Keresés

Részletes keresés

izéke123 Creative Commons License 2018.09.11 0 0 169

Gipszelést ugyan a doki dönti el, de ha nem indokolt, én nem javasolnám, mert akkor aztán tènyleg letapad az is, ami eddig jó volt, elgyengül ... Ha nem most.. utána fog fájni...

Landsmann_ Creative Commons License 2018.09.11 0 0 168

Fogalmam sincs. Semmi megerőltetőt nem csinálok. Az iszappakolást úgy értettem, hogy majd odalent 2 méter mélyen. :) Egyelőre kenegetem ezzel az Ördögcsáklya krémmel, meg van egy ilyen ortézis, ami teniszkönyökre való. Aztán most várom az eredményt. Tudom, hogy nem 1-2 hét alatt szabadulok meg tőle.

Előzmény: ghepard (167)
ghepard Creative Commons License 2018.09.11 0 0 167

S mitől van Nálad? Tenisz, golf, gerely - vagy valami mástól? 

 

Ha annyi minden nem segített, akkor miért gondolod azt, hogy az iszappakolás fogja megoldani? Szerintem az se nagyon tud többet, mint azok amiket felsoroltál és próbáltál. 

 

Én például egyiket se alkalmaztam, hanem próbáltam fordítva is edzeni a kérdéses izmokat, szalagokat, inakat - és szép lassan rendbejött úgy is, hogy állandóan terheltem közben a rendes irányt is. 2012-ben kezdtem gerelyezni és hamar előjött a könyökprobléma mindkét kézen (mert mindkettővel egyforma mértékben edzek és hajigálok). Már vagy 5 éve semmi gondom ezzel, annak ellenére sem, hogy azóta kb megduplázódott a teljesítményem. Tehát az ott lévő szalagoknak, inaknak, izmoknak, csontoknak - kb kétszeres terhelést kell kibírniuk és elviselniük...

Előzmény: Landsmann_ (164)
Móricz75 Creative Commons License 2018.09.09 0 0 166

Szia!Én nem mennék bele a műtétbe!Kezded az egészet előröl,csak gondolj bele,akár hosszabbítják,akár leválasztják az inakat,ugyanolyan nehezen gyógyul mint az alap probléma.Ráadásul,ha még van gyulladás a tapadásnál akkor az sokkal nehezebben fog gyógyulni,mert nem fogod tudni tornásztatni,erősíteni megfelelően a műtét után.

Egyébként a testvérem is így járt,három hétre begipszelték a könyökét,sokkal jobban fájt neki utána,mert ugye nem tudta mozgatni,a salak anyagok nem tudtak rendesen távozni(a vérkeringés lelassul),a gyulladás nem enyhül.

Egy másik orvos lemarházta az illető gipszes orvost.Szóval nevetséges az egész,én is tudnék mesélni az orvosokkal kapcsolatban,de már nem tartom fontosnak, ezen rágódni.

Szóval a tesóm is rendbe jött és én is...egyszer olvastam valahol,hogy minden teniszkönyök probléma elmúlik egyszer,osztom a véleményt.

Tesómnak több mint két évbe került,nekem másfél év ,a gyötrelmekről nem akarok írni,csak arról ami segít.

Szerintem a legnehezebb,h ne terhelje túl az ember a gyógyulás alatt,ez folyamatos küzdelem,mert hát élni kell valahogy közben.

Fontos a gyulladás csökkentése,erre nekem a kollagén injekció vált be a legjobban,ez mehet hónapokon keresztül,mellette a jegelés esténként lefekvés előtt.Az izom letapadásokra a lökéshullám a legjobb,ha vége a kezelésnek,jöhet a masszírozó labda,minden áldott nap, fekve amennyi súlyoddal csak rá bírsz nehézkedni,átmasszírozni az alkart,felkart,könyök feletti izmokat.

Aztán már mikor használható a kéz,nagyon fontos az alkar izmainak edzése heti három alkalommal legalább,erről már írtam (szivacslabda nyomkodás,kis súlyos csuklóhajlítás,nyújtott karral csukló forgatás jobbra balra)

Nyújtás minden nap!Mikor már a munkát is bírja és nem fájdul meg,lehet menni úszni.Magam is meglepődtem milyen jót tesz az úszás.

Gyors gyógyulást mindenkinek!

Előzmény: Roberta75 (165)
Roberta75 Creative Commons License 2018.09.09 0 0 165

Sziasztok! Móricz hozzászjólásához írnék. Másfél éve kűzdök vele. Túl vagyok a fizikón, sugár, ultrahang stb. Mivel a termálfürdőben dolgozom és ott van gyógyászati részleg, a lányok folyamatosan masszírozták, tornáztatták. 3 hónapig ragasztgatták a tape-t. A vége szteroid injekciók lettek. Pár hét és újra beindult a könyököm. A sebész gipszet rakott, akézsebész 10 nap után levette, mondván, hogy nem szabad rátenni. A végén feladta és maradt a műtét. 17-én megyek egynapos sebészetben megcsinálják. Bepisilős lesz. Mi lesz ennek a vége.....

Landsmann_ Creative Commons License 2018.09.09 0 0 164

Üdv a sorstársaknak!

 

Jó ideje küszködök már én is ezzel a nyavalyával. Eleinte elmúlt, majd visszajött. De az utóbbi hónapokban már állandósult. Így elmentem hát a háziorvoshoz. A diagnózist már tudtam, de ő is megállapította. Elmondta a lépcsőfokokat, mi után mi jön. Először tabletta és kenőcs, ha nem válik be injekció az adott területre, ha ez sem válik be, akkor 3 hét gipsz, ha az sem, akkor műtét, de ez nagyon ritka. Azt mondta, megyénként évente ha 3-4 műtétet végeznek. 
Akkor az én véleményem. Míg szedtem a gyógyszert, addig nem fájt, de ugyebár ez csak tüneti kezelés, hiszen a fájdalmat csillapítja, meg a gyulladást, de csak addig, míg szedjük a gyógyszert. Van ez a Contra Dolorem kenőcs, aminek a hatékonyságáról nem tudtam meggyőződni, mivel este kenegettem vele , de  a tabletta mellett ugye mivel nem fájt, nem tudom hoyg használt-e. Viszont a könyökhajlatban úgy kipirosodott a bőr és rücskös lett, meg viszketett mintha rühes lettem volna. Vagy 2 hét alatt múlt el, a kenőcsöt nem használtam. Jönne ugye az injekció. Mivel az szteroid, gyógyulást ettől sem kell várni. AZ immunrendszert elnyomja, a gyulladás és a fájdalom megszűnik. Míg ha az injekció. Az alapvető probléma ezzel sincs megoldva. 3 hét gipsz. Naja, a mai világban, munka mellett? No meg alapja az egésznek a pihentetés. Munka mellett ezt sem lehet igazán kivitelezni ha fizikai munkát végez az ember. A tegnapi 2 órás fűnyírás meg különösen jót tett, úgy érzem. Ennyire még nem fájt sosem. Műtét: Kösz nem. Egyik helyen olvastam, az esetek durván 30 %-ában válik be. De még nem is ez lenne a legnagyobb baj. Hanme az, hogy ismerősök, ismeretlenek pár napos kórházi benttartózkodás után ilyen-olyan kórházi fertőzéssel jön haza. Sokkal nagyobb problémát jelent ez, mint az alap betegség amivel bekerült. Úgyhogy patthelyzet van. Már rendeltem ilyen teniszkönyökre való pántot, ami azt a célt szolgálná, hogy az izmok tapadási pontjainál a helyén tartja az izmot, inakat, ezzel csökkentve az irritációt és ezzel a gyulladás kialakulását. Ennek sem tapasztalom hatását, bár ha lenen mód a pihentetésre, lehet hogy használna. Most amit tudok, bal kézzel csinálok, de néha már a bal könyökömön is érzem, úgyhogy már az sem százas. Egyre inkább az a meglátásom, itt már csak az iszappakolás fog segíteni.

izéke123 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 163

Aki bírja... 3dl pohár 1:5 almaecet:víz éhgyomorra... Napi 1... Csökkentheti fájdalmat,gyulladást.. más neten...

 

izéke123 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 162

Fájdalomcsillapításra jó... Gyulladást nem csökkent

Előzmény: micaamica (156)
hudi895 Creative Commons License 2018.09.01 0 0 161

Tenease tenisz és golfkönyök fájdalom ellen  készülék.. fájdalomcsillapítás... bevállhat.. nekem használt!

 

Móricz75 Creative Commons License 2018.08.31 0 0 160

Szia!Csak azt szeretném kérdezni, mennyi ideje szenvedsz,hogy bele mentél a műtétbe és milyen kezeléseken vagy túl?

Előzmény: Roberta75 (159)
Roberta75 Creative Commons License 2018.08.27 0 0 159

Sziasztok! Itt még új vagyok, szeretnék tanácsot kérni teniszkönyök műtét utáni gyógyulás esélyéről. Szept. 17-én műtenek. Semmi konzervatív kezelés nem használt. A doki rutiműtétről beszêl, de az itt olvasottak alapján nem annyira vagyok ebben biztos. Ez tuti megoldás lesz? Előre is köszi a válaszokat.

izéke123 Creative Commons License 2018.08.24 0 0 158

Sorrend kb.

Jegeld, pihentesd.. ördögcsáklya krém, gyull. csökk, krém javasolt a kipróbálása..

soft laser talán segíthet...

ha nem=> ortopédia minnél hamarabb.

Mesulid gyógyszert kipróbálni.. 

DIPROPHOS injekció lokálisan .

Műtét

A kis mutyi Creative Commons License 2018.07.25 0 0 157

Sziasztok. Véleményem a tendovisròl pénzkidobás!!! És nem olcsó! Én már a prp-n kívül mindend kipróbáltam ami létezik! A můtét nem sikerült rosszabb mint volt!!! Ráadásul 4-5 hònap volt mire tudtam melózni vele......  senkinek sem ajánlom a műtétet!!!!!!!!! A kollagén vmit segített plusz szteroid de jegelem nyujtok, kenem... ez egy igazi átok!!!

micaamica Creative Commons License 2018.07.04 0 0 156

Nekem is ajánlották, de láttam ilyet is, ismeri valaki? http://naturamed.hu/termekek/tenease-tenisz-es-golfkonyok-fajdalom-ellen/

Előzmény: ez van itt (137)
kacsaXD Creative Commons License 2018.06.24 0 0 155
Előzmény: Móricz75 (151)
kacsaXD Creative Commons License 2018.06.24 0 0 154

Tendovis segített valakinek??? 

hudi895 Creative Commons License 2018.06.24 0 0 153

attól függ mit kaptál:

pl.: DIPROPHOS injekció esetén, ha eltrafálja a gyulladt részt kb.: 3-4 nap , láz, izzadás, remegés, vérnyomás ingadozás várható.. 

Előzmény: szaszkon (143)
hudi895 Creative Commons License 2018.06.24 0 0 152

Teniszkönyök:

Piszok alattomos, bárki, bármit mond: legtöbbször krémmekkel,  csak gyögyszerrel esélyed sincs kezelni a problémát...

 

Kímélet, jegelés... és minnél hamarabb, lehetőleg azonnal menj ortopédiára, szakorvoshoz vele...

 

tapasztalatból mondom:  minnél tovább halogatod a dolgott, azzal csak magadnak ártasz, tovább fog fájni.

 

Lehet hogy megúszod alternatív kezeléssel krém, pihentetés, gyógyszer, amit a szakorvos felír... de ha halogatod a dokihoz való elmenetelt...

 

akkor biztos hogy nem úszod meg ennyivel...( saját kenőcs/ internetes bőngészés/kipróbálom ezt-azt/ hidd el nem éri meg ezzel kisérletezni ebben az esetben/

 

hanem mint valaki akit hallottam hogy hallota, akivel ez történt (én)... 8 hónap fájdalom után .. steroidos injekció lokálisan, majd 3 nap rosszullét, láz... nem kellemes. de szerencsém volt, mert eltrafálta az injekcióval a gyulladt részt, így most nem fáj... kérdés meddig, lesz ez így... gondolom a következő megeröltetésig...

 

kedves olvasó, fogadd meg a tanácsom... ha ezzel a problémával kerültél szembe( teniszkönyök/golfkönyök), megértem ha nem tudod mitévő legyél, de hidd el az IDŐ nagyon fontos ebben az esetben, hogy mihamarabb kezeltesd..

 

u.i: ha az injekció sem hat, jöhet a műtét, erről meg csak anyit: - ha egyszer valamit elvágnak, felvágnak, átvágnak, az sosem lesz olyan mint az eredeti.. így jelzem NE halogasd, menj orvoshoz mihamarabb

Móricz75 Creative Commons License 2018.06.03 0 0 151

Szia!Debrecenbe jártam kezelésre.A tapasztalatom az,h semmivel sem hatásosabb mint a kollagén kezelés,sőt ha csak egy helyre tolják be a vérplazmát,mit sem ér.És mivel,h számtalanszor ismételni kell,h a gyulladás enyhüljön,ahhoz meg túl drága eljárás.A kollagént tudnám neked javallani,és a kiegészítő kezeléseket(jegelés,hengerelés,nyújtás, később fokozatos edzése az alkarnak)

Előzmény: A kis mutyi (149)
mata1981 Creative Commons License 2018.06.03 0 0 150

itt mindenkinek elsz*rták a műtétet? már nekem is csak az van hátra, semmi más nem segített, de komolyan nem olvastam még egy hsz-t sem ami sikeres műtétről számolt volna be....

A kis mutyi Creative Commons License 2018.05.31 0 0 149

A móricz 75 től kérdezném, hogy hol csinálták a prp-t, és segített e problémán? Nekem ez tünik az utolsó reménynek! Köszönöm a választ.

ghepard Creative Commons License 2018.05.30 0 0 148

Én is szembesültem ezzel a problémával. Nem volt ez sose az életem folyamán, de 2012-ben az az öteletem támadt, hogy valami nagy eredményt tudnék elérni gerellyel, pedig életemben sose gerelyeztem. Persz rengeteget sportoltam. Épp 60 éves voltam 2012-ben. Saját edzőmódszer és miegyéb, nekivágtam. Hamar jöttek a könyökfájások mindkét kézen, mert pontosan egyformán dobáltam mindkét kézzel. De nem voltak vészesek, meg se fordult a fejemben, hogy ezzel orvoshoz menjek. Az nem lehet végleges megoldás, valahogy meg kellett oldanom, ha javulni akartam. Ma nagyon magasan vagyok, de még mindig javulok. A könyökeim nem fájnak már rég óta, annak ellenére, hogy a terhelés egyre nagyobb. De én speciálisan edzek, nem úgy, ahogy az élsportolók - az én edzésem kimondottan a gerelyre csak kb 70 másodpercet vesz igénybe naponta. A célom végül az lett, hogy ezekkel a módszerekkel elérjem az országos csúcsok kétszersét. De már levezettem és elérhatőnek néz ki a három vagy egész négyszeres távolság is. Már ha nem történik valami gebasz, millió dolog történhet.

Pintuka Creative Commons License 2018.05.27 0 0 147

Sziasztok!

Én még most szembesültem mennyire tud fajni, ha az ember nem figyel időben a jelekre. 

Tavaly nyáron csuklóműtétem volt lemez+ csavar rögzítés. Szépen terheltem a műtét utan edzésen semmi gond. Januárban az influenza sajnos ráment az ízületekre is és azóta faj...persze 1 hónapos kihagyás utan sajnos ugyanúgy terheltem és teniszkönyök lett a műtött bal kezemen. Irodán dolgozom, ráadásul balkezes vagyok. Szóval nem kíméltem...hát sajnos meg is lett az eredménye. A fájdalom elég nagy...holnaptól kell mennem fizikoterapiára nem tudom majd mennyit segít. 

Elmentem egy sportmasszőrhöz aki kineziológiai tapaszt tett rá, 4 nap utàn jobb lett. Majd ismét terheltem...bevasarlás takarítás. Az éjszaka nem sokat aludtam a fájdalomtól.

legrand555 Creative Commons License 2018.05.05 0 0 146

Nekem két ismerősömnek is megerőltetésből fakadó teniszkönyök problémája volt és náluk sikerrel alkalmaztuk a lágy lézer terápiát, igaz a nagy teljesítményűt. Nem is volt szükség sok kezelésre és azóta is tünetmentesek, pedig terhelik rendesen. Legutóbbi siker egy ínhüvely gyulladás volt, a hölgynek fél éve voltak erős fájdalmai a hüvelyk ujj tövénél nyugalmi állapotban, főleg lefekvés előtt, nála a fájdalom még hamarabb szűnt meg, a zsibongás érzés egyelőre megmaradt.

Budapesten ebben szívesen segítek, ha valaki szeretné kipróbálni. A lökéshullámmal ellentétben fájdalommal nem jár és mellékhatása sincs.

A kis mutyi Creative Commons License 2018.04.28 0 0 145

Azt kihagytam, hogy változás rosszabb mint volt....de enyhülni látszik! Ettől majdnem lehetetlen megszabadulni èn úgy érzem! 

A kis mutyi Creative Commons License 2018.04.28 0 0 144

Èn kaptam szteroidot, első kettő nem fájt a harmadik után kb fél óra múlva a víz elment tőlem, kb 3-4 óráig azt hittem szétrobban a könyököm de utána nem fájt.

Szerdán kaptam tendovist mindkettőbe, egyenlőre változás a bal oldalon, amit a doki kb 3cm rrel arrébb szúrta a mint ahol az eredèsi pont van 30000ft per könyök! Két hetet mondott a doki, hogy addigra javulnia kell! Javasolta még a prp-t ......

szaszkon Creative Commons License 2018.04.25 0 0 143

Van valakinek tapasztalata szteroidos inyekciós kezelésről? Tegnap kaptam az első adagot, de a fájdalom elég őrjítő. Mennyi ideig várható ez a fájdalom, vagy ez nem természetes?

A kis mutyi Creative Commons License 2018.04.24 0 0 142

Ami még nagyon fontos! Nekem a jobb könyökem megműtötték, ùgy elbaszta a doki ahogy kell! Nem jártam utána, nem tudtam mi ez! Azt mondta max 5 hét mehetek melózni! Csak jó tanács, ha valaki oda jut,  hogy műteti akkor nagyon sok profi doki lássa előtte, és nagyon utána nézni, mert ezt nagyon el lehet rontani! Nekem meg kellene műteni mégegyszer, de nem megyek bele.....

Walter-Mute Creative Commons License 2018.04.24 0 0 141

Sajnos nekem azóta is kiújulgat.. :( Lehet vele élni, de azért bosszantó. 

A kis mutyi Creative Commons License 2018.04.24 0 0 140

Nagyon köszönöm a választ! Holnap kapok tendovist vagy sportvist mindkét könyökömbe, (lágyrèszhialuron) remélem jó lesz....! Ha megkaptam megosztom és írok később is mire jutok vele.

Köszönöm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!