Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

bmaria23 3 napja Creative Commons License 110486

Jó utat camel 1237 és minden holnap induló Egyiptomimádó! :) Várjuk az élménybeszámolókat! :)

zsuzso100 3 napja Creative Commons License 110485

Igen, csodálatos hely. Mindenképpen érdemes elsétálni a Paradise tábla utáni részre, én csak ültem ott egyedül és néztem a vizet, a tájat, a sirályokat, fantasztikus volt és megnyugtató és egyben szomorú, hogy el kell hagynom.

Előzmény: certaldo (110483)
zsuzso100 3 napja Creative Commons License 110484

Maximálisan egyetértek és ezt már sokszor le is írtuk, persze lehet valakinek érzékeny gyomra, de pszichésen is simán be lehet vonzani. Ha pedig baj van, egy helyi tanács...citromos menta tea vagy citromos kávé, azonnal megfogja a gyomrot! :)

Nálunk mondjuk a pool bárban nem is hideg volt az üdítő, persze lehet ezt nehezményezni, de én külön örültem neki, egy eséllyel kevesebb, persze jeget lehetett bele kérni. És igen, nagy melegben forró tea az, ami lehűt, nekünk ez még fura, de figyeljük csak meg az ott élőket, hogy viselkednek, hogy reagálnak dolgokra...tanulhatunk tőlük!

Előzmény: andi.x (110482)
certaldo 3 napja Creative Commons License 110483

Nagyon szépen köszönöm, nagyon kedves vagy! Hát ez igazán meggyőző, tényleg nem csak jó szögből van fotózva az utazási irodák oldalain. :)

Előzmény: zsuzso100 (110476)
andi.x 3 napja Creative Commons License 110482

Sziasztok!

 

A fáraó átkával kapcsolatosan megosztanék veletek pát tippet, bár semmi sem 100%-os. Viszont sokszor jártunk Egyiptomba és soha nem kaptuk el.

Nem kell össze-vissza enni mindent, hiába all inclusive. Eleve többet és több félét eszünk mint itthon. Ha itthon is neki állnánk mindent össze enni, akkor itthon is betegek lennénk. Mértékkel kell fogyasztani, és lehetőleg egyszerre nem ezer félét. 

Nem kell folyamatosan a jéghideg italt inni, még ha jól esik a nagy melegben, akkor sem. Az ott élők nem véletlenül isznak forró teát. Én pl. minden nap eszem forró levest és reggel, délben este iszom forró teát.

Nem kell a légkondit mínusz száz fokra hűteni, mert nagyon megterheli a szervezetet a hőmérséklet különbség.

Persze nem árt a házipálesz sem, de azt sem kell éjjel-nappal vedelni :) :) :)

 

 És még valami: nem kell folyamatosan azon idegeskedni, mikor kapjuk el. 

 

 

Andi

 

 

emilygilmore 3 napja Creative Commons License 110481

Azt írják mindenhol, hogy a szállodában a vízzel még fogat sem szabad mosni. A képeken/videókon az Beach Albatros Resortban Coca Cola automata van, ami ugye víz és szörp keverése. Vajon a szénsavas üdítők csapvízből készülnek? Gondolom nem mindegy, hogy a megérkezés estéjén lenyomod a gyomrodba a bacikat, vagy nem. Tud erről valaki valamit?

Liliababa 3 napja Creative Commons License 110480

Köszönöm mindenkinek a fárao átkával kapcsolatos tanácsokat! Lehet, idén nem kísérletezgetünk, hanem azonnal orvos. Tényleg nem tudni, mitől van, szerintem még csak a higiéniával sem függ össze. Búvár szafarin Dahabban hajmeresztő helyeken ettem, úgy, hogy egyik kezemmel a legyeket hajtottam el, hogy a másikkal enni tudjak, na akkor nem lett semmi bajom. Sokcsillagos szállodákban viszont elkaptam.

Amúgy én már a reptéren ülök és várom, hogy felszállhassak a gépre :-)  :-)  :-)

Előzmény: FODI_21 (110435)
emilygilmore 3 napja Creative Commons License 110479

Ha személyes átvétellel kéritek az útlevelet a budapesti Visegrádi utcai okmányirodába, akkor a standard költséggel maximum 1,5 hét alatt kész van. :)

Előzmény: tricsusz (110477)
camel1237 3 napja Creative Commons License 110478

Lehet, hogy tévedek, de Mercédesz az osztrák Etivel utazik 27.-én. Én 20.- án Budapestről. Ha lesz lehetőségem, akkor megírom még az indulásod előtt, hogy nálunk mi, hogyan történt,bár velünk nem utazik gyerek, de majd igyekszem infókat gyűjteni.

Előzmény: tricsusz (110477)
tricsusz 3 napja Creative Commons License 110477
Én is számolom vissza a napokat. Csak-csak letelik az a fránya pár nap. Én még nem készülődök. A férjem útlevelét úgy elraktuk, hogy nem találtuk meg. Még 5 évig érvényes volt, de csináltattunk újat, mert féltünk hogy nem lesz meg és kifutunk a készítési időből (ami nálunk normál esetben 2-3 hét). "Csak" 19 eFt volt, hogy 1 hétre kértük, plusz a sima kltg. Mi ugye 5 éve voltunk utoljára Egyiptomba. Teljesen le vagyok döbbenve a kiadott foglalási dokumentumok miatt. Semmi nincs eredetiben már csak elektronikusan megküldve. A reptéren lesz egyáltLán ETI-s képviselő? Vagy csak magunkba kell becsekkolni. Régebben ekkor kaptuk meg a repjegyet és a szállodai doksikat. Félek a késői indulástól. A fiam nem tudom hogy fog a repcsin szunyókálni és enni. Megengedték végül, hogy a kézipogyiba tegyetek bébiételt? Pozsonyba ha leszállunk hol lesz a babátok? Végig kézben? Babakocsit akkor nem hoztok ugye? Senki más nem jön rajtunk kívül 27-én? :-S
Előzmény: MercédeszPrisztacs (110454)
zsuzso100 3 napja Creative Commons License 110476

Összedobtam Neked egy videót, egyszerűbb volt, mint kiválasztani pár képet, vagy többet és kicsinyíteni...na, ezek saját képek. Érdekes megfigyelni, hogy 2 különböző napon készültek a képek (kb ahol vált a zene), mennyivel másabb volt, ha kisebb a víz.

 

https://www.youtube.com/watch?v=igjm9FugNiA

 

Előzmény: certaldo (110436)
camel1237 3 napja Creative Commons License 110475

Nos, megnéztem az általad használt, de nekem ismeretlen szó jelentését, én nem szeretnélek mellőzni, mert szeretem ezt a fórumot, és becsülöm a hozzászólókat, így Téged is, Ha elkerülte a figyelmedet, múltkor kértem Tőled bocsánatot, mert Nekem nem esik le a gyűrű az ujjamról, ha hibázom belátom, és értékelem egyébként a véleményedet, vagy a többlet- tudásodat is.

Előzmény: showtimes (110472)
Zaska 3 napja Creative Commons License 110474

Kedves csado7987!

Nem cseréltünk szobát,de már érkezésünkkor felajánlották,ha akarunk jobb helyen akkor egy kis plussz pénzért(volt olyan család aki 120 dollárt adott) kaphatunk,de mint írtam,hogy hatalmas a szálloda valami úgy is messze lett volna. A kapott szoba szép tiszta volt ,így nekünk megfelelt. 1 üveg palackos vízet adnak az érkezés napján a szobába lesz bekészítve,utána a szálloda területén lévő ásványvizes automatából lehet majd tölteni(este 10 óráig). Mi minden reggel hagytunk az ágyon 1 dollárt a takarítónak ,aki a gyerekek nagy örömére mindig hajtogatott valami szépet a törölözökből és minden nap volt bekészítve egy palackos víz is. Csak fogat mosni használtuk az újra tölthető palackos vízet. A hátul lévő gyerek medencénél lévő bárnál lehet pálcikás jégkrémet fogyasztani 12-17 óráig. Ezt csak azért írom ,mert mi véletlenül fedeztük fel. Először voltunk Egyiptomban,és nagyon tetszett.

Előzmény: csado7987 (110420)
camel1237 3 napja Creative Commons License 110473

Ez Jó....!

Előzmény: astra9 (110467)
showtimes 3 napja Creative Commons License 110472

kedvességed megható, egyébként meg, ha zavar valaki akkor ignorálni kell...  mellesleg a tiédtől eltérő  vélemény, tapasztalat, információ miért lenne vita? 

 

neked is további kellemes estét :)

Előzmény: camel1237 (110469)
camel1237 3 napja Creative Commons License 110471

Elnézted, én 20. - án utazom!!!!! 

Előzmény: MercédeszPrisztacs (110468)
showtimes 3 napja Creative Commons License 110470

Ha kifejlesztették az Antinált akkor pontosan tudják azt is, hogy mi ellen, egyébként nem hatna :)

nem vagyok gasztroenterológus, ezért nem tudom, s nem is érdekel tudományos mélységében.

 

a muszlimok meg elméletileg nem isznak páleszt, s a nagy részük mégse kapja el, aminek az lehet az oka, hogy rezisztensek az ezt okozó baktériummal szemben (gyerekkorban megették a szükséges mennyiségű koszt, ami az immunrendszer megerősödését eredményezte), másrészt a gazdagokat leszámítva nem futja a zabálásra (a szállodában látható zabáló arabokra ez nem vonatkozik, mert a helyi középosztály tagjai, akiknek otthon is futja kajára, soknak tűnnek, de csak a társadalom pár százaléka).

 

viszont egy tipp: aki hisz a páleszben, az éjfélkor féllábon állva igyon egy kupicával, úgy, hogy egyik kézben a pohár, a másikat a tarkóra. Ha hanyat esik a csillagok közt valamelyik fáraót is megláthatja  :))

Előzmény: zsuzso100 (110466)
camel1237 3 napja Creative Commons License 110469

Na hát ezt mondom én is. miért kell részletesen leírni, hogy amíg nem jön ki alul fölül minden, és ha bevette valaki az Antinált a Smecta porral, és elmúlt, akkor nem kell orvos, egy csomó gyógyszerrel, ha nem, akkor nincs más lehetőség. De ez nem függvénye annak, hogy ki hol nyaral, hány csillagos a hotel, iszik e csapvízet vagy sem, Bocsi, csak nincs kedvem showtimsal vitázni, azért írom csak Neked.

Előzmény: zsuzso100 (110466)
MercédeszPrisztacs 3 napja Creative Commons License 110468

Még van 9 napod utolérni magad! ;-)

Előzmény: camel1237 (110460)
astra9 3 napja Creative Commons License 110467

Gyógyszertárban és mindenhol máshol,ahol vásárolni lehet kötelező alkudni! :D Kivéve,ahol fix árak vannak,de azért megpróbálni ott is meglehet :D Vagy megmutatni nekik a pálinka ízét és akkor lehet alkudni sem kell,hanem csak vigyem :D

Előzmény: camel1237 (110461)
zsuzso100 3 napja Creative Commons License 110466

A konyhai higiéniára soha nem fog fény derülni, főleg előre nem tudhatod. És ha lenne ilyen kérdőív ki melyik hotelban volt, mikor beteg lett, biztosan mindegyikre jutna. 

Nem tudhatjuk, hogy mi lehet...valami baktérium, de azok is elkapják, akik ott élnek, pedig biztosan ugyanúgy telnek a napjai, ugyanazt eszik és ugyanott, ahol előtte...és mégis.

Én jártam 3*, 4*, 5* hotelban, sehol nem lett bajom, ettem utcán, mostam csapvízzel zöldséget és mégse történt baj.d

De talán sokan összekeverik a kis hasmenést, a hígabb székletet a fáraó átkával...de ami bemegy, az jön ki, itthon nagyon szilárd kajákat eszünk, az ottani ételek sokkal lazábbak...ki mennyire kényes, vagy mennyire csinál nagy ügyet belőle. De tudom, igenis vannak igazán komoly esetek, amikor hányás, hasmenés, láz van...akkor irány az infúzió!

Előzmény: showtimes (110463)
Ancsi978 3 napja Creative Commons License 110465

Szia, szívesen.

Tényleg nem érdemes kísérletezni, ha legközelebb is eljutunk ide és a fáraó bárminemű szikráját is felfedezem ugyanezt fogom tenni: irány  a doki és utána élvezhető a nyaralás továbbra is.

Előzmény: Redsil (110431)
Ancsi978 3 napja Creative Commons License 110464

Szia, nagyon szívesen, remélem nagyon jól fogjátok érezni magatokat. Mi biztosan vissza mennénk ide....

Előzmény: Peta601 (110433)
showtimes 3 napja Creative Commons License 110463

olyan szállodába menj inkább, ahol orvos helyett  higiénia van  a konyhán és az étteremben, meg ne zabálj össze mindent, s ha normális a szervezeted (nincs semmilyen különleges érzékenységed), s nem nyalogatod az ujjad akkor nem lesz semmi bajod. Ha meg ezekkel gond van, akkor a pálesz se segít azon, hogy újabb kuncsaftot kapjon a doki...

 

 

Előzmény: astra9 (110453)
Ancsi978 3 napja Creative Commons License 110462

Szia! a Taurus utazási irodával voltunk és  a srác neve Mohamed volt. SMS-t írtam, megadva  a szobaszámot meg a szálloda nevét és, hogy nem vagyok jól, be szeretnék menni a dokihoz és hívott is hogy nem sokára megírja mikor jön az autó. Fél óra múlva a sofőr a hallban a szobaszámunkat felírva egy lapra, magasra tartva sétálgatott. Aztán vitt is a dokihoz és ők vissza is vittek a szállodába. Fizetnünk nem kellett érte.

Kérdésedre a kis fáraó átka nálam azt jelentette, hogy gyomorgörcseim(gyomorszájam fájt) voltak elég intenzíven belehasított a fájdalom és persze nem maradt el a hasmenés sem de szerencsére nem sűrűn jött. Az antinal nem segített, pedig szedtem. Tavaly és tavalyelőtt semmi bajom nem volt pedig ugyanúgy ettem mindent mint most, sok zöldséget és gyümölcsöt is amit sokak szerint csapvízzel mosnak.

Előzmény: Liliababa (110432)
camel1237 3 napja Creative Commons License 110461

Hű ha , ha első utad, akkor légyszíves olvasd vissza a gyógyszertárról, és az ottani vásárlásról írtakat, fontos!

Előzmény: astra9 (110459)
camel1237 3 napja Creative Commons License 110460

Szia Mercédesz, Nálam most csapnak össze a hullámok a fejem fölött, nem számít a rutin, na még ezernyi dolgom van.

Előzmény: MercédeszPrisztacs (110455)
astra9 3 napja Creative Commons License 110459

Köszönöm a leírást és a tájékoztatást. Ha 15. alkalommal lesztek ott, akkor valóban igaz a mondás,hogy aki egyszer ott volt,mindig visszavágyik :)
A smecta port is meg lehet venni a gyógyszertárban ugyanúgy mint az antinalt?

Előzmény: camel1237 (110457)
astra9 3 napja Creative Commons License 110458

Igen,szóval már csak 2x kell melózni és go Vörös!
Azt hiszem mindenre felkészültünk,kb. 2 hónapja követem és gyűjtöm az infókat az utazáshoz,ez lesz az első egyiptomi utunk :)

Előzmény: MercédeszPrisztacs (110455)
camel1237 3 napja Creative Commons License 110457

Kedves Astra. Óriási irodalma van a "fáraó átkának" itt a fórumon, közben még az sincs teljesen tisztázva, hogy mitől van, és mi az a határ, hogy már orvosra van szükség, én most szombaton utazom 15. alkalommal , eddig még nem jártam kint orvosnál, ettől függetlenül a leg- leg biztosítást kötjük, mert ki tudja, .  Útálom a pálinkát, a férjem az unicumban hisz, legutóbb. fogytam egy- két kilót, ( már visszaszedtem). A legfontosabb, hogy az Antinálból és a Smecta porból hozzatok haza is. Orvosra meg szerintem akkor van szükség, ha egy nap alatt nem segítenek az előbb említett gyógyszerek. Aki meg nem szereti a pálinkát, nyugodtan hagyja itthon, van aki a kólára esküszik. 

Előzmény: astra9 (110453)