Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.09 0 0 746

"a nullás folytatása Budakeszi és Páty között fog haladni"

 

Melyik nullás? Mikor, miből? Pest-megye szerkezeti tervében már benne van? Budakesziében? Pátyéban? A BART-ban?

 

Jó, ha a pátyi autópálya-lehajtóhoz hozzáfognak (!) a következő ciklusban, illetve elkezdik a zsámbéki-medencei (a 1104-est) elkerülő utat megépíteni, aminek a tervei kész vannak és az engedélyeztetési folyamat év végére - ha nem jön közbe semmi - lezajlik. Azért megpróbálunk utánajárni, de hogy mostanában nem lesz a nullásból semmi, az "hóttziher". (ne legyen igazam)

 

Tisztelettel

Árkos Antal

Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin

 

http://www.zsambekimedence.hu/zsambek_piliscsaba_elkerulo.htm

http://www.zsambekimedence.hu/utak_a_jovobe.htm

Előzmény: Whitebird (745)
Whitebird Creative Commons License 2006.08.29 0 0 745
Szervusz Makarov!
Én, ilyet magamról nem mondanék. Legfeljebb, ha Páttyal kapcsolatban elhangzik valami infó, automatikusan hegyeződik rá a fülem. Szeretem ezt a falut, sosem tagadtam.
Az egyik kedves ismerősöm építészmérnök. Természetesen sok szakmabelit ismer, és számos projekre is rálát. Ő említette, hogy a nullás folytatása Budakeszi és Páty között fog haladni.
Logikusnak is tűnik a dolog, mert a jelenlegi utolsó szakaszát képzeletben, ha meghosszabbítjuk, akkor az ISG, valamint a Budakeszinél lévő szőlő mögött, valóban ez út, korrektül megépíthető. A nullás, ezen szakaszának megépítése, nagyon kedvező hatással lenne Óbuda, valamint a város, déli részeinek megközelítése szempontjából. A Budakeszi utat is részben tehermentesítené, aminek szintén jótékony hatása lenne, a menetidő csökkenésére. Pátytól kb. 4-5 km-re haladna, az új szakasz, ami nem egy távolság, ugyanakkor a gépkocsik kipufogógáza, nem jutna a lakott területre. Eleve a jellemző északnyugati szél is elviszi, valamint az út és a falu között lévő erdő is kiválóan szűrné, az esetleges szennyeződést.
Üdvözlettel,
Whitebird
Előzmény: makarov (744)
makarov Creative Commons License 2006.08.27 0 0 744

whitebird (más (???) téma)

 

pár hozzászólásodat elolvasván, kitaláltam, hogy elég járatos vagy a pátyi telekviszonyok területén... :-))

 

 

felületesen megfogalmazott kérdésem:

Érdekelne, van-e információd arról, hogy a Körtés I-II környékén valóban terveznek-e 2*1 esetleg 2*2 sávos, jelentős forgalom-lebonyolításra alkalmas útat?

 

válaszodat előre is köszönöm!!!

Előzmény: Whitebird (743)
Whitebird Creative Commons License 2006.08.05 0 0 743
Nézd, kedves Csavarg én ajánlani nem szeretnék senkit. Több okból sem. De az biztos, hogy némi váltás, a tisztelt testületre is ráférne. Gondolok itt elsősorban iskolázottabb, intelligensebb személyek preferálására. Az sem lenne baj, ha a jelölt nem túl rég óta lakna a faluban, de szeretne a közösségért tenni. És a „csak azért se” képviselőket meneszteném, már éppen elég kárt okoztak, és mint írtam, magyarázattal sem tartoznak senkinek.
Talán a régiek között úgy lehetne különbséget tenni, hogy el kell olvasni, milyen javaslataik, hozzászólásaik voltak, az elmúl időben. Egy részük teljesen inaktív csak a tiszteletdíjért jelölteti magát, ami nem kis summa.(Másnak fizetésként is elmenne. A semmittevésért meg túl sok is.) Ma például a járdaépítéssel kapcsolatban hallottam negatív dolgot. A most épülő járda rossz minőségű, viszont nagyon komoly pénzbe (18M) kerül, de állítólag (X) zsebébe 6M került vissza. Remélem, hogy nem igaz, de az emberek beszélik.
Üdvözlettel,
Whitebird
Előzmény: csavarg (742)
csavarg Creative Commons License 2006.08.05 0 0 742

Kedves Whitebird!

 

Az hozzájárulás elvvével én is egyetértek csak kicsit korábban kellett volna az önkormányzatnak a sarkára állnia. Akkor talán nem jártak volna pórul önhibájukon kívül Baborsék sem.

 

Te mennyire vagy tájékozott a képviselő testületben?

 

Közelegnek a választások, de sajnos nem ismerem a jelölteket, így fogalmam sincs, hogy kire szavazzak.

 

Tudnál ajánlani képviselő-jelölteket?

 

üdv

csavarg

Előzmény: Whitebird (741)
Whitebird Creative Commons License 2006.07.31 0 0 741
Kedves Csavarg!
Akkor még nem létezett ilyen, tehát amit fizettél abból egy fillért sem látott a falu. (Ment az eladó zsebébe.) Most más a helyzet, de annak ellenére, hogy bizony nagyon nehezen szedtem össze a befizetnivalót, jogosnak gondolom a támogatást.
Csak egy baja volt a történetnek, hogy ezt nem tudom sehol elszámolni.
Adózott pénzből fizettem és a telekeladásból, nem fogom tudni levonni, és újra meg kell adóznom. Az áthárítás igazából nem működik, az árakat nem ez határozza meg.
Tudtommal a golfostól és tőlünk kb. 450 M ment a kasszába, ami nem kis pénz.
Mint írtam: remélem, hogy a valóban a falu fejlesztésére fogják költeni és nem másra.
Üdv,
Whitebird
Előzmény: csavarg (740)
csavarg Creative Commons License 2006.07.31 0 0 740

Kedves Whitebird!

 

Lehet, hogy félretájoltam magam, de nekem úgy tűnt hogy a Körtés I. magasabban van szebb panorámával mint a Körtés II. Számomra további előny, hogy a Körtés I. közelebb van a közpnthoz, gyalog is elérhető. A Liget utcai járdaépítéssel tovább javul a gyalogos megközelíthetőség.

 

Az átlalad befizetett ingatlanfejlesztési hozzájárulást is a végfelhasználó(építkező) fogja megfizetni hisz azt Te beépíted az árba. A Körtés I.-ben általunk vásárolt telek árába is beépültek a helyi adók.(Már amennyiben ezek már akkor is léteztek). Nem hiszem, hogy a fejlesztő bukott volna rajtuk. Így a telek vásárlásával a magam kis hozzájárulását én is befizettem az óvoda, iskola építéséhez, még ha csak közvetett módon is.

 

A közműfejlesztés milyen szerződésben van rögzítve? Ki végzi el a fejlesztést? Az önkormányzat, vagy a telektulajdonosok? Tudjátok már, hogy mikor kezdődnek a munkálatok? Én a minap jártam fenn, de még semmi nyoma a kivitelezésnak.

 

Pátyi lakosként én is úgy látom, hogy talán  pozitív irányba mozdulnak a dolgok. Részben ezért maradunk mi is Pátyon. A golfpálya a vele járó pénzzel most nagyon jól jön.

 

Remélem a következő képviselő testület sikeresebb lesz és jobban ki fogja használni a falu lehetőségeit.

 

üdv

csavarg

 

 

Előzmény: Whitebird (737)
Whitebird Creative Commons License 2006.07.31 0 0 739
Kedves Babors!
Olvasva soraid valóban sajnálatos, amin végig mentél, ill. mentetek.
Én amennyire láttam, jórészt nem a polgármesterekkel volt a baj, hanem a képviselő testülettel, elsősorban. Sajnos megtehetik, hogy egy döntésnél indoklás és elszámolás nélkül (az őket megszavazók felé), saját személyes okból betarthatnak. És senki sem vonhatja őket, felelősségre. Nézve a régebbi leveleidet, olvastam kitől, vásároltál. Itt is hasonló dolog történhetett (Az egyéb körülményeket is, részben ismerve). Valószínű, hogy ha a Körtés II. projekt nem indult volna el, a mai napig várhatnátok, az építési tilalom feloldását.
Remélem viszont, hogy a befizetéseink valóban arra fognak fordítódni, amire kérték, és nem a testület zsebét fogják, kitömni vele. Ugyan ennyire nem szeretném azt sem, hogy a választás előtti, pénz elszórás lenne a sorsa.
Üdv,
Whitebird
Előzmény: Babors (738)
Babors Creative Commons License 2006.07.31 0 0 738

Kedves Whitebird!

 

Amennyiben személyedben sértettelek volna meg, ha tudsz, kérlek bocsáss meg, ez tényleg nem állt szándékomban, hiszen valójában nem is ismerlek.

Az dícséretes dolog, ha (az általad elmondottak szerint feltételezem, hogy kárpótlás címén kaptad vissza a területet) okosan sáfárkodtál az ingyen (vissza)szerzett javakkal. Ebben nincs is semmi kivetni való, bár az, hogy ki milyen családba született nem érdem, hanem csak egy lehetőség a sok közül... Persze van aki tud élni a lehetőségeivel és van aki nem. Mint ahogy van aki ezt tisztességesen teszi, és van aki nem...

 

Más. Kérlek hallgassatok meg egy esti mesét, ígérem lesz benne tanulság, de hogy kinek mi, azt rátok bízom...! 

Egyszer volt, hol nem volt, nagyjából három éve történt, hogy a pátyon tisztelet övezte területfejlesztők jó néhány telket adtak el igen borsos áron úgy, hogy gyanútlan áldozataikat "elfelejtették" tájékoztatni az önkormányzat és a közöttük kialakult patthelyzetről, ami aztán végül az építési tilalom elrendeléséhez vezett. A szerencsétlen vevők boldogan és buzgó láttak neki ingó és ingatlan vagyonuk eladásának, s albérletbe vagy szüleikhez költöztek, hogy kis vagyonkájukból mielőbb mézeskalács házikókat építhessenek a frissen szerzett, körteszagú telkeken. Azonban kisvártatva jött egy mogorva levél a földhivataltól, és rá kellett ébredniük, hogy terveikből nem valósulhat meg semmi. Egyik pillanatról a másikra kerültek anyagilag (és lelkileg is) lehetetlen helyzetbe, mert addigra már nem volt hol lakni, nem volt mit mondani az ábrándos tekintetű gyermekeiknek... Mindebben persze a mohó fejlesztők nagy segítségére voltak még mohóbb ügyvédjeik, akik ugyancsak feledékenyeknek bizonyultak mind a vevők tájékoztatása, mind pedig a számlaadás terén. A mohóság miatt az adás-vételi szerződések a vevők által ténylegesen megfizetett árnak általában csak a feléről szóltak, ami miatt a nagytiszteletű fejlesztők szép kis extra bevételre tettek szert - az adóhivatal helyett is...

(Ezeket az állításokat persze nem lehet bizonyítani, bár úgy történtek meg, ahogy leírtam, de azért jónak látom, ha azok, akik a jövőben ugyanezekkel a területfejlesztőkkel üzletelnek, ezt az oldalukat is számításba veszik - nemcsak a "humán infrastruktúra" oltárán tett áldozataikat...)

 

Úgy gondolom, ez így csomagtervben emberileg mindenképpen tisztességtelennek ítéltetik, még ha az ügyvédek jóvoltából a jog oldaláról nem is találni a papírokon kifogást. Remélem a "tiszteletre méltó urak és hölgyek" tisztában vannak azzal, hogy többgyermekes családokat döntöttek romlásba. A megtörtént sötét tetteket semmiféle nagylelű adomány nem fehérítheti ki - legalábbis a kárvallottak és ábrándos szemű gyermekeik előtt.

 

Ennyi volt az esti mese, s akinek nem inge, természetesen ne vegye magára! Akinek viszont része volt benne, remélem legalább a lelkiismeretével előbb-utóbb elszámol...

Előzmény: Whitebird (737)
Whitebird Creative Commons License 2006.07.30 0 0 737
Hát kedves Barátaim, adtatok rendesen az arcomba.

"de azt gondolom ezek főleg a spekulánsoknak érdekesek, akik közé nyilván Te is tartozol."
(Ez durva sértés volt részedről, úgy hogy kb., semmit sem tudsz rólam.)

Annyit talán a megjegyzésedhez, hogy a föld, amiről szó van, az a családunk földjének egy töredéke, amiért a nagyszüleim keményen megdolgoztak.
A Körtés II. területen, valóban sok tulajdonos van.
A közmű várható költsége 2,5M. Szerintem az általam kínált ár, ahhoz képest, amit írtál nem magas. Főleg úgy, hogy milliókat fizettem már az Önkormányzatnak, humán infrastruktúrafejlesztésre. Amiből óvodát, iskolát fognak bővíteni. Ti, ha jól tudom még ilyenre, annak idején, egy kanyit sem fizettetek. Tehát nem lehetetlen, hogy a Ti csemetéitek fognak járni, azokba tantermekbe, amit én és a többiek fizettünk meg.
A közműfejlesztés, pedig a szerződés szerint fog megvalósulni.
A másik: Sok embernek a maga lova a legszebb és legjobb.
Véleményem szerint a Körtés (II.) mivel magasabban van, szebb a kilátás és a panoráma.
De mindegy, ha neked az (I.) a szimpatikusabb, hát neked legyen az.
Az Önkormányzattal nekünk is sok gondunk volt és hosszú évek egyeztetései vannak mögöttünk. Én személy szerint úgy látom, hogy valami talán pozitív irányban megindult és azt csak remélni lehet, hogy nem a választások előtti gesztus volt a normális hozzáállás.
Üdv,
Whitebird
Előzmény: csavarg (736)
csavarg Creative Commons License 2006.07.30 0 0 736

Kedves Whitebird!

 

Az interneten egyben árulják mind a 250 telket. Ez azt jelenti, hogy több tulaj kezében vannak a telkek akik társultak?

 

Az általad árult telkek 6m-ért nem annyira olcsók. Ha számolunk a közművesítési költségekkel, már közelít a 10 misihez. Ezentúl a Körtés II. telkei közel sem annyira jó fekvésűek mint a Körtés I. telkei. Nem beszélve a bizonytalansági tényzőkről. Az általad említett 1 évből (mire építkezni lehet rajta) könnyen lehet 2 - 3. Ősszel önkormányzati választások, a telektulajdonosok nem tudnak megegyezni stb.

 

Kiváncsi lennék, hogy számították ki a 15-20ezer forintos nm árakat. Készült -e valamilyen előzetes tanulmány a várható keresletről? Milyen tervei vannak a fejlesztőknek.

 

Én egy kicsit bizonytalan vagyok a Körtés II. jövőjével kapcsolatban. A jelenlegi helyzetben biztos nem vásárolnék még ott telket. Jó ha 10 év múlva fog olyan szinten beépülni (a Körtés I. után), hogy ott kellemes legyen lakni.

 

üdv

csavarg

 

 

Előzmény: Whitebird (734)
Babors Creative Commons License 2006.07.29 0 0 735

Kedves Whitebird!

 

Én is láttam a 6M-ós közmű és út nélküli, egyelőre nem beépíthető telkeket, de azt gondolom ezek főleg a spekulánsoknak érdekesek, akik közé nyilván Te is tartozol. Az ilyen ingatlanügyekből jól meg lehet élni, nem kétlem, de az is világos, hogy a lehetőség nem mindenkinek egyformán adatik, ezért feltételezem, hogy jó kapcsolataid vannak mind az önkormányzattal, mind pedig a fejlesztőkkel. (Az elmúlt évek alatt a nyitott szemmel járók e két fél között is sok összefonódást fedezhettek fel.) Nekem személy szerint felfordul tőlük a gyomrom. A kárvallottak szemüvegén keresztül az egész Pátyi sztori nagyon messze van a tisztességtől. Márpedig ez még jó ideig rá fogja nyomni a bélyegét a településre. Ha az önkormányzat vezetősége ki is cserélődik az újabb választások alkalmával, a gazdasági erőfelosztás megmarad, így egy új önkormányzat is csak nyomott pozícióból indulhat neki a változásoknak. (Nem kell túl sok képzelőerő, láttunk már hasonlót...) 

 

A pátyiak egy része maga is, és a környező településeken élők is a térségben kirívó negatív példaként emlegetik a pátyi önkormányzat ténykedését...

 

Azt gondolom, a betelepülni szándékozók számára nem pusztán a festői környezet lehet vonzó egy településen, hanem az összetartás, a jó szomszédság és az önkormányzat felelős kormányzása is az ott élők mind jobb megelégedettségére.

 

Pátyon egyelőre csak a környezet adott, a többit a széthúzás, a meggondolatlanság és a korrupció szövi át...

 

Előzmény: Whitebird (734)
Whitebird Creative Commons License 2006.07.28 0 0 734
Nekem például vannak eladó telkeim a Körtés II.-ben.
Jelenleg 6000 Ft/(bruttó)m2 áron.
Abban teljesen igazad van, hogy építkezni rajta kb.1 év
múlva lehet. Igaz viszont az is, hogy akkor nem ennyibe
fog kerülni. De lehet, hogy egy hónap múlva sem. :)
Üdv,
Whitebird
csavarg Creative Commons License 2006.07.26 0 0 733

Kedves Babors!

 

Megértelek és egyetértek veled. Mi 5 éve költöztünk ki Pátyra. A család bővülése miatt kb 2 év múlva szeretnénk egy nagyobb és komfortosabb házba költözni. Mindenképp szerettünk volna Buda környékén maradni ezért tavaly bejártuk a környező településeket, mert mi sem voltunk teljesen elégedettek a Pátyi viszonyokkal. Több hónapi keresgélés után úgy éreztük máshol sem jobb a helyzet, sőt! Végül a Körtésben találtuk meg a legmegfelelőbb telket.

Pátyon nagyon nagy a széthúzás, bár az elmúlt 1-2 évben talán elindult nagyon lassan valami, ami talán a falu felvirágozásához vezet. Úgy tűnik, hogy anyagi szempontól kicsit jobb a helyzet, talán több pénz jut a fejlesztésekre. Persze ez lehet, hogy csak a közelgő választások miatt érződik.

 

Ami viszont tény: nagyon szép fekvésű, jó levegőjű falu, a Körtés pedig talán az egyik legszebb hely a környéken.

 

Gazdasági szempontból is jók az adottságok az autópálya miatt. Már csak ki kellene használni!

 

A Körtés II. -vel kapcsolatban én is láttam az árakat.Nem tudom mit terveznek a fejlesztők, de az biztos, hogy nem lesz könnyű 250 telket ilyen áron eladni. Bár egy nagyon erős marketinggel sok mindent el lehet érni. Szerintem még legalább 1 év kell mire azok a telkek eladhatóvá válnak( közműépítés, útépítés stb.)Végül is Biatorbágyon a Viadukt lakóparkben magasabb árakon is sikerült 500 telket eladni ami szerintem nem is annyira szép mint a Körtés.

 

A Körtés I -ben az Elvira körűt déli oldalán lévő 800nm-es telkek a legkeresettebbek ott ahol a Ti és a mi telkeink is vannak. Nyilván azok akarják eladni akiknek kell a pénz. Mi is úgy vettük, hogy az előző tulajdonos kicsúszott az időből és máshol kezdett el építkezni. A telek ára pedig kellett az építkezéshez.

csavarg

 

 

Előzmény: Babors (731)
Attis_ Creative Commons License 2006.07.26 0 0 732

Sziasztok!

 

 

Bp.mellett lakik a nagymamám, és az Ő telkén szeretnék építeni.

A telekmegosztás megtörtént, az első rész maradt a mamámé, a

hátsó "nyeles telek" pedig az enyém.

A közműveket szeretném beköttetni, de van 1 kis gond.

Az első részen benn van minden közmű, de a közműhozzájárulást lakóegységenként

kell megfizetni. Hogyan tudnám ez legálisan megkerülni, mivel a víz+csatorna 750.000 Ft+ÁFA. Ha almérőt szerelek fel az ugyanannyi....Lakhatási engedélyt csak akkor kapok ha befizetem ezt az összeget....Esetleg van valami kedvezmény, törvény ami mentességet ad a díjfizetés alól, vagy legalább nem ekkora az összeg?......

Várom az ötleteket......

 

Üdv.:Attis_

Babors Creative Commons License 2006.07.25 0 0 731

Kedves Csavarg!

 

Egyelőre nincs szándékunkban megválni álmaink telkétől, de a három éves várakozás miatt mostmár nem akkora hévvel gondolunk az építkezés lehetőségére, lényegében mi is csak halogatjuk.

Meg kell mondjam, az önkormányzat primitív kis  játéka miatt - fejlesztések ide vagy oda - érzelmileg már nagyon elfordultunk Pátytól, pedig tényleg tiszta szívvel ott akartuk leélni az életünket. Úgy érezzük, mi nem tettünk semmi rosszat, mégis rajtunk csattant az ostor, ráadásul drágán vettük a telket és most is csak ugyanazon az áron tudnánk eladni, mint három éve. Úgyhogy várunk, hátha javul a helyzet.

Jut eszembe, körülnéztünk kicsit a Körtés II projekt honlapján (www.panoramas-telkek.hu) és megdöbbenve olvastuk, hogy a kialakításra kerülő 1000-1500 nm-es telkek ára fekvéstől függően 15-20eFt/nm. Kíváncsi vagyok kinek lesz 15-30 milliója megvenni ezeket, amikor ennél sokkal olcsóbban lehet még mindig telket venni a lényegesen jobb adottságokkal rendelkező Körtés I-ben! Ha ilyen árnövekedéssel lehet számolni a Körtés I-ben is, akkor meg azt nem értem, hogy miért akarnak többen is most megszabadulni a telküktől?

Ezek azonban egyelőre csak költői kérdések... az egyetlen ami marad, a csalódottság...!

 

Babors

Előzmény: csavarg (730)
csavarg Creative Commons License 2006.07.21 0 0 730

Kedves Babors!

 

Az építési tilalmat feloldották a Körtés I. -ben. Mi nemrég vettünk telekt ugyanott, de az építkezéssel még várunk kicsit. Meg van még a telked, vagy Te is el szándékozol adni? Most elég sokan próbálnak kiszállni belőle, hogy már nincs építési tilalom.

 

üdv

csavarg

 

 

Előzmény: Babors (729)
Babors Creative Commons License 2006.05.28 0 0 729

Kedves Pátyiak!

 

Nincs valami használható információtok az építési tilalom feloldásával kapcsolatosan? Már harmadik éve varjuk, hogy megépíthessük álmaink otthonát a Körtés I-ben!

 

Előre is köszönöm!

 

Babors

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 728

Van az Index főoldalán egy érdekes és tartalmas cikk a Zsámbéki-medencéről és a Talentis Programról, Pátyról is sok szó esik benne:

http://index.hu/tech/uzlet/szv0511/

 

Előzmény: Törölt nick (727)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.25 0 0 727

heló

Kicsit más - de pátyi - téma:

"Egyöntetűen támogatják a partnerkapcsolatot Kirchheimben
A München melletti Kirchheim képviselőtestülete egyhangúan támogatta Günter Schwindl alpolgármester azon indítványát, hogy tegyék hivatalossá a Páty községgel kialakított partnerkapcsolatot"

 

http://www.zsambekimedence.hu/kirchheim_paty_2006marz.htm

 

Tisztelettel

Árkos Antal
Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin
www.zsambekimedence.hu

"Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!"


lodommi Creative Commons License 2006.04.24 0 0 726

Ez stimmel.

Mármint az ár.

Amikor én telket néztem, azért nem vettem Budaőrsön mert akkor (95) ott is kb ennyibe került.

Így vidékre kerültem (Páty) ahol 1T m2 vettem 3 alatt fullközművel.

Homokozót lehet kapni kagyló alaku sárga műanyagból a teszkó, ósan, kora stb. -ban.

 :( :( :( :(  :( :( :( :(  :( :( :( :(  :( :( :( :(  :( :( :( :(  :( :( :( :(  :( :( :( :(  :( :( :( :(

szori

Előzmény: macskamati (725)
macskamati Creative Commons License 2006.04.23 0 0 725
Ja igen, és amiket láttam, 10 milla körül voltak, nekem nagyonnagyon sok sajna. De még 7m-ért is sok. Álmodozó típus vagyok. :)
Előzmény: lodommi (723)
macskamati Creative Commons License 2006.04.23 0 0 724

Hol ott? :) Nem kell nagy telek, sőt... :) Csak férjen el a gyerekek homokozója. Na jó, mondjuk 600-1000 négyzetméter. Az ár meg minél alacsonyabb, annál több jut a házra. Vagy másképp, ha alacsonyabb, jut pénz a házra. :P

Előzmény: lodommi (723)
lodommi Creative Commons License 2006.04.23 0 0 723

Van itt több, közte egész jók is.

Milyen telekárral, és mekkora telekkel számoltál?

macskamati Creative Commons License 2006.04.19 0 0 722

Sziasztok! :)

 

Kár, hogy kihalni látszik a topic... Még nem olvastam végig, mindjárt hozzálátok.

 

Életemben nem jártam még Pátyon, annak ellenére, hogy Budaörsön nőttem fel, valahogy nem esett útba. A hétvégén viszont elautóztunk arra, és beleszerettem! Jó lenne ott egy saját házikó, nagyon jó lenne. Imádnánk mi is a férjemmel, de főleg a srácokra gondolva költöznénk (két picifiú, plusz egy tervben). 

Persze álmodozom, mert rákerestem a telekárakra, aztán az építkezés költségeire, és cirka 10 millió hiányozna még akkor is, ha az összes létező lehetőségünket kimerítjük (lakáseladás, szocpol, banki kölcsön, családi kölcsön).

Mind1... Azért ha valakinek van elfekvő építési telke, amitől olcsón megválna, ne kíméljen! :)

 

Szép tavaszi napokat nektek! :)

macskamati

El Ninjo Alias Bandika Creative Commons License 2006.04.14 0 0 721

Nocsak Nocsak!!! Már kampányolunk??

 

Whitebird Creative Commons License 2006.04.13 0 0 720
Pátyi Pincenapok Rendezvénysorozat


Május 26.
Pince hegy 19,00-24,00 disco

Május 27.
Közösségi Ház
10,00 Helytörténeti kiállítás megnyitója

Sportpálya
10,00-16,00 Gyermekprogramok: közlekedésbiztonsági vetélkedô, tüzoltóautó bemutató, csodák palotája, ugróvár és bohócok, ügyességi-, logikai-versenyek, picik sátra, lufivarázs, selyemfestés
Hun-Magyar Hagyományörzô Egylet íjászbemutatója, jurta-sátor megtekintése

Pince hegy
15,00 Talabér Erzsébet és Hollai Bertalan nótákat énekel, zongorán kísér Budai Béla, 16,00 Bon-Bon együttes
17,00 Táncegyveleg: - néptánc, - jazz, -balett
18,00 Dallamos – swinges gitárzene
19,00 Varga Vince zenél hajnalig
Május 28.
Sportpálya
Kispályás Barátságos Labdarúgó Mérközés
Széchenyi tér
15,00 Pénzügyôrség és a Csákvári fúvószenekar: - harsona, kürt - Liszt: Hungaria cantata
Éles István humorista müsora (hely, idôpont szervezés alatt)

Állandó prgoramok május 26-28.

Pince hegy
Kézmüves kirakodó-vásár és a Boróka Népi Játszóház müsora
El Ninjo Alias Bandika Creative Commons License 2006.03.20 0 0 719

 

 

Egy kis adalék sorstársaim Whitebird "idilli mondatainak" ellensúlyozására a budantul.hu –ról a Páty Magyarország pipogyáinak gyűjtőhelye című topickból kimásolva:

 

A képviselők tiszteletdíja piti kis zsebpénz ahhoz képest, hogy a községet félmilliárd forintot meghaladó hitelfelvétellel ismételten a csőd felé sodorják! Olvassátok csak el az Önkormányzat hivatalos lapját, a 2006. februári Pátyi Kurírt.

 

 

ERGO: A FALU SZINTE BIZTOSSAN MEGINT CSŐDBE FOG MENNI!

 

Az elmúlt években csak egy (vitatható) szobrocskát, és egy büntető feljelentéssel honorált ravatalozót sikerült eddig felmutatniuk, mégis sikerült a tartalékokból 50 milliót meghaladó összeget elkölteniük. Az már csak hab a tortán, hogy azt, amihez ezt az irdatlan hitelt felveszik (vagy már felvették) a község részére már 2002-2003. évben térítés nélkül megcsinálták volna az ingatlanfejlesztők, olyan módon, hogy a közüzemi rákötési díjakból a községnek állandó bevétele lett volna. Ezzel szemben most majd minden szabad pénzeszközt a hitel törlesztésére kell fordítani. Szép is ez, amikor a helyi egyesületek támagatásánál 50-100 ezer forintokról vitatkoznak a költségvetés szűkösségére hivatkozva (nyugdíjasklub, tűzoltók, stb.) A PM úr által hivatkozott "Budapesti Csatornázási Művek" által készített szakvéleményt a csatornahálózat cserére szorulásáról még élő ember nem látta. A szakértők szerint ugyanis a jelenlegi rendszer nagyságrendileg kisebb összegből gazdaságosan működtethetővé tehető, ha az aknákba helyi érzékelővel vezérelt nyomószivattyúkat szerelnének. Az állítólagos szakértői vélemény azért kell, hogy a csatornahálózat (persze többszáz millióba kerülő) cseréjét megindokolják. A csatornaépítés pedig útfelbontással jár !

 

Emlékezzetek feleim az előző csatornázásnak köszönhetően évekig járhatatlan úthálózatra. Bár ezen a módon elérhető, hogy a zsámbéki kanyarban lakók is a falu többi részéhez fogható úthálózaton járhassanak haza (a zsámbéki kanyari utak zúzott kövesek és gödrösek) Ha nem javítunk, akkor rontunk ?!

 

10 éven belül 2. szóra is meg kell ismétlődnie ugyan annak a szörnyűségnek?

 

Ha már 14 emberre bizzuk a 6000-t meghaladó falu sorsát, legalább figyeljünk oda mit művelnek !

Egyébként szívrepesve várom a polgármester jelöltek jelentkezését. De köszönöm, Michels úrból (a helyi FIDESZ tagjaihoz hasonlóan, akik a belépése tiszteletére kiléptek) nem kérek, bár nagyon ért a terület-fejlesztéshez, mivel a saját tulajdonú területeit szuperül felfejlesztette !

 

Akkor éppen nem volt tele a szennyvíztisztító Michels Úr?????


A golfpályáról pedig annyit, hogy többszáz lakásos lakópark terveit már ismertették, de hogy melyik csücsökbe rakják a (mini) golfpályát, azt még nem !

 

 

A KAMU GOLFPÁLYA TÖRTÉNETE:

 

A március 8-án megtartott önkormányzati ülésen rámondta az áment a golfpálya-projektre a pátyi képviselő-testület. A projekt keretében a 18 lukú golfpálya mellett 250 úgynevezett golf-apartman (értsd: családi ház) is fölépül a Pátyot Telkivel összekötő út mentén - olvasható a Budántúl hírei között.

Tisztelt Pátyiak! Ismét jól felültettek benneteket! A golfpálya ugyanis csak egy álnév, amely valójában egy újabb lakóparki ingatlanberuházást takar. Kíváncsi vagyok, a 250 "golfappartman" közül hánynak lesz olyan lakója, aki fogott már a kezében golfütőt! Ne dőljetek be, itt nem a golf a lényeg, a biznisz a lakóparkban van. A golfpályáról rövid idő alatt kiderülhet, hogy nem rentábilis, be kell zárni és a helyére is házakat kell inkább építeni! Ez van, Palimadarak!

 

 

 

Kedves Pátyiak,

Sikerült találnunk magunknak egy Korompai 2 -öt, aki viszont már nem éri be egy angliai "tanulmány úttal".

 

 

 

Whitebird Creative Commons License 2006.02.19 0 0 718
Pozitív dolgok!

Sikerült az Önkormányzatnak és a tulajdonosoknak a Körtés II. lakópark fejlesztési megállapodását tető alá hozni, és mind két oldal, aláírta a szerződést.
Elindult a belterületbe vonás, és a közműfejlesztési program!

( Ez bizony, nagyon jó hír.)
Valamint, sikerült Páty honlapját is elindítani, ami szintén pozitív dolog.
Remélhetőleg a továbbiakban majd, nagyobb gondot fordítanak, az üzemeltetésére és a tartalom frissítésére.
A ” Lendületben Páty „szlogen nagyon jó lenne, ha a továbbiakban is megmaradna.
A golfpálya építésével kapcsolatban is várnánk hasonló eredményeket, hiszen ennél zöldebb beruházást, aligha lehetne elképzelni, és a munkahely teremtő hatása is kívánatos.
Arról nem is beszélve, hogy a golf rajongóinak többsége, nem a szerényebb anyagi lehetőségekkel rendelkezők táborából kerül ki. Ez is tovább emelné a feltörekvő község, kiemelkedő és reprezentatív helyét, Budapest vonzáskörzetében.
Gratula és csak így tovább!
Üdvözlettel,
Whitebird

El Ninjo Alias Bandika Creative Commons License 2006.02.01 0 0 717
Lassan elgondolkodhat mindenki, hogy ugyan ezt a Polgármestert akarja-e (?) látni az elkövetkező 4 évben is vagy megpróbálunk nézni magunknak egy klasszisokkal jobbat! Ha valaki elvétve fejlődést látott a faluban, azt kérem, jelezze! 4 év hosszú idő és a lophás -ból (vagy vegyiraktáras ingyen cirkuszból) már nagyon elég volt, jó lenne már valami szépet is "érzékelni".

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!