Keresés

Részletes keresés

József1950 Creative Commons License 2019.09.09 0 0 462

Szia Adrike40 ! Mi szeptember 25 -én megyünk  Debrecenből Moszkvába .Érdekelne a személyes tapasztalatod elsősorban a tömegközlekedési kártya,és a SIM kártya vásárlással kapcsolatban.

Előzmény: Adrike40 (417)
József1950 Creative Commons License 2019.09.04 0 0 461

Sziasztok !

Aki már volt is Moszkvában és nem csak készül,kérdezném: a meghívó levélben megjelölt szállást meg lehet változtatni úgy tudom,semmi további teendővel nem jár ????

quad Creative Commons License 2019.08.31 0 0 460

Honnan jött ez az 50 dolláros összeg?

 

Tudomásom szerint a vízumdíj az EU országok és Oroszország viszonylatában egységesen 35 Euró. (mindkét irányba!) Ehhez jöhet még a vízumközpontok 20-30 Eurós "munkadíja".

(Természetesen ha valaki esetleg utazási iroda "segítségét" is igénybe veszi, ott határ a csillagos ég.)

Előzmény: Tuzorke (456)
József1950 Creative Commons License 2019.08.31 0 0 459

Szia Tuzorke !

Korábban már írtál a SIM kártya vételről ajánlottál csomagot,de ahogy néztem mostanság már újabb csomagok futnak ,most melyiket ajánlanád nekem elsősorban internetezésre navigáláshoz van szükségem orosz  SIM kátyára

Előzmény: Tuzorke (456)
József1950 Creative Commons License 2019.08.31 0 0 458

Még annyit ,hogy 2 főre 38150 Ft -ot fizettem !

Előzmény: József1950 (457)
József1950 Creative Commons License 2019.08.31 0 0 457

Igen most már utólag, valószínű olcsóbb lett volna a Konzulátuson beadni,de korábban azt olvastam valahol a neten ,hogy több hónappal előre kell kérni időpontot ,és hogy már csak a vízum központokban csinálják..stb...  

Előzmény: Tuzorke (456)
Tuzorke Creative Commons License 2019.08.31 -1 0 456

Poggyász elsőbbségivel

   Szia József! Teljesen igazad van, tényleg olcsóbbb a poggyász az elsőbbségi beszállással! Elfelejtettem, hogy tavaly november 1.-től új a poggyász szabályzat a „Wizz”-nél és az elsőbbségivel mostmár valóban felvihető a fedélzetre a kis 40x30x20 cm-es 10 kg-os, ülés alá való kézitáska mellé mégegy, a felső csomagtartóba szánt 55x40x23 cm-es ugyancsak 10 kg-os bőrönd is ingyen attól függetlenül, hogy van-e más feladott poggyásza az utasnak, vagy nincs. A jegy vásárlásnál a neten a járat választás után először a „Basic kisebb csomag”-ot kell bejelölni, ha ilyet akartok, majd továbblépve az Utasok és poggyász fülön bejelölhető a „Wizz Priority” és így gyakorlatilag a 7.100,-Ft feladási díj helyett mindössze 2.750,-ért van egy 10 kg-os fedélzetre vihető csomagotok. A súlyt nem láttam még ellenőrizni, de a méretek miatt meg szinte minden utamnál problémáztak valakivel a beszállókapunál. Van egy acélcsőből készült mérőkeretük mindkét méretre és azokba gyömöszöltetik bele a gyanúsan nagyobb méretű csomagokat. Elvileg semmi nem lóghat ki belőle, még a fogantyú se. Elvinni elviszik a túlméreteseket is de fizettetnek érte ott rögtön a kapunál egy mobil terminálról. A kicsi túlméretest felrakatják majd a felső fiókokba, a bőrönd meg lekerülhet akár a raktérbe is, ha úgy látja az utaskísérő, hogy nem fog beférni a felső csomagtartóba. Ne költs feleslegesen és érezd magad jól!

Annyit árulj még el, hogy Debrecenben miért a Visa Centrumhoz fordultál a vízum kérelemmel, ott a Főkonzulátuson nincs ügyfélfogadás, vagy mi? A centrumban az 50 dollárnyi konzuli eljárási díj mellé még rád fognak nyomni vagy 8-9 ezer forint munkadíjat is vízumonként.

József1950 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 455

Amit leírsz az elsőbbségi beszállással kapcsolatban az lényegében a beszállást illetően végül is igaz. Nem is azért veszünk ilyet a "Wizz"-nél,hanem ,hogy egy kisebb kabin bőröndöt feltudjunk vinni a kis válltáska mellett, s így néhány napos út esetén nem kell feladott csomaggal bíbelődni.

Előzmény: Tuzorke (454)
Tuzorke Creative Commons License 2019.08.30 -1 0 454

Elsőbbségi beszállás

   Sziasztok! Elsőbbségi beszállás a repülőre, az meg minek? Pesten, meg Vnukovón értelme nincs erre költeni, mert maximum a beszállókapunál lehet bemenni vele soron kívül, de csak a reptéri buszig. Általában két busz megy ki a gépekhez, tehát max annyi előnye lehet a dolognak, hogy az elsőbe juthatsz és a pár ülőhely közül elfoglalhatsz egyet rajta, de akkor is ki kell várnod míg megtelik, azaz míg a fele utas fel nem száll melléd. Tömegnyomor, levegőhiány a buszon hosszú perekig, minek az neked? Az első busz igaz, hogy általában előbb kimegy, de gyakran össze is várják egymást. A gépeken meg rögtön le kell ülni a szűk, kényelmetlen ülésekre, ami nem egy nagy előny, hiszen a puposkodásból bőven elég a két óra húsz perc körüli menetidő. Az is tuti, hogy a buszon leülve kint a gépnél utolsónak fogsz kikászálódni a járgányból. Arról meg nem is beszélve, hogy télen, amikor az ajtókat nyitva hagyja a sofőr még a segged is befagy indulásig. Sokkal kényelmesebb a meleg tranzitban ülve megvárni, míg mindenki becsekkol előtted, utolsónak lemenni a második buszhoz, megállni az ajtóban, kivárni azt a pár percet az indulásig, majd kint a betonon elsőnek beszállni a félig levő gépbe. Következésképpen érkezéskor az első buszra utolsónak jó felszállni, akkor elsőként juthatsz a határőrök közelébe. Ne költs feleslegesen és érezd magad jól!

Tuzorke Creative Commons License 2019.08.30 0 0 453

Magyar segítség Moszkvában

   Sziasztok! Nyugodtan keressetek meg, ha valamivel zátonyra futottatok Moszkvában, vagy ha a kiutazás előtti készülődésnél adódott valami probléma, szívesen segítek! Írjatok ide a fórumra, vagy a névjegyem alatti e-mailre privibe, ha nem tartozik a nyilvánosságra az ügy, de úgy számoljátok, hogy a fórumra nem járok be rendszeresen, a maileket meg csak este olvasom általában! Azonnali segítségért inkább hívjatok telón, azt mindig felveszem! +7-963-631-6640 Ne költs feleslegesen és érezd magad jól!

Tuzorke Creative Commons License 2019.08.30 0 0 452

Lefoglalt szállás helyett

   Sziasztok! Ez ügyben nincs tapasztalat, de szerintem nem gond, ha az ember végül nem abban a szállodában száll meg, amelyiket a vízumkérésnél bejelentett. Miután kiadták a vízumot rohadtul mindegy, hogy hol fogsz aludni, meg van-e biztosításod, a határőr ezt biztosan nem fogja nézni a beléptetéskor. Biztosítást már párszor váltottam vissza vízummal a zsebemben, de még kiutazás előtt, sosem volt miatta gond. A lakcím meg csak a jardnak kellhet egy esetleges ellenőrzéskor, vagy hivatalos ügyintézéskor, pénzváltáskor, de mint már valahol írtam itt a fórumon, a szálloda kutya kötelessége elvégezni a lakcím regisztrációt még az érkezés napján, tehát ebből sem lehet gond. Más kérdés, hogy visszadják-e a teljes foglalási díjat. Asszem a Bookingcom foglalásoknál visszajár a teljes összeg, de nyílván szálloda válogatja. Ne költs feleslegesen és érezd magad jól!

Tuzorke Creative Commons License 2019.08.30 0 0 451

Buszbérlet érvényesség

   Egységes, minden tömegközlekedési eszközre érvényes bérletet lehet venni a metró kasszáknál az abblakoknál, vagy a mellettük elhelyezett automatáknál, vagy a felszíni spec jegyárusító konténereknél. A sofőröknél mindig van vonaljegy, de a bérleteket, meg a Trojkát még sosem kérdeztem. A bérlet érvényessége nem a vásárlástól, hanem az első érvényesítés idejétől kezdődik és a lejárata is percre pontosan ez az időpont lesz a meghatározott napok leteltével. Vannak ellenőrző készülékek is sok helyen felszerelve a metró lejáratoknál, emelyekhez odatartva a jegyet, vagy bérletet megjelenik az érvényesség ideje, vagy a felhasználható összeg a kijelzőn. A járműveken is lehetnek modern jegykezelő gépek, ezeknél először a sárga gombot kell megnyomni és csak azután odanyomni a jegyet, hogy ne vegyen le pénzt az ellenőrzéskor.

Egy sima egységes vonaljegy 55,- Rub, egy egynapos és egy háromnapos egységes bérlet ára 230,- és 438,- Rub, kétnapos nincs. Trojkával kasilok üzemmódban az első érvényesítés 38,-Rub, a második 21,-Rub a többi ingyenes minden másfél órán belüli átszállásnál. Nézzétek meg a 379. bejegyzésemet!

Vnukovón a terminál előtti parkolóház túlsó oldalán van egy konténer, de már régen nem láttam nyitva, bent az épületben meg nem tudok jegyirodát. A bérletek nem jók a reptéri gyorsvasútra, viszont a metróig közlekedő 911-es (Саларьево) és a 611-es (Юго-западная) buszokra jók. A megállók ott vannak szemben a parkban, csak át kell menni a vasúthoz vezető aluljáró végéig, még lift is van a kijáratnál. A taxisok is ott vadásszák az utasokat, 100,-Rub/fő a metróig, de múködik és előre megegyezett áron visz az Über, érdemes beregelni rá, ha mindenképpen taxizni akartok. Ne költs feleslegesen és érezd magad jól!

József1950 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 450

Tuzorke ! Még egy kérdés az előbb kimaradt: Ha végül is jobb szállást találok mint amilyet a meghívólevélnél megjelöltem és változtatok nem kell semmit tennem úgy tudom???

Előzmény: Tuzorke (448)
József1950 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 449

Tuzorke  ! Köszönöm az értékes információidat,nagyon hasznosak !!

A meghívó levél igénylőt (angol) végül is végig ékezetek nélkül töltöttem ki,ahogy a vízum igénylő lapot is semmi gond nem volt Debrecenben elfogadták,remélem minden rendben lesz és szeptember 4-én megkapjuk a vízumot.   A vízum központban aug.27-én adtam be. Mi elsőbbségi beszállással, semmi értékesebb dolgot nem tartalmazó csomaggal és némi pénzzel  (EURO????,Rubel??,)akarunk utazni Debrecenből összesen 5 napra.   Így szerintem a zöld folyosón mehetünk és nem kell vámáru nyilatkozatot kitölteni.  Kérdésem a 3 napos utazási kártya naptári napra vagy 72 órára szól ?,,

Előzmény: Tuzorke (448)
Tuzorke Creative Commons License 2019.08.30 0 0 448

Meghívó levél igénylő angolul

   Sziasztok! Szerintem a vaucher igénylőt angol nyelven az útlevélben szereplő adatok szerint fonetikus, meg távirati átírás nélkül, egyszerűen csak a magánhangzók ékezeteinek elhagyásával kell kitölteni. Abból gondolom, hogy a vízumkérelmet is be lehet adni angolul és a vízumra is az a név kerül majd, amit ott megadtok. Saját tapasztalat angolból nincs, én oroszul szoktam mindent kitölteni, de a vízumkérőn van egy rovat, ahova az orosz adatlapon is be kell írni angolul is a nevet, ott egyszerűen el szoktam hagyni a magánhangzó ékezeteket a mássalhangzók változatlanul hagyása mellett és mindig jó volt úgy. Az útlevél fotós oldalán alul vannak érdekes gép által generált névátírások, de nehogy azt nézze valaki! Ne költs feleslegesen és érezd magad jól!

 

Korábbi hozzászólásaim:

447 Vámolás

446 Útlevélkezelés

416 Családi utasbiztosítás

405 Gondolatok Fehéroroszország felőli beutazásról

404 Vízum igénylés

403 Régi autós kaland

387 Repjegy érvényesség

385 Beeline SIM kártya vásárlás

384 Vízum vadászat

380 Orosz vízum

379 Moszkva Tömegközlekedés

378 Moszkva, Libegő

377 Kommunikáció Moszkvában

376 UPC Wi-Free

346 Libegő, új metró körgyűrű, Trojka kártya

349 Buszjegy Vnukovón

335 Utazás Сергиево Посад-ba

Tuzorke Creative Commons License 2019.08.30 0 0 447

Vámolás

   Sziasztok! Hazafele menet volt szerencsém a piros folyosóhoz, negyven percbe fájt, majdnem lekéstem a gépet miatta. Egy régi tárgyat hoztam kiviteli engedéllyel. Már a vámnyilatkozat kitöltéséhez is segítség kellett, majd sokáig nem volt főnök a közelben, aki aláírta volna a papírokat. Az eredeti kiviteli engedélyt, amin az értékbecslés is szerepelt elvették és csak egy fénymásolatot sikerült kicsikarni hosszú könyörgés árán. Számoljatok időt az esetleges tökölésre és készüljetek több eredeti példánnyal, ha otthon is szükség lesz az eredeti iratokra! 500 eurós értékhatárig díjmentes volt az ügyintézés, fölötte nincs tapasztalat. A tárgyat is be kellett mutatni, tehát nem szabad feladni addig a csomagot, amíg meg nem nézték. Ez is időveszteség, de a kézipoggyászba nem tennék ilyesmit, mert a hülye motozók már kidobattak velem pár dolgot. Pl. halkonzerv, szünetmentes tápegység, egy decinél kicsit nagyobb ürtartalmú üveg, amiben nem volt egy deci folyadék ... sose tudhatod milyen lábbal kelnek.

Oroszországba be szabad hozni 10.000,- euró készpénzt, öt liter alkohol tartalmú italt, a sört is beleszámítva. A pénzről nem kell vámnyilatkozat, a szitykóból meg három liter vámmentes, a másik két liter meg tíz-tíz euró leszurkolása mellett vihető be. Az éppen szolgálatban levő vámos szóbeli tájékoztatója után hazudok, ha ez nem igaz. Ne költs feleslegesen és érezd magad jól!

Tuzorke Creative Commons License 2019.08.30 0 0 446

Útlevélkezelés

   Sziasztok! Vnukovóra folyamatosan jönnek a gépek, rengeteg az utas, az emberek a buszokról rohannak befele az épületbe mint az állatok. Nem tudsz az elsők között lenni, hacsak nem vagy egy tolakodó típus. Kis sorbanállás ezért szokott lenni, de villámgyors az útlevélkezelés, úgy negyed óra alatt biztosan megvan még migrációs kártya kiadással is. Nem számoltam, de van vagy harminc ablak. A nép általában megáll az első ablakoknál, ha nagyon sietős a dolog, akkor szaladjatok legalább a terem közepéig! Ott kevesebben lesznek és az orosz utasoknak fenntartott ablakok között gyorsan be lehet jutni a felületes szemlélő számára alig látható hátsó sorban levő nemzetközi ablakokhoz. Felül a falon világító felirat mutatja, hogy melyik működik. Ne költs feleslegesen és érezd magad jól!

József1950 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 445

Azt szeretném megkérdezni,hogy az 1-2-3 napos közlekedési bérletek naptári napra, vagy 24-48-72 óra érvényesek?

József1950 Creative Commons License 2019.08.27 0 0 444

Szeretném megkérdezni a Vnukovo-i reptéren mennyire gyors  az útlevélkezelés, a vám. Egyáltalán ezek a formaságok hogy zajlanak.Kell-e kitölteni vámáru nyilatkozatot a  bevitt készpénzről stb  :(Rubel,Euro ,Dollár) ????A Hotel Ermitage-ről van -e személyes tapasztalat valakinek. Szeptember 25-29 Debrecenből megyünk.

Adrike40 Creative Commons License 2019.08.22 0 0 443
Sziasztik, csak infoként annyit hogy nekem az orosz nagykövetség konzuli osztályára volt idöpontom vízum ügyintézésre. Mindenki nagyon korrekt volt, fogadtak azonnal. Kaptunk egy csekket amit be kellett postán fizerni, Bajza utcában van egy kis posta. Majd vissza kellett vinni a csekkett a pénztárba. 11025 ft volt fejenként a díj amit be kellett fizetni. A meghívó levelet 9,90 EURért vettem per fő. Így nagyjából 14500 Ftra jött ki a total vizum ügyintézéshez kapcsolódó díj fejenként.Ami szerintem igazán korrekt összeg.
József1950 Creative Commons License 2019.08.21 0 0 442

Sziasztok ! Fontos lenne számomra válasz !

Kérdésem: a meghívólevél igénylésnél ( angol nyelven) az űrlapon ékezetes betűt ne használjak ugye???

 

quad Creative Commons License 2019.08.18 0 0 441
Előzmény: József1950 (440)
József1950 Creative Commons License 2019.08.18 0 0 440

Kérdésem: az 1..3 napos utazási bérlet " Единый"érvényes-e az Aeroexpress vonatra ? Van-e belőle 7 napos ?

József1950 Creative Commons License 2019.08.17 0 0 439

A Kremlbe előzetesen online vásárolt jegyeket előzetesen vagy csak azon a napon lehet átvenni amikorra szól ???

quad Creative Commons License 2019.08.16 0 0 438

Erre azért nem vennék mérget.

E szerint az oldal szerint jelen pillanatban a Raifeisen és az OTP is jobban vált mint a Sberbank.

 

http://napiarfolyam.hu/%C3%A1rfolyam/Orosz+Rubel/valuta/

Előzmény: pandabarát (437)
pandabarát Creative Commons License 2019.08.15 0 0 437

A Sberbanknál legjobb az árfolyam, mivel orosz bank.

Előzmény: József1950 (436)
József1950 Creative Commons License 2019.08.15 0 0 436

Szeptemberben utazunk  Moszkvába,. Érdeklődtem a rubel vételről pénzváltókban Nyíregyházán.Eléggé drámai (6,27/RUB) Kérdésem érdemesebb-e dollárt vagy eurót kint átváltani és melyik a jobb a dollár vagy az euro??

quad Creative Commons License 2019.08.15 0 0 435

Baloldali oszlop, felülről a második a vásárlás (Pakupka) menűpont. Dátumot, darabszámot kell megadni 

Előzmény: myacsuda (434)
myacsuda Creative Commons License 2019.08.15 0 0 434

köszönöm! Még egy kérdésem lenne: Az elektricskára online szerettem volna megvenni a jegyet, de a megadott linken www.aeroexpress.ru nem lehet megvenni, csak a menetrendet hozza. Tudnál segíteni?

 

Előzmény: Adrike40 (430)
JÓZSEF5010 Creative Commons License 2019.08.08 0 0 433

Moszkvában 5 napos tartózkodáshoz melyik  tömegközlekedési kártyát , (napijegy vagy 20....60 jegyet tartalmazó kártyát) érdemes vásárolni ?   A Vnukovo-i repülőtéren van-e lehetőség  tömegközlekedési jegy vásárlására?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!