Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.02.06 0 0 7200

Hajrá! :D

 

 

 

 

Előzmény: pinterzsu58 (7199)
pinterzsu58 Creative Commons License 2015.02.06 0 0 7199

Megnéztem, köszönöm szépen! Már csak gyakorolni kell :) Nyomtattam olyan 2 mm-es rácsot is, a hétvégén azt is kipróbálom :)

Előzmény: Törölt nick (7198)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.06 0 0 7198

Hoztam neked egy felvételt:

 

https://www.youtube.com/watch?v=BM9E7catPko

 

Mindössze 3 perces a felvétel. ... Látható a virág szirmainál az a bizonyos "söprögetés" ...

 

Nézd meg figyelmesen, ... a margón találsz még hasonló filmeket. ..... :)

 

Előzmény: pinterzsu58 (7197)
pinterzsu58 Creative Commons License 2015.02.05 0 0 7197

Hát, ez így első olvasásra még elég nehéznek tűnik nekem, de nem adom fel :) Köszönöm szépen a segítséged, mindjárt nézem az oldaladat is. Egyszer már belenéztem, de tüzetesebben még nem volt időm átolvasni :)

 

Előzmény: Törölt nick (7196)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.05 0 0 7196

Fog az menni, csak lazán, könnyedén. Én 90 g-ossal dolgoztam évekig.

 

http://www.pergakata.eoldal.hu/fenykepek/pergasuli2/balint-napi-udvozlolap---2015./

 

Ezt az oldalt  olvasd el, itt minden benne van, ami az új/régi módszert illeti.

De igen, - milliméterpapírról (2 mm-es beosztásúról) van szó, és nem kell venni, le lehet tölteni, - annyit amennyit akarsz. ...

Alatta vannak a képek.

 

Az árnyaláshoz egy hullámos szalagot rajzolj, vagy tegyél magad elé az asztalra. ... És figyeld meg, hol sötétebb, - ott nemigen kell domborítani.

 

Ahol fényes a szalag, ott a világosabb, ott kell domborítani. ... a közepénél mindig a legfehérebb, és lassan halványul a hajlat végén, egészen a sötétebb rész eléréséig. ...

 

Ha, ez megy már, jöhet egy falevél. .... aminek a közepe mély, - keress ilyen képeket, ... és ezeket figyelembe véve próbáld meg a domborítást és a mélységet kihangsúlyozni.

Majd egy rózsa, ahol a virágon sok fényes/világos és sötét árnyékos rész van. ....

 

Érdekes kísérletezés. ... :)

Előzmény: pinterzsu58 (7195)
pinterzsu58 Creative Commons License 2015.02.05 0 0 7195

Megtaláltam, köszönöm szépen :) A hétvégén biztosan megpróbálom! A rács, amit alkalmaztál nem milliméterpapír, ugye? Lehet ilyet kapni?

Köszönöm szépen a segítséged :) Az oldaladról tanultak alapján kezdtem el apróbb dolgokat csinálni először. Ahogy írtad: kifogyott tollbetéttel, ecset gömbölyű végével :)

Még nem igazán megy az árnyalás, és a csipkézés, ezeket még sokat kell gyakorolnom. Eleinte gyakran kiszakítottam a pauszt, nagyon erősen rányomtam, meg vékony is volt. Most már vannak megfelelő eszközeim, és 100, ill. 140 g-os pauszom is, így nem lehet több kifogás :)

Előzmény: Törölt nick (7194)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.05 0 0 7194

Igen, - ezek már a rács nélküli módszerrel készültek. ... Ha, megnézed a honlapomon, ...

www.pergakata.eoldal.hu -  éppen ezzel foglalkozom. Csak rá kell kattintani a bal oldalon látható kis

képre, és már ott is vagy, ahol erről írtam.

 

A középső képekből kettőt a magnahobbytól vásároltam, a kék alapon lévőt pedig letöltöttem egy internetes oldalról. Minden pénteken tesznek fel ingyenes képeket - CraftsÜprint.

 

A képek majdnem egyformák, ... képkeretnek szántam őket, ... csak hirtelen ötlettől vezérelve tettem a közepükbe képeket, ... mert alkalmi - vagyis Bálint napi képeknek ajánlom őket.

Hiszen biztosan minden szerelmes párnak van kedvenc fotója, emléke, amit lehelyezhetnek a keretben. :)

 

 

Előzmény: pinterzsu58 (7193)
pinterzsu58 Creative Commons License 2015.02.04 0 0 7193

Gyönyörűek! A középen lévő képek is pergák, vagy azokat nyomtattad? Remélem nem kérdeztem nagy butaságot :)

Az új módszerrel készítetted már őket?

Előzmény: Törölt nick (7191)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.04 0 0 7192

Nem tudom, miért jönnek elő ekkora ökör méretben a képek, - én lekicsinyítettem őket, .... :(

Törölt nick Creative Commons License 2015.02.04 0 0 7191

 

 

  

 

 

 

Ezeket készítettem, - éppen most lettem készen a weboldalamra való felrakással. Ott szöveges magyarázatot is találtok. Látom, hogy a Képeslaposban is van mit nézni, - de, bocsika - inkább holnap méltatok. Hulla fáradt vagyok. :)

 

 

 

 

 

pinterzsu58 Creative Commons License 2015.02.04 0 0 7190

Igen, láttam, és meg is értem, hiszen gyönyörűek a munkáid!

Előzmény: 4Hópihe (7189)
4Hópihe Creative Commons License 2015.02.04 0 0 7189

én sem teljesen magamtól mentem, aki  a kosárfonást oktatta ö is készitett   és ö biztatott fel, amikor látta a munkáimat

Előzmény: pinterzsu58 (7188)
pinterzsu58 Creative Commons License 2015.02.04 0 0 7188

Köszönöm szépen :)

Engem tavaly januárban keresett meg a Színes Ötletek blog szerzője, magamtól nem lett volna bátorságom, hogy jelentkezzem. Akkor kezdtem elhinni, hogy tényleg valóság ez a könyv, amikor már megjelent a Cser kiadó oldalán :) Téged viszont megértelek, hogy besokalltál. Nem szép, ha hitegetik az embert :(

Előzmény: 4Hópihe (7187)
4Hópihe Creative Commons License 2015.02.04 0 0 7187

láttam) tovább  görditettem , miután megirtam a hsz-mat.

feltünt a név azonosság..

 gratulálok)

 én annak idején nem voltam ilyen szerencsés- a copt kötésböl készitettem anyagot.és az elkészitetteket be is vittem mutatóba- egy kosárfonáson voltam náluk ahol a hölgy biztatott fel,hogy csináljak ebböl a témából kis füzetet.

felkinálták,hogy a boltban árulják és a cd-t amit vittem azon ültek, majd közölték,hogy olyanból nem akarnak könyvecskét késziteni amit átlapoznak és egy pillantás elég ahhoz,hogy elkészitsék..-ami persze nem igy van....

a munkáimra meg 3-4x-es szorzót tettek..a szerkesztöségben nagyon rácsodálkoztakazt gondoltam sima utam van-de ez az átlapozás és egy perc alatt megtanulható történet-  szerintem ál kifogás volt...

majd megelégeltem- és elhoztam mindent

Előzmény: pinterzsu58 (7186)
pinterzsu58 Creative Commons License 2015.02.03 0 0 7186

Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy :) Egy dolgot el kell, hogy áruljak még. remélem, nem tűnik dicsekvésnek! Októberben jelent meg a könyvem a Színes ötletek sorozatban, ill. a Praktikában is volt már egy-két munkám :)

Én azért tudom ám, hogy Te is gyönyörű dolgokat készítesz, még a dekus időszakomból. Sokat tanultam annak idején Tőletek! Az most háttérbe szorult kicsit a quilling miatt, de nem szeretném azt sem abbahagyni. Majd, ha sok időm lesz :)

 

Előzmény: 4Hópihe (7185)
4Hópihe Creative Commons License 2015.02.03 0 0 7185

megnéztem az fb oldalad.. ,mint egy virtuális kiállitás... eszméletlen gyönyörüek mind .a koszorudiszitésed csodás..  nekem a jégvirágok a kedvenceim-hát ámuldoztam az angyalkádtól láttán tátva maradt a szám... és volt egy natur szinben levö virág kompoziciód-azon csorgattam a nyálam..nagyon kivánatos

 tényleg csak gratulálni tudok.. és a teljesség igénye nélkül emeltem ki ezt a párat, ami engem nagyon magával ragadott de mind mind szépségesek...

 

játszottam a quillinggel én is régen - nagyon régen amikor a lánykámat érdekelte ez a technika- de sosem jutottam el hasonló szintre..néhány doboz tetö diszitésen tul semmi érdemes nem maradt fennt-és akkoriban még net sem volt nem örökitettem meg öket... talán a stilusom ahhoz volt hasonló ,mint az egyik képeden láttam a különféle méretü  és szinü karikák egyvelege- mint amikorszines  buborékok áramlásának véljük látni a világot....

 

biztosan nagy nagy örömöd leled ebben a kézmüves müfajban-mert ragyog minden munkád- nyilván a készités közben levö hangulatodat sugározza-nekem ezt közvetitette,és én is felragyogtam a látványtól

Előzmény: pinterzsu58 (7183)
4Hópihe Creative Commons License 2015.02.03 0 0 7184

gyönyörüséges- amennyire tehetségesnek tünsz a quillingben ugy a közepébe is tehettél volna a virágnak. és a perga csak ,mint egy csipke ami körbefogná,mint egy gömbcsokrot....

rács helyett azok a minták ahol tüvel kell szurkálni  most nem jut eszembe az angol neve a technikának vagy a varrós sablonok szintén elötte tüvel szurkálva-ott csak jelzésnek kell- ugyanolyan szépségesek,mintha rácsot alkalmaznál... vannak a gride papirok azokat is fel lehet használni a szurkáláshoz

Előzmény: pinterzsu58 (7181)
pinterzsu58 Creative Commons License 2015.02.03 0 0 7183

Köszönöm :) Mindkettő rendelkezésemre áll, úgy hogy nagyon várom az új módszeredet! Köszönöm előre is!

Ahogy nézegettem a neten, elég borsos áruk van, viszont nagyon tetszenek a rács segítségével díszített dolgok.

Nekem csak a facebookon van oldalam, de akkor is meg lehet nézni a munkáimat, ha nem vagy regisztrálva. 

Ha esetleg van kedved hozzá, kukkants bele, bár ott pillanatnyilag többségben van a quilling. Kb. 2,5 éve kezdtem el azzal is foglalkozni, de szinte szó szerint rabja lettem :)

 

https://www.facebook.com/Pinterzsu

 

A képeslapodat kíváncsian várom!

 

Előzmény: Törölt nick (7182)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.03 0 0 7182

Nagyon jó az ötlet, ... és nem is olyan "kezdős" ... :D A gyakorlat majd meghozza a gyümölcsét. Jól indulsz.

 

A kezednek még meg kell szoknia a nyomás erősségét, és a csipkedés módját. De, mindez papírfüggő. Hiába

gyakorolod be -  ha, új holmit veszel, újból kell tanulni. No, nem egészen, csak meg kell ismerni az új eszközöket, papírokat.

 

A domborításhoz tegyél magad mellé egy kis edénykébe, dermedt gyertyafolyadékot. ... Néha a felsimogatott papírmorzsákon megakad a golyó, és ilyenkor a kezdő erősen nyomja a papírra, amitől az, - kilyukad, elszakad. ... De, ha a golyót kicsit végig húzod a gyertyán, leszedi a papírport, ... és kicsit viaszos lesz a golyó, újból siklik majd.

Ehhez ajánlják a hollandok a PergaSoft nevű anyagukat, ... a Pergasulimban néhány fotón látszik is. Elég drága volt, - nem vettem volna meg, ha előbb tudom a gyertyás módszert.

 

A ráccsal kapcsolatban ne kapkodd el a dolgot. Most dolgozom egy új módszeren, ami szerintem feleslegessé tesz a rácsot, ... :D Csak egy nyomtató és A/4-es másoló papír kell hozzá. 

 

 

Remélem ma este már fel tudom tenni az oldalamra. ... :) Egy Bálint-napi lap, ... aminél már ezt a módszert alkalmaztam. :D

 

 

Előzmény: pinterzsu58 (7181)
pinterzsu58 Creative Commons License 2015.02.03 0 0 7181

Kedvesek vagytok, köszönöm :) Azért nem ez volt az első próbálkozásom, pár hónapja kezdtem el először próbálkozni a technikával, megfelelő eszközök nélkül. A múlt hónapban aztán megrendeltem arról az oldalról a készletet, amit Ezerjófű említett. Pauszpapírt is sikerült rendelnem, azóta kicsit jobban sikerülnek. Gondjaim vannak még a cakkozással és az árnyalással is. Eddig azt hittem, hogy az a jó, ha egyformán fehér mindenhol :) 

Én vagyok az, akit Márti említett a múltkor, hogy rácsot keres. Kár, hogy ilyen nehéz beszerezni a szükséges eszközöket. A quillingnél is hasonló a helyzet, de talán valamivel könnyebb azért hozzájutni dolgokhoz. Szeretném a két technikát "összeházasítani", de csak óvatosan, nem eltúlozva. Megmutatom, hogy gondoltam.

Ezen a képen azért még látszik, mennyire kezdő vagyok :)  

 

Mi a véleményetek erről?

Előzmény: Törölt nick (7178)
4Hópihe Creative Commons License 2015.02.03 0 0 7180

tanácsot nem adok ,olyan rég pergáztam

- csak csodálni tudom a pillangódat

- ha ezek a kezdö lépéseid akkor dupla gratula és kalap lengetés neked!

csak igy tovább!!!

:o)

Előzmény: pinterzsu58 (7177)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.03 0 0 7179

Még valami, - a kontúrozáson is javíthatsz, - egy fehér zselés toll segítségével, ha újból megrajzolod az egészet, az első oldalon. A pöttyök közepét is. Meglátod mennyivel hangsúlyosabb lesz az egész.

 

Szép hátteret választottál, - ezt a technikát még nem próbáltam, - de, nagyon tetszik. Gratulálok hozzá! :)

 

 

Előzmény: Törölt nick (7178)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.03 0 0 7178

Kedves Zsu! :) - szerintem nagyon jól sikerült a pillangód. ...

 

Szép egyenletes a cakkozása is, a domborításon lehetne még egy kicsit hangsúlyozni, - úgy, hogy a szélektől (a vonaltól kiindulva) erősebben nyomva a golyót, befelé haladva gyengédebb nyomással domborítsd ki a mintákat. Nálad túl egyformának látom az egészet.

 

A söprögetéshez hasonlóan, ... ezt a lepkét már ne változtasd meg, hanem inkább készíts egy ugyanilyent, ezzel a módszerrel, - és tedd el őket együtt, hogy látható legyen a különbség.

 

További kellemes alkotás kívánok: Kata :)

Előzmény: pinterzsu58 (7177)
pinterzsu58 Creative Commons License 2015.02.02 0 0 7177

 

Az előbb nem sikerült mellékelnem :)

pinterzsu58 Creative Commons License 2015.02.02 0 0 7176

Sziasztok! Én is teljesen új vagyok, pár hónapja kezdtem el tanulni a technikát. Kedves Kata, a Te oldalad indított el az úton :) Még rengeteget kell tanulnom, de addig úgyse nyugszom, míg bele nem jövök :) Szeretném megmutatni Nektek a hétvégi kis próbálkozásomat, és kérni a véleményeteket, tanácsaitokat a folytatáshoz!

Köszönöm szépen előre is!

 

Zsuzsi

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.24 0 0 7175

Megszűnt, - hogy pontosan mikor és hogyan nem tudom, ... de, most nincs.

 

Annyit látok a weboldalon, hogy holland termékeket forgalmaznak. ... Kiszúró tűk, domborító tollak - rengetegféle van. Különböző árkategóriában, mintás vagy egyszerű tollszárakkal, egyenként vagy csoportosan csomagolva, ... most éppen árleszállítás van.

De domborítópárna, a szurkáláshoz szivacsalátét és a lyukasztáshoz drótszita, az nincs. Pedig ezek nélkül csak küszöbön kis baltával lehet dolgozni. Fém sablonok sincsenek. És persze fehér tinta sincs az előrajzoláshoz.

 

Nem tudom mennyire kötelezték el magukat a hollandoknak, - de, érdemes lenne rajta változtatni, és a lengyelektől behozni mintafüzeteket, eszközöket, ... papírokat, ... a scrapboosok is jól járnának. Nekik való termékeik is vannak, - saját gyártmányúak.

 

Félek, hogy - olyan szerződésük van, ami csak a holland termékek forgalmazására érvényes. Talán megpróbálhatnának tőlük kezdő készletet, ... de, nem láttam a holland oldalon mostanában effélét.

Bizonyára úgy gondolják, mint perga nagyhatalom, hogy már mindenkinek van efféle eszköztára :D

 

 

Előzmény: 4Hópihe (7174)
4Hópihe Creative Commons License 2015.01.24 0 0 7174

megszünt a kezdödoboz??

 mi még azzal indultunk el annak idején a perga rejtelmeiben..

 

Előzmény: Törölt nick (7172)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.24 0 0 7173

Akit érdekel:

 

csipeszolló - jelenleg ez a legolcsóbb:

 

http://www.hobbyfix.hu/index.php?tm=300249

 

.....

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.21 0 0 7172

Még valami: elképzeltem, hogy teljesen kezdő vagyok.

 

Már is egy nagy akadályba ütköztem, - honnan vegyek a szurkáláshoz rácsot, szivacsot? A domborításhoz alátétet? - és egyáltalán mik a legfontosabb "alapkellékek", hogy elindulhassak?! Külföldön a webáruházak (a lengyelek is) előre összekészített kezdőkészletet is forgalmaznak. ... Amire alapozhat a tanuló, - hogy később  mivel akarja folytatni, - majd eldönti és ahhoz fog vásárolni további kellékeket.

 

Mert most mit is kezdjen egy kezdő, a majdnem 2-ezer forintos/db - szerszámmal? ... Kapásból elköltene 10-ezret, ... és mégis fölöslege dolgokat venne. Vagy, inkább nem is vesz semmit. - ... Ez komoly gond, és akadály.

 

Nos, ezeken kellene segítenie az áruházaknak. ... Nagyon sok kisebb kreatív bolt van már, és több rangos áruházlánc, valamint webáruház, - ahol lehetne a pergázáshoz megfelelő alapkészletet vásárolni.

 

 

Előzmény: Ezerjófű (7170)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.21 0 0 7171

Üdvözöllek Ezerjófű! - örülök, hogy azért mindig akad új társunk is ebben a műfajban.

 

Biztatásul mondom, én is autodidakta módon sajátítottam el a tudnivalókat, ... de, sok esetben

a saját tapasztalataimra kellett hagyatkoznom. A lényeg, hogy - itthon nincs kötelező szabály. Mivel nincs iskolája, mint Angliában, - ahol rangos okleveleket kapnak a végzős diákok. Ezzel már egy szakmájuk is van, amiből megélhetnek, mint kereskedők, vásározók. Nincs biztosítva a mindenki számára könnyen elérhető eszközvásárlás, - a webáruházakat nem mindenki tudja használni - nincs szaklapja (arrafelé havonta jelennek meg ilyenek).

 

A webcímet ismerem, korábban - amikor még a pesti oldalon volt boltjuk -, személyesen vásároltam tőlük. Mostanában (mióta elköltöztek), náluk is ingadozó volt egy időben az ellátottság, - ezért onnan vásároltam, ahonnan tudtam. ... Örömmel látom, hogy sokféle árucikket forgalmaznak most is. De, -  hozhatnának be pl., a fentebb említett folyóiratokból is, ... régen az is volt. Meg is vettem, az akkor kaphatókból -mindből - egy-egy példányt.

 

Vagy pl. nincs fehér tinta - tollszár és tollszemek -, szinte nem létezik, ami pedig a "szabályos" előrajzoláshoz kellene. Marad a zselés toll, ami hol ír, hol nem ír, - vagy szaggatott vonalat húz.

 

Szóval, tedd, ami neked "bejön" - ami az olló/csipesz dolgot illeti, és csipeszpárti vagyok. Bár, vettem ollót is, - de, az "előírt" szabályos vágási technikát soha nem sikerült elsajátítanom.

 

Sok sikert, - ha, valahol megakadsz, - szólj! Közben segítségül nézegesd a honlapom perga suliját, ... :)

Előzmény: Ezerjófű (7170)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!