Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Andinagyanyó 2 napja Creative Commons License 109871

Köszi !!! Figyelek ! :)

Előzmény: zsuzso100 (109862)
zsuzso100 2 napja Creative Commons License 109870

Köszi Neked is! :)

Előzmény: saválló (109866)
zsuzso100 2 napja Creative Commons License 109869

Kösziii! Persze, meglesz, én mindig írtam! :)

Előzmény: camel1237 (109867)
camel1237 2 napja Creative Commons License 109868

Na látod ,végül is Te válaszolod meg a kérdést, hogy jelen pillanatban nincs jobb lehetőségünk, az elnyújtott szavakat nem igazán értem, de ha a misi milliót jelent, akkor inkább megyek én is megint bele a nagyvilágba, addig, amíg tart a hazai, meg a pénzünk. Annak idején élveztük ezt a fajta látszatszabadságot, az igazán menő utazás, meg még várat magára, talán a következő életemben, amihez csak egy bankkártya szükséges, persze fedezettel. A mai fiatalalokat meg ne bántsuk, az én apukám a gyermekkorában arról ábrándozott még, hogy ha láthatná a rádióban beszélőt, ezt az első tévénk vásárlásakor mesélte, én meg már netezek itt Veled. Annyit hallottam gyerekkoromban, hogy bezzeg, meg mi lesz belőlük, fejlődés lesz, ha pozitívan szemléljük a világot. 

Előzmény: saválló (109860)
camel1237 2 napja Creative Commons License 109867

Szia Zsuzso. Jó utat, meg minden jót, amit szeretnél, de ne felejts el majd beszámolót írni.

Előzmény: zsuzso100 (109862)
saválló 2 napja Creative Commons License 109866

A ma/holnap utazóknak én is kellemes nyaralást kívánok!:)

zsuzso100 2 napja Creative Commons License 109865

Kell a kikapcsolódás! 

Nekem tavaly volt wifim, így elvárták itthon, hogy minden nap bejelentkezzek, hogy megvagyok...most mondtam, hogy nem lesz, így máris elég, hogy ha odaértem, sms, aztán esetleg ha valami kávézóban lesz net, még jelzem, hogy élek! :)

Sajnos, ha ott a lehetőség sokan élnek vele, de ha nincs is túléljük! :)

Előzmény: saválló (109863)
saválló 2 napja Creative Commons License 109864

"A hűvös éjszakában ennyi gyalogút még belefér, ülhettek úgyis eleget utána...."

 

Ühüm.....reggel, nem éjjel jön a zsebtours kisbusz hanem mondjuk 1/2 6-ra kellett volna jönnie, és ekkor már ahogy éjjel is 29 fok volt, tehát szemlélettől függően ezt lehet kellemesen hűvösnek nevezni.:)

 

Kinek mi a kellemesen hűvös....:)

 

Este már beengedték a zsebtours-os buszt a hotel területére, de csak azért mert egészen fiatal pelyhes állú srác volt éppen szolgálatban, reggel meg volt több rosszarcú is, akik tulajdonképpen csak azt tették ami nekik elő van írva, idegeneket NEM beengedni.

 

 

Előzmény: zabizebe (109858)
saválló 2 napja Creative Commons License 109863

Tulajdonképpen én sem értem, igaz az én másképp ítélek meg sok mindent, hogy miért az a legfontosabb manapság utazás előtt szállodaválasztáskor, hogy van-e wi-fi a repülőn vagy a hotelban?

 

Telefonja van mindenkinek azzal lehet akár sms-t is írni az "otthoniaknak".

 

Ugyan miért is kell a wi-fi sokaknak, hogy ugyanúgy, mint itthon állandóan a f.szbukon lógjanak a nyaralás minden percéről tájékoztassák a nagyvilágot, mert ugye sokan a f.szbuk nélkül már élni sem képesek, nemhogy akár 1-2 hétig nélkülözzék.

 

Mi küldünk érkezésünk után haza egy sms-t...megérkeztünk, minden rendben ennyi.

Akinek gondja van otthon az oldja meg ahogy tudja, úgysem tudok Egyiptomból semmit sem csinálni ha vmi történne.

 

Telefont én is csak reggeli előtt kapcsolom be rövid időre, ha jött vmi akkor látom, majd este strandról feljőve ismét bekapcsolom, amúgy a széfben van egész nap, strandoláshoz, sznorihoz nincs szükségem telefonra, meg egész nyaralás alatt sem ahogy a netre sem.

 

12 napig simán kibírjuk net nélkül...persze nem vagyunk egyformák....van akiknek ez a lét eleme, anélkül már nem létezik élet.

 

Előzmény: Redsil (109851)
zsuzso100 2 napja Creative Commons License 109862

Köszi, Nektek is! Figyelj jól, ismerős lesz a reptér! ;)

Előzmény: Andinagyanyó (109859)
zsuzso100 2 napja Creative Commons License 109861

Ha összejön valamelyik nagy út, biztos kaptok értesítést! 

A tali meg nem is tudom, hogy legyen, azt hiszem én leszek legtovább kint és legközelebb a központhoz. Az igazi egy közös hajózáson lenne!

És köszi...már ma útnak indulok, 2kor megy a gép!

Előzmény: zabizebe (109858)
saválló 2 napja Creative Commons License 109860

Én nem arra gondoltam, hogy Egyiptom helyett a világ másik végére kellene utazni, hanem a mindig ugyanoda helyett  talán érdemes lenne a változatosság kedvéért néhanapján  máshová is utazni.

 

Az idén, igaz balcsira nem tellett, de voltunk Tirolban, dél-Tirolban (Süd- Tirol) néhány napot, az is jó volt mert az egészen más, mint a tengerparti nyaralás.

De oda persze nem mennék sem 1 hétre, nemhogy akár kettőre is nyaralni.

 

Spanyol, görög megvolt, egyik után sem vágyom már, horvátoknál voltam már xx-szer, oda csak akkor megyünk ha esetleg más nem jön össze akkor be az autóba, és irány lefelé, foglalni sem kell, a helyszínen keresek szállást, olyan nincs, hogy nincs.

 

A mostani csömör alkalmával arra gondoltunk esetleg ki lehetne próbálni Törökországot is.

 

Ettől csak az egyiptomi AI-s árnak közel a duplája riaszt el egyelőre, de van ott 1.3 misiért is 2 főre 14 nap UAI....margiiiit noooormálliiiis???:-(

 

Előzmény: camel1237 (109850)
Andinagyanyó 2 napja Creative Commons License 109859

Mindenkinek, aki holnap utazik, szeretettel kívánok jó repülést és kellemes nyaralást !

zabizebe 2 napja Creative Commons License 109858

kedves saválló, /tudhattam volna, hogy méred !! :-)))/ tényleg köszönöm, pontos voltál, a szokásosan.  kedves zsuzsó100,  remélem, hogy összehozunk valami csapatot,a kis programokra 2 fővel, a Luxor VIP-be 1 /női/ fővel beszállok !!  A hűvös éjszakában ennyi gyalogút még belefér, ülhettek úgyis eleget utána..... Úgy látom, a Kairói 1 naposat az Anubisos nagy buszra fogom játszani, mert nem nagyon van közületek jelentkező rá,..  -  de ha változik a helyzet, a VIP-es Kairót választanánk.

Asszem Ti holnap repültök,   Izland felett ne vegyél levegőt  :-)))  és jó utat !!!!

 

Előzmény: saválló (109849)
Redsil 2 napja Creative Commons License 109857

Adtak a romantikának! :D

 

"Na olyankor rebootol az agyam :D"

 

Nekem ez a nyaralás lényege. ;)

Előzmény: Okusaba (109856)
Okusaba 2 napja Creative Commons License 109856

Hasonló esetet láttam a minap. Cukrászda, kerthelyiség, egy huszas éveinek az elején járó pár. Előttük sütemény olvadozott, ők pedig egymással szemben ülve bőszen a telefonjaikba merültek. Nesze neked szerelem...

 

Mennyivel jobb órákon át a tengert nézni. Na olyankor rebootol az agyam :D

Előzmény: Redsil (109854)
hévvezér 2 napja Creative Commons License 109855

Sziasztok! A Giftun Azur Resortról van valakinek személyes élménye?

Redsil 2 napja Creative Commons License 109854

Szia Okusaba!

 

Nem is az ilyen esetekre gondoltam, mint a tiéd.:) Velünk is nyaralt már útitárs, aki kénytelen volt egy kicsit dolgozni kint is. Én a netfüggőségről beszélek, ami már tényleg ijesztő méreteket öltött. Hogy egy példát kiragadjak a sok közül, idén két 10-12 év körüli kislány két-két(!!) telefonba feledkeztek bele a medence melletti bárban. Mondjuk fehérek is voltak, mint a fal. És pl. azt sem értem, a napágyon miért jobb a facét böngészni, mint a tengert bámulni vagy épp a barátokkal, családdal beszélgetni. 

Előzmény: Okusaba (109852)
zsuzso100 2 napja Creative Commons License 109853

Ha, az a külső kapu, akkor bizony nincs közel! Én a parttól mértem, de ugye légvonalban, ebből már lehet következtetni.

 

Előzmény: zabizebe (109847)
Okusaba 2 napja Creative Commons License 109852

Szia Redsil,

 

szerencsés vagy, hogy ezt megteheted. Létezik olyan munkakör és létezik olyan vállalkozó, aki kénytelen reagálni a nyaralás közben felmerülő problémákra, döntéseket hozni. Mondom ezt úgy, hogy én magam sem használom a facebookot, még csak okos telefonom sincs. (csak saválló kedvéért megjegyezve :D) Viszont kénytelen vagyok emailben elérhető maradni.

Persze jómagam is sokszor látom, hogy sokan vannak akik le sem tudnak szakadni a netről, függőek. De ne csak ezt lásd meg.

Előzmény: Redsil (109851)
Redsil 2 napja Creative Commons License 109851

Saválló, az utolsó sorodat, a kérdést már én is sokszor feltettem magamnak. Hogyan is tudtak az emberek 5-10 éve nyaralni okosteló meg tablet nélkül? :) Nekem pont az a nyaralás lényege, hogy teljesen kikapcsolok, elszakadok az itthoni élettől. A telefont is csak párszor kapcsolom be esténként, hogy az otthoniaknak hírt adjunk, megvagyunk, jól vagyunk. De azt is csak miattuk.

Előzmény: saválló (109846)
camel1237 2 napja Creative Commons License 109850

Jó, de van más ötleted, mert nekem nincs. Amíg a gyerekek kicsik voltak  természetes volt, hogy bejárjuk az országot. Eleget sátoroztunk, meg apartmanoztunk, hogy eljussunk kicsit messzebb is. A gyógyvizeket nem szeretem, na jó, azért egy atolt még megnéznék, de gyanítom, hogy a Vörös is van olyan. Nem is régen valaki írta, hogy az ausztrál nagy korallzátony sem szebb. Aztán meg ki tudja, hogy mikor lesz a hamu mamu. Az meg, hogy kettő hétig nem főzők, nem mosogatok, kiszolgálnak, és finomakat eszem, csak jó. Régebben még cipeltem vasalót, most ha valami nem lógja ki magát a fűrdőszobai gőzben, az úgy járt.

Előzmény: saválló (109845)
saválló 2 napja Creative Commons License 109849

Ahogy írtam beszámolómban, nekünk 20 perc volt (mértem) a külső kapuig.....soha többé ilyet nem teszek, a páromnak volt igaza, neki sem kellett volna indulnunk.:(

 

De ezt ne kényelmes sétafikának vedd, hanem tempós gyaloglásnak.

Ja, útközben, reggel meg ott halad el az ember ahol a "személyzet" vagy kik ott alszanak az út melletti barakkok előtt, a földön.....hát mit nem mondjak a "semmi közepén" még ha a hotel területén is vagyunk, de ez nekem sem volt annyira biztonságos érzés.

Előzmény: zabizebe (109847)
zabizebe 2 napja Creative Commons License 109848

hal helyett hall !! bocsi..

Előzmény: zabizebe (109847)
zabizebe 2 napja Creative Commons License 109847

kedves saválló, légyszi szokott precizitásoddal, sétaidőben, utcasarok-számban, v. km.-ben, tetszés szerint, becsüld fel a Nabila hal és a külső kapu közti távolságot !

/talán, még a lábaid is emlékeznek rá :-))/  fontos lenne nekem ! köszönöm, szia..

Előzmény: saválló (109846)
saválló 2 napja Creative Commons License 109846

"- akár kairóba, akár hurghada repülőúton van-e wifi lehetőség a repcsin?

- a szállodákban a wifi milyen minőségű?"

 

-repülőn felszállás előtt kikapcsoltatják a mobiltelefonokat, zavarhatja a fedélzeti elektronikát

 

Lehet ez itt szentségtörésnek számít, de nem lehet kibírni nyaralás alatt esetleg net (faszbuk) nélkül?

Előzmény: emilygilmore (109843)
saválló 2 napja Creative Commons License 109845

Én az idén a  balcsiban sem fürödtem....:)

 

A Vörös--tenger is o.k. számomra is, nem is ezzel lenne a "probléma" hanem inkább a mindig, minden évben ugyanoda történő nyaralással.

Néhanapján kell (ene) egy kis változatosság, nem mindig ugyanoda, nálam az idén jelentkezett a megcsömörlés esete, és ez természetesen nem a Vörös-tenger miatt jött elő.

Előzmény: camel1237 (109840)
zsuzso100 2 napja Creative Commons License 109844

Húúú...de szupi!

 

Hát a kérdéseid...elég széles skálán mozognak az 5* hotelek is.

- Mi lehet a kaja? Csirke, hal, egyéb tengeri dolgok, marha, sok zöldség, krumpli, rizs, tészta, saláták, fini sütik...tehát elég széles a skála, disznóhússal nem fogsz találkozni.

- Nincs bevált módszer, attól függ, kinek milyen érzékeny a gyomra, amire érdemes figyelni! Nagy a meleg, ne igyál jéghideg vizet, igazából a melegben a meleg te a leghatásosabb. Ne igyál csapvizet, bár ez egyértelmű. Óvatosan a nagyon klímázott helyiségekkel, ha hirtelen kimész a 40 fokba, megviselhet, ez mind hatással lehet a gyomorra.

De ihatsz pálinkát, én kólát szoktam (itthon nem nagyon), ha pedig baj van: ha picit érzed, akkor egyből Antinal, ha nagy a gond, biztosító (idegenvezető) és orvos!

- Repcsin nincs wifi, a reptéren Hurghadán van!

- Nem minden szállodában van wifi, ha van, akkor esélyes, hogy este gyengébb, amikor sokan lógnak rajta, de nekem májusban volt olyan nap, hogy a lobbyban lévő wifit a szobában érzékelte a telóm - nem kapcsoltam ki a wifit és arra mentem fel, hogy üzeneteket kaptam.

A fizetős wifiről nem tudok nyilatkozni, én soha nem fizettem, ha annyira fontos a net, vagy vannak kávézók, vagy viszel tabletet, független telót, és veszel kinti kártyát bele.

- Vízum legegyszerűbb a reptéren, leszáll a gép, busszal átvisznek titeket, és ahogy beléptek az épületbe, bal oldalon bank ablak, 25 $.

- Tenger általában kristálytiszta, imádom! Ha olyan helyre mész rengeteg látnivalóval, egy akváriummal a víz alatt!

- Képeslapot nem tudom, biztos nem drága - én is gondoltam rá, meglepem magam onnan egy képeslappal! ;)

- Airbus A320, nem egy csúcs repcsik, eléggé leharcoltak a Travel Service gépek, szinte folyton levegőben vannak.

 

Más kérdés? Remélem azért tudtam segíteni! :)

Előzmény: emilygilmore (109843)
emilygilmore 2 napja Creative Commons License 109843

Sziasztok :)

 

Szeptember végén egy meglepetés útra megyek Egyiptomba, a pontos helyszínt még nem tudom. Ha lenne valaki annyira kedves így ismeretlenül, hogy válaszolna az alábbi kérdéseimre, azt nagyon megköszönném. Amit tudok, hogy öt csillagos all-inclusive szállodában leszünk.

 

- milyen ételek vannak a szállodákban az all-inclusive ellátásnál? (itt részletesebb lista érdekelne, mert azt nem igazán láttam még sehol)

- mi a jól bevált módszer, hogy a hasmenést ne kapjam el? (a gyomorfertőtlenítőn kívül)

- akár kairóba, akár hurghada repülőúton van-e wifi lehetőség a repcsin?

- a szállodákban a wifi milyen minőségű?

- a vízumot még itt pesten érdemes megcsináltatni, vagy ott a belépéskor?

- a tenger mennyire tiszta? (még nem voltam arra, így nem tudom)

- mennyire drága mulatság onnan képeslapot feladni?

- milyenek a repülők, amik közvetlenül pestről mennek?

 

Nagyon köszönöm, bárki is válaszol majd nekem.

 

:)

zsuzso100 2 napja Creative Commons License 109842

Ezt de jól írtad le!!!

 

Viszont nem tudom, hogy mit írtam pirossal, szerintem a rendszer automatikusan felismeri.

Előzmény: camel1237 (109840)