A tapasztalataink szerint,eddig senki nem rendelkezett túl sok információval,csak kizárólag sok hamis,használhatatlan információval,spekulációkkal,stb.
Valljuk be a profi kürtöskalácsos nem gyakori,söt.Annak ellenére,hogy tradíciója van magyarországon,nincs kiforrva ez a szakma,annyira amennyire sokan gondolják,vagy mutatni próbálják.
Hát épp ez az hogy az ember már néha túl sok információval rendelkezik!!
Az emberek itt a másik embert kérdezik bizonyos dolgokról, mielőtt kidobnának több százezer vagy akár millió forintokat szar gépekre vagy gépsorokra amire semmi szükség!
Az előzőekben leirtak pont nem házilag gyártott olcsó berendezésekre irányúltak, hanem épp ez a baj hogy drága berendezések nem hozzák a hozzájuk fűzött reményeket vagy a be reklámozott sikert!
PERSZE TISZTELET A KIVÉTELNEK!!
De valljuk be hogy sok gyártónak csak az a célja hogy elvidd a terméket, az hogy utánna már te hogy boldogulsz az már senkit nem érdekel!
Érdemi segítséget vagy használható infót ne várj itt!
Én már egyszer töröltem magam de nemrég visszatértem mert úgy gondolom hogy a 10 éves tudásomat és tapasztalatomat nem őrzöm úgy mint a szent Grált!! Nekem is sokat segítettek és sok mindent tanultam és tapasztaltam az elmúlt 10 év során!
Nagy tapasztalatom van az elektromos gépen történő sütögetésben, mind bolti árusítás mind pedig rendezvényezés területén is!
Mindig minden változik nem lehet ugyanazt használni mindenhol minden körülmények között, rugalmasnak kell lenni és változtatni!
Én mobilis vagyok, bárhová megyek ha megfizetnek és mindig megtaláljuk az adott vállalkozóval a megfelelő utat amelyen szeretne járni!
Egy kicsit tovább olvastam és pár kérdésre válaszolok :
Gázos ,elektromotoros vagy faszenes ?
Mindegyiknek van előnye és hátránya .
Faszenes : Látvány szempontjából a legjobb , nagy kalácsot lehet vele csinálni aminek jobb az árrése .
Hátránya: rumlis , nehéz egyenletesen sütni , nagy tapasztalatot igényel , drága a faszén és nehéz a szállítása kb 100Kg/nap.
Gázos : Kisesebb a kalács és ha nem jó a gép a végek nehezen karamelizálodnak . Előnye ,hogy gyors (ha jó a gép ) és mobilizálható akár áram nélkül is mehet a sütés. A gázos sütőknek az a baja általában , hogy gyenge az infrasugárzó . Ezt úgy lehet ellenőrizni ha csak a gép egyik égője megy akkor is lehet vele sütni .
Elektromos : Közepes kalács méret , szépen sülnek a végek is . Hátránya ha nincs meg a megfelelő hő ( +12C belső hőmérséklet alatt nem ajánlott ) kemény lesz a kalács , lassabb mint a gázos, áramszükséglet stabil 16A.
Akkor milyen gép legyen ? Ismerni kell hol mikor szeretnéd használni , mekkora forgalomra ? Csak ennek ismeretében lehet válaszolni erre a kérdésre.
A gépek többsége is használhatatlan vagy lassú nem lehet vele termelni .
Véletlenül tévedtem ide ,de turbós sütőnél felkaptam a fejem . Aki neki szeretne állni kürtőskalácsozni az egy alaptételt fogadjon el . Nincs olyan pakolás nélkül jó kalácsot tud csinálni . Ezt gyorsan felejtsük is el !!!
A kalács lényege és mindegy milyen gépről beszélünk a 3 különböző hőmérséklet :
1. kelesztés
2. sütés
3. karamelizálás
Ha ez nincs meg abból nem lesz jó kalács .
Nem kell bonyolult gép ,jó gép kell amit ezek a tőmeggyártok nem tudnak ,mivel nem sütöttek kalácsot .
Azt a fél órás bemutatót én nem tartom kalácssütésnek amit ezek csinálnak . Pont ezért van annyi "szar" kalács a piacon, mert ezek a hozzá nem értő emberek tanítják be . Felejtsük el azt , hogy ezt 1 óra alatt meg lehet tanulni .
Ezért őrzi mindenki a titkát. Inkább zsebe kell nyúlni és kifizetni a PROFI betanítást , mint megvenni minden használhatatlan csíkhúzó gépet és társait .
Én is régóta olvasom a fórumot, de nem nagyon láttam használható segítséget, tippet, ötletet.
A kérdésekből van gazdagon, de ez a magyar valóság....mindenki félti, védi a tapasztalatait.
Tulajdonképpen valamilyen szinten megértem....csak akkor ez a fórum értelmetlen...
Én is beszéltem a Sweet Dream gépekről a gyártóval. Valóban nekem is előadta, hogy ezek a gépek a legjobbak és, hogy 3 hónap alatt vissza hozza az árát. A komplett gépsort ajánlotta, és a 10 es turbós gépet. Elmondása szerint a turbós gép egyedűlálló mert nem kell pakolgatni arudakat, ott sűl meg ahová be rakta az ember és mindegyik kalács egyszerre és egyformán sűl.
Közben beszéltem egy ismerősömmel aki ilyen gépet használ és nem támasztotta alá ezt. Turbó légkeverés ide vagy oda, lévén hogy ki-be nyitogatja az ember a légkeverésnek semmi értelme. Én amikor kimentem Fótra beszélni a tulajjal, egy fűtettlen irodában beszéltünk ahol nem volt világítás. Nekem nem úgy tűnt, hogy egy jól prosperáló céggel tárgyalok. Számomra fontos lett volna hogy bemutassa működés közben a gépeket, de erre nem volt lehetőség.
Az elmúlt pár hozzászólásban láttam, hogy mások is kíváncsiak a Metaltechnik által forgalmazott gépekre és a cég álltal kínált konstrukciós lehetőségekre. Én is beszéltem a céggel telefonon. A nagy-nagy lehetőséget és tuti megtérülést akár pár hóapon belül sztorit is hallottam. Most tényleg vannak itt a forumon olyanok akik ezt a rendszert használják? Mint a többiek én is szertnék ebben az iparágban tevékenykedni. Büfés tapasztalataim vannak de nem vagyok már Magyarországon. Most a sokmillió forintot egyszerre fizessünk be vagy részletekben az mindegy mert igyis úgyis sok pénz. Persze beruházás nélkül nem lehet semmit elindítani vagy akárcsak üzemeltetni nem ez a kérdés hanem hogy a sok gép és rendszer közzül mi lenne a jó egy induló vállalkozás számára.
Tehát Van valaki aki erzt a sweat dream rendszert használja vagy netán komplett pakettot a többi extrával együtt megvette es használja es meg tudná velünk a tapasztalatait osztani? Most nem arra vagyok kívancsi hogy mennyit árul egy nap az mindenkinek a privát dolga...csak a rendszer érdekel a gyartó " többezer elégedett ügyfél" dolog es a sok rózsaszín köd nélkül...
sziasztok!Megtudnátok mondani hol tudok venni csomagoló celofánt esetleg angol felirattal vagy csak simát?szerencsétlen vagyok egyszerűen nem találok semmit:(köszi szépen
Olyan embert keresek aki legyártana nekem egy ÚJ GENERÁCIÓS NAGY TELJESITMÉNYŰ elektromos kürtöskalácssütőt!! Ugyanis a piacon lévők elég gyengék ahhoz hogy komolyan termelni lehessen velük!
Kürtöskalács sütő felszerelés érdekelne.Új illetve használt de jó állapotú is érdekel képekkel.Az infókat a gabi910922@freemail.hu e-mwil címre kérném.Előre is köszönöm szépen
Csütörtökön a Hungarikum Bizottság ellenvélemény nélkül hungarikummá nyilvánította. Történt ez tíz nappal azt követően, hogy a románok közölték, levédetnék a hagyományos román terméket.
A Hungarikum Bizottság egyhangú döntéssel hungarikummá nyilvánította csütörtöki ülésén a kürtős kalácsot – jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A kürtős kalács 1990 után indult világhódító útjára és ma már sok országban megtalálható – indokolta. A Hungarikum Bizottság minden segítséget megad a kürtős kalács jogi védelméhez – tette hozzá, aki az erdélyi, a székely és a magyar hagyomány részének nevezte ezt az édességet.
Eladó egy új faszenes kürtöskalács sütő gép, hat tengelyes, akkumulátorról működő, kétféle forgási sebesség állítható rajta, ventilátor van felszerelve a faszén izzításához.Tartozékként állvány is jár hozzá a dorongok tárolására.
Referenciát tudok adni másik meglévő sütőről, ami már 4 éve gyártja a finom kalácsokat vásárokon.
Az Üzlettársammal szeretnénk külföldön népszerűsíteni és értékesíteni a kürtőskalácsot. Az alapötlet az az, hogy büfékocsiból árusítanánk, és az előállításhoz szeretnénk minél korszerűbb és teljes körűbb gépesítést. Ehhez összesen két céget szemeltünk ki.
Sziasztok. Eladósorba tettem szeretett kalácsgépemet profilváltás miatt.Amely egy a Metaltechnik cég által gyártott 3KW teljesitményű elektromos 8 fás gép. 20 db fával adom.A fák hossza 20cm.
A gép ára 150.000 ft .Természetesen a saját receptúrámat is átadom ha igéy van rá.elérhetőségem a 06203347707 telefonon vagy az antal.denes69@gmail.com mail cim.