Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.09 0 0 115438

Nem szeretnék sem vitatkozni, sem állást foglalni. Közzétettem a levelet, amit kaptam.

Előzmény: showtimes (115437)
showtimes Creative Commons License 2016.01.09 0 0 115437

Azért ne feledjük, egy cég azt mond amit akar, meg ami a képére fér. A tudomásom szerint nem ETI tulajdonú szállodáról van szó és kötve hiszem, hogy az egyiptomi belügyminiszter az események után pár órával jelentést tenne a cégnek... Ráadásul pontatlanok.

 

Egyébként meg, ami Izraelben vagy Franciaországban terrorista támadás az Egyiptomban miért is lenne más?  Az ISIS zászlaja, meg a mint kiderült álcázott robbanómellény nem éppen a rablások kellékei...

 

A kettő nem tévesztendő össze, valóban. Bárki kiküldhetek egy körlevelet, hogy álláspontja szerint rosszul elsült pótszilveszteri poén történt.

Előzmény: Törölt nick (115436)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.09 0 0 115436

Most kaptam.

Kedves Utasunk!

NEM terrortámadás történt tegnap az egyiptomi Hurghadán, hanem rablótámadás. A kettő nem ugyanaz.

A külföldi partnerünk az alábbi hivatalos tájékoztatás írta irodánknak.

Tisztelt Kollégák!

A tegnap este Hurghadán történt incidens kapcsán, amelyről a híradások (sajnos nem először) a valóságot jócskán elferdítve, az alábbiakat tartjuk szükségesnek pontosítani:

"Tegnap, január 8-án az esti órákban 3 személy rablótámadást kísérelt meg a Bella Vista Hotel ellen.

A szállodába az egyik a la carte étterem felől igyekeztek bejutni, amikor a biztonsági szolgálat emberei feltartóztatták őket.

A kialakult dulakodásban a konfliktust elsimítani akaró három utas könnyebb sérüléseket szenvedett.

Amint a biztonságiak fegyvernek látszó tárgyat figyeltek meg a támadókon, azonnal rájuk lőttek. Egyik támadó életét vesztette, a másik kettő megsérült, őket őrizetbe vették."

slia Creative Commons License 2016.01.09 0 0 115435

Az osztrák ETI reagált az esetre, ők továbbra indítják a járatokat Hurghadára is!

Ami engem teljesen ki tud akasztani, hogy ha Egyiptomban vagy Tunéziában történnek dolgok, annak óriási feneket kerít a média! Ott van pl. Isztambul, szinte állandóan merényletek vannak, de azzal a kutya sem foglalkozik, nyugodtan menjél nyaralni és városlátogatásra! Ezt elég érdekesnek tartom!

Én személy szerint tervezem és várom a júniusi nyaralásunkat, mert mindenképpen menni akarok!! :)

saválló Creative Commons License 2016.01.09 0 2 115434

"..Ez olyan eset, ami sajnos bárhol megtörténhet és meg is történik,."

 

Ja, így igaz elmegy az ember nyaralni mondjuk az Alpokba felmegy a gondolával 1800 méterre onnan tovább az ülőlifttel 2200-ig osztán a friss hegyi levegőn sétálgatva, gyönyörködve az egyedi kilátásban egyszer csak megjelenik egy "milka tehén" derekán robbanóövvel, és megnyomja a gombot....felrobbantja magát, a tesói meg késsel hadonászva nyakukban ugye a kolomppal elkezdik üldözni azt a maroknyi turistát....

Előzmény: zsuzso100 (115426)
Kathy8 Creative Commons License 2016.01.09 0 0 115433

Szerintem Sharmot azért mondták, mondják,  veszélyesebbnek ,mert belekeverik a gázai övezetben zajló dolgokat, és a beduinok azon fajtáját akik ...., plusz a dzsihadisták egyiptomi ága is ott táborozik...

De ugyanígy lent délen pl ahogy a nyáron is volt rá kísérlet a Karnaki templomnál , lehet gond vagy Hurghadán vagy akármerre. Az orosz gép története, sztem egy válasz az oroszoknak a beavatkozásukra. 100% soha nem fog kiderülni mi is történt......de azért nagyon sanszos ,h tényleg felrobbantották a gépet. Nem hiába nem mehetnek ők most oda. Sajnos ezzel a tegnapi eseménnyel most hosszabbodni fog :( Meg sztem Wizz se lesz idén már .....

 

Előzmény: zsuzso100 (115431)
Kathy8 Creative Commons License 2016.01.09 0 2 115432

Nem 3 támadó volt? Tegnap megnéztem az FB oldal Hurghada residentsben a támadók hulláit, meg a sebesültet is, én 3 fickót láttam. Két különböző (más a ruházatuk is a képeken, más az arcuk is)  vérbe fagyott támadót látni és egy másikat akit körbe vesznek, akinek a lábaiba van lőve.

Tehát 3-an voltak. 

Itt pedig a zászló, és a kamu bomba:

 

 

 

 

Szeretném, azt hinni, hogy ha bármikor újra megkísérelnének ilyen merényletet, akkor ugyanígy résen lesznek az őrök stb. na de hihetem ezt ?

Gondolkodom mi lenne a jó, hagyni Egyiptomot most egy ideig, na de meddig 1-2-3-4-5 évig vagy akár 2 hónap múlva ki merjek menni ? Ezzel sztem sokan így vagyunk, most. :(

Az a baj, ezt nem lehet kiszámítani, mert az is ,h most akár pl. 5 évig nem lesz semmi turisták elleni merénylet, de az is lehet már holnap folytatódik. A világban kialakult helyzet, azt sugallja, sajnos mostanában várható még hasonló, de nem csak itt, még Európában is, és akkor sehova se menjünk ?

Mi van, ha felmegyek az Osztrák alpokba síelni és a hotelemben dolgozó srác, akinek a dédapja marokkói volt, most bekattant és ott a hotelbe merényletet követ el ... szóval mostanában több helyen számolnunk kell ezzel. De azért hiába vagyok Egyiptom rajongó, azért még mindig azt mondom sztem arab országokban sűrűbben kell tartani ettől. Az, h mikor lesz a következő nem tudjuk.  Mit is csináljon az ember, utazzon vagy ne ? Nehéz a legjobbat tanácsolni, mert lehet most nem utazik valaki 3 évig és utána pont rossz időben rossz helyen van.

Sokan elfelejtették a júniusi luxori esetet is......

Sajnos pad helyzet alakul ki, mert igen, nem akarnánk ,h ezek a szemétládák megfélemlítésben tartsanak, de mi van, ha pont velünk történne valami?

Most nem lehet elég okos az ember...

Én ma utaztam volna, ha nem mondja le a Wizz, utána a másik 2 tervem is bedőlt , márciusban újra gondolom a dolgot .....de ma nem jó szájízzel mentem volna ki az biztos !!! :(

 

 

Előzmény: altakrisz (115430)
zsuzso100 Creative Commons License 2016.01.09 0 1 115431

Én úgy gondolom pontosan annyira (nem) veszélyes Sharm, mint Hurghada, szinte ugyanolyan távolságra vannak a problémásabb északi részek. És természetesen mindenki máshogy gondolja, van aki eddig is mert utazni, valaki ezután nem mer, nem vagyunk egyformák, én személy szerint nem félek, habár első hallásra kicsit sokkolt a hír, egyébként kíváncsi lennék egy szemtanú véleményére is, hogy ő hogy élte meg, mert a többi csak felturbózás a média által vagy szépítés az érintettek által. Sajnos ezek az esetek már a világunk részei és mindenhol jelen van, csak egy üdülőtelepen jobban felkapja az ember rá a fejét. :(

Előzmény: altakrisz (115430)
altakrisz Creative Commons License 2016.01.09 0 4 115430

Ha pontosítunk, akkor azt gondolom, hogy ne ferdítsünk el  másik hírt sem, ez szerintem így frankó!!!!!

 

"...amikor a repülőt felrobbantották az sharmban volt és akkor úgy gondoltátok hurghadára még lehet utazni, most, hogy egy fék támadás volt és senki sem halt meg az elkövetőn kívül, megrémültetek?!..."

 

Aki menni akart az nem rémült meg és ezekután sem fog! Tehát nem kellene olyat írni, hogy felrobbantották, ha még nem is tisztázódott... ha hitelességet várunk az egyik oldalon akkor adjuk meg azt már hirrel szemben is!!!

 

(De ezt csak zárójelben írom,  lehet nem véletlen, hogy az oroszok egyenlőre nem mennek Egyiptomba! És NEM CSAK A SINAI-ra hanem HURGHADÁRA SEM!!! Vajon miért???  elgondolkodtató....ez talán intő jel lehet...

Annak ellenére sem, hogy  a lezuhant gépről pedig ezidáig sem derült ki 100% biztosan, hogy bomba támadás miatt volt, sőt...!!  Maga Putyin is nyilatkozott olyat, hogy nem! )

 

Szóval majd ha ők visszaállítják  a járatokat akkor talán megnyugtatóbb lesz a helyzet szerintem.

 

Ne legyen már ez az állandó Sharm nem biztonságos, Hurghada meg igen duma, mert ez már réges régen nem igaz!

Ha Sharm nem biztonságos akkor Hurghada sem, vagy ugyanannyira biztonságos mindkét rész.

Az az igazság, hogy ha innen nézzük Európa sem az többé már, így teljesen mindegy hogy hova utazunk.

 

A média sajnos nagyon sokat  tud ártani, ez tény de ha valami hír van azt nem kell elbagatelizálni sem, csak azért mert a kint élők gazdasági helyzete ezt kívánja!

 

Andinagyanyó Creative Commons License 2016.01.09 0 0 115429

Részemről és ..... "Részemről ÉN" akart lenni .

Andinagyanyó Creative Commons License 2016.01.09 0 3 115428

Így van. Én nem vagyok besz@ri, de lehet, én is fejvesztve menekülnék el Egyiptomból most. Persze, utólag már mindenki mindent (jobban) tud, de abban a pár percben, amikor ez a dolog történt, senki nem tudta, hogy kamu fegyver, kamu bomba, kamu f@szom ...... és akár lehetett is volna nem kamu .... 

Részemről és a huszonharmadikai menetemet töröltem, és azt hiszem nem vagyok egyedül ezzel ...

Előzmény: showtimes (115422)
Liliom.Hrg Creative Commons License 2016.01.09 0 0 115427

sziasztok, szebb reggelt, megosztom mert megkértek rá

 

No...lássuk megpróbálom összefoglalni az események megtörténte utána pár perccel a helyszínre érkező, hivatalosan vizsgálatot végzőtől hallottakat:
A La Luna étterem a hotel jobbján helyezkedik el, és egy közvetlen sima ajtón keresztül máris bent vagy a lobbyban a recepció előtt.
Ahogy belépsz balra esik a recepció, jobbra a lobby terasz, szemben balra a bejárat az utcáról a biztonsági emberekkel.
A két behatoló ( az elején 3-4 -et is említettek, mert nem tudták ki szaladt be hátra személyzet vagy vendég, azért este eléggé nagy a nyüzsgés) belépve a lobbyba egy DASH ( az iszlám állam arab nevének rövidítése) zászlót próbált elhelyezni, ebből a biztonsági ember annyit érzékelt, hogy 2 fegyveresnek látszó, egyiken "bombaöv" behatolt és azonnal le is reagálta a történteket, az egyiket mellbe lőtte, aki azonnal meghalt, a másik ekkorra maga elé rántotta a két idős 72 éves osztrák házaspárt ( Renate és Wilhelm), akiket csak kisebb karcolás ért a késtől ami nála volt. A harmadik sebesült egy svéd fiatal férfi (Olovsson) 28 éves, aki maga ugrott a hotel biztonsági ember segítségére és esett neki a támadónak, egy kicsit őt is megsebesítette a késsel, de emiatt a dulakodás miatt a biztonsági ember csak lábon tudta lőni a támadót.
A biztonsági erők ekkorra megérkeztek, mivel folyamatos amúgy is a jelenlétük, de már nem volt tennivalójuk, hiszen a belső biztonsági őr, rendőr, ekkorra már végzett a támadókkal.
A két támadó, ál fegyverrel hatolt be, ál bomba övvel és késekkel, egy DASH zászlót akartak "csínytevésből" kitűzni, és elmenekülni.
Mindkét támadó nagyon fiatal egyiptomi lakos, 24 és 26 évesek.
Aki még életben van, és kering róla egy videó, melyben azt láthatjátok, hogy vízzel élesztgetik és a mellkasát nyomkodják, ali ramadan hamid és azt mondja, hogy arabul, hogy fázik és fáradt és a biztonságiak, válasza, hogy jön a mentőautó és mindjárt ellátják őt.
Nos nem Dash támadás, csupán egy igen szomorú cselekedet, mellyel most megint emberek ezreit teszik tönkre azáltal, hogy azt gondoljátok nem biztonságos Egyiptom.
Az éjjel megkezdődtek a visszamondások, nem értem ......amikor a repülőt felrobbantották az sharmban volt és akkor úgy gondoltátok hurghadára még lehet utazni, most, hogy egy fék támadás volt és senki sem halt meg az elkövetőn kívül, megrémültetek?!
Persze értem én, de hány helyen lehetséges ez még a világban? Hány helyen fognak késsel rád támadni, vagy ál fegyverrel megfenyegetni? Tényleg emiatt ki sem lépünk majd otthonainkból?
Hát részemről, ugyan úgy elmegyek majd nap mint nap a hotel előtt, sőt be is térek, mert nem hiszem, hogy félnem kellene. Nem jobban, mint akárhol máshol a világban!

Ha megfogadtok egy tanácsot, a hazai médiát és a fészbuk okostojásainak írásait nem olvassátok el. Egy hiteles MTI forrás lehet, mert megkapta a hiteles infót, de hogy azt írta e meg nem ellenőriztem, nem is fogom, mert nem olvasom el a médiát, minek, meg van a valós forrás a helyszínről.

 

 

Időközben a 2. támadó belehalt sérüléseibe!

 

Időközben a 2. behatoló belehalt sérüléseibe hajnalban.

zsuzso100 Creative Commons License 2016.01.09 0 0 115426

Ketten voltak. Hogy miért? Ezt sose fogjuk megtudni, talán a kilátástalanságtól bekattan az ember. Egy biztos, hogy nem terrortámadás volt, persze így is szörnyű és nagyon nem használt az amúgy is gyenge turizmusnak. :-( Ez olyan eset, ami sajnos bárhol megtörténhet és meg is történik, Magyarországon is sajnos rendszeresen. 100% biztonság már sehol nincs és nem is lesz mostanában. Szerintem nem mellékes, hogy a rendőrség azonnal tudott reagálni. A sérülteket kórházba szállították felülvizsgálatra és az egyiket azonnal ki is engedték.

Előzmény: camel1237 (115425)
camel1237 Creative Commons License 2016.01.09 0 0 115425

Szia Zsuzso. Szokás szerint most is ellentmondásos össze- vissza röpke híreket olvashatunk, amik után csak kérdéseket lehetne feltenni. Ugyan miért egy belvárosi szállodából akartak elrabolni turistákat, vagy egyáltalán ennek a cselekménynek mi értelme volt, stb. Állítólag robbanószer nem volt náluk. Sikerült elfogni az elmenekült harmadikat? Ha lesz bővebb, pontosabb információd légyszíves tájékoztass minket. 

Előzmény: zsuzso100 (115421)
slia Creative Commons License 2016.01.09 0 1 115424

Én ennyit tudtam meg eddig... Ezt úgy másolom be egy facebookos csoport oldalról. Azt mondják helyiek voltak. Személy szerint én remélem, hogy nem lesz pánikkeltés Egyiptommal kapcsolatban! Úgy gondolom a mai világban már bárhol bármi megtörténhet!

 

Nos a tények kedvéért. Egy csoporttársunk most hivott fel, akinek a barátja kint él, ezért "helyszíni" telefonos beszámolót adott.. szóval. A hír igaz. Két férfi a hotel hátsó részéből jött kifelé - oda a szomszédos pizzéria-n keresztül jutottak- fekete zászló volt náluk. A hotel biztonsági őre feltartóztatta őket -szóváltás - de az utóbbi időben a hotel biztonsági őrei társaságában van egy civil ruhás rendőr is. A szóváltás elfajult és a rendőr lábon lőtte az egyiket, mire a másik elővett egy távirányítót,azzal hogy akkor robbant. A rendőr fejbelőtte a detonátoros fickót, mire a lábonlőtt egy késsel egy svéd turistát sebesített meg

 

Barcha Creative Commons License 2016.01.08 0 0 115423

Albatros Palace mellett döntöttünk még nincs foglalva csak a dàtum, de a mai törtènèsek utàn meglàtjuk mèg hogy alakul.... 

Előzmény: Milky99 (115419)
showtimes Creative Commons License 2016.01.08 0 2 115422

Amikor turisták sérülnek meg a szállodában, ahová pihenni mennek, akkor nem mondhatjuk, hogy megelőzte a támadást- az események tükrében azt mondhatjuk, hogy szerencsére nem történt tragédia ( 2-3 turista sérült, 2 támadót agyonlőttek, a harmadikat sebesülten elfogták). 

Előzmény: zsuzso100 (115421)
zsuzso100 Creative Commons License 2016.01.08 0 0 115421

Előbb írtam, hogy várjuk ki a végét...elvileg a rendőr megakadályozva egy esetleges támadást, megelőzte a bajt. De talán kiderül pontosan mi is volt, bár a média már felfújta. :(

Előzmény: StarWares (115420)
StarWares Creative Commons License 2016.01.08 0 2 115420

Szerinted hogyan történt? A turisták nyitottak tüzet az iszlamistákra?

Előzmény: zsuzso100 (115418)
Milky99 Creative Commons License 2016.01.08 0 0 115419

Szia

Ti melyik szállodába mentek s hová?

Mi a Grand Resort-ot néztük ki....

Még nincs lefoglalva, ezt az árat adták...

 

3 fő részére:

23.01.2016

WIEN - HURGHADA

 

11:15 - 16:00, VIE - HRG, HG 3500

31.01.2016

HURGHADA - WIEN

 

04:20 - 07:20, HRG - VIE, HG 3501

23.01.2016-

GRAND RESORT, HURGHADA, RED SEA

30.01.2016

JUNIOR SUITE DOPPELZIMMER+ZSB

 

ALL INCLUSIVE

 

++ GRATIS LATE CHECK OUT + MAHARACLUB.COM + DEUTSCHSPRACHIG + KIDS CLUB ++ 

 

1'197 Euro / 3 fő

Előzmény: Barcha (115415)
zsuzso100 Creative Commons License 2016.01.08 0 0 115418

Nem teljesen így történt, várjuk ki a végét! 

saválló Creative Commons License 2016.01.08 0 1 115417

Itt mindenki azzal jött eddig, hogy teljesen biztonságos Hurghada  persze, hogy az igaz milyen szemszögből?:(

 

http://index.hu/kulfold/2016/01/08/fegyveresek_tuzet_nyitottak_egy_hotelre_hurghadaban/

Pierr_Kardán Creative Commons License 2016.01.08 0 0 115416

Fasza :-((

 

Fegyveresek tüzet nyitottak egy hotelre Hurghadában

Egyelőre két sérült turistáról tudni. A támadók a tengeren érkeztek a hotelhez. Tovább »

forrás: Index.hu

Barcha Creative Commons License 2016.01.08 0 0 115415

Sziasztok!

januàr 23-àn indulunk Hurghadàra, milyen az időjàràs januàrban tud valaki inföt?

 

camel1237 Creative Commons License 2016.01.07 0 0 115414

Szeretném én is megköszönni a soraidat. Már már kezdtem elkeseredni, hogy azoknak lesz igazuk akik temetik az egyiptomi nyaralás lehetőségét. Remélem, hogy hamarosan rendeződik minden. Örömmel olvastam, ahogy rávilágítottál az ott dolgozók nehéz helyzetére is.A következő utatoknál az időjárás is legyen jó. Ha pedig egy szolgáltatás megfelelelő színvonalon működött írd meg nyugodtan, azért is van ez a fórum. 

Előzmény: kelefi (115412)
Kathy8 Creative Commons License 2016.01.07 0 0 115413

Köszi a beszámolót, nagyon jó volt olvasni !!!

Esetleg nem tennéd be az FB Egyiptom csoportba is ? Biztos sokan szívesen elolvasnák!!! Már, ha fent vagy...

Előzmény: kelefi (115412)
kelefi Creative Commons License 2016.01.06 0 3 115412

 

 

Sajnos dec.31.-én letelt a 11 napos "nyaralásunk” a Tropitelben. Az időjárással nem voltunk olyan szerencsések, mint az előző öt évben. Egy nap volt 26 fok felett (a többi 20-23 oC) és a szél is csak 3-4 nap volt csendesebb. De jó volt, szép volt és a lányok jól lebarnultak, a halak és egyéb élőlények is csodálatosak még mindig.

 

Ahogyan már írtam kintről meglepődtem, hogy a hotel mennyire teli van, az előzetes hírek alapján nagy pangásra számítottunk.

Negyedik alkalommal voltunk itt a Tropitelben ebben az időszakban, de eddig még nem tapasztaltam ilyet, hogy a később ébredőknek "vadászni" kell a tengerparton az üres helyeket. Pedig a helyiek csak a medencét preferálták. Volt egy pár nap, amikor legalább a harmadát a vendégeknek ők adták. Megjegyzendő: minden konfliktustól mentesen.

 

A városban az új sétáló utca ( a Little Budha disco környéke ) kihalt volt délután és este se volt jobb a helyzet. A Sheraton Street-en egy kicsit szellősebb volt a járda, de sokan voltak este, ha pedig bementél egy kicsit az "életbe" (a nem turisták által látogatott utcákba), akkor ott pezsgett a világ.

Személy szerint nagyon élveztem ismét, 5 fős csapatunkból senki sem érezte, hogy ne lenne biztonságban.

 

De a világ sajnos nem ilyen szép. Két -kint élő- ismerős szerint is eddig 20-22 szálloda zárt be, és nagyon sok szomorú történetet meséltek el az ismeretségi körükből. A hétköznapok nagyon nehezek az ott élőknek, a turizmusban dolgozók nagy része megszenvedi ezt az időszakot, vagy munkanélküli lett, vagy megalázó feltételek mellett maradhat meg a munkahelyén.

De optimisták és ezért szeretem Őket! Szerintük jan. végén, de legkésőbb február elején újraindulnak az orosz gépek. Ezt arra alapozzák, hogy az orosz és egyiptomi illetékeseket mutatta a TV, amint erről tárgyalnak.

A Tropitelben nemsokára megnyitnak egy új 400 személyes éttermi részt, fedett uszodát építenek és az eddig nem használt szárnyat is átadják tavaszra, gőzerővel dolgoznak rajta. Tehát a bíznak  a jövőbe.

 

Mint mindig, most is kötöttem biztosítást és most első alkalommal használtuk is. Egy vesekő okozott „kisebb” galibát. A biztosító ( MAPFRE) az első perctől kezdve nagyon segítőkészen állt a dologhoz. Fizetnünk nem kellett.  A MAPFRE az ALPHA nevű magánkórházzal áll a kapcsolatba. Kintről nézve nem a legszebb épület, de teljesen jól felszerelt és nagyon alapos, felkészült orvosokkal támogatott kicsi magánkórház. (5 betegszobát láttam) Pici színes hír: Minden étkezéshez adnak: 0,5 l víz, 0,2 l gyümölcslé, joghurt. Ez az alap és az ételek ezután jönnek.

Az egyik ismerős szerint nem a legjobb kórház, kérdezem miért, válasz: mert kicsi, de azért a nővére is ott szült…)

Apró adalék, hogy miért szeretem az ottani embereket, a Tropitelt. Még a kórházban vagyunk, alig túl a vizsgálatokon, diagnózison, mikor megjelenik a Tropitel egyik londinerje. Eddig csak olyan viccelődős viszonyba voltunk, néha beszéltünk 2-3 mondatot egymással. Azért jött, mert hallotta, hogy ide kellett jönnünk és az én társaságomból  lett valaki beteg és érdeklődik, hogy tud-e segíteni. Még vagy 2 liternyi almalét is hozott, mert azt mindenki szereti. És különben is ez neki nem nagy kerülő.

Hát ne hatódjon meg az ember?

 

A fiam Luxorban volt fakultatívon, annak a kedves illetőnek a szervezésében  aki oly szélsőséges indulatokat tud kiváltani itt pro és kontra.  Mivel a magyar érdeklődés csekély volt, ezért angol nyelvű csoporthoz csatlakozott és nagyon élvezte.

 

És a végére a fekete leves. Az új terminálra érkeztünk és onnan is indultunk vissza. (hivatalosan Terminal 1)

Több, mint 3 óra nem volt elég, hogy átessünk a vizsgálatokon!

Első sorban állás: A gépkocsi kell, hogy jegyet vegyen egy automatából, hogy behajthasson a reptér területére. Megoldás: egy helyi erő ott ül, nyomja gombot, ír valamit a jegyre.

Második sorban állás: A gépkocsi és a sofőr ellenőrzése. Ez nekünk 15-20 perces araszolás volt. Harmadik sorban állás: Mielőtt bemész az épületbe egy ürge megnézi az jegyedet és útleveledet. Negyedik sorban állás: Csomag és személyi ellenőrzés motozással. 3 db röntgengép működik! Mielőtt odaérnél( 45 perc után)  az egyik sorra rámutat: itt csak hölgyek. Indul a helyezkedés, repked az ominozus három betűs….,

Ötödik sorban állás: Check in, ez nem is volt csak 1-2 perc.

Hatodik sorban állás: Kilépő cédula leadása, két ablak van, de most lassabban megy. 10 perc

Hetedik sorban állás: Az személyi poggyász ismételt átvilágítása, személyi motozás. 3 készülék van. Itt már az elején közlik hogy  egy sor a hölgyeké. Hogy mennyi ideig tartana nem tudom, mivel folyamatosan előreviszik azokat, akiknek a gépe már el kellett volna, hogy induljon. Mi így csak egy órát álltunk itt és kb. fél óra  lett volna a „normál ügymenet”. Itt éreztem, hogy semmi nem változott, forradalom ide, Tahrir tér oda, az egyenruhás még mindig azt csinál amit akar, konkrétan ami megtetszik neki azt elveszi. Öngyújtó, toll, cigaretta, csecsebecse  stb.

A gépnél még „mindenki fogja meg a csomagját” és vigye a targoncához  nevű képesség fejlesztő, majd a lépcső tetején útlevél és beszállókártya összehasonlító játék.

A betonon maradt 3 db csomag és a gépen összesen 3 üres hely volt….

Egy órás késéssel indult a gép Bécsbe.

Az általam ismert reptereken a végső ellenőrzés a csáphoz vezető váróterem előtt van és ott 2 db röntgen működik. Itt az egész reptérre van 3 db (2 alkalommal).

Itt a csápok nem működnek még ( lehet, hogy ezért nem?) busszal viszik az utasokat a géphez.

Mi lesz ott, ha tényleg mennek az oroszok?

Mindezt csak azért írom, hogy a hazaút előtt érdeklődjetek az aktuális helyzetről, és időben érjetek  ki  a reptérre.

 

 

Egyiptom én így (is) szeretlek.

E.Gyöngyi Creative Commons License 2016.01.06 0 0 115411

Ha esetleg lenne kedve közületek jan. 21-től Marsa Alamba jönni, eléggé jó árak vannak Bécsből. 
Pár példa (az árak 2 főre értendőek, minden költséggel, kivéve vízum és baleset biztosítás): 
- Three Corners Happy Life Resort, 706 euro 2 főre, tengerre néző szobában.
- Resta Reef Resort - 678 euro
- Three Corners Pensee Beach Resort - 724 euro
- Three Corners Sea Beach Resort - 706 euro
- Brayka Bay Resort - 728 euro
- Marina Lodge at Port Ghalib - 714 euro
- Utopia Beach Club - 724 euro

Mi megyünk és van még 5 szabad hely az autónkban (Budapest - Bécs). A kiutazás, illetve a parkolás költségeit szét lehetne osztani.

efraimfuchs Creative Commons License 2016.01.05 0 0 115410

nem 3......csak 2 főre:(

Előzmény: efraimfuchs (115409)
efraimfuchs Creative Commons License 2016.01.05 0 0 115409

hurrá....újra esnek az árak 450 eu /hét 3 fő all inkl.....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!