Keresés

Részletes keresés

zöldkomcsi. Creative Commons License 14 órája 0 0 322007

Ne túlozzunk. Annyi az csak, honnan jött nem tudjuk, de a kialakuló kapitalizmusnak volt érdeke a helyi védettség, most már más az érdeke, de megvan ez is. Most a törzsi gyűlölködések vérgőzös világa éppen úgy nyomul mint a globalizált lájtos világ sívársága.

Madridban most lenne a "tv ostrom"? A kormány a hatalom most már ott is a félelemre fogja alapozni a népszerűségét?

Mert itt onnan kezdődik ez, gyurcsányék kezdték a műbalhékkal fokozatosan épült fel, az lényegtelen, hogy aztán átváltottak nácikról migráns áradatra.

Előzmény: bz248 (322005)
advocatusdiaboli Creative Commons License 14 órája -2 0 322006

"Abba biztos lehetsz, hogy hanem ez a putyinista diktátor vonal szerzi meg a hatalmat akkor a lényeges dolgokat, bankokat, szénhidrogén lelőhelyeket mind át kellene adni a komoly nyugati befektetőknek. "

 

Ez basszus már megint egy demagóg ex-has kijelentés.. Ugyan miért kellett volna - és ugyan ki és hogyan kényszerítette volna ezt ki? Magyarország esetében - de a térség többi államáról is ez elmondható - jól látható volt, hogy például a pénzügyi piac, a banki szféra nyitása egyszerűen kényszer volt - olyan szintű volt a tőkehiány, hogy az bármiféle gazdasági növekedést megfojtott volna (ahogy a 80-as évek második felére az a szocialista blokkban meg is szűnt, és már visszaesőben volt mindenütt a gazdaság, a 80-as évek végén egyetlen egy szocialista ország GDP-je sem érte el a 75 körülit, volt, akinél már annak kétharmadára esett !!!!).

Ezek "valamit valamiért" kérdések, te/ti, általában az egész EU, "kapitalizmus", szabad vállalkozás és liberalizmus-ellenes, diktatúra-hívők előszeretettel próbáljátok azt sugallni, hogy mi ezekkel a döntésekkel egyfelől nagyon rosszul jártunk (értsd: ha nincs rendszerváltás, akkor most sokkal jobban állnánk, és a lakosság is sokkal jobban élne), másrészt azt, hogy bőven lett volna más út is.

Egyik állítás sem igaz. Meg lehet nézni, hová jutottak a különutas kísérletek, a bezárkózó, autoriter országok. Nem mellesleg itt jegyezném meg, hogy pont a szóban forgó Oroszország a 90-es években nem nyitott, nem nagyon engedte be a külföldi tőkét, vállalkozásokat, technológiákat, "majd mi megoldjuk, mi ehhez is jobban értünk" alapon púposkodtak - meg is lehet nézni az eredményét, az ország GDP-je tíz év alatt alig több, mint a 89 környéki felére zsugorodott (!!), és akkor lőtt ki csak újra, amikor a frissen megválasztott Putyin elég jelentős nyitásba kezdett, stabilizálta valamennyire a jogállamiságot (az előző teljes vadkeletből), beengedett kb: bárkit, a külföldi tőkebefektetések 98-2002 között valami hússzorosukra ugrottak (!!), az ország saját, vergődő, teljesen lerobbant olajipara is kizárólag azért tudott újra belendülni, mert hatalmas invesztíciókkal európai és USA technológiát-eszközöket vittek oda tömegesen.

 

Teljesen tévúton jársz, álomvilágban élsz.

Előzmény: zöldkomcsi. (321994)
bz248 Creative Commons License 14 órája 0 2 322005

A nemzetallam azt jelentette, hogy mi franciak/nemetek/magyarok testverek vagyunk es ne oljuk a masik a franciat/nemetet/magyart, ha egyszer helyette nemetet/franciat/osztrakot is olhetunk ;-)

 

Ez a helyi elitnek, de a helyi kozepnek is erdeke volt. A helyi underclass meg soha nem erdekelt senkit.

Előzmény: zöldkomcsi. (322004)
zöldkomcsi. Creative Commons License 14 órája 0 1 322004

A nemzetállam erősítése ugyan az mint amikor a 19 században ki lett találva, egy helyi elit érdeke.

Előzmény: Auralianus (322002)
zöldkomcsi. Creative Commons License 14 órája 0 0 322003

Voltak az biztos, az usa ban működött valami ami csökkentette a különbségeket, de az eu növeli azokat. Számokkal statisztikákkal lehet is cáfolni meg nem is.

Az usa se homogén arról nincs szó. Ez most új jelenség pl Detroit.

Szerintem okafogyottá kezd válni az eu is meg az usa is.

Előzmény: Auralianus (322000)
Auralianus Creative Commons License 14 órája -1 0 322002

Izé... bocs... de én ezt nem merném ennyire egyértelműen kijelenteni :) Pláne nem 15 év távlatából ;) Várjuk meg amíg felnő az első generáció ami a
hátrok nélküli Európába szocializálódott bele... várjuk meg, amíg túlnyomó többségbe kerülnek azok a fiatalok, akiknek az értékrendjét manapság szokás
lenézni és lefitymálni...

 

... ennek a generációnak az érdekei szöges ellentétben vannak azokkal akik a változások ellen érvelnek... noná, hogy egy nemzetközi összehasonlításban
életképtelen céget birtokló... a védett piacokon, nemzeti protekcionista politizálás alatt, egyenlőtlen versenyfeltételek mellett meghízott generáció tagjai

csakis addig érdekeltek a változásban, amíg ez számukra közvetlen anyagi előnyökkel jár...

 

 

... a jövő nemzedéke már abba nő bele, hogy a munkaerő, az adófizető, a potenciális fogyasztó... érték :) A mostani még egész más szellemben nevelkedett...

... őket még ahhoz szoktatták, hogy ki kell bekkelni, amíg ők rendelkezhetnek a "humán erőforrás" felett... láthatóan nem is képesek mit kezdeni a helyzettel,

amikor a "humán erőforrás" önállósítja magát... 

Előzmény: bz248 (321999)
advocatusdiaboli Creative Commons License 14 órája -1 1 322001

Ezt nyilvánvalóan tisztázni kell, de egyelőre azt sem tudjuk, mi történt. Ami nagyon kevés hír van, az alapján egy úttesten, az első hírek szerint nem gyalogátkelőhelyen, tehát nem kizárt, hogy szabálytalanul átkelő nőt ütött el egy önvezető kocsi. Az sem kizárt, hogy a baleset a gyalogos hibája - és nem is volt kivédhető, emberi sofőr is mindenképpen elütötte volna.

Majd meglátjuk.

Előzmény: Salvor2 (321993)
Auralianus Creative Commons License 14 órája -1 0 322000

Izé... látom USA szakértő is lettél...

... én pl NEM mondtam olyat, hogy lennének kiegyenlítő folyamatok az USA-ban... azt mondtam, hogy egy államszövetség NEM jár az önrendelkezés jogának feladásával...

... erre hoztam példát... ha engem kérdezel... igenis durva regionális különbségek vannak az USA-ban... 

Előzmény: zöldkomcsi. (321997)
bz248 Creative Commons License 14 órája 0 0 321999

Sajnos az erosebb integraciot se a mag se a periferia nem igazan akarja, sot mindketto gyengitene azt :-/

Pedig anelkul, hogy a GNI 2%-ra novelnenk a befizetest es ebbol kozos dolgokat is uzemeltetnenk nem fog menni. Sajnos nem ertettek meg a Deutschland (es nem Preussen/Bayern) uber alles eredeti uzenetet, es igy nincs europai "nacionalizmus".

Előzmény: Auralianus (321992)
bz248 Creative Commons License 14 órája -1 0 321998

Ez a nagyon demokratikus USA-ban sem megy (megvan mar Obama utodja a demokrataknal? Mert a szazeves Klintonne biztos nem az) vagy a nemeteknel (Merkelt ki fogja valtani), hogy a Mme Toussaudtol kikolcsonzott Berlusconi viaszbabut ne is emlitsuk (na ot mondjuk a valasztok ad acta tettek).

Előzmény: Salvor2 (321996)
zöldkomcsi. Creative Commons License 14 órája 0 0 321997

Az usa ban igen de az eu ben nem működnek folyamatok amik területi kiegyenlítődés fele hatnának. Kisvárda leszakad Soprontól, Burgenland leszakad Salsburgtól, Magyarország leszakad Ausztriától. Megy még de a végtelenségig ez nem fog az biztos.

Az eu így ahogyan van nem marad fenn.

Előzmény: Auralianus (321992)
Salvor2 Creative Commons License 15 órája 0 1 321996

Putyinnak mar meg kellett volna talalnia az utodat, aki a kovetkezo evekben beletanulhata a jovendo szerepebe. Kinaban ez a folyamat egeszen zsenialisan mukodott eddig. Szerintem nagy hiba volt most modositani rajta.

Előzmény: padisah (321988)
zöldkomcsi. Creative Commons License 15 órája 0 0 321995

Önvezető autó mivel nincs, tehát meg se ölhetett senkit. 

Előzmény: Salvor2 (321993)
zöldkomcsi. Creative Commons License 15 órája -1 0 321994

Abba biztos lehetsz, hogy hanem ez a putyinista diktátor vonal szerzi meg a hatalmat akkor a lényeges dolgokat, bankokat, szénhidrogén lelőhelyeket mind át kellene adni a komoly nyugati befektetőknek. Itt a termőföld lett volna olyan, így orbánékat maguk előtt toló helyi oligarchák nyúlták le a nyugati befektetők elől, nehezen is nyelik le ezt a békát. Arról volt szó, hogy nekünk ugyebár nincsen tőkénk megművelni ezeket a földeket. Vannak rossznyelvek amik szerint az ivóvíz arzén tartalom is arról szólt, hogy majd azok a komoly nyugati befektetők átveszik a víz közműveket és adnak itt tiszta vizet a parasztoknak, mert nekik sajnos nicsen tőkéjük hozzá ...és egyébként is itt mindég zavargások, tüntetések, kormányválság stb...ezekkel mindég baj van szegény nyugat mindég csak ráfizetett volna meg stb... .
(ezzel együtt most én se szavazok a fideszre hanem leadok egy érvénytelent, bejelölve az összes pártot)

 

- az nem volt törvényszerű, azt mi rontottuk el, azt lehetett volna jobban is csinálni - senki nem kényszerítette ránk ezeket a megoldásokat - SENKI!

 

Ebben van azért szerintem is némi igazság. De nem elfelejteni, hogy a bankok és a telekommunikáció és más pénzszivattyúk privatizációjával datálódik a folyamat a horn-bokros-imf, de azt meg a taxis blokádra kell visszavezetni mert ott dőlt el, hogy nem megszorítások hanem az eladósodás felgyorsítása a tulajdonképpeni rendszerváltás.

Előzmény: advocatusdiaboli (321989)
Salvor2 Creative Commons License 15 órája 0 0 321993

Megtortent az elso eset, egy onvezeto auto megolt egy gyalogost. Precedenst fog teemteni az eset, hogy ilyenkor mi a teendo, ki a felelos.

Auralianus Creative Commons License 15 órája -1 0 321992

Igen és pont ezért nem nehéz belátni, hogy egy még erőteljesebb integráció mégjobban fékezné a folyamatot...

... tehát az "ország" érdeke a minél erőteljesebb integráció... a politikai elité meg nem... az érdekkülönbség tehát NEM az egyén és a társadalom,

hanem a társadalom és a politikai elit érdekei között helyezkedik el ;)

...szerintem ;)

Előzmény: bz248 (321990)
zöldkomcsi. Creative Commons License 15 órája 0 0 321991

a vicc benne az, hogy a Putyin vezette Oroszország baromi szívesen kereskedne az EU-val, teszi is pl földgázzal,

 

Kell legyen más is, mert pár éve egy cikk szerint 6000 német orosz vegyes vállalat működött. 

 


remek együttműködés lehetne, de az USA-nak nagyon nem érdeke egy eu-orosz összeborulás, 

 

 

Így lett az usa világ első, hogy sikerült egymásnak ugrasztani az oroszt és a németet, most nem jött össze, viszont csökkent is a gazdasági jelentősége ennek a térségnek.

Az orosz az van aki szerint a titkosszolgálatával tud legtöbbet adni a közösbe.

Előzmény: padisah (321988)
bz248 Creative Commons License 15 órája 0 0 321990

Szerintem, es innen szerintem: Bekes megye peldaja azt mutatja, hogy elhuztak onnan a nepek a jobb elet remenyeben (az orszagos atlagot boven meghalado nepessegvesztes) vagyis az adott egyen nyert a szabad koltozessel... ezzel parhuzamosan 2000-2008 kozott Bekes szakadt le az orszagos atlagtol, 2008-2016 kozott pedig szinten maradt. Vagyis a jovendo USE-nel szorosabban integralt rendszerben is leginkabb relativ lecsuszas volt. Vagyis egy ilyen struktura is max fekezi a szettartast*.

 

*a nem EU-tag Albania meg jobban doglodik, tehat fekezo hatasa van... de ugye nem fekezni, hanem forditani szeretne a vezetes (tegyuk fel azt az esetet, hogy a kormany idealisan az orszag, mint jogi szemely erdekeit nezi)

Előzmény: Auralianus (321987)
advocatusdiaboli Creative Commons License 15 órája -2 1 321989

"ha elzavarnák Putyint, nem integráció lenne az EU-val, hanem jobb esetben Oroszország gyarmatosítása kezdődne meg igen sebesen"

Ez most egy ex-has kijelentés. Nagyjából azzal egyenértékű, mint amikor a Fidesz azt mondja, hogy ha leváltják őket, akkor az országot el fogják önteni a migránsok és végünk lesz.. Minden alapot nélkülöző demagógia - szerintem.

Persze, ha valaki gyarmatosításnak tekint bármiféle nyitást, gyarmatosítás, ha külföldi tőke, cégek, munkavállalók bármilyen formában betehetik a lábukat egy országba - akkor ilyen értelemben hogyne, gyarmatosítás az integráció...

De azért feltehető joggal a kérdés, hogy ha mondjuk Magyarország 1989 után Észak-Korea vagy Kuba útját választja, és kemény diktatúrát bevezetve leveri az addigra már robbanási szintig erősödött társadalmi elégedetlenséget, és visszalavírozza az országot egy sokkal keményebb vonalon vitt, izolacionista irányba - akkor most jobb lenne nekünk? Nézd meg kérkel azokat az országokat, amelyek ezt az utat választották - és nézzük már meg azokat, akik inkább nyitottak és liberalizáltak (köztük akár minket is)... És tegyük hozzá, hogy az a rengeteg minden, amit azóta elrontottunk - az nem volt törvényszerű, azt mi rontottuk el, azt lehetett volna jobban is csinálni - senki nem kényszerítette ránk ezeket a megoldásokat - SENKI!

 

Ott látom a gondot, hogy nagyon bináris irányba viszed te is a kérdést, "vagy/vagy" választásokra szűkítesz le sok mindent ott, ahol igenis lehetne is/is döntéseket is hozni. Oroszország igenis indulhatott volna egy liberálisabb, nyitottabb irányba (egy ideig errefelé is mozgott), saját iparát, gazdaságát méretének és lehetőségeinek köszönhetően elég jól védhette volna anélkül is, hogy állandóan és görcsösen ellenségeket keressen - példának okáért simán beléphetett volna a NATO-ba is, és akkor most ez az egész tohuvabohu értelmezhetetlen lenne.

Az, hogy a saját pecsenyéjét sütögető, valójában hajlandóságot még a saját szabályainak betartására sem mutató, ellenben még mindig kifejezetten imperialista világhatalmi álmokat dédelgető elitje nem ebbe az irányba vitte az országot, a szó szerint történelmileg abszolút zéró demokratikus hagyományok és tapasztatok mellett a nyelvi-kulturális okokból a világtól egyébként is eléggé elzárt társadalma pedig nem tudott ennek ellenállni - ezt ne varrd már az egész világ nyakába...

Előzmény: padisah (321988)
padisah Creative Commons License 15 órája 0 3 321988

ha elzavarnák Putyint, nem integráció lenne az EU-val, hanem jobb esetben Oroszország gyarmatosítása kezdődne meg igen sebesen

 

rosszabb esetben meg az USA igyekezne failed state állapot felé lökni őket, hogy tartósan leszámolhassanak a szuverén atomhatalom Oroszországgal (kb ez volt Jelcin alatt)

 

a vicc benne az, hogy a Putyin vezette Oroszország baromi szívesen kereskedne az EU-val, teszi is pl földgázzal, de ők állatira szívesen hordanának ide másféle ásványkincseket is, félkész termékeket, amit rögtön le is nyaralna nálunk az orosz elit

 

remek együttműködés lehetne, de az USA-nak nagyon nem érdeke egy eu-orosz összeborulás, ezt minden eszközzel akadályozzák, ez a ukrán-krím-donyeck szituáció pont ezért van

Előzmény: Rangun (321985)
Auralianus Creative Commons License 15 órája -1 0 321987

Hát pont ez az... 

... hoztál egy példát, ami arról szólt, hogy mi történt egy régióval, ami kötött pályán mozgott, mert pont 0 önrendelkezési joga van...

... ezzel szerintem NEM bizonyítottad a legkevésbé sem, hogy egy önálló választással bíró egyén érdekei ellentétesek lennének egy országéval.
Hoztál simán egy adatsort arra, mindenféle viszonyítási alap nélkül, hogy mi történt X régióval Y idő alatt...

Előzmény: bz248 (321979)
advocatusdiaboli Creative Commons License 15 órája -1 2 321986

Nem ártana ismeri a történelmet théta, pláne, ha te akarsz másokat kioktatni belőle...

A 68-as reformjainkat simán elkaszálták - Kádár felett átnyúlva. És igen, abban is Moszkva keze volt.

 

Az évtized végére meg már olyan szinten rohadt a birodalom, hogy képtelen volt a végeket összetartani - ne gyere nekem azzal, hogy a 80-as évekre hogyan lazult a gyeplő - a 80-as éveknek (és a Gorbacsovi vezetésnek) semmiféle köze sem volt a 15-20 évvel korábbi állapothoz képest. A 80-as években valójában már tisztán látszott (már az elején is !!), hogy a rendszer fejreállt, és már csak idő kérdése a végjáték. Te gondolom nem láttál ebből át akkor semmit, ehelyett élvezted azt, hogy lazul a gyeplő, nő a szabadságfok, megtehetsz-mondhatsz egy csomó mindent, amit korábban nem tehettél, seftelhetsz, ügyeskedhetsz, valamivel jobban boldogulhatsz - és az emlékeidben végül az maradt meg, hogy EZ VOLT A SZOCIALIZMUS, és ez milyen jó volt, milyen jó lenne visszahozni...

Holott ez a döglődő fenevad végvonaglása volt, amikor már nem volt ereje senkit sem lecsapni, szabadon lehetett ugrálni a ketrecben - de ez az állapot nem volt prolongálható...

 

A görög krízisből meg semmiféle fenntarthatatlanság sem derült ki - a görögök nagyjából mostanra kezdenek kilábalni az államcsődből, a mutatóik pont a múlt évben fordultak először pozitívba, most már növekszik a gazdaság - simán csak a helyére kerültek a dolgok, a görögök életszínvonala mostanra nagyjából a mienk szintjére esett - lévén ez a realitás...

 

A magadfajták már kb: 150 éve temetik a kapitalizmust, temettétek az egész szocialista éra alatt is, aztán mégis a szocializmus múlt ki...

Előzmény: zöldkomcsi. (321980)
Rangun Creative Commons License 16 órája 0 0 321985

Az oroszok egyetlen esélye a felzárkózásra, ha elzavarják Putyint, és az EU-val való minél szorosabb együttműködésre törekednek.

Előzmény: Rangun (321984)
Rangun Creative Commons License 16 órája 0 0 321984

Az amerikai hadi költségvetés úgy haladja meg 10-szeresen az oroszt, hogy a GDP arányaiban jóval kevesebbet költenek fegyverkezésre.

 A németek ha az orosz GDP arány költenék fegyverkezésre, akkor Kínával versenyeznének hadi költségvetésben, az oroszokra meg 150%-ot vernének, szóval akinek ki van a segge a gatyából, az ne keménykedjen. Egy új nagyhatalom van felemelkedőben, a világon, és az Kína, nem Oroszország, akik csak erőn felül keménykednek.

Előzmény: Rangun (321983)
Rangun Creative Commons License 16 órája 0 0 321983

Az erőn felül fegyverkező oroszok vannak tarthatatlan pályán, aki melléjük áll, az a bukást választja, költözz oda, ha az kell neked, de hagyd a magyarokat nyerni, és a nyugathoz integrálódni.

Előzmény: zöldkomcsi. (321980)
bz248 Creative Commons License 16 órája 0 0 321982

"Dhogyisnem, ha nem fizet a szultánnak az nem védte volna meg hanem ejti."

 

Hat neha azert a szultan hatarozottabban jelzett, hogy nem tetszik neki az erdelyi fejedelem politikaja... mondjuk bekuldte a krimi tatarokat, ezutan a rendek meg megvalasztottak Apafi Mihalyt, aki jo arc volt.

Becsbol olyan messzire nem tudtak sereget kuldeni. Gyorbe meg csak-csak lement a csaszari sereg, de azon tul mar nem szivesen. A kedves Basta Gyorgy nevu digo kollega is valami tizezer katonaval vonult be, ami a torok ellen szart se ert (de meg Bocskai ellen se), de annyira azert mar sokan voltak, hogy ellatni ne tudja oket a becsi udvar ezert vegigraboltak Erdelyt.

Előzmény: zöldkomcsi. (321980)
bz248 Creative Commons License 16 órája 0 0 321981

Hat addig rendben van, hogy a Nobel-dijasainkat lehet fenykepezni... amde ezeknek a Nobel-dijasoknak koszonhetoen Magyarorszag gazdasaga es oktatasa latvanyosan lenyomta Csehszlovakiat (Nobel-dijasban 13:5-re nyertunk), ahogyan az olimpiai bajnokaink reven meg a sziv- es errendszeri betegsegek szinte teljesen megszuntek es a varhato elettartam is kilott az egbe. ;)

Előzmény: ZOH (321978)
zöldkomcsi. Creative Commons License 16 órája 0 0 321980

Nézd, nekünk semmiféle, ismétlem: SEMMIFÉLE befolyásunk nem volt Moszkvában. Semmi.

 

Annyi nem mint pl a grúzoknak, de a 68 at simán meg lehetett csinálni.

Olyan terültre mész megint amiről fogalmad sincs.

 

Egyébként nem is mondtam, hogy el kell válni Brüszelltől, nem váltunk el Moszkvától se csak a lengyel krízisben okosan felismertük a rendszer fenntarthatatlanságát és 82 ben beléptünk az IMF be Moszkva elfogadta azt is, érdekében állt, de arról meg is kellett győzni. Azt mondják ilyesmi volt a téma, mikor emlékszem, Gellén Sanyi bácsi kérte a tolmácsot itt Sarkadon, hogy szóljon már Gromikó elvtársnak, hogy ne lóbálja a töltött puskát mert mi csak 10 millióan vagyunk...)-: de titkos szolgálati vonalakon dőltek el a dolgok. ...mindegy, nyithattunk nyugat felé. Szerintem ez most is megtörtént, a görög krízisben felismertük a rendszer fenntarthatatlanságát és nyitottunk kelet felé. De ez más, Brüszell agresszívebbenk látszik mint Moszkva volt, vagy a vezetőink nem olyan jók most külpolitikában vagy a fene tudja..... Gyanús, hogy a nyugati block nagyobb recsegés ropogással dől össze. 

 

A történelmi példáid meg meddő szamárságok - nagyon sokszor durva kényszerpályák voltak. Hivatkozol Erdélyre - mint ha számukra Bécs opció lett volna.. Nem volt az. 

 

 

Dhogyisnem, ha nem fizet a szultánnak az nem védte volna meg hanem ejti.

Előzmény: advocatusdiaboli (321976)
bz248 Creative Commons License 16 órája 0 0 321979

Na varj... az osszehasonlitas nem arrol szolt, hogy jobb-e ha Bekes megye onallo allam, mintha nem... az osszehasonlitasbol az jott ki, hogy Bekes megye ezen korulmenyek kozott is szivott. Montenegro sajna nincs benne az Eurostat adataiban, ok jo kontrollcsoport lennenek a teljesen onallo fika kis balkani orszagra (raadasul eurot hasznalnak).

Előzmény: Auralianus (321977)
ZOH Creative Commons License 16 órája -1 0 321978

Ez egy erdekes helyzet, mert itt az egyenek es az orszag* erdeke utkozik. Az egyen erdeke egyertelmuen az, hogy o kapjon jobb oktatast, akkoris, ha 0% annak az eselye, hogy ezt belfoldon hasznositani tudja. Az orszag erdeke meg az, hogy arra forditsa az eroforrasait, akik otthon fognak adot fizetni.

 

en errol nem vagyok meggyozodve, lasd pl. "vilaghiru Nobel-dijasaink" serege, de akar a patasordog Soros Gyorgy enmaga, ne mondd, hogy ok nem adtak vissza nagysagrendekkel tobbet Magyarorszag*nak, mint amibe hetediziglen kerultek

Előzmény: bz248 (321956)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!