

tehát csak óvatosan....
karoly.ignac Creative Commons License 2009.01.21 0 0 29

Kössz a választ!

 

Ezek szerint nem éri meg csalni...

 

A bankok addig élnek meg jól a kamatokból, míg azt rendesen fizetik az adósok,

ezekre az elrettentő intézkedésekre pedig éppen azért van szükség, hogy fizessenek rendesen, hiszen gondolj bele, mi lenne, ha mindenki rosszhiszeműen venne fel hitelt, nem törlesztene rendesen.

 

Na pont ezért van szükség behajtásra, kényszerértékesítésre..

 

KI

Kriszty84 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 28
"azért nem adja meg a az 1,3at,mert most a 9millios ingatlanon a töke tartozás 6,4millio"....pedig 5,3millio hitelt vettünk fel a lakásra
Előzmény: Kriszty84 (26)
zaragozaB410 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 27
Az előszerződésben, illetve ajánlatban más lehetett az árfolyam mint amikorra a hiteledet jóváhagyták ezért lehet eltérés az ajánlat és a szerződés közötti árfolyamnál.
Nézd meg a szerződésedet, hogy 6 hónap vagy 12 hónap vagy havi változó törlesztőrészlet van benne. Ha a szerződés azt mondja, hogy 6 hónapig fix a törlesztőrészlet akkor kérdezd meg, hogy mi az anyjuk picsájáért változik a törlesztés havonta, mert az adott időszakban fixnek kellene lenni.
Mostanában én is észrevettem, hogy nem igazán tarják be a szerződésben foglaltakat.

Az tény, hogy a tartozásodat mindig az aktuális árfolyamon számítják ezért jelenleg kifizethetetlennek tűnik egy deviza hitel.
Előzmény: cirkóniu (21)
Kriszty84 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 26
én csak azt mondom amit a banki ügyintéző mondott.
azért nem adja meg a az 1,3at,mert most a 9millios ingatlanon a töke tartozás 6,4millio és a hitelbiztositééki érték az pont ez a 70%. és már nem fér ebbe bele, de ha nem lenne ilyen az árfolyam akkro nem ennyi lenne a töketartozás,hanem mondjuk ez az 5millio körüli amikor felvettem és akkro még beleférne az 1,3 szabadfelhasználásu mert akkor olyan 6,3millioig lehetne hitelezni (a 9millio 70%-a). vmi ilyesnmit magyarázott az ügyintéző.
ill. egy lehetöségem van még h azota fullra feleltt újítva a lakás,akkro teljesen lelakott volt.64 nm-es panel Bp-en.9milliora értékeltékmannyiért is vettük,most joval többet ér mert fullra lett ujítva, aszondta az ügyintéző h ugy kapnám meg a hitelt ha olyan 11milliora becsülnék,ami szerintem böven menne mert teljesen fel lett ujitva.
zaragozaB410 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 25
"igénylej személyi kölcsön egy olyan banknál ahol nem látják a hiteled." Rossz tanács! Nem járható az út csak azt hiszitek, hogy igen.

Attól, hogy az árfolyam változik (mondjuk jelentősen lejjebb megy) nem fog az ingatlanod felértékelődni, mert a bankok nem az árfolyamváltozáshoz számítják az ingatlan értékét. Az értéken nem forgalmi hanem HB értéket kell érteni minusz 0,9 és 1,5% (területfüggő).
Miután a finanszírozási rátát minden bank megváltoztatta ezért nem fogsz szab.felhez jutni.
Előzmény: Kriszty84 (23)
zaragozaB410 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 24
Ez igen így megy és mondjuk nem egy hónap gyakorlati tapasztalattal bírok a kérdésben.

Ha elolvasod a banki szerződést akkor ez szépen le is van vezetve még akkor is ha részletesen nem sorolja az alternatívákat mert akkor 100 oldal lenne az ÁSZF. Amennyiben véletlenül (szem. kölcs.) adóstársat is bevontál az ügyletben reá is vonatkoznak a fizetési kötelezettségek tehát megnehezíted más életét is.

Annyit még én is elfelejtettem, hogy a megváltozott postatörvény miatt az át nem vett levél nem hivatkozási alap.

"-Az általad tulajdonolt, tehermentes ingatlanra jelzálogjogot jegyezhet be a bank, még akor is, ha fedezet nélküli hitelről van szó

(bírósági végzés után)". Ez azért van így mer a törvény megadja a lehetőséget a kötelezettség teljesítése tekintetében a saját vagyon értékesítésére a behajtást kérőnek.

Tulajdonképpen majd nem jól látod a kamat kérdést, de a bankok a kamatmarsból is remekül el volnának, de ugyan olyan kapzsik mint az emberek.
Előzmény: karoly.ignac (22)
Kriszty84 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 23
Hello Vámpír!

Hasonló cipőben járok én is.
Egy éve vettünk lakást, felújítandót, a felujításra és berendezésre szánt pénz nem lett elég,igy felvettünk személyi hitelt,folyoszámllahitelt és még és volt 3 hitelkártyánk.Meggondolatlanul költekezdtünk a lakásra,a kártyákat lenulláztuk.
A személyi hitel törlesztés nem olyan sok havonta (most 14ezer,amugy 11ezerrel indult nyáron), a kártyákat nem tudtam már fizetni.mert egyiknáél 17 ezer,másiknál 25ezer,harmadiknál 10ezer a minimum törlesztés.
És ezekmellett kell fizetni a lakáshitelt,és anno az autora szemáéyli hitelt vettünk fel,azt most 40ezerrel kell törleszteni,bár már csak egy évig.
Nekem is az autohoz kellett nyulnom,most adtuk el, és abbol kitudtam fizetni a 3kártyát és a folyoszámlahitelt.de még mindig fennmaradt a lakásra felvett kölcsön, 580ezer lett felvéve nyáron,most számoltattam ki 740ezret kéne visszafizetni!!és az autora felvett kölcsön amiböl már csak egy év lenne,csak már sok igy is hogy erre is 40et kell fizetni,most 500ezer lenne ha visszafizetném.tehát igy h eladtuk az autot igy sem oldodott meg,mert még fennmaradt a két kölcsön és még autom sincs.ami mondjuk idövel pedig kellene.de legalább ezeket igy tudom fizetni, a kártyák miatt rettegtem mindig.
Én arra gondoltam hogy felveszek szabadfelhasználásut a lakásomra,hogy kifizethessem a két személyik kölcsönt,de nem tudok annyit,mert a szar árfolyam mellett nem elég az ingatlan fedezete,mert ugye van rajta a lakáshitel is.
egy éve 5,3milliot vettem fela 9millios lakásra,most 1,2milliot szerettem volna felvenni rá szabadfelhasznállásut,de nem fér bele,mert a jelenlegi árfolyam mellett a tőketartozás a lakáson 6,4millio!!ugyhogy tavaly 5,3at vettem fel,agyrém.mondjuk még ha fel is vehetném,akkor is rengeteget kéne visszafizetnem iylen árfolyam melett a személyi hitelekre.amit 580at vettem fel nyáron arra kellenemost 740ezret, meg amit tavaly nyáron számoltattam ki a másik szeméyli hitelt akor arra 500ezret kellett volna visszafizetni na most az is most gondolom több lenne hiába fizettem már azota vissza még több honapot.
ugyhogy most egy teher nekem is lejött a vállamrol de még itt van ez,amit minél elöbb szereznék én is megoldani,de most csak váni tudok,a jobb árfolyamra,mert addig nem tudok a lakésra felvenni.pedig sok igy a lakésfizetésen kivül még ez a havi 40ezer+15 ezer,szeretném egybegyurni, és felvenni szabadfelhasználásuként annyi idöre h kb 10ezer ftot kelljen fizetnem. És most auto sincs,hiába lett volna abbol is már csak egy év amit fizetni kellene,szoval majd azt is kezdhetem elöröl.
én azt tanácslolom elsö lépésbe add el az autot,és ha nincs ingatlanod,akkor a fennmarado részre,vagy amennyire tudsz igénylej személyi kölcsön egy olyan banknál ahol nem látják a hiteled.
karoly.ignac Creative Commons License 2009.01.21 0 0 22

Akkor foglaljuk össze:

 

Ha felveszel személyi kölcsönt, folyószámlahitelt, hitelkártyahitelt és nem törleszted, akkor KHR listára helyezésen kívül a következőeket teheti meg a bank.:

 

-Az általad tulajdonolt, tehermentes ingatlanra jelzálogjogot jegyezhet be a bank, még akor is, ha fedezet nélküli hetelről van szó

(bírósági végzés után)

-Levonathatja a fizetésedből (szintén végzés után)

 

Ha ez tényleg így megy (remélem, hogy igen), akkor tényleg nincs értelme rosszhiszeműen felvenni és nem visszafizetni kölcsönt.

 

Egy vicc, hogy az első hozzászólásban azt tanácsolja valaki, hogy "Ne fizess, mert a bank úgysem tud semmit tenni, a rosszhiszeműség kifizetődőbb" és ezzel párhuzamosan 1000 topci szól arról, hogy a köcsög bankok miért nem adnak puszira hitelt, és különben is, hogyan merészelnek magas kamatot felszámolni. Hát ezért!! 

 

KI

Előzmény: zaragozaB410 (18)
cirkóniu Creative Commons License 2009.01.21 0 0 21
Na meg is van a papírocska. A hitelfelvételnél 273-as euróval számolják ki a tőketartozásomat. Ez rendben is van ,akkor az euró 266-ért vették, 289-ért adták. Erre ugyanezen a napon 282 FORINTÉRT váltják át nekem az eurót, +9 ft-ot rászámolnak, így már az első törlesztés is már 5-6ezer ft-tal többe fáj.
Megértem azokat az embereket, akik undorodnak a bankoktól, csak legyek valahogy ezen a hitelen túl, soha többet a közelükbe nem megyek.
cirkóniu Creative Commons License 2009.01.21 0 0 20
Ezek szerint nincsen egy periódus, mondjuk egy év, amikor ugyanannyit kell fizetnem, minden hónapban a változó árfolyamnak megfelelően számolnak rám(mindkét értelemben)?
cirkóniu Creative Commons License 2009.01.21 0 0 19
Nemrég vettünk euróalapú lízingre autót. Már most, egy hónap elteltével sajnálom... Egészen botrányos milyen árfolyamokon számolnak... Ebbe jó eséllyel fogok belebukni.
zaragozaB410 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 18
Hát akkor nézzük. Legalább ingatlanos hiteled nincs! ez is valami. De olvasva a tanácsokat a gyakorlatban a következő esetek léteznek:

1. Egyezkedhetsz a bankkal, de nem a bank van éred, ha Te vagy a bankért, ezt azonban kifelé nem demonstrálják. Próbálkozhatsz az egyezkedéssel talán jutsz is valamire, de ne áltasd magad.

2. Igen van lehetőség levonni a bérekből a tartozást ehhez azonban bírósági végzésre van szüksége a banknak is.

3. Még a lízinges autódat is beterhelhetik a tartozásoddal aminek kapcsán az autós cég felmondja az autóhitel szerződésedet és akkor pluszba jön még a probléma. Autó se, hitel tovább nő és ennek a kis malőrnek további kb. 60-70 ezer forint plusz költsége is van. Ha az autódra terhelt egyéb hitelt rendezed visszakaphatod a járgányt, de a mindenféle fizetéseken kívül önmagunk módosítanak meglévő autóhitel szerződéseden és törzstőke befizetést írnak elő ezzel egyidejűleg lerövidítik a futamidődet. Szóval generálsz plusz költségeket magadnak 100e nagyságrendben.
Természetesen ez a folyamat onnan indul, hogy nem értesít erről a bank és az autóhitel cég csak jön az önkormányzattól egy levél, hogy ideiglenesen kivonták a bringát a forgalomból és fáradjál be emiatt.

4. Amennyiben találnak valamilyen ingatlant a neveden (elég ha csak résztulajdonos vagy) beterhelik a tartozásod összegével plusz napi kamat.

5. Ha eljut a faktorálásig a dolog akkor van nagy szar, ugyanis a faktorcég vagy behajtó cég ahogy tetszik valami olyan félelmetes kamattal terheli a meglévő adósságodat, hogy akkor is belepúposodsz a visszafizetésbe ha nem akarsz. Az OTP faktoring már nagyon sok embert tett földönfutóvá.

A gond az még az összes többi mellett, hogy nem vagy munkanélküli segélyen, mert ha mondjuk a személyi hiteledhez van kapcsolva egy hitelfedezeti biztosítás ami mondjuk vonatkozik a munkanélküliség idejére akkor van egyezkedési alap, ha nincs ilyened szarik rád mindenki.

A call centerben történő egyezkedés kb. így nézz ki:
- hogy hogy nem tud fizetni?
- válaszod...
- miért nem látta előre, hogy ilyen helyzetbe keveredhet, ön meglehetősen felelőtlen.
- válaszod....
- jó akkor egyezzünk meg, hogy mikor tudja ezt az x összeget (mondjuk valamiben megegyeztetek) befizetni.
- válaszod.....

Most azt hiszed, hogy talán megoldódott a problémád. Nem mert a fizetési határidő előtti napon, meg az nap és utána naponta kétszer felhívnak és számon kérnek, hogy még miért nem, mért csak ennyit és hasonlók.

Hát ennyit tudtam gyakorlati szinten segíteni.

Lábjegyzet (nem csak neked): Amikor próbáltam pénzügyi intelligencia témakörben kiscsoportos interakkív tréningeket szervezni valahogy nem jelentkezett senki. Ez nem arról szólt volna, hogy ki tudom fizetni bárkinek az adósságát inkább egy ilyen helyzet megelőzésére szolgált volna. De mindenki piszok okos az országban és csak fogyaszt és fogyaszt és fogyaszt, meg státuszszimbólumokat gyűjt.
karoly.ignac Creative Commons License 2009.01.20 0 0 17

Atyaúristen, ezt csak most olvastam el.

Tehát kedves Vámpír, Te puszira, arcra és arra, hogy akkor jó volt a fizud akkor, kaptál különböző hitelintézetektől 4+ Millió forintot, fedezet és kezes nélkül!!!

 

Kérlek írd le, hogy így két év után milyen retorziók voltak a bankok részéről, kiváncsi vagyok, mennyire nehezítik meg az életedet.

 

Nekem is jó a fizum, valószínűleg nekem is adnának pénzt. Ezt a pénzt egyszerűen zsebre tudnám vágni, visszafizetés nélkül. Ha a legnagyobb lehetséges retorzió tényleg csak a BÁR (KHR) Lista, akkor az sem érdekel, úgysem akarnék felvenni ezután hitelt. (olyat biztosan nem, amit kamatosan kell visszaadnom) 

 

Hogyan bizonyítja ilyen estben a bank, hogy rosszhiszemű adós voltam? Le tudják vonni a törlesztőrészletet a fizumból? Tehetnek jelzálogot általam tulajdonolt ingatlanra?

 

KI

 

 

 

Előzmény: Vámpír (9)
karoly.ignac Creative Commons License 2009.01.20 0 0 16

Miért tartozna bármilyen TV a szükségesbe?

Nekem még TVm sincs, jól megvagyok nélküle...

KI

Előzmény: Híd (15)
Híd Creative Commons License 2007.07.19 0 0 15

Az ilyen helyzeteket szerintem leginkább csak megelőzni lehet. Nem véletlenül mondják, hogy addig nyújtózkodjék az ember, ameddig a takaró ér. A hitelkártyák hitelkerete sem véletlenül 2-3 havi nettó jövedelem. Ennél több fogyasztási hitelt szerintem sem nagyon szabad fölvenni. Ketté kell választani a javakat: "szükséges" és "ráér". A szükségesbe tartozik a mosógép, a hűtő, a tévé, az ágy, a konyhaszekrény, asztal stb. Természetesen semmiből sem a legdrágább, hanem inkább az olcsó. Nem a plazmatévé meg a jégkockacsináló 400 ezer forintos hűtő, hanem a 80 ezer forintos tv meg hűtő. Ezt lehet hitelből venni, sőt kell is, ha nincs pénz. A plazmát, a külföldi nyaralást, a mosogatógépet, a bőrkanapét, masszírozós fotelt stb. viszont megtakarításból kell(ene) finanszírozni, bármit is hirdetnek a bankok a tévében.

masztiff Creative Commons License 2007.07.17 0 0 14
Adósságrendező hitellel is lehet próbálklozni, húúú vazz te aztán belenyúltál ennyi helyre tartozni nem semmi. Sok sikert, mindenesetre az autód add el minnél gyorsabban, és rendezni tudod valamennyi részt és adj vissza legalább 2 hitelkártyát, de elég abból 1 is!
Másik megoldás, ami nem túl szép, azonnal emigrálsz, és 1 évig robotolsz külföldön, akkor talán össze tudod szedni ezt a pénzt és kifizetni....
Előzmény: Vámpír (9)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.07 0 0 13

Ha eddig fizetted, -az én tudomásom szerint- 3 havi haladékot adhat a bank (nem biztos, hogy az összes) a törlesztésre. A baj az, ha nem fizeted, és az adott banknál, a 2 havi tartozás áll fenn, és az meghaladja a nettó minimálbért, és akkor tutti a BAR lista. Onnantól meg semmi banki hitel, max. olyan pénügyi cégeknél, akik hiteleznek bár listásokat jelzáloghitellel, de brutális kamattal. Én azt hiszem megpróbálnék egy bankot, és úgy intézném, hogy amilyen számlára kérem a fizetésemet, azon ne legyen törlesztés, mert a személyi kölcsönnek még mindig fele annyi a kamata mint a hitelkártyának. Általában két havi szla.kivonatot kérnek, tehát ennyi átfutás ha belefér? (Esetleg a családban, ha van nyugdíjas, és folyószámlára megy a nyugdíj könnyen adnak a bankok. Csak egy ötlet, persze ha megoldható...)

 

Ha nem idős az autód, van olyan cég amelyik arra ad hitelt.  Le kell adni és 3 hóra kaphatsz pénzt. Konkrétumot nem tudok (azt se, hogy zsiványok vagy nem) a neten olvastam róla....

aljas666 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 12
Hát te kb. az én cipőmben jársz... :((
Előzmény: Vámpír (9)
Vámpír Creative Commons License 2006.12.15 0 0 9

Azongya hogy:

 

Hitelkártyák:

 

CIB (1) tartozás kb. 90.000, törlesztés 9.000/hó.

CIB (2) tartozás kb. 320.000, törlesztés 32.000/hó.

Citibank tartozás kb. 130.000, törlesztés 7.000/hó.

MKB tartozás kb. 370.000, törlesztés 20.000/hó.

 

Ezek ugye hónapról-hónapra csökkennek, de messze még a vége.

 

Személyi hitel, Beneficial Rt.: kb. 1,1 millió a tőketartozás, havi 47.000 Ft még 28 hónapig.

 

Személyi hitel, Raiffeisen, kb. 450 ezer Ft a tőketartozás, havi 19.000 Ft a törlesztés még 4,5 évig.

 

Autótörlesztés: Budapest Autó, kb. 1,3 millió a tőketartozás, havi 52-55 ezer Ft még 28 hónapig.

 

Ennyi, tehát kb. 190 ezer forint havonta a törlesztések összege.

 

 

Előzmény: nempesti (8)
nempesti Creative Commons License 2006.12.14 0 0 8

  melyik  banknál mennyi a tartozásod ,  mennyi  a törlesztőrészlet  ?

 

 

 

Előzmény: Vámpír (-)
palimadar69 Creative Commons License 2006.12.12 0 0 7
"Én olyasmiben gondolkodtam pl., hogy esetleg el lehet-e intézni hogy széthúzni a törlesztést, tehát hogy mondjuk dupla-tripla futamidő, fele-harmada havi teherrel?"

Hm. Matekból nem vagy túl jó.
Tfh. 5 évre vettél fel 1 millió forintot 10 százalékos kamatra (biztos több), ahhoz, hogy feleannyi legyen a részlet, az 5 évről 15 évre kell megnövelni a futamidőt. Ha 15 százalék lenne, akkor 5 évről 25 évre kellene feltornázni a részlet felezéséhez.

Egy kabarétréfa jut eszembe a 80-as évekből:
Amíg 5 ezer forinttal tartoztam izgultam, hogy nem tudom visszafizetni. Most, hogy 500 ezerrel tartozom, izguljanak ők! Ha nincs ingatlanod és nincs ingatlanon teher, hát nem igazán tudnak veled mit csinálni.
Előzmény: Vámpír (5)
Vámpír Creative Commons License 2006.12.12 0 0 5

Jelzálog az nincs.

Kocsi van, de ha szorul a hurok azt el lehet adni.

Az igazi probléma a négy (!) :)) hitelkártya, meg egy elég nagy összegű személyi hitel. Én olyasmiben gondolkodtam pl., hogy esetleg el lehet-e intézni hogy széthúzni a törlesztést, tehát hogy mondjuk dupla-tripla futamidő, fele-harmada havi teherrel?

Előzmény: Törölt nick (4)
Vámpír Creative Commons License 2006.12.12 0 0 3

Ez állat jól hangzik :)

De ennél azért becsületesebb megoldásra gondoltam.

Kocsit persze, eladom, amíg el nem veszik, és ami marad belőle - nem sok - az megy törlesztésre. De még akkor is marad bőven, sajna... :))

Előzmény: Törölt nick (2)
Vámpír Creative Commons License 2006.12.12 0 0 topiknyitó

Pénzügyekhez értő fórumozók segítségére lenne szükségem.

Az életem eléggé összeomlott.

A tavaszig volt egy biztos, nagy - nekem nagy - jövedelmem, és ehhez mérten nem túlságosan el is voltam adósodva.

Ezt elveszítettem, és sajnos úgy tűnik, hogy még csak megközelítőleg hasonló paraméterekkel sem találok hasonlót. Ugyanakkor viszont az adósságok fennállnak, és jelenleg kb. a fele a jövedelmem - az is bejelentés nélkül - mint amennyi tartozást kellene törlesztenem havonta. Eddig még megoldottam valahogy - de mivel ez május óta fennálló állapot, a tartalékaim végére értem, és kezdek tanácstalan lenni.

Hogyan lehetne egyezkedni a bankokkal, mert persze törleszteni szeretnék, hiszen tisztességes embernek érzem magam, viszont egy forintból nem tudok kettőt kifizetni, miközben ugye még ennem is kellene néha...

(Jelzáloghitel sajnos nem jöhet szóba, mivel saját tulajdonú ingatlannal nem rendelkezem...)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!