Keresés

Részletes keresés

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.05.25 0 0 295

Írtam:)

miru11 Creative Commons License 2014.05.25 0 0 294

Szia Zsuzsi!

Ne idegeskedj, én ma személyesen beszéltem, egy "sorstárssal", szívesen elmesélem. Van e-mail címed, az enyém sniki76@freemail.hu. Írj, ha van kedved.

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.05.25 0 0 293

Lehet flegmázni, vagy lenézni mert nincs pénzünk pelusra. De hármasikred van, és magyarországon élsz kemény 75 e ft gyesből amiből 75 a lakáshitel, és durván abból kell élni , amit a férj keres és annak is x részét pelusra költjük, . Talán érthető hogy szeretném a  szobatisztaságot, vagy talán az ovit , hogy vissza tudjak menni dolgozni. És az ember nem tervez előre hármasikreket. De hiszen könnyebb lett volna elvetetni kettőt és talán nem kéne itt rinyálnom, Meg talán a gyerek se lenne pszichikailag kaka visszatartásos, mert lehet hogy az a baja mindenen osztozkodni kell, legalább a kakán ne kelljen . Lehet hogy ezért szar anya vagyok, 

 

És vehetek neki csodaszert, fosathatom éjjel nappal, a probléma akkor sem megoldott.

Úgy gondoltam, hogy azért olvasom vissza az írásokat, hátha valaki volt ugyanilyen helyzetben és tudja a megoldást. De a kioktatós, lekezelős, és lenézős emberek írását ezentúl átlépem.

 

Most sikerült nekem is lealacsonyodnom arra a szintre, hogy a reggeli fél 6 kelés, és az egész napi robot után még itt idegesítsem magam...

 

 

nosztalgika02 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 292

Értem. Pelusra nincs pénzetek - akkor mi lesz majd késöbb, mikor majd kirándulás, szakkör, játékok, fotózás, nyári tábor, stb? Csak kérdem, halkan...

 

Az, hogy hagyjátok, hogy az óvodák önkényesen leszarják a hatályos törvényeket, tényleg a ti dolgotok. Csak az a baj, hogy mindenki behúzza a farkát, így aztán, mikor fontos lenne, hogy az óvodák tartsák magukat a törvényhez (mert a gyereknek komoly problémája van, székletvisszatartás, és ELENGEDHETETLEN lenne a gyógyulásához, hogy szó szemrehányás nélkül pelenkázzák), akkor minden további nélkül elküldi a szülöket az ovi a fenébe.... mert senki se szorította még rá öket, hogy éppúgy tartsák magukat a törvényhez, mint mindenki más.

 

Azt meg, hogy kizárólag rábeszéléssel adni be egy gyereknek a gyógyszert, tehát hogy a gyógyszer bevétele vagy nem bevétele egy hároméves gyerek belátásán múljon, azt már nem is minösítem.. majd amikor eltörik a karja, és be kéne gipszelni, hogy rendesen forrjon össze, majd azt is megvétózhatja a gyerek????

 

De mondjuk mindegy is, én a témában leírtam, ami mondanivalóm, tapasztalatom volt, akit érdekel, visszaolvashat, nem fontos nekem ebben a topikban kísértenem, mikor csak idegesít.

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.05.24 0 0 291

MIru 11 !Nem vagy fent facebookon? mert szeretnék 1-2 dolgot kérdezni. Ha igen, megadhatnád priviben a neved!köszi, Zsuzsi

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.05.24 0 0 290

Sziasztok!

Nosztalgika 02,  bocsi, de én sem értek veled egyet!Korábban már nekem is beszóltál, mert miért kéne szobatisztának lennie. Igen, nincs jogszabály hogy szobatiszta legyen, de mikor egész nap bűzlik a gyerek, kinevetik, akkor biztosan imád majd oviba járni ugye? na és a jó körülmények,,,,konkrétan tudok olyat a gyerek bepisil(igaz ez nem az az ovi ahova a mieink járnak majd), mi mond az ovónő, majd megszárad. Akkor vajon hányszor lesz átpelenkázva a gyerek???És én még örülhetek mert fiam van, de a lányoknál nem mindegy hány óráig párolódik a saját kakájában)

Mellesleg pl nálunk az anyagi oldala sem mindegy,mennyi pelenkafogyasztás (mondjuk nálunk ez is gond) Korábbi írásodban olvastam, te elmagyaráztad a gyereknek, ha nem kakál akkor meghal. És ezt megértette???A mieink nem értik, honnan tudnák mi az hogy meghal? Igaz szerencsére nálunk a családban nem történt ilyen, bár ha lett volna sem gondolnám hogy egy 2.5 v 3 éves megértené....

Múltkor mikor pszichológusnál voltam a gyerek ügyében ő tanácsolta a jutalmazást, igaz közvetve, először pirospont jár, és ha összegyűlik x darab akkor valami jutalom. Az egyik gyereknél nagyon bevált a 3iker közül, alig várja pisiljen, és már mondja is hogy anya pötty! A visszatartós fiam is nagy hajlandóságot mutat, de mikor ráül, nem mer pisilni mert ha elengedi magát, jön a kaki..és akkor mi lesz.:)

Amúgy le a kalappal előtted, mert tisztelem azt hogy te is keresztül mentél mindenen, és sikerült megoldanod a problémát, de mivel mindegy gyerek és család más, azért nem kellene leszólni a másikat.

Mellesleg sokaknál , nálunk is nem az elsődleges hogy azért wc-zen bilizzel, hogy ne kelljen pelus, hanem  akkor tuti nem tud keresztbe rakott lábakkal balettozni , és talán az a nyavajás kaki is ki tudna csúszni.

miru11 Creative Commons License 2014.05.23 0 0 289

Sziasztok!

Nosztalgika 02, lehetsz nyugodtan ingerült, de nem hiszem, hogy ilyen következtetéseket kellene levonni a leírtakból. Se erőm, se kedvem megmagyarázni, hogy mi miért van, hogyan jött a Kinder tojás, és miért kap jutalmat, ha sikerül a peluba. Egy biztos, olvastam már több írásodat is, én nem vagyok brutál anya, lehet ezért nem issza meg az enyém a Movicolt, soha, és semmit nem erőszakoltam eddig, a finom rávezetés, és a megbeszélés híve vagyok. Szeretettel nevelem, nem zsarolással, nagyon sok öleléssel, és puszival, egész napos foglalkozással..... Viszont, ha meg tudod emészteni, ha nem, Magyarországon óvodás korra szobatisztának kell lennie nappalra a gyermekeknek, hát ezért igyekszünk mi itthon. Olvastam már, hogy többeket leteremtettél, már akkor sem tetszett. Gondolkodtam, hogy válasz nélkül hagyjam a megjegyzéseidet, vagy leírjam, amit gondolok. Mint látod az utóbbit teszem, a gondolataimhoz mérten finoman. Szóval, ha egyet értünk az itthoni rendszerrel, ha nem, ez van, és ennek megfelelően próbáljuk a legjobbat kihozni. Az egyéni véleményem, hogy meg kell várni, amíg megérik rá, de a lehetőségeket fel kell ajánlani, meg kell ismertetni a választási lehetőségeivel. Ezért kapott bugyit, és nem én adtam rá, kicsomagolta és felvette. Mivel a dackorszak közepén van, így megmutatta, hogy neki lesz igaza, én pedig megértettem, hogy még várni kell. Különben pszichológiát tanultál? Csak mert én igen, és semmi ilyen következményével nem találkoztam a jutalmazásnak. De hagyom is a részleteket, nem szeretnék vitába bonyolódni, csak hagyjuk egymást békén.

nosztalgika02 Creative Commons License 2014.05.23 0 0 288

Elnézést, hogy most ingerült leszek, de nem lehetne békén hagyni a gyerekedet ezzel az idióta szobatisztasággal? Szerintem a napnál is világosabb, hogy még nem érett meg rá, nem a saját igénye még, hogy ne csináljon pelusba, hanem csak a te zsarolásodnak próbál eleget tenni - illetve egyrészt próbál, mert mantrázik magában, hogy kinder tojás, ha nem megy a pelusba, másrészt meg nem is próbál, hanem dacol, hiszen rögötn, koncentráltan belecsinál a tiltott új bugyiba, és aztán a maga gyerekmódján meg is indokolja, hogy miért hülyeség a tiltás: hiszem ott a mosógép.

 

Szerintem a legjobb úton jársz afelé, hogy eljátszd a gyereked bizalmát, aki nyilván nem érti, hogy miért kell neki magát megeröszakolni (ott a mosógép, ill. a pelus), miért nyüstölöd olyannak, amire ö még nem kész.

 

Jutalom(falattal) meg kutyát kell nevelni, nem gyereket. Láttam már konzekvensen jutalommal nevelt gyereket, katasztrofálisan szeretetlen és tiszteletlen lett a szülö-gyerek viszony, mire elérték a 10. évet - naná, a gyerek egész életében azt tapasztalta a szüleitöl, hogy azok meröben tiszteletlenül idomítandó állatnak nézik, nem is csoda,  hogy benne sem volt egy szikra tisztelet vagy szeretet a szülök iránt.

Előzmény: miru11 (287)
miru11 Creative Commons License 2014.05.22 0 0 287

Sziasztok!

Havasi Zsuzsi, nálunk is ez a helyzet, Kinder tojást kér, ha a wc-be kakil. Van jutalom a peluba kakilásért, kukoricapuffancs, az a színes golyó. Úgy hívja "babgolyó". Napközben hallom, ahogy beszélget magával, és ismételgeti, hogy, aki a wc-be kakil kap Kinder tojást, aki peluba az nem. A szívem szakad meg. Nagyon sokáig nem kapott cskit, aztán a nagyik megismertették vele. De október óta tabu lett. Nálunk különben egy kakóscsigával kezdődött a kálvária, attól szorult be úgy, hogy azóta tartogat. Húsvétkor kapott csokit, mert már nem volt szívem azt mondani, hogy nem, 7 nap lett az eredménye... Ma kapott új bugyikat, nagyon tetszett neki, fel akarta próbálni, mondtuk neki, hogy rendben, de abba nem szabad belepisilni. Felvette, majd közölte, hogy szabad, és láttam, hogy már koncentrál is, mint a wc-én szokott, és persze már folyt is. Majd közölte, hogy anya kimossa a mosógéppel. Hát nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek. Szóval, arra jöttem rá, hogy tudatos minden. Teljesen tanácstalan vagyok.

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.05.21 0 0 286

Sziasztok!

 

Miru11!Jah,igen ha nem lenne elég egy laza hármasiker a dackorszakban, még ez is:)

Sikerült beszereznem a lépcsős szűkítőt, holnap érkezik, már  a kaki pisi táblázat is elkészítve, persze az én fiam mit mond mi legyen a hétvégi jutalom a kaki, pisiért...CSOKI.Mindig tudja mit nem kellene. Remélem én is ha látja a többit a wc-n megjön a kedve. Kis szűkítőnk van, néha rá is szokott ülni eleinte be is kakil, csak egyszer beesett a cumi, és azóta mumus a wc- a bilit meg játéknak nézi, legtöbbször belelép, vagy fejére teszi. 

Szívesen látnám mi van a kis fejükben.Nálatok meg még rosszabb mert egy lánynál még kényesebb ez a téma, főleg ha fájdalmas is kaki.

A kakis könyvet én is be akarom vetni..

Az olaj téma nem jött be?

miru11 Creative Commons License 2014.05.21 0 0 285

Sziasztok!

Havasi Zsuzsi, minden elismerésem a tiéd, eddig nem mondtad, hogy 3-an vannak, és még így küzdesz ezzel a problémával. A Wc szűkítő, ami fellépős tényleg jó, nekünk is olyan van, eddig már többször sikerült is eredmény produkálni rajta,  persze , amikor jött a Guttalax hatása. Figyeltem a mozdulatot, a lábával nyomja a fellépő részt, és kapaszkodik az oldalán lévő fogantyúba. De valahol olvastam egy anyuka történetét is, neki is ikrei voltak, és amikor az egyik szobatiszta lett, a másik utánozni kezdte, és abbahagyta a visszatartást. Szóval, hátha... A miénk egyke, de a doktornőnk is javasolta, hogy van a környékünkön egy magánbölcsi próbálkozzunk, mert a közösség csodákra képes. De nem volt szívem beadni, így, majd szeptemberben. Viszont ma fura dolgok történtek, eddig ő a bilit nem is használta csak a wc szűkítőt. Egy hete olvassuk a Bilikönyvet, ehhez tudom kötni a történéseket. Ma odajött hozzám letolt nadrággal, hogy "Anya, légy szíves levesz a nadrágom, meg a pelumat, mert a bilire ülök" Szóhoz sem jutottam, persze azonnal cselekedtem. Vagy 6-7-szer pisilt bele, zenélős, nagyon élvezte, aztán vitte kiborítani a wc-be - ami mondanom sem kell nem mindig sikerült :) Majd délután újra kezdte a műsort, és este megint. Nem akarom elkiabálni, de remélem, valamin elgondolkodott. Aztán a délutáni alvás közben azt hallottam, hogy valami nagyot csattan, ő meg kiabál, hogy NEEEEM. Rohantam, azt hittem kiesett az ágyból. Hát tartogatott, magával kiabált, és kidobott mindent az ágyból. Azt mondta mérges vagyok, mert a kaki a peluba megy. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy semmi baj, ha oda megy, oda megy. Nem sok sikerrel jártam, mert estig nem történt utána semmi :( Ezen már elég rég gondolkodom, hogy nálunk olyan, mintha tudná, hogy neki már a Wc-be, vagy a bilibe kéne kakilni, de ez nem megy, viszont a peluba nem akar. Ő már nagylány-egész nap ezt hallom, és óvodába akar menni....

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.05.20 0 0 284

Sziasztok!

Ma voltam a pszichológusnál. Én gyerek nélkül mentem, mert azt mondta a doktornő,hogy 3 év alattit nem érdemes oda vinni. Így én kaptam tanácsokat. először is mondta , hogy biztosan a rossz élménnyel van összefüggés, másrészről egy siker, hogy magában úgy gondolja "ügyes"hogy meg tudja tartani.harmadrészről nálunk mivel 3 iker egyike, és mindenen osztozkodni kell, ezen legalább nem...

Igaz, ezzel újat nem mondott...:)

Az ovi miatt ne izguljak, mert olyat nem tehetnek 3 évesen kötelesek bevenni, akár pelussal is, nincs erre jogszabály, és ha ezen aggódok akkor tényleg nem lesz szobatiszta, Másrészt rá kell szoktatni a wc re (azért arra, mert az ott üldögélés kényelmesebb, testhelyzet, mint a bilin kuporogni, és az sem baj, ha megszokja wc-n kakilunk , pisilünk nem a szobába nappaliban...stb Mindenképpen tanácsolta a wc-re a lépcsős wcszűkítőt, mert így a legkényelmesebb, jó a lábtartása, és nem mozog a wcn(mert ez félelmet kelt a gyerekben, hogy beleesik) Hagyni kell a gyereknek fel le pakolgatni, felmászni , akár pelusban is szokni a helyzetet. Érdemes motiválni --táblázatban kaki pisi a wcbe megy, akkor kap matricát, hétvégén jutalom cserébe. Ezen kívül  ha nem akarjuk hogy a bugyiba menjen, bugyipelust adni , és a gyereknek hagyni ugyanúgy mint a bugyit fel le húzni, és ugyanúgy felülni a wcre.  Játékok: gyurma, sár(homok) újjfesték, "kakit formázgatni", kakis könyv. 

Nagy vonalakban ennyi....sok újdonság nincs mert ezekről én is olvastam már. De azért megfogadom, és belekezdtem a wc szűkítő vadászatba, úgyis jön a jó idő, leveszem a pelust(legalábbis a másik kettőről, a Balázsről meg lehet bugyipelusra váltunk. 

A paraffinolaj azért nem úgy hat, hogy szó szerint kicsúszik...legalábbis nálunk. Inkább az állaga kenőcsösebb, (nem annyira mint a levolakktól.) Hatása min.2-3 nap után látszik, Én nem adok mást, mert MOXALOLLE(Magyarországi név a Movicolnak) az íze miatt nem vált be, úgy kellett volna bele erőszakolnom, inkább nem ivott.4-5 naponta Levolakk, ha már nagyon aggódok. De így minden nap van kaki, sőt minden pelenkázáskor, igaz annyi mint egy kis kígyó a fél farpofa közt, de legalább kaki, és nem csak folyás a pukkancsal.

Nagy csoda nem történt a dokinál, de próbálok mindent amit mondott betartani, ja és az étrendet mondta még, de az alap......Miru 11 remélem beválik az olaj:)

miru11 Creative Commons License 2014.05.20 0 0 283

Sziasztok!

Ma voltunk a pszichológusnál. Még csak annyi történt, hogy játszottunk, kicsit megismerte a gyermekem. Jövő héten kell mennem, egyedül, hogy átbeszéljük a történéseket.

Havasi Zsuzsi, holnap készülök próbálkozni a paraffin olajos módszereddel. Ha megírod nálatok mi volt a pszichológusnál, légy szíves azt is írd meg, hogy az olajtól nálatok, hogy működik. Hány naponta van eredmény, meddig tartogat? És csak az olajtól egyszer csak kicsúszik, vagy sír? Gondolom attól nem görcsöl? Te adod a Movicolt is? Köszi

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.05.18 0 0 282

Sziasztok!

Persze, megírom, mi volt, már alig várom a kedden, mint aki valami csodát vár...most nagyon bízok benne, hogy bejön, és vége lesz az egésznek. Nálunk mindenképpen ahogy írtad, "fejben kell tisztogatni". Nem rég, véletlenül jöttem rá, hogy mi is lehetett a kiinduló ok.Csecsemőkorban szorulásos volt, aztán 2 éves korra megszűnt, viszont még utoljára volt egy berepedése. A 2 éves státuszon a doki mondta megnézi, ír krémet. A gyerek ezt olyan zaklatásnak vette, kb 2 órás hisztit vert le, nem tudtuk megnyugtatni, pedig semmi sem csináltak vele. Visszagondolva tényleg utána kezdődött minden. Aztán minap fürdés után gyereket megint elkezdtem kérdezni, miért nem kakil  fáj, büdös...stb mindenre nem. Aztán eszembe jutott ez...mert egyszer a doki bácsi megnézte, mikor nem akartad, és erre bólogatott. Másnap pont mentünk orvoshoz. A dokinak elmondtam(nem a gyerek előtt) mikor bementünk a gyereknek elmondta, akkor muszáj volt megnéznie, de többet nem nézegeti ha szépen kakil Kapott egy kék tollat is. Hazajöttünk, a tollat fogva fél óra múlva kakált akkora adagot...és még utána vagy 5x. Másnap folytatta, de aztán valamiért megint nem.......azóta imád a dokihoz menni, ölelgeti, lesi a szekrényt mikor kap tollat. Persze csak ezért nem fogomm naponta elvinni...szóval.... A paraffin olajt én úgy adom, közepes kiskanál teáskanál bele az olaj, rá 4 csepp cebion, ez megízesíti, meg után egyből tisztán még 4-5 csepp. Nem is árt, meg szereti az ízét. MInden nap megeszi, annyit mondok vitamin, jó a pocinak. Azóta kisebb adagok de minden nap van kaki, persze tartogat, de legalább nem keményedik be. 

 

nosztalgika02 Creative Commons License 2014.05.18 0 0 281

Lejjebb, a 200-as hsz-emben ezt írtam többek között:

 

Mielött elkezded adni a Macrogolt, érdemes elbeszélgetni a gyermekkel. El kell neki mondani, hogy:

1. mindenkinek kakilni kell, aki nem kakil, az meghal (ez durva, de sajnos igaz), mert a kaki a test szemete, és ha a testben felgyülemlik a szemét, akkor nem tud müködni tovább.

2. a széklet alapjában véve egy lágy valami, ha azonnal kiengedik, "ha jön a kakivonat" (saját magyarázási módszerem). Aki rögtön kiengedi a kakivonatot, amikor az dudál a popsijában, annak könnyü, mert a kaki alapjában lágy.

3. a kaki csak akkor keményedik be, ha sokat kell állnia a popsiállomáson, mert akkor kiszárad.

4. amig a Macrogolt szedi, addig a kaki kicsúszik, így neki nem kell meghalnia (ezt én tényleg így mondtam el, hatott!)

5. késöbb majd kevesebbet kap a Macrogolból, és akkor már neki kell ügyelnie a kakivonatra, hogy azonnal kiengedje, ha az dudál a popsijában (=székelési ingere van).

6. nem kell megijednie, ilyen problémája sok gyereknek van, és a Macrogol segít, és ha kell, mindig vissza lehet térni a teljes kiinduló adagra.Nekünk is több nekifutásra sikerült letenni, a gyerek többször visszaesett. Hálistennek a Macrogolnak semmi káros mellékhatása nincsen. Elöbb-utóbb ö is tudni fog kakilni, csigavér.

 

Na, miután ezt így elmagyaráztam a gyereknek - és nem is kellett sokszor, elég volt két-háromszor elmondani, és ez rekord az én gyerekemnél, akinek bizonyos dolgokat évekig mantrázhatok -, utána elkezdett ügyelni a kakivonatra, és kiengedte, ha dudált.

 

A gyerek sokszor azért nem kakil, mert épp nincs kedve abbahagyni, amit éppen csinál - játék pl. -, és elmenni a wc-re, így visszatartja a székletét, ami aztán bekeményszik, és aztán már fáj, mikor nyomná ki - kész is a probléma. Ha az ember odafigyel a gyerekre, és ismeri is egy kicsit, észre fogja venni rajta (az arckifejezésén, a testtartásán), hogy mikor próbálja elnyomni a székelési ingert. Na, olyankor kell NAGYON gyorsan reagálni, küldeni kakilni, párhuzamosan biztosítani arról, hogy ottmaradsz, megvárod, nem mégy el, nem szakad félbe a játék csak azért, mert neki kakilni kell. Ha mindez nem hat, át kell menni Szemét Anyába, és akár rá is kiabálva kiküldeni a wc-re, minösített esetben felkapni és kicipelni, ráültetni. Ha már rajta ül, akkor már nem veszekedni, hanem mesét ajánlani. Ha sikerült idejében elkapnunk a gyermeket, és a székelési inger még ott van, nem múlt el, akkor extra gyorsan fog menni a dolog, amit ki is lehet hangsúlyozni: "Látod, hogy sietett a kakivonat kifele - ha rögtön kiengeded, mikor dudál, akkor nem kell sokáig nyomni, hanem gyorsan kijön, te meg gyorsan visszamehetsz játszani."

 

Nálunk így müködött - de többszöri visszaeséssel.

Előzmény: miru11 (280)
miru11 Creative Commons License 2014.05.16 0 0 280

Sziasztok!

Havasi Zsuzsi, engem is érdekel, hogy te milyen sikerrel jársz a pszichológusnál!!! Mi is kedden megyünk, én is érdeklődve várom. Nálunk tegnap a Guttalax valamiért túlságosan is hatott, és egész este kakilt, annyira sajnáltam már! :( Viszont ismét a wc-be is sikerült, mert fürdés előtt is rájött az inger, aztán a kádba, és mindenhová.... Rémes esténk volt. Éjjel egykor újra kezdte.... Már rettegek, hogy ilyenkor valami baja lesz, nem is írom le, hogy mik fordulnak meg a fejemben. Ti hogyan adjátok be a parafin olajat, nekem sehogy sem sikerül. Próbáltam ma a tejébe, egyből kiköpte, hogy nem finom. Próbáltam kis kanállal a szájába, öklendezett. Attól féltem, hogy félre nyeli, mert közben olvastam, ha tüdőre megy, egyből károsodást okoz. Az a legnagyobb baj, hogy elképzelésem sincs, hogy ennek mitől lesz egyszer csak vége, mi lehet a megoldás. A testvérem szokta mondani, hogy nálunk nem belében, hanem a fejében kéne tisztogatni. Olvastam más fórumokat, de évekkel ezelőtt volt az utolsó hozzászólás, olyan jó lenne, ha előkerülne valaki és leírná, hogy náluk hogyan lett vége!

Léna11 Creative Commons License 2014.05.16 0 0 279

Sziasztok!

Havasi Zsuzsi! Majd írd meg Te is,hogy mi volt a pszichológusnál,kiváncsi vagyok.

 

Írtam,hogy almás korpatabletta beszerzésén gondolkodom. Az egyik patikában meg is rendeltem,de kissé elbizonytalanított az az info,hogyha nem iszik eleget a gyerkőc,akkor pont ellenkezőleg hat. Viszonylag sok folyadékfogyasztás mellett hatásos. Iszik-e eleget a gyerek? Imádom ezt a kérdést....Bölcsis,ahol állítólag noszogatják,h igyon bőven, Mi itthon itatjuk bőven..

 

Érdekes egyébként úgyanúgy 1,5 tasakkal kapja a Macrogol-t,a múlthéten "csak" 3x volt kaka,a héten még csak egyszer!! Hm....olyan mintha kissé hozzászokott volna? Vagy csak kevesebbet evett mostanság,az is lehet....

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.05.15 0 0 278

SZiasztok!Folyamatosan olvasom a fórumot, korábban én is hozzászóltam, mi is ilyen problémákkal küzködünk. Most ott tartunk, hogy a paraffin olajozás elég jól bejött, mellette laevolak. De ez is csak tüneti kezelés, változás nincs ugyanúgy tartogat, de legalább nem keményedik be neki a kaki. Aztán egyik nap már kiborultam, eldöntöttem keresek pszichológust, Felhívtam, mondta mindenképpen ilyenkor a szülőnek kell elmenni elbeszélgetésre, és olyan tanácsokat adnak ami minden esetben megoldja az ilyen jellegű problémát. Én erre nagyon kíváncsi vagyok, várom már a keddet.....valaki volt már esetleg, miket mondanak? Remélem nem annyi lesz, hogy ne foglalkozzunk vele ne emlegessük a kaka témát, mert ez nem vált be.

Léna11 Creative Commons License 2014.05.15 0 0 277

A Macrogoltól a te kislányod nem tudja tartani egyáltalán? Milyen széklete van tőle? Sziasztok!

Miru11:őszintén sajnálom,hogy min kell keresztülmennetek!! :((

 

Kérdésedre válaszolva:nem tart vissza egyáltalán a Macrogol mellett!! Szerencsére nekünk bejött!!A napi 1,5 tasakkal sikerült úgy beállítani,hogy teljesen normál(inkább hígabb felé hajló) állagú a produktum. Hetente kb 4 nap van,és akkor általában egy nagy adag.Tehát nincs peluspiszkítás többször stb.

Igen,Macrogol 4000. Olyan mélységeiben én sem tudom,hogy mi a különbség a készen vásárolt és a gyógyszertárban készítettek között.

Akb  eddigi 7 hét alatt,mióta szedjük csak pár alkalommal okozott neki görcsöt(szinte elhanyagolhatóan kevésszer).

 

Hétfőn mi is könyveztünk: A Vakond,aki tudni akarja.....tetszett neki,rögtön 3x kellett elmesélni és azóta is kézbe kerül naponta.

 

Továbbra is nyomozok valami után,amit a Macrogol fokozatos elhagyáskor lehetne neki adni.

Most az almaízű korpatabletta és Nature Care Orange termékeket olvasgatom. Mindkettőről olvastam jókat,valemelyiket megfogom rendelni patikába.

 

 

miru11 Creative Commons License 2014.05.14 0 0 276

Sziasztok!

 

Léna 11, mindenképp megírom, hogy mi volt a pszichológusnál. Van egy ismerős pszichológus, vele már sokat beszélgetett a testvérem a nálunk kialakult helyzetről, de teljesen tanácstalan. Annyit mondott, hogy hozzá fog szokni a Guttalaxhoz. Hát ezt én is így sejtem. Eddig használt a 9 csepp, néha 10. Most valami megint nagyon nem jó, mert nem használ. Igaz kezdődött 4 hete a kálváriánk a Movicollal. A Movicol nem használt, csak egész nap maszatos volt, pedig napi kettőt ivott. A Guttalax nem használt a Movicol mellett. Aztán beteg lett antibiotikumot kapott, az is fog, ráadásul nem evett, akkor jutottunk el a 7 napig, úgy hogy napi 3 kúp tűnt el, és az utolsó 3 nap folyamatosan kapta a Guttalaxot. Aztán ismét beteg lett, hólyagok voltak a szájában, megint nem evett, de már nem is ivott. Teljesen kikészültem. Múlt héten lett kicsit jobban, az étvágya önmagához képest semmi, de legalább már iszik. Hiába adtam be a 10 csepp Guttalaxot semmi, csak egész napos erőlködés, következő este 8 cseppet adtam még. Hétfőn délután elindult, egész délután kakilt, nem is tudom hányszor. A végén már csak azt mondta, hogy nagyon sokat pisiltem. Kicsípte üvöltött, kínlódott, mert próbálta tartani. Rémes volt, aztán kedden megint nem evett. Azt hiszem megviselik ezek az egész napos kakilások is a kis bélrendszerét. Régebben beadtam a Guttalaxot este, másnap legkésőbb délután kakilt, általában kétszer és kész. Minden 3. nap volt széklete, mert minden második nap kapta. Szerintem, mivel így tudja tartani, el tudna menni a wc-ig, de egyenlőre nem akar róla hallani. Finoman felajánlom neki, de a válasz mindig az, hogy peluba. Megvettem neki a hétvégén a Bilikönyvet, amit ajánlottál. 30-szor kellett egy nap elolvasni, 3 napig, most nem akarja hallani.

A Macrogoltól a te kislányod nem tudja tartani egyáltalán? Milyen széklete van tőle? Csak mert megfordult a fejemben, hogy amíg kapja, lehet addig kéne a wc-vel próbálkozni, hogy ne legyen rossz élmény. Úgy irigyellek, hogy nektek az használ. A Macrogol 4000-ret kapja? Mert megkérdeztem a gyógyszertárban, külön hatóanyagként, csak Macrogol 4000 van, a Movicolban Macrogol 3350 van. Nem tudom, hogy mi a különbség, nem értek hozzá. Egyáltalán nem okoz görcsöket? A Guttalax szerintem okoz. Legalábbis nagyon szenved, amikor rájön. De már nem tudom, hogy görcsöl, vagy csak azért, mert tartja. Arra mindenesetre jó, hogy felhigítja a székletet, így a 7 napos is nagyon puha volt, tehát maga a kinyomás nem rossz élmény. Azt mondja, hogy fáj a pocakja, de ezt sem tudom, hogy a Guttalaxtól, vagy a visszatartástól. Néha annyira jönne kifelé, hogy az egész gyerek bugyborékol, és még akkor is tartja. A szívem szakad meg, ha magához enged simogatom, ő meg csak nyafog. Néha oda sem enged, elzavar.:( Szóval vészhelyzetben megoldás a Guttalax, de nálunk sajnos csak azzal jön ki.

Léna11 Creative Commons License 2014.05.14 0 0 275

Sziasztok!

 

Miru11!

Majd írd már meg mindenképp,hogy a pszichológus mit mondott a személyes találkozáskor?

 

Folyamatosan be-benézek,de nagyon belassult  a fórum...

Mi még szedjük a Macrogol-t kb. 7.hete,minden rendben van,de...

Lelkileg próbáltam laza lenni és elengedni ezt az egész témát,már

amennyire lehet ugyebár...Viszont mostanság majd abba kellene hagyni a Macrogol-t

és én már halványan izgulok,hogy hogyan lesz nélküle?

(rápróbálni meg "muszáj" mert nem szedhetjük örökké,és az ovi miatt "sürget" az idő,de ennek nem akarok nagyon behódolni.Elfogadtam,h max. marad még szeptember után bölcsiben. A gyerkőcön úgy látom,hogy lelkileg rendben van,mármint totál felszabadult a kaka témával kapcsolatban.Már amennyire én szülőként meg tudom ítélni,szerintem elhalványult benne a fájdalmas székelési emlékkép).

Én úgy gondolom,hogy mindenképp kellene valami(plLaevolac,általunk még nem próbált Guttalax,vagy még szemezek az almaízű korpatablettával..) segédlet,mert attól tartok,hogy bár fokozatosan hagyjuk majd el, nehogy visszaessünk!!

 

Beszéltem telefonon 2  gyerek (klinikai) gasztroenterológussal arról,hogy kell a Macrogol-t abbahagyni.De egyikőjük sem ajánlott semmit egyéb szert az abbahagyáshoz.

Nem tudom,legyen ez az én felesleges parám,de úgy érzem hogy kellene valami mégiscsak!!

 

Valami ötlet?

A Guttalax-ot mi még nem próbáltuk,az gyakran okoz hasi görcsöket??

Almaízű korpatablettáról valakinek tapasztalat??

miru11 Creative Commons License 2014.05.06 0 0 274

Sziasztok!

Nagyon eltűnt mindenki, igaz mi is az utóbbi napokban. Sajnos visszaesett a betegségbe a kislányom, most meg valami ellepte a száját. 4 napig nem ivott-evett. Nem tudom mi jöhet még, de ez már végképp sok volt. Egész nap könyörögtem, hogy igyon, játszottunk, varázsoltunk a szívószállal, de max. 1 dl ment le, többszöri próbálkozások után.Szombaton az ügyeleten voltunk. Vasárnap reggelig kaptunk haladékot, ha addig nem ivott volna, kórház. Szerencsére este lecsúszott a tejital. Egyfolytában kakilt, nagyon kicsiket, de annyit is evett. Naponta 8-10-szer cseréltem pelut. Azt hittem megoldódott legalább ez. De nem vasárnap óta megint tartogat, többször szól, hogy kaka, aztán semmi. Felhívtam egy gyermekpszichológust, ismerős, így elmeséltem neki az egész történetünket. Azt javasolta, hogy próbáljunk nem beszélni róla, főleg nem előtte. Ne legyen központi kérdés, és ne csináljak ügyet belőle, ha 2-3 napig nem kakil. Alulról egyáltalán ne próbálkozzak megoldani a problémát, se kúp, se beöntés, a kórházat meg végképp kerüljük.Ha alulról próbálkozom később további problémák táptalaja lehet. Elmondta, hogy a 2-3 évesek tipikus problémája, mert a testük egy részeként kezelik a kakit, és nem tudják elengedni.És, hogy valami divat lehet ez mostanában, mert két hét alatt én vagyok a negyedik, aki ezzel keresi. A megoldás, ha sikerülne wc-re szoktatni, mert ott nem tud tartogatni. Azt javasolta, hogy naponta többször próbáljam ráültetni, de semmi erőszak finoman, szeretettel. És itatni, itatni, az étrendre figyelni, és legfőképp valahogyan megnyugodni. Igyekszem.....A wc-s próbálkozásaim ma kudarcba fulladtak, továbbra is csak este ül rá. Viszont szólt, hogy menjek el, mert kakil. Aztán leugrott, és pelut kért. De nem történt semmi. Két hét múlva megyünk személyes találkozóra.

Katica333 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 273

Sziasztok!

Sajnos mi is megtapasztaltuk a legrosszabbakat a temaban, a beontestol a tehetetlensegig 

mindent... Csak szeretnem megosztani mi az ami segitett nekunk mert ugy nez ki kezd atallni a szobatisztasagra.

Gyerekorvos ajanlasa alapjan napi 15ml paraffin olaj es 10-15ml laevolac. Ez mar a masodik probalkozas volt mert eloszor a hatas utan lecsokkentettem az adagot es sajnos nem is volt utana mar hatasos. Igy naponta 5-6! alkalommal volt hasmeneses szeklete. Mellette d vitamint es lactiv kidet adtam neki. Ezt 4 hete kezdtuk el. Tudom hogy ennyi olajat lehetetlen megitatni veluk, higitva adtuk, kubus uvegben teaval mert a csoros uvegben nem erzi az olajat.

Kozben elmentem kineziologushoz, masodszor, masikhoz. Es elvittem a fiamat cranio sacralis terapiara 2x, ez nem faj, sot.

ezt kovetoen 4 het utan fogta magat es o akart raulni a bilire es a wcre es mar nem akar pelust felvenni!!

Elotte meg csak pisilni se pisilt soha bilibe se, 3,5 eves es 2 eves koratol probaltunk minden letezo megoldast kiprobalni nala.

Addig jutottunk el hoogy kizarolag ejszaka kakilt, siman elhuzta akar egy hetig is.

Nekunk ez igy egyben segitett. 

Kitartas mindenkinek, csak az tudja hogy ez mivel jar aki atesett rajta. 

 

 

Léna11 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 272

Sziasztok!

Múlthéten voltunk ovis beíratkozáson. A gyerkőc kiment az apjával,én meg nagyjából vázoltam,hogy miért vagyunk még pelusosak és mi a helyzet.

A lényeg:azt mondta az ovódavezető,hogy nem vesznek be pelenkás gyereket!!

A körzetes ovi sem venné be(nekünk ez nem körzetes). Király!!

Ugyanakkor a neten is sok  mindent lehet erről olvasni,hogy de igenis be kellene venniük...A bölcsis gondozónénink is mondta,hogy tudjak róla,hogy de fogadni kellene pelusban is...

Lehetne hadakozni,kapcsolatokat elővenni stb,DE:

-nem akarjuk olyan helyre adni,ahol eleve így állnak ehhez  a dologhoz.

-addig még van 4 hónap és BÍZNI kell benne,hogy igenis letudjuk addig tenni a pelust.

-elfogadtam,hogy "legrosszabb" helyzetben marad még bölcsiben,azt hiszem akkor abban a szituban ez lenne a legjobb a gyerkőcnek.

 

Amúgy voltunk homeós dokinőnél,akinek köszönhetjük,hogy eljutottunk a Macrogol-hoz,bár most abbahagytuk a homeós bogyót. Nagyon aranyos,rendes dokinéni.

A kislányunk kakált amíg a dokinéninél voltunk,így volt tárgyi bizonyítékunk is,hogy igenis működik,bevált a Macrogol :)

Napi 1,5 tasakkal heti 4-5 megfelelő állagú kaka van,nagyon örülünk!! :)

A kúpot együttesen nagy csinadratta közepette kidobtuk a kukába,amit azóta is megemlít naponta...

 

Közben olvasgatok,készülök arra,hogyha majd letesszük a Macrogolt,hogyan legyen?

Ez egy érdekes könyv:

http://www.pagony.hu/ne-viszolyogjunk

Én letöltöttem innen és kinyomtattam:

http://gyermekszoba.blog.hu/2013/01/23/a_vakond_akinek_jol_a_fejere_szartak

németül van videó is:

http://www.youtube.com/watch?v=FBe1KgrRYmU

van egy másik kaki témájú könyv is esetleg,de ez annyira nem tetszik:

http://www.libri.hu/konyv/pernilla_stalfelt.kakikonyv.html

 

És még kutatok az alábbi után: FELEJTSD EL A PELUST ELMO!

Ezt szeretném még megszerezni,akinek megvan léci jelezze!!! Köszi :)

miru11 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 271

Szia Bubbone!

Köszi a biztatást!!! Olyan mérges vagyok magamra, mert egyszer a probléma második hónapjának tájékán, én is elkezdtem, hogy mindennap adom a Guttalaxot. Végre minden nap kakilt, és tényleg jól ment. Aztán egy hét után már reggel is napközben is kakilt. Megijedtem, abbahagytam, és persze visszaestünk. Most, hogy kétszer is 5 napig vártam a Movicol hatását, már hiába adom a Guttalaxot. Tegnap este is beadtam 9 cseppet, ma négy rövid visszatartáson kívül semmi. Annyira el vagyok keseredve, nem látom a végét. Azért megpróbálom, hogy mindennap adom. A védőnő már akkor mondta, ha minden sínen van, akkor nagyon lassan csökkentsem a cseppek számát.... Ti az egy év alatt adtátok a Guttalaxot, vagy csak abban a két hétben? A Guttalaxot is reggel adtad? Én kezdek azon aggódni, hogy megszokta, és már nem reagál rá. Bár pont tegnap olvastam egy doktornő írását, aki azt mondja a Guttalax olyan enyhe, hogy nem lehet megszokni. A probléma megoldása, azaz a két hét után használtátok még? Tudom, régen volt, de, ha bármire emlékszel szívesen fogadom! Köszi előre is!

bubbone Creative Commons License 2014.04.27 0 0 270

ja, es ma mar majd' 7 eves nagylany :)

 

Előzmény: bubbone (269)
bubbone Creative Commons License 2014.04.27 0 0 269

Sziasztok,

 

Aterzem rettenetesen, pedig mar nagyon reg tul vagyunk rajta, ezert idemasolom nektek amit sokaknak elkuldtem , ha valami nem tiszta, kerdezzetek.

 

Mi arra torekedtunk, hogy 2 hetig minden nap legyen szeklete, akar hasmenos jellegu is, de legyen. Ezt elertuk mi paraffinolajjal ( addig noveltuk a reggel ehgyomri mennyiseget mig nem lett szeklete ) illetve a masodik eseetben guttalaxszal. Ebbol , ha jol emlekszem valami 3 cseppel kezdtunk, es addig emeltuk, amig nem lett eredmeny. Es oriasi a kisertes, de nem szabad vele leallni , ket hetig csinalni kell , ( mi a paraffinolajos probalkozasnal kb 1 het utan lealltunk, vissza is esett a gyerek ) nekunk legalabbis ennyi ido kellett, hogy elfelejtse a rossz elmenyeket a kakalassal kapcsolatban. Kozben nem kell beszelni az egeszrol, hanem reggel ehgyomorra beadni, es figyelni az eredmenyt. Megdicserni a kakalasert, esetleg valami apro jutalmat adni erte, de ezt csak akkor amikor megtortent, es a nap tobbi reszeben nem kell beszelni rola. Aztan amikor letelt a ket het, amikor latjatok rajta, hogy jon az inger, megdicserni, biztatni, motivalni. 
Nekunk ez mukodott, mindent probaltunk, nem orultunk , hogy ket hetig hashajtozni kell a gyereket, de merlegeltunk es ez a kisebbik rossz... Amugy is arra mindig figyeltunk, hogy 3 napnal tovabb ne hagyjuk bent a szekletet. Ha ennyi ido alatt nem jon ki, mar magatol nem fog... 

ANnyit meg hozzateszek, hogy ma 5,5 eves nagylany , mar nem is emlekszik ezekre a remsegekre ( 1 evig kuzdottunk, hol jobb volt a helyzet, hol rosszabb), nagyjabol 2,5 eves lehetett mikor a fent leirt kura kifejtette hatasat es azota is minden rendben. De meg 1 ev mulva is, ha mondjuk egy napig nem kakalt mar rosszul voltam. De azota az egvilagon semmi ilyen gond nem volt.

miru11 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 268

Sziasztok! Képzeljétek megérkezett a várva várt "csomag". Már éjjel háromszor behívott a szobájába, hogy új pelu kell, de nem volt benne semmi. Aztán reggel egy kicsi,  délelőtt félrevonult, hallottam, hogy nyög, épp akartam rohanni, hogy mi baja, de futott, hogy "anya ójiás, ójiás kaka van". Teljesen puha volt, egy kicsi kemény sem volt benne, gondolom a csütörtök este óta adott Guttalaxok megtették hatásukat. Annyira örült, felhívta a mamiját is elújságolni. Hát én 10 évet öregedtem ezalatt a 7 nap alatt. És a nagy kérdés, hogy hogyan tovább, mit adjak, mit ne......stb. De rájöttem mi lehetett a baj. Eddig az esti tejitalába kapta a Guttalaxot, aztán, amikor egyre többször nem itta meg, akkor utána egy kicsi málnaszörpben kapta. Persze legtöbbször akkor megitta a tejitalt, és arra rá kapta a Guttalaxot. Tegnap kicsi tejitalt készítettem, és megint beletettem. Nem akarta mind meginni, de a végét belekanalaztam.

A tanácsot megfogadom, hétfőn első utam a beöntőért vezet. Még olvasni is rémes, amiket írtál Norinazoé. Annyira sajnálom ezeket a piciket. Nem is tudom, mi játszódhat le a kis lelkükben. Az egész nap a kaka körül forog, mit gondolhat például, amikor visszatart? Olyan értelmesen meg lehet vele beszélni mindent, ha elmagyarázok neki valamit, mindig mondja, hogy okés anya. De, ha arról beszélgetnék vele, hogy a kakit ki kell nyomni, már tereli is el a dolgot, hallani sem akar róla. Ha mégis, határozott nem a válasz. Én is nagyon remélem, hogy mielőbb vége lesz ennek a rémálomnak!!!

NorinaZoé Creative Commons License 2014.04.26 0 0 267

Miru11!

 

Sajnálom, hogy még nincs jelentős változás nálatok, de az, hogy már többet iszik megnyugtató biztos. Az én lányom napi kb 1,5l -ert iszik. Persze nem magától. Én viszem neki mindig a vizet, üdítőt, tejet, teát aztán addig ott állok, amíg meg nem issza. Nem sokat kap egyszerre. Van mikor egy dl, vagy mikor csak fél, de szép fokozatosan, óránként inni kell neki. Persze próbálkozna, hogy nem kérem stb... De már beszélgettünk róla, hogyha nem megy, és nem lesz kaki, akkor vissza kell mennünk a kórházba. Ő sajnos, már nagyon jól tudja mivel jár ez. Nem ijesztgetni akarom, félre értés ne essék, de hazudni sem akarok neki. Tudja, ha nem jönne huzamosabb ideig a kaki, akkor menni kéne beöntésre. Ettől meg úgy retteg,(megértem) hogy inkább iszik.

A beöntés nálunk egy rémálom volt. Mondjuk ez orvos függő is. Aki először csinálta(kórház, sürgősségi) lefogatta a gyereket, semmi megnyugtatás bele a popsijába. A következőknél vagy 4en fogtuk, annyira csavarta magát és sikítozott. Na ezek az élmények is inkább hátráztatták a gyógyulást. De hát muszáj volt, mert ekkor már semmi nem hatott. Ekkor úgy döntöttünk, ha már kell, akkor mi csináljuk itthon. Apa csinálta, és fogtam a kis testét, lábát. Nem mondom, hogy nem sírt, de nem annyira, utána elengedte a kakit, és mehettünk a játszótérre.

A kórházi beöntéseknél a lányom még mindig próbálta tartani, akkora sikolyok kísérték ezt, hogy zengett az egész folyosó. Nála még így is volt, hogy negyed óra kellett, mire kijött valami. De mikor megindult, nem győztem cserélgetni a pelust, csak jött folyamatosan. Hasa előző napokban, meg már olyan volt, mint a hordó. Evésről annyit, hogy ő is jó evő volt, bár válogatós. Mióta ez a problémája van, ő sem nagyon akar enni,mert tudja, akkor rájön az inger.

Talán tényleg jobban jártok, ha nagymama csinál beöntést. (ha tényleg biztos a dolgában)Bár lehet lányod utána kicsit távolságtartó lesz vele.

Reménykedjünk, hogy elhagyják előbb-utóbb ezt a rossz szokást, aztán megnyugodhatunk mi is! Sok szerencsét nektek!

miru11 Creative Commons License 2014.04.25 0 0 266

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést, igazán jól esik! Sajnos nem sok változás. Tegnap este sírógörcsöt kaptam, kimentem gyorsan a teraszra, hogy ne lássa, de biztos érzi az én feszültségemet is. Inni már iszik, enni nem nagyon-fél szelet mézes kenyér, és 10 dkg málna kb. ennyi a mai, de két üveg málnaszörpi lecsúszott, plusz egy kis tejital. Sajnos a vizet csak éjszaka issza, tudja, hogy éjjel csak víz van. Kaka minimális. Pedig tegnap este és ma reggel is kapott Guttalaxot. Délelőtt három visszatartás, egy kicsi kaka. Délután két kúp tűnt el. Sajnos tényleg profi lett. Már nem csak lábujjhegyen áll, hanem hátrafelé keresztbe teszi a lábát, és ma már fogta is a fenekét közben. Mondja is, hogy nem kakálsz, visszatart. Még egyes szám második személyben beszél magáról. Ma este ismét adtam Guttalaxot, de, ha holnap semmi, akkor kórház. Anyukám mesélte, hogy én is ilyen voltam, és rengeteg beöntést kaptam, valami rémlik is. Azt mondta, ha veszünk beöntőt, ő megcsinálja, hogy ne kelljen kórházba vinni. Sajnos a gyógyszertárban nincs, csak gyógyászati segédeszköz boltban, így ma este már nem kaptunk, holnap próbálkozunk. Én is attól rettegtem, hogy beteg és kúpot kell adnom lázcsillapításra. Neki is 39 körül volt. Kicsi kora óta nem ette meg a Nurofent, ha mégis, 5 percen belül kihányta. Most végre megette. Rémálom az egész nap, mert csak tartogat, semmit nem lehet vele csinálni, sehová menni- most mondjuk amúgy sem, mert beteg-ilyenkor nem rángatom. A kedve nem rossz, de folyamatosan szól, anya menjél el, kakálsz. Eddig nagyon jó evő volt, imádta a pocakját, és bármit adtam megette. Decemberben múlt kettő, de 18 kg-os, mondjuk nagyon magas is, 110-es ruhákat hord. Most hetek óta semmit sem eszik, és azóta csinálja ezt az 5-6 napos tartogatást. Két hete kezdtem a Movicolt, és azt vettem észre, hogy a Movicol adása alatt nem hat a Guttalax, viszont a 2 tasak Movicol nem elég. Tegnap mondtam a doktornőnek, hogy 60 ml-ben nem nagyon issza meg, azt mondta nem baj. Mert az a lényege, hogy a Movicol mellé sokat kell itatni, mert húzza a vizet a székletbe, és ezáltal jön ki. Olvastam a Movicol tájékoztatóján, hogy napi négyig emelhető, de sajna nem ment eddig, hogy megitassam vele, a Guttalax meg nem hat mellette.Így most kedd óta nem adtam a Movicolt. A ti csöppségeitek mennyi folyadékot isznak egy nap. olvastam, hogy többen túl vagytok a kórházi beöntésen, milyen az, hogy csinálják, és mennyi idő után hat? Hogy viseli a picitek? Valaki próbálta már otthon? Bocsi, hogy sok a kérdésem, és, hogy ilyen hosszú vagyok, de azt hiszem így vezetem le a feszültségem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!