Keresés

Részletes keresés

Peremy Creative Commons License 2009.09.23 0 0 28

Ez jól hangzik. Te mit használsz?
Előzmény: turnrer (27)
turnrer Creative Commons License 2009.09.23 0 0 27
Igen!Teljesen ugyanaz a hatás és 3 havonta kell kezelni vele.Én már kipróbáltam és nincs rá eddig panasz;)
Előzmény: Peremy (26)
Peremy Creative Commons License 2009.09.23 0 0 26

És az ugyanúgy hat?
Felszívja a bőre, és az elég?
Előzmény: turnrer (25)
turnrer Creative Commons License 2009.09.23 0 0 25
Persze!Van másik megoldás is.Az pedig cseppentő formájában kapható.A cica nyakára kell cseppenteni vele.Sokkal praktikusabb,mint a tabletta és kevésbé fárasztóbb is:)
Előzmény: Peremy (24)
Peremy Creative Commons License 2009.09.23 0 0 24

Hoppá, akkor tényleg ideje lenne elkezdeni. Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire fontos. És van valami megoldás a tablettán kívül? Nem szívesen tuszkolnám le a torkán.
Előzmény: guszti87 (23)
guszti87 Creative Commons License 2009.09.23 0 0 23
Igen, akkor már rég el kellett volna kezdeni féregteleníteni. Már 2 hetes kortól ajánlott féregteleníteni. 3 havonta egyszer ajánlott! A zoonózis tényleg nem gyerekjáték. Vigyázni kell ezzel.
Előzmény: Peremy (20)
Peremy Creative Commons License 2009.09.23 0 0 22

És akkor te hogy véded a cicád?
Előzmény: turnrer (21)
turnrer Creative Commons License 2009.09.23 0 0 21
Igen igen!Ügyelni kell a Zoonozisra,mert az nem gyerekjáték az bizt.:S
Előzmény: Peremy (20)
Peremy Creative Commons License 2009.09.23 0 0 20

1 éves.
Nem tudtam, hogy ez ennyire veszélyes lehet.
Mostanában hallottam róla, hogy még én is megbetegedhetek tőle.
Akkor az már nem vicc.
guszti87 Creative Commons License 2009.09.23 0 0 19
Hány éves a cicád? Eddig még nem is féregtelenítettél? Úgy veszem ki a hozzászólásodból, mintha kicsit el lennél késve ezzel. Egyébként azért is kérdezem, mert nekem kiskorában még megette, mostmár, hogy nagyobb, nem eszi meg, ha az ételbe csempészem akkor sem.
Előzmény: Peremy (17)
turnrer Creative Commons License 2009.09.23 0 0 18
Kikel,hogy ábrándítsalak.Sajnos nagyon sokat fogsz vele küzdeni a tabletták miatt.Legalábbis az én cicámmal ez történ.Könnyítheted a dolgot azzal,hogy széttördeled és beleteszed a tápjába,de ez sok esetben nem segít.Pontosan azért,mert kitanultak és rafináltak:)
Előzmény: Peremy (17)
Peremy Creative Commons License 2009.09.23 0 0 17

Sziasztok!

Sok helyen olvastam a cicákat támadó férgekről.
Azt tudom, hogy van rá pár gyógyszer, de azt megeszi a cica?
Nekem elég rafináltnak tűnik ahhoz :D
zsedelyk Creative Commons License 2009.08.18 0 0 16
Sziasztok,

Segitseget szeretnek kerni rutinos cicasoktol. Vettem egy 12 hetes brit cicat aki 2 nappal kesobb nagyon megfazott, pontosabban egy lappango betegseg jott ki nala.
Csipas szem, tusszoges- igy kezdodott, aztan valadekozo, telitett orr, gyengeseg, etvagytalansaggal folytatodott illetve az egyik szemet nehezen nyitja ki, voros, gyulladat.

Kapott injekciot- 14 napig a szervezetben levo antibiotikumot illetve lazcsillapitot. Laz nincs, gyenge, eldugult orru cica van. Kapott egy szemkreme (aureomycin ogzalt 3.5 mg.) -t amit 4 szer javasolnak, Otrivin baby orrcseppet egy egy szajon at adagolando, liquid antibiotikumot napi egyszeri adagolassal (Doxoral Aqua drops).

A baj hogy nem igazan akar enni ill. inni, ezen tulmenoen tele az orra valadekkal, igy nem pihen igazan es gyenge.

Ha van barkinek otlete, hogy lehetne rajta segiteni, kezelni, orrat kitisztitani, mit enne, hogy itassam- orulnek ha megosztana.

Koszonettel,
Krisztian
blackman Creative Commons License 2008.10.26 0 0 15
Sziasztok,

macska egészségügyi problémákról szeretnék kérdezni, megírtam már a "macskák 2" topicba is. Bocs a "keresztpostázás"-ért, de nem trűr halasztást az ügy:(

Bp. környéki hétvégi házunk környékén előkerült egy totál fekete hím kismacska, aki kb másfél hónapos. Anyja az ellés után 3 héttel eltűnt.
Kismacsek most érte el azt a szintet, hogy odamer menni az emberekhez, és így hozzánk is. (tulajdonképpen vadonélő emberbarát macskákról van szó mifelénk)

Viszont mostanra láthatólag teljesen kikészült. Egyfolytában nyávog, és - hogy is mondjam - híg székletet ürít (ahogya profik mondják: "f_o_sik mint az állat"), spontán, jöttében-mentében, hátsó lábai, farka, és ami közte van, ennek megfelelően ramatyul néz ki.

Nos, elvittük dokihoz, aki azt mondta hogy amíg f0sik, addig nem lehet sem féregteleníteni, sem oltani. Adott egy szem nagy tablettát, hogy abból naponta kétszer reszelgessünk a cica kajájába, négy napon keresztül. És etessük rizzsel, stb.
Ezt megtettük, de nem segít. Sőt ,azóta már az egyik szeme is furcsán néz ki. Azt kamillával kezelgetjük, talán segít.

Namost, a kérdés az hogy

konkrétan: ezen fórumban erre járó macskaszakértők tudnak-e esetleg valami más gyógymódot a híg széklet-, és a fenn vázolt problémakör megoldására? Csak van erre valami injekció, vagy ilyesmi. Mi elvisszük akárhová orvoshoz, kerül amibe kerül.

elméletileg: falusi tapasztalataim alapján az ilyen cicákat hívják "őszi alomnak", amik telet túlélő esélyei nem túl jók, hogy így mondjam. Jól gondolom, hogy kevés az esély hogy 1-2 hét alatt evakuálható állapotba kerüljön?

Nekünk a hétvégi házas szezon még 7-10 napig tart. Aztán nem megyünk tavaszig. Szomszédok már régen visszavackolódtak a városba.
Ha felgyógyul a macs, akkor hazavisszük (otthon már van egy, ezért nem visszük haza most a beteg macskát).
Ha nem gyógyul fel, akkor ott marad. Egyedül. A hegyoldalban, a dzsubujban.
Barátnőm természetesen ki van készülve a kilátásoktól, mint 6 éves kislány a Bambi-tól.

Akinek van valami idevágó tapasztalata, infója, kérem tudassa velünk.
"Minden megoldás érdekel."

Előre is köszönet,
S.
Katka.. Creative Commons License 2008.07.10 0 0 14
Szia!

nekem is voltak/vannak ilyen gondok a cicámnak,de ez nála is bosszú :DÉn már az összes távoltartó sprayt kipróbáltam...felesleges megvenni őket mert nekem ami a legjobban bevált az is csak egy napig tartott :DA kanapé az télleg "felesleges "már mert akárhogy is tisztítod ki a macska érezni fogja a szagát.Amit ajánlani tudok:dobd ki a kanapét és műbőrt vegyél abba nem megy bele a pisi és könnyű takarítani :)amióta én lecseréltem a kanapé pisimentes :DNincs mese kikell engesztelni a macsekot és ha látod,hogy épp a kanapéra szeretné végezni a dolgát akkor ilyeszd meg,zavard el és rakd bele az alomba.Nálunk ez bevált már csak akkor fordul elő ilyen ha télleg nagyon haragszik rám :)
Előzmény: mkb1980 (12)
ullics Creative Commons License 2008.07.09 0 0 13

Szia mkb 1980!

 

 

Nálunk is volt ilyen példa, csupa bosszúból, amiért itthon hagytuk...

 

Vannak bizonyos macskatávoltartó sray-k, amiket lehet kapni az állateledel ( Fresnapf) boltokban, ami talán segít az ilyen esetekben...

 

 

 

Előzmény: mkb1980 (12)
mkb1980 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 12

sziasztok.

Nem annyira vág a témába, de hátha tudtok segíteni.

A macsekunk rápisilt a kanapéra, mikor nem voltunk otthon pár napig. a szomszéd átjárt hozzá szeretgetni minden nap, de gondolom ez hozhatta ki belőle ezt a reakciót.  

A kanapét kimostuk, elvileg szagtalanítottuk, mikor megszáradt, visszaállítottuk a helyére, másnap megint ráhugyozott... Amugy sose volt vele ilyen gond, az almot használja, fiatal még, egy év körüli, minden oké vele.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy akkor most felejtsük el ezt a kanapét, ugyis menthetetlen, mindig érezni fogja rajta a szagot, vagy van valami módszer/ vegyszer/ trükk, amivel távol lehet tartani tőle.

És vajon ha legközelebb elutazunk ujra számíthatunk ilyen "bosszúra"?

Köszi előre is, ha megosztjátok a tapasztalatokat, véleményeket!

ullics Creative Commons License 2008.07.07 0 0 11
rühesség..bocs:)
Előzmény: Törölt nick (9)
ullics Creative Commons License 2008.07.07 0 0 10

Szia!

 

Szerintem így látatlanból lehet akár rükesség is..,de mindenképpen vidd el állatorvoshoz...

üdv

 

ullics

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.07 0 0 9

sziasztok

elnézést mindenkitől, hogy csak úgy idejövök. nem olvasom a topicot, nem vagyok nagy macskaismerő viszont szeretélek megkérdezni benneteket hátha valaki tudna segíteni.

egy olyan házban lakom, ahol "örököltünk" egy macskát. szánom bánom, nem nagyon érdekel, de sajnálom. úgy látom beteg, a tulaj tojik rá.

tünet: macsak igen vedlik. olyannyira, hogy a bőre foltokban kilátszik. évekig volt kutyám, tudom milyen a vedlés. hát ez nem annak tűnik.

persze a maccs nagyon öreg, tulaj szerint már haldoklik, ezért már tök fölösleges állatorvost hívni. hát jófej....:-(

lehet, hogy ez valami közismert kór? nyugtassatok meg legyetek szívesek. van egy kis gyerekem, akinek ugyan nem engedem hogy fogdossa, de azért kicsit aggaszt a dolog.

előre is köszönöm a válaszokat

tünde

livijjja Creative Commons License 2007.05.18 0 0 8
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy milyen fajtájú az a macsek, amelyik a Sheba macskakaja reklámban van?? Már kerestem a neten, a karthauzi és brit macska is úgy néz ki. Két külön fajta, de nekem tiszta egyformák... Aki tudja, írja meg nekem, mert olyat szeretnék...
pati-pati Creative Commons License 2004.05.16 0 0 7
lehet macskaparvo is! nekünk is volt. a száraz kaját nem tudta megenni a cicc a nylvén lévő fekélyek miatt. csak a puhát. a büdös lehellet is erre utal. minél hamarabb álatorvos,
ha enni akar és tud, és ha benne marad, az jó jlel. bébiétellel is próbálkozhatsz. ha hamar sikerül kezelni, és ha erős az immunrendszere, megussza
mielőbbi gyógyulást a cicádnak!
pati
Előzmény: gizi2004 (5)
Altamara Creative Commons License 2004.05.16 0 0 6
Szia gizi2004!
Nem lehet, hogy "udvarolni volt" csak. Szerintem egy pár nap múlva, "kutya baja" sem lesz, ha udvarolt...Ha továbbra se lesz étvágya, akkor feltétlen mutasd meg egy orvosnak. Remélem, hogy válaszolnak neked mások is, de Nézz be ide
Előzmény: gizi2004 (5)
gizi2004 Creative Commons License 2004.05.16 0 0 5
a kandúr macskám öt nap múlva jött haza, lefogyva, lesántulva, büzös lehelettel. Csak a tejet, vizet és a kefirt tudta megenni, pedig próbálta a többi macskakaját is, de nem ment neki. Vajon mi lehet a baja? Ha valaki tud, kérem segítsen!!!!!
Expelliamus Creative Commons License 2004.02.20 0 0 4
Kardszárnyú Creative Commons License 2004.02.18 0 0 3
Sziasztok!
Remélem a műtét jól sikerült és a cirmancsodnak semmi baja!!!!!!!!!:)
Nekem is van cicóm, szerencsére ők egészségesek:)
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (2)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2004.02.18 0 0 2
Macskánkat tegnap vittem orvoshoz. (A bal lŕbaujai között valami daganat félét észleltem!) Az orvos magŕnŕl tartotta a cicŕt mivel ma reggel megfogja operŕlni.
Hosszu évek ota szinte elöször aludtam ugy, hogy valami nem nyomta a lŕbamat... Pedig ennek elenére nagyon nagyon rossz éjszakŕt töltöttem.
Annŕl is inkŕbb mivel egész éjjel nemtudtam kiverni a fejemböl két unokám megdöbbent ŕbrŕzatŕt mikor tegnap mondtam nekik hogy a cica nélkül megyünk haza. Megértés céljŕbol a magyarŕzat rŕ hogy tavaly ŕprilis elsején (nem vicc!!) elvittük 16 éves farkas kutyŕnkat ugyanahoz az orvoshoz és többé soha nem jött haza. Vagyis egy vŕzŕban a porait vissza kaptuk és lelkünkben még mindig él de a gyerekek mai napig sem értették meg a dolgot.

Ma reggel kénytelen voltam telefonŕlni az orvosnak hogy hogy töltötte az éjszakŕt "Cinka Panna" annak elenére hogy tudtam hogy még nem esett túl a mütéten.
Idegesen telnek a percek. Alig vŕrom mŕr az estét hogy érte menjünk...

Előzmény: Dunka (1)
Dunka Creative Commons License 2003.01.27 0 0 1
Nem a létszám a lényeg, de azért az baj, ha mondjuk csak 3-an vagyunk... De ne hidd azt, hogy bele halok!!!
Lord Iffy Creative Commons License 2003.01.27 0 0 0
ja, neked csak a létszám a lényeg?

nesze egy nullával hozzájárulok:
0

Dunka Creative Commons License 2003.01.27 0 0 topiknyitó
Szervusztok! Remélem, hogy tetszik nektek ez az új téma! Legyünk minél többen!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!