Keresés

Részletes keresés

csilfor Creative Commons License 2008.02.09 0 0 320
szia!
jaja a kesztyű megoldás, csakhogy eléggé ergyán törte fel, így a kesztyű sem nagyon segít. de nem is kellett, mert másik packón ültem. egy lökött kislovon (zafír, almásderes, 6 éves fajtája ismeretlen) Az istálló komisza. :) mennyit szenvedtem a pucolásával és nyergelésével?! amikor már rajta ültem, nagyon szuper volt. nagyszerűen ki lehet ülni a bakolásait, stb... :D
a lány most 17 éves, egy arab kancával indul majd. azt hiszem 6-7 éves, sárga és nagyon kövér XD. az én edzőm lovagolta be, és most a lány ül rajta, meg a gazdi nője... hagyjuk inkább :) a rajtengedélyvizsgáról tudunk, azt le fogja tenni. persze a többi hivatalos dolog is meg van, meg lesz. köszi, hogy elmondtad, csak mivel a gazdi nője ment volna a versenyre, de nem tud menni a kora miatt. viszont nem tudtuk, hogy akkor ki fogja kísérni a lányt, ha nincs senki korabeli. köszi!
Előzmény: partus-pf (319)
partus-pf Creative Commons License 2008.02.09 0 0 319
A kezednek javulást, de a kesztyű segíthet lovaglás közben!
Milyen lóval készül a lovastársad?
A szab. szerint, "minden 14. évét betöltő személy indulhat versenyen, aki rendelkezik érvényes egyesületi tagsággal, rajtengedély vizsgával, és sportorvosi igazolással. Kísérő kell a 10- 14 év közötti versenyző mellé, aki a 18. életévét betöltötte! A kísérőnek nincs felső korhatár! De az lehet egy másik ismerős versenyző, akit a helyszinen szoktak megkérni. Álltalában mindenki vállalja, még idegen is, mert nem szokott bellőlle baj lenni. Persze nem olynnak kell szólni aki "győzelemre" tör, mert azt a "kezdő" nem tudja követni, álltalában. DE láttam én már "karón varjút"!!!!
Előzmény: csilfor (318)
csilfor Creative Commons License 2008.02.07 0 0 318
jaja, köszi nem tudtam, hogy góg... most sajnos csak finom kézzel fogok tudni XD, mivel múltkor annyira feltörte a kezemet a segédszár, hogy máig nevelgettem szegény sebet, de tesiórán szerencsétlen röplabdát játszottunk.. pedig olyan szépen gyógyult már! :D
távlovaglásba ugye mindenképpen kell egy mellék lovas. huhh, bocs nem nagyon tudok fogalmazni, remélem megértetted a kérdésem... csak mert lovastársam megy országosra valószínű 2009-ben, de ott a korhatár 21. és akivel "gyakorolnak" rá, ő már harminc, de akkor ki menne vele országoson? vagy nem fontos?
Előzmény: partus-pf (317)
partus-pf Creative Commons License 2008.02.06 0 0 317
Igen az a teljes gumis, amiről írtál, azt"góg"-nak hivják idegen nyelven, és az "tarkóban töri" meg a lovat.!!
Az tényleg a lovas előrejutását segíti elő, ha több lovat lovagol, mert kettő egyforma nincsen!
Akkor csak hajrá, de "finom puha" kézzel, mert abból hiba nem lehet. Aztán meg "finom szárkezeléssel" is lehet "összeszedetten lovagolni.
csilfor Creative Commons License 2008.02.06 0 0 316
szia!
ismerem a kikötőszárak rengeteg fajtáját, de Arwennek vairóter szár kell. (többen ajánlották edzőmnek). az elrohanást nem úgy értettem, hogy eszeveszetten semmi munka nélkül, csak ő mivel ügető, ezért egy rendkíül nagy mozgása van. szerencsémre szolgált, hogy heródes is igen tempós, ezért nem voltam elszokva a tempótól. a gumis kikötőből is létezik több az egyiket gumisgumisnak nevezzük (amikor az egész gumiból van és a tarkón keresztül a zabláok át a hevederbe van csatolva) és a bőrgumis, amiről te is írtál. jah, még az, hogy a satufék nyilván a kezem miatt volt, nem tagadom. heródesnél is használtuk már e segédszárat, csak ő ellenkezős, hátradobós típus... és nála ilyen gond nem volt, mert valóban arwen szája rendkívül érzékeny. (nem is találkoztam még ilyennel). szerintem, majd ha már életemben harmadszor is ülök rajta, akkor már ösztönösen nem úgy kezelem őt, mint az eddigieket (remélem). persze, mivel egy éve szinte mindig egy bizonyos loovon dolgoztam, nehéz átszokni, de ha meg akarok tanulni rendesen lovagolni,más lovakhoz is kell szoknom. ezért is örülök ennek a cserének, persze a sántaságna nem éppen...
Előzmény: partus-pf (315)
partus-pf Creative Commons License 2008.02.05 0 0 315
Üdv!
A "veiróter", magyarul "segédszár", csak nagyon jó lovasnak a kezében "csodaszerszám". Ezzel nem azt akarom írni, hogy Te nem tudsz lovagolni, de aki nem tud vele bánni, az több kárt okoz vele, mint jót tenne!!!Nagyon nagyot lehet vele "fogni",- valószínű azért volt a "satufék"- és az sem mindeggy hova van csatolva.(Oldalt, vagy alul) Helyesen, oldalt kell a hevedert belefűzni, kb. a térdek magasságában. Neked javasolnék egy jó "szerszámot", ami a lovacskának meg főleg jobb, és Te is tudsz vele bánni. Ezt úgy hivják, "gumis kikötőszár" - biztos ismered - , amibe a hevedert kell fűzni, alúl, középen, felül pedig egy"perec" nevü segédeszközzel kell a zablakarikába csatolni. Lehet a hosszát állítani, amit annyira kell feszesre húzni, hogy a ló ne legyen "leszorítva", az-az a fejét fel tudja emelni a vizszintes fölé, de ezt egy tapasztalt lovasnak látni kell. A lényeg az, hogy ne tudjon elrohanni, felkapott fejjel! Ami még nagyon fontos, hogy csak "üreges csikózablával", vagy "üreges és lyukacsos", esetleg "gumis" zablával kell használni!!!!! Nem kell megijedni, mert nem fog elrohanni, de nem szabad kézzel nagyot "fogni", sőt az ujjaiddal kell játszani a zablával, miközben a kezeidet letetted fixre a marjára.(2-3 centi, előre-hátra, az ujjakkal) Ha ugy érzed hogy sietni kezd, derékkal azonnal meg kell "fogni", de a szárak maradnak nyugodtan!!! Egy idő után, nem fog rohanni, mert rájön, hogy nem lesz "megrángatva". Valószinű azért rohan, mivel "menekül" a durva szárkezelés elől. Azt nem tudom mikorra lesz nyugodt "lovaglású", de nem azonnal, az biztos. És ha valaki megint "megrángatja", azonnal "visszaesik". A nyugodt "szárkezelést" lehet még fokozni úgy, hogy a szár elülső részébe gumi van iktatva. Ezt úgy hivják "gumis szár". A lovas "erős" kezét ez is finomítja. Ezt a "manővert" egyedül kell csinálnod a karámba, ne hogy másra figyeljen a ló, csak Rád!! Meg hát az "elrohanást" is meg lehet ezzel előzni.
Előzmény: csilfor (314)
csilfor Creative Commons License 2008.02.04 0 0 314
szia!
képzeld... lesántult heródes... ezért most pár napig vagy hétig nem lovagolunk rajta, ebből kifolyólag arwenen ültem most szombaton. ő egy gidrán és ügető kanca, 6 éves lesz májusba, sárga színű. borzalmasan érzékeny szájjal megáldva, ezért néha satufékbe meg is álltunk (önhibámból). a tempója, te jó ég! :D minden körben kellett egy kis (nagy) kört csinálnom, mert egyfolytába lehagytam a többieket. nem tudom, hogy kell írni de veiróter szárral lovagoltam rajta, ami feltörte a kezem, de ez lényegtelen. nagyon tetszett, ahhoz képest, hogy mindenki féltett (az utóbbi időben 3 különböző lovast dobott le). alattam is bakolgatott, de természetesen nem hagytam magam. valószínű edzőm azt szeretné, hogy a lovasok között cserélgessük a lovakat, hogy ők is szokják a más féle lovaglást. így szerintem a következő időben arwenezek majd. de nagyon tetszett, és végre érzem, hogy rendben vagyok magamhoz képest lovaglásból... :) a belső szárral többet kell foglalkoznom majd, illetve visszaszokni, mert máshogy kellett dolgozni a szárakkal egy ferde pacival... na mindegy, egyenlpre ennyit
partus-pf Creative Commons License 2008.01.28 0 0 313
Tudod, nekem is teljes boldogság, ha nézhetem a kutyáim, előbb a lovaim önfeledt játékát, mozgását. Teljessen boldog vagyok ilyenkor.
Előzmény: csilfor (312)
csilfor Creative Commons License 2008.01.28 0 0 312
Köszönöm...:)
Igen, már én is alig várom, hogy kipróbálhassuk! Mindig is úgy gondoltam, hogy a lovaglás nem csak a pacin való üldögélést jelenti. Sokkal inkább a vele való együttlét. (pucolás, játék, beszéd, tanítgatás és a kedvencem: ő vágtat a réten szabadon, míg én figyelem őt az árnyékot adó fa alatt) Persze én mindent megteszek a cél érdekében :) szeretem a különleges feladatokat! és ez is nagyon jól esett, hogy futózhattam a kislányt, akitől még mindig teljesen el vagyok képedve. pontosan nem tudom mikor kezdte, de nem olyan rég. ő már a combból emelkedik, gyönyörű az ülése és bátor! huhh, nagyon remek a kislány! :)
Előzmény: partus-pf (311)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.27 0 0 311
Látom megint lekiismeretesen elvégezted a Rád bízott feladatot, és ez nagyon dicséretes!!!! Csak így tovább! De ha lesz rá lehetőség, próbáld ki amit javasoltam. Kiváncsi leszek rá hogy sikerült.
Előzmény: csilfor (310)
csilfor Creative Commons License 2008.01.26 0 0 310
jaja, mondjuk még erre nem gondoltunk. (mármint, hogy vki rángatta volna) de most, hogy így bele gondolok... még fiatal volt a paci, amikor őt először belovagolták. de télleg nagyon korán... és amiatt pl csak jobbról lehet nyergelni a lovat, és így is mindig kétségbeesett arcot vág. ezen kívül eleve ferde a ló, és erre gondoltunk, hogy ez lehet a baja is. amúgy megnéztünk már mindent. csináltunk már mindent, és már ötletünk sem volt. most ma viszont nem tudtam sokat ráülni, mert jött egy kislány akit lekellett futóznunk és még 5 másik lovat is... ebből mondjuk csak 3ra jutott idő, de mindegy... heródesre tettük a lánykát, mert rajta szeretett volna ülni, és persze én futóztam, mert hát nem engedtem volna másnak :D de nagyon ügyesek voltak mind a ketten, meg kell hogy mondjam. bár, utána felültem rá futó nélkül két körre, és nagyon ferdének éreztem. lehet, mondjuk az volt a hiba, hogy a rosszabbik kézen mentünk többet, mert a lánynak borzalmasan hosszú ideig állítottam kengyelt. (mire rájöttem, hogy 3 tekerés és a harmadik lyuk! :D )a többi packó is nagyon ügyes volt, csak kár, hogy ma kimaradt a normál lovaglás. de nem bánom, mert futózni is jó volt ródest! és feltétlenül kipróbálom az ötletet!
Előzmény: partus-pf (309)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.25 0 0 309
Biztosan volt valaki, aki jól megrángatta a száját, és azért félti, mikor szárra akarod hozni. Próbáld meg nagyon finoman, szinte leheletnyi megtartással, és inkább derékkal tartsd vissza. Mikor ellenkedik, azonnal engedő szárhasználat következzen. A legjobb, ha leteszed a kezed a marra, és csak az ujjaiddal csinálod a megtartó és engedő szármozdulatokat. Kb. 1-3 cm, előre-hátra, a kezed marad egyhelyben, csak az ujjaid mozognak. Eközben derékkal kontrolálod az ütemet. Természetesen, mindezt lépésben! Ha elrohan, állitsd meg, és még finomabban próbáld újra. De ne feledd, tényleg extra finoman a megtartó szárat!!!
Kiváncsi leszek hogy sikerült! Ha nem megy elsőre, próbálgasd ujra, de ha őt-hat próbálkozás után sem megy, hagyd öt percet sétálni, ha sikerült, ha nem. Mert ha sokáig gyötröd csak rosszabb lesz. Aztán a pihentetés után, újból lehet kérni a feladatot.
Ne feledd, ne azt érezze, hogy rá van kényszerítve a feladat, hanem azt, hogy barátként kéred valamire. Te is szivesebben teszed meg azt amire megkérnek, mint amit parancsolnak.
Sok sikert!!!!
Előzmény: csilfor (308)
csilfor Creative Commons License 2008.01.25 0 0 308
pécsi vagyok :) szóval nyugatnak is a déli része :) a lovarda bodán van 10km.re pécstől szigetvár irányába. edzőm szokott kimenni vele terepre egyedül. és szokta is őt dícsérni, de mindig hozzá kell sajnos tennie, hogy van egy-két alkalom, amikor a lovacska a következőt csinálja: megyünk, megyünk mendegélünk. amikor már épp át lenne lovagolva, belejövünk a ló is meg az emmber is, szárra jönne kedődhetne a munka, fogja magát és ágaskodással egybe kötve megfordul. ezzel nem is lett volna nagy gond, mert simán visszament rendesen, semmi nehézség nem volt vele. cskahogy, mostmár eljutott addig a pontig, amikor (ez csak nálam, edzőmnél nem tudom mi a helyzet... ) a szárat mintha csak a kezemben tartanám vég nélkül. najó, ez hülye megfogalmazás volt :) nincs összeköttetés a ló szája és a kezem közt, de csak ekkor. ijenkor ha kicsit erőszakosabb leszek vele, durr neki vágtába, és elfordítani, megállítani nem lehet, csak az ülésemmel. (szerencsére hamar rájöttem :) ) és ezt még nem mondtam edzőmnek, mert nem adódott rá alkalom, de amikor érzem, hogy szárra jönne, és ezt persze ő is tudja, felkapja a fejét, ráz egyet rajta és kezdhetem az egészet előről. régen is csinálta, de akkor ugyanúgy visszaállt a szárra. jajj, de nem megy ma a fogalmazás :) most zsombaton megyek ki, majd meglátom mi lesz. nem lesz edző, mert megy vhova, és csak a "nagyok" mehetnek ki. majd mesélek holnap, és remélem büszkeségeket :)
Előzmény: partus-pf (307)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.24 0 0 307
Úgy látom, hogy a helyzeted nem a legrózsásabb, de kitzartással sok mindent lehet pótolni! A kitartásban viszont Te az élen haladsz, ami nagyon dicséretes dolog! Az külön jó, hogy az edződdel jó viszonyban vagy. A legjobb edző a barát, mert egy baráttal az ember mindent meg tud beszélni. Nagy feladat lesz a rendcsinálás, de bizton megoldjátok közös munkával.
Talán ha megpróbálnál egyedül kimenni terepre, a lovad jobban rád tudna figyelni, - tudom ezt nem igazán szabad - mert mint írtad a másikat utánozza! Akkor meg nem lesz kit utánozni. Ezt úgy is meg tudjátok oldani, hogy az edző elkísér gyalog, és lesz felügyelet.
Melyik részén vagytok az országnak?
Én a nyugati széleken, az őrvidéken.
Előzmény: csilfor (306)
csilfor Creative Commons License 2008.01.24 0 0 306
az edzőm egy héten maximum kétszer tud egy lovat lelovagolni, vagy legalább futószárazni, mivel hétköznap az órarend miatt csak egy lovas tud kijárni, aki viszont csak a sajátjával fogalkozik. így 8 lóból lejön a lány lova, meg egy, akit már évezredek óta nem lovagol senki, mert az a ló egy eléggé problémás egyed. ahogy tavaszodik szeretnénk minden eddigi elmaradt dolgunkat pótolni. de a bibi akkor is az idő hiány. mert nem elég, hogy a kicsik ott vannak, mivel mindenki csak szombaton ér rá, ezért akkor vagyunk 20an ott. vasárnap sajnos csak az tud kimenni, akit a szülei kivisznek, mert a következő áldásunk a közelekedés. vasárnap egy busz megy ki, és semmi nem jön vissza.... szombaton is gázos, de akkor legalább tudunk kinn lenni. na mindegy. ez a mi problémánk, valahogy megoldjuk. más lovardát nem szeretnék választani, egyrészt mert pénzügyileg ez megéri, illetve csak ezt tudjuk megfizetni, másrészt meg az edzőmet már nagyon régóta kedvelem. eddig ő volt az egyetlen olyan edző, aki nem átalgosan lovagoltatott, hanem személyszerűen. bármikor ha megkérdem, hogy mik a hibáim vagy esetleg egy régi terepet ha felemlítek, ő rögtön tudja. emeletten jónak tartom a módszereit és tudását. barátként is ugyanúgy tekinthetek rá ha persze nem is korombeli személyről beszélek. szóval környező lovarda csak sznob, durván megfizetős, és csak a pénz érdeklős van. na meg hát arról nem is beszélve, hogy mindegyik magától van elszállva. ... hagyjuk is, mert ideges leszek :)
Előzmény: partus-pf (305)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.23 0 0 305
Hát igen!
Tudod ez nem az "optimális" helyzet, mert a tanuló gyerekek álltal össze vissza rángatott, rugdalt ló egyre csak "fásultabb" lesz. Ezenkívül kell valaki, aki "rendszeresen" megigazítja, hogy ne "kanászodjon" el. Ahogy gondolom ezt az edződnek kellene időközönként megcsinálni.
A tanuló lovasokat, viszont meg kell tanítani a "lovardai viselkedésre", mert a zajongó gyerekek között, a legjobban idomított ló is hajlamos a zajokra figyelni, - ami természetes - és nem a lovasára.
Meg kell próbálni a zavaró körülményeket elhárítani, és következetesen kissé erőszakosan lovagolni.
Előzmény: csilfor (304)
csilfor Creative Commons License 2008.01.23 0 0 304
3an vagyunk "nagyok" akik rendszeresen járunk ki lovagolni, és minket is tart a legjobb lovasnak edzőm. ő mindig mondja, hogy van mit javítani hármunknál, de a véleménye, hogy jó lovasok vagyunk. nálunk sajnos az utóbbi évben az lett a hiba, hogy rengeteg kis gyerek jött lovagolni. mivel edzőm egyedül van a lovak mellett, mi vagyunk a legnagyob segítége, ezért nem tudtunk az utóbbi időben "rendesen" edzeni. ezért mi vagy kimentünk terepre vagy karámoztunk, de gyengébb változatban. néha voltak alkalmak, amikor normálisan tudtunk csinálni mindent ami egy lovardázáshoz kell, de mivel 15 kisgyereket kellett lefutószárazni, ezért nem sok idő jutott ránk. szoktuk azt csinálni, hogy fogunk 4 lovat, 4 futószárat, és 4en "megcsináljuk" a gyerekeket. de ez azért nem jön be, mert a gyerekek akkor nem maradnak egyhelybe, rosszalkodnak, visítanak stb. mivel már túl vannak a lovazáson... ebből adódik az is, hogy a lovak képessége is alacsonyabb, mint mondjuk 2 évvel ezelőtt. nincs mögöttük kemény edzés, helyesen végrehajtott feladatsor. remélem hamarosan megoldódunk...
Előzmény: partus-pf (303)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.22 0 0 303
Tudod az Önkritika jó dolog, de mit mondott az edződ? Valóban "gyenge" vagy a lovadra? Ha ténylegesen vannak hiányosságok a lovaglásodban, akkor azokat kell gyakorolni! De ezt az edződ valóban tudja. Vagy nem?
A rossz emlékek örökre megmaradnak a ló emlékeiben, - jobb az emlékező tehetsége mint az emberé - és ettől valóban ijedezhet. Ebben az esetben kellene alkalmazni, a "rutinos" lovas, Ijedős ló párosítást. Aztán utánna ha már visszanyerte az önbizalmát lehet megint " gyengébb lovast ültetni rá. De ez nem két-három hét, hanem jóval több. Lova válogatja!
Előzmény: csilfor (302)
csilfor Creative Commons License 2008.01.22 0 0 302
heródes most lesz 8 éves és már nagyon jó paci lenne, de véleményem szerint csak akkor lenne igazán az, ha a tulaj nem ültetett volna engem rá. kicsit kritikus vagyok önmagammal (szokták mondani lovas társaim körében), de valóban úgy gondolom, hogy ahhoz képest, hogy ő milyen lovacska volt, sokat romlott. már kezdtem edzőmnek (tulaj) is mondani, hogy szerintem "szállítson" le róla, és meg is történt ez a nyáron, mert sikerült "rávennem". (láttta, hogy hogy megy a ló) a baj csak az volt, hogy kb 1,5 -2 hónapig nem ültem rajta, addig egy másik 6 évest ültem, neki semmi problémája nem akadt velem. és heródesen ült ő, meg a lánya. mindketten ugyanazt tapasztalták ródesnél amit láttak, hogy művel velem. ekkor leültünk tanakodni, és emlékeket kutattunk (mióta lovagolok ródin, egyébként mióta lovagolok, mik történtek ródes életében stb) és ekkor a tulaj arra gondolt, hogy volt egy balesete. (illetve több is -mindig ő fogta ki a veszélyes helyeket) csakhogy, a legutolsó ami hamarosan egy éve lesz, eléggé reménytelenül megsebesítette őt, és azóta lett kelekótyább. (most látom csak, hogy mennyire elmentem az eredeti mondani valómtól) :D de ha már elkezdtem... vajon lehet ez a baja? a jobb hátsó lábát egy (nem jut eszembe a szó) :) fémből van, olyan mint a csatorna lyuk, csak ez nem az úton van, hanem egy birtokon van. na egy olyanba sikerült "beesnie" egy túra során, ahol egy ló tulajdonos "hívta meg" a lovakat mezejére. akkor még csak nyílt vérző seb volt, de nem sántított, nem fájlalta. nos, azóta sem gyógyult be normálisan, viszont már sokszor fájlalja. nyáron is 2 hétre teljesen lesántult miatta. szóval vajon lehet-e ez az oka? még próbálgatunk rájönni, és persze mesélek még, csak már így is sokat írtam... és bocsánat ezért... :)
Előzmény: partus-pf (301)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.21 0 0 301
Hát tudod lehet hogy a lovad nem is "fél" igazán, csak utánozza az előtte haladót.
Nam igazán jó ha két "tudatlan" terephez nem szokott ló megy ki egyszerre, mert egymást lesik, mit csinál a másik, és utánozza. A kettő "lágyszívü" lovas sem igazi pár.
Igazából, "rutinos" ló, "lágyszívű" lovassal, "kezdő" ló, "rutinos" lovassal!!!
Ez az igazi terep "páros"!!! De Te úgyis tudod mit kell tenni, tehát csak "keményen", kissé "erőszakossan" előre.
Ha az idomítandó állat észreveszi hogy nem vagy eléggé következetes,és magabiztos, biztosam "bepróbálkozik", és ha be is jön neki,legközelebb is megpróbálja. Aztán ha többször összejön a mutatvány, már tudja, hogy nem Te vagy a "főnök", és azt csinál amit akar.
A koromat jobb ha nem tudod, mert sok "zab aratását", és vetését megértem már, de ha megkeresed a "Távlovaglás mint szabadidősport" topikot, ott az elején ,mikor nyitottam, írtam magamról. Könnyen megtalálod, mivel Jan. elején volt.
Ha tudok szivesen segítek!!!
Kérdezz bátran!!!
Előzmény: csilfor (300)
csilfor Creative Commons License 2008.01.21 0 0 300

jaja, tudom én... :D

csak az akaszt ki engem, hogy a fiatal pacika ment elől és a lovasa na jó nem fikázok senkit... csak feltűnt, hogy kizárólag alatta ilyen félénk a paci. heródes nem is félt eddig szinte semmitől (kivétel a nyitott ajtók) de a többi szörnytől semmi. de így, hogy előtte teljesen a frászt hozta rá az előtte ágaskodós meg vissza fordulós ló!! és még emlékeztem is, hogy a lovas társam aki kezdett vele lovagolgatni, vele semmi ilyet nem csinál. érted, amikor valami baja vana  lónak, a csajnak a kezei a nyakába odadobott szárakkal, szétterpesztett lábakkal püfföli. amikor meg én megyek az ijesztő tárgy felé, nocsak, egy kis enyhe szócsata mint pl: bátoor, ezaz, gyerünk, tovább, kicsikém :D és határozott ülés najó meg egy kis pálca, de láss csodát, még a beetetett ló is elmegy mellette. na mindegy

örülök, hogy legalább Te vagy itt fenn mellettem! ha megkérdezhetem, mennyi idős vagy? meg ilyesmi. mondj magadról vmit!

partus-pf Creative Commons License 2008.01.20 0 0 299
Ebben a "tavaszban" kell is menni, még ha a sár a"tengelyig" is ér!
Aztán ha sokat mész, és minden "lóevőt" megmutatsz szép nyugodtan "heródesnek", közben persze beszélsz neki és nyuktatgatod, a nyár végére Ő lesz a "rettegett Heródes", mint a történelmi névadója.
Tőle fog félni "nyitott ajtós Trabi" "nagy fehér autó", és a társaik.

Szóval kitartás!!!
Előzmény: csilfor (298)
csilfor Creative Commons License 2008.01.20 0 0 298

sziasztok!

igen, alszik... de én pont az utolsó hozzászólásnál kérdeztem vmit! :)

na mindegy

akkor elmesélem milyen jót lovacskáztam tegnap: kimentem terepre a szomszéd lovarda egyik lovasával (ő egy olyan fiatal lóval jött, akit az edzőm és tapasztaltabb lovastársam lovagolt be) én meg Heródessel. rengeteget ügettünk habár rohanósra fogtuk a dolgot, mert a fiatal lovacskával (mary) nem nagyon bírt a lovasa. nagyon büszke voltam Heródesre azon kívül, hogy egyszer szemét módon elvitt (van egy kis dilizmusa egy baleset óta) de már nem is haragszom érte, mert el mert menni egy szörnyen ijesztő fehér autó mellett, aztán egy lóevő nyitott ajtós és csomagtartós trabi mellett, sőt az egy hónappal ezelőtti rettenetes redőny ami az egész világot rettegésben tartotta ez idáig mellett is viszonylag könnyedén elment! szóval remélem a lököttsége meg javul, már nagyon szeretnék rajta úgy ülni, hogy ne érezzem, bármelyik pillanatban kontrolálhatatlan legyen...

partus-pf Creative Commons License 2008.01.19 0 0 297
Helló!!!

Alszik ez a Topik?

Lóra fel!!!!!!!!
csilfor Creative Commons License 2008.01.10 0 0 296
Sziasztok!
Régen voltam már fenn, de mostanában foglalkoztat vmi: jó ideje már, hogy a lovardába szóbahozzuk a fantázia lovakat, de egy vmit nem tudunk eldönteni! Sokunk szerint létezik a szárnyas ló, az unikornis, és a pegazus. és ezek három különböző lények. (tehát: szárnyas: csak szárny; unikornis: csak szarv; pegazus: mindkettő)
vkik auzt modják, hogy a pegazus és a szárnyas ló megegyezi (tehát: csak szárnya van) és az unikornisnak meg csak szarva.
kiváncsi lennék, hogy mi a véleményetek!
partus-pf Creative Commons License 2008.01.02 0 0 295
Üdv. mingenkinek!

"cleo baba"! nem szeretnélek elkeseríteni, de mikor mi elvesztettük az istálónk büszkeségét egy Izsáki táv. lovas versenyen, azt sem találtuk meg, pedig még a rendőrség is kereste.
Kivánom legyen szerencséd, és találd meg. Igaz a Tiedet eladtátok, de ezért gondolom hogy nindenki elengedi a füle mellett, a Te bajodat.
Hónapokig telefonálgattam az egész országben minden létező fórumnak, kupecoknak, felajánlottuk hogy visszavásároljuk. pedig 3-4 helyről is mondták hogy hallottak róla, csak azt nem modták meg hol van.Tudod mit válaszolt egy B.-megyei kupec, "Drága ecsém, egy embert is elnyel a tanyavilág itt ha válaki úgy ákarja" Hát ennyi röviden , de kívánom találd meg. És ha ismertek kupecokat javallom ezt a vonalat is próbáld meg. De Anikó ötletét járd végig először, mert a doki tényleg lát minden lovat, amit el nem dugnak. a kupec meg még azt is.

Üdv. Anikó!
Örülök, hogy itt is olvashatlak.
Előzmény: cleo baba (291)
Horse97 Creative Commons License 2007.12.18 0 0 294

Sziasztok!

Már régen nem jöttem fel!Boldog karácsonyt mindenkinek!

cleo baba Creative Commons License 2007.11.13 0 0 293

Szia!

Rendes tőled hogy foglalkozol velem! Ezt meg is fogjuk próbálni, mert nagyon jó lenne megtalálni.

 

Ja igen én is nézelődök tanya után, már találtam is olyat ami szóba jöhetne, csak még meg akarjuk várni az év végét, és majd utána elkezdünk komolyabban is utána nézni. De tényleg köszi mindent!

 

Csak azért hogy meséljek is valamit: most úgy néz ki hogy Gyula bácsihoz fogok járni minden második hét pénteken, mert az edzőm kiverekedett nekem egy helyet:) . Sajnos azért csak két hetente mert Gyula bácsi nagyon drága, ezért is keresek most munkát, csak nagyon nehéz így suli mellett, de Gyula bácsi edzése nagyon sokat segít a fejlődésben, (tavaj az ellenvágtát is ő segített megtanítani a pacinak).

 

Hát ennyike!

Üdv: Barbi

Előzmény: Tánczos Anikó (292)
Tánczos Anikó Creative Commons License 2007.11.06 0 0 292

Szia!

Talán a lóinform irodát érdemes felhívni, hogy jelenleg kinek a nevén van nyílvántartva a ló...

Vagy beszélni helyi állatorvosokkal; nálunk pl. idén van a lóvizit (kötelező vérvétel) így párom is kellőkép tisztába van a helyi lóállománnyal.

(megkérdezem itt nem találkozott-e hasonlóval!)

 

Más: A tanyát sem felejtettem el, a régi hírdetést nem találtam, de nyitva a szemünk!:)

 

Üdv: Anikó

Előzmény: cleo baba (291)
cleo baba Creative Commons License 2007.11.01 0 0 291

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni? Szeretném megtalálni, és visszavásárolni a lovacskámat. Most 12 éves szürke, légypettyes 170cm körüli kanca. Azonosítója: nyakon, jobb oldal BK 97, bal oldal 0045. Nagyon kedves, jó természetű paci, és félek hogy rossz helyre került, mert a lónak igazából csak eszmei értéke van. Utoljára Békésen látták, oda lett eladva, de bárhova utána megyünk. Minden apró segítség jól jönne, nagyon szeretnénk visszakapni.

Ha valaki tud róla valamit, azt írja meg légyszi ide vagy e-mailben bar_bika16@freemail.hu vagy hívjon fel 06205857626.

Előre is köszönöm! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!