Keresés

Részletes keresés

M.Zoli Creative Commons License 2007.06.04 0 0 341
Üdv.

Sokaig elvoltal. :)))

Azt hiszem mar irtam neked, de megegyszer. El tudom neked vinni a Rozsa Florestöl a Mocskos haboru cimü könyvet, ha nem volna meg. Megpedig nem volna rossz egy kicsit elemezni, illetve reszletesebben atnezhetnenk a Baranyaval kapcsolatos reszt. Commandeer emlitette ugye, hogy a könyv nagyjabol rendben van, vagy meg jobban, en ezt komoly referencianak veszem. Közben törtennek mifelenk a dolgok, es jo lenne beszelnünk. Ha most meg ebren vagy, akkor akar most is felhivhatlak, mondjuk a nevjegykartyadrol a felsö szamon? Vagy pedig holnap delutan. Aztan mar nem, akkor marad a levelezes, de az bonyolultabb.Tenyleg jo lenne a könyveidhez egy terkepes segitseg, hogy jobban kepbe lehessenek a laikusok, mint peldaul en. Azonkivül jo lenne egy kis segitseg töled Zicherman meggyözesere, mert mar megint renitenskedik. Bövebben szoban. :))))

Üdv.
Előzmény: Josic Julien (340)
Josic Julien Creative Commons License 2007.06.04 0 0 340

Tiszteletem M.Zoli...

Nem semmi amit elmondtál és az utolsó szóig igaz. Bár szerintem az.

Üdv... Josic...

Előzmény: M.Zoli (337)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.04 0 0 339
Zoli,

teljesen egyetértek.
Előzmény: M.Zoli (337)
Makarov Creative Commons License 2007.06.04 0 0 338

Hi!

 

Írásod egy részéről ez jut eszembe:

 

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminõt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy mûveletlen."

Széchenyi

 

Üdv.

 

Amúgy mikor leszel mert ez az eszembe jutott, egy-két témáról amikről a kis túra alatt beszálgettünk.

Előzmény: M.Zoli (337)
M.Zoli Creative Commons License 2007.06.04 0 0 337
Üdv.

Akkor viszont en ertettelek felre reszben, ezert mindenki elött elnezest is kerek. Hozzateszem, hogy az en elettapasztalatom az, hogy nem lehet altalanositani, mindig az embert, mint egyent kell ertekelni. Vannak ugyebar kellemetlen tapasztalataim, mintahogy sokan masoknak is.

Gyülöletröl. En senkit nem gyülölök, es ne is varja el tölem senki. Azert, mert a gyülölet gyülöletet szül, es elvakitja az embert. Megfosztja az embert a jozan gondolkozasatol, igy olyan tettekre is ragadhatja az embert, amit ö maga sem tenne egyebbkent, illetve sajat magara is veszelyes. Es plane, akkor tudnak teged a legjobban kihasznalni, ha az erzelmi töltes benned eleve magas. Manipulalhato vagy, meghozza sokkal jobban, mintha nem lenne beledoltva a gyülölet.

Viszont elitelek minden igazsagtalansagot, büntettet, barki is követte el azt. Barki alatt erts szemelyeket, rendszereket, de sohasem nepcsoportokat: nemzeteket, nemzetisegeket, etnikumokat, vallasi közössegeket, stb.

Remelem igy erthetö.

Kalapomat emelem az """ elit naci csapatok""", es minden egyes katona ( barmelyik zaszlo alatt is harcolt ) harci teljesitmenyei elött ( felteve ha voltak ), elitelek minden egyes büntettet, tartozzon az emberiseg elleni büntettek, vagy a köztörvenyes büntettek köze, barmelyik zaszlo alatt is követtek el azokat.

Magyarorszagi trendekhez. Kivülallokent azt latom, hogy Magyarorszagon jelenleg oriasi parasztvakitas folyik. Magyarorszag, mint allam, es a polgarai ugyszinten nagyon csödközelben van. Rossz a helyzet, es lehet meg sokkal rosszabb is. Mi törtenik viszont? Tüntetesek vannak, azok szetverese, botrany van, tele van velük a sajto, es az emberek feje. Ahelyett, hogy azon gondolkoznanak az emberek, hogy hogyan oldjak meg a financialis helyzetüket, hogy hogyan biztositsak az utodaik szamara a könnyebb jövöt, hogy szamon kerjek a politikusoktol, hogy mit tesznek a helyzet javitasara, illetve ötleteket adjanak hozza. Szethuzas van, amit felülröl gerjesztenek. Azert, hogy az emberek ne a valos problemakon gondolkozzanak, es nehogy megoldasokat varjanak tölük, politikusoktol. Mert ahhoz komolyan kellene dolgozniuk, nem pedig a pecsenyejüket sütögetni a nagy mutyizasban. Mindket politikai oldal ezt teszi jelenleg. Es marhara megfelel nekik a helyzet, mert a valos kerdesekre nincsenek valaszaik. Nem attol felnek, hogy a jövö heten szetverik-e a Kossuth teret, hanem attol, hogy Magyarorszag polgarai megkerdezik öket, mind a negy partot, mit csinaltok jelenleg??? Hol van a koncepciotok arra, hogy Magyarorszagot ujra elhetöve tegyetek? Hogyan fogjatok vegrehajtani, es mikor lesz eredmeny?

Oriasit Offolok, elnezest is erte, de meg egy velemenyt beirok.

Kar addig almodni barmiröl is, politikai sulyrol, szep jövöröl, eletkepes magyarsagrol, vagy akar 64 varmegyeröl, amig a jelenlegi Magyarorszag, es a polgarai nem tudjak megoldani a sajat problemaikat, amig a hitelezök jatekszerei, amig a politikusok es hordoszonokok babjai, amig ugy viselkedik mint egy gyarmat, amig az emberek nem azon gondolkoznak, hogy mit kellene tennie ahhoz, hogy jobb minösegü eletet eljen, jobb lehetösegeket biztositson a sajat gyerekeinek, hogy a sajat jövöjen keresztül az orszag jövöjet is epitse.

Vegletesen leegyszerüsitem. Mi az orszag? Az orszag a polgarainak az összessege. Ha a polgarok tesznek az orszagukert, epitik, felelösen valasztjak a vezeteset, es folyamatosan figyelik es szamonkerik a vezetest, akkor az orszag erösödik, es javul a polgarainak a helyzete. Ha a polgarok csak kapni szeretnenek az allamtol, es nem hajlandoak tenni erte, nem felelösen valaszt, nem ker valos valaszokat a valos kerdesekre, hanem kieli magat müproblemakon valo hiszteriazason, akkor latjuk mi az eredmeny.

Es igy romlik el Magyarorszag es a Magyarsag, mert a sok duma alcaja möge rejtödik a tetlenseg.



Megegyszer elnezest a nagyon sok Offert, megkernelek titeket bocsassatok meg nekem, es vegyetek a bemutatkozasomnak. Igy gondolkodok.

Üdv, es akkor most mar csak a topictemahoz szolok hozza.

Üdv.
Előzmény: HUNTERKILLER (327)
M.Zoli Creative Commons License 2007.06.04 0 0 336
Üdv.

Ott a pont, kösz.

Üdv.
Előzmény: unguided (326)
M.Zoli Creative Commons License 2007.06.04 0 0 335
Üdv.

Igen, en csak kiegesziteskent tettem hozza, hogy ök is hasznaltak. Egyebbkent ez a tema erdekel, es elhiszem, hogy a müertö embereknek fajt a szive.

Üdv.
Előzmény: commandeer (320)
Big-B Creative Commons License 2007.06.04 0 0 334
Kanizsa, Zeg vs. Kaposvár 2:0

Stratégiával nyertünk, látva a technikai fölényüket
Előzmény: HUNTERKILLER (329)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2007.06.04 0 0 333
Jaj nekem!
Előzmény: Pisti4 (332)
Pisti4 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 332
KI és hol sztárolja,valahogy nem láttam sehol
Előzmény: HUNTERKILLER (327)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2007.06.04 0 0 331
Mindenféle túlfűtött nemzetieskedő fajgyülölő köcsögöt útálok.Egyik etnikum sem szarik illetosabbat a másiknál.
"A katonákat viszont ne kritizáld hisz ők "csak" harcoltak és az életüket atták a sok farokért. És a német katonák ezt a harcot különösen jól csinálták."-ja persze,csecsemő szuronyra esetleg falhoz vágva, gratula.Ehez nagyon értettek.Mondjuk minden ország hadseregében harcoltak gazemberek de a németek ezt még meg is ideologizálták (ahogy a zsidók is).
"javaslom tölts el fél évet Izraelben mint én tettem"-kösz nem, nekem semmi keresnivalóm arrafelé.



Előzmény: commandeer (330)
commandeer Creative Commons License 2007.06.04 0 0 330
Mielőtt a Magyar nemzeti oldalt szélsőségesnek kiáltanád ki, javaslom tölts el fél évet Izraelben mint én tettem. Akkor rá fogsz jönni mi az a kirekesztés és fajgyűlölet. A Talmud szerint aki nem zsidó az nem is ember és azért van emberformája mert egy zsidóhoz nem méltó hogy egy állat forma állat szolgálja ki! Ez a Talmudból van, de ha kéred szóról szóra lefordítom és mellékelem hozzá a Talmud kiadást is. Mellékesen a NSDAP felső vezetése is hkhm.... A katonákat viszont ne kritizáld hisz ők "csak" harcoltak és az életüket atták a sok farokért. És a német katonák ezt a harcot különösen jól csinálták. De egyébként, én sem vagyok náci fanklub tag!
Előzmény: HUNTERKILLER (327)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2007.06.04 0 0 329
Én is! :-)
Tegnap nagyon lealáztak minket pécsieket.
Bár 2x-annyian voltak mint mi de azért jobbak is úgy technikailag mint fejben.
Üdv!
Előzmény: Big-B (328)
Big-B Creative Commons License 2007.06.04 0 0 328
Kaposvári airsoftosnál láttam.
Előzmény: HUNTERKILLER (325)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2007.06.04 0 0 327
"Lehet hogy rosszul fogalmazok, lehet hogy neked rossz a szövegertesed."-nem nem.
Itt arról van szó, hogy én sajnálatos módon olyan szinten gyülölöm a nácikat ahogy az egy rendes embertől elvárható.
Jelenleg magyarországon a szélsőjobb visszakúszása és az elit náci csapatok sztárolása folyik.
Kiváncsi vagy mi lessz ebből?
Mindegy úgyis eltűnök innen és kész.
Előzmény: M.Zoli (306)
unguided Creative Commons License 2007.06.04 0 0 326
OFF

M.Zoli
"""Idezetkent raktam be azt amin fennakadsz. Sajnos nem tudom hogy kell attenni dölt betüre, ezert lehet zavaro a dolog."""

Idezethez hasznalj idezojelet! Arra talaltak ki. :)))


Előzmény: M.Zoli (311)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2007.06.04 0 0 325
Hmm.Nocsak? :-)
Te is voltál tegnap pécsen?
Előzmény: Big-B (324)
Big-B Creative Commons License 2007.06.04 0 0 324
És ez még semmi ahhoz az AK-74-hez, amin GP25, PSO-1 és hangtompító volt. :-)
Előzmény: HUNTERKILLER (323)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2007.06.04 0 0 323
Én is vami ilyesmit olvastam ezért bátorkodtam leírni, hogy dögnehéz!
Előzmény: Big-B (322)
Big-B Creative Commons License 2007.06.04 0 0 322
Stg.44 üres tömege: 5.22kg
HUNTERKILLER Creative Commons License 2007.06.04 0 0 321
Én már nem mondokj semmit!
Nálam mindig van okosabb.
Mondjuk a tapperolós haver valszeg nem teli tárral + 3 teli tartalékkal nyilatkozott.
+valószínüleg egy kiherélt fegyverről van szó (jó ha a váz megvan).
Hagyjuk!
Előzmény: Zicherman Istvan (319)
commandeer Creative Commons License 2007.06.04 0 0 320

Szia Zoli!

Bocs, de én nem a Cseh, hanem a Jugo ejtőernyősőkre gondoltam! Hogy a cseheknek volt-e azt nem tudom. A 91-es polgárháborúban rengeteg eredeti 2. VH.-s fegyver volt. Az embernek alig volt szíve ott hagyni őket! :(

Előzmény: M.Zoli (312)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.04 0 0 319
Az Stg.44 könyű???!!! Kétszáz grammal nehezebb az AK-47-nél. Semmivel sem könnyebb.
Előzmény: HUNTERKILLER (318)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2007.06.04 0 0 318
Nos akkor minden bizonnyal a haverodnak van igaza mivel én ilyet csak fényképen láttam.
(pl. az én játékpuskám szerintem dögnehéz 2 óra kúszás után)
Előzmény: Yosser2 (310)
M.Zoli Creative Commons License 2007.06.03 0 0 317
Üdv.

Hm. Minek van besorolva a H&K G3? Mert akkor lehet odasorolni nyugodtan.

Üdv.
Előzmény: Zicherman Istvan (315)
M.Zoli Creative Commons License 2007.06.03 0 0 316
Üdv.

Sejtettem, hogy valahogy igy lehetett. A 2.vh egyik legmocskosabb resze volt Yugo. Azt pedig ti tapasztaltatok, hogy ez hogyan befolyasolta a 90-es evekben törtenteket. Remelhetöleg tudunk erröl bövebben is ertekezni szoban. :)))) Most olvasom Flores Mocskos haborujat ujra, Vannak benne hibak, amiket kis tudasommal en is eszreveszek, de nem erre koncentralok. Commandeer emlitette, hogy ez a könyv meglehetösen jo, ha erdekel akkor majd kölcsönadom. Sikerült nakilatnod annak amit adtam neked?

Üdv.
Előzmény: Josic Julien (314)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.03 0 0 315
Rohampuska - azaz automata puska. És itt jön a bibi! Bár nem köztes lőszert tüzel, de a méretei miatt (mivel az ejtőernyősök számára kéászült) a ,,gépkarabély" kategória is helyes!
paradoxon, de ez van!
Előzmény: M.Zoli (313)
Josic Julien Creative Commons License 2007.06.03 0 0 314

Tiszteletem Zoli...

Végül, nem is nekem címezted hozzászólásodat, csak azért reagálatam mert a '90-es évek elején, olyan sok túlélő öreg könnyező. volt usztasa elbeszélését hallottam, Blejburgról és más történtekről, hogy egy érzékeny pontja maradt életemnel...

A dologba az a keserű, hogy az öreg partizánok ugyan ilyen könnyező szemekkel mesélik a saját tragédiáikat...

 Még borzasztóbb, hogy mind Jugoszlávok voltak, akkor és a '91-es háborúban is....

Üdv... Josic...

Előzmény: M.Zoli (311)
M.Zoli Creative Commons License 2007.06.03 0 0 313
Üdv.

MIndig megleped az embert. Egy kerdes az FG 42-öt akkor hova lehet besorolni?

Üdv.
Előzmény: Zicherman Istvan (296)
M.Zoli Creative Commons License 2007.06.03 0 0 312
Üdv.

Jelöltek Mp 44-nek is. meg mashogy is. Commandeer ebben nem tevedett.

Egyebbkent nem lep meg, hogy hasznaltak a haboru utan is a Padobranok. Meglehetösen sokaig voltak felfegyverezve velük a Csehszlovak ejtöernyösök is. Lehet hogy mas csapatoknal is volt, azt nem tudom. Arrol lattam csak kepeket, hogy a haboru utan Cs. ejek azzal gyakorolnak. Azt sem tartom kizartnak, hogy a születö izraeli hadsereg is kapott belölük, mert 48 körül Csehszlovakia rengeteg fegyvert szallitott nekik.

Üdv.
Előzmény: Josic Julien (290)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!