Keresés

Részletes keresés

greeny manó Creative Commons License 2009.08.05 0 0 311

Sziasztok!

A múlt héten tettünk egy kirándulást Poroszlóra, csónakáztunk, jártunk a tanösvényen is. Nekem nagyon tetszett, elsősorban a madarak miatt, feltétlenül szeretnék majd egyszer hosszabb időt is eltölteni ott.

Íme néhány kép:

 

 

 

 

kense Creative Commons License 2009.08.04 0 0 310
Sziasztok!

Augusztusban egy hétre Abádszalókra megyünk a barátainkkal nyaralni. A társaságban 6 gyerek is lesz, ezért naponta egyszer muszáj meleg ételt ennünk. A kérdésem, hogy milyen élelmiszer üzletek vannak a városban, illetve a közelében. Gondolok itt Lidl, Penny, Tesco, Spar, stb.
Köszi, Nóra
csabnemeth Creative Commons License 2009.08.02 0 0 309
Sziasztok!

Az elmúlt héten Abádszalókon az üdülőterületen nyaraltunk barátokkal, hatan az egy kétszintes medencés gyönyörű nyaralóban. Mivel volt medence nem is mentünk le minden nap a partra. Nagyon jó időnk volt, napoztunk, grilleztünk, bográcsoltunk, minden volt a háznál. Tiszta volt, nagyon rendesek és jó lelkűek a tulajdonosok, mindenben megtudtunk egyezni velük. A part is nagyon jó volt, ólcsóbbak az árak a balatoniaknál. Van egy nagyon jó kis büfé egyből a strand bejáratánál, ahol tényleg óiáspalacsintát ettünk és nagyon finom volt, ajánlom mindenkinek. A bevásárlásról: mi megálltunk Szolnoknál a Corában, de ami lemaradt azt Abádszalókon is megtudtuk vásárolni, nem vészesek az árak egyáltalán.

Ha a valakinek nyaralóra van szüksége augusztusban, merem ajánlani ezt a házat.
Ha jól tudom van még hely, megadom az elérhetőséget.
Sánta Katalin: 0630-384-44-40

Bármilyen kérdésetekre szívesen válaszolok én is akár mailben is: csabnemeth@hotmail.com

Üdv.
Csaba
hybe Creative Commons License 2009.07.15 0 0 308

Van egy másik tanösvény is, csak sajnos most nem volt időnk megnézni :-(

Sokkal érdekesebb és vadabb a természet, mit a poroszlóiban.

http://www.origo.hu/utazas/20070821-tiszaviragsetaut-nyilt-a-tiszattonal.html

http://www.vendegvaro.hu/Tiszavirag-arteri-setaut

Előzmény: vonalzoo (307)
vonalzoo Creative Commons License 2009.07.11 0 0 307
Na, akkor én is:)
Sokan még nem is ismerik a Poroszló melletti tanösvényt, pedig ha máskor nem is, rossz idő esetén is érdemes megnézni, strandolás helyett. Kilométeres ácsolt "ösvény" kilátóval, ismertetőtáblákkal, madárlesekkel.
Műholdképen
krinyi Creative Commons License 2009.07.11 0 0 306
Lehet, nem igazán jól látszik, mert távoli a kép, de a 3. képen hattyú látható
krinyi Creative Commons License 2009.07.11 0 0 305

Én is mutatok néhányat, két hete készült:

 

 

 

 

 

hybe Creative Commons License 2009.07.08 0 0 304
Ízelítőül néhány fotó magáért beszél.

hybe Creative Commons License 2009.07.08 0 0 303

Az elmúlt két hetet a Tisza-tónál töltöttem, úgyhogy frissek az információim. Abádszalókon nem volt fizetős a kinti parkoló, bár mi többnyire kerékpároztunk.

Strandbelépő rossz időben is volt (igaz, csak 400 ft.-), aminek a büfések örültek a legkevésbé, mert aki csak egy lángost akart enni, annak is fizetnie kellett. Ezért az emberek többsége be sem jött ...

Valaki itt a Tisza-tavat összehasonlította a tengerparti strandokkal. Ekkora baromságot már régen olvastam. Egy olyan tájon, ahol a szezon kb. másfél hónap, rossz időben még főszezonban is kevés a vendég és ahol komoly beruházás fürdésre alkalmassá tenni a partot, elég sok pénzbe kerül. Ez sehol nem jön vissza ilyen rövid szezon alatt, az önkormányzatnak meg még kevesebb a pénze, hogy az idegenforgalomra áldozzon. Nyilván mindenből pénzt kell csinálni, hogy egyáltalán lehessen készülni a következő szezonra. Az árakat sem lehet nagyon leszorítani (pl. büfék), mert a kevés vendégből nem termelhető ki komoly haszon.

És akkor még nem beszéltem Kisköréről, ahol a termálvíz harminc éve folyik el a mezőre és a tervezett termálfürdő épületének falai is kezdenek omladozni. A strand használhatatlan a sulyomtól, amit nem lehet írtani, mert védett. Mivel a folyónak itt nagyobb a sodrása, egy komolyabb vízszint-emelkedés a tározóban elviszi a strandra feltöltött homokot, marad a cuppogás az iszapban.

A "szabadstrand" fogalma nálam a minimális kommunális szolgáltatással rendelkező nem fizetős strandot jelenti, amit valamennyire karbantartanak. Ilyen a Tisza-tónál a legjobb Tiszafüreden van, nagyon jó homokos a talaj, nem kell feltölteni minden évben, adott. Talán ezért sem lett fizetős.

Rengetegen horgásznak sátorozva a tó körül, a többségük el tudja szállítani a saját szemetét, pedig fürdik, főz és a dolgát is a bokrok között végzi. És engedéllyel lehet mindezt tenni.

Ennek ellenére ezerszer szívesebben megyek a Tisza-tóra, csónakázgatok az öblítőcsatornákon, felkeresem a tanösvényeket, lekerékpározok Tiszaroffig vagy körbetekerem a tavat és nézem a szerencsére még sok helyen érintetlen őstermészetet. Inkább, mint Balatonra, ezerszer.

stopposbácsi Creative Commons License 2009.07.01 0 0 302
Okay... Jövő hét végén megyek Szalókra, de csak egy ford fiestám van. :)
Előzmény: krinyi (300)
krinyi Creative Commons License 2009.07.01 0 0 301

Dehogy sajnáltatom! Nem akartam legalábbis... nem ismersz, így nem tudod, hogy sem "eladni", sem provokálni nem szoktam....

Szerintem egyébként nem úgy van, hogy nyáron keresik meg az egész évre valót. Illetve, biztosan van, akinek ez sikerül. Esetünkben és a mellettünk dolgozó ismerősök esetében úgy volt, hogy nyár végeztével mindenki elment máshová dolgozni, tehát nem a nyár gyümölcsét élveztük :)

De ez már régebben volt, lehet, hogy a mostaniaknál másképp van.

Előzmény: Degecen lakom (299)
krinyi Creative Commons License 2009.07.01 0 0 300
Pontosan nem tudom, de megkérdem és még ma megírom, jó?
Előzmény: stopposbácsi (298)
Degecen lakom Creative Commons License 2009.06.30 0 0 299

hogy nyáron vannak nyitva; ami kb. 6-8 hét   ...  Hááát... aki, irigyli esetleg ezt az "óriási bevételi lehetőséget",

 

No azé' álljon meg az a gyalogmenet.

 

Implicite mintha azt próbálnád eladni nekünk, hogy sajnálni kell a büféseket, mert 6-8 hetet dologozhatnak és az alatt kell az éves megélhetésüket megszerezni.  Bár tudom, hogy ez a műfajt sokan űzik, és nincs is benne semmi baj, ha a vevők elfogadják az árakat, oda mennek akkor hadd szóljon.   De ennek semmi köze a 8 héthez.

 

Szóval az sajnálat kiprovokálása erősen visszatetsző.

 

 

 

Előzmény: krinyi (296)
stopposbácsi Creative Commons License 2009.06.30 0 0 298
Mekkora a csomag krinyi?
Előzmény: krinyi (297)
krinyi Creative Commons License 2009.06.30 0 0 297

Kérés:

 

Olyan Budapestről Abádszalókra utazó személyt keresek, aki egy jótékonysági célra felajánlott csomagot(ruha, könyv, számítógép) elszállítana a XV. kerületből.

Kriszti

krinyi Creative Commons License 2009.06.29 0 0 296

Sohasem voltam még külföldön nyaralni, bevallom; itt élek Abádszalókon. Azt tudnotok kell, hogy pl. a helyi büféket majdnem minden évben más és más bérli, sok-sok pénzért. Ez azt jelenti pontosan, hogy nyáron vannak nyitva; ami kb. 6-8 hét. Illetve, tulajdonképpen ennyi hétvége...Ha jó idő van. Nem akarom a büféseket védeni, mi is csináltuk egy nyáron. Hááát... aki, irigyli esetleg ezt az "óriási bevételi lehetőséget", javaslom, próbálja ki!

De Szalókot tényleg nem kellene csak ezekért kihagynotok; a puding próbája.. :)

Előzmény: Erika,Peti (294)
Diana579M Creative Commons License 2009.06.29 0 0 295
hát erre csak azt tudom mondani,hogy kár kihagynotok egy ilyen helyet:)
végülis a ti dolgotok,ha lemondotok a hely szépségeiről csak ezért,de én mondom(sokéve visszatérő nyaraló)hogy kár...
Előzmény: Erika,Peti (289)
Erika,Peti Creative Commons License 2009.06.29 0 0 294
T. Vonalzoo

Amit te nevetségesnek tartasz az pl.Görögországban természetes dolog mivel reggelre fel volt gereblyézve a tengerpart, és a megszokott gyros árúsunk a második vásárlás után árengedményt adott és megtanult magyarul köszönni. Egyébként egy "természetes" környezetben lévő strandot nem szabad összehasonlítani egy épített stranddal mert a benne lévő műszaki tartalom sem egyezik. értem itt az építészeti,vízgépészeti,karbantartási
és működtetési költségek fedezetét.

Üdv: Peti.
Előzmény: vonalzoo (293)
vonalzoo Creative Commons License 2009.06.28 0 0 293
Nem akarom megvédeni degecit (gondolom nem véletlen a nickje :) )de:
- Nem tudom idén mennyi a strand belépő, de "pesti viszonylatban" nem túl drága, helyieknek, illetve 18 óra után mindenkinek ingyenes (volt tavalyelőtt legalábbis)
Mondjuk a parkolónak tényleg lehúzás íze volt...
- Viszont ezen a mondatodon jót nevettem: ' az ott Üzleti tevékenységet folytató vállalkozók azzal megtisztelik a túristát,hogy a parton, rendet tartanak.'
Én még sajna nem találkoztam olyan magyar vállalkozóval, akit ne az 1 év alatt megkereshető profit érdekelt volna. És természetesen ez nem csak Szalókra igaz (lásd pl. pár éve, amikor csökkent az ÁFA , vagy ősszel a benzináresés miatt...)
Előzmény: Erika,Peti (289)
Degecen lakom Creative Commons License 2009.06.28 0 0 292

Írd nyugodtan, hogy degeci.  Elvégre az vagyok.

 

Én is azt modnom, hogy a szemetét mindenki vigye magával és ne hagyja a természetben. Sajna Abádszalóknál a tározóban és környékén iszonyú sok szemét lebeg a vizen, amit nagyrészt persze az ukrán elvtársak ajándékoznak nekünk rendszeresen. ( a jó kurva anyjukat, hogy finom legyek és nőies)  Ennek eltüntetését sem a természetre kellene hagyni a helyi lakosoknak, illetékes elvtársaknak.

 

A strand üzemeltetői a fizetségért cserébe (elvileg ) azt a kényelmi szolgáltatást nyújtják neked, hogy ott helyben megszabadulhatsz tőle kultúrált körülmények között és helyetted elszállítják, van hol "sielned" és nagydolgoznod ( nem a vízben) , a terep rendezett,  és ápolt a fű, stb. 

 

Ezért nem szégyen pénzt kérni és nem említendő egy hónapban sem a "drága jó Magyar mentalitás"- sal.   

 

Mint említettem vala, egybehangzó vélemények szerint ide nem az igényes, és anyagilag is jól eleresztett magyar jár, hanem azok, akiknek nincs miből "kultúráltnak lenni".   Ezért írtam, hogy ha neked megfelel, hogy a nádason keresztül töröd át magad a vízhez és nincs egy  magas gaz-mentes rész, ahol el tudsz időzni a parton olvasgatva, akkor annak sincs akadálya. Ha nincs igény, akkor nem kötelező használni sem a strand területét.

 

Várjál visszateszem a kapanyelet ....   Klikk.   

Előzmény: Erika,Peti (289)
Degecen lakom Creative Commons License 2009.06.28 0 0 291

Azok tudtommal névre szólóak, és felhasználáskor igazolni is kell ( elvileg), hogy valóban Te vagy Nildon.

 

Te másképp tudod ?

Előzmény: Törölt nick (290)
Erika,Peti Creative Commons License 2009.06.27 0 0 289
T. degecen Lakom

válaszodra nekem az a válaszom, hogy TE is mint sok honfitársunk is magadból indulsz ki. nekem az a véleményem ha valamit elviszel a természetbe azt így vagy úgy vidd is haza! mert ilyen emberek szemetétől nem lehet férni a legtöbb magyarországi
kirándulóhelyeken (teljesen mindegy hogy tópartról vagy hegyvidékről beszélünk). Nagyon gusztustalan húzásnak tartom ha egy tópart használatáért valaki pénzt kér. itt is láthatjuk ezt a drága jó Magyar mentalitást,hogy azonnal munka nélkül akarnak egyesek meggazdagodni,és igyekszenek az idegeneket (akik nem kevés pénzt költenek el a nyaralóhelyükön) minél jobban lehúzni.
Én már elég sok vízparton megfordultam de azért hogy a Feleségemmel leterítettük a törölközőket még tőlünk soha senki egy árva petákot sem kért.Pedig Görögország,Spanyolország,tunézia tengerpartjai Sokkal többet nyujtanak mint ABÁDSZALÓK:) (én ezeken a helyeken is láttam és használtam a kihelyezett szemetes edényeket) Ez a strandkarbantartás című dolog pedig a kutúráltabb vízpartokon úgy történik, hogy az ott Üzleti tevékenységet folytató vállalkozók azzal megtisztelik a túristát,hogy a parton, rendet tartanak. De ez a jól felfogott üzleti érdekük is.(Spanyolországban a boltok előtt felmossák a járdát és csodák csodája nem kérnek pénzt ha arra megyek) A tópartra ürítésről az a már többször ismételt véleményem,hogy kultúrált embernek nem fordul meg a fejében.(Ha neked igen akkor bevett szokásod lehet mert igen lelkesen írsz róla) Ezt a témát vendéglátó helyen szokás intézni némi fogyasztás fejében..

Na Abádszalókról annyit hogy máshová megyünk és a széles baráti és ismeretségi körömet is le fogom beszélni a hely felkereséséről.

Tisztelettel : Peti.

Ui:Ha valaki nem tud kultúráltan válaszolni egy kérdésre az jobb ha hallgat mert kiesik a kapanyél a szájából.
Előzmény: Degecen lakom (287)
krinyi Creative Commons License 2009.06.27 0 0 288

A "szabadstrand" kifejezés nem a nem-fizetsére vonatkozik, hanem arra, hogy szabadvizű (nem medencés) strand. Igen, fizetős, de ebben az évben a parkolás ingyenes!!!!

Itt lehet tájékozódni:

 

Szabadvizi strand
Előzmény: Erika,Peti (286)
Degecen lakom Creative Commons License 2009.06.26 0 0 287

igen, fizetős.

 

 

Azért fizetsz, hogy karbantartsák neked a partot, legyen hová leteríteni a törölköződet, legyenek szemetes bödönök, ahol a jégkrémed papírját kidobhatod és ne a vízbe kelljen ürítened. ( a kutyák után legalább a gazdáik összeszedik, de neked nincs gazdád.)

 

De ha megfelel, hogy  nádason keresztül mész be vízbe, a sendvicsed zacskójáét ott dobod el, ahol épp vagy, és a fürdés után rögtön hazaszaladsz, akkor van "szabadstrand".   

Előzmény: Erika,Peti (286)
Erika,Peti Creative Commons License 2009.06.26 0 0 286
Sziasztok!
Segítséget szeretnénk kérni mert úgy terveztük hogy Augusztusban Abádszalókra megyünk pár napra olyan tájékoztatást kaptunk,hogy a strand fizetős. azt szeretnénk kérdezni,hogy ez igaz-e vagy van szabadstrand (nem fizetős)is.

Köszönettel:Erika&Peti.
__CroSS__ Creative Commons License 2009.06.23 0 0 285

else akarom hinni, hogy végre nem kell valamilyen horgász engedélyes mitudomén mit kiváltani hanem lehet szépen napijeggyel horgászni ameddig akar az ember.

köszi a választ

Előzmény: 681109 (284)
681109 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 284
napijegyet tudsz venni bárhol - értem ezalatt az adott település horgászboltját, benzinkútját, trafikját, sőt némelyik "kocsmában" is árulnak
általában ki van írva, hogy napijegy kapható, de ha mégsem találod, akkor bárkit megkérdezel a faluban, eligazít :)
Előzmény: __CroSS__ (283)
__CroSS__ Creative Commons License 2009.06.22 0 0 283

Üdvözlet!

 

Kérdésem a tiszatavi horgászattal kapcsolatos mivel szeretnék ezen a szép környéken kiapcsolódni.

Szügségem van-e valamiféle engedélyre hogy tudjak horgászni, vagy csak felpakolok egy-két botot és megindulok a Tisza-tó ra és majd ott tudok venni napi esetleg heti jegyet? utánna néztem már a neten de konkrétumot nem találtam...

gondoltam itt hátha valaki megválaszolja.

Degecen lakom Creative Commons License 2009.06.16 0 0 282

 mit gondoltok a dinnyeárulás és abádszalók viszonylatában

 

Dinnyével Tiszát lehet rekeszteni.... meg Tesó parkolókat.

 

Ha forgalmat akarsz, akkor ne csak ömlesztve áruld a dinnyédet, hanem gondold végig mi az a többlet érték, amit a potenciális vásárlóid szivesen vesznek.  

 

Persze csodák nincsenek, bármilyen ötleted is van, ahhoz valamennyi pénz kell, amit belefeccölsz. ( akár hűtő, akár más, ami a megvalósításhoz kell )  

 

Bár ahogy én láttam, és hallottam a  helybéliektől, Abádszalókra többségében a kevéssé igényes és kevéssé jól eleresztett nyaralók mennek.  A költségminimalizálás a legfőbb szempont az odautazóknak.  Monnyuk a nyitónapra a strandon a füvet sem vágták le, szemetes volt, a környezet gondozottságát hasonlítani sem lehet egy balatoni szabadstrandhoz.

 

 

Előzmény: sándrix (223)
Diana579M Creative Commons License 2009.06.16 0 0 281
sziasztok!most értem haza Abádszalókról,és már most elég jól éreztem magam.
a szezonnyitó nekem tetszett,jó kis buli volt,a Fiesta jó hangulatot csinált(köszönjük fiúk:D)elég sokan is voltak.ami meglepett,hogy vasárnap szinte senki nem volt a parton,és elég furcsa ez így szezonnyitó után.igaz nem volt nagy forróság de azért jó idő volt szerintem.(nem baj,leglább nem látták hogy bénáskodtunk a játékgépekkel:P)azért végeredményben jól éreztük magunkat,és ami külön jó,hogy ez csak előnyaralás volt:Pjúliusban újra megyünk
volt még valaki lent?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!