Keresés

Részletes keresés

Perh77 Creative Commons License 2021.12.22 -2 0 2687

Szia, ez it OFF de pont a nevedet adó városba tervezünk kiköltözni, nekünk is nagyon tetszett! :)

Előzmény: kucing (2685)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.16 -4 1 2686

Még ami az eszembe jutott NAIA3-témában: a wifi.

Millió wifi van, de szinte 1 sem működik. Vagyis igen, de nem magyar sim-mel. Mindnél vagy helyi mobilszámot kell megadni, vagy 1 listáról választani, de ebben HUN nincs benne. Kézzel 1xűen nem felülírható. Egyetlen működő wifit találtam tök véletlenül, valami FREE NAIA, de az is csak 1 órára ad hozzáférést, és újrázni nem lehetett.

Szóval ha a reptéren wifi kell, vigyen magával mindenki még HUN-ban aktivált világnetet. Illetve ott is lehet aktiválni, kb. 15-20 perc, mire lesz belőle valami. Visszaút előtt még egy ottani wifiről úgyszintén. 2 gb, de csak 3 napig jó, 3400-valamennyi ft-ért.:( Én így jártam.

Persze Dohában ilyen gond nincs, igaz, kellett a foglalási kód meg a családnév, de aztán ment a wifi.

 

Telefon: ezzel is megjártam, mert költségkontroll opció van az előfizetésemen. Amikor az előfizetést vettem, nem tulajdonítottam jelentőséget neki, nem is volt gond vele, amíg az EU-n belül voltam. Na, a NAIA-n aztán eljött az igazság pillanata: nem tudtam telefonálni. Nem értettem a dolgot, otthon aztán feltúrtam a Telekom oldalát, és akkor szembesültem ezzel. A Költségkontroll kőkeményen letiltott minden hívást. Kikapcsolni nem lehetett. Olyan keményen, hogy leveleztem a Telekommal, hogy szabadítsanak már fel. Azt mondták, hogy szerintük megy a roaming nálam - nem ment (Beállításokban engedélyezve van). Állítólag még az otthoni hálózatból kellett volna ezt feloldani a *104#-tel, de hát ki a fene alszik a szabályzattal a párnája alatt, szóval figyelni az ilyen taposóaknákra.

Így jár ez ember, ha nem végzi el a házi feladatát.

Asszem megyek a Telekomhoz, és kivetetem ezt a Költségkontrollt a fenébe, engem ne szívasson még 1x! Havi 250 Ft az ilyen cumiért nekem sok..:(

 

Előzmény: kucing (2685)
kucing Creative Commons License 2021.12.14 -2 0 2685

Kosz a beszamolot - hasznos amugy. Regen keszulok a fulopkekhez, de a konkret utazas odebb lesz. Ja, a nick az elozo indonez eletembol jon. Egy varos neve Borneo malaj reszen, meg malajul/indonezul is macska. Valamiert a varos bejott nekem, es a macskakat is birom

Előzmény: Törölt nick (2684)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.14 -1 0 2684

Egész idő alatt Manilában voltam, csak 1x mentünk le Batangasba, a Pico de Loro-ba, ezt a nejemék választották. Ez is egy kínai komplexum, 1 szálloda, a többi mind apartman, és még a strandon is ment a wifi, de a vízből naplementekor kizavarnak, a tengerből is, a medencéből is, a strandon is csak este 10-ig lehet kint lenni, ezt ki is használtuk, én pl. arra, hogy megpróbáltam megtanítani nekik, hogy találják meg a Sarkcsillagot, ami még épp látható volt egy toronydaru és egy domb között.

 

Ami még nagy eredmény, hogy volt víz és áram, ez azért errefelé nem magától értetődő. Amikor én a 90-es években itt kezdtem, víz egyáltalán nem volt, áram meg 8-tól du. 4-ig nem. Kútból húztuk a vizet. Corazon Aquino, ugye..Évekbe telt, mire a 90-es évek végére valahogy rendbe szedték a dolgokat.

 

Jó nicked van, a tagalogban ez kuting, és kölyökmacskát jelent, a macska maga "pusa".

Előzmény: kucing (2683)
kucing Creative Commons License 2021.12.14 -4 1 2683

Koszi, hogy ezt megirtad. Latom, az utazas resze tobb, mint katasztrofalis. A tobbi milyen volt? 

Előzmény: Törölt nick (2681)
Alex B Creative Commons License 2021.12.13 -4 1 2682

Haaaaat ez nem hangzik túl biztatóan...

Előzmény: Törölt nick (2681)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.13 -4 1 2681

Na megvolt, a 11.05-ös qr932-ről már nem szedtek le.

Előtte 2 PCR - az volt az első dolog a reptéren, hogy mutassam be. Aztán sorban a többit: karanténhotel, 1 Health Pass, Traze app. A karanténhotel és az 1 Health Pass alól fel voltam mentve, papír volt róla, amit szinte betűről betűre átolvasott a Katar vezető utaskísérője, beletelt vagy 20 percbe, addig ott álltam. De végül siker.

Dohában érdekes jelenségek voltak: a qr930 Doha-Clark úgy tele volt, mint az imakönyv a sok OFW-vel, a qr932 szinte üresen ment. Ezt nem bántam, ledőltem egy 4 üléses sorban, és gudnájt. Kapott mindenki egy arcpajzsot, akinek nem volt, én is. Abban volt már csak fasza aludni.

NAIA-3: katonák vezényelték a tömeget. Itt már egyszerűbb volt azért, mint Ferihegyen, lobogtattam a papírokat, amiket mobillal lefotóztak. Vagy 4 helyen kellett igazolnom magam, aztán végre kimehettem. Ezt a 1 Health Pass-t elég szigorúan vették Pesten is, itt is, én megpróbáltam beregelni, de az istennek se akart működni.

Mindenki szigorúan betartotta a szabályokat, utcára is csak maszkban lehetett kimenni, plázába plusz még arcpajzs, hőmérséklet-mérés, és be kellett szkennelni egy kontaktkövető qr-kódot is, no meg oltási igazolvány. Hát itt biztos nem kapom el a virit. Itt nincsenek anti-vax hülyék, mert keményen fizetős az eü.

Le akartunk menni Dumaguetebe, de letettünk róla, mert túl sok papír kellett, így maradt Batangas, a Taal, Nasugbu, meg a Pico de Loro, ami nem volt rossz hely, kocsival. Az utak szarabbak, mint otthon, sok a rücskös beton, aszfalt imitt-amott. Itt az a szokás, hogy a tricikli a belső sávban vánszorog 40-nel, te meg előzz a külsőben, ha mersz. Ezért otthon meghalsz, itt senkit sem zavart. 60 kmh a teteje mindennek, talán az SLEX gyorsabb, de az is max 100. És mindenhol a dugó, dugó..

A fizetős rendszer maga a vadkapitalista őskáosz: ahány fizetős út, annyi tulaj, annyiszor kell bejelentkezni a rendszerbe, ami nem is 1xű, nekünk egy olyan shell kutat sikerült végül találni, ahol volt SLEX-es és Cavitex-es ügyintéző is. Ragasztottak 1-1 rfid matricát, onnantól szabad volt az út, de ez a macera hihetetlen, kézzel kellett mindenféle papírokat töltögetni a 32 fokos hőségben.

Ez miattam volt, nekem volt az a pompás ötletem, hogy visszafelé más úton jöjjünk, ez lett az ára, ráadásul a Cavitex jó ha van 10 km..

1x lementünk még a Mall of Asia-ba az EDSA déli végénél, hát, már nem tetszik, a kínaiak teleépítették mindenféle xar condóval, mind vagy 20 emelet, már alig ismerem fel a környéket, a parkolás egy merő rémálom, nemcsak itt, mindenhol, talán a Robinsons Magnolia az egyetelen még épeszű hely. Az Ortgasnál az SM Megamall-ba 20 éve be nem tettem a lábam, az EDSA-ról már nem is látni, úgy beépítették a kínaiak. Elsöprő a kínai nyomulás, úgy telehintették a várost a fos 30 emeletes kondóikkal, hogy már néha azt se tudom, merre járok, alig maradt a régi tájékozódási pontokból. Ráadásul elég üresen kong mind.

Valakinek az a briliáns ötlete támadt a tanácson, hogy a buszokat áttették az EDSA legbelsőbb sávjába, és azt le is választották a többi sávtól. Ez a buszforgalmat fel is gyorsította, de az autósok hatalmasat szívnak, mert így a legbelső gyors sáv kiesett. Az már részletprobléma errefelé, hogy így a busz ajtaja a rossz oldalra esik, az úttesten kell le- és felszállni. Az EDSA egy tragédia lett, Cubao felől már jobban megéri az Aurorán menni a tenger felé, pedig annak csak 1 sávja van. Ha itt vagyok, mindig megyek 1-2 kört a tömegközlekedéssel, de ez most a virnyák miatt kiesett.

Valamikor nov. közepén eltörölték az arcpajzsot, de a maszk maradt az utcán is.

A bolti pénztárosokon mindig megdöbbenek: nincs székük azóta sem, hogy 5 éve már ezen 1x ledöbbentem. Úgy ácsingóznak 1enruhában, 1encipőben egész műszakban. Az egész folyamat irgalmatlanul lassú, beírják a kártya utolsó x számjegyét, alá kell irkálni valamit, ha meg Senior Citizen van a sorban, azoknál van egy kis könyvecske, amibe akkurátusan beírják a vásárlást kézzel, mint régen a tak.betétkönyv. Szalag nincs, úgy kell kézzel odébb toszogatni az árukat. Önkiszolgáló kassza ismeretlen fogalom. HUN azért már fényévekkel jár ez előtt.

Visszafelé a NAIA-3 megint egy tragédia. Irtózatos tömeg, özönlenek a diplomás cselédek a világ minden tájára, éjjel-nappal, karácsonykor, újévkor, mindegy, itt nincs egy üres óra soha. Ami nem zavarna, de a "Foreign Passports" sávban is mindenhol ők vannak. Így be kellett állnom közéjük. Vagy egy óra ácsorgás, nem túlzok. Előtte meg egy fószer el akart hajtani a baggage drop ablaktól, pedig becsekkoltam előtte a neten. Mondván, álljak be a dög hosszú sor végére, mert ez itt business class. Tényleg? Tudsz olvasni, buzikám? Majd ha a Qatar mondja. Hát lóf_t, elmentem, tettem egy kört, visszamentem ugyanoda, akkor már nem hajtott el senki..

Érdekes, hogy itt a 3-ason nem kell reptéri adót fizetni.

Az embernek itt folyton az útját állják: először sorba kellett állni, hogy bejuss a kapunál az ülésekre. Ez még nem volt elég, amikor mész ugye a folyosó felé, ellenőrzik a beszállódat, útleveledet. OK. De itt még ez sem elég: a folyosó közepén újabb Road block, megint sorállás, ellenőrzés. Huh?? Itt már nagyon elegem volt a NAIA 3-ból, mit ne mondjak.

Pajzs már nem kellett, a fősztyuvi meg megsajnált, és szerzett nekem egy 4-üléses sort, ezer köszönet! Talán, mert a how are you? kérdésére én bizony elpanaszoltam, hogy a 2 órás reptéri tortúra miatt már eléggé le vagyok konyulva. Éjfél után 15 perc az indulás, hajnali 5 a dohai érkezés, nem volt mindegy.

Ferihegy maga volt a Paradicsom, se karantén, se papír, semmi, csak kisétáltam - végre itthon!

R-U-D Creative Commons License 2021.12.11 -1 0 2680

De jó, létezik még ez a fórum :) Beléptem így sok év távlatában.

Törölt nick Creative Commons License 2021.10.05 -5 1 2679

09.17-én mentem volna, qatarral. Előtte 9 nappal jön a mail, hogy átraktak a Clark-ra érkező gépre. Pánikoltam, hogy mi lesz a karanténnal, lemondtam. Új időpont 10.5. (azaz ma),

Előtte 9 nappal jön a mail, hogy átraktak a Cebuba érkező gépre. Pánikroham, lemondás. Új időpont: 11.05. Szereznem kell egy új engedélyt arra a járatra, arra a napra - qr932.

A maira megvolt, mégis átraktak. Biztos valakinek nagyon kellett a hely.

 

Apropos, Cebu: fogalmam se volt róla, hogy Kolár Endre, az Újpesti Dózsa egykori kiválósága 2014-ben ott halt éhen, egy viskóban, patkányok között! Micsoda szégyen és gyalázat! "Senkit nem hagyunk az út szélén.." - persze. A mai napig ott van eltemetve, a helyi hatóság jóvoltából, azóta se hozták haza.

t-boyfalva Creative Commons License 2021.01.20 -4 0 2678

Hali! Szerintem WL belefáradt..... Az a valaki akikhez keszülsz azt kisakkoztam hogy nem helyiek. Talán tőlük kellene pár alapinformációt begyüjteni. Gondolom nem hajóval mentek ők sem. Közvetlen járat azzal sincs 😃. 

Előzmény: Törölt nick (2677)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.18 -3 0 2677

Hol lehet útitársat keresni??? Bár nekem még odébb van ez!!!

Előzmény: W.L. (2676)
W.L. Creative Commons License 2021.01.18 0 0 2676

Ez a legitarsasag hibaja lenne, tehat feltesznek a kovetkezo jaratra. Ha sokat kell varni ra, valszleg szalllast is kapsz az o koltsegukon. De ha ennyire aggaszt az egesz, probalj valami utitarsat keriteni.

Előzmény: Törölt nick (2675)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.18 -5 0 2675

Az átszállás hogy működik, pl. ha lekésed a csatlakozást Mert mondjuk, a géped késik valami oknál fogva.

Előzmény: W.L. (2674)
W.L. Creative Commons License 2021.01.18 0 0 2674

Soha nem volt, soha nem is lesz.

Előzmény: Törölt nick (2673)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.18 -3 0 2673

Átszállás nélkül is van repülő? Most nem látok gondolom a vírus miatt is.

W.L. Creative Commons License 2021.01.18 0 0 2672

Miert kotnenek???

A nyelvtudas a vilagon sehol nem kovetelmemy beutazashoz.

A  Fulop-szigetekre rengeteg kinai utazott, akik nem tudnak angolul.

Csak az volt feltetel, amiket leirtam.

Előzmény: Törölt nick (2670)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.17 -3 0 2671

Tényleg nagyon sok mindent szeretnék megtudni. Kezdve az iratoktól az utazáson át a megérkezésig.

1 Gond e hogy nem tudok angolul ettől még be engednek e? Említettem családhoz megyek ök ki jönnének elém. Kell e igazolnom, hogy hová megyek? Vagy bármi, ami nagyon életbe vágó. Persze ezt alaphelyzetben kérdezem. Tehát ha nem lenne a vírus.

Törölt nick Creative Commons License 2021.01.17 -3 0 2670

Ha nem tudsz angolul és mondjuk ismerőshöz mennél. Abba beleköthetnek? Én családhoz tervezek menni.

Előzmény: W.L. (2669)
W.L. Creative Commons License 2021.01.17 0 0 2669

Normal esetben csak utlevel es az orszagbol kiutazasra szolo repulojegy kell a belepeshez. Utobbit tapasztalataim szerint itt szigorubban ellenorzik mint a regio mas orszagaiban.

Hosszabb tartozkodasra erdemes elore felvenni a vizumot is.

Előzmény: Törölt nick (2668)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.17 -3 0 2668

A Fülöp szigetekre hogy lehet eljutni, mi kell a beutazáshoz??? Ezt alaphelyzetben kérdezem. Tehát a vírus előtti időre gondolok. Milyen repülővel utazni?

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.09 0 0 2667

Sziasztok!

Itthon vettük csak észre, hogy maradt a pénztárcában némi pesonk (3700 PHP).

Ha érdekelne valakit bp-i átadással, akkor dobjon ide egy mailt: varedina(kukac)gmail.com

Üdv,

Edina

ostra85 Creative Commons License 2020.02.03 -1 0 2666

sajnos azóta már érdemes teljesen elkerülni kínát, mivel a fülöp-szigeteken karanténba teszik a kínából érkezőket... (14 nap) :(

plusz a cebu is törölte az összes hong kong - fülöp - szigetek járatát, szóval ez az út kiesett. remélem sikerül megoldást találni és eljutni mégis coronra. 

Zs... Creative Commons License 2020.01.24 -3 1 2665

Hát, sztem nagy kár volt lemondani Hongkongot, de most már mindegy. A zavargásoknak már vége, de komolyabb gondot max a csúcson okoztak egy-két napig, még a választások előtt. A vírus meg fel van fújva mint írtam a másik topikban is. Menjetek nyugodtan, nagy eséllyel észre sem vesztek semmit.

Előzmény: Fulop4 (2664)
Fulop4 Creative Commons License 2020.01.23 0 0 2664

Még a nyár elején elkezdtük tervezni a februári kikapcsolódást. Hong Kong lett volna az uticél, repülőjegy és szállás lefoglal, örül mindenki. Jöttek a zavargások, egyre durvábban. Szállás visszamond, repülőjegyet nem lehet, újratervezés. Régi bakancslistás helyszín Palawan, legyen Coron. Hong Kongból repülőjegyek Coronig és vissza lefoglalva, szállás szintén, újra lelkes az összes érintett. Jön a vulkán kitörés, odafelé nem Manila reptérre érkezünk, visszafelé még messze van, reméljük már nem lövell addigra a füst. Már aggódva figyeljük a híreket. Majd jön az újabb vész, a vírus, ami drasztikus sebességgel terjed. Peking, Hong Kong transzfer, teljes a bizonytalanság, hogy merjünk-e ezek után elindulni.

ostra85 Creative Commons License 2020.01.12 0 0 2663
jankovity Creative Commons License 2020.01.11 -1 0 2662

Most jártuk meg a SIN-CEB-USU ill. PP-MNL-HKG útvonalat.

Air asia, cebu pacific jegyek, mind pontos indulással.

Cebu terminál váltás kb 5 perc séta. Immigration  3 óra sorbaállás (több gép is érkezett, kevesen dolgoztak és azok is lassan)

El Nido -PP buszozás egy örökkévalóság. Több mint 6 óra 2x 15 perces megállóval. Dimbes-dombos kanyargós út végig.

A csomag méretet nem nézték de a súlyt igen.

Mi megnéztük a kirakott mérlegen és 6,8 volt.  A kapu felé menet félrehívtak a Cebusok súly ellenőrzésre és 7.2 volt, de csak intettek, hogy menjünk.

 

p.

Előzmény: audreybj (2654)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.08 0 0 2661

Na még ez:

"Inter-Terminal Transportation

Terminals are connected one each other by a free shuttle bus which runs every 15 minutes 24 hours through Terminals 1, 2, 3 and 4. Passengers require to clear immigration and customs prior to use this service.

Though travellers report that the service is not really reliable due to the Manila hectic traffic and have preferred to take a taxi instead. Even so, waiting times for getting a taxi may be larger than an hour"

 

A NAIA az egyik legnyomorultabb reptér a világon, Bangkok hozzá képest tiszta 1. Világ..

Előzmény: audreybj (2654)
Macroglossa Creative Commons License 2020.01.07 0 1 2660

+1

 

Nekem Manila - Cebu vonalon az Air Asia 4 órás késéssel indult, visszafelé a járatomat törölték, viszont fel tudtak rakni a 2-vel korábbi járatra, amelyik még nem is boardingolt akkor, amikor már a kettővel későbbinek is indulnia kellett volna...

 

 

 

Előzmény: COOP (2657)
Zs... Creative Commons License 2020.01.07 0 0 2659

Csak hogy legyen egy ellenvélemény is: másfél órát hagytam az átszállásra hazafelé Manilában, ebből 40 perc késés, és így is elértük. Bár kissé rohanós volt ez tény, éppen kapuzárásra estünk be. Ergo, én simán jönnék a reggelivel, igaz nem vagyok az az izgulós fajta.

Előzmény: audreybj (2654)
Ka Pál Creative Commons License 2020.01.06 -2 1 2658

Ha darabokban vetted a jegyet én is csatlakoznék az előttem szólókhoz: előzőnap érdemes visszarepülni Manilába, még az sem 100% garancia.

 

HA egyben van a jegyed (én Qatarral voltam, akciós jeggyel, igaz a Manila-P.Princessát a valóságban Cebu repülte) és nem lét kérdés hazaérni pontos dátumra, akkor ne görcsölj rá,majd megoldja a légitársaság a csatlakozást.

Előzmény: audreybj (2654)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!