Keresés

Részletes keresés

Tamás Creative Commons License 2005.07.24 0 0 327
Én ilyet nem mondtam. De ha veszed a fáradságot, hogy visszaolvasd, mire írtam, talán rájössz a felvetésed pillanatnyi feleslegességére...
Előzmény: sans-culotte (326)
sans-culotte Creative Commons License 2005.07.24 0 0 326

"Már bocs, de ez nem hősiesség, hanem természeti parancs, mondhatni ösztön, hogy a kölykét majdnem minden állat védi, így az ember is..."

 

Hoppá. Eszerint nem lehet hősiesség az, ami a természetes ösztönökkel is összhangba hozható?

Előzmény: Tamás (321)
Tamás Creative Commons License 2005.07.23 0 0 325
Nem az embernél, különösebben nem a családi alapon társadalomba szerveződőtt embernél. Ott nem ezek az ösztönök alakultak ki.
Előzmény: Lebenstod (324)
Lebenstod Creative Commons License 2005.07.22 0 0 324
Néhány hím azonnal felfalja a saját kölykét, ezért az anyaállat elrejti előle. Ilyen ösztön is van. Bonyolult a világ.
Előzmény: Tamás (321)
Aval Creative Commons License 2005.07.22 0 0 323

:-))

 

Neeeem! A könyvben valóban nem ilyen alak a főhős, sőt, nincs is főhős, csak egy narrátor.

De továbbra is állítom, hogy jól megcsinálták.

 

Persze-persze, voltak sallangjai, nem is kevés, de alapvetően nagyon tetszett.

Mi is jókat röhögtünk az épen maradt autón, és, hogy mindenki-mindenkit megtalál blabla. Ez kihhhhagyhatatlan az amcsi filmekből. De ezektől eltekintve nagyon jó a film.

 

;-)

Előzmény: A püspök inasa (320)
Tamás Creative Commons License 2005.07.22 0 0 322
Hol láttál te lovagiaskodást?
Előzmény: belepofazok (318)
Tamás Creative Commons License 2005.07.22 0 0 321

Hősies, mert menekíti a családját, fő baja, hogy hol a hülye fia, meg mit fog látni a kislánya.

Már bocs, de ez nem hősiesség, hanem természeti parancs, mondhatni ösztön, hogy a kölykét majdnem minden állat védi, így az ember is...


Autólopásra a szükség vitte rá.

 

Na és? Attól még hősies?

"Hős amerikai érzelmű fiú? Én annak idején tizenhárom évesen a harmadik emeleti ablakpárkányon másztam be egy kívülről véletlenül bezárt szobába a bent felejtett pótkulcsokért, mert egy kis hülye voltam, aki hősködni akart. Na, mert ilyen sincs az életben, ugye?"
?!?!?

 

Nem tudom, mit nem értesz ezen. Az emberek bizonyos életkor alatt kiváncsiak, csinálnak hülyeségeket stb.

Amerikamánia:
60-as évek beli Ford Mustang, minden házon amerika zászlók, "jajaja, ezeknek a földönkívülieknek semmi sem lesz európa, hiszen a világ legerősebb hatalmát, az USA-t már lenyomták".... Csodáltam, hogy szabadságszobor nem volt a filmben.

 

Gyaníthatóan az egyedülálló amerikai fiatal férfiak nagy része nem családi kombit vezet, hanem sportkocsit, viszont nincs mindenkinek pénze Porsche kétülésesre, így maradnak a régebbi, felspécizett amerikai muscle car-ok, mint pl. egy hatvanas évekbeli Mustang... mi ezen a furcsa, vagy az amerikamánia? Vezetett volna egy Hondát?

 

A zászlók tényleg kint szoktak lenni, de ezt hagyjuk.

 

Ami meg az idézett részt illeti: az átlag amerikai tényleg így gondolkodik. Mi ezen a furcsa?

Előzmény: belepofazok (316)
A püspök inasa Creative Commons License 2005.07.22 0 0 320

Én ugyan nem olvastam a könyvet, de nehezen hiszem el, hogy nem tért el tőle jelentős mértékben Spílerberg.

Ott is úgy van a sztori, hogy egy elvált mutter hétvégére lepasszolja az ex-férjének két porontyát, mert az új yuppie barátjával családlátogatásra mennek?

Mert ez nem tipikusan egy XIX. századi történetmodell. Vagy?

 

Mindennek ellnére kijelenthetem: a film jó, illetve pontosabban: a film lehetett volna jó, csak nem ilyen befejezéssel. Hihetetlen, hogy odaát miért vágják szándékosan gajra a filmeket hiteltelen és pocsékabbnál szarabb befejezésekkel. Rendben, csinálják meg a filmeket amerikaiak, de hívjanak Európából, vagy Ázsiából filmbefejezési szakértőket, mert így az egésznek semmi értelme.

 

Mi is volt a film koncepciója? A zűrösen link apa, akire a szürke hétköznapokban nehéz számítani, a baj, meg a vész idején összekapja magát, feltámad benn a felelősségérzet, és megvédi családját tűzön-vízen át. Gondolkodik, jó döntéseket hoz, egészében a világégés előhozza a pozitív oldalát más ember lesz.

 

De nem! Azzal, hogy a film végén előkerül az a senkiházi pimasz kölyök, ezzel az egész koncepció szart sem ért, hiába gürcöltek ezen a filmesek. Kiderül ugyanis, hogy az apuka egészen seggfej volt, mikor a fiával vitatkozott, rossz döntéseket hozott, lúzerségével épphogycsak menekítette meg a lányát, hiszen a frankót a szaros kis kölyök tudta, őt kellet volna követni mindenhova, hiszen sértetlenül, ép bőrrel megúszta és eljutott Bostonba is. Egész csomó kaland feleslegesen, elég lett volna a kölyökkel rohangálni a katonák után. Ugyanis ezáltal ez a logikus mondanivaló: a gyerek mindent jól csinált, Tomkrúz meg elb**ta.

 

Nagyon izgultam végig, nehogy előkerüljön a végén, nehogymá előkerüljön, de hiába. Így jártam ezzel.

 

Amúgy meg rendben volt. És nem volt harsányan amerikanizmusokkal tele. Nem volt elnöki szónoklat, nem voltak idióta faszagyerekek, akik holt lazán szivarozva bokszoltak űrlényekkel, gondosan ügyelve a kúlság minden diszkrét bájára, nem volt amerikai-kultúravédelmi oktatás, összeomló empájersztét, meg szabaccságszobor, mellőzték az afroamerikai népnemzeti hősöket.

 

És mindenki pánikolt, meg hisztizett és rettentően félt, ez igenis nagyon jól megvolt oldva. Nekem minden ilyen filmnél az volt a traumám, hogy miért kezeli mindenki hótnyugodtan, meg magától értetődően az űrlénytámadásokat? Örökös bajom volt, hogy a filmvásznon nem úgy reagál senkisem az ilyesmire, ahogy én tennék. Én beszarnék teljesen, eszembe sem jutni sem poénkodni, sem légpuskával lövöldözni, hanem olyan sokkot kapnék hogy valószínűleg a kábultságtól magamhoz sem térve szemlélném, ahogy kettévág egy lézerlövedék. Mivel nem tudnám sehova sem tenni a dolgot. Ebben jó a film, úgyhogy tényleg nem nélkülözi a realitást.  

Előzmény: Aval (298)
Cooper ügynök Creative Commons License 2005.07.22 0 0 319
A minden házon zászló-t nem S. találta ki, ez így van a 'valóságban is'.
Előzmény: belepofazok (316)
belepofazok Creative Commons License 2005.07.21 0 0 318
Ja, nem is beszélve arról, hogy a folyamatban lévő tömegmészárlás áldozatai amerikai átlagemberek rendszeresen egymással lovagiaskodnak, ahelyett, hogy menekülnének a francba. Ahogy valójában tennék.

Moralizálós szar.
belepofazok Creative Commons License 2005.07.21 0 0 317
"A fiú kétszer találkozik a hadsereggel, először amikor a dzsippel elhúznak mellettük a katonák, másodszor pedig a dombon. Szerintem egyik esetben sem akar 'hős módjára' beállni a seregbe (legalábbis nem említi). Először azért akar a katonákkal menni, mert a tankokkal biztonságban tudná magát (és a családot) a második esetben meg csak kíváncsi."

Érdekes, én nem így emléxem. Mintha a gyerek azért akart volna a csapatszállítókkal menni, hogy harcoljon az ufók ellen. Az egyik csatajelenetben (miután az apja ismét fél órát beszélt neki a pergőtűzben), el is rohant a gyerek a hummerekkel egy irányba az ufók felé. Fegyvertelenül, civilben. Tipikus irreális amerikai baromság.

Ettől volt szar a film.
Előzmény: Cooper ügynök (304)
belepofazok Creative Commons License 2005.07.21 0 0 316
"Hős apuka? Aki semmi mást nem csinál, csak menekül? Először sunnyogva, autót lopva? Kurva hősies..."

Hősies, mert menekíti a családját, fő baja, hogy hol a hülye fia, meg mit fog látni a kislánya.

Autólopásra a szükség vitte rá.

"Hős amerikai érzelmű fiú? Én annak idején tizenhárom évesen a harmadik emeleti ablakpárkányon másztam be egy kívülről véletlenül bezárt szobába a bent felejtett pótkulcsokért, mert egy kis hülye voltam, aki hősködni akart. Na, mert ilyen sincs az életben, ugye?"
?!?!?

Amerikamánia:
60-as évek beli Ford Mustang, minden házon amerika zászlók, "jajaja, ezeknek a földönkívülieknek semmi sem lesz európa, hiszen a világ legerősebb hatalmát, az USA-t már lenyomták".... Csodáltam, hogy szabadságszobor nem volt a filmben.
Előzmény: Tamás (303)
Tamás Creative Commons License 2005.07.21 0 0 315

Utána belevág a Jaws: The prequel című filmbe, amelyben Richard Dreyfuss és Robert Shaw korábbi cápakalandjait meséli el?

 

Nem, az egy természetfilm lesz kérlek, dokumentarista jelleggel, megismerhetjük belőle a cápa születését és felcseperedését, valamint lelki tusáját minden egyes ember elfogyasztásával... :-)

Előzmény: kannibál Kovács (313)
kannibál Kovács Creative Commons License 2005.07.21 0 0 313

Isten irgalmazzon az E. T. folytatásától! A WOTW-t látva már abban sem vagyok biztos, hogy érdemes-e a lassan hetven felé közeledő Harrison Forddal belevágni egy Indiana Jones 4-be. Nagyon nem jó irányba ment el Spielberg, a töméntelen filmes tervével, a koncepcióival meg a moralizálgatásával. Épp a napokban olvastam, hogy az 1972-es müncheni merényletet feldolgozó Vengeance című filmet (részben) a palesztinok szemszögéből kívánja elkészíteni.

(Fikció...) Ezek után jön a Lincoln-film, amelyet a NAGY ELNÖK kabinetfőnökének szemszögéből készít el? Utána belevág a Jaws: The prequel című filmbe, amelyben Richard Dreyfuss és Robert Shaw korábbi cápakalandjait meséli el? És ekkor már arról írnak a lapok, hogy meg akarja filmesíteni Leon Uris Exodusát (zsidós filmnek mimimum háromévente lennie kell), aztán Tom Cruise-szal belevágna Stalker amerikai változatába, miközben rájön, hogy a Párbaj remake-je is összejöhetne, ám ezúttal a kamionos szemszögéből forgatva.

pasa_ Creative Commons License 2005.07.21 0 0 312
Tenyleg volt egy borzalmas folytatas. :)
Előzmény: Tamás (311)
Tamás Creative Commons License 2005.07.21 0 0 311

Én annak idején olvastam egy folytatást, ha abból valaki filmet csinál, akkor tökönszúrom magam. :-))))))

 

(A kevésbé szerencsések kedvéért: a történet lényege, mintegy 90%-a az volt, hogy E.T. az anyabolygóján folyamatosan moralizál egy számítógéppel folytatott diskurzus formájában valami számítógéppel, de nagyon rég volt, és sok mindenre - nem véletlenül - már nem emlékszem belőle... :-D)

Előzmény: Törölt nick (305)
nrb Creative Commons License 2005.07.20 0 0 308
A musicalben Richard Burton a narrátor. Pótolhatatlan. Szerintem jogi problémák miatt nem használhatták fel azt a hangot. Amikor hallottam a szöveget, borsódzott a hátam. Mert lelki füleimmel Burtont hallottam. És az fantasztikus.
Előzmény: pasa_ (296)
Cooper ügynök Creative Commons License 2005.07.20 0 0 307
Az lenne az igazi, ha a War of the Worlds és az ET második részét egyszerre, egy filmben csinálná meg. ET visszatér, de ezúttal nagyon-nagyon geci és célja, hogy - miután a tripodok elbuktak - ő igázza le az emberiséget. Jó lenne sztem.
Előzmény: pasa_ (306)
pasa_ Creative Commons License 2005.07.20 0 0 306
Hat, ha olyan lesz mint a JP2 akkor tuti nem. De ha jol megrugdsak Spielberg hatsojat szerintem csinalhat belole jo filmet is (vagy legalabb nem rosszat ;) -- a WWs lesujto velemenyem mellett en nem irtam le.
Előzmény: Törölt nick (305)
Cooper ügynök Creative Commons License 2005.07.19 0 0 304
No igen. A fiú kétszer találkozik a hadsereggel, először amikor a dzsippel elhúznak mellettük a katonák, másodszor pedig a dombon. Szerintem egyik esetben sem akar 'hős módjára' beállni a seregbe (legalábbis nem említi). Először azért akar a katonákkal menni, mert a tankokkal biztonságban tudná magát (és a családot) a második esetben meg csak kíváncsi.
Előzmény: Tamás (303)
Tamás Creative Commons License 2005.07.19 0 0 303

Hős apuka? Aki semmi mást nem csinál, csak menekül? Először sunnyogva, autót lopva? Kurva hősies...

 

Hős amerikai érzelmű fiú? Én annak idején tizenhárom évesen a harmadik emeleti ablakpárkányon másztam be egy kívülről véletlenül bezárt szobába a bent felejtett pótkulcsokért, mert egy kis hülye voltam, aki hősködni akart. Na, mert ilyen sincs az életben, ugye?

 

Azt meg pláne nem tudom, hogy miből szűrted le az amerikamániát, de nem is annyira érdekel, nyilván nem maradt időd és lehetőséged a filmen való gondolkodásra a nagylendületű nekifutás közben, amire az ekkora marhaságok leírásához volt szükséged... >:-DDD

Előzmény: belepofazok (302)
belepofazok Creative Commons License 2005.07.18 0 0 302
Ide is beírom:
Aki éppen fontolgatja, hogy elmegy megnézni a Világok harca c. filmet, az még most tegyen le róla...

Egy-két jelenetét leszámítva ritka nagy szar a film.

Zilált család hős apával, hős amerikai érzelmű fiúval, tízéves aranyszőke kislánnyal újra egymásra talál. Mellékesen közben négylábú lépegetős szarokból űrlények széjjelkúrnak mindent ami él, mozog, ember gyártotta, kivéve, ha ő a főhős, a főhős családja, vagy éppen az autó, amiben a főhős ül...

Mialatt az idegenek száz méter magas lépkedő tornyokból lézersugárral porlasztják széjjel a sikoltva rohanó emberek százait, azalatt hős apuka lelkére beszél a fiának a csatamező közepén.

Majd nemsokára, amikor a kislánynak kell adjunk leckét valamilyen emberi érzelemből, akkor az addig zajos csatamező elcsendesül. Lecke végén újra lövöldözés hallatszik.

Hányás. És nem csak az én véleményem. Ahogy jöttünk ki a moziból, többen is fogták a mobilt, és elkezdték szidni a filmet valaki másnak...
Nyálas dráma, debilis amerikaiaknak való arra, hogy némi hazaszeretetre tanítsa őket... Realitás 0. Annyira szar volt, hogy figyelmemet inkább a háttérre koncentráltam, hátha észreveszek egy-két forgatási hibát. Filmes bakik c topicban olvashatók.

Szummáznám a véleményem:
I want my money back.
pasa_ Creative Commons License 2005.07.18 0 0 301
>Nemnem. A Jeff Wayne-féle zeneműben Richard Burton a narrátor, a filmben Morgan Freeman.

MF is jo lehet. A magyarban szvsz nagyon benan szolt -- pedig amugy szeretem a ficko hangjat aki csinalta. (neve nem ugrik be, aki Antony Hopkinst szokta szinkronizalni)
Előzmény: Törölt nick (299)
Aval Creative Commons License 2005.07.17 0 0 298

Elmondta-elmondta, de nem konkrétan. Manapság meg általában nem sok ember szeret gondolkodni. Legalábbis ilyen is van...

 

Eltértek a könyvtől: igazad van, sokban eltértek, de én nagyon féltem, hogy röpködő ufók lesznek, meg egy csomó marhaság, aminek semmi köze nincs az eredetihez, és ehhez képest remekül követte a könyvet. Hozzáteszem: szerintem ;-)

Előzmény: pasa_ (296)
pasa_ Creative Commons License 2005.07.17 0 0 296
>Azt nem tudom, hogy akik a könyvvel nem barátkoztak meg, azoknak leesett-e, hogy mitől világok harca a filmcím, és mitől pusztultak be a zufffók???? Mert anyámnak magyarázni kellett :-DD

Ugy emlekszem a vegen a narrativ elmondta...

(Egyebkent ha latta valaki az angol nyelvut -- az elejen es vegen a narrativot ugyanaz a hang mondja mint a musicalban?)


btw ha olvastad a konyvet, akkor tudod hogy mi mindenben eltertek tole -- ergo sovany indok hogy nehol meg valamennyire kovettek.
Előzmény: Aval (295)
Aval Creative Commons License 2005.07.17 0 0 295

Csak egy kérdésem lenne: akik itt kritizáljátok a filmet: olvastátok a könyvet?

Mert egy csomó olyasmit hoztok fel kritikának, ami a könyvben van!

Én nekem pontosan azért tetszett ennyire, mert nagyon jól követte a könyvet. Nyilván át kellett írni egy kicsit maiasra, de alapvetően a könyv lapjai elevenedtek meg.

Még mindig nem késő nekikezdeni az ovasásának, 220 oldalas, kis vékonyka könyvecske, igazán nem megerőltető....

 

Másodjára nekem sem volt olyan átütő erejű, de azért jó volt. Többször én sem nézem meg, de általában a többi filmet sem nézem meg 2-nél többször. csak egészen kivételes esetekben :-D

 

Azt nem tudom, hogy akik a könyvvel nem barátkoztak meg, azoknak leesett-e, hogy mitől világok harca a filmcím, és mitől pusztultak be a zufffók???? Mert anyámnak magyarázni kellett :-DD

pasa_ Creative Commons License 2005.07.16 0 0 294
Teljesen irrealis hogy a kompnal mar regesreg nem tort ki panik, tomegverekedes, oldokles es midnen mire odaertek.
Előzmény: Törölt nick (292)
pasa_ Creative Commons License 2005.07.16 0 0 291
Ugy latszik kinaiul irok, de talan masnak leesett mirol beszeltem.
Előzmény: Törölt nick (289)
pasa_ Creative Commons License 2005.07.16 0 0 290
>Akik szapuljátok, mondjatok már egy jó filmet, ami tetszik nektek, azokban nincs klisé?

Minden filmben van klise, es az nem baj.
De ket es fel ora folyamatos klise ugy hogy nincs semmi mas, az durva.

Foleg, ha az ember latta azt a rengeteg filmet aminek ez a parodiaja vagy arnyeka lehetett volna. Beleertve eleve parodiakat mint a Mars Attacks.

De azert orulok hogy neked tetszett a film, es nem is vagy kisebbsegben, az imdb-n eleg magas osztalyzatot kapott, szoval megvan ennek is a okzonsege. Azert erdekes megnezni az eloszlast, ahol kiugrik a 18 alattiak szavazata, ez nem hiszem hogy velelen.
Előzmény: Lesliecius (287)
Lesliecius Creative Commons License 2005.07.15 0 0 287

Sziasztok!

 

Én tegnap láttam, és a kisebbséghez tartozom, akiknek tetszett. Én ugyanis nem azért járok moziba, hogy kritizáljak, hanem hogy szórakozzak. Akik szapuljátok, mondjatok már egy jó filmet, ami tetszik nektek, azokban nincs klisé? Nekem sem tetszett, hogy a végén előmászott a tékozló fiú, meg hogy Boston nem lett szarrá rombolva, meg hogy csak őt nem lőtték hátba "porlasztóval" az elején, de engem meg tudott fogni a hangulat. Konkrétan az, hogy tényleg el tudtam hinni, hogy ez történne, ha ez történne :) A sok katasztrófa-kukkoló ember, akik addig lesnék, mi van, még szét nem porladnak. Múltkor amikor cunami riadó volt, kimentek a tengerpartra. Gratulálok. És itt nem volt amerikai elnököt mentsük meg, aki maga is fasza gyerek ám, meg nem volt kisember nagy hős lesz és megmenti a világot. Hanem kisember marad, a tömeg egy tagja. Aki ha ráfogják a pisztolyt, akkor eldobja; és nem áll le lövöldözni a pajzsos idegenekre, hanem be van szarva és menekül. (Egy két pofont lehet, hogy lekentem volna a kiscsajnak azért ilyen idegállapotban, ha elkezd sikítozni :))

Ja, és még annyit, hogy azért ne felejtsük el, ez egy 1898-as sztori (jó persze nem egy-az-egyben), és nem egy kortárs szerzemény. A témában összehasonlítva a Függetlenség napjával, ezt jobbnak tartom.

És további jó mozizást mindenkinek!

 

Üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!