Keresés

Részletes keresés

n750422 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 4842

Gov. has decided to suspend the On-Arrival-Visa facility for all visitors until further notice, in a bid to mitigate the Coronavirus - Info Dept.- newsfirst.lk

 

Ma esti hìr....

n750422 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 4841

Mi most megyünk harmadszorra.Elsőnek mi is Zsuzsával utazgattunk Srí Lankán.Másodszorra már saját szervezésben mentünk,ahogy most is. ✈👌😍😎

 

Előzmény: imre5959 (4840)
imre5959 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 4840

Sziasztok!

Már több, mint egy hete hazajöttünk egy csodás 2 hetes útról. Köszönünk minden korábbi információt. Hasznosak voltak.

Vízum: ingyenesen regisztráltunk a megadott honlapon sikeresen. Kinyomtattuk. A határon semmit nem kértek ebből a számítógépben ellenőrzik, hogy van-e. A belépés előtt hőkamera, de nem figyelik. Utána sor és kitöltetik ua-t egy cetli féleségen amit a repülőn, majd ledobják egy kupacba. Egyszerűen a sort ki kell kerülni. Az ablaknál elveszik a repcsin kitöltött papírt.

Váltás a reptéren, szinte ua a városokban, néha kicsit jobb, szállodában sokkal rosszabb. Telefon kártyát, akár csak internetre nagyon értelmes venni, külön kártyafüggetlen telefonba beletenni és utána hotspoton megosztani a többi telefonnal.

Mi a 7 napos kirándulást a "Magyarok Sri Lankán utazási irodával szerveztettük meg és kértünk magyar idegenvezetést, privát kisbuszt, mert hatan voltunk. Schmidtné Horváth Zsuzsa volt a tulajdonos idegenvezetőnk. Minden igényt kielégített a program, a szállás foglalás, a rugalmasság, a menet közbeni módosítás és a sok-sok meglepi program és a törődés, ami nem zaklató, inkább csak figyelő figyelmesség volt. Bátran ajánljuk őket. Igaz többe kerül, mint egy egy helyi taxis, de nekünk bőven megérte. A "kötelező" programokon felül rengeteg helyi csodával ismerkedhettünk meg, ill. a helyi élet izgalmas összefüggéseibe rejtelmes zugaiba is sikerült bepillantást nyernünk. - Köszönjük.

A szálloda a 2. hétre a Royal Palms volt az óceán parton. (Állítólag top 10-ben van!). Minden tuti volt csak arra kell ügyelni, hogy a szoba a napos fő szárnyban legyen, mert különben dohos lesz a szoba. 3-ból kettőt az első nap cseréltettünk az oldal szárnyból a fő szárnyba, utána ez is rendben volt.

Summa: Biztos fogunk még menni, mert az északi oldal vár ránk!

Imre

n750422 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 4839

Köszi az infót.

Szombaton indulunk.

 

Előzmény: ayoubowan (4838)
ayoubowan Creative Commons License 2020.03.11 0 0 4838

Ami pedig a vírust illeti...!

Srí Lankán továbbra sincs azon az egy megbetegedett kínai nőn kívül újabb regisztrált fertőzés, aki egyébként több, mint 3 hete gyógyultan távozott a kórházból. Ez nyilván annak is köszönhető, hogy a kormány már időben betiltotta a Kína felől történő beutazásokat, és a repülőtéren is komoly ellenőrzések vezettek be. A szokásos beutazás előtt kitöltendő kártya mellett egy sok kérdésből álló egészségügyi nyilatkozatot is ki kell kitöltenie mindenkinek még a repülőgépen, amit az útlevélvizsgálat előtti pultoknál az egészségügyi szolgálat tagjai vesznek át. A repülőgébet elhagyva a folyosón hőkamerával ellenőrzik az országba belépni szándékozó utasokat, akinek láza, vagy hőemelkedése van, azt azonnal kiemelik a sorból, és elkülönítik. A repülőtér minden alkalmazottja, a katonáktól az útlevélvizsgálókon át a kisegítő személyzetig maszkot, és gumikesztyűt viselnek. Nem csak a repülőtéren, de a nagyobb forgalmú nyilvános helyeken, plázákban mindenki által használható fertőtlenítőszereket helyeztek ki, a kézmosásra, fertőtlenítésre figyelmeztető tájékoztató plakátok mellé. A veszélyt ismerik, mert szinte minden beszélgetés során felmerül, és mindenki elmondja a vírussal kapcsolatos véleményét.

ayoubowan Creative Commons License 2020.03.05 0 0 4837

Köszönet, hasznos információ azok számára, akik mostanában szeretnének Srí Lankára utazni.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy ez a mostani intézkedés is egy újabb bizonyítéka annak, hogy az ingyenes vízum ügyében a srí lankai hatóságok nem álltak a helyzet magaslatán, mert aki február 01., és február 26. között intézte a vízumot, azzal kifizettették az illetéket. Bennük nyilván rossz érzést kelt a dolog.

Előzmény: n750422 (4836)
n750422 Creative Commons License 2020.03.04 0 0 4836

2020 február 26-tól április 30-ig újból vízumdíj mentesség van a magyaroknak is.

Vízum kérelmet itt lehet benyújtani: http://www.eta.gov.lk/slvisa/

 

Ez a hivatalos oldal,máshol ne próbálkozzatok,mert vannak kamu-oldalak is.

Harmadszorra megyünk,mindig itt intéztük és nem volt semmi probléma.

 

Tourer Moto Creative Commons License 2020.02.21 0 0 4835

Először voltunk Sri Lankán talán nem utoljára, tetszett.Ami a közlekedést illeti nem vagyok se tapasztalatlan se félénk az úton de örülök, hogy sofőrt béreltünk és javasolni tudom csak ezt az utazási módot.A forgalom és a közlekedési morál miatt vagy nagyon lassan halad valaki vagy nagy rizikóval, sokkal jobb nézelődni és relaxálni miközben van sofőr.  Nagyon jól kijöttünk vele és tudott hozzá tenni az eredetileg eltervezett programokhoz, jó pár szervezési / háttér ügyintézést levett a vállunkról (nem mintha nehezünkre esne). 

Tourer Moto Creative Commons License 2020.02.21 0 0 4834

01.31-én belépve nem kellett fizetni

 

tranziens76 Creative Commons License 2020.02.17 -1 0 4833

Ja de kell. Pont  a lényeg lerülte el a figyelmemet: from 01.08.2019 to 31.01.2020 

tranziens76 Creative Commons License 2020.02.17 -1 0 4832

http://eta.gov.lk/slvisa/

Ez alapján szerintem nem kell most fizetni. 

 

ayoubowan Creative Commons License 2020.02.17 0 0 4831

Miért utalnák vissza? Sajnos a 6 hónapos időtartamú kedvezmény január végén megszűnt, február 1 - től ennyi a vízum ára. Nem ez az első eset, hogy még az országot jól ismerő sem tud eligazodni az egymásnak ellentmondó közlemények, és a bürokrácia útvesztőiben.

Előzmény: Ölüdeniz (4830)
Ölüdeniz Creative Commons License 2020.02.16 -1 0 4830

En sajnos megvettem 36 dollarert a vizumot az oldalon. Ilyenkor mi tortenik? Gondolom h.vissza nem utaljak 

Előzmény: ayoubowan (4829)
ayoubowan Creative Commons License 2020.02.16 0 0 4829

Kedves Fórumozók!

Mint már írtam a 4822 számú hozzászólásomban, a vízumért fizetni kellett! Korábban az is írtam, hogy sok félrevezető, vagy inkább hivatalosnak látszó, de nem megalapozott információ látott napvilágot. A konzuli szolgálaté is ezek közé tartozik, mert én inkább a saját szememnek hiszek.

Az viszont érzékelhető, hogy milyen komolyan veszi az itteni kormány a koronavírus okozta járványveszélyt, mert az eddig megszokott "Arrival Card" mellett egy írásos egészségügyi nyilatkozatot is kell tenni a repülőtéren, ahol az összes ott dolgozó maszkot, és gumikesztyűt visel,  és hőkamerákkal ellenőrzik az országba érkezőket.mindent megtesznek azért, hogy kiszűrjék a fertőző betegségkek terjesztőit, de ez azzal is jár, hogy a korábbihoz képest jelentősen lelassult a beléptetés.

Stefan972 Creative Commons License 2020.02.15 0 0 4828

Kedves Fórumtársak!

 

Most kell fizetni vagy sem a vízumért!?

 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?sri-lanka

 

További Szép Napot!    Stefan

 

 

rebkaaa Creative Commons License 2020.02.15 0 0 4827

Mi biztosan nem fizettünk semmit a vízúmért, 8-án érkeztünk. Odaadtam az előzőleg net- en intézett regisztrációt és az útlevelem, majd mehettünk.

Pénzt a reptéren váltottunk, 200 eurót fejenként, de 3-an vagyunk összeraktuk a pénzt és 600- nál már lehetett alkudozni kicsit az árfolyamon.

A mobitelnél vettem rögtön egy SIM kártyát 600 LKR a legolcsóbb 2 Giga nettel, nekem ez elég lesz  9 napig vagyunk.

Nem szándékoztam autót söfőrrel keresni, de végül így alakult. Helyben viszont sokkal olcsóbb volt mint bárki akivel előtte a facebookon levelezgettem. Nem bántuk meg, mert így rendkivül intenziv 7 napot tudtunk vele csinálni, csak kapkodjuk a fejünket annyi helyen jártunk. Mivel nagyon sokat túrázunk, ez is jó, hogy a kiinduló ponthoz vitt és oda jött értünk ahova mondtam. De a tuk- tuk- osok mindenhol ott vannak, nem kell keresni...

Egy kicsit már idegesítő, hogy mindenhol az ajtóig akar vinni😀, de nagyon aranyos, nem jöttünk a Rawana barlangból időben, mert én térdműtét után vagyok pár héttel és 560 lépcső a hajnali  little Adam's peak túra után kicsit lassan ment. A sofőr már aggódva telefonált.

Amúgy is mindenki olyan kedves,  mindig segíteni akarnak valamiben. Gyakran egyedül útazó nőként igen sokat cipeltem már a hátizsákomat, ezért furcsa nekem, hogy mindenhol vennék el tőlem, nyitják ki előre az ajtót, stb.. 

Tegnap érkeztünk a tengerpartra Weligama- ba hozott a sofőr, de ez nekünk nagyon nem jön be, se Mirisa. Egyszerűen megőrülök a sok embertől, zajtól, forgalomtól.

Egy idilli kis pálmafás partokat képzeltem el Sri Lankán , hát ezek nem azok.

Ma már elmegy a söfőr,van még 2 napunk.  Szívesen veszek ajánlást hol maradjunk ahol kevés az ember, pálmafás a part.

Szerencsére mindenben nagyon rugalmasak vagyunk, mert nem foglaltam előre semmit. Àltalában a booking- on kinézem az úton valamelyik homestay- t odamegyünk. Nekünk ez teljesen megfelelő, átlag 20-25 dollárért vagyunk hárman/nap a legtöbb helyen reggelivel. Mindegyik tiszta, kényelmesek az ágyak.

A kaja nem igazán jön be Sri Lankán, ha kérem, hogy no spicy azt épp, hogy meg bírom enni sok sok vízzel közben🙂 

Legjobban a rendes kávé hiányzik. Ella olyannyira túristás, hogy ott volt több kávézóban is főzött expresso. Nem győztük bepótolni..

 

 

 

 

 

Ölüdeniz Creative Commons License 2020.02.14 0 0 4826

Koszonom:-))

Előzmény: ayoubowan (4821)
ayoubowan Creative Commons License 2020.02.14 0 0 4825

Akkor nem kell fizetni érte. Sajnos meglehetősen félrevezető volt a tájékoztatás, azaz inkább úgy mondanám, hogy nem volt semmilyen konkrét tájékozódási pont, ezért az információ hiánya miatt sokan, közöttük én is, úgy értelmezték, hogy az ingyenesség csak a megadott időintervallumon belül megkezdett utazásokra érvényes, holott ez nem így van. Korábban több helyen érdeklődtem, de sehol nem kaptam érdemi választ a kérdésre. Szerintem a srí lankai hatóságok sem tudták eldönteni, hogy hogyan legyen. Erre a bizonytalanságra példa az ingyenesség meghosszabbítása, amit több helyen bejelentették, majd egyszerűen eltörölték, viszont ez már sehol nem jelent meg.

Előzmény: imre5959 (4823)
imre5959 Creative Commons License 2020.02.13 0 0 4824

Szia! Bocsánat a vízumot ingyen vettük még.

imre5959 Creative Commons License 2020.02.13 0 0 4823

Köszönöm. Ha vízumot előre megkaptuk, akkor az érvényes, vagy helyben kell majd fizetni?

ayoubowan Creative Commons License 2020.02.13 0 2 4822

T. Srí Lankára utazni szándékozó Fórumozók!

Ami a vízumot illeti!  A félreértések eloszlatására írom, hogy a korábbi hitelesnek tűnő hírekkel ellentétben sajnos február 1 - től fizetni kell érte. Én ma reggel intéztem vízumokat az interneten, egyenként 36,46 USD -t vontak le a kártyámról.

ayoubowan Creative Commons License 2020.02.13 0 0 4821

Bocsánat, elnéztem!

Az előző hozzászólásomat ennek fényében revideálom. :) A 210 EUR/fő az valóban egy jó, teljesen normálisnak mondható ár!. 

Előzmény: Ölüdeniz (4817)
ayoubowan Creative Commons License 2020.02.13 0 0 4820

Szia Imre!

Nincs tuti tipp, csak az, hogy a reptéren érdemes az első napokra pénzt váltani. Néhány nap alatt képben lesztek az árakról, és hozzávetőlegesen ki tudjátok számolni, hogy milyen mennyiségű rúpiára lesz szükségetek az út hátralevő napjaira. Pénzváltókat mindenhol találtok, de a nagyobb helyeken érdemes váltani, ahol több váltóhely van. Ezek lehetnek ékszerészek, Western Union kirendeltségek, kis utazási irodák, és végső esetben a bankok, és a szállodák. Ez utóbbiaknál a legkevésbé érdemes váltani.

Előzmény: imre5959 (4818)
ayoubowan Creative Commons License 2020.02.13 0 0 4819

Szia!

A 210 EUR nagyon jó ár, sőt túlzottan jónak tűnik, mert a Yalaba a belépő, és a dzsip bérlése elég húzós, és a 3 naposra tervezett út is elég hosszú. Normál esetben egy kifogástalan állapotú, 4 személynek kényelmes klímás autóval kiálló sofőr napidíja 70 EUR/ nap, de ez a szállások, és belépők nélkül értendő. A vízumot megveheted a reptéren, de néhány USD - vel többet kell fizetni érte, mintha az eta.gov.lk oldalon intéznéd, viszont szerintem jobb, ha elintézitek az interneten, mert nem érdemes a reptéren ezzel tölteni az időt.

Előzmény: Ölüdeniz (4817)
imre5959 Creative Commons License 2020.02.12 0 0 4818

Sziasztok!

Visszaolvasva nem találtam utalást, hogy a reptéren, vagy a városban érdemes váltani?

Ölüdeniz Creative Commons License 2020.02.12 0 0 4817

Szia! 210 euro/fo realis ar egy privat 3 napos 2 ejszakas fakultativra belepokkel szallassal es felpanzioval? (Yala nemzeti park, Nuwara Elya, Dambulla, Ella vizeses, egy Sigiryahoz hasonlo szikla Pidurangala es Kandy? Ahangamabol 2 fo eseteben. Illetve ha a vizum nem illetekmentes, akkor lehet megerkezeskor venni vagy nem erdemes?

Előzmény: ayoubowan (4810)
Ölüdeniz Creative Commons License 2020.02.12 0 0 4816

Vagyis illetekmentes? 

Előzmény: rebkaaa (4814)
Ölüdeniz Creative Commons License 2020.02.12 0 0 4815

Biztosan nincs vizum?

Előzmény: rebkaaa (4814)
rebkaaa Creative Commons License 2020.02.09 0 0 4814

Tegnap este megérkeztünk. Vízumot nem kellett fizetni.

Köszönöm a javaslatot a tengerpartra. 

 

Zs... Creative Commons License 2020.02.06 0 0 4813

Festői partszakasz: nekem nagyon tetszett Tangalle. Több kilométer hosszú part, emberek pedig alig, sokszor teljesen egyedül voltunk. És szép nagy hullámok ;o)

Előzmény: rebkaaa (4809)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!