Keresés

Részletes keresés

Panzerbear Creative Commons License 2020.05.01 -2 0 2376

Ja, de te sem tudod megállni, hogy ne olvass és járj ide, holott te is küzdesz a trollokkal és a modikkal is :-)

Előzmény: segélyvonókészülék (2372)
Panzerbear Creative Commons License 2020.05.01 -2 0 2375

Ez hogy letiltasz valakit is egy hülyeség, mert látod hogy ír, és egy mozdulat megnézni hogy mit. És ott a lehetőség, meg a csábítás. 

A Facebook ezt is sokkal jobban tudja. ott ha valakit letiltasz, akkor nem látod. Sehogy, semmilyen módszerrel. És ö sem téged. 

 

A fórumban az a jó, hogy vannak nickek, akiket évtizedek óta olvas az ember. És vannak dolgok , amikben kíváncsi a véleményére.  Most ezért a kis pluszért kell elviselni a trollokat és a modik haverpajtás kivételezését...

Előzmény: pumukli89 (2374)
pumukli89 Creative Commons License 2020.05.01 -1 0 2374

Kábítószer.  De én szeretem. Nemrég páran összeugrottunk és egy-másfél hónap tiltást kapott a csoport ami főleg érdekel. Lehet firkálgatni másik csoportokba,de nem rohadtul hiányzott a fórum. Mondjuk néhány embert letiltottam ezek közül hogy még véletlenül se reagáljak a faxságukra. 

Előzmény: Il Leone (2367)
pumukli89 Creative Commons License 2020.05.01 0 0 2373

Köszönöm. Nem is bántásból kérdeztem.

Előzmény: Panzerbear (2366)
segélyvonókészülék Creative Commons License 2020.05.01 0 1 2372

Mindegy, igaza van.

Ha ennyire szar a fórum, nem muszáj ide írni.

 

Van egy kollégám, hat éve vagyunk egy cégnél, ő hat éve csak nyavalyog (részben jogosan, de többnyire nem, ez itt mindegy is), hogy milyen sz@r ez a hely.

Ha ennyire sz@r, akkor mé' nem mész máshová?

 

Adott volt egy konkrét eset, amit nem ismerek.

Volt akció-reakció, oké, elmondtad a véleményed, az is oké.

Levontad a konzekvenciát, hogy meg kéne szüntetni. Ezt a magad szempintjából egy módon érheted el, hogy sosetöbbet nem kattintasz olyan oldalra, melynek webcíme úgy kezdődik, hogy forum.index.hu

 

Egyebet nem tehetsz ez ügyben.

Előzmény: Il Leone (2371)
Il Leone Creative Commons License 2020.05.01 0 0 2371

Na melyik modit rejtheti vajon ez a nick? :D

Előzmény: libaleontina (2364)
Il Leone Creative Commons License 2020.05.01 0 1 2370

Egyrészt ahogy azt segélyvonókészülék említette, nem mi voltunk azok, akik a topikból össznépi panaszkodós topikot csináltatok.

 

Másrészről pedig talán a saját játékszabályaitokat amit ti alkottatok meg folyamatosan megszegitek, a saját meggyőződésetek szerint ítélkeztek.

 

Most is mit csináltál? Beírtál egy hozzászólásra egy választ, majd azt a hozzászólást, amire válaszoltál szépen kitörölted, és azonnal tiltással fenyegetőzöl.

 

Lehet, hogy szerinted/szerintetek ez a megoldás, de ahogy egyszer egy ismerősöm mondta aki örömlánynak áll, az ne csodálkozzon, ha néha megb@sszák.

 

Persze azt csináltok, amit akartok, hiszen egy kis haveri kör moderálja az egész fórumot, így aztán a legkisebb esélye sincs meg annak, hogy titeket valaki komolyan ellenőrizzen, vagy megmásítsa a döntéseteket.

 

Ráadásul ugyebár sokszor valamelyik fórumozó ismerősötök kérésére töröltök hozzászólásokat és tiltotok ki embereket.

 

Amikor minden más fórumozó számára teljesen nyilvánvalóan kilóg a lóláb, és már ők jegyzik meg ezt, akkor is az alábbi módszereket alkalmazzátok:

 

- törlitek a hozzászólását

- törlitek a hozzászólását és kitiltjátok

- törlitek a hozzászolását és megfenyegetitek

- olyan hangnemet engedtek meg magatoknak, amiért másokat tiltogattok, majd töröltök és/vagy tiltotok

- mélyen hallgattok mint a sír.

 

Senki nem kérte meg, hogy legyetek moderátorok, önként vállaltátok.

 

A jellemtelen aljsaság az, hogy a minimális objektivitásra sem adtok és a saját szabályaitokat sem tartjátok be, sem konzekvensség, sem gerincesség nincs bennetek. Nem meritek felvállalni az eredeti fórumos nicketeket sem, bújkáltok mindenki elől, és ha valami nem tetszik nektek, akkor gyorsan a szabályok átírásával fenyegetőztök.

 

Nem tudtatok három topikban egyetlen egy értelemes választ sem adni a feltett kérdéseimre, nem kell, nincsen rá köteleztettségetek erre sem természetesen, csak utána viseljétek el az egyre élesebb kritikákat, vagy hagyjatok fel a moderátorkodással.

Előzmény: Szerelem a tudatodat (2368)
segélyvonókészülék Creative Commons License 2020.05.01 -1 4 2369

"Kedvenc barátomat" idézve: Nyugi! :D

 

Az izoláció nem csak a modi agyára megy már erősen, a júzerére is, jól detektálhatóan.

 

Nem mi terjesztettük ki ezt a helyet összközlekedési nyavalygótopikká, a konszenzus megteremtésének legcsekélyebb kísérlete nélkül (rohadtul nem tartom jó ötletnek, hogy a vasutastrambulinból ez lett, csak senki sem kérdezte).

 

Szóval ezt a menüt ti tettétek ki, nem a' la carte volt, most lehet ezt ebédelni nektek is.

Előzmény: Szerelem a tudatodat (2368)
Szerelem a tudatodat Creative Commons License 2020.05.01 -5 5 2368

Egész elképesztő jellemtelen aljasság visszaélni azzal, hogy az etetőnél nem lövünk. De igény esetén változtathatunk ezen. Aztán tácncolhatod a Hattyúk tavában a hínárt, hogy mártíromka, csúnya modik, meg ártatlanul bántanak.

Előzmény: Il Leone (2362)
Il Leone Creative Commons License 2020.05.01 -1 1 2367

Ennek több oka lehet, és mindenkinél más és más.

 

Vannak, akikkel lehet és érdemes beszélgetni, és van olyan téma, amit többekkel érdemes átbeszélni, és itt úgyis mindig megtaláljuk a másikat.

 

A másik, hogy manapság szinte semmilyen területen nem lehet értelmes szakmai vitákat folytatni lassan már semmiről és a hazai közlekedési kérdésekre ez sokkal inkább igaz, mint bármi másra.

 

Harmadrészt valószínűleg megszokás is valamennyire és egy olyan szokást, amit több évtizede űzöl nehezen változtatod meg.

Előzmény: pumukli89 (2363)
Panzerbear Creative Commons License 2020.05.01 -2 0 2366

Ezzel nőttem fel. A fórumozással. Nem tudok dátumot, de szerintem az ezredforduló környékén kezdtem fórumozni, még az is lehet, hogy a múlt évezredben (röviddel az után hogy az Internetto-ból index fórum lett). Egyszerüen megszoktuk. Ha néha fel is fújom a pofámat és lelépek (volt már ilyen) mindig egy idő után érdekelni fog, hogy az itt ismert nickekkel mi lehet. Aztán elöször csak olvasni kezdem el, majd visszaesek :-)

Alapjaiban szar az egész a trollok és adminok miatt, de sokan itt maradtak a kezdetektöl és pár arc miatt érdemes még olvasni.  Néha egyik másik topik rendesen fellángol, újra megtelik élettel, előkerülnek rég nem látott érdekes arcok...de sajnos ilyenkor velük a trollok is , meg az adminok, aztán ilyenkor marad nekünk a duzzogás....

Előzmény: pumukli89 (2363)
Panzerbear Creative Commons License 2020.05.01 -2 0 2365

Én is voltam még az origo fórumon :-)

Előzmény: Il Leone (2362)
libaleontina Creative Commons License 2020.05.01 -2 4 2364

Akkor nem szenvedhetnének ilyen látványosan.

Előzmény: pumukli89 (2363)
pumukli89 Creative Commons License 2020.05.01 -1 4 2363

Miért nem léptek le?

Előzmény: Il Leone (2362)
Il Leone Creative Commons License 2020.04.30 -1 1 2361

Igen, és ráadásul ezek az emberek, akik itt Istent játszva azonnal tiltanak, törölnek, meg még személyeskednek is a való életben ha ugyanezt visszakapnák, akkor ők lennének a legjobban felháborodva habzó szájjal, hogy milyen eljárás az ilyen.

Előzmény: Panzerbear (2351)
segélyvonókészülék Creative Commons License 2020.04.29 0 5 2360

Ja, bakker, a vasutas fórum is oldmumus féle meg nem értett zsenik, meg "küggyémáfordát" ímélekkel bombázó vasútbarátkarikatúrák gyülekezőhelye lett.

Visszasírom vépetit, ő legalább szórakoztató, ebben a sötétségben pláne fáklyaként világítana.

Szánalom már ez az egész. 😔

Panzerbear Creative Commons License 2020.04.28 -2 1 2359

Már a moderátori csoportból is kitiltott a kis buzgó :-)

Micsoda kéjes örömöt okozhatott neki :-)

Persze ezzel be is bizonyította, hogy amit állítottam, az igaz :-)

Előzmény: Panzerbear (2358)
Panzerbear Creative Commons License 2020.04.28 -1 0 2358

A legegyszerűbb úgy moderálni, hogy kitiltjuk azokat akik reklamálnak...a többi meg azt csinál amit akar :-)

Előzmény: Törölt nick (2356)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.27 0 0 2356

Látom a vitakultúra mit sem változott, érvelés helyett kitiltás.

Panzerbear Creative Commons License 2020.04.27 -1 1 2355

Ja, és azért ide írtam a panaszom, mert ha a másik reklamálós helyre írom, azonnal nyomtalanul eltűnik...a modiknak ugyanis mindent lehet...még a reklamációt is el lehet tüntetni :-)

Ez az amiért valaki modi lesz. A hatalom...márt máshol csak egy alázatos szolgája a rendszernek, a családjának, a munkahelyének, de itt királyt lehet játszani, uralkodót :-)

Szánalmas...

Előzmény: Panzerbear (2354)
Panzerbear Creative Commons License 2020.04.27 -3 1 2354

Az elektromos auto topikban azóta is megy az elektromos autók elleni uszítás, a belsőégésű motoros autók felszopása, a lapos föld hívőkkel egyenértékű konteo gyártás...

De én vagyok kitiltva, akit csak és kizárólag a topik témája érdekelne...valamelyik Elektromos autó ellenes ott az admin...szégyen....de nem az én szégyenem...

Előzmény: Panzerbear (2353)
Panzerbear Creative Commons License 2020.04.26 -1 1 2353

Dehogy csinálnám. Legalábbis önként biztos nem. Aki ilyenre vágyik, az szinte biztos, hogy alkalmatlan is rá. Mert ok nélkül ilyenre nem vágyik szerintem senki. Hiába van egy tucat olyan nick akit elszántanék, hogy emléke sem maradjon, pont ezért nem vállalnám, mert ez nem lenne helyes.

Én pénzért sem vállalnám, mert nem szeretek annyira dolgozni sem...

Viszont van pár topik, amiért tényleg kár...és jó lenne ha jó gazdája lenne...és mindig ezek szántódnak be legjobban, vagy lepik el öket az OFF-oló trollok...

És a trollok nagy része is már évtizedes múlttal rendelkezik, pontosan tudják, melyik haver adminhoz kell menni pitizni, hogy szinte bármit megtehessenek...

Akinek meg nem haverjai az adminok, na azok könnyen kapnak bármit, akár törlést is...teljes mélyszántást, tiltást...bármit...pont azon okból, amit az elején is írtam...nem alkalmasak a feladatra...vagy éppen ök maguk a trollok...

 

Én őszintén megvallom, hogy alig várom hogy megszűnjön a fórum. Tök jó, régóta itt vagyok, még mindig van benn sok jó, de már a legtöbbször csak elbassza a napom, ha alaposabban beleolvasok...és többnyire pont azért mert olyan gazdátlan...de amíg van, addig meg nem tudom megállni, hogy bele, bele ne olvasgassak...szóval mehetne a levesbe ...

Előzmény: segélyvonókészülék (2352)
segélyvonókészülék Creative Commons License 2020.04.26 0 1 2352

aki önként vállal ilyet, az nem alkalmas eleve a feladatra

 

És?

Te csinálnád?

Mer' én se!

 

Fizetni meg nem fog érte a tulaj, akkor se fizetett, amikor ez a fórum még tényező volt, nem most, amikor meg lecsúszott a megye kettőbe.

Előzmény: Panzerbear (2351)
Panzerbear Creative Commons License 2020.04.26 -1 2 2351

Nem kettős mérce van, hanem egy rettenetesen elavult, idejét múlt rendszer.  Minden moderátor egy régi, több tízezer hozzászólásos fórumozó.  Így akarva, akaratlan is nem pártatlanok. Ismerik a régi fórumozókat, maguk is bejárnak kitudja hány nicknéven a topikokba. Akarva és akaratlan is a saját véleményük és szimpátiájuk alapján döntenek. Akár olyan áron is, hogy aktívan asszisztálnak topikok teljes tönkretételében, csak mert ök, a magánéletükben pont az adott téma ellen vannak. (Elektromos Auto topik) 

Sokszor látszik, hogyan állnak a legnagyobb trollok pártjára...az is lehet, hogy "civilben" pont ök a trollok. Aztán átlépnek a moderátor fiókjukba és eltakarítják az ellen véleményeket :-) 

 

Ez is egy olyan dolog, hogy aki önként vállal ilyet, az nem alkalmas eleve a feladatra...választással kellene minden topikban kinevezni, ki mondja meg hogy hogyan legyen...

Előzmény: Il Leone (2350)
Il Leone Creative Commons License 2020.04.25 0 1 2350

Úgy látom a kettős mérce, a személyes meggyőződés alapján történő következetességet és objektívitást mellőző moderálást csak nem akaródzik befejezni.

 

Ezek miért is nem OFF hozzászólások?

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154562527&t=9157561

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154562485&t=9157561

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154562473&t=9157561

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154561494&t=9157561

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154561210&t=9157561

 

Mindegyik olyan hozzászólás ami egyrészt OFF, másrészt pedig egy olyanra válasz, ami ki lett törölve, így az olvashatóságot és az érthetőséget is rontja, nem mellesleg egy adott vitában csak az egyik fél vélt igazát jeleníti meg, mint Orwell örökérvényű művében, ott volt divat a múlt meghamisítása, ahol a múlt folyamatosan változott.

 

Ahogy az is látható, hogy továbbra is folyamatosan törlitek azokat a hozzászólásokat, amikben vagy egy probléma van jelezve, vagy pl. egy teljesen igazságtalan döntés, mint ebben az esetben, ahogyan a két másik OFF-oló hozzászóló nem kapott egyhetes tiltást sem, gondolatcsendőrséget játszva.

 

Vajon miért lehet az, hogy ugyanazért az egyik felhasználó hozzászólását törlitek és kitiltjátok, de a másik két felhasználó ugyanolyan cselekedetért semmilyen szankcióban nem részesül.

Vagy netán mindkét másik felhasználó a moderátor cimborája, vagy valamilyen érdeke fűződik a durván egyoldalú moderációhoz?

kopaszsop Creative Commons License 2020.04.25 0 0 2349

Az elmúlt 10 évben jó sok zsét adatatok a Facebook-nak, mert komplett fórumokat tettetek tönkre és oda menekültek az emberek, pl. Renault valamelyik topic-ja.

az sem kell, mert azok is lopnak. belőled élnek.

sima pár ezer forintos domain + cím, tetszőleges fórummotor, akár egyetlen egy sql-adatbázis, esetleg cloudflare - és azt csinálsz, amit te szeretnél.

Előzmény: www.octinfo.com (2347)
www.octinfo.com Creative Commons License 2020.04.20 -2 5 2347

Gadzset felügyelő nyugodtan visszaengedhettek, már itt az új gazdi. Nem olvastok index-et? Vaszily Miklósnak hívják, majd guglizz rá két törlés és tiltás között.

 

Amúgy ha jól értem a levelet, határozatlan idejű a kitiltás azért mert leírtam a véleményem, és közben még cáfolni se tudtok, mert semmilyen modus moderandi mesekönyvben nincs leírva hogy az egyik moderátor ígéretét a mási keresztbe szántja, az ellenkezőjét teszi és ez így lenne jó. Nevetséges. Amúgy ezt nem kötelező ám csinálni, emberekkel foglalkozni nem könnyű és nem mindenkinek van képessége ehhez.

 

Rövid kis levezetés mert nem értitek a lényeget:

mi itt ügyfelek vagyunk, mi fizetünk a kattintásainkkal az index-nek hogy működjön. Nem tévedek, mert akkor nem lenne most is tele reklámmal az oldalsáv. Ha mi itt basztatva vagyunk, akkor hamarosan lelépünk és ha kellően kevesen leszünk már, akkor vége a dalnak. Kivéve, lásd első mondatom.

Akkor pedig ti is mehettek aztán nem lesz többé szemétdomb!

 

Leesett?

 

(Kétlem)

 

Ha veletek így bánna valahol egy szolgáltató, akkor habzó szájjal üvöltöznétek.

Pláne, hogy semmi figyelmeztetés se privátban, se a fórumon arról hogy az első és egyetlen lépcső a förevör kitiltás, már ezért is habozna...

Érdemes lenne Csincka kollgával egyeztetni a szó jelentéséről.

 

Az elmúlt 10 évben jó sok zsét adatatok a Facebook-nak, mert komplett fórumokat tettetek tönkre és oda menekültek az emberek, pl. Renault valamelyik topic-ja.

 

Na csók!

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.27 0 3 2346

T. Moderáció!

 

"Köszönöm" a kitiltást (Tamgrin) a Városi és elővárosi közlekedés topic-ból. Egyáltalán nem értünk egyet de vitát nem nyitok. Ez már a "sokadik" jogtalan eljárás - hsz törlések újabban rendszeresen - de nem baj.

Törlöm az index-ből én saját magamat. Jobb innen eltűnni, úgy látom.

Akitamaki Creative Commons License 2020.03.03 -1 6 2344

Nem kívánok vitatkozni

 

Nem meglepő, ha valakinek nincsenek érvei, pont ennyire futja. Tanároktól hallottam épp elégszer, hogy

"csak"

"mert én azt mondtam"

"mert egyelőre én vagyok az öregebb"

és hasonló épületes érveket. 

Nagyon jól tudod mi segélyvonó problémája, mégpedig aminek legfőbb ismérve a teljes következetlenség. 

Annak a bizonyos végtelen szürke árnyalatnak bizony csak egy középső keskeny sávja a kétséges, ezen kívül minden más egyértelmű, egészen addig, amíg létezik moderációs szabályzat. 

Ennek ellenére nem csak azon a keskeny sávon belül, de azon kívül is jócskán kilengések mutatkoznak a másik irányba, láthatóan se füle, se farka elvek mentén. Sokkal inkább úgy tűnik, hogy minden azon múlik, az érintett moderátor éppen milyen lábbal kelt aznap. Kettős mérce, részrehajlás, felületesség az itteni moderációban mindennapos fogalmak. 

Éppen elég embert elmartatok már, gyakoroljátok bátran, hatékony üzletpolitika!

Amikor valaki fel meri hánytorgatni ezeket a dolgokat, el kell törölni... 

Voltak rendszerek, amelyek azt hitték, ha szarrá verik, megsemmisítik az egyént, azzal megváltoztatják az igazságot. Mindegyik említett rendszer sikerre vitte... 

Előzmény: Főjelző (2342)
segélyvonókészülék Creative Commons License 2020.03.02 0 4 2343

Megbeszélde a közlekedési moderációról

 

Csak konstruktívan, mint eddig is.

👏👏👏

Előzmény: Főjelző (2342)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!