Keresés

Részletes keresés

tzuiop Creative Commons License 2006.09.17 0 0 294

Tehát a rengeteg Orosz zoli koncertnél INKÁBB egy 3 napos honlap?!?!?!?!

:))))))))

Előzmény: Lajosss:-))) (291)
tzuiop Creative Commons License 2006.09.17 0 0 293

Azt hiszem rosszul írtam:

 

Szép kis oldal.(tehát tetszik!!!):)

Csak a képek nekem sajna túl lassan mozognak rajta(nem győzöm kivárni), de azok is szép képek.

Az hogy nincs odaírva tanár az a helyzet kritikája(tehát ki tanítja majd a titánokat?) .

 

Amúgy sajna nem bírt lejönni Zoli,de megígérte, hogy amint teheti lejön!:)Így sem volt rossz koncert, aki hallotta a mi Zolinkat(Marosi) azok mind nagyon elismerően nyilatkoznak róla8velem egyetemben)!

 

Szerintem annál kevés érdekesebb van, mint amikor valaki egy idegen környezetben mutatja meg a képességeit és ezért nem értem ezt az "inkább"-ot, mert itt tutira nem azt kaptad volna,mint az eddigi O. Z. koncerteken!

 

A "tangóharmonikát" már elmeséltem párszor....U.I.:(nálunk van kromatikus szájharmonika is és az átlagembereknek a harmonika szó nem olyan egyértelmű,mint nektek, de ha eléteszem a tangót, akkor egyből egyértelmű az asszociációjuk, mert gondolhatná valaki azt is, hogy egy jó szájharmonikást hívunk vendégségbe!:)

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Lajosss:-))) (291)
prücsök19 Creative Commons License 2006.09.17 0 0 292
Sziasztok!


Az említett honlapon többek között ez is olvasható:

A harmonika elnevezése különféle nyelveken:

Accordion (angol), Ziehharmonika, Akkordeon (német), Acordeao (portugál), Acordeon (spanyol), Fisarmonica (olasz), Garmoshka (orosz), Handklaver (svéd), Hanuri (finn), Sun Fin Chin (kínai), Trekharmonika (holland), Trekspil (norvég)


"Tangóharmonika",sőt "tangóharmóóónika" sehol... :-)

Még itt se...

Egyébként bárminek is nevezik ezt a hangszert,ha ilyen előadók játszanak rajta,azt hiszem,nem igazán az elnevezése a lényeg...de mivel picit gonosz vagyok,ezért remélem,hozzászólásom talán mégis olaj a tűzre...:-))



ui:Valaki hallotta Zoliékat a Várban a nagyszínpadon?Játszottak ott egy gyönyörű lassú számot is,de nem tudom mi volt a címe..
Lajosss:-))) Creative Commons License 2006.09.14 0 0 291
Sziasztok!

Na most jól megkaptam:-)))))Le lettem szúrva rendesen:-))
Az"inkább"szóra csak annyit mondanék,nem tudom,hogy Te hány koncertjén voltál a Zolinak,de azt hiszem büszkén mondhatom,hogy én hallottam annyit játszani,mint kevesen ebben az országban.Ha nem hiszed,hát járj utána.


Még mielőtt lefikáznád azt a honlapot,alárulom,hogy a tanárok neve úgy kerül be,ha Ő maguk beírják.És azért nincs bent még 1 név sem,mert kb 3 napja indult a honlap.Na meg persze azért sem,mert még eddig 1 sem írta be magát:-)))


Bár nem"tangóharmónikás" a honlap,de nekem tetszik.Vagy lehet,hogy éppen ezért???



Üdv:Lala
Előzmény: tzuiop (290)
tzuiop Creative Commons License 2006.09.14 0 0 290
Szép kis oldal,sajnos a képek nekem nagyon lassan mozognak a galériában!! Meg tanár sincs?:( Az öreg Tabányi nem tanít?
Előzmény: Lajosss:-))) (287)
tzuiop Creative Commons License 2006.09.14 0 0 289
Apropó! Kinek mit jelent az Orosz Zoli topicban "a menjünk a fellépésére" helyetti "inkább" szó? :)
Előzmény: Lajosss:-))) (287)
tzuiop Creative Commons License 2006.09.14 0 0 288
Te mit írtál volna, ha a zenekarodban lenne egy harmonika és egy kromatikus szájharmonika és nem akarod, hogy azt gondolják "házi" harmonika párbaj lesz? :)
Előzmény: Lajosss:-))) (287)
Lajosss:-))) Creative Commons License 2006.09.14 0 0 287
Sziasztok!!!

az biztos jó lehet,ha "tangóharmónikás" buli lesz......................hehehehe

Inkább kuksizzátok meg ezt:
www.harmonikaportal.hu

Üdv:Lala
Előzmény: tzuiop (286)
tzuiop Creative Commons License 2006.09.11 0 0 286
Szeptember 15 -én, pénteken a Vera Jazz Caféban ( http://www.kulacs.hu ) lesz a nyári turné utáni első budapesti Hot Club of Hungary koncert. ( http://hotclubofhungary.hu ) Valószínűleg egy tangóharmónikás jam sessionre is sor kerül, mert jelen lesz az ország két legjobb harmonikása(Orosz Zoltán ( http://www.harmonika.hu ) és a mi Marosi Zoltánunk)!
c.benson Creative Commons License 2006.08.12 0 0 285

Sziasztok!

Augusztus 11-én Bonyhádon a Tarka fesztiválon játszott Zoli és zenekara. Úgy 17 év után harmónikamuzsikáját újra látni-hallani élőben nagyon jó érzés volt. Zolival ugyanis a veszprémi katonazenekarban játszottunk együtt 1988-89- ben. Gratulálok Zoli és a zenekar eddigi sikereihez, és kívánom,hogy még nagyon sokáig szórakoztassák a közönséget az igényes, kivételes technikájú, kíváló muzsikájukkal!

B.Csaba

Lajosss:-))) Creative Commons License 2006.07.12 0 0 284
Sziasztok!!

Hááát Gabi........összeteheted a kezedet,hogy nem ide pottyantott le a gólya.Itt aztán szar sincs.Én is csak szóló formációban utcazeneharcosként bírok 1 helyben topogni.:-))
Sziasztok.Lala
Előzmény: tzuiop (283)
tzuiop Creative Commons License 2006.07.12 0 0 283
Szervezz valami jó helyre bulit nekünk és megyünk!:) Én ott nem ismerek senkit,de te talán tudsz valami jó kis klubbot,vagy rendezvényt ahova beférünk!?:) Remélhetőleg pár héten belül felkerül majd némi audió/videó koncertbenyomás a quintett formációról! :) http://hotclubofhungary.hu
Előzmény: Lajosss:-))) (282)
Lajosss:-))) Creative Commons License 2006.07.12 0 0 282
Sziasztok!!

A honlapon van 1 olyan,hogy rendelés.Ott találsz emilcímet,meg telószámot is.Felhívod,mondasz 1 címet,és már viszi is a postás aki 2X csenget.Boltban ne is keresd szerintem,mert nem fogod megtalálni.

UI:tzuiop ha esetleg 1X győrben játszotok akkor informálj róla légyszíves.Szívesen elmennék a koncertetekre.

Mindenkinek szép napot.
Sziasztok. Lala
Előzmény: csamba (281)
csamba Creative Commons License 2006.07.12 0 0 281
Köszi, de nem éltem ott a lehetőséggel, éppen ezért érdeklődnék avatottabb körökben...
Előzmény: hepkitten (280)
hepkitten Creative Commons License 2006.07.12 0 0 280
Koncerten adott a lehetőség.
Előzmény: csamba (279)
csamba Creative Commons License 2006.07.11 0 0 279

A Párizs ege alatt c. lemezhordozót hol lehet a legegyszerűbben felkutatni Bp.-en, mert a neten keresztül szinte lehetetlen, legalábbis nekem még nem sikerült... Előre is köszönöm! cs

tzuiop Creative Commons License 2006.07.11 0 0 278
HOT CLUB OF HUNGARY koncert Vasárnap 20 h, GÖDÖR. Egy swingtánc-partyn fogunk játszani (leszenk kb. 100-an) Budapesten most először quintettben! (gitárok,bőgő,kromatikus szájharmónika,hegedű,(tangó)harmónika),ének) Biztos nagyon kellemes lesz! :) http://hotclubofhungary.hu
hepkitten Creative Commons License 2006.07.10 0 0 277

Nekem is nagyon tetszett a koncert! Nem sűrűn járok egyedül koncertre, főleg nem olyanra, ami táncolásesélyes... de éreztem, hogy el kell mennem, még ha szteppórát lógtam is el, és kísérőt sem sikerült szerveznem magamnak. Bardóczy Attila nekem is nagyon kellemes meglepetés volt. Általában nem szokott tetszeni, ha valaki színészkedve énekel, de nála az volt a benyomásom, hogy szépen, harmonikusan fogja meg a stílust. Talán arról lehet szó, hogy megvan benne is az alázat a zene iránt, ami Zoliékban is alapvető és nagyon szépen hallatszik :)))

 

A sok 3/4-es sanzon között akadt néhány 4/4-es, amelyekre kedvem támadt volna swingelni egyet... A 9/8-os dallamra pedig már a Benczúrban egy korábbi koncerten sem tudtam megállni, hogy ne futkossak ülve, azaz dobogjak a lábammal kifulladásig. 16-ra táncosokkal megyünk (viszem a hírt a swinges barátoknak); remélem, örömet szerzünk Zoliéknak, majd meglátjuk. És akkor nem csak a fülek számára, hanem vizuálisan is visszatűnik a sanzonok kora.

Előzmény: prücsök19 (275)
Lajosss:-))) Creative Commons License 2006.07.07 0 0 276
Sziasztok!

Szerintem nem.Bár ha nekem sikerült annó,neked miért ne sikerülhetne??A lepényhal előszőr,a reményhal meg utoljára.Legyél bátor,és kérdezd meg.:-))
Mindenkinek szép napot.
Sziasztok. Lala
Előzmény: prücsök19 (275)
prücsök19 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 275
Sziasztok!


A tegnapi koncertről:Teltház,több mint 500 ember,fantasztikus hangulat,több ráadás,és kígyózó sorok a dedikációnál.A zenekar ezúttal dob nélkül,trió formációként mutatkozott be,én ideág csak a négyes felállást hallottam,illetve még az "ősidőkben" a duó formációt,és meg kell mondjam,nekem így -trióként- is nagyon tetszett.Nem igazán tudnék rangsort fölállítani,melyik a jobb,mert a dobos is nagyon sokat tesz hozzá,de a triónak is vannak erényei. Kifinomult,plasztikus hangzás,az apró részletek sem sikkadnak el,lenyűgöző összjáték,igazi kamarazene.Bardóczy Attila igazán elemében volt,eddig is tudtam,hogy fantasztikus énekhangja,stílusismerete van,de ezen a koncerten derült ki számomra igazán,milyen nagyszerű előadó,milyen széles érzelmi skálán képes mozogni. A koncerten a francia sanzonok mellett elhangzottak délamerikai,délszláv dallamok is,és nagyon nagy örömünkre a Libertango is,ezúttal valami egészen elképesztő formában,még most is hatása alatt vagyok.A másik ilyen darab egy számomra eddig ismeretlen dallam volt,nem az általatok keresett szláv dallam,hanem valami más,mint a koncert után ezt Zolitól megtudtam,egy kilencnyolcados dallam...(???)Hááát...én nem igazán értem,hogy ez mit jelent,csk azt érzem,hogy valami egészen döbbenetes volt,feszes balkáni ritmus,a közepén szóló harmonika improvizáció...az est egyik csúcspontja volt.Rákérdeztem,hogy ez a darab,illetve a Piazzolla hol szerezhető be lemezen,és azt a választ kaptam,hogy a Libertango Zorán legutóbbi Dvd-jén megtalálható,illetve Zoli év végére tervezi megjelentetni következő lemezét,és azon rajta lesz ez a két szám is.A koncertről a Zoliék készítettek videófelvételt is,és látva esdeklő tekintetem,elképzelhető,hogy fölkerül majd részlet belőle Zoli honlapjára is.Élőben ez a műsor legközelebb holnap is hallható Kőszegen,de én a koncerten szerzett szórólap alapján inkább az augusztus 16-i Benczúr Kertes koncertre várok,ott ráadásul a dobbal kiegészült zenekar lesz,ami szintén a kedvencem,bár szerintem a sanzonhoz a trió jobban illik.

Ui: Tudja esetleg valaki,hogy Zoli vállal e tanítványt? Tegnap a koncert után nem mertem megkérdezni..

Prücsök
Rumcice Creative Commons License 2006.07.06 0 0 274
Nekem is megvan egy pár féle. De én az Orosz Zoltán félét keresem, mert az tetszett a legjobban.
Előzmény: tzuiop (273)
tzuiop Creative Commons License 2006.07.06 0 0 273

Tudtommal Astor Piazzola írta, szóval esetleg más(ok) előadásában biztosan megtalálható a neten.Elég sokan játszák!

 

 

Előzmény: Rumcice (272)
Rumcice Creative Commons License 2006.07.06 0 0 272

Sziasztok!

 

Megvan valakinek zenei formátumban Orosz Zoltán Libertango c. száma, amit a Zorán koncerteken adott elő? Ha valaki elküldené nekem, vagy adna egy linket, nagyon hálás lennék!

jepe-andy Creative Commons License 2006.07.02 0 0 271
Sziasztok,

azt szeretnem megkerdezni, hogy a Budapesti Harmonika Trionak jelent meg valamilyen CD-je? Vagy nem tudtok valami hasonlo zenekarrol, akik klasszikus zenet is jatszanak harmonikaval? Nagyon szepen megkoszonnem a segitseget! Esetleg, ha valaki tud segiteni, megirna a mailcimemre? andy@necarte.sk. Tenyleg koszi!
Lajosss:-))) Creative Commons License 2006.07.02 0 0 270
Sziasztok.Hááááj Brájen:-)))

Kéne a nóta pontos címe is,mert ez így elég gyengus.Talán találok neked valami midit,de ez persze koránt sem biztos:-)

Aki nem volt annak jó nyaralást,aki volt annak is,akinek meg melege van,az menjen hógolyózni!!

Sziasztok.Lala
Előzmény: brian4ever (268)
Kókuszrost Creative Commons License 2006.07.02 0 0 269

 

Sziasztok!

 

Éljen a HARMONIKA és Orosz Zoli, meg a zenekara! :-)

 

Olvastom alább, hogy "nincs túl sok Oroszzolis koncert " - hát, igen, lehetne kétszer, háromszor ennyi is, akkor talán én is nagyobb eséllyel eljuthatnék valamelyikre, bár ahogy számolom, kora őszig, már most van legalább 15 biztos időpont és helyszín Budapesten és szerte az országban, ahol hallható lesz Zoltán és csapata.

 

De egyetértünk, belőle sose elég! :-))

 

Ma este viszont Dunaújváros- Zenepavilon, a Budapestieknek pedig július 6-át ajánlom, Petőfi Irodalmi Múzeum - szabadtér.

 

Érdemes időről-időre benézni Zoltán honlapjára, hisz folyamatosan kerülnek fel új időpontok.

 

Ha már reklám... :-)

 

Üdv:

Kókusz s a rost, na meg a maggg ;-))

 

 

u.i. kotta ügyben részemről passz, végső esetben le kell ülni és "hipp-hopp" lekottázni szípen...

brian4ever Creative Commons License 2006.07.01 0 0 268
Sziasztok ! Nem olyan régen írtam (1hónapja) kerestem a " Szláv népdal " harmónikajáték kottáját. Írtam ide -oda. Még csak válszt sem kaptam. Esetleg lenne még tippetek, hol tudom ezt a kottát beszerezni. THX előre is ! brian
hepkitten Creative Commons License 2006.06.27 0 0 267
tzuiop Creative Commons License 2006.06.27 0 0 266
Én tegnap este jöttem Franciaországból egy Django Reinhardt fesztiválról,ahol hallhattam Marcel Azzolát élőben(sőt le is kameráztam!:) )
Előzmény: Lajosss:-))) (264)
kico Creative Commons License 2006.06.27 0 0 265
Miért, mikor menjenek nyaralni az emberek, télen??? :-)
Előzmény: Lajosss:-))) (264)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!