Keresés

Részletes keresés

atucika Creative Commons License 4 napja 0 0 114512

Én foglaltam sajnos még februárban ebbe a hotelbe. Akkor csak jó véleményeket olvastam a Holidayon, de azóta megváltozott a helyzet. Saválló és zsuzso 100 fórumtársak engem próbáltak vigasztalni, amit még egyszer nagyon köszönök nekik. Egyébként olyan rossz érzésem lett lett a TV riport és az azt követő negatív véleményekből, hogy ma emailban le is mondtam ezt az utat.  Nem szabad már eleve rossz szájízzel elmenni valahova. Egyébként is a Royal Makadi után ezt a hotel a másik véglet lett volna. Ezt 5*-nak, újnak mondták, bevezető  áron történő értékesítésről szólt még tavaly is. A tenger miatt megyek és vágyok vissza minden évben itt még azt sem élvezhetem. Akkor meg minek?   Azt azért mellékesen megkérdezném tőled, hogy az origina palackos víz miért gondolod, hogy hasmenést okoz? A vizeket itthon sem tartják hűtőben az üzletekben. Szerintem valami más játszott ott közre. 

Előzmény: moer (114508)
Ildi007 Creative Commons License 5 napja 0 1 114511

Szia Westfall! Mikor mentek a Fort Arabesqueba? Mi 4 felnőtt 08.09-én 11napra. A pocsék  járattal. (ha nem változik) Este indulás és hajnali visszajövetel . Személyenként kimarad 1 vacsora, 1 reggeli 1 ebéd. És nem a kaja miatt háborgok!!! A késői érkezés és az éjjel 1-kor kelés. Üdv! Ildi

andi.x Creative Commons License 5 napja 0 0 114510

Kata!

 

Inkább nézz körül, nem biztos, hogy elsőre az El Palacio a legjobb választás.

 

Pozitívum:

Közel van a városhoz

Nagyon hosszú és nem zsúfolt part

Remek kis öböl

Nagyon szépe az élővilág a víz alatt a partjánál

 

Negatívum:

Borzasztó ellátás

Egy darab étterem, millió emberre, mindenért közel harcot kell vívni (evőeszköz, tányér)

Nagyon sok orosz ( és nem a kulturáltabb fajta)

Nagyon sok arab 

Kicsi, zsúfolt medence

 

 

Szerintem ár-érték arányban van sokkal jobb is.

 

A.

 

Előzmény: dfku (114505)
saválló Creative Commons License 5 napja -1 0 114509

"Sajnálom, nem akarlak elkeseríteni,.."

 

Furcsa, és főleg nagyon körülményes lenne ugyanis valamit nagyon félreolvashattál mert nem én vagyok az aki a Jazmin Palace-ba megy nyaralni!

 

Atucika az aki oda foglalt, és megijedt a TV-ben látott riporttól, erre írtuk többen is, hogy nem eszik olyan forrón a kását mert már többször előfordult, hogy egyugyanazon szállodáról homlokegyenest eltérő vélemények születtek.

 

Tehát nem én foglaltam oda, így keseregni sincs okom.:-))

Előzmény: moer (114508)
moer Creative Commons License 5 napja 0 0 114508

Sajnálom, nem akarlak elkeseríteni, 3 hete jöttünk haza és reméltem, hogy lesz egy bátor ember aki meri vállalni a látottakat. Igen mindenkinek más az igénye, de ha jó sokáig erre spórolsz akkor igen is elvárható, hogy a pénzedért megkapd az 5*-ot. Nekem szenvedés volt azok után, hogy már jártam Hurghadán, más hotelekben 4*-ban, és ott színvonalasabb volt minden. Ha van lehetőséged cseréltess még időben. Ha gondold küldök át képeket mert mi most reklamálunk az utazási irodánál. Ha nincs lehetőség akkor jó tanács: földszinti szobát ne akarj (feljött a szennyvíz) simán reklamálj a recepción, ne légy szégyenlős, adnak másik szobát. Mi 4-ből választhattunk. Az étkezéstől ne várj sokat. A szobai hűtőben elhelyezett víztől kaphatsz hasmenést, mert nem jól tárolják a göngyöleget. Öntsd ki és mindég megtöltheted az automatákból. Készíts magadhoz szalvétákat, hogy az étteremben megtudj törölni mindent, nekünk kellett. A tenger délután 3-4 órára érkezik meg addig ne keresd, a medencék jók és tiszták. Jó ha tudsz oroszul. Az ágyneműk tiszták ezért nem kell aggódnod. 0,5-1 eu-ért (1héten 2x) a takarító mindég ad, naponta, neked kicsi törölközőt azt leterítheted a fürdőben és a tusolóban. Szeretik a szuvenírt: csokoládét,cukorkát, tisztálkodó szereket (tusfürdő, dezodor,krém) Ami megmaradt azt is odaadtam a fiatal segéd fiúnak. Kedvesek és elmaradottak, de ne nézd le őket, mert nem buták, elfogadják ha valamire megtanítod őket és segítenek ha bármire szükséged van.

Ez más kultúra és nekünk kell alkalmazkodni. a hotel előtt nincs infrastruktúra. Ne menj ki márkás napszemüvegben, sapkában, táskával, nekem a kis táskámra tettek ajánlatot, a páromról levették a napszemüveget, megígértük, hogy hazautazás előtt visszavisszük nekik, na persze hogy nem tettük, de legalább békén hagytak. Mi már voltunk a másik oldalán Hurghadának, az egész más, városiasabb, fejlettebb, (Shedwan Golden Hotel) Ebből egyszer és ennyi elég volt. Az nem mindegy hogy mennyit fizetsz és mit kapsz érte.

Előzmény: saválló (114482)
zsuzso100 Creative Commons License 5 napja 0 0 114507

Elég egyszerű szálloda, korallos part, közel a város, de az utóbbi időben sok a panasz, főleg a kajára, oroszokra...

Ha van kedved csatlakozz Facebook csoportunkhoz, 114480 hsz. :-) 

Előzmény: dfku (114505)
anita1014 Creative Commons License 5 napja 0 0 114506

Úgy láttam, ezt nagyon dicsérik, gondolom nem alaptalanul. :)

Előzmény: westfall (114501)
dfku Creative Commons License 5 napja 0 0 114505

Sziasztok!

 

Szeretnék egy kis segítséget kérni, vagyis inkább információt, véleményt a SUNNY DAY EL PALACIO-ról.

 

Sosem voltam Egyiptomban, sőt még hoteles nyaraláson sem. Eddig csak Görögországban és Spanyolországban jártam,de azok mind apartmanos megoldások voltak.

 

Előre is köszönöm a válaszokat.

 

Kata

moer Creative Commons License 5 napja 0 0 114504

Még javaslat ami tutira jó: a shedwan golden beach resort, all incl.. innen csak videónk van, de két hotel a S. Garden félpanziós viszont a két partot lehet használni és a gardennek van csúzda parkja gyerekeknek.

Előzmény: westfall (114501)
moer Creative Commons License 5 napja 0 0 114503

Azt jól tetted hogy átfoglaltál, mi 3 hete jöttünk haza a Jasminból. Be rántottak minket is az 5*, egy éve épült. A fele sem igaz. Senkinek sem ajánlom aki már volt 5* all inclusive és elvárásai vannak. Ja és mi kifogtuk mert  még a tenger víz is csak délután érkezett meg, így a parttól a stég végéig bokáig érő vízbe lehetett gyalogolni (400m kb.)

Előzmény: westfall (114501)
zsuzso100 Creative Commons License 5 napja 0 0 114502

Fort Arabesque szerintem nagyon jó választás! Nagyon szuper a partja - a többit csak hallomásból ismerem, de dicsérik! :)

Előzmény: westfall (114501)
westfall Creative Commons License 5 napja 0 0 114501

Üdv Mindenki !

 

Hát, mondhatni nem vagyok felhőtlenül boldog, profánabbul szólva, kicsit betojtam.

A Jasmine Palace-ba foglaltam még februárban , akkor szinte csak jó értékelések voltak.

A mostani hírek azonban erősen eltántorítottak.

Korábbi években mindíg jó szállodákban voltunk, ezért ezek az erősen vegyes hírek el is vették

a kedvemet ettől a hoteltől.

Ma írtam egy emailt --- átfoglaltam a Fort Arabesquebe.

Remélem nem jönnek innen is vegyes hírek.

 

W

andi.x Creative Commons License 5 napja 0 0 114500

Motky!

 

 

Tavaly a Sonestában nem vágták le a karszalagot, nyugodtan lehet enni, inni. Mi plusz szobáért nem fizettünk, mert nem sokkal ebéd után indultunk, nem lett volna értelme.

 

 

A.

Előzmény: Motky (114490)
camel1237 Creative Commons License 5 napja 0 0 114499

Kedves Dzsuki1. Nem is értem, hogy miért nem vettem észre eddig a beszámolódat a M. Spáról, pedig szinte állandó olvasója vagyok a fórumnak. Mindegy, így is örömmel olvastam, ezek szerint a színvonal maradt a régi jó. Az idén már sajnos nem, de jövőre ha lehet visszamennék én is.

Előzmény: dzsuki1 (114489)
pamics Creative Commons License 5 napja 0 0 114498

Igen, kijössz a hotelből jobbra mindkét oldalon vannak bazárok és gyógyszertár is. Mi egészen lillyland-ig felsétáltunk kb 20-25 perc kényelmes séta, illetve 20 fontért elvisznek a Senzo Mallba de ne taxit fogjatok, hanem kisbuszt intsetek le amivel a helyi dolgozókat szedik fel, nagyon kedvesek. A taxisok szó szerint lenyúlnak!!!

Előzmény: atucika (114497)
atucika Creative Commons License 5 napja 0 2 114497

Sokat gondolkodom a Jasminéról szóló riportról. Eszembe jutott, hogy ha nekem van kint valami hasonló gondom bármelyik hotellel akkor is adásba került volna a TV csatornán? Nem hiszem, hisz nincs olyan befolyásom! Ez csak az én privát gondolatom és nem szeretnék erről vitát nyitni.

 

Megtudnátok nekem mondani, hogy a Jasmin hotelben, illetve azon kívül a közelben van e valami bazár és gyógyszertár, ahol esetleg valamit apró szuvenírt tudnék venni anélkül, hogy bemenjünk Hurghadára?

 

 

pamics Creative Commons License 5 napja 0 0 114496

Nem vágták le a karszalagunkat, mi 12-kor kiköltöztünk de a busz csak 21 órára ért oda. A recepcion jeleztük, hogy este indulunk és szeretnénk még letusolni indulás előtt adtak egy szobát tök ingyen igaz, hogy még takarítás előtt volt a szoba de arra, hogy lefürödjünk arra jó volt. Na ez pozítivum volt mert egy fillért sem kértek.

Egyébként mi tavaly a Mamloukban voltunk ott valóban a vizben nem látsz sok mindent, de legalább volt víz, egyébként az a szálloda a Jazmine-hoz képest valóban 5 csillag volt, kiszolgálásban és mindenben.

a managerek a Jazmine-ban borzalmasak. Mindenkinek más az elvárása és az igénye mi ebbe a szállodába biztos, hogy nem mennénk vissza és amennyit kifizet egy négytagú család 12 napra jogos, hogy nagyobb az elvárása mint amit ez a szálloda nyújtani tud. 

Ettől függetlenül imádjuk Egyiptomot és visszavágyunk az országba.

anita1014 Creative Commons License 5 napja 0 0 114495

A karszalag levágása szállodafüggő, a Sindbadban hajnal 1-kor simán levágták. Nem tudom mi lett volna/mennyibe fájhatott volna, ha délután-este jövünk haza.

Előzmény: Motky (114490)
anita1014 Creative Commons License 5 napja 0 0 114494

Ez egy nagyon jó hozzáállás! :)

 

Azért a léc elég magasra lett téve a Sunrise Royal Makadival, ezután nehéz labdába rúgni! Tavaly mi is ott voltunk.

 

Remélem jól érzitek majd magatokat és egy klassz élménybeszámolót olvashatunk tőled!

 

Előzmény: atucika (114488)
GYURMÓKA Creative Commons License 5 napja 0 0 114493

Szia !

 

Ez a legszörnyűbb járat, júniusban utaztunk rajta, hát, ha még a személyzet is ugyanaz lesz (Travel Service ). (facebook-Egyiptom Fórum-részletesen)

 

Hogy déli 12 -kor levágják-e  a szalagot, az erősen szállodafüggő.Nálunk (Jasmine Palace ) meg lehetett "bótolni "-családonként 10 dollár, hogy ne vágják le-így egész délután ettünk-ittunk-még vacsorázni is tudtunk (21:30-kor jött a transzfer. ) A szoba már macerásabb. 12-18 -ig 30 dollárt kértek pluszban (előző nap szólni kell !!) , és 18-20 óráig MÉG PLUSZ 30 dollár (természetesen csak 18-ig maradtunk) .

 

 

üdv

Gy

Előzmény: Motky (114490)
GYURMÓKA Creative Commons License 5 napja 0 0 114492

Szia !

 

A facebook Egyiptom csoportjában megtalálod a részletes beszámolómat, valamint a többi Jasmine Palace-os beszámolót, szinte mindenkitől alapvetően pozitívat !

 

 

Előzmény: GYURMÓKA (114491)
GYURMÓKA Creative Commons License 5 napja 0 1 114491

Szia !

 

Teljesen felesleges a rettegés, nem kell aggódni . Én is megnéztem a riportot, az én nagy családom (9 fő 3-72 éves korig) június 25-től töltött el egy hetet ebben a szállodában, és a látottaknak a nyomát sem tapasztaltuk. Ahogy előttem is írta valaki, el nem tudom képzelni, hogy a hölgy hogy került az építési területre, mert a vágóképek ezek voltak, teljesen hamis ,rossz benyomást keltve a hotelről. Abban  egyetértek, hogy a szálloda nem tökéletes, de az előző íróval egyetértve egyáltalán nem borzalmas, sőt nekünk a kaja is  nagyon jó volt. Igaz, hogy  túlterhelt a személyzet, és van néhány nagyon irritáló manager ( az előttem író nyilván arra a két kis majomra gondolt, akik naphosszat egyik székről a másikra ültek, míg a pincér-báros beleszakadt a hosszú sor kiszolgálásába. Nekünk a személyzettel sem volt bajunk, igaz megsegítettük 1-1 dollárral.Azt is jó tudni, hogy ez az 5*-hotel (jó , még abba is benne vagyok, hogy 4+), a kategóriája egyik legolcsóbb szállodája, ezért nem kell elvárni a Baron, vagy hasonló szuper szállodák szinvonalát.

 

Ettől függetlenül mi bármikor szívesen visszamennénk , és ha szeptember-októberben utaztok, még előfordulhat az is , hogy összetalálkozunk a Jasmineban

 

üdv

Gy

Előzmény: atucika (114488)
Motky Creative Commons License 5 napja 0 0 114490

Sziasztok!

 

Aug 23.-án megyünk a Sun&Fun-nal, a Sonesta Pharaoh-ba. Ez egy vasárnapi járat. A tervezett menetrend odafele: 19:45-23:30, visszafele: aug 31., 00:20-04:25. Tehát a visszaút bőségesen átcsúszik hétfőre (nem tudom, hogy ez a többi vasárnapi indulásnál is így van-e jelenleg). A szabadságok kiírásánál, ill. a szervezéseknél erre figyeljetek!

Szeretném megkérdezni, hogy aki járt már itt, annak mi a tapasztalata a kijelentkezés után? A karszalagot ugye nem vágják le és nem "bunkóznak"?

 

Köszönöm.

 

dzsuki1 Creative Commons License 5 napja 0 0 114489

Biztos, hogy a riport eltúlzott, de az is biztos, hogy amiket írsz, nem mindenhol van így. Mi idén a Makadi Spa.ban, tavaly a Tropitel Sahl Hashees hotelben előtte a Rixos Sharmban és azelőtt a Grand Sharmban (red sea hotel) voltunk, és sehol nem találkoztunk ilyen problémákkal. Bármelyiket bátran ajánlom ,kitűnőek.

Előzmény: pamics (114487)
atucika Creative Commons License 5 napja 0 0 114488

Kedves zsuzso 100, saválló és andi.x!

Végignéztem újra és újra a riportot. Egész éjjel járt az agyam és végül úgy döntöttem, hogy akkor járunk a legjobban ha  elmegyünk. Így nem fizetünk rá és nyaralunk is. Tudom, hogy sokféle ember van más-más igénnyel és elvárással. Az a jó, hogy nem vagyunk egyformák. Úgy fogok elindulni, hogy igenis jól fogom magam érezni és természetesen nem megyünk az építési területre. Tavaly A Sunrise Royal Makadiban voltunk. Ott is építették a csúszdaparkot. Nem lehetett hallani kopácsolást, igaz azt sem láttuk hogy dolgoznak. Lényeg, hogy nem volt zavaró és a szálloda nekünk szuper volt. Remélem, hogy hazajövetelünk után is jó kis beszámolót tudok írni.

pamics Creative Commons License 5 napja 0 0 114487

Sziasztok,

ma reggel jöttünk haza a Jasmine Palaceból. Még a reptéren voltunk amikor láttuk és hallottuk a riportot. 

 

Sajnos van némi némi gond a hotellel de a riport azért eléggé eltúlzott.

Ez nem új szálloda régi az épület, de a bútorok és a festése valóban új. Az egyik szárny lakható a másiknak még a belseje van kialakítás alatt, mi nem láttunk munkásokat és nem hallottunk zajt sem, az azonban, hogy ott szétnézzünk eszünkbe sem jutott. Hogy a riportban lévő hölgy mit keresett ott?? Fogalmam sincs.

 

A parkja gyönyörű a fű, a fák a virágok nagyon szépek, igaz hogy a víz amivel locsolják elég büdös de ez nem csak itt van így. A szoba amit mi kaptunk rendben volt, takarítottak minden nap (a takarító nagyon jó fej volt, mindig érdeklődött, hogy minden rendben van-e) volt, hogy nem hozott törölközőt de mindig közölte, hogy még mosás alatt van és hozza. Igy is volt. Minden nap kaptunk fejenként 1,5 liter vizet. A hűtő a széf rendben működött. A légkondi kicsit hangos de hűtött!!!

 

Az ételek hát kinek mi ízlik, volt ami jó volt volt ami nem. Nekünk kicsit egyhangú volt, a marhahús mindig kemény volt, ezért azt nem választottuk. De volt helyette hal, csirke rengeteg zöldség, gyümölcs. A frissen készített tészta például kifejezetten finom volt.

 

A személyzet nem igazán kedves, de azt is hozzá kell tenni, hogy nagyon kevesen vannak. Kb 2 pincérre 5 manager jutott, aki viszont ott áll a pult végén, az étteremben a parton viszont semmit sem csinál. Ez a szálló hibája.

 

A part hát az gáz!!! apály-dagály nagyon érződik, ez azonban nemcsak itt van így a puccosabb Aquamarine és a Titanic Palace is hasonló gondokkal küzd. A móló végénél kialakított létrán be lehet menni és ott lehet lebegni és snorizni is. A parton több alkalommal láttunk katonákat sétálni bár fegyver nem volt náluk de a jelenlétük legalább annyira volt megnyugtató mint amennyire zavaró.

A szálloda de Hurghada is kong, azaz kevés a vendég, a bazárok többsége már be van zárva, vásárló sehol. 

 

Az animáció egyenlő a nullával. Egy fekete nagyon vékony ijesztő arcú fiút és néhány lányt láttunk de sem napközben, sem este nem volt olyan ami említésre méltó lett volna, ez a korábbi szállodákhoz képest nekünk nagyon furcsa volt.

Volt azonban egy nagyon hangulatos sisha sarok ami sok mindenért kárpótolt, na itt nagyon kedvesek voltak és jó hangulat volt mindig.

 

Összességében jól éreztük magunkat, bár 5 csillagosnak némi túlzással sem nevezném a szállodát. A legnagyobb gond a szervezéssel van, nincsenek igazán felkészülve a vendégekre. Valóban kell várni a poharakra de ez máshol is így van. Láttuk, hogy vannak italautomaták, de nem működnek, palackból töltik az üdítőket a vendégeknek, saját dolgukat is megkönnyítenék ha ezeket beüzemelnék.

A szállóban lévő bárból egy működik, ott nagyon finom a kávé viszont itt van a legkedvetlenebb és legutálatosabb személyzet majdnem kiváltság kapni egyet. Ja és csak 10-től nyit, napközben kávé még a parton van de az ottani és az étteremben lévő kávé még viccnek is rossz. Szóval aki kávéfüggő vagy csak az ébredéshez kell neki az szenvedni fog.

 

Ha bármi kérdés van szívesen válaszolok.

 

 

andi.x Creative Commons License 5 napja 0 1 114486

Atucika!

 

Ne keseredj el, egy vélemény ne vegye el a kedved. Mivel nem vagy a facebookon leírom neked, hogy nagyon sokan jöttek haza mostanában, és nagyon sokan írtak beszámolót. (mind pozitív vélemény) Köztük van egy kedves ismerősöm is, aki régóta jár Egyiptomba, sok szállodába megfordult már, tehát van összehasonlítási alapja. Abszolút dicsérte a szállodát, mindennel meg voltak elégedve. A kaja kifejezetten ízlett nekik. Az építési terület le van zárva, oda elvileg be sem lehet menni. Ha megnézed a riportot, látni fogod, hogy kb 5-6 képet ismételnek folyamatosan.

Egyedül a partja amire panasz lehet, mert eléggé érződik az apály. Ilyenkor kell egy kicsit sétálni, hogy normálisan lehessen fürdeni. Viszont van egy mólója, ahonnan be lehet menni, és van egy előtte egy korall fal, amit tavaly megnéztünk, igaz,  nem a legszebb amit életemben láttam, de ezért van látnivaló a víz alatt. Sőt ha elúsztok a Sonesta felé, akkor nagyon szépeket fogtok látni :)

 

A.

Előzmény: atucika (114481)
kri73 Creative Commons License 5 napja 0 0 114485

Köszönöm szépen a sok friss információt, így még jobban várjuk az indulást. :)

 

Előzmény: robsip (114422)
Kathy8 Creative Commons License 6 napja 0 0 114484

Nagyon közel voltak, volt, h az orrom előtt úsztak el!Nem nyúlok semmihez sosem, tudod nem is szabad!Ahogy a zodiákkal mentünk a hajótól akkor is elmondták,h nem lehet hozzájuk nyúlni és nem szabad teperni utánuk a vízben! Nekem egyik legszebb élmény marad az életben! :)

Előzmény: camel1237 (114464)
zsuzso100 Creative Commons License 6 napja 0 0 114483

Nem baj, ha nem vagy...lényeg, hogy úgy kell hozzáállni, hogy szuper lesz és akkor biztosan jól fogjátok magatokat érezni. Tudod, mindig vannak, akiknek semmi sem elég jó, az ilyenek miatt ijed meg az ember.

Előzmény: atucika (114481)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!