Keresés

Részletes keresés

magnet76 Creative Commons License 2007.11.30 0 0 71

Sziasztok!

Elég "régi" már ez a topik, de azért végigolvastam, jegyzeteltem, és úgy döntöttem, szeretném veletek megosztani a mi tapasztalatainkat.

3 gyermekünk van, 5 és fél a legnagyobb, 3 a középső, 1 múlt a legkisebb. Köhögés, nátha kezdetekor Bioptron lámpázom őket, és napi szinten kapnak aloe vera gélt. És bevált. Ezzel a módszerrel sikerült a leghamarabb kikecmeregni a megfázásból, felsőlégúti hörg-mizériákból, és mióta a taknyos idő kezdetekor kúraszerűen kapják az aloe verát, plusz multivitamint, azóta szinte semmi komoly! Pedig a két nagyobb ovis, hozzák haza a kicsinek a bacikat, mégsem kapott el semmi komolyat, és még antibiotikumot sem kapott soha!

Ha valakit érdekelnek a részletek, írjon bátran! gereba@freemail.hu

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 70

mi meg ezt szedjük, a kids változatát a gyerekeknek, 3 hós kortól adható

 

http://www.flavonmax.hu/

 

iszonyú drága, de a dokink esküszik rá, orvosi szaklapokban jelentek meg róla eredmények

 

Még csak most kezdtük, majd tél végén beszámokok hatékonyságáról. :)

kiwwike Creative Commons License 2006.11.22 0 0 69
Ennek a Colostrum nevű szernek a pontos adagolása és a gyógyszertárak listája ahol kapni lehet rajta van a honlapon:) Lehet, hogy érdemes kipróbálni, jónak hangzik.
Nekem ké betegeskedőm is van. egy másfél és egy három és fél éves. A kicsi pedig 17 hónapos koráig anyatejezett mégis minden vackot elkap. Még nyáron sem volt nyugalom. Mi szeptemberben szedtük 30 napig a Broncho vaxomot (természetesen szétszedtük a kapszulát, bár a patikus szerint az már nem az igazi....) és azóta (kopp-kopp) alig volt valami. Egyszer jött a kicsinél egy köhögős két hét, de nem lett láza sem. Két-három pocsék köhögős nap után lassan csillapodott, de az antibiotikumot megúsztuk. Most nyomok belé egy Nahrin nevű (www.just.hu-n olvashattok róla) csupa természetes anyagból álló baromi drága löttyöt, állítólag az is immun erősít. Meglátjuk...
Minden esetre nálunk azt mondta a doktornéni, hogy csak tavasszal kell ismételni a Broncho kúrát és igazából az után hat majd. A nagyobb szeptemberben kezdte az ovit és egy fülgyulladáson (amit az uszodában történt több órás búvárkodással gyűjtött) és a héten elkapott hányós víruson kívül még semmit nem szedett össze (kopp-kopp-kopp ismét).
Egyébként pont azon filózunk mikor betegek, hogy milyen vicces, hihetetlen dolgokra képes a gyógyszeripar, gyógyítjuk lassan az aids-et, a rákot, meg mindenfélét, de az igazán (!) hatásos köhögős gyógyszert még nem találták fel.

Valaki kérdezte, hogy mibe kerül a Multitabs Immuno. Én vettem a lányomnak (egyébként csak 4 éves kortól szedhető), ha jól emlékszem 3 ezer forint körül volt, rágó tabletta formájában. Enyém gyerek megette az első kb. 5 szemet, aztán közölte, hogy rossz és azóta nem hajlandó megrágni, szóval én mindenképp a szirupokra szavazok, azt ha kell fecskendővel lenyomom a torkán...:))

Előzmény: zso70 (63)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.11.22 0 0 68
Hát igen, erről van szó... szegény kismamákat teljesen megőrjítik a gyógyszergyártók ezzel a sok csodaszerrel, meg homeopátisá biszbasszal, holott egyszerűen csak el kell viselni ezt az időszakot, és aki teheti és megengedheti, az ne vigye közösségbe  a gyerekét 4 éves kor előtt, de ha mégis, akkor legalább a téli hónapokban ne... de ha ezt sem, akkor legalább időnként tartsa otthon, nagymaminál, nagynéninél akárkinél egy-egy hetet, hogy legalább ideje legyen tökéletesen rendbejönni csórikámnak... és ha már immunerősítő, akkor sok sok C vitamin a taknyos hónapokban akár gyümölcsben, akár porban teában megitatva.... 
Előzmény: noaaa (67)
noaaa Creative Commons License 2006.11.22 0 0 67

Én is Vitacolant adok nekik, ha adok egyáltalán valamit - illetve amikor éppen betegek, akkor csak C vitamint. A betegség alatt állítólag nem is szabad a C-n kívül mást adni, mert vannak olyan vitaminok, amelyeket a bacik kifejezetten szeretnek. Nagyon sok orvostól kérdeztem (konzervatívtól és másfelé "kacsingatótól" egyaránt), és ez volt az, amelyet mindannyian helyeseltek. Sok barátnőm ad Béres cseppet, de erről azt hallottam, hogy az összetevők arányai nem gyerekekre vannak kitalálva, és szerintem túlzás is. "Divatos" gyerekvitamint semmiképpen sem adnék a lányoknak, pláne, hogy számomra ismeretlen okból mindegyik aszpartammal van édesítve:-O. Én is úgy tudom, hogy az immunrendszer 3-4 éves korig alapvetően alkalmatlan a közösség tolerálására, így a bölcsisek folytonos betegsége teljesen normálisnak tekinthető. A szervezet még nem képes "megismerni" a többiek kórokozóit, így folyamatos küzdelemben áll velük. Az ovis gyerek immunrendszere már "tanulékonyabb", de az első egy év itt is zűrös még. A lányainkat inkább természetes módszerekkel próbáljuk megedzeni, vagyis sok kint-lét, rossz időben is, nyugodt, kiegyensúlyozott életvitel, gyümi, zöldség stb. A gyógyításkor is amíg lehet, kerülöm a szintetikus cuccokat.

 

 

Előzmény: AliceCsodaországban (66)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.11.22 0 0 66

Éppen ezért is tartom fontosnak manapság a táplálékkiegészítők, vitaminok fogyasztását, mert szerintem ma már rég nem eszünk annyi vitamint  a zöldségekből/gyümölcsökből, mint régen.

 

Szerintem meg ez éppenhogy nem igaz.  

Éppenséggel nem kéne semmiféle ilyesmit enni egy gyereknek, éppenséggel az az egészséges, ha önmaga termeli ki az ellenanyagokat még akkor is, ha ennek az az ára, hogy túl gyakran taknyos a bölcsiben - ugyanis az, hogy a bölcsiben taknyos ősztől tavaszig, az majdhogynem normál állapot! Egy két éves gyerek - pláne ksiebb - biológiailag még nem érett ugyanis arra, hoyg közösségben  legyen.

 

Én annak idején alig ettem gyümölcsöt, az 50.es években voltam ovodás... volt alma, meg néha citrom. (Igaz, akkor még nem volt divat a bölcsöde, még működtek az aktív nagymamák, még bevett szokás volt a feleségeknél a htb státusz, és ovodába is legfeljebb 5 éves korban iratták be a gyerekeket - legalábbis azon a környéken ahol születtem.) Mégsem voltam annyit beteg mint akár a lányaim, akár az unokám! Pedig mind a kettő folyamatosan kapta nehogy változatos táplálkozást, de a sok vitamint meg anyámkínnyát is. Nem ezen múlik...

 

De hogy on üzemmódba is legyek, a most bölcsödés unokámnak, aki szintén folyamatosan vagy taknyos vagy köhög vagy mind a kettő mióta a bölcsi megkezdődött, a dokinéni Vitacolan szirupot ajánlott immunerősítésre és étvágyfokozásra. Recept nélkül kapható minden patikában.

 

 

Ugyancsak recept nélkül kapható az aszkorbinsav is (bár nem minden patikában, mert sok patika nem tart ilyet, naná akkor hoygan adná el drága pénzért azt a sok baromságot amit C vitamin címén árul???) amit megfelelő adagolásban (túl sokat adni nem lehet, mert a felesleget kipisili  agyerek) a napi tea vagy gyümölcslé adagban megihatik... (aszkorbonsav=C vitamin, - csak vagy 10szer olcsóbb) 

Előzmény: dyscreat (62)
Csingibaba Creative Commons License 2006.11.22 0 0 65
Ezt már próbálta valaki? Bíztatóan hangzik amiket írnak, de vajon igaz-e, és mennyibe kerülhet....
http://www.hazipatika.com/articles?aid=20061114111949
dyscreat Creative Commons License 2006.11.09 0 0 64

zso70!

Te konkrétan melyikre gondoltál? :)

zso70 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 63

Szia,

én is ezt adtam/adom a gyerekeimnek. Godd luck a gyógyszertárban való fellelhetőséghez....:(( nekem véletlenül ajánlotta egy patikus, kb 2 hónapja, azóta kb 26 más patikában kerestem, reménytelenül. Mindig vissza kell menni oda. Nem olcsó, az üvegeset vettem, az 6800 Ft körül van.

amit hiányolok, a dobozon és a honlapon lévő ismertetésből, hogy egy adagolást írnak, s nem térnek ki a felnőtt -gyerek adagra. Nem hinném, hoy ugyanugy 2 kanállal kellene a gyereknek is, vagy igen?

egyébként rém büdös, mintha a tehénistálló kellős közepén lenne az ember lánya, de a gyerekeim lenyelték, utána mondjuk ittak valamit.

Előzmény: vircsike (60)
dyscreat Creative Commons License 2006.11.08 0 0 62

Sziasztok!

Szerintem is legfontosabb a megelőzés, nem pedig a "tűzoltás".

Éppen ezért is tartom fontosnak manapság a táplálékkiegészítők, vitaminok fogyasztását, mert szerintem ma már rég nem eszünk annyi vitamint  a zöldségekből/gyümölcsökből, mint régen. De mivel én is a természetesség híve vagyok, ezért is használok természetes alapanyagú termékeket.

Ha valakit érdekelnek, nagyon szívesen megosztom a részleteket is vele, csak nem szeretném, ha valaki megbántódna, hogy miért reklámozom pont azt a céget, amelyiket...

Szép napot! :)

szusza123 Creative Commons License 2006.11.06 0 0 61
/ Szia Ildi! Elkavarodott az emil címed, leírnád nekem? köszi! :) ) /
Előzmény: illdii (57)
vircsike Creative Commons License 2006.11.06 0 0 60

Úgy tudom tényleg előtejből van, csak nem emberi hanem tehén előtejből. Ezért erősíti annyira az immunrendszert, hiszen a kisbabáknál is tudjuk mennyire fontos, hogy kapjanak előtejet, hogy kialakuljon a megfelelő védekező rendszerük. Annyira sajnos nem értek hozzá, én csak használom, de most rákerestem a neten és itt találsz bővebb infot róla. www.colostrum.hu Én nem akor adom mikor már itt a baj, hanem előre kúraszerűen.

Előzmény: kutyamama (59)
kutyamama Creative Commons License 2006.11.05 0 0 59

Vircsike!

Miből van ez a Colostrum? Nem az előtejet hívják így? Ezt már a megfázásnál adod, vagy megelőzésre?

Köszi előre is

vircsike Creative Commons License 2006.11.05 0 0 58

Sziasztok!

 

Először is kitartás minden betegeskedő kicsi anyukájának! Most jön még csak a bacik java! Mi is nagyon megküzdöttünk már jópár megfázással, vírussal és sajnos, mivel az én kislányom szívbeteg és bármilyen bacitól szívburok gyulladást kaphat, ezért nálunk kötelező az első magasabb hőmérsékletnél antibiotikumot adni. Az egyik megfázás jött a másik után és volt, hpgy 4 antibiotikumos kezelést kapott egymás után!! Szóval eléggé elkeserítő volt a helyzet, pedig mindig adtam, neki plussz vitamint , Béres cseppet stb. szerencsére az egyik külföldi rokonunk küldött egy étrend kiegészítőt,  és azóta ( kb 1/2 év) egyáltalán nem volt beteg!!!! Antibiotikumot sem kapott egy grammot se! Szóval nekünk ez nagyon bejött a neve Colostrum, úgy tudom már itthon is lehet kapni.

Üdv mindenkinek 

 

 

illdii Creative Commons License 2006.10.31 0 0 57

"És ezeken a szirupokon kívül (amit a köhögésre adsz) kerülni kéne minden cukrot, mert az gerjeszti a köhögést."

 

Így igaz ahogyan írod, minden pulmonológus ezt mondja, köhögéskor se cukor se csoki, se semmi cukrozott nem (volna) szabad, tudományos alapja van a "gerjesztésnek", de meg nem mondom mi az, ezt már elfelejtettem.

 

OFF

Szia szusza:)))

ON

Előzmény: borka23 (54)
Lovászi Creative Commons License 2006.10.31 0 0 56

A hagymateának semmilyen íze sincs. Úgy kell készíteni, hogy a vöröshagymáról leszeded a koszos külső leveleket, és ami már tiszta, de még vörös, azokat teszed bele forralt vízbe. Érdemes gyűjtögetni egy papírzacskóba készletet, hogy ha kell legyen, mert 1 hagymáról elég kevés száraz levelet lehet leszedni.

Mézzel és citrommal (aszkorbinsavval) ízesítve kimondottan finom.

 

Száraz, elhúzódó köhögésre százszorosan kipróbált, tuti módszer a kakukkfüves ülőfürdő. 1 csomag (10 dkg) kakukkfüvet leforrázni, 10 percig állni hagyni egy lábosban, majd a fürdővízbe szűrni. A füdővíz olyan meleg legyen, amit a gyerek még elvisel, és ne érjen a köldöke fölé. 10 percig üldögélés a vízben, majd gyereket kihalászni, gyorsan leitatni róla a vizet, pizsi, ágyba vele, a fejét is bekötni valami pamut anyaggal (pelus), mert nagyon fog izzadni. Ha leizzadt, átöltöztetni, és alhat. (Ha elalszik a dunsztolás alatt, az sem baj, én csak le szoktam venni a fejükről a fejfedőt.)

A leszűrt teafű fagyasztható, és még 2-szer ugyanúgy felhasználható, semmit sem veszít a hatásfokából.

Előzmény: ciza (50)
szusza123 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 55
Nagy érdeklődéssel olvastam most végig ezt a témát!

Mi is egy rakás dolgot kipróbálunk minden egyes betegségnél, amire rá merem mondani, hogy na ez tényleg hat az a mezei gőzölés vagy inhalálás. Egy lábosba kamillatea főzet (a gyógyszertári szárított kamillából), bele sok-sok só, esetleg 1 csepp eukaliptusz (kihagyható sztem). Aztán beülünk a lábossal egy takaró alá egy mese erejéig, mert tovább már nem bír egy helyben ülni a gyerkőc. A 2 meg a 4 éves is elég jól viseli ennyi ideig, és nekünk az bevált mind a náthára, ami ettől szépen megindul és jól leszívható, mind a köhögésre.
Viszont csak az erősebb köhögés/náthára van jó befolyással szetm, a gyenge orrfolydogálásra vagy az elhúzúdó néha-néha köhintésre már nem.
borka23 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 54
Hagymaszirup? Hagymát apróra kell vágni és barna cukorral rétegezve befőttesüvegbetenni. Jól lenyomkodod, hogy ne legyen közte levegő. Jó sok lé lesz, ezt leszűröd, naponta többször egy teáskanálnyit kell beadni.

És ezeken a szirupokon kívül (amit a köhögésre adsz) kerülni kéne minden cukrot, mert az gerjeszti a köhögést.
Előzmény: ciza (50)
piglet Creative Commons License 2006.10.31 0 0 53
Karamellizálod a cukrot, aztán óvatosan ráöntöd a tejet, ne ijedj meg először a cukornak ettől kristályos alakzata lesz, de aztán elolvad szép lassan. Mondjuk érdemesebb langyos tejet ráönteni.
Előzmény: ciza (51)
bloee Creative Commons License 2006.10.31 0 0 52
Köszi a karamellástejes ötletet! Tegnap kipróbáltam (életemben először, teljesen berezeltem, hogy oda fog égni a lábosba a cukor, és dobhatom ki, de végülis kalsszul sikerült). A köhögésen ugyan nem tudom, javít-e, de nagyon népszerű voltam a gyereknél és a férjemnél is, azt mondták, mindennap jöhet :-)
Üdv
bloee
Előzmény: piglet (49)
ciza Creative Commons License 2006.10.31 0 0 51
A cukrot karamellizálni kell ugy-e a tejhez, piglet?
ciza Creative Commons License 2006.10.31 0 0 50

Na Gusztikának este már kezdett folyni az orra,ma itthon tartottam hátha kigyógyul, holnap úgyis ünnep. A köhögésre én most kipróbáltam a csokit, állítólag igen erélyes köhögéscsillapító, az étcsoki a legerősebb, de én sima tejescsokit adtam neki.

 

A hagymáról én is sokat hallottam, de helyette jó a finom bodzatea is sok mézzel. Hát kisgyereknek hogy adjak hagymateát? Pláne az enyém az mindentől fintorog!

piglet Creative Commons License 2006.10.30 0 0 49
Hát nekem azt mondta a bölcsivezetőnő, akitől hallottam, hogy 1 bögre tejhez (2,5-3 dl) 2 evőkanál cukor. Ez édes lesz ám nagyon, ilyen töményen, de tényleg hatott, pedig nagyon  szkeptikus voltam.
Előzmény: Ammandina (48)
Ammandina Creative Commons License 2006.10.30 0 0 48
Karamellás tej? Milyen arányban?
Előzmény: piglet (47)
piglet Creative Commons License 2006.10.30 0 0 47

Én most hallottam a karamellás tejet köhögésre, úgyhogy ki is próbáltam és csináltam itthon. Nagyon hatékony volt valóban, meg is lepődtem rajta.

Előzmény: ciza (44)
Ammandina Creative Commons License 2006.10.30 0 0 46

Südve, Domi 1 nap alatt megtanult pipázni, persze ott kel vele lenni, hogy kifújásnál vegye ki a szájából a pipát, ne fujja bele a levegőt, de tényleg jól csinálja.

Hagymateát hogy kell csinálni? Megfőzni a gyamát és meginni a levét? Elég rémesen hangzik.

Előzmény: Südve (41)
illdii Creative Commons License 2006.10.29 0 0 45

Jé, ez a retek tipp nálunk is ment anno, most, hogy írod... De szerencsére mindig megúsztuk, rémes lehet;)

Ilyen növényes fronton van még köhögésre a hagymatea, felnőtt fejjel meg nem innám, még ma is érezni vélem a szagát ahogy fő ha csak rá gondolok, de gyerekként sokszor itattak ilyet velünk, és valóban hatásosan csillapította a száraz köhögést, szó se sóla...

Előzmény: ciza (44)
ciza Creative Commons License 2006.10.29 0 0 44

Eszembe jutott anyukám egyik köhögéscsillapító módszere,lehet hogy ismeritek ti is de azért megemlítem: fekete retek belsejét ki vagdosni/kaparni aljáig úgy hogy vékony maradjon az alján, teleönteni mézzel, az alját több helyen megszurkálni tűvel, egy pohárba helyezve kivárni amig lecsöpög a méz. A méz kivonja a fekete retek levét. Ez igazából kicsiknek jó mert finom és megisszák, csak az elején szokatlan egy kicsit.

ciza Creative Commons License 2006.10.29 0 0 43
Igen nekem is úgy tűnik hogy a sok gyógyszer és praktika mellett is olyan lassan gyógyulnak! Egy gyógyszerellenes riportból idézek: A nátha gyógyszerekkel 7 nap alatt, gyógyszerek nélkül 1 hét alatt gyógyul. Ez elgondolkoztató!
Előzmény: Lappantyú (23)
ciza Creative Commons License 2006.10.29 0 0 42

Sziasztok !

Engem is érdekel a sóterápia, sópipa, sószipka. kipróbálnám, és nem tudom hogy taknyosodásra, köhögésre vagy megelőzésre?Állítólag a Sterimar is tengeri vízből van de mi is készíthetünk házilag ilyen sóoldatot /cseppentőbe vagy párásítóba!/még nem próbáltam, de úgy tudom hogy megelőzésre is jó mert antiszeptikus hatása van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!