Keresés

Részletes keresés

cornelius91 Creative Commons License 2021.11.03 0 0 4886

Külföldi fórumokon olvasgattam, hogy jó pár török, stb és kelet-európaiak is dolgozgatnak kint ilyenekkel. Meg annyi harmadik világbeli, stbt nem engednek már be H2B-vel jó pár éve, mikor (jogosan) már az USA vezetőinek tele lett a töke, hogy sok tech cég így foglalkoztat indiai call centereseket, Trump pedig meg is lépte a korlátozásokat (többi részlegen nem tudom, de azt vágom, hogy tech cégeken belül baromira lekorlátozták mennyi indiait, stbt lehet alkalmazni).

Nem tudom, hogy lehet-e itt privátot küldeni, mert nem szeretném a céget reklámozni, nem akarok segíteni nekik, ha kiderül, hogy teljesen kamu az egész és feketén dolgoztatnak csak.

Előzmény: Törölt nick (4884)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.02 0 0 4885

Ui:

Ha valaki hajlandó neked (mint szimpla kelet europai magyarnak) odakinnt nettó 14$ -t fizetni óránként azért hogy kitakaríts neki mindennap 10-15 hotel szobát heti 37.5 órában akkor én azt javaslom neked hogy mielőbb  indulj el kifele, és csapj le erre a melóra ha van ilyen lehetőséged,ugyanis ,(ha a vélemenyemre vagy kiváncsi akkor én azt mondom neked hogy) odakinnt a netto 14$  az egy kurvajó órabérnek számít .

Előzmény: cornelius91 (4883)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.02 0 0 4884

Magyar cégek H-2B vizumszponzorálással keresnek alkalmazottakat hotelmunkára ? Na ez engem is érdekelne .Esetleg van erről a cégről facebook linked ? Hát ha tényleg van ilyen akkor az  jó mert akkor ezzel megdőlne a tézisem :-) Miszerint magyarországon tudomásom szerint (europában sem ) nincs olyan recruitment  agency akik foglakoznak H-2A  H-2B vizumszponzorációval de még tovább megyek: Europa nincs benne a H-2A / H-2B  vizumprogramba Ezeknek a vizumoknak  célrégiói a közép amerikai régió dél-amerikai régió stb Szóval ez a program alapvetően a Mexikóiak spanyolok latin amerikaiak ill esetleg afrikaiak számára szól. A H-2A / H-2B program Olyasmi ez akárcsak az EB-3  vizum kategória ( EB-3a / EB-3b / EB-3c ) ami pedig elsősorban a filippinóknak indozéneknek és az indiaiaknak szól .Bizonyos fokig ez a vizumkategória  (akárcsak a H-2B ) is egy skilled worker (vagy inkább low skilled worker) illetve unskilled worker vízumkategória ami szintén elég tág fogalom építőipari szakmunkástól a segédmunkásig , raktári alkamazottól, a tányérmosogatán át az automosóig, vagy a  hoteltakaritóig stb stb stb szóval ebbe a vizumkategóriába is körülbelül kismillióféle munkalehetőség  belefér akárcsak a H-2B be de mégegyszer hozzáteszem europában működő usa nagykövetségek nem állítanak ki H-2A vagy H-2B t sem pedig EB-3 vizumot  mivel ezek a vizumok az usa számára túl  nagy kockázatot jelentenek mivel ezeket a vizumokat  egy hozzértő " immigration attorney " segítségével "" át lehet  forgatni "" zöldkártyába , az usa  pedig nem akar több europai migránst ,kizárólag afrikai , indiai , és kínai bevándorlókat.

Előzmény: cornelius91 (4883)
cornelius91 Creative Commons License 2021.11.01 0 0 4883

H2B hotel munkákkal kinek mi a tapasztalata? Mostanában FB állandóan dobálja fel, hogy magyar cégek keresnének ilyenekre embereket. 14 dollártól indulnak a fizetések, de mivel nem éltem kint soha, így egyáltalán nincs tapasztalatom ez mennyire f*s fizetés ott kint (esélytelennek tartom, hogy majd jó fizetéseket fognak osztogatni) Floridában, stb helyen.

Törölt nick Creative Commons License 2021.10.30 0 0 4882

Áá,senkinek se érdeke az illegális migráció felszámolása .Ez a világ legnagyobb üzlete . Egyrészt az illegáliskereskedelem miatt .(EU szinte csak ebből él mármint az illegális migrációból )  Sziria és afganisztán felől  a magyar határra érkező magyar határöröket kövekkel vasrudakkal dobáló ,kerítéseken átmászó a határkerítések alatt földalatti alagutat építő ,  soros hálozat által szponzorált migránsok fel vannak szerelve mindennel( adóvevő okostelefon 5g)  stb + tele vannak euróval " mint kutya bolhával " Nem beszélve embercsempészetről ami az eu másik  legnagyob üzletévé vált azért  mert az europai unióban is ugyanaz a helyzet állt elő mint az egyesült államokban vagyis hiába él 700millió ember az  EU-ban mégis egyre kevesebb a fizikai munkavégzésre alkalmas " emberanyag ". Emiatt a humán erőforrás egyre inkább felértékelődik mint tárgyi eszköz. Csak magyarországon a szírek, ukránok, románok ,indiaiak pakisztániak,csehek,szlovákok, lengyelek, stbk már most kétszer annyit keresnek mint az itt születtett helyi magyar lakosság. Az angolul vagy németül jól beszélő  szír afgán arab török migránsokra az EU iparában hatalmas a kereslet mezőgazdaság, építőipar, lakóparkprojektek, csarnoképítés ,családi ház építés  ,a raktári munkák szállítmányozás, gyárak üzemek , olajfinomítók, papírgyárak , vasművek , betonelemgyárak stb .

Előzmény: Camo_BDU (4881)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.10.30 0 0 4881

Igen, ezt én is tegnap vagy tegnapelőtt vagy mikor olvastam. Mégsem lesz 600 dollár utáni kémkedés. Persze ki tudja hogy meddig nem. Következőleg talán átnyomják ezt is. 

Azt figyelitek hogy Biden most 450.000 dollárt akar adni minden olyan illegális bevándorló családtagnak akiket szétválasztottak Trump kormányzása alatt a határon elfogás után?

A polgár le van xarva, a legális bevándorló is, de az illegálisokat meg pesztrálják, ellátják, szállás, ellátás, "kárpótlás". 

https://ktla.com/news/nationworld/biden-administration-in-talks-to-pay-450000-per-person-to-immigrants-separated-at-border/

Előzmény: Törölt nick (4879)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.30 0 1 4880

Aki feketén dolgozik az nem fogad el csekket.

Előzmény: Camo_BDU (4876)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.30 0 0 4879

Lesöpörték.

Előzmény: Camo_BDU (4876)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.29 0 0 4878

Mit akartok.. Orbán kihivója a " márki " nemesi rangú  kanadai kettős állampolgár még az illegális bevándorlást is támogatja :

 

https://bennfentes.net/2021/10/26/marki-zay-szerint-a-legfontosabb-az-illegalis-bevandorlok-integracioja     

-= Big Boss =- Creative Commons License 2021.10.28 -1 2 4877

Ááá, Biden a milliárdosokból akár pénzt kifacsarni nem a köznépből 😀

Előzmény: Camo_BDU (4876)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.10.27 0 1 4876

"Cég felvállalja kockázatot és ők el is viszik a balhét." - Mondom hogy nem így van. Közeli ismerősöm balesetet szenvedett, akkor derült ki hogy éveken át nem fizetett utána a munkáltatója. Ki került nagyobb bajba? Ő. Nem a kiscég akinek dolgozott. Sok milllió forintos büntetést kapott a nyakába, ráadásul úgy, hogy a sérülése miatt nagyon sokáig dolgozni sem tudott. (körfűrész+combsérülés...). 

 

A Biden adminisztráció minden, 600 dollárnál nagyobb mozgásról tudni akar ami bankszámlákon ki-be van mozgatva. Ha ezt eléri a kormány, akkor ott aztán nem lehet majd feketén meg szürkén pénzt keresni. Mondjuk én a szabadságjogok miatt ellenzem, mert ha én fizetem az adót, más meg nem akkor az úgy egyáltalán nincs rendben. Az állam viszont az alkotmány 4. pontját sértené azzal ha folyamatosan kémkedne ezzel a lakosság ellen. 

Előzmény: Törölt nick (4875)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.27 0 0 4875

Hát,angliába egy darabig nem fognak tudni kimenni azok akik idén akarnak nekivágni. (Legalábbis addig biztosan nem amig az amerikai kormány irányitása alatt lesz a UK (szóval minimum ez az évtized már biztosan elveszett azoknak a kelet-europaiaknak a számára akik most szeretnének kijutni angliába dolgozni , (és még csak az évtized elején vagyunk.) európának a többi nyugati országában pedig nincsen számukra munkalehetőség ez  a szomorú igazság.Menedékjogról még annyit szeretnék csak mondani hogy a menedékkérelem benyujtásához  mindekinek joga van .Te is kaphattál volna menekült státuszt ,(aki magyarországra magyarnak születik az már önmagában véve is " hátrányos helyzetű " nek minősül, és nemcsak a hazájában hanem a nagyvilágban is)maximum kaptál volna Greencard helyett EAD ot oszt ennyi azzal is lehet élni és dolgozni odakinnt ha valaki beszél angolul. Mégegyszer mondom : Adócsalást azt a munkáltatók követik el (a könyvelőik által) nem pedig munkavállalók ez a világon mindehol így van .Cég felvállalja kockázatot és ők el is viszik a balhét. .Usa ba mondjuk ebből a szempontból a cég számára nincs rizikó mivel ott a feketemunkás is adózik. Ilyesmiért általába csak az europai kontinensen szankcionálják a cégeket de nem a munkavállalót.Azokat maximum csak kirugják a cégtől, de mondom, ennyi erővel a magyarországon dolgozó összes alkamazottat ki lehetni rúgni mivel magyarországon a cégek gyakorlatilag szinte mindekit(már akinek egyáltalán munkája) " FÉL FEKETÉN " alkalmaznak ami felett az adóhivatal jóságosan " szemet húny " , de nemcsak magyarországon .

Előzmény: Camo_BDU (4874)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.10.26 0 0 4874

"Kelet europaiak közül nem hogy bevándorlóként de még csak szimpla mezei vendégmunkásként  is nagyon nagyon keveseknek sikerül kijutniuk dolgozni a nyugati EU -s országokba."

Egy rakás ismerősöm dolgozott nyugati EU-s országokban. Csak a közelebbi ismerőseim közül 8-an. Olyan is aki kimenetelkor egyetlen szót sem tudott angolul, mégis az UK-ban töltött több mint 10 évet. Tehát mennyire volt brutálisan magas a követelmény, ha pár szavas angoltudás nélkül is felvették a Mekibe? Másik 2 ismerősöm szintén nem beszéltek angolul. Írországban simán találtak munkát és éveket töltöttek ott. 

"Menekültekről  nem tudok mit mondani .Menekülnek ilyen olyan okból, ki emiatt ki amiatt."

Én tudok mit mondani. Aki gazdasági "menekült", az nem menekült. Aki átmegy egy nem háborús övezetű országon hogy egy segélyes országba jusson, az sem menekült. Aki csak azért céloz meg egy országot, mert ott sok a segély meg hasonlók, az nem menekült. A "menekült", csak jobban hangzik mint az "illegális bevándorló".

 

"Van aki háború elől van aki klimaváltozás miatt ,van aki szegénység éhezés munkanélküliség elől és van olyan is aki üldözöttnek  elnyomottnak diszkrimináltnak vagy igazságtalanságba érzi magát az országában uralkodó politikai rendszer miatt."

Háború elől a legközelebbi békés országba lehet menekülni. Utána csak utazgat az ember, hogy pénzesebb helyet találjon. A klímaváltozásra fogni mindenfélét, beleértve a "menekülést", az úgy csak mondva csinált indok. Ha az éhezés szempont lenne, akkor a legsoványabb fekete gyerekek menekülnének Afrikából. Helyette a tiszta izom férfiak utazzák át a fél világot, sokszor az asszonyt és gyerekeket is hátrahagyva. Ennyi erőlvel én is lehettem volna menekült. Magyarországon nem tetszett a klíma, jó ideig munkanélküli is voltam és kajára sem igazán volt pénzünk, üldözés, elnyomás is megvolt a diszkriminációval és igazságtalansággal, a politika Gyurcsánnyal és az EU-val szintén olyan volt amit nem bírtam. Tehát nekem miért is kellett papírmunkát, dokumentumokat intézni, miért kellett vízum meg mindenféle? Én is csak benyöghettem volna hogy "hát én egy nagyon menekült ember vagyok". Szeritnem 5 perc alatt hazaküldtek volna. 

"Az adócsalást se a munkavállaló követi el magyarországon se  érted."

De, részben. Ha a munkavállaló tudja hogy nincs bejelentve, vagy ha nem is tudja, de kiderül, akkor ő nagyobb bajba kerül mint a cég aminek dolgozik. Személyes ismerősöm az aki úgy járt.

Előzmény: Törölt nick (4873)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.24 0 0 4873

Kelet europaiak közül nem hogy bevándorlóként de még csak szimpla mezei vendégmunkásként  is nagyon nagyon keveseknek sikerül kijutniuk dolgozni a nyugati EU -s országokba. Az igazság az  hogy túlságosan magasak az elvárások  és emiatt a kelet europai munkavállalók nem igen tudják megugrani a nyugateuropai országok által meglehetősen magasra tett lécet . Usa és az EU között azért kb ég és föld a különbség ebből a szempontból. A kábítószerkereskedelmet én is elitélem . Ettől független sajnos ez is egy létező jelenség europában is olyannnyira hogy ne is menjek túl messzire  orbán baráti körében a 2010es fidesz kdnp kezdeti alapitói között bizony ott volt nem egy  " kokainkereskedő " is  és akkor még  csak a felszint kapargatjuk .  Menekültekről  nem tudok mit mondani .Menekülnek ilyen olyan okból, ki emiatt ki amiatt.Van aki háború elől van aki klimaváltozás miatt ,van aki szegénység éhezés munkanélküliség elől és van olyan is aki üldözöttnek  elnyomottnak diszkrimináltnak vagy igazságtalanságba érzi magát az országában uralkodó politikai rendszer miatt.Az adócsalást se a munkavállaló követi el magyarországon se  érted .

Előzmény: Camo_BDU (4872)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.10.24 0 1 4872

Az illegalitás az rossz. Miért lenne jó? Az egyik hogy törvénysértés, a másik hogy akit elkapnak, azt örökre kitiltják, a harmadik hogy "overstay"-erről van szó, de attól függ. Mivel marad ott tovább? Munkavállalóival, vagy anélkül? Mert ha anélkül, akkor a munkája is illegális, nem csak a tartózkodása. A következő kérdés hogy minek, ha legálisan mehet mindenki dolgozni az EU-ba és szívesen fogadja az EU a jó munkaerőt, jobban meg is fizetik.

És nem feltétlenül a tartózkodási után maradó emberekről van itt szó, hanem azokról akik a határon átugrálnak, hozzák a kokaint, évente 116 milliárd dolláros terhet jelentenek az átlag lakosságnak, stb. Idén persze ez ki tudja mennyi lesz, hogy már a hidak alatt vannak elszállásolva az illegális határátlépők, de már onnan is kilóg a sor. 125ezer olyan illegális határátlépő gyerek akiknek a szüleiről semmi hír. És ez csak azóta amióta Biden az elnök. 

Hogy Magyarországon a magyarokkal mi a helyzet az irreleváns.

 

Velem is el akarta játszani egy magyar cég, egy kicsit zargattam őket hogy jelentsenek be, de mindig mondták hogy "majd holnap, majd holnap" aztán ott is hagytam őket. Az ellenőr az jött, de előre leadta a drótot a cég vezetőjének, akik mindenkit "eldugtak" a hátsó udvarban, mindig 10 perccel az ellenőrök érkezése előtt. Tipikus korrupció. Úgyhogy én inkább fel is mondtam. Ismerek valakit akit nem jelentettek be és lebukott, vagy 20 éven át fizettetett vele mindenfélét az adóhivatal, milliós büntetések, utólagos befizetések, stb. Megéri ez? Nem. 

Az hogy Magyarországon van szürke- és feketemunka, az nem mentő körülmény. Pl. nem mentő körülmény egy autótolvajnak az a bíró előtt, hogy "de a haver is lopott egy kocsit". 

Az már más kérdés hogy túlzott adóztatással nem értek egyet, és az államot egy korrupt tolvajnak mondom, ami beszedi a nagy pénzt, de morzsákat se akar belőle visszaosztani a lakosságnak. Adóztatás, képviselet nélkül. De akkor sem érdemes adót csalni, mert kockázatos és nagy bajba lehet vele kerülni. 

Előzmény: Törölt nick (4871)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.23 0 0 4871

Akár hiszed akár nem, a lengyel a magyar a román a bolgár a cseh és szlovák illegális visa overstayer- ből lett feketemunkásoknak a  jövedelméből ugyanúgy vonják az adót mint a mexikóiaktól meg többi latin amerikaitól, ehhez mit szólsz. Nem a kelet-európai feketemunkás a közteher az usa ban ,ez csak egy rossz sztereotipia , az ott született állampolgároknak a média és politika folyamatosan ezzel mossa át az agyát  hogy az illegalitás az hú az milyen rossz dolog és káros és  húúú és jajj és tönkretesznek minket és jajj milesz velünk ,"mi lenne!?",semmi se lessz.Azt is elárulom hogy magyarországon az aktívkorú alkalmazottaknak a háromnegyede minimálbérre van bejelentve ,tudod mit jelent ez? Az hogy a munkáltató az adóhivatal fele bejelenti az alkamazottait havi nettó 80ezer forintos bérre, 150ezret meg kapnak zsebbe. Ezt úgy hívják hogy " szürkefoglakoztatás ".Ezt kb egy "hajszál" választja el  a feketefoglkoztatástól .Mondanom se kell hogy aktivkorú lakosság "maradék" egynegyede pedig "mattfeketén" dolgozik. Erről ennyit.     

Előzmény: Camo_BDU (4859)
koszonom1 Creative Commons License 2021.10.22 0 1 4870

semmi nevetseges nincs ebben           beengedik     melozik illegalisan      kirugni nem tudjak es nem is nagyon akarjak mert a rabszolga az koser     hagy fizessen adot is a rabszolga

Előzmény: Törölt nick (4869)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.22 0 1 4869

As ridiculous as it sounds, the federal government requires that money acquired through illegal means be reported and taxed just like legitimate income. It's right there on the official IRS tax instructions: "Income from illegal activities, such as money from dealing illegal drugs, must be included in your income on Form 1040, line 21, or on Schedule C or Schedule C-EZ (Form 1040) if from your self-employment activity."

Előzmény: Camo_BDU (4866)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.19 0 0 4868

Adózáshoz csak ITIN kell. Idézet:  While undocumented individuals may not qualify to file and pay taxes with a social security number, they can obtain an Individual Taxpayer Identification Number (ITIN). An ITIN works like a social security number for the purpose of filing taxes only.””” ……… ””

 

An ITIN is required when a foreign visitor is being paid for services and is not eligible to apply for a Social Security Number because of his/her visa status (such as B1/B2 or WB/WT). ... To apply for an ITIN, the visitor should complete a Form W-7 (Application for IRS Individual Taxpayer Identification Number 

Előzmény: Camo_BDU (4866)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.14 0 0 4867

Elolvastam volna amit küldtél de európából nem lehet megtekinteni . Ezt irja ki az oldal  :

 

 

451: Unavailable due to legal reasons

We recognize you are attempting to access this website from a country belonging to the European Economic Area (EEA) including the EU which enforces the General Data Protection Regulation (GDPR) and therefore access cannot be granted at this time. For any issues, contact info@franklinnews.org or call (847) 497-5230.

Előzmény: Camo_BDU (4866)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.10.13 0 0 4866

Az income tax-ot nem tudják fizetni illegálisok, mivel ahhoz dokumentumok kellenek. Tehát nem tudom hogy van ott az az 1 milliárd...

 

Amúgy brutálisan propagandacikk. Tehát azt fizetik amit nem tudnak elkerülni. Esetleg a cikk még beletehette volna a benzin után fizetett adót is, csak hogy még magasabbnak tűnjenek a számok. :D 

Illetve kéne hogy mutassanak valamit hogy mennyibe kerülnek az országnak. Pár évvel ezelőtthöz képest sokat romlott a helyzet, és már akkor 116 milliárdról volt szó.

 

https://www.thecentersquare.com/national/report-illegal-immigration-costs-taxpayers-116-billion-annually-californians-texans-floridians-pay-the-most/article_f942e522-c5b0-11e9-93e6-0ff213e44ae5.html

 

 

Előzmény: Törölt nick (4865)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.10 0 0 4865
Előzmény: Camo_BDU (4853)
koszonom1 Creative Commons License 2021.10.09 0 0 4864

11587 szeptember 29 a topic cime   amaerikai egyesult allamik   camo bud ELOBEN BESZEL

Előzmény: koszonom1 (4863)
koszonom1 Creative Commons License 2021.10.09 0 1 4863

azt hiszem a masik 1 vagy 2 amerikas topicban BESZELCAMO BuD A videojaban

Előzmény: koszonom1 (4862)
koszonom1 Creative Commons License 2021.10.09 0 2 4862

amugy ez nem igaz     itt tett be camo bud egy sajat videot ahol beszel is   ugyhogy o az egyetlen ember akit eloben hallottam beszelni itt a forumokon

Előzmény: koszonom1 (4860)
Morning Fricska Creative Commons License 2021.10.09 0 0 4861

El ne sülj az okosságtól.

Előzmény: koszonom1 (4860)
koszonom1 Creative Commons License 2021.10.09 0 1 4860

itt senki se jut szohoz               irashoz jut hozza mindenki

Előzmény: Camo_BDU (4859)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.10.09 0 1 4859

Szóhoz sem jutok... 

Előzmény: Morning Fricska (4857)
pa pü la' pá donn Creative Commons License 2021.10.09 0 1 4858

USA. Minden és még valami.

Előzmény: Morning Fricska (4857)
Morning Fricska Creative Commons License 2021.10.09 0 1 4857

Ha ezt lehet így, akkor miért nem lehet mondjuk heroinárusítás és egyéb más illegális tevékenységek után adózni?

 

Nevetni fogsz. Lehet.

 

As ridiculous as it sounds, the federal government requires that money acquired through illegal means be reported and taxed just like legitimate income. It's right there on the official IRS tax instructions: "Income from illegal activities, such as money from dealing illegal drugs, must be included in your income on Form 1040, line 21, or on Schedule C or Schedule C-EZ (Form 1040) if from your self-employment activity."

Előzmény: Camo_BDU (4856)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!