Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

apeeng Creative Commons License 2017.08.25 0 0 342

megjelentek az idei kicsik is. egyszerűen csatatér a padlás, a tető..kárt még nem okoztak, de nagyon zavaró..éjfél körül jönnek, aztán mégegyszer visszanéznek hajnali négy körül.

a szomszédom lapostetős házát is imádják, az meg halálra izgulja magát, a dübörgés miatt.

 

eddig nem tudtunk hatásos nyetstriasztóra szert tenni.  van valami jó ötlete valakinek.?  az erős fény, a rádiózaj már nem zavarja őket...esetleg valami erős szag?  de mi, ami tartós?

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.09 0 0 341

Állatot zavarni kell úgy, hogy ne tanulja meg a reakciókat. A vizespalack tükröződik

 

Váltakozó hangokkal irritálva eredményesebb.  Melyik állat (vagy ember) tudja elviselni a zavaró hangokat?

nézd meg ezt :

agoo.hu

 

 

4nnie Creative Commons License 2016.10.10 -1 0 340

Sziasztok! Mi ausztriában dolgozunk és az autónk egész nap kint áll a hotel parkolójában. van itt a közelben valahol egy nyest család és épp most hoztuk el a kocsit a szerelőtől, mert a nyestek agyon rágták a kábeleket a motortérben. Kész vagyon volt megcsináltatni a kárt, ezért szeretnénk valahogy védekezni most ellenük. Az itteni szerelő ajánlott nekünk egy olyat, hogy lemezeket szerelnek a motortérbe és az akksira kötve érzékeli mikor bemászik a mitortérbe a nyest és megrázza/megőli. Viszont ez is elég drága lenne. Az ultrahangos riasztót is ajánlották páran. Ti mit gondoltok ezekről? Valakinek tapasztalata bármelyikkel kapcsolatban?

B.GY Creative Commons License 2016.09.18 0 0 339

Mond neki hogy van egy pár nyested nem látta-e őket.Tuti elkapja:)

Előzmény: ívfény (338)
ívfény Creative Commons License 2016.09.17 0 1 338

szerintem nyestet nem fog, mert azzal jót tenne a szomszédoknak! nem az a cél, hanem, hogy ártson, a kedvenc állatok elvesztésével. rosz indulat ezerrel!

Előzmény: B.GY (337)
B.GY Creative Commons License 2016.09.17 0 0 337

Lehet elkapta a szomszéd :)

Előzmény: ívfény (336)
ívfény Creative Commons License 2016.09.17 0 0 336

nem akarom elkiabálni, de, pár napja nem jött egy betolakodó sem! legalábbis érintetlenek a tojások a csapdában. remélem így is marad? bár az anyát jó lett volna még likvidálni a környékről! mert különben lehet, kezdődik előlről minden!?

napoli008 Creative Commons License 2016.09.16 0 0 335

Jó a környék, de nagy az átjáró forgalom és biztos csak kíváncsiak, hogy mi a vihar van az üvegben. Egyébként megnézném az Ő arcukat is mikor rájön, hogy CSAK víz.

Nem kell sajnálni, szeretünk itt lakni! :)

Előzmény: ívfény (334)
ívfény Creative Commons License 2016.09.15 0 0 334

hátt ez szomorú! nem elég a nyest rosszalkodás, még ilyen környéken is lax? részvétem...

Előzmény: napoli008 (333)
napoli008 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 333

Az üveg vizet ellopják- (sétáltatják) -a kocsi elől mire felérek az első emeletre!

Szerinted mi lenne a csapdával???

Előzmény: ívfény (332)
ívfény Creative Commons License 2016.09.14 0 0 332

hátt, lenne éppen más dolgom is, mint ezeket a kis szarháziakat kocsikáztatni, 2-3 naponta!, de az biztat, hátha elfogynak idővel, ezért is kérdeztem, aki tudja, hogy az anya, ilyenkor merre lehet vajon?, amikor szétszórta az ivadékokat, velük marad, vagy tiplit fog? és máshol garázdálkodik? a siker igazából talán a csapdának tulajdonítható, mivel, ő fogja meg a kis rohadékokat. tegyél ki te is ilyen csapdát, vagy hasonlót, mert ezt mondjuk én csináltam, nem vettem, de lehet kapni hasonlókat! szerintem érdemes őket beetetni, hogy a csapdába szokjanak és mikor az első beszagosította a csapdát, gondolom a többi is bátrabban megy bele, , ha már egy rokona volt benne, akkor neki sem lehet nagy baja...  :)

Előzmény: napoli008 (331)
napoli008 Creative Commons License 2016.09.14 0 0 331

Ügyes vagy!

Lehet ebből meg is tudnál élni olyan jól megy. Felénk is elkélne a segítség :)

Előzmény: ívfény (330)
ívfény Creative Commons License 2016.09.14 0 1 330

megvan a harmadik is! most már kicsit unom őket!!!

most nem volt beetetés, csak egyszerűen kiraktam a tojásokat és beélesítettem a csapóajtót és jött is, 1-2 napra rá a delikvens: ez is süldőforma tavaszi kölök lehet. vajon az anya is a környéken lehet? azt lenne jó elkapni, ne szaporodjon tovább nálunk.

gigigombas Creative Commons License 2016.09.13 0 0 329

szia nálam a szomszéd fogót élve fogóval nem engedte el lékpuskával adott neki . azóta nincs mozgás a környéken.

Előzmény: ívfény (311)
gigigombas Creative Commons License 2016.09.13 0 0 328

heló. az a helyzet a gázolajjal, hogy régen nagyon jó volt. én a pockokat riasztottam vele. de ma eben a modern világban márt kivonták belőle a ként és márt semmire nem jó. nincs szaga!!!!

 

Előzmény: tellwill (305)
B.GY Creative Commons License 2016.09.11 0 1 327

Akkor ha agyonverik arra se lesz bizonyíték.El kell kapni sötétbe és adni neki.

Előzmény: ívfény (326)
ívfény Creative Commons License 2016.09.11 0 0 326

sajnos bizonyítani nem tudom, hogy megöli az állatokat! pedig volt, hogy az éppen aktuális macskánk tetemét, átdobta! majdnem a nyakamba. ha ezzel elmegyek bárhova, csak egy állítás lesz az övével szemben, nagy valószínűséggel. mi szomszédok, meg szenvedjük a baromságokat és az állataink pusztulását. lehet össze kéne fogni, részemről menne is a dolog, de a többiek amikor nem az ő állatukról, van szó, vagy éppen nem őnekik kell veszekedni, akkor kihátrálnak. az ök-nál és a rendőrségen vastag dossziéja van a faszinak! fakivágástól kezdve,  nem süt át hozzá a nap eléggé és állat problémák és egyebek... sajnos ezt dobta nekünk a gép. most pedig rakok megint tojcsit, hátha viszi még valami.

B.GY Creative Commons License 2016.09.11 0 0 325

Azt tudod-e hogy állatkínzásért letöltendő börtön jár? De ha nem szólsz a rendőröknek,akkor az állatvédőrségnek kimennek lerendezik az öreget.Egy kollégám is köztük van.Pár embert már megabriktolt ilyenekért.

Előzmény: ívfény (323)
Veszpremi Creative Commons License 2016.09.11 0 0 324

Magyar szomszédság, vagy átok, nagyon sok ilyen esetet hallok mostanában. Rajta kéne érni az öreget, aztán följelenteni, bizonyíték is kéne persze, akkor tuti. Az lehet már letöltendő is, megérdemelné a leírtak alapján. Mondom én, aki még életemben senkit sem jelentettem föl :)

Nálunk is újra van nyest, a szomszéd (jó szomszéd) is lesi, mert a kocsijukra is rápiszkít, valamit kéne tenni vele, leginkább a rejtekhelyét kéne elzárnom, ami nem egyszerű.

Előzmény: ívfény (323)
ívfény Creative Commons License 2016.09.11 0 1 323

jujj! ezt a szomszédot inkább hagyjuk! ez amolyan  naggyon betegfejű!!!!! volt, hogy nyaralásból arra értem, haza, hogy, látom, hogy éppen egy létrán, amit a kertvégi kerítésen áttett, úgy, hogy egyik lába az ő telkin, másik az enyémen volt, éppen iramodik hazafelé, aztán miko utánnakiabáltam, hogy hé szomszéd, mi a repedt faxt keresett a telkemen? szó nélkűl beszaladt a pincéjébe és ott kummantott. aztán látom, hogy friss ásás nyomok vannak a telkemen. hátt a vén burnyák elásott nálam, kutyaürüléket, vagy ilyesmit és némi szemetet, banánhéj, krumplihéj, zöldség, egyebek..., aztán, utcán találkoztunk, kb 1 hónap mulva és kérdőre vontam, de, támadólag lépett fel és jól pofán kelett verni, hogy én is szóhoz jussak, de, sajnos jól sikerűlt a pofarendezés, faszi elég hosszú időre összeesett,  mert mentő is kijött és rendőrség, majdnem nekem lett belőle bajom, mert rafkó vénember, azt állította, hogy én kocsival elütöttem, de hálisten ezt tanuk igazolták, hogy nem volt iylen, csak a feje volt jusztírozva a vénbránernek., rendőr mondta, hogy hamis vád miatt jelentsem fel! de tököm sem akar bíróságokra járkálni és amúgyis örültem, hogy vénbráner megmaradt, mehettem volna sitrre egy ilyen miatt. mellesleg én sem vagyok má fiatal, van köztünk vagy 10 év. hátralevő időm nem a buzik közt akarnám letőtteni.  na mindegy!, a lényeg, hogy, állatok, ha átmennek főleg ez történés óta, mindent leöl! macskát nem merünk már tartani, mert , vagy 6-ot likvidált már! megitatja vagy eteti  valamivel őket aztán szerencsétlenek jönnek haza, szenvedve és fél órán belűl kimúlnak, de van, ami haza sem jött, csak láttam átmenni és hello. kutya is hét lakat alatt van őrizve, nehogy kerítés közelébe menjen, mert másik szomszéd kutyája, kerítés mellet haladt, szaglászgatva és vénbráner, szó nélkűl ásóval felhasította a kutya oldalát. szoval csak az élvefogó csapda amit tudok használni nyestekkel szemben! pedig a blöki nagyon csípné a kis dögöket, mert mikor raktam futóra, valahogy odajött a ketrechez és, akarta kiszedni a dögöt egyből, meg is harapták egymást kölcsönösen. onnantól alig bírtam a kutyával! a nyesten kicsit sem a félelmet láttam, hanem, mint pitbul támadott! ment neki a kutyának és próbálta harapni, meg nyúlkált ki a kezével, hogy behúzza a blökit a rácson! hihhetetlen! ezek a dögök igazi vadállatok! mint egy borz. vagy még roszabb talán?

Előzmény: B.GY (322)
B.GY Creative Commons License 2016.09.11 0 0 322

Akkor a szomszédot hívd át magadhoz:)Vagy te menj át hozzá és üsd agyon őt.Biztos ha az én kutyámat bántaná nem élné meg a másnapot az öreg.A nyaralóban a tacskó nem öli meg,mert oda sem megy a nyest a telek közelébe.Vízisiklót már fogott meg békákat,bogarakat.

Előzmény: ívfény (321)
ívfény Creative Commons License 2016.09.11 0 1 321

nekem van kutyám és az le is rendezné, ha ki tudnám engedni éccakára!, de az ugyanúgy nem lenne humánus, mintha én fejbebaxom, a kis dögöt. sőtt! a kutya, ha elkapja, még tovább is fog szenvedni a kis rohadék, mire kimúlik. csak az a baj, hogy nem tudom a kutyát kiengedni, mert, átmehet  szomszédba és ott egy vén farizeus lakik, aki minden állatot válogatás nélkűl agyonüt! így ez nem járható út! marad a vadászat!, ami úgy néz ki, hogy sikeres is!

 

megjött a koma hajnalban! ez a tesója lehet, mert a mellén foltos, a másik nem volt az! viszont ez legalább 2x-er olyan vehemens volt, mind az első! mostanra teljesen kikaparta maga alatt, azaz a ketrec körűl a földet, szabadulást remélve.  bedugtam egy gallyat és rendesen verekedésbe kezdett az ággal! földöntúli hangok kíséretében!, nem tudjátok kb hányat kölkedzik egy ilyen kis  ördög?, csak, hogy mire számítsak. hányat kell még elkapnom belőlük? viszem is, messzebre mint a másikat! hoppá! hirtelen azon kezdtem gondolkodni, hogy valami haragosom felé kéne kirakni?  .))) hirtelen nem jut eszembe senki. de mindenképpen messzebre viszem most, nehogy tényleg visszajöjjön!

B.GY Creative Commons License 2016.09.10 0 0 320

Ami nem védett azt sem öldököljük le.Meg kell védeni az autókat nem megöldösni az állatokat.A betörőt sem ölhetem meg ha kárt tesz.Vegyetek egy tacskót,majd nem lesz több nyest arrafelé.

Előzmény: bobiki (319)
bobiki Creative Commons License 2016.09.10 0 0 319

És ott a pont :) Nem védett. Én kerülgettem a kását, de Vén Halász kimondta a tutit. Csak okosan ....

Előzmény: Vén Halász (317)
ívfény Creative Commons License 2016.09.10 0 0 318

eszembe jutott, mikor elkezdett támadni a kis rohadék, hogy, nemá baszki!, mindjá lekepom a fejedet!!!! csak aztán megsajnáltam és úgy voltam vele, had éljen!ő is azért teszi a gazságait, mert ő ilyen és csak élni akar...  csak nem tud már ártani nekünk? de lehet megbánom, ha tényleg visszajön! persze az amit megfogott a csapda, lehet már nem megy bele mégegyszer?

Előzmény: Vén Halász (317)
Vén Halász Creative Commons License 2016.09.10 0 1 317

Tudom, hogy nem állatbarát a véleményem, de ha megfogtad célszerű elpusztítani, csak így lehet véglegesen megszabadulni. A nyest nem védett állat. Így is sok van belőle és alig van természetes ellensége, ravasz és gyors.

ívfény Creative Commons License 2016.09.09 0 0 316

huhh, hát nem nyugtattál meg! meg az sem volt megnyugtató, hogy, tovább tűnt el a tojás. csak azért raktam ki megint az élvefogóba, mert vettem egy doboz fürjtojást ésvolt még belőle , gondoltam ,már nincsen rá szükség, de, hát nem dobom ki. gondoltam rakok ki, de úgysem lesz már ami elvigye. erre, dehogynem! gondolom, ha nyest, akkor, az külön csalogató számára, hogy összevissza pisálta a haverja, rokona akit megfogtam a csapdát? na, majd kiderűl remélem... a másik 2-3 naponta tüntette el a tojásokat, most is eltelt már 2 nap, hogy eltűnt az előző, behelyezett tojcsi.

Előzmény: bobiki (315)
bobiki Creative Commons License 2016.09.09 0 0 315

Képek alapján amit fogtál idei fialás lehetett. A tesói és a papa - mama még ott vannak a környékeden. 10 km nagyon kevés volt, onnan simán vissza talál ha akar. Márpedig akar, mert territoriális kis férgek. Ha úgy van kedve, egy kifejlett példány egy éjszaka megtesz ekkora távot. A csapdát még egy ideig biztos nem teheted el. Egyébként gratula a fogáshoz. 

Előzmény: ívfény (314)
ívfény Creative Commons License 2016.09.08 0 0 314

hűű a francba!!!! valószínű van mégegy!? másodszor tettem ki 2 tojást és valami elvitte!, mostmár élesítem a fogórészt!gyanús, hogy mégegy gazfickó lehet...

ívfény Creative Commons License 2016.09.05 0 0 313

az "enyém"

már kb a 10 km-erre levő erdőben roszalkodik, keresgélheti az új helyét! mikor letettem a fűre a csapdát amiben csücsült, az utánfutóról, megkezdett kergülni érezvén a szabadság szelét, talán? kinyitottam a csapdaajtót és, mint villám tűnt el a rekettyésben.  remélem nem jön vissza?? hétvégén jöttek haverok dumázni, egyebek... egyik mondta, hogy ne nyugodjak meg, nagyon, mert ezek vissza tudnak jönni, az élőhelyükre, ez igaz?? de, ha netán nem jön vissza, mert meszi van ez neki, hogy enyit menjen, akkor átveszi a helyét valamelyik tesója, ha ez ennyire süldő volt, mivel felszabadult a helye, jöhet új a helyire?

Előzmény: ívfény (311)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!