Keresés

Részletes keresés

natalyel Creative Commons License 2007.03.22 0 0 102
Köszönöm a választ.
Előzmény: kalmo (101)
kalmo Creative Commons License 2007.03.22 0 0 101
XI. kerület. Közelebb mint csepel, bár nem budaörs.
Eszterlánc Magyar-Angol Montessori Óvoda
Úszás van.
Képességfelmérő vizsgáltaról sajnos nem tudok. Az, hogy óvodáskorban a gyerekeket érdeklik a betűk és az írás az természetes. Csak az átlagos ovikban még az a szemlélet, hogy ezt el kell nyomni.
Ha odafigyeltek, hogy mi az amit a gyerek szeretne és szívesen csinál, hagyjátok fejlődni, akkor nem csinálhattok rosszat. A Montessori pedagógiában ezeket, ha jól tudom, érzékeny korszakoknak hívják. Erre épül az egész cucc, hogy mindig azt kell adni a gyereknek, amire egy adott életkorban fogékony.
Esetleg próbálhatsz még érdeklődni az egyesületnél. (montessori.hu)

Előzmény: natalyel (99)
natalyel Creative Commons License 2007.03.21 0 0 100

Ja, még valami:

3 hónapos kora óta úszni is járunk.

Csak a pontosabb összkép kedvéért.

natalyel Creative Commons License 2007.03.21 0 0 99

Sziasztok.

 

Tavaly tavasszal mi a Csepeli ovit néztük meg.

 Nagyon szimpatikus az eszmeiség és az elv, továbbá pozitív tapasztalatokat szereztünk azon a napon, mikor ott jártunk. ÉS ami fő: a fiunk is jól érezte magát azon rövid idő alatt, míg ott voltunk.

 Amiért sajnos meghíúsult a Montessori-oviba járás az az, hogy mi Budaörsön lakunk, és szinte lehetetlen kiviteleznünk, hogy minden nap 3 éven keresztül Budaörsről Csepelre járjunk oviba. Minden nap kétszer oda-vissza... nem csak az anyagiakról van szó, de az "alapítványi adomány" mellett pluszban utazás költségei... így már anyagilag is sok, nem vállalható.

 

Kérdésem az erre járó "illetékes" Montessorisokhoz: Nem tervezik Budaörsön vagy környékén egy csoport indítását? Meggyőződésem, hogy Budaörs vonzáskörzetéből (Törökbálint, Biatorbágy, Budakeszi, Érd, Diósd, stb.) azonnal betelne egy óvodáscsoport. Az utóbbi években ez a régió felkapott lett a Budapestről az agglomerációba költözni vágyók között, rengeteg kisgyermekes család vagy fiatal, gyermeket váró párok telepedtek le ezeken a településeken.

 

 

És csak részben ide kapcsolódó kérdés, hisz nem véletlenül szeretnénk gyermekünket "nem hagyományos" oviba járatni:

 

 Úgy tünik, mintha a gyermekünk némely területen kiemelkedne fejlettségben a vele egykorúak közül. Mondjuk nagy részben ezt annak tulajdonítjuk, hogy mindkét szülője (anyja és én is) rengeteg időt tud és akar is vele tölteni születése óta, szeretetben, odafigyelésben, érzelmekben feltétlenül mindent megkap - de akkor is furcsa, hogy pl. két éves kora óta lebetűzi a nyomtatott betűkkel írt szavakat... Most 3 éves, és bármilyen írott szöveget is lebetűz, elszámol százig, tízig összeadni is tud, memóriajátékokban is kiemelkedően ügyes. És mindezeket úgy, hogy mi nem erőltettük, nem akartuk, hogy "olvasson" minél hamarabb, pusztán csak a játékok útján az érdeklődése miatt - megtanulta.

 De ha már megmutatkoztak a jelek, hogy a kis agyacskája így szívja magába a tudást, akkor nem szeretnénk ezt a képességét veszni hagyni. Nem, nem zsenit szeretnénk belőle nevelni, nincs ilyen szándékunk, nem célunk, hogy dicsekedjünk vele, egyszerűen csak szeretnénk látni, hogy valóban az "átlagosnál gyorsabban" fejlődik vagy csak pillanatnyi "kiugrás", illetve csak neki szeretnénk minden lehetőséget megadni, hogy kielégíthesse a tudásvágyát, hogy minél jobb kondíciókkal induljon neki az életnek. S ha valóban jó képességei vannak, akkor a fejlettsége és a képességeinek mértéke alapján szeretnénk dönteni a későbbiekről is (óvoda, iskola, stb.) - magyarul szeretnénk helyesen dönteni.

 

Tehát a kérdés (ami kettő): létezik valahol valamiféle gyermek szintfelmérő, képességfelmérő vizsgálat, egy elismert gyermekpszichológus személy, stb. aki ilyesmivel foglalkozik?

 Illetve nem tudtok olyan helyet, ahol időnként foglalkoznának a kicsivel? Olyan speciális óvodaszerűség, hetente egy foglalkozás, bármi, ahol szakemberek tudnának segítséget, tanácsot adni nekünk ahhoz, hogy hogyan ne hagyjuk veszni, illetve a legjobban tudjuk kiaknázni a gyermekünk fejlődőképességét, vagy ahol ők foglalkoznának vele?

 

Ha már Montessoriba nem tudjuk járatni... :)

 

(3 éves múlt, nem járt bölcsibe, majd csak szeptembertől lehet ovis...)

 

Előre is köszönöm a válaszokat.

 

 

samsons Creative Commons License 2007.02.11 0 0 98

Sziasztok,

 

 

Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy mi alapján történik a felvétel? Hozzánk a csepeli ovi van közel, honlapjukon azt olvastam, hogy tavaly 54 jelentkezőből 20 gyereket vettek fel.

 

Mi alapján választják ki őket?

Előzmény: Maggancs (95)
kalmo Creative Commons License 2007.02.04 0 0 97
Tervek vannak. De iskolát indítani nagyon nehéz.
Reálisabbnak tűnik találni egy már meglévőt akikkel lehet együttműködni.
Előzmény: illdii (94)
kalmo Creative Commons License 2007.02.04 0 0 96
Van még hely is felvétel is.
Nem publikus a mail-címed.
Ha küldesz egy mailt nekem vagy az ovi honlapján Strausz Eszternek akkor szívesen küldünk tájékoztatót.
Hely és felvétel van.
Eszterrel telefonon tudsz majd egyeztetni, ha meg szeretnéd nézni az ovit.

Üdv.
János.
Előzmény: pataporc (91)
Maggancs Creative Commons License 2007.02.03 0 0 95
havi 40 tíz hónapra nincs fenntartási díj nyárra) és napi 610 a kajára (ásványvíz+reform kaják). Ahogy láttam ez a legolcsóbb Budapesten, kivéve az önkormányzatiakat.
Előzmény: Cicafül (93)
illdii Creative Commons License 2007.02.03 0 0 94
Szia!

Ha jársz még erre esetleg: az Eszterlánc nem tervez esetleg pár éven belül iskolaindítást a XI. kerületben...? Az ovit láttam, és tetszett is, de hosszabb távon érdekes lenne, ha sulit is indítanátok;)
Előzmény: kalmo (84)
Cicafül Creative Commons License 2007.02.03 0 0 93
maggancs, mennyi a díja? hozzánk a csepeli van közel, ált. csütörtökönként lehet menni egyeztetés után
Előzmény: Maggancs (90)
pataporc Creative Commons License 2007.02.03 0 0 92
Pardon, honlapon. :)
Előzmény: pataporc (91)
pataporc Creative Commons License 2007.02.03 0 0 91
Szia!
Ez engem érdekelne...
A kislányom 3 múlt, egyelőre még bölcsibe jár, de nagyon szeretném, ha már oviba menne (ő is szeretné, sőt ő még inkább :)).
Kicsit bővebben írnál az oviról?
Vajon van még hely/felvétel? (a honapon azt láttam, hogy januárban indult egy csoport).

Köszi
Ágota
Előzmény: kalmo (77)
Maggancs Creative Commons License 2007.02.03 0 0 90

melyiket?

 

Én most voltam Zuglóban egy új montessori oviban, és ált,. iskola gimnázium is ki van írva a táblára...

Előzmény: oroszlánlány (89)
oroszlánlány Creative Commons License 2007.01.28 0 0 89
Miután új topikot nyitni nem áll módomban, talán itt is sikerüll választ találnom a kérdésemre:

Ismeri-e valaki a Zuglóban levő Montessori gimnáziumot? Várom a tapasztalatokat, véleményeket a suliról, pro és kontra...
borka23 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 88
Például ilyenek: http://www.montessoricollection.com/Sensorial_s/3.htm
Előzmény: Gyorgyi (87)
Gyorgyi Creative Commons License 2006.09.22 0 0 87

Sziasztok!

 

Mik azok a montessori eszkozok?

Előzmény: borka23 (86)
borka23 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 86
Én nem látok ebben problémát. Ovodában játszik a gyerek montessori eszközökkel, otthon meg mással, nem? Egyébként azt vallom, minél kevesebb játék, annál jobb, annál jobban használja a fantázáját a gyerek. Minőség nem mennyiség. Ehhez meg nem kell sok pénz. (Sajnos nem sikerült követni ezt az elvet, rokonoktól annyi mindent kap szülinapra, karácsonyra, hogy tele van a szobája. Nem vehetem el tőle!)
Előzmény: zso70 (83)
Como Creative Commons License 2006.09.19 0 0 85

Sziasztok,

van valakinek személyes tapasztalata az I. kerületi Dísz téri oviról?

köszi

kalmo Creative Commons License 2006.09.15 0 0 84
Nem akarok vitát gerjeszteni.
Én csak válaszoltam egy hozzászólásra.
Montessori oviban sem csak montessori eszközök vannak.
És az eszközökön túl vannak más lényeges különbségek is óvodában és iskolában egyaránt.
Előzmény: zso70 (83)
zso70 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 83

Kalmo, ne haragudj, de olyan vitát gerjesztesz, amit nem kellene :( attól, hogy egy óvoda önkormányzati, nem gyermekmegőrzőként funkcionál, ez egy tévkép. Vagy, ha már voltál iylen oviban, akkor rosszban voltál. Elég sok oviban jártam, még gyakorlatra is, ill. a gyerkőcnek amikor kerestem.

A Montessori ovi ellen a legfőbb kifogásom, hogy csak Montessori eszközöket használnak, ez pedig nem a való világ. Valóban nagyon jók az eszközök, de ezeken kívűl más játékot is meg kell, hogy ismerjen a gyerek.És egy Montessori eszközt nem minden földi halandó tud megvenni, mert ölég borsos áron kaphatóak, míg egy "normál", fejlesztő játék akár játékboltban is elérhető mindenki számára, nem csillagászati összegekért.

 

Előzmény: kalmo (82)
kalmo Creative Commons License 2006.09.15 0 0 82
A Montessori egy oktatási-nevelési módszer, ami régóta jól működik. Sok országban állami óvodák és iskolák is eredményesen használják. Sajnos nálunk az önkormányzati óvodák nagyrésze egyszerű gyermekmegőrzőként funkcionál. Előbb utóbb talán az állam is felismeri, hogy ez így nem jó. Addig maradnak a magánóvodák, amelyek viszont a szolgáltatásaikért pénzt kérnek.
Előzmény: izor11 (81)
izor11 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 81
Felkapottak lettek az alternarív módszerekkel okító óvodák. S mivel felkapottak, drágák. Most kezdte a harmadik gyermekem az ovit. Véleményem az, hogy nem óvodát, hanem óvónőt kell választani. A tárgyi feltételek megléte pedig alapvető szempont. Az étkezésen, ha szükséges, viszonylag egyszerű javítani. Mi is hordunk be gyümölcsöt, ivólevet stb.
A Montessori óvoda ügyes pénztermelő vállalkozásnak tűnik, bár lehet nincs igazam.
Előzmény: Eniko31 (80)
Eniko31 Creative Commons License 2006.09.11 0 0 80

Hát persze, csak ha mondjuk igényem van arra, hogy a gyerekem vmi pluszt kapjon szellemileg-érzelmileg-kézség-és stb. fejlesztés ügyében, akkor talán az Őt körülvevő környezet is lehet igényesebb :-)Mert ugye, nem csak a szellemi "táplálék" számit (legalábbis nekem), hanem a többi is

Előzmény: izor11 (79)
izor11 Creative Commons License 2006.09.10 0 0 79
"havi 95000 Ft + étkezés napi 500 Ft. A kaja nem túl jó (bár lehet én vagyok finnyás) és ilyen összeg mellett a gyerekek csapvizet kapnak. Azért ebbe talán már egy olcsóbb ásványviz beleférhetne. Viszont a fürdőszobájuk szerintem rettenetes,"
Van még kérdés?
A gyermeket a környezet éppúgy formálja, mint a játékok.
Előzmény: Eniko31 (76)
Eniko31 Creative Commons License 2006.09.08 0 0 78

Szia,

 

biztosan minden ovi más, nekünk a 11.ker. nagyon messze van Solymárról....

Előzmény: kalmo (77)
kalmo Creative Commons License 2006.09.08 0 0 77
Ez XI ker:
Eszterlánc Magyar-Angol Montessori Óvoda

Havi 60e + étkezés.
Nagy és barátságos.
Fenntartó alapítvány:
Montesz Alapítvány
Előzmény: Eniko31 (76)
Eniko31 Creative Commons License 2006.09.08 0 0 76

Sziasztok!

 

épp ma jártunk Montessori ovi nézőben, kb. 1 órát ott voltunk (2.ker)  Tetszik, az óvónők is nagyon szimpatikusak voltak, de: havi 95000 Ft + étkezés napi 500 Ft. A kaja nem túl jó (bár lehet én vagyok finnyás) és ilyen összeg mellett a gyerekek csapvizet kapnak. Azért ebbe talán már egy olcsóbb ásványviz beleférhetne. A játékok tetszenek, önállóságon van a hangsúly, olyan dolgokat csinálnak, amit más oviban nemigen. Viszont a fürdőszobájuk szerintem rettenetes, igaz bérelt épület... Nem luxuskörnyezetet szeretnék a gyereknek, de szerintem ha már vki ennyit kifizet, lehetne igényesebb a környezet.

kalmo Creative Commons License 2006.05.02 0 0 75
Csak sajnos a bérleti díjak is elég magasak. Mi próbálunk megegyezni az önkormányzattal, hogy bizonyos számú gyereknél ők is szálljanak be a tandíjba. És sem tartom jónak az anyagi jellegű "szűrést", főleg egy Montessori ovi esetében.
Előzmény: Pacter (73)
kalmo Creative Commons License 2006.05.02 0 0 74
Nehéz. A montessori.hu-n vannak fenn az egyesülethez tartozó ovik. De ez sem garancia a minőségre. Menj el, nézd meg. Ha lehet beszélgess az óvónővel esetleg ha ismersz valaki szülőt, akinek már van tapasztalata.
Előzmény: Pacter (71)
Pacter Creative Commons License 2006.05.02 0 0 73

 

Igen, én is havi 60e díjakról hallottam, sőt néztem is egy ovit a XV. kerületben (Madárka) de valahogy nem volt szimpatikus, olyan ridegnek tűnt, és persze havi 60 e-t sem tudok erre szánni!

Előzmény: piglet (72)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!