Keresés

Részletes keresés

emem Creative Commons License 2018.02.03 0 0 739

Alexander tevékenységét jól írtad körül: "élményét" könyvben írta le, amellyel megpróbált jövedelemhez jutni, mivel az agysebészettől műhiba miatt eltiltották.

a többi hazugságáról a vonatkozó topikban olvashatsz bővebben:

 

http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9100764&aq_ext=1&aq_text=alexander

 

Előzmény: Rejtélyvadász (737)
pk1 Creative Commons License 2018.02.02 0 0 738

"a kvantumfizika igazolja a több ezer évvél ezelőtt már ismert dolgokat."

 

Az asztráltestet? Azt ugyan nem. Vagy mire gondolsz?

Előzmény: Rejtélyvadász (737)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2018.02.02 0 0 737

Ami azt illeti, ez egy nagyon komoly ajánlat. Talán, ami egy kis gondolkodásra késztet az az, hogy itt nem valami korszakalkotó felfedezésről, hanem az egodról szól. Az pedig sokszor nem áll egyenes arányban a tudással. 

 

Azt tudmi kell, hogy az új ismeretek, melyek a tudomány által kerülnek az emberek elé,  nagyon nehezen vernek gyökeret az emberek gondolkodásában. Hát még olyankor, mikor olyat bizonyít a tudomány, melyet sokáig maga is tagadott. 

 

De, a fejlődés nem áll meg, és láss “csudát”, a kvantumfizika igazolja a több ezer évvél ezelőtt már ismert dolgokat.

 

Azt pedig dőreség lenne hinni a tudomány jeles kepviseloiről, hogy csak magukat szeretnek mutogatni olyan módon, hogy csak sarlatansagukat próbálnak eladni, mint ahogyan te a vicces felajánlásodban teszed....

 

Az alább beidézett, és hasonló tapasztalatokkal, ezáltal pontosabb kutatási eredményekkel rendelkező személyek írásait jobban kedvelem, mint mikor be akarnak valamivel csapni. Persze tudom,  a viccelőDés is fontos ahhoz, hogy az embernek jobb legyen a kedély állapota ......

 

“....Dr. Eben Alexander idegsebész, aki "sorsfordító" műtétjéig igen csak szkeptikus volt. "Élményét" könyvben írta meg.

 

Mindenki túléli a fizikai test halálát - Egy szkeptikus idegsebész megdöbbentő túlvilági beszámolója:

 

"........Van egy titok, ami sokkal nagyobb, mint a politika, az egészségügyi szabadság, a tudomány, vagy akár az emberi faj egész történelme. Ezt a titkot továbbra sem ismeri el - még el is ítéli - a tudományos közösség, és mégis ez a legfontosabb titka mindennek, ami van.

 

Igen, mindennek.

 

A titok egyszerűen az, hogy mindannyian túléljük a fizikai testünk halálát. Tudatunk tovább él, és e földi álomvilágban a halálunkon túl a tudat túlmutat a fizikai valóságon, és megtapasztal egy csodálatos és erőteljes létezést, melyet emberi szavakkal leírni nem lehet.........”

Előzmény: pk1 (736)
pk1 Creative Commons License 2018.02.02 0 0 736

Az a helyzet, hogy én vagyok az egyedüli a Földön, akitől csodavizet tudsz vásárolni. Amit tud: örök élet, minden tudás, szkeptikusok gyors megszégyenítése, meg amit akarsz. Ha nem veszel ilyet tőlem, mert nem hiszel úri becsszavamnak, akkor az részedről vakhit.

Előzmény: Rejtélyvadász (732)
emem Creative Commons License 2018.02.02 0 0 735

ugyan nem ez volt a "kérdés", ezzel együtt "köszönöm" a "segítséget".

Előzmény: diamandula (734)
diamandula Creative Commons License 2018.02.01 0 0 734

"talán segíthetnél neki a megismerésben."

 

Én segítek és "elmesélem", hogyan kell ezt csinálni!

 

http://ujvilagtudat.blogspot.ch/2018/01/egy-uj-tudomanyos-dokumentumfilm.html

 

 Így:

 

Rejtélyvadász   728 számú hsz-éből a következő szöveget a "keresőbe" kopíroztam:

 

ugyanakkor a főáramú tudomány nevetség tárgyává tette őket

 

 

 A megjelenő listán a "második beírás" az alábbi volt. Rákattintva látod a linket!

 

 

Egy új tudományos dokumentumfilm szerint az anyag ... - Új Világtudat http://ujvilagtudat.blogspot.com/2018/01/egy-uj-tudomanyos-dokument... 2018. jan. 24. ... Ezek olyan témák, amelyeket a fekete költségvetésen belül és a legmagasabb
kormányzati szinteken évtizedekig tanulmányoztak, ugyanakkor a főáramú
tudomány nevetség tárgyává tette őket a rendkívül jelentős statisztikai
eredmények ellenére. Ezt a területet általában "pszi" vagy parapszichológiai ..

 

Természetesen a cikkből fakadó értelmi zavarokért a szerző felelős!!

Előzmény: emem (733)
emem Creative Commons License 2018.02.01 0 0 733

talán segíthetnél neki a megismerésben.

ehhez mindössze válaszolnod kellett volna egy igen egyszerű kérdésre.

de ha nem, hát nem.

 

Előzmény: Rejtélyvadász (732)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2018.01.31 0 0 732

 

 

“....de kutakodni aligha fogok ....”

 

ha nem ismersz valamit, de mégis megitéled, az vakhit...

 

 

Előzmény: pk1 (731)
pk1 Creative Commons License 2018.01.31 0 0 731

Ha valaki tényleg kritikusan megvizsgálta ezeket a dolgokat és mások számára is ellenőrizhetően közölte, akkor természetesen érdekelnek, de kutakodni aligha fogok olyan mesék után, amelyekben nem hiszek. Téged azért kérdeztelek, mert úgy tűnt, tudsz valamit. Most viszont úgy tűnik, nincs is bizonyítékod.

Előzmény: Rejtélyvadász (730)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2018.01.31 0 0 730

 

 

A beidézett mondatok nem a sajatjaim. Nem is akarok meggyőzni senkit. De, ha mégis érdekelnek ezek a dolgok, akkor jó kutakodast kívánok....

Előzmény: pk1 (729)
pk1 Creative Commons License 2018.01.31 0 0 729

Hol publikálták ezeket a rendkívül jelentős statisztikai eredményeket? Vagy csak a blablát folytatod?

Előzmény: Rejtélyvadász (728)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2018.01.31 0 0 728

 

 

"....Napjainkban valami egészen különleges dolog történik a tudományban. Annak a felismeréséről van szó, hogy amit mi a fizikai anyagi világunknak érzékelünk, az nem az egyetlen világ, és a nem anyagi tényezők, mint például a tudatosság, létfontosságú szerepet tölthetnek be fizikai anyagi világunk felépítésében.

A tudományos közösségben ezt nem anyagi tudománynak nevezik.

Az e területen folytatott egyéb vizsgálati területek közé tartozik a telepátia, a tisztánlátás, az ESP (érzékeken túli érzékelés) stb. Ezek olyan témák, amelyeket a fekete költségvetésen belül és a legmagasabb kormányzati szinteken évtizedekig tanulmányoztak, ugyanakkor a főáramú tudomány nevetség tárgyává tette őket a rendkívül jelentős statisztikai eredmények ellenére....."

Előzmény: pk1 (727)
pk1 Creative Commons License 2018.01.31 0 0 727

Igen, ezek a humán beállítottságúak néha nagyon el tudnak szállni.

Előzmény: Rejtélyvadász (726)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2018.01.31 0 0 726

 

Ő egy egyszerű ember volt....

 

Rudolf Steiner (Murakirály, 1861. február 27.Dornach, 1925. március 30.), osztrák polihisztor, filozófus, a Waldorf-pedagógia atyja, író, dramaturg, tanár, a spirituális mozgalom, az antropozófia megalkotója, emellett nagyszámú festmény, szobor, építészeti terv és vázlat maradt fenn tőle.

Előzmény: pk1 (724)
diamandula Creative Commons License 2018.01.31 0 0 725

Nagyon finoman fejezted ki véleményedet!!

Én röviden, kevésbbé finoman, mint Te, orbitális ezotérikus zagyvaságnak tartom.

Előzmény: pk1 (724)
pk1 Creative Commons License 2018.01.31 0 0 724

Ez az asztráltestes szöveg blabla, akárki is írta.

Előzmény: Rejtélyvadász (723)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2018.01.31 0 0 723

 

 

Az ember életútja

 

 

".....A születés és halál közötti állapotok egymásutánjában megnyilatkozó emberi életet csak akkor érthetjük meg, ha nemcsak a fizikai testet vesszük figyelembe, hanem az ember érzékfeletti részeiben végbemenő változásokat is. Itt a következő változásokat tapasztalhatjuk. A fizikai születés az ember eloldódása a fizikai, anyai buroktól. Azok az erők, amelyek a születés előtt az ember-csíra és az anyai test közös erői voltak, a születés után mint önálló erők működnek az emberben. Az érzékfeletti észlelés számára az élet későbbi szakaszában a fizikai születéshez hasonló érzékfeletti események következnek be. Az ember ugyanis kb. a fogváltásig (6 vagy 7 éves korig) éteri burokkal van körülvéve. Az éteri burok ebben a korban hull le róla. „Megszületik” az étertest. Még mindig körülveszi azonban az asztrális burok, amely a 12. és a 16. év között (a nemi érettség idején) hull le róla. Ekkor „születik meg” az asztráltest. És még később születik meg a tulajdonképpeni „én”. (Azokat a termékeny szempontokat, amelyek ezekből az érzékfeletti tényekből a nevelésre vonatkozóan adódnak „A gyermek nevelése a szellemtudomány szempontjából” c. kis könyvemben írtam le. Ott részletesebben fejtem ki azt, amit itt csak jelezhettem.) Abban, hogy az ember az „én” megszületése után hogyan tagozódik be a világ és az élet körülményeibe és hogyan tevékenykedik bennük, ebben az „én” által működtetett részek; az érzőlélek, az értelmi lélek és a tudati lélek a mértékadók. Azután következik az az idő, amikor az étertest visszaalakul. A 7 éves korban kezdődő fejlődésének fordítottján megy át. Az asztráltest úgy fejlődik, hogy először kibontakoztatja a születésekor már benne lévő adottságokat, majd az „én” megszületése után a külvilág élményeivel gazdagodik, azután egy bizonyos időpontban a saját étertestéből kezd szellemileg táplálkozni. Az étertestet fogyasztja. Az élet további folyamán pedig az étertest fogyasztja a fizikai testet. Ezzel függ össze a fizikai test aggkori leépülése. - így az ember élete három részre oszlik, ezek: a fizikai és étertest kifejlődésének ideje, az asztráltest és „én” kifejlődésének ideje és végül az az időszak, amikor az étertest és a fizikai test visszaalakulnak. Az asztráltest azonban a születés és halál között minden folyamatban részt vesz. Mivel az asztráltest szellemi születése a 12. és a 16. életév között következik be és az élet utolsó szakaszában az étertest és a fizikai test erőit kell fogyasztania, azért az, amire saját erejéből képes, csak lassabban fejlődik, mintha nem lenne fizikai- és étertestben. Ezért zajlik le fejlődése a halál után, a megigazulás idejében, amikor a fizikai- és étertest már lehullott róla, a születés és halál között eltöltött élet idejének egyharmada alatt....."

 

 

Nikola Tesla annak idején kijelentette:

 

"Azon a napon, amikor a tudomány elkezdi tanulmányozni a nem fizikai jelenségeket, sokkal nagyobb haladást

fog elérni egy évtized alatt, mint az összes korábbi évszázadban."

 

 

Előzmény: diamandula (722)
diamandula Creative Commons License 2018.01.27 0 0 722

"Újabb igazolás az étertest létezésére.

Bár amputálták az adott testrészt (kezet, lábat), de még évekkel utána is tovább létezik a testrész éterteste! Így tudnak ezek az emberek "benne" fájdalmat érezni."

 

Kedves "propur"!

 

Tudatom Veled, hogy semmiféle u.n. "étertest" nem létezik és csak "agyatlanok" találmánya lehet!

Az viszont igaz, hogy a testrész amputálása után is érezhető fájdalom.

Ez a tény viszont nem igazolása az étertest agyrémének!

 

Szellemi fejlődésed érdekében "körülnéztem" a világhálón és most közlöm Veled a megbízható (szeriőz) ismeretet a "fantomfájdalomról".

 

A fantomfájdalom


Fantomfájdalomnak azt nevezik, amikor valaki pl.baleset következtében elvesztett végtagja " már nem létező helyén" fájdalmat érez. Ezt a jelenséget először 1530-ban Ambroise Paré nevű francia sebészorvos tapasztalta és írta le. 

A híres angol admirál Lord Nelson 1797-ben a jobb karját elvesztette, de a helyén megmaradtak a fájdalmak.
A fantomfájdalmak az orvostudomány számára a huszadik század végéig rejtély és rejtvény volt. Vilayanur S. Ramachandran a californiai egyetem kutatója 1998-ban fejlesztette ki  a "cortical remapping" ("agykérgi újrafelvétel ") elvet, mint a fantomfájdalom okozóját


Változások az agykéreg (Cortex) térképén..


Az agykéregnek van egy speciális része (Homunculus), amely az egyes testrészeket reprezentálja és ellenőrzi. Az érzeteket felveszi az illető testrészből, továbbítja és érzésnek dolgozza fel. A kar amputálásánál a számára illetékes agyrész érzékelő nem kap jelet többé. "Kortikális plaszticitás"-nak nevezett képessége az agynak az a reagálása, hogy az "elhagyott területet" a szomszéd központ elfoglalja, vagyis hatáskörét kiterjeszti. A következménye ennek, hogy a fellépő érzéseket a hiányzó végtagra vetíti ki. (Ramachandran Remapping)


Fájdalmat okoz a jel-összevisszaság.


Ronald Melzack kanadai pszichológus fájdalomtheóriája abból indul ki, hogy az eredetileg a karért felelős agyrész jelre vár, jelet keres , de nem talál.

Ezért a szomszédos "vidékről" jövő jelek intenzitását túlértékelve, mint fájdalmat veszi tudomásul.
Ezelőtt nem volt használható fájdalomcsillapítószer a fantomfájdalomra, manapság a túlérzékenységet csökkentő orvosság segít.

Előzmény: Törölt nick (721)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.29 0 0 721

"Részletek: Furcsa, ámde létező jelenség a fantomfájdalom. Azon embereknél jelentkezik, akiknek valamelyik testrészét amputálták. A betegek több mint fele fájdalmat érez- a már nem létező testrészében. Közvetlenül a műtét után, de még évekkel később is kialakulhat! Még nem tudják a tudósok, mi állhat a háttérben, de feltételezések már vannak, miszerint az amputált testrész ellátásában szerepet játszó agyi területek funkciója megváltozása, az idegsejt-memória vagy pszichés tényezők okozzák."

 

Újabb igazolás az étertest létezésére.

Bár amputálták az adott testrészt (kezet, lábat), de még évekkel utána is tovább létezik a testrész éterteste! Így tudnak ezek az emberek "benne" fájdalmat érezni.

 

Az idegsejt-memória avagy a "pszichés tényezős" elmélet persze hülyeség, vagyis képtelenség. Jól jellemzi, hogyan akarnak a tudósok olyasvalamit megmagyarázni, ami túlnyúlik a materialista szemléletükön...

Előzmény: joy (517)
joy Creative Commons License 2012.07.27 0 0 719

Juhhé!!!

Gratulálok!

Természetesen a szellemek csak úgy kilépnek az összetört kamionból és elsétálnak, mint bárki més, mert rájuk is hat a földi nehézkedés, és csupán lépegetéssel haladhatnak!

Mutass még ekkora blöfföket.

/Mellesleg 1*ű obitükröződés. Az ilyen elba-fölvételeket ki szokás vágni -ha sokat ismétlődik az operatőrrel együtt./

Előzmény: Rejtélyvadász (718)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2012.07.18 0 0 718

 

 

"....Spanyolország középső részén, két város között történt a baleset, amelyben egy ember életét vesztette, ketten pedig megsérültek. A műszaki mentést egy helyi televízió stábja rögzítette, ám a felvételek visszanézése után meglepő dolgot vettek észre a kamera képén.

Abban a pillanatban, mikor a balesetet szenvedő, és az oldalára borult terepjárót a műszaki mentést végzők elkezdték kihúzni az út mellől, egy tovasuhanó árnyat lehet látni a felvételen. Lelassítva a videót, egy férfialak tűnik fel, aki a roncsból lép ki és sétál el....."

 

 

 

joy Creative Commons License 2012.04.15 0 0 717

Igen, és arról is, hogy a kipróbálókat nagyi alaposan megzavarászta utána partvissal!

:o)

Előzmény: Wuwuzela (715)
_*Moon* Creative Commons License 2012.04.11 0 0 716

Én nem, de nagyon kiváncsi lennék rá!!!

Előzmény: Wuwuzela (715)
Wuwuzela Creative Commons License 2012.04.08 0 0 715

Hallottatok már a lisztes megoldásról?

_*Moon* Creative Commons License 2012.04.07 0 0 714

Megtörtént, amit kívántál...

Így legyen ötösöd is a lottón!!! :D

Előzmény: joy (713)
joy Creative Commons License 2012.03.11 0 0 713

Azért mostmár nagyon unom a hóemberkék maradványait. Jó lenne, ha szellemekként létezve elillannának, és inkább kertem locsolnák esővel.

Előzmény: _*Moon* (712)
_*Moon* Creative Commons License 2012.03.04 0 0 712

Én mondjuk már nem lepődöm meg semmin... :)

Az emberek különbözőek... Van, aki gyűjtőmániában szenved, például rovarokat tart akváriumokban, van, aki vasúti menetrendekkel, rendszámtáblákkal, sörösdobozokkal tölti meg a lakását, olyan is akad, aki szeméttel, és a sor folytatható, hiszen mindenkinek más okoz örömöt. 

A hóemberforralás akkor még egészen racionális tevékenységnek tűnhet, mivel -ahogy írod- a hóember nem vész el, csak átalakul...  :)

Előzmény: joy (711)
joy Creative Commons License 2012.03.01 0 0 711

Minek forralni a hóembert?

Ő természettől fogva örök életű -míg él játokos ember a Födön-, hisz meghalás után víz, abból felhő (a hóember szelleme :o), majd hidegkor hó lesz, melyből épülhet újból hóember...

Előzmény: FAV 20 (708)
FAV 20 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 710

Ez csak idénymunka.

Előzmény: _*Moon* (709)
_*Moon* Creative Commons License 2012.02.27 0 0 709

Létezik olyan ember, aki azzal tölti az idejét, hogy hóembereket forralgat?

 

Ha igen, irigylem őt.

Persze az is lehet, hogy ez fontos dolog...

A fene se tudja... :)

Előzmény: FAV 20 (708)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!